Wereldwijde explosie vervolging van christenen, vooral in Afrika

Wereldkaart christenvervolgingen (Open Doors). Oranje landen = zeer zware vervolgingen, rode landen = extreme vervolgingen.

—————————————————————————————————————————————-

340 miljoen christenen ernstig vervolgd; Moslims met afstand grootste daders, gevolgd door communisten – Qatar (29e plaats) mag gewoon WK organiseren – VS onder Biden-Harris regime over paar jaar in top-50?

—————————————————————————————————————————————-

Nog nooit in de geschiedenis zijn er zóveel christenen vervolgd als nu. Volgens de bekende internationale hulporganisatie Open Doors is het aantal christenen dat ‘in hoge tot extreme mate aan vervolging wordt blootgesteld’ vorig jaar gestegen naar 340 miljoen. Vooral in Afrika is de situatie voor christenen bijzonder zwaar. Des te opmerkelijker is dat er zich onder de vele illegale migranten die in Europa worden toegelaten bijna geen vervolgde christenen bevinden. Een van de oorzaken is dat christenen simpelweg niet worden toegelaten in de (VN) vluchtelingenkampen, mede omdat die door moslims worden gerund en bewaakt. Een andere reden is dat de Westerse politiek niet geïnteresseerd lijkt in het lot van vervolgde christenen.

Open Doors is met name bezorgd over de snel toenemende christenvervolgingen ten zuiden van de Sahara. Zo staan landen zoals Burkino Faso en Kameroen (nummer 42 op de lijst) voor het eerst in de ‘wereld vervolgingen index’.

Geweld tegen christenen met tot 30% gestegen

In veel sub-Sahara landen gaat het geweld tegen christenen onverminderd voort. In 2020 steeg het aantal gewelddaden tegen christenen met tot 30%. In Nigeria werden honderden overwegend christelijke dorpen overvallen, verwoest en uitgemoord door islamitische Fulani hordes. Boko Haram en ISWAP (IS in West Afrika) voerden alleen al in het noorden van Kameroen rond de 400 aanvallen uit.

Ook in de Sahel landen maken jihadisten gebruik van de onwil of onmacht van regeringen om christenen te beschermen. Daar komen aanvallen op onderwijsinstellingen in Mali (28), Burkina Faso (32) en Niger (54) nog eens bij. Islamitische milities gedijen uitstekend in een samenleving vol corruptie en propaganda, en weten grote aantallen nieuwe aanhangers te werven om de christelijke minderheden te vervolgen.

In Mozambique (45e op de lijst) werden diverse kerken vernietigd, omdat IS islamisten de Sharia willen invoeren. In de Democratische Republiek Congo (40) vallen de islamitische Allied Democratic Forces (ADF) al jaren door christenen geleide scholen en klinieken aan. Ook daar worden kerken platgebrand en gemeenteleden vermoord.

Libië dankzij ingrijpen NAVO broedplaats islamitisch extremisme

De gruwelijke genocide die moslimgroepen in Nigeria (9e plek) op christenen plegen, is al vele jaren bekend. Hierdoor zijn de christenen in het land de afgelopen 10 jaar in de minderheid geraakt, en is de islam nu de grootste religie. Ook in Libië is het islamitische extremisme na het afzetten van Muammar Gadaffi en de ‘bevrijding’ van het land door de VS en de NAVO sterk in opkomst. Jihadgroepen gebruiken Libië als broedplaats en sprinkplank naar andere Sahel landen.

Vervolgde christenen worden bijna allemaal uitgezet

Open Doors Duitsland directeur Markus Rode wijst erop dat de vrijheid van religie wereldwijd afneemt. Hij leverde ook kritiek op de situatie van christelijke bekeerlingen in Duitsland, die slechts zelden asiel krijgen, en teruggestuurd dreigen te worden naar landen zoals Iran en Afghanistan. Rode roept de Duitse regering op om deze uitzettingen onmiddellijk te stoppen, en zich serieus om het lot van de vervolgde christenen te gaan bekommeren.

Moslims met afstand grootste vervolgers, gevolgd door communisten

De top-10 van landen met de ergste christenvervolgingen:

1. Noord Korea (door communisten)
2. Afghanistan (door moslims)
3. Somalië (door moslims)
4. Libië (door moslims)
5. Pakistan (door moslims)
6. Eritrea (door socialisten)
7. Jemen (door moslims)
8. Iran (door moslims)
9. Nigeria (door moslims)
10. India (door hindoes)

De nrs. 11 y/m 16 en 20 zijn eveneens moslimlanden (Irak, Syrië, Soedan, Saudi Arabië, Malediven , Egypte en Mauritanië). Op plaatsen 17, 18 en 19 volgen China (door communisten), Myanmar (door boeddhisten) en Vietnam (communisten). Opvallend is de hoge plaats van Turkije (nr. 25), nog altijd aspirant EU-lid, op de lijst. Op nr. 27 vinden we een ander ons welbekend land: Marokko. Veel migranten komen tevens uit Algerije (24) en Tunesië (25).

Qatar (29) mag gewoon WK organiseren; VS over paar jaar in top-50?

Op de 29e plaats staat Qatar, waar volgend jaar het WK voetbal wordt georganiseerd. Als het om vervolgde moslims zou gaan, dan zou er in Europa ongetwijfeld breed gepleit worden voor een boycot. Nu het ‘slechts’ om christenen gaat, hoeven we op geen enkele actie te rekenen.

Gezien de openlijke haat van de Democraten tegen conservatieve en christelijke Amerikanen zou het ons niet verbazen als de Verenigde Staten onder het Biden-Harris regime over een paar jaar als eerste moderne post-christelijke natie in de top-50 terecht komen.

Al 340 miljoen christenen wereldwijd in grote verdrukking – en dan denken veel Westerse christenen nog steeds dat zij om de één of andere reden een bijzondere voorkeurspositie hebben, en zij dit allemaal nooit zullen hoeven meemaken.

 

Xander

(1) Journalistenwatch
(2) Open Doors

Zie ook o.a.:

2020:

23-12: Invloedrijke Democraten roepen Joe Biden op om traditionele christendom in Amerika af te breken
05-12: Australisch wetsvoorstel zet tot 10 jaar gevangenisstraf op uitdragen Bijbelse visie op seksualiteit
29-10: Drie katholieken in Franse kerk vermoord door moslim, maar politiek zal religieuze haat blijven ontkennen
27-10: Franse ambassadeur: ‘Frankrijk is een moslim land’
15-07: Hagia Sophia veranderd in moskee: Zo worden de Turken klaargestoomd voor oorlog
30-06: ‘Coalitie van marxisten en islamisten heeft oorlog verklaard aan Westerse samenleving’
06-01: Weer 11 christenen onthoofd door moslims, maar Westen doet nog steeds niets tegen genocide
02-01: In één jaar 3000 christelijke gebouwen en symbolen in Europa vernield, geplunderd of in brand gestoken
2019:
22-12: Deense imam Akkari waarschuwt dat moslims uit zijn op conflict en Europa willen overheersen (/ ‘Islamisten gebruiken linkse partijen om grip op de samenleving te krijgen’)
04-12: Meisje confronteert haar ISIS verkrachter op TV nadat deze als migrant in Duitsland bleek te leven
15-11: Islamofobie het politieke wapen van Europees links om critici het zwijgen op te leggen (Officiële Franse cijfers: Meer dan 10 x zoveel geweld tegen christenen als tegen moslims, maar massamedia focussen zich enkel op moslims als ‘slachtoffers’)
19-08: Aartsbisschop Irak: Christendom Midden Oosten wordt uitgeroeid, niemand in Westen geeft er iets om
02-08: In vluchtelingenkampen maken juist de boerka vrouwen het leven tot een hel voor de rest
04-07: Aantal christenen dat om geloof wordt vermoord stijgt naar 11 per dag (/ Moslims veruit het vaakst de daders – Zelfs in VS wordt vervolging van christenen door links ‘gevaarlijke trend’)
08-05: EU en Arabische Liga besluiten dat bescherming islam en immigratie topprioriteit hebben
29-04: Zelfs moslims verbaasd over ontbreken Westers medeleven en woede over christelijke slachtoffers (‘In het nieuwe humanitaire Westerse geweten lijken er maar twee groepen te zijn: degenen die het recht hebben op medeleven en bescherming (vooral moslims), en degenen, zoals christenen, die deze solidariteit niet waardig zijn’)
21-04: ‘Islamitische groep verantwoordelijk voor aanslagen op kerken en hotels Sri Lanka’
16-04: Moslims en Antifa aanhangers vieren feest op social media om brand Notre Dame
15-04: Notre Dame in vlammen op; Franse kerken wekelijks doelwit van migranten
01-02: Islamisering: Moskeeën België prediken jihad en Jodenhaat; verkrachtingsbendes in Finland
2018:
28-11: Georganiseerde christendom sterft uit: Iedere week sluiten er 100 tot 200 kerken
17-11: Pakistaanse mensenrechtenactiviste: Progressief Europa en islamisten hebben zelfde agenda
9-11: Moslimjournalist undercover in Duitse moskeeën: ‘Alle ongelovigen moeten worden vermoord’

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

32

 1. Wat een onzin! Christenen die in Marokko worden vervolgd? Show me the evidence.

 2. Nigeria is zeer verontrustend, er wonen 50 miljoen christenen die hun leven steeds minder zeker zijn. Diezelfde ontwikkeling gaan we krijgen in Ethiopië waar nieuwbouw van moskeeën wordt gefinancierd vanuit de Golfstaten.

 3. @ Nieuw Begin: 1:56 am. Heb het filmpje over de onthoofde christenen in Egypte op FB gezet. Verder eens met je reactie, bro.

 4. Inderdaad we zien een toenemende haat tegen christenen, maar ook in Europa maar dan meer op verdoken gebied. Vele kruisen heeft m’n in openbare gebouwen reeds weggehaald. En wat zeggen de christenen? Zoals gewoonlijk niets!!!! Shalom

 5. Regime Rutte valt vandaag en gaat bij decreet ‘regeren’
  De macht wordt verschoven naar het Politbureau OMT en de notoire kinderhater Jaap van Dissel kan per decreet heersen over een steeds meer opgefokte en doodsbange bevolking. Dus een kinderhater met een dubieus verleden en prijkend op een Zwarte lijst van Artsen, gaat Nederland redden…..
  https://debataafschecourant.wordpress.com/2021/01/15/regime-rutte-valt-vandaag-en-gaat-bij-decreet-regeren/#more-17633
  Met andere woorden, de bevolking gaat een zwarte tijd te gemoed.
  Is het niet eens Hoogtijd om in opstand te gaan komen?

 6. Theo Kainos 10.47 PM

  Dat de gemeente door de grote verdrukking zal gaan ben ik niet met u eens
  Dan is het namelijk NIET mogelijk om samen met Jezus bij de wederkomst op aarde te zijn na de laatste jaarweek
  Het staat er duidelijk dat Hij MET de gemeente naar de aarde zal terugkeren
  Lees ook openbaring 3 vers:10

 7. @Theo Kainos, bedankt voor je bemoediging.
  Ik ben het alleen niet met je eens. Sterker nog, ik vind het zelfs gevaarlijk om een stelling te bouwen op 1 Bijbelvers, vooral als er nog veel meer verzen zijn die iets anders aangeven.

  Zelf geloof ik wél aan een opname vooraf. Het gaat mijn inziens om twee gebeurtenissen, een opname (rapture/harpazo) waar Jezus komt VOOR zijn bruid, en een wederkomst waar Jezus komt MET zijn bruid. Veel mensen maken dit onderscheid niet.

  In de loop van jaren maakte ik telkens aantekening wanneer ik een aanwijzing in de Bijbel vond over een opname vooraf aan de gebeurtenissen die in Opb. beschreven staan. Heb nu meer dan 50 aanwijzingen uitgewerkt om een opname vóóraf te mogen verwachten, een deel komt zelfs uit het OT.

  Een jaar geleden had ik hiervan een 20 tal met onderbouwing gepost op het geloofsforum. Er kwam geen inhoudelijke uitwisseling, wel enkele reacties dat het toch anders zou zijn.
  Doe je eigen onderzoek, tweedehands meningen zijn er al zo veel.
  Het is zo tijd om elkaar op te bouwen in wie Jezus is en te zorgen voor je behoud.

 8. Nu hebben we nog een centrumrechts kabinet met twee christelijke partijen, namelijk het CDA en de ChristenUnie. Komt er na 17 maart as. een (Paars) kabinet zonder deze twee partijen, dan kan het voor christenen in ons land wel knap lastig worden. Verder zou ik als christen ook geen vertrouwen stellen op de PVV en FvD, eigenlijk op geen enkele politieke partij.

 9. @ Ramshoorn: 8:30 pm, op 14/1. Amen! Dat is de waarheid, broeder Ramshoorn.

 10. Het is op zich goed dit te signaleren.Ik denk dat het vooral aan de christelijke politieke bewegingen is dit nader aan de orde te stellen.Het is op dit moment overigens in mijn ogen niet zo dat er sprake is van een centraal geleide vervolging van Christenen zoals in Rome in de eerste eeuwen na de christelijke jaartelling,of de jodenvervolgingen in Duitsland.Er leeft in de islamitische wereld wel veel ressentiment, maar uitgesproken antichristelijke acties zijn meestal het werk van islamistische oppositionele bewegingen of landen met een zwak centraal gezag zoals Afghanistan en Libië.Voorlopig zijn we daar nog niet van af.Ik kan niet voorspellen hoe dat zich zal ontwikkelen.Misschien is het goed er rekening mee te houden christenen op te vangen als ze gedwongen zouden worden bepaalde landen te verlaten.Of het echt zover zal komen,weet ik niet.Ik verwacht in ieder geval niet dat Biden in de VS de aanzet zal geven christenen te vervolgen,omdat ze christenen zijn of alleen maar op Trump gestemd hebben.Persoonlijk vind ik het een onzalige ontwikkeling zoals er tegenstellingen tot stand komen en misschien zelfs willens en wetens gecreèerd worden op basis van godsdienstige opvattingen,omdat dat alleen maar afleidt van maatschappelijke problemen en van het realiseren van correcties ten aanzien van de geloofsleer op tal van punten ,waarbij dat in mijn ogen bij eigenlijk alle godsdiensten dringend gewenst is.

 11. Revelation Song – Arabic Version – Songteksten en vertaling.

  https://www.youtube.com/watch?v=RocFApZ6VFs

  Deze video is gemaakt om mensen bewust te maken dat er Arabische christenen zijn die dagelijks hun leven verliezen omdat ze ervoor hebben gekozen om de ENIGE Ware en Levende God te dienen. Ze zijn gemarteld, van hun land verdreven, gedwongen zich te bekeren of belasting te betalen omdat ze Christus dagelijks dienen. Help me het bewustzijn van hun benarde situatie te vergroten door deze video te delen, zodat de wereld zal weten dat er Arabisch sprekende christenen zijn die de Heer liefhebben, net als wij. Houd ze in gebed. Een speciale dank gaat uit naar broeder Jonathan, die in Israël woont, voor zijn hulp bij het vertalen van deze video. Ik bid dat JHWH hem machtig gebruikt om mensen in Zijn koninkrijk te helpen brengen.

  Oh Heer ik prijs U:
  https://www.youtube.com/watch?v=C75vM3LGJz0
  ( Chinese song uit een Chinese huiskerk .Engels ondertiteld. God spreekt door de Zoon ❤️ IHij is God ❤️ in het vlees 🌍 Dank U Vader ❤️ Adonai ❤️ In Jezus Naam ❤️ ! Shalom ! Bid voor China)

  Weduwe Joy: Hij verloochende Christus niet toen hij onthoofd werd door ISIS:

  https://www.youtube.com/watch?v=OD16TqLaZe0

  De verbazingwekkende reactie van de Egyptische christenen wier dierbaren onlangs werden onthoofd door ISIS, heeft een solidariteitsbeweging geïnspireerd voor degenen die voor Christus in het Midden-Oosten lijden: ( Engelstalig)

  Iran in de Bijbel: The Forgotten Story | Gepresenteerd door Our Daily Bread Films
  https://www.youtube.com/watch?v=mURWJfSpS7k
  ( Engels ondertiteld)

  Eeuwenlang stond Iran bekend als Perzië – het grootste rijk dat de wereld ooit had gezien. Maar een deel van haar verhaal wordt vaak vergeten.
  Met elkaar verweven in de Bijbel zijn profetieën en verslagen van Perzische koningen, epische veldslagen en koninklijke besluiten die de wereld hebben veranderd. En verrassend genoeg voor velen, zegt de bijbel dat Perzië wordt gekozen en begunstigd voor Gods grootse doeleinden.
  In ‘Iran in the Bible’ wordt dit opmerkelijke verhaal verteld aan de hand van oude Perzische teksten, archeologische ontdekkingen en inzichten van geleerden. Wat is onthuld, is dat zowel Perzië als het Joodse volk een strategische rol speelden bij de vervulling van Gods belofte aan Abraham – de belofte dat God door hem de wereld zou zegenen.
  Door te laten zien hoe God rechtstreeks bij de geschiedenis betrokken is, biedt ‘Iran in de Bijbel’ troost aan degenen die in een wereld van onzekerheid leven.

  Made in China : de verbazende geschiedenis an de bijbel in China ( Engels)
  https://www.youtube.com/watch?v=vQIxjIkRv8Y

 12. Xander, uitstekend stuk. En zo belangrijk! Complimenten hiervoor.

  Ik moest denken aan Jezus’ uitspraak in het NT “gij zult door alle volken gehaat worden om Mijns naams wil.”

  Wat Jezus hier voorspeld is vervolging op wereldwijde schaal. Nu, vervolging is er altijd al geweest. Maar tot nog toe nooit op wereldwijde schaal. Denk dat we snel in die fase belanden.

  Kritiek op het Kerkelijke bestaat nu ook al in Nederland, helaas te vaak ook wel terecht. Alleen, Jezus spreekt hier over vervolging om “Mijns naams” wil. Dat betekent vervolging om het Evangelie! Zeker dat laatste is wel belangrijk om in het oog te houden. Vervolging omwille van Jezus, daar draait het om.

 13. De stelling dat Christenen opgenomen zullen worden voor de Grote Verdrukking (=periode van de AntiChrist ) kan makkelijk weerlegd worden als je 1Thess 4:15-17 in de grondtekst leest. In 1Thes 4:17 wordt namelijk gezegd dat de levenden tesamen(Grieks: ἅμα=gelijktijdig) met de opgestane doden in Christus weggevoerd worden in wolken om de Heer in de lucht te ontmoeten. Uit de voorgaande verzen blijkt dat dit gebeurt tijden Jezus parousia (=wederkomst).

  https://www.blueletterbible.org/kjv/1th/4/1/t_conc_1115017

  Dit zou betekenen dat de parousia van Jezus plaats vindt voor de periode van de Grote Verdrukking.

  Er is echter geen enkele tekst in het Nieuwe Testament te vinden waarin staat dat Jezus parousia plaats vindt voor de Grote Verdrukking.

  Het voorzetsel ‘voor’ in het Koine Grieks is πρίν ( prin) en het voorzetsel  ‘na’ is μετά (meta).

  https://www.blueletterbible.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?Strongs=G4250&t=KJV

  https://www.blueletterbible.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?Strongs=G3326&t=KJV

  In de grondtekst wordt in Mattheus 24:29 het voorzetsel meta gebruikt en niet prin zodat Jezus parousia en de opname na de Grote Verdrukking gebeurt en niet er voor!

  We gaan inderdaar door een donkerer tunnel met de woorden van Rutte maar er is licht aan het einde van de tunnel en dat is niet het vaccin (=gifspuit) maar de wederkomst van Christus en de opname van herrezen doden in Christus en het overblijsel nog levende Christenen op aarde!

  En terstond na (Grieks: μετά)  de verdrukking dier dagen, zal de zon verduisterd worden, en de maan zal haar schijnsel niet geven, en de sterren zullen van den hemel vallen, en de krachten der hemelen zullen bewogen worden.

  En alsdan zal in den hemel verschijnen het teken van den Zoon des mensen; en dan zullen al de geslachten der aarde wenen, en zullen den Zoon des mensen zien, komende op de wolken des hemels, met grote kracht en heerlijkheid.

  En Hij zal Zijn engelen uitzenden met een bazuin van groot geluid, en zij zullen Zijn uitverkorenen bijeenvergaderen uit de vier winden, van het ene uiterste der hemelen tot het andere uiterste derzelve.
  Mattheus 24:29-31

  Daarna wij, die levend overgebleven zijn, zullen te zamen met hen opgenomen worden in de wolken, den Heere tegemoet, in de lucht; en alzo zullen wij altijd met den Heere wezen.

  Zo dan, vertroost elkander met deze woorden.
  1 Thes 4:17,18

  https://tlk3vu3vsz6zmkwzah6ccucwri-adwhj77lcyoafdy-www1-cbn-com.translate.goog/questions/christians-tribulation

 14. De PKN keert zich middels”kerk in actie” reeds jaren lang af van vervolgede christenen.
  Kerk in actie heeft velen “christelijke bestemmingen” maar geen of nauwelijks oog voor de genocide onder christenen. Het zijn veelal “mooi weer” bestemmingen en /of maatschappelijke doelen.
  Onlangs hebben de kerken “excuses” gemaakt naar de opstelling van de kerk in WO2.
  Ook toen keek de kerk de andere kant op.
  Men heeft niets geleerd , zelfs bij een genocide onder christenen kijkt men opnieuw de andere kant op.
  Dit alles omdat het politiek gevoelig ligt, omdat men dan het woord moslim of islam in de mond moet nemen.
  Je wordt hier kots misselijk van.

 15. Een gedegen Samenvatting, deze lijst van Vervolgers.
  Maar…wie het laatst lacht, die lacht het best!! Psalm 2.

  Joden en BijbelGetrouwe gelovigen worden al duizenden jaren Vervolgd omdat ze Gods waarheid van de Bijbel verkondigen in voor en tegenspoed. Afgodendienaars/Ongelovigen zijn daarom jaloers en daarom vervolgen ze hen.

  Waarin onderscheiden gelovigen zich nog meer? Zij delen een Boek Torah/Bijbel dat vol wijsheid staat. Zij bidden niet tot goden van hout op steen [Psalm 115] maar tot de levende God die de hemel, de zon, de maan, de aarde, vogels en dieren, JHWH die ook al de zeeën en oceanen schiep met al het leven daarin. Genesis 1 en Psalm 104.

  Joden en Christenen worden ook uitgelachen omdat zij de evolutieleer van Darwin achterhaald en ongeloofwaardig vinden en afwijzen. De Jood Albert Einstein minachtte die evolutieleer ook:

  Citaat…Reeds als student beschouwde ik de THEORIEËN van Darwin, Haekel en Huxley als hopeloos verouderd. In een vraaggesprek met een Journalist zei hij: Als kind ontving ik onderricht in de Bijbel zowel als in de Talmoed. Ik ben een Jood, maar het schitterend beeld van de Nazarener heeft een overmeesterende invloed op mij. Op de vraag of hij het historisch bestaan van Jeshua aannam, antwoordde hij: Zonder twijfel! Niemand kan de Evangeliën lezen zonder te gevoelen de werkelijke tegenwoordigheid van Jeshua. De hartslag van Zijn persoonlijkheid klopt in elk Woord!””

  Joden en Christenen worden in het bijzonder gehaat omdat zij Gods 10 Geboden en de Bergrede van Jeshua verkondigen aan ieder die het maar horen wil. Exodus 19 en 20: Gij zult niet stelen en Mattheus 5-7. Heb je vijanden lief en bid voor hen!!

  Ongelovigen worden woest op Joden en Christenen omdat hun Boek leert dat je niet mag begeren de vrouw van een ander. Dus geen overspel plegen. Bemin je eigen vrouw. Spreuken 5.
  Ongelovigen worden woest omdat Joden en BijbelGetrouwen in het huwelijk van een man en vrouw geloven. Genesis 3. Hebreeën 13:4.

  Joden en BijbelGetrouwe gelovigen weten dat de dag van het Oordeel komt. Jesaja 24 en 63 en Mattheus 25 en Openbaring 7, 14, 19. Daarna…Er komt een nieuwe hemel en een nieuwe aarde waarop Gerechtigheid woont. Openbaring 21 en 22.

  Ongelovigen worden woest op gelovigen omdat zij liever als Frank Sinatra zingen I do it my way.”

  Ik heb ontdekt in de Bijbel: Zonder de God van de Bijbel en Jeshua, de Zoon van God, de komende Masjiach in Jeruzalem Openbaring 14 en 19 is er geen goede toekomst maar slechts eindeloze duisternis. Openbaring 20. Dus heb ik jaren geleden al de goede keuze gemaakt voor een gouden toekomst. Voor u misschien nu ook de keus?

  Marcus 1:15…Jeshua zei, de tijd is vervuld en het Koninkrijk Gods is nabijgekomen. Bekeert u en gelooft het Evangelie.” Shalom. Ramshoorn.

 16. veritas et libertas !

  Welke waarheid en welke vrijheid? Van de niet-democraten?
  Gaat er al een lichtje op?
  Bij de meesten denk ik niet, hun olie is al lang op.

  Het enige Licht is de Waarheid en Vrijheid van onze Heer

 17. Ja, vele gelovigen denken dat onderstaande profetie niet op hen van toepassing is, maar in een een groot deel van de wereld is het al zo, en het gaat in de westerse wereld ook hard nu.
  Lukas 21
  7 En zij vraagden Hem, zeggende: Meester, wanneer zullen dan deze dingen zijn, en welk is het teken, wanneer deze dingen zullen geschieden?
  8 En Hij zeide: Ziet, dat gij niet verleid wordt; want velen zullen er komen onder Mijn Naam, zeggende: Ik ben [de] [Christus]; en de tijd is nabij gekomen, gaat dan hen niet na.
  9 En wanneer gij zult horen van oorlogen en beroerten, zo wordt niet verschrikt; want deze dingen moeten eerst geschieden; maar [nog] is terstond het einde niet.
  10 Toen zeide Hij tot hen: Het [ene] volk zal tegen het [andere] volk opstaan, en het [ene] koninkrijk tegen het [andere] koninkrijk.
  11 En er zullen grote aardbevingen wezen in verscheidene plaatsen, en hongersnoden, en pestilentien; er zullen ook schrikkelijke dingen, en grote tekenen van den hemel geschieden.
  12 Maar voor dit alles, zullen zij hun handen aan ulieden slaan, en [u] vervolgen, [u] overleverende in de synagogen en gevangenissen; en gij zult getrokken worden voor koningen en stadhouders, om Mijns Naams wil.
  13 En [dit] zal u overkomen tot een getuigenis.
  14 Neemt dan in uw harten voor, van te voren niet te overdenken, [hoe] gij u verantwoorden zult;
  15 Want Ik zal u mond en wijsheid geven, welke niet zullen kunnen tegenspreken, noch wederstaan allen, die zich tegen u zetten.
  16 En gij zult overgeleverd worden ook van ouders, en broeders, en magen, en vrienden; en zij zullen er [sommigen] uit u doden.
  17 En gij zult van allen gehaat worden om Mijns Naams wil.
  18 Doch niet een haar uit uw hoofd zal verloren gaan. (dit is wel een belangrijke belofte)
  19 Bezit uw zielen in uw lijdzaamheid.

 18. Naam anna al in gebruik? Wist ik niet. dan zet maar boven mijn vorig stukje annab of anna b.

 19. Dit is een onderdeel van de doelstellingen van de duistere elite.
  Het christendom moet kapot, het gezin moet kapot, iedereen moet gender neutraal zijn waarbij o.a de woorden vader en moeder ook worden afgeschaft….
  Liefde, samenhorigheid en gezelligheid moet kapot en wereldwijd moeten burgers 24/7 worden gecontroleerd.
  Op scholen worden kinderen gehersenspoeld in de doelstellingen van de duistere elite.
  Kortom LEVEN en LIEFDE moet worden verwoest, is het doel van het clubje duistere monsters die de wereld regeren!

 20. Voordat we de usa erbij halen eerst maar afwachten welke kant het opgaat met de ontwikkelingen rond trump/biden komende tijd, want er staat veel te gebeuren daar op dit moment.

 21. @ Maarten de Boer: 6:20 pm. Zie ik ook zo. Zeker als ik kennis neem van: Openbaring 13, en Daniël, de hoofdstukken 7 t/m 9. Het “Rijk van het Beest”, komt er aan. Tevens zal men zelfs door zogenaamde mede-christenen verraden worden. Let maar op m.b.t. het Corona-vaccin.

 22. “Al 340 miljoen christenen wereldwijd in grote verdrukking – en dan denken veel Westerse christenen nog steeds dat zij om de één of andere reden een bijzondere voorkeurspositie hebben, en zij dit allemaal nooit zullen hoeven meemaken.” De meesten zullen heus wel weten hoe u daarover denkt, Xander! Doe alleen niet zo zelfverzekerd en neerbuigend naar mensen die er anders over denken en besef dat uzelf ook maar een mens bent die zich heel erg zou kunnen vergissen.

  Anna, uw naam is al in gebruik, gelieve een andere nam te gebruiken. Mod.

 23. Matteüs 5:11-12 (NBG 51)
  Zalig zijt gij, als u de mensen smaden, en vervolgen, en liegende alle kwaad tegen u spreken, om Mijnentwil.
  Verblijdt en verheugt u; want uw loon is groot in de hemelen; want alzo hebben zij vervolgd de profeten, die voor u geweest zijn.

  Mattheüs 5:11-12 (HSV)
  Zalig bent u als men u smaadt en vervolgt, en door te liegen allerlei kwaad tegen u spreekt, omwille van Mij.
  Verblijd en verheug u, want uw loon is groot in de hemelen, want zo hebben ze de profeten vervolgd die er vóór u geweest zijn.

  Gods zegen voor u allen !

 24. “Al 340 miljoen christenen wereldwijd in grote verdrukking – en dan denken veel Westerse christenen nog steeds dat zij om de één of andere reden een bijzondere voorkeurspositie hebben, en zij dit allemaal nooit zullen hoeven meemaken.”

  De vervolging die in de Westerse wereld aan zit te komen, daarbij hoef je niet direct aan toestanden als in Noord-Korea te denken. Alleen dan in een totaal andere vorm, namelijk subtiele christenvervolging. Dat uit zich op geniepige manieren:

  * Seculiere politieke partijen als D66 willen dat je het christelijke geloof alleen maar thuis of in de kerk mag uitoefenen;
  * Op je werk gepest worden, omdat je christen bent. Of zelfs ontslag;
  * Christenen die gediscrimineerd worden bij sollicitaties;
  * Bespot en uitgelachen worden door collega’s, buren, familie en ‘vrienden’;
  * Geen toestemming van de gemeente krijgen om zalen te huren voor kerkdiensten, of zelfs het verbieden van evangelisatie-activiteiten, of dat de politie hardhandig optreedt wanneer christenen in het openbaar evangeliseren;
  * Christenen kunnen wel fysiek vervolgd en zelfs omgebracht worden door gewelddadige groepen en individuen.

 25. Dus wetenschappelijk bewezen culturen zijn niet mengbaar? Natuurlijk hebben economische belangen voorrang en hebben ze een constante stroom van slaafjes nodig zodat de loonkost enkel van tel is voor diegene die deze miserie in het leven geroepen hebben,

 26. nee hoor, ik heb niet de illusie dat er hier geen vervolging uitbreekt. ik ben blij dat alles naar het eind gaat, hef uw hoofd omhoog want uw redding is nabij. ik verwacht niet meer dan 10 tot 12 jaar.

Comments are closed.