Religieuze haatmisdrijven tegen christenen in Europa in één jaar met 44% gestegen

(11.10) – In hun jaarlijkse rapport constateert het Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians in Europa (OIDAC Europe) dat het aantal religieus geïnspireerde haatmisdrijven- en misdaden tegen christenen in Europa in één jaar tijd met maar liefst 44% is gestegen. Het mag niet rechtstreeks worden geschreven, maar iedereen weet dat dit het al jaren geleden voorspelde gevolg van de import van enorme aantallen volgelingen van de islamitische religie is, die daarin moreel, verbaal en met politiek beleid worden gesteund door Europees ‘links’.

Het gaat enkel nog maar om het geregistreerde aantal gevallen van christenhaat, zich uitend in onder meer bedreigingen, diefstal, vandalisme, mishandeling, aanvallen met gif- en brandbommen, en zelfs moordaanslagen. De door ‘links’ beheerste Europese media besteedt er niet of nauwelijks aandacht aan. De politiek doet er zelfs steeds weer een nieuw schepje bovenop door christelijke geloofsovertuigingen te criminaliseren (al dient hierbij opgemerkt te worden dat er in het christendom hemelsbreed verschillende opvattingen over controversiële zaken zoals homoseksualiteit en dergelijke bestaan).

Het gaat daarbij soms zover dat de overheid diep ingrijpt in de persoonlijke levenssfeer van christenen door kinderen bij hun ouders weg te halen, of daar op zijn minst mee te dreigen, als die met ‘ongewenste’ meningen en visies worden opgevoed. Ouders die willen voorkomen dat hun kind transgender wordt, kunnen inmiddels door de staat worden aangeklaagd en vervolgd. (In Nederland wil bijvoorbeeld PvdA/GL een wettelijk verbod op christelijke ‘homo bekeringstherapie’, daarbij volledig voorbij gaand aan de vrije wil van de eventuele deelnemers.)

Vrijheid van menings- en geloofsuiting christenen in het gedrang

In 2022 registreerde OIDAC Europe in 30 landen 748 antichristelijke haatmisdrijven, volgens de organisatie slechts een druppel van het werkelijke aantal, omdat er meestal geen aangifte van wordt gedaan (en als dat wel wordt gedaan dan wordt dat zo moeilijk mogelijk gemaakt, of simpelweg niet gehonoreerd). Een jaar eerder stond de teller nog op 519 incidenten, wat een stijging van 44% betekent. Zo steeg het aantal aanvallen met brandbommen van 60 tot 105. (Meestal zijn kerken en kerkelijke gebouwen hiervan het doelwit, zoals al heel vaak in Frankrijk is gebeurd, en een reden voor moslims en linksradicalen om flink feest te vieren). Tegen 38 christenen werd fysiek geweld gepleegd, waarvan er 3 werden vermoord.

De werkelijke aantallen zijn hoogstwaarschijnlijk vele malen hoer, want in 2019 werden er in Europa al zo’n 3000 christelijke kerken, scholen, begraafplaatsen en monumenten vernield, geplunderd of in brand gestoken.

Vooral christenen die openlijk hun geloof tonen door middel van symbolen, bijeenkomsten en natuurlijk in en bij hun kerkgebouwen, zijn het doelwit van deze religieuze haataanvallen. De vrijheid van meningsuiting van christenen wordt ondertussen steeds verder ingeperkt. Zo zijn er rond sommige abortusklinieken ‘bufferzones’ geplaatst waar niet mag worden gedemonstreerd en/of gebeden.

In Duitsland (231), Italië (146) en Frankrijk (106) werden de meeste haatmisdrijven geregistreerd. Niet zo verwonderlijk, omdat deze landen tot de grootste van Europa behoren, en het aandeel moslimmigranten al zeer hoog is en in ongekend tempo almaar verder oploopt. Naast ‘radicale’ islamitische groepen komt het geweld vooral van ‘links’ (Antifa, feministische- en LGBTQ activisten), en heel soms ook van extreemrechts en satanistische groeperingen. (1)

Ook bij immigratie hebben christenen al jaren het nakijken, aangezien er prioriteit wordt gegeven aan de komst van moslims, maar christenen juist worden geweerd. Ondertussen wordt de infame term ‘islamofobie’ gebruikt om critici van de islam en migratie het zwijgen op te leggen, en dat terwijl er in bijvoorbeeld Frankrijk al enkele jaren geleden meer dan 10 x zoveel geweld tegen christenen als tegen moslims plaatsvond.

‘Coalitie links-islam heeft oorlog verklaard aan Westerse samenleving’

In 2020 verklaarde de Franse ambassadeur in Zweden openlijk dat ‘Frankrijk reeds een moslimland is,’ en waarschuwde de bekende Franse journalist en intellectueel Eric Zeymour dat de Westerse beschaving wordt aangevallen door een coalitie van linksradicale marxisten en islamisten, die op meerdere continenten een bijna identieke oorlogsstrategie volgen om onze (op Jodendom, christendom en de Verlichting gebaseerde) samenleving ten val te brengen. De cijfers gaven hem gelijk, want toen al werd er iedere 44 seconden een daad van zinloos migrantengeweld in Frankrijk gepleegd.

‘Links’ herkent in de islam het ideologische superioriteitsbeginsel dat aan alle andersdenkenden desnoods met dwang moet worden opgelegd (Schrikbarend voorbeeld in eigen land? Lees dan eens het PvdA/GL programma of mijn analyse daarvan.) Al in 2019 lekte een Duitse jurist die hiervoor samenwerkte met een Europese rechter informatie over een geplande nieuwe EU-wet waarmee mensen die openlijk kritiek leveren op de massa immigratie kunnen worden gearresteerd en in psychiatrische inrichtingen kunnen worden opgesloten.

Met de jongste online censuurwetten in Europa, die volgend jaar nog strenger worden, vrezen we dat dit totalitaire schrikbeeld al op korte termijn werkelijkheid zal worden. Al vier jaar geleden werd de Finse parlementariër Päivi Räsänen aangeklaagd wegens ‘haatspraak’, enkel omdat ze openlijk aan haar christelijke overtuigingen ten aanzien van huwelijk en seksualiteit uitkwam. Deze week is ze door het Finse Hof van Beroep echter vrijgesproken van haar zogenaamde ‘misdaad’, mede dankzij een petitie met meer dan 550.000 handtekeningen.

Ook de uit Pakistan afkomstige Oostenrijkse mensenrechtenactivist Sabatina James, ex-moslima, waarschuwde in 2018 dat ‘progressief’ Europa en islamisten dezelfde agenda hebben. Linksen en liberalen ‘willen tolerant zijn en solidariteit tonen, maar niet met ons, de liberalen uit de moslimwereld, niet met critici van het islamisme, maar juist met onze vijanden… Links en islam verschillen enkel nog in strafmaat voor andersdenkenden.’ Daarmee vatte ze goed de links/liberale pro-islamitische ideologie van de Europese elite samen. En als het zo doorgaat helaas ook onze toekomst.

Xander

(1) Breitbart

Zie ook o.a.:

2021:

28-08: Biden blokkeert redding Afghaanse christenen en zet andere landen onder druk hen niet toe te laten

14-01: Wereldwijde explosie van christenen, vooral in Afrika


2020:

23-12: Invloedrijke Democraten roepen Joe Biden op om traditionele christendom in Amerika af te breken
05-12: 
Australisch wetsvoorstel zet tot 10 jaar gevangenisstraf op uitdragen Bijbelse visie op seksualiteit
29-10: 
Drie katholieken in Franse kerk vermoord door moslim, maar politiek zal religieuze haat blijven ontkennen
27-10: 
Franse ambassadeur: ‘Frankrijk is een moslim land’
02-09: (/ Nederlandse politie vraagt zich af waarom criminele veelplegers niet op het vliegtuig gezet kunnen worden – Misdrijven asielzoekers in NL gestegen met 27% – 30%)
09-08: Frankrijk gaat ten onder: Iedere 44 seconden daad van grof zinloos migrantengeweld
07-08: Deense Immigratie minister noemt integratie ‘fiasco’ en zet in op gedwongen terugkeer
12-10: Dit is niet Zweden’; internationale studenten vertrekken vanwege islamisering
30-06: Coalitie van marxisten en islamisten heeft oorlog verklaard aan Westerse samenleving’
06-04: Zweden overspoelt door nieuw soort migrantengeweld: ‘Vernedering berovingen’ (Officiële cijfers: daders berovingen, geweld en verkrachtingen bijna allemaal migranten uit moslimlanden; slachtoffers Zweeds

06-01: Weer 11 christenen onthoofd door moslims, maar Westen doet nog steeds niets tegen genocide
02-01: In één jaar 3000 christelijke gebouwen en symbolen in Europa vernield, geplunderd of in brand gestoken
2019:
24-12: Islamisering: Frankrijk verbiedt opzetten kerststalletjes op straat
22-12: Deense imam Akkari waarschuwt dat moslims uit zijn op conflict en Europa willen overheersen (/ ‘Islamisten gebruiken linkse partijen om grip op de samenleving te krijgen’)
16-12: Duitse jurist lekt nieuwe EU-wet om mensen die tegen immigratie zijn op te sluiten in inrichtingen
13-12: Italiaans ministerie: 42% alle verkrachtingen gepleegd door migranten
06-12: Duitsland presenteert plan om EU lidstaten te dwingen migranten binnen te halen
04-12: Meisje confronteert haar ISIS verkrachter op TV nadat deze als migrant in Duitsland bleek te leven
15-11: Islamofobie het politieke wapen van Europees links om critici het zwijgen op te leggen (Officiële Franse cijfers: Meer dan 10 x zoveel geweld tegen christenen als tegen moslims, maar massamedia focussen zich enkel op moslims als ‘slachtoffers’)
21-09: Officiële cijfers bevestigen geweldorgie Duitsland: Ruim 70% daders migranten
19-08: Aartsbisschop Irak: Christendom Midden Oosten wordt uitgeroeid, niemand in Westen geeft er iets om
02-08: In vluchtelingenkampen maken juist de boerka vrouwen het leven tot een hel voor de rest
04-07: Aantal christenen dat om geloof wordt vermoord stijgt naar 11 per dag (/ Moslims veruit het vaakst de daders – Zelfs in VS wordt vervolging van christenen door links ‘gevaarlijke trend’)
08-05: EU en Arabische Liga besluiten dat bescherming islam en immigratie topprioriteit hebben
29-04: Zelfs moslims verbaasd over ontbreken Westers medeleven en woede over christelijke slachtoffers
16-04: Moslims en Antifa aanhangers vieren feest op social media om brand Notre Dame
15-04: Notre Dame in vlammen op; Franse kerken wekelijks doelwit van migranten
16-02: Duitse agenten bevestigen leugens over aandeel migranten in misdaadstatistieken
01-02: Islamisering: Moskeeën België prediken jihad en Jodenhaat; verkrachtingsbendes in Finland
2018:
28-11: Georganiseerde christendom sterft uit: Iedere week sluiten er 100 tot 200 kerken
17-11: Pakistaanse mensenrechtenactiviste: Progressief Europa en islamisten hebben zelfde agenda
9-11: Moslimjournalist undercover in Duitse moskeeën: ‘Alle ongelovigen moeten worden vermoord’