Aantal christenen dat om geloof wordt vermoord stijgt naar 11 per dag

Afbeeldingen van christenvervolgingen zoals deze worden zorgvuldig weggelaten door de Westerse media en de grote plaatjeszoekers, die de zoekterm ‘burning a cross’ bijna uitsluitend linken aan de KKK. (Afbeelding: via (1)).

————————————————————————————————————————————–

Moslims veruit het vaakst de daders – Zelfs in VS wordt vervolging van christenen door links ‘gevaarlijk trend’

—————————————————————————————————————————————-

Christenen zijn al jaren met afstand de meest vervolgde groep gelovigen ter wereld, en dat wordt alleen maar erger. Volgens cijfers van Open Doors staan inmiddels 1 op de 9 christenen bloot aan ‘ernstige vervolgingen’, vooral door de hand van moslims. Vorig jaar werden er dagelijks gemiddeld 11 christenen om hun geloof vermoord. De in sommige landen aan genocide grenzende oorlog tegen christenen wordt door de Westerse media nog steeds totaal niet belangwekkend gevonden.

Ook in India is het bijna dagelijkse kost. Onlangs werden zeven bedreigde christelijke gezinnen uit hun dorp verjaagd omdat ze gedwongen werden zich te bekeren tot het hindoeïsme. Als ze weigerden dan zou alles van hen worden afgepakt en zou ook hun leven gevaar lopen.

Om een statement te maken sleepten hindoeïstische fundamentalisten een man en zijn moeder, een weduwe, naar een tempel om hen daar tot bekering te dwingen. Dat weigerden ze, waarop hun Bijbels werden verbrand. ’s Avonds werd de woning van Mangra Munda aangevallen en beschadigd, en werd hij met de dood bedreigd. Gelukkig konden hij en 36 anderen wegvluchten.

‘In een wereld waar tolerantie niet enkel wordt aangemoedigd, maar wordt geëist, worden desondanks mensen bedreigd en zelfs vermoord omdat ze Jezus volgen,’ schrijft Kelli Ballard voor LibertyNation. ‘Het is een triest en beangstigend feit dat de oorlog tegen christenen niet minder maar erger wordt.’

Alarmerende toename christenvervolgingen, vrouwen dubbel slachtoffer

De bekendste internationale christelijke organisatie Open Doors constateert op basis van de meest recente cijfers dat ‘de vervolgingen alarmerend snel toenemen’. Noord Korea staat nog altijd op de eerste plaats in de top 10 van allerergste landen, en wordt daarna gevolgd door Afghanistan, Somalië, Libië, Pakistan, Soedan, Eritrea, Jemen, Iran en India. Acht van deze tien landen zijn overwegend of bijna totaal moslim. Dat geldt ook voor 30 van de 40 andere landen in de top 50.

Iedere maand worden er gemiddeld 345 christenen vermoord om hun geloof, worden er 105 kerken en andere christelijke gebouwen in brand gestoken of aangevallen, en worden 219 christenen zonder vorm van proces gearresteerd, veroordeeld en in het gevang gegooid. In de ‘World Watch List 2019’ staat dat 1 op de 9 christenen ernstig worden vervolgd, het afgelopen jaar 4136 christenen (11 per dag) werden vermoord om hun geloof, 1266 kerken en christelijke gebouwen werden aangevallen, en 2625 christenen zonder vorm van proces werden vastgezet.

In veel landen worden vrouwen ‘dubbel vervolgd’, schrijft Open Doors. Gender-specifieke vervolgingen (van vrouwen) speelt zelfs een sleutelrol bij het vernietigen van christelijke minderheden. ‘Deze vorm van vervolging is moeilijk in te schatten, omdat het complex, gewelddadig en verborgen is. In veel culturen waar specifiek vrouwen het doelwit zijn is het moeilijk, zo niet onmogelijk, om accurate cijfers te noemen.’

Links Westen vindt christenen ‘intolerant en racistisch’

Zelfs in de VS is de vervolging van christenen ‘een gevaarlijke trend’ aan het worden. Zogenaamd tolerant links wordt steeds intoleranter tegen degenen die hun agenda en overtuigingen niet delen. Dat is overduidelijk zichtbaar in de huidige politiek.’ Dat werd bijvoorbeeld tijdens Pasen onderstreept toen top Democraten zoals Barack Obama en Bill & Hillary Clinton in hun reactie op het bloedbad dat moslims in kerken op Sri Lanka hadden aangericht weigerden het woord ‘christenen’ te gebruiken, maar ‘Pasen aanbidders’ schreven.

‘Ons geloof wordt intolerant en racistisch genoemd,’ vervolgt Ballard. Ze wijst op het bekende geval van een christelijke bakker die voor het gerecht werd gesleept omdat hij weigerde een taart te maken voor een homo stel. Verder worden overal in Amerika symbolen van het christelijke geloof, vaak op aandrang van linkse groepen, verwijderd. Deze week werd bijvoorbeeld een 92 jaar oud wandbord van de Tien Geboden uit een middelbare school in Ohio verwijderd omdat sommige ongelovige scholieren zich ‘er niet prettig’ bij voelden (2).

Een leraar in New Jersey werd op non actief gesteld toen hij een leerling een Bijbel had gegeven. Een voetbaltrainer in Washington werd geschorst omdat hij voor de wedstrijd een gebed had uitgesproken. Conservatieve sprekers worden steeds vaker geweerd van scholen en universiteiten, terwijl extreemlinkse fascistische terreurgroepen zoals Antifa net als in West Europa kunnen rekenen op veel begrip en steun, vooral in de media en van de ‘tech’ giganten zoals Facebook, Google en Twitter (4).

‘En wie had ooit kunnen denken dat late-termijn abortussen niet alleen geaccepteerd zouden worden, maar zelfs zouden worden verdedigd als een vrouwenrecht? Of dat we een anti-Amerikaanse politicus zoals (de Democratische) parlementariër Ilhan Omar zouden kiezen? Omar maakte schaamteloos christenen zwart voor hun standpunten over abortus en het ‘vrouwenrecht om te kiezen’. Omar pleitte er deze week ook voor om de bewaking van de grens met Mexico helemaal op te geven, zodat iedereen die maar wil naar Amerika kan komen (3) (linksgroen Europa houdt er zoals bekend vergelijkbare ideeën op na).

Het ‘verkeerde’ versus het ‘juiste’ geloof?

Terwijl Amerika en Europa zich wereldwijd blijven opwerpen als de zogenaamde voorvechters van democratie en vrijheid, worden deze kernzaken in hun eigen huis stapsgewijs afgebroken – althans, voor bepaalde groepen. Want zodra je er een ander geloof dan het christelijke op nahoudt, vooral het islamitische, dan kun je ineens geen kwaad meer doen en blijven zaken zoals intolerantie, racisme, verspreiding van haat en discriminatie onbesproken en meestal ook onbestraft. Of erger nog: wordt van alle anderen en zelfs slachtoffers geëist hier begrip voor op te brengen en dit onder het mom van ‘diversiteit’ te accepteren.

Xander

(1) LibertyNation via Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Infowars
(4) Breitbart

Zie ook o.a.:

08-05: EU en Arabische Liga besluiten dat bescherming islam en immigratie topprioriteit hebben

29-04: Zelfs moslims verbaasd over ontbreken Westers medeleven en woede over christelijke slachtoffers

25-04: Vuurterreur tegen kerken gaat onverminderd verder: Notre Dame in Provence bijna verwoest
23-04: Obama en Hillary Clinton weigeren slachtoffers Sri Lanka christenen te noemen
21-04: ‘Islamitische groep verantwoordelijk voor aanslagen op kerken en hotels Sri Lanka’
16-04: Moslims en Antifa aanhangers vieren feest op social media om brand Notre Dame
15-04: Notre Dame in vlammen op; Franse kerken wekelijks doelwit van migranten
15-04: China looft beloning uit voor verklikken christenen van huiskerken

04-04: Schokkende voorbeelden van de razendsnelle islamisering van Duitsland
16-02: Duitse agenten bevestigen leugens over aandeel migranten in misdaadstatistieken
01-02: Islamisering: Moskeeën België prediken jihad en Jodenhaat; verkrachtingsbendes in Finland
18-01: (..; Nederland blijft top immigratieland)

2018:
28-12: Islamisering: Migranten overvallen kerk, geestelijken zwaar mishandeld
12-12: Dader aanslag kerstmarkt Straatsburg is 29 jarige radicale moslim

28-11: Georganiseerde christendom sterft uit: Iedere week sluiten er 100 tot 200 kerken

17-11: Pakistaanse mensenrechtenactiviste: Progressief Europa en islamisten hebben zelfde agenda
10-10: Linksgroene Duitse politicus pleit voor concentratiekampen voor rechtsen
15-08: (/ … Bisschop: Paus heeft kerk in China verraden)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

26

 1. 80 jaar indoctinatie zorgt er voor dat we zelfs ANTIfa een fascisitische organisatie noemen…

  geweldig.
  fascisme en nationaal socialisme waren rechtse CHRISTELIJKE stromingen die begin 19e eeuw Europa wilden behoeden voor het communisme.

  Duitsland heeft zich LETTERLIJK opgeofferd. Zoek maar eens op operatie Groza.

  Zoals generaal Patton het al in 1945 zei…”We defeated the wrong enemy”

 2. Jo, als uw reactie niet gepubliceerd wordt dan moet u de siteregels eens goed lezen. Mod.

 3. @ Peter:12:16. pm op 5/7. En Peter weet U dat dat beeld staat voor dat communistische bolwerk de EUSSR in Straatsburg? Dat zegt genoeg. Het Babylon- de hoer, uit Openbaring is m.i. de EU.

 4. Het altijd begeren wat van een ander is, is de hoofdoorzaak van oorlog en ellende.

 5. Beste Gorhel, u schrijft: Vanwaar die dubbele standaard? Of je bent tegen elke bekering, of je gaat akkoord dat ook christenen bekeerd worden, zou ik denken.”

  Jeshua gaf zijn Apostelen de opdracht om Zijn boodschap van bekeert u te verkondigen…

  Een paar voorbeelden:Matteüs 3:2 (NBG51) Johannes de Doper zei het al: Bekeert u, want het Koninkrijk der hemelen is nabijgekomen!

  Marcus 1:15 (NBG51) Jeshua/Jezus zei: De tijd is vervuld en het Koninkrijk Gods is nabijgekomen. Bekeert u en gelooft het evangelie!

  Handelingen 2:38 (NBG51) En Petrus antwoordde hun: Bekeert u en een ieder van u late zich dopen op de Naam van Jezus Christus, tot vergeving van uw zonden, en gij zult de gave des heiligen Geestes ontvangen.

  Daarbij mag natuurlijk nooit sprake zijn van geweld of intimidatie zoals bij de Islam, Hindoes en Boeddhisten gebruikelijk is. Denk aan wanpraktijken in Pakistan, Ceylon, India, Birma: Boeddhisten versus Moslims.

  Communisten gebruiken tot op deze dag ook geweld in China en Noord Korea om burgers tot hun perfide denkbeelden te bekeren. Kim Un laat zich als een god aanbidden.

  Geweld is uit de boze! Helaas gebruikten Pausen net als de Moslims ook eeuwenlang grof geweld tegen andersdenkenden tijdens de 8 Kruistochten en 6 eeuwen Inquisitie. Hoeveel Orthodoxe Serven werden er niet vermoord door Roomse Kroaten in de eerste en tweede Wereldoorlog? Daarom vinden Protestanten en Evangelischen de RKK een militante valse kerk! De Paus heeft een eigen leger in het Vaticaan: De Zwitserse Garde!

  Lees de kerkgeschiedenis voor alle details.

 6. Het is gewoon een kwestie van tijd en dan valt die befaamde druppel, en wat mij betreft mag die morgen al vallen. Wordt tijd dat dat linkse gezog eens keihard aangepakt wordt, zij maken alles kapot wat ons lief is. Met onze tradities en onze cultuur hebben ze helemaal niks, bij hun moet het allemaal multi-culti zijn en dan nog het liefst met een islamitisch sausje erover heen. Maar ja, de meerderheid blijft toch steeds weer op die bagger stemmen, en zo lang dat niet verandert zal er weinig of niks gebeuren.

 7. Een flink aantal boeken uit voorgaande eeuwen getuigen van verbranding en vervolging.
  Het einde is derhalve niet in zicht en satan en zijn trawanten werken zonder rust aan hun
  verderflijk werk om zo veel mogelijk van Gods volk om te brengen. Uiteindelijk is hij de grote
  verliezer, en zijn de ware Christenen gesloten in des Heren heerlijkheid. Geen angst maar
  enkel vreugde is ons deel. Wees moedig in de laatste strijd.

 8. Wonderbaarlijk hoe anti-Christelijk links, altijd fanatiek tegen religies, nu opeens Islam omarmt heeft. Zou de aantrekkingskracht bestaan uit het totalitaire karakter van de islam? Iets wat je steeds vaker terug ziet bij groenlinkse socialisten die voor het totalitaire marxisme kiezen: Onze kant kiezen anders ben je een nazi. Moslims: onze kant kiezen anders ben je een ongelovige en daarmee een slecht mens. De overeenkomst in die zin lijkt me de enige verklaring.

 9. Openbaring 18 beschrijft de definitieve ondergang en vernietiging van het grote religieuze rijk Babylon. Dit Babylon is een afspiegeling van alle wereldwijde religieuze denominaties die de politiek beïnvloeden en die zich als vijanden van God opstellen door zijn volk – dat de geboden van God onderhoudt en getuigt van Jezus – voortdurend te bestoken. Ze wordt afgebeeld door een hoer die een wild beest berijdt. Het wilde beest is een politieke entiteit. In een enkel uur zal haar volledige vernietiging zich voltrekken. Hierna zijn alle politieke organisaties aan de beurt. Als laatste degenen die de hoer en de politieke organisaties ondersteunen. Maak dus een wijze keuze. Veel tijd is er niet meer.

 10. Ramshoorn schreef:
  04/07/2019 om 4:58 pm

  Beste Raamshoorn,

  Dus je vindt dat anderen zich niet mogen beschermen tegen een agressieve oprukkende christendom? Wel kwaad worden wanneer moslims in Nederland de Nederlander probeert te bekeren, maar blij worden wanneer de christen in India Hindoes bekeert (vaak op een agressieve manier)? Vanwaar die dubbele standaard?
  Of je bent tegen elke bekering, of je gaat akkoord dat ook christenen bekeerd worden, zou ik denken. Maar een monopolie creëren voor jezelf?

 11. Men hoeft het helemaal niet zo ver te zoeken. In Dublin staat een muur die de protestanten en katholieken moet scheiden. Europa een geciviliseerd iets. Ook moord en doodslag onder de naam van Christus …. . Ieder geloof heeft zijn eigen Christus, wat dat ook betekenen mag. De VS stuurt de soldaten de wereld over met de zegen ! van …. ? . De mohammedanen met hun …. . Afgod !
  In onze zo genaamde democratie is GELD als eerste een aanbeden God. Het (ons) geloof stelt niets meer voor. De kerken stromen leeg terwijl het consumptie gedag stijgt. Intermenselijke verhoudingen…. daar is er nog weinig of niets, op lokaal en internationaal niveau, meer van terug te vinden.
  Het is inmiddels een mondiaal gevecht geworden. Acceptaties zijn tot het minimum beperkt. De wereld zucht en kreunt. Maar wie interesseert zich er nog voor ? Mag allemaal niets meer kosten, veel voor weinig is het motto. Tja, de slachtoffers kennen we niet,
  Dublin, Ierland, een van de problemen in de evt. Brexit . Moord en doodslag, gefaciliteerd door Brussel ? Of twee geloofsovertuigingen …. De EU komt er nooit. De onderlinge verschillen zijn in elk opzicht te groot. Brussel wil de God van Europa worden…. Welke eigenlijk ??

 12. Een probleem die christenen en moslims in diverse landen veroorzaken, wat hen erg onsympathiek maakt, is dat ze veel meer willen dan alleen hun geloof belijden: ze willen het geloof van anderen afpakken dmv bekering en hun eigen geloof opdringen aan die anderen. Dit lijdt uiteraard tot wrevel, conflicten en soms moordpartijen wanneer die anderen dat niet pikken.
  Ik heb al eerder mijn mening hierover gegeven. Stop bekeringen en ineens verdwijnen een hoop problemen.
  Bekering is net zoiets als een buitenlander die Nederlanders komt vertellen dat ze ineens de Zulu taal moeten spreken. Ik denk niet dat de Nederlander dat leuk zal vinden. Zo vinden anderen het ook niet leuk wanneer ze door christenen en moslims bekeerd worden.
  Er worden miljarden Euro’s gepompt in het bekeringswerk wereldwijd, elk jaar. Het is een grote business geworden en heeft weinig meer te maken met iemand dicht bij God brengen.

 13. In een van de X22 reports haalde Trump de abortus politiek aan en noemde de wetgeving van Virginia, dat het doden van net geboren baby’s een executie. En dat in een staat die refereert aan de algemene kerk met het hoofdkwartier in Rome. Virgin Mary en er zijn twee staten naar vernoemd. En waar draait het allemaal om in deze tijd? Geld. En wie beheersen dat, de globalisten=Deep State. De nazi partij kruipt langzaam maar zeker weer uit hun holen en met hulp van hun oude bondgenoot de islam proberen ze de wereld over te nemen. Onderstaande video (engels) is de moeite van het luisteren waard.
  https://www.youtube.com/watch?v=vA53Gtwcoic

 14. De grote verdrukking staat voor de deur en daarna Armageddon. Een tijd om naar uit te kijken 🙏🙏

 15. Christenvervolging komt niet alleen van de islam, maar wat wel de grootste bedreiging is, met haat, wraak, moord en doodslag, maar ook van de linkse politiek correcten, zoals Groengeellinks, duivel666 en de maoistische partij SP en de gendermaffia, die menen dat zij de standaard bezitten van recht en onrecht, en wie zich niet daaraan wil conformeren, in een heropvoedingskamp thuis hoort, wat zij niet openlijk zeggen, maar wel denken, te horen aan hun uitlatingen tijdens hun besloten partijbijeenkomsten, en als de heropvoeding mislukt, zij in staat zijn de gas- en verbrandingsovens weer in werking te stellen.
  Vergeet niet dat de nazi Adolf Hitler een verbond sloot met de Haji Amin al-Husseini, de oprichter van de moslimbroederschap. Op de site https://ejbron.wordpress.com/ kunt u op een plaatje hun met elkaar zien praten.

 16. Dan is het de hoogste tijd aan het worden om als christenen de koppen bij elkaar te steken en maatregelen te nemen zoals bescherming, verdediging en een oog om oog en tand om tand mentaliteit…………….

  Helaas zal in de praktijk deze stelling in Nederland nooit plaatsvinden, want de mentaliteit van de gemiddelde Nederlander is volledig ten dode opgeschreven of nog duidelijker omschreven: “Slap en Passief” ..!!

  Dus niet niet gaan klagen mensen, als men een islamitische verderfelijke religieuze-politieke-culturele ideologie de kans geeft om in de nabije toekomst totaal los te gaan d.m.v. uitvoeringen van Sharia wetten op / in onze Nederlandse pleinen en buurten zoals: doden, moord, afslachting, verkrachting, plundering, tirannie, marteling en terrorisme..!!

  OPEN EINDELIJK IS Je Ogen, Voordat de Islam ze sluit!

  Maximaal 3 woorden in hoofdletters, zie siteregels. Aangepast. Mod.

 17. Het wordt tijd dat ons leger de politiek over neemt ze maken er een potje van .In Brussel maken ze zich alleen druk om hun baantjes en salaris en dat begint of is al bezig hier in Den Haag ook al zo.
  Defensie neem de boel over sla met de vuist op tafel verhoog uw budget naar behoren en ga al het onrecht aanpakken jullie kunnen dat. Zorg goed voor onze ouderen,bescherm zieke en zwakke mensen ook in de azc’s.
  Maar tuig die alleen geluk hier zoekt of bendes uit buiten en binnenland aanpakken .
  Ga u gang dan weet ik zeker dat er orde komt in de Nederlandse chaos.

 18. Natuurlijk hoor je hier niets van in NL. De reden is simpel, zodra het om moslims gaat, zwijgen de MSM in alle toonaarden. Hetzelfde geldt voor zwarten die blanken afmaken. In de linkse kerk is dat allemaal kennelijk prima. Dag in dag uit worden we vals voorlicht, en gewoon voorgelogen. Helaas is de grote massa zo gehersenspoeld dat ze geloven wat de MSM zeggen. klimaat, MH17, vaccinatie, Trump enz. enz. Wil je echt weten wat er in de wereld gebeurd dat moet je juist NIET luisteren naar NOS, NPO en andere MSM. Je zult zelf op zoek moeten gaan op Internet. Al snel kom je erachter welke sites betrouwbaar Ijn en niet. Helaas is de doorsnee. De Nederlander is te beroerd om zelf na te denken. Anders zou je toch nooit meer op Rutte en zijn VVD stemmen?

 19. Volgens het Profetisch Woord zullen deze ontwikkelingen steeds heviger worden en uitmonden in de Grote Verdrukking.

 20. JHWH/God in de hemel lacht om al die antisemieten en christenhaters van 2019. Wie het laatst lacht…Openbaring 6.

  Wie zijn die racisten dan? Dat zijn Kim Un in Noord-Korea en zijn Communistische raadgevers. Hoezo? Zij zien Joden en Christenen als Untermenschen. De Bijbel is daar streng verboden. Hoogmoed komt voor de val. Handelingen 12:20-24.

  Hetzelfde geldt voor de Regering van China. Ook die sluit kerken aan de lopende band en sluit Christenen op die Bijbels verspreiden. Waarom zijn die landen toch zo bang voor de Bijbel die Joden en Christenen het Woord van God noemen?

  Radicale Moslims wereldwijd en Hindoes en Boeddhisten in India en Ceylon zijn racisten omdat zij Joden en Christenen vervolgen en demoniseren.

  Probeer maar eens als Jood of Christen een bezoek te brengen aan Mekka of Medina. Kerken en Synagogen zul je daar niet vinden. En waarom is de Bijbel daar nog steeds een verboden Boek? Zijn ze bang voor de waarheid? Johannes 14.

  De PLO, Abbas, Hamas en Hezbollah zijn racistische groepen moslims die alle Joden en Christenen uit Israël willen verdrijven. Lees hun duivelse haat Handvesten. Toch worden deze racisten nog steeds door de VN/EU ondersteunt.

  En de Paus? Geen haar beter! Lees misdadige pausen en hun handlangers, van Aat van Gilst. Paus Bergoglio schudt PLO Abbas broederlijk de hand die nog steeds doodleuk de Holocaust ontkent, ja daarop promoveerde in Moskou.

  Al eeuwen haten Pausen/Vaticaan/Curie de Protestanten [Hugenoten, Katharen] en Grieks/Russisch/Servisch Orthodoxe gelovigen. Lees de Kerkgeschiedenis, en oorsprong Inquisitie, en het boek over de Rattenlijn:

  Vluchten via het Vaticaan, van Henk Jurgens. De rollen worden op een dag voorgoed omgedraaid. Openbaring 16 en 19. De waarheid overwint dan de leugen en ieder racisme!

 21. Wat mogen de wereldwijd vervolgde christenen, die deel uitmaken van de algemene christelijke kerk blij zijn met de morele ondersteuning die zij van onze kerken en christelijke politieke partijen krijgen. Elke week een daverende stilte van de kansels. De moties en kamervragen. Geweldig. Ik kan mijn waardering niet in elk kerkblad plaatsen, vandaar op XN in de hoop dat de predikanten en politici dit lezen en er moed uit putten hier mee door te gaan. Omdat de geschiedenis zich herhaalt zouden de predikanten de 7e Egyptische plaag en ook die andere plagen eens in herinnering moeten brengen. Bij de laatste plagen greep God zelf in. Maar zoals over de christenvervolging meldt onze reguliere media ook bijna niets over andere weer fenomenen. Dus zet ik er hier een paar links onder die dat wel doen. https://watchers.news/
  https://www.youtube.com/watch?v=BmwxJG5Z034

 22. Uiteindelijk zal Moeder Aarde het wel overleven………met of zonder mensen (en hun geloof)

 23. Christenen worden het meest vervolgd ook in China waar de katholieke kerk een vuil spel speelt met de autoriteiten, ook zijn er veel christenen vermoord onder Isis en andere vervolgingen, zelfs in Israel worden messiaanse joden dikwijls als tweederangsburgers aan zien, Dus christen moet je niet worden voor je plezier of amusement. shalom

Comments are closed.