Notre Dame in vlammen op; Franse kerken wekelijks doelwit van migranten

Gevestigde orde in Europa reageert schouderophalend over vernielingen in honderden kerken – maar wat als het moskeeën waren geweest? –Symbolischer kan de door massa immigratie en islamisering in gang gezette ondergang van de Europese cultuur nauwelijks in beeld worden gebracht. Afbeelding: Embed from Getty Images (3).

—————————————————————————————————————————————–

UPDATE: De schade aan de Notre Dame lijkt minder groot dan eerst werd gemeld. Sterker nog: het interieur van de kathedraal blijkt ‘op wonderbaarlijke wijze gespaard’. President Macron beloofde dan ook het beroemde bouwwerk, waarvan het houten dak grotendeels in vlammen opging, geheel te laten herstellen.

Gisteren: Of de brand die één van ’s werelds bekendste klassieke bouwwerken, de Notre Dame kathedraal in Parijs, zo goed als zeker totaal heeft verwoest daadwerkelijk is ontstaan door renovatiewerkzaamheden zullen we mogelijk nooit zeker weten. Wel zeker is dat er de afgelopen jaren vele honderden Franse kerken zijn besmeurd, beschadigd en aangevallen door moslimmigranten, onlangs zelfs 10 in één week (4). Op Franse Twitter accounts circuleerde dan ook een gerucht dat de brand in de Notre Dame mogelijk is aangestoken door een islamitische werknemer van het renovatieteam.

Ontzetting in Frankrijk, want één van de drie bekendste gebouwen in de hoofdstad moet ondanks de inzet van 400 brandweerlieden zo goed als zeker als verloren worden beschouwd. President Macron onderbrak er zijn agenda voor en snelde zich naar het ramptoneel. Eerder twitterde hij dat ‘onze dame in Parijs in vlammen staat. De hele natie is emotioneel. Mijn gedachten naar de katholieken en alle Fransen. Net als al onze landgenoten ben ik bedroefd dat dit deel van ons in brand staat.’ (2)(3)

Hoewel de politie vrijwel meteen verklaarde dat de brand door een ongeluk is ontstaan, is het Openbare Ministerie in Parijs een onderzoek naar de oorzaak gestart.

Onverschilligheid bij Europese elite over vernielde kerken

Of dat bij de honderden kerken die de afgelopen jaren het doelwit werden van moslimmigranten ook is gebeurd valt te betwijfelen. In tal van kerken werden vernielingen aangericht, kostbaarheden gestolen en christelijke symbolen zoals kruisen en schilderijen verwoest of besmeurd met onder meer uitwerpselen. Begin februari werden in één week maar liefst 10 kerken het doelwit, ook van pogingen tot brandstichting. (1)

Zo werd de Saint-Sulpice, de op één na grootste kerk van Parijs, op 17 maart getroffen door een brand die in eerste instantie eveneens als een ‘ongeluk’ in de media kwam. Pas later gaf de politie toe dat het geen ongeluk maar brandstichting was geweest.

Waren moskeeën het doelwit geweest van christenen of andere activisten, dan had de Europese politieke en media elite moord en brand geschreeuwd en hadden we al tal van ‘solidariteits’ optochten tegen ‘extreemrechts racisme’ gehad. Nu de situatie echter omgekeerd is reageert de linksgroenliberale gevestigde orde met een nonchalant –en heimelijk wellicht zelfs instemmend- schouderophalen.

Over de Notre Dame zullen we daarom enkel weer de bekende krokodillentranen horen, waarna het importeren, beschermen en laten verspreiden van een religieuze ideologie met een historische diepe haat voor het christendom, waar de Europese cultuur op is gebaseerd, gewoon met volle kracht zal blijven doorgaan.

Xander

(1) Express
(2) Breitbart
(3) Zero Hedge
(4) Russia Today
(5) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

35

 1. @Esther: 11.02.am, op 17/4. Geheel met je eens, Esther, ” De Here regeert, en zijn plannen falen niet”. Daar houd ik mij aan vast. Het gaat in wezen om het hart van de mens, en niet om gebouwen of afbeeldingen. Tenminste zo zie ik dat ook.

 2. In een “demokratie” hebben de inboorlingen maar de regering die ze verdienen, en ik heb met die dommeriken geen medelijden.

 3. Volgens mij kadert dit in geschiedvervalsing en uitwissen van de europese beschaving…rothschild marionet macron had geen beter moment kunnen dromen voor de vernietiging van een christelijk symbool/monument want nu is zijn verklaring over het nationaal overleg met de gele hesjes dat hij gisterenavond op tv zou afleggen handig opgeborgen ’tot nader order’ door de brand.
  Maar een béétje toevallig en ik geloof niet in toeval, iemand wel?
  Afleiding is het…. en de vrijgevige miljardairs recupereren fiscaal tot 60% van hun ‘steun’ voor de opbouw, dát wordt er ook niet bijverteld, hé?
  Macron vergist zich als deze poging tot afleiding de gele hesjes het zwijgen zal opleggen, hij rekent erop dat hun protest zal doodbloeden maar dat zal niet gebeuren.
  En blijkbaar kennen de leugenmedia ook geen sociale media waar massaal zowel door linkse landverraders als door moslims gejuicht wordt over de teloorgang van een historisch monument, enkel omdat het christelijk is – maar dat is nu eens géén racisme, hé?! Vooral doodzwijgen!
  Bovendien, als het werd aangestoken door een moslim, heeft die zich ook vergist want het zou immers Rome moeten zijn dat brandt?
  De ware toedracht zal toch uitkomen, daar is geen ontkomen meer aan.

 4. @Josef schreef
  Kijk Lbery op onderstaande film, het is een moslim.
  Dus iedereen met rare kleding aan is een moslim. De filmpje is nog eens onduidelijk..

 5. Hallo Anoniem… u bent niet de enigste, er zijn meerdere mensen die het met uw reactie eens zijn.
  Weer een stuk van het grote babylon verbrand.
  Verder durf ik daar niets over te zeggen… maar één ding is inderdaad waar, wat u duidelijk schreef… al die gebouwen hebben maar één gemene deler, afgoderij… een deel van babylon.

  Verder laat ik het aan God over… Hij weet, hoe de loop van de laatste dingen in de wereldgeschiedenis gaat verlopen…
  God en het Lam zijn de grootste overwinnaars, zowel nú als voor altijd en eeuwig… wat een troost en bemoediging voor ons.
  Alles kan wel eens zo heel anders gaan verlopen, als dat wij allen misschien wel denken.

  Laten wij… iedere gelovige in de Heere Jezus, steeds ons vertrouwen op Hem blijven vast houden.

  Anoniem en allen, Vaders sterkte om jullie heen, en hartelijke groet, Esther.

 6. De brand van de Notre Dame brengt het verval van het christendom naadloos in beeld. Beelden van zingende, biddende en knielende mensen voor een hoop stenen en hout, is dat nog wat het christelijk geloof inhoudt? Laat men deze tranen ook als er weer eens christenen worden afgeslacht of gevangen gezet? Het is duidelijk, de westerse christenen geven meer om wat bakstenen dan om hun geloofsbroeders en zusters.

  Het in veiligheid brengen van zogenaamde relikwieën was belangrijker dan zich druk maken om de onderdrukte christenen. Eigenlijk is het te walgelijk voor woorden. Het is niets anders dan toen het Joods volk in de woestijn voor een gouden kalf op de knieën ging. Het is echt diep triest dat geloven in het christendom niet meer is dan het aanbidden van kerken en afgoden. Volstrekt logisch dat kerken leeglopen, want het het huidige christendom is een lege en inhoudsloze religie geworden.

 7. De Taliban vernietigde oude boedhabeelden, Isis vernietigde de oude Baältempel in Palmira, brand vernietigt de door het bouwmeestergilde (oorsprong van de vrijmetselarij) gebouwde Notre Dame ‘gebedshuis’ oftewel tempel van ‘onze vrouwe’ aka ‘koningin des hemels’ aka Ishtar wiens feest we zondag weer met öster/easter/Ishtar/paaseitjes gaan vieren.

  Je kunt er mensen of groepen voor aanwijzen maar de gemene deler is toch dat juist symbolen van afgoderij vernietigd worden.

 8. Bijna tien jaar geleden bliezen de Taliban twee reusachtige boeddhabeelden op in Afghanistan. Historici hopen dat ze worden hersteld. ‘Maar niemand is bereid te betalen.’

  8 februari 2011, 0:00
  BAMYAN -De verpulverde boeddhabeelden zijn stille getuigen van de vernietigende kracht van de Taliban. Lege nissen prijken waar ooit een klein wereldwonder van een eeuwenoude beschaving in Afghanistan te zien was.

 9. Katholieken kerken staan bol met afgoderij dat is een doorn in God Zijn ogen, lees Jeramia maar, misschien zeg dat genoeg

 10. reichs tages brand komt bij mijn boven, vraag mij niet waarom,

  een gevoel…dat alles heeft zijn doel

 11. Of de brand iets te maken heeft met de islam moet het onderzoek uitwijzen, maar een kerk is niet zo belangrijk wel of we van Jezus zijn is de ware betekenis.Shalom

 12. het Christendom zal niet worden opgeheven,dit wordt de laatste eeuw van de islam,piet

 13. Ja tuurlijk geef de schuld weer aan de moslims. Zielige mensen hier hoor. De blanke ratten aan de top zijn de schuldige van alles.

 14. op radio was te horen dat de doornekroon van Jezus was gered.Hoe is deze kroon daar terecht gekomen? kan iemand dat vertellen

 15. Zelf vind ik dat er overal plantsoentjes moeten komen waar kerken staan. Wel vrees ik dat deze plaatsen ingenomen gaan worden door moskeeen; in het bijzonder de Notre Dame. Dus… laat de Notre dame maar mooi staan. Hij zit niet op mijn rug.

 16. Godsgeschenk voor Macron.
  Komt precies op het juiste moment, lekker he, raar frans ventje.
  En dan is er ook nog zoiets als karma voor de rk kerk. De rekening wordt altijd geïnd.
  Oja, wat hadden ze gevonden dat wij niet mogen weten?

 17. In deze oorlog, invasie worden (nog) geen bommen gebruikt, maar op een andere manier
  door migranten alles verwoest. Zoals kerken verbranden.
  Dit moet met opzet zijn gebeurd. Het is te toevallig.
  De klokkenluider van de Notre Dame is wereld beroemd. Zijn er overigens slachtoffers?

 18. Het feit, dat op het tijdstip wanneer vanwege de hoogte zelfs het blussen onmogelijk was, de specialisten toen al in staat waren om vast te stellen dat het niet gaat om brandstichting is op zijn zachts gezegd bizar..

 19. Het is vreselijk triest dat zo’n iconisch bouwwerk voor het grootste deel is verwoest. De hele wereld is hier getuige van. Maar naast deze verwoesting, duidelijk zichtbaar voor de hele wereld is er een andere verwoesting gaande, die dan wel niet direct zichtbaar is voor het oog, maar wel net zo reëel, en dat is de massale geloofsafval in Europa, waar de rol van het christelijke geloof is gemarginaliseerd. De zondag is door winstbejag ontheiligd. Men heeft God vervangen door de evolutietheorie en voetbal. De Bijbel wordt afgedaan als een ouderwets boek vol met verzonnen verhalen die niet meer relevant zijn. Terwijl de Bijbel aantoonbaar juist is. En het zijn niet alleen de archeologische opgravingen, die keer op keer bewijzen dat de Bijbel de waarheid bevat. Het zijn vooral ook de vele profetieën die in dit heilige boek op schrift zijn gesteld, die aantonen, dat God aan het woord is. Laten we daar acht op slaan en nadenken over hoe vreselijk het is gesteld met het geloof in God, hier in Europa. De kerken lopen leeg, en ze worden gesloten. Of men maakt er supermarkten van, of boekwinkels, of nog erger, moskeeën. Maar ga eens kijken in de derde wereld, neem b.v. Indonesië, waar de christenen een minderheid zijn, maar waar elke zondag de kerken nog vol zijn.
  Laat deze afschuwelijke brand voor ons allen een moment tot bezinning zijn. Ons heil kan alleen van God komen.

 20. De autochtone Europeanen verdienen niet beter, dan dat de toekomst van hun kinderen niet erg prettig zal worden. De houding bij de overgrote meerderheid is inderdaad het niet willen zien van het dreigende gevaar. Natuurlijk speelt de misleiding door pers en media mee. Maar in de kern willen de mensen geen strijd en dat zal zuur opbreken.

 21. Dit is het gevolg van: “De Resolutie van Straatsburg”. Alle gevestigde politieke partijen, zoals de socialisten,sociaaldemocraten,christendemocraten,links-liberalen, en liberalen, zijn hier debet aan. Laat ik het daar maar bij laten. Het is in-en intriest.

 22. This is done by the left and/of islam en de Franse deep state om te proberen ons verleden kapot te maken . Het zelfde zoals Isis heeft gedaan in het midden oosten met alles te vernielen .

 23. Dit komt voor monsieur le president wel erg gelegen. Zijn populariteit is, dankzij zijn globalistische politieke agenda, tot een absoluut dieptepunt gezakt. Dankzij dit drama kan hij de “sterke en daadkrachtige” president spelen en tegelijk de aandacht afleiden van de gele hesjes…….🤔 er was ooit een bootje van greenpeace dat tot zinken werd gebracht door de Franse geheime dienst….met andere woorden: ik denk er het mijne van. Is het brandstichting geweest of gewoon een tragisch ongeluk als gevolg van de renovatiewerkzaamheden? Doet er niet meer zo toe. Ik ben her volledig eens
  met het artikel. Hopelijk brengt het Merkel niet op verkeerde gedachten. In Keulen staat ook een dergelijk historisch en wereldberoemd gebouw.

 24. Na de 2e wereldoorlog is de mensheid meer en meer van God los gegaan.
  Kerken worden steeds minder bezocht en vallen ten prooi aan leegstand, sloop of krijgen ’n andere invulling.
  Bisschoppen, priesters en andere christelijke gezagsdragers gaan zich te buiten aan alles wat God verboden heeft. Zelfs de paus heult met de Islam.
  De meesten weten nog niet eens meer wat de tien geboden inhouden.
  Ik kan mij zo voorstellen dat God bij zichzelf denkt; “als ik er niet meer toe doe, waarom zouden mijn gebedshuizen dan nog blijven, als mijn woorden er niet meer toe doen, kunnen andere overtuigingen van ’n ander geloof dan die van mij in de plaats komen.”
  “Als ’n monumentaal gebedshuis als de Notre Dame voornamelijk bezocht wordt als toeristische trekpleister, heeft het zijn functie verloren”.
  De brand van de Notre Dame kan internationaal gezien worden als ’n teken aan de wand.

  “Voor hen die weten,hoeft niets verklaard te worden.
  Voor hen die willen weten, verklaren zichzelf.
  Voor hen die niet weten, is geen enkele verklaring afdoende.
  Voor hen die niet willen weten, verklaren je voor gek.”

  Tigron

 25. Mensen worden bij bosjes afgeslacht, vernederd, verkracht. Kerken worden vernietigd. De Notre Dame heeft een grote symbolische waarde. De waarde van Europese Joods/Christelijke geschiedenis. Deze waarde wordt nu ook afgeslacht. Heel Europa staat in brand. Het is oorlog. En we verliezen.

 26. De belgische linkse Vlaamse nieuwszender
  VRT begint het nieuws van de brand met: “graag (ik had dat in hoofdletters willen schrijven) geven we mee dat …

Comments are closed.