In één jaar 3000 christelijke gebouwen en symbolen in Europa vernield, geplunderd of in brand gestoken

De grote brand in de Notre Dame werd op social media door moslims massaal gevierd. Afbeelding: (2).

—————————————————————————————————————————————–

Daders zelden gepakt, en als dat al gebeurt zijn het altijd ‘verwarde’ mannen, waardoor deze ‘incidenten’ niet als haatmisdrijven hoeven te worden geregistreerd

—————————————————————————————————————————————-

Een golf van antichristelijk geweld overspoelt Europa. In 2019 werden zo’n 3000 christelijke kerken, scholen, begraafplaatsen en monumenten vernield, geplunderd of in brand gestoken. De toenemende haat tegen het christendom valt samen met het snel groeiende aantal moslimmigranten in Europa. Het zal daarom niemand verbazen dat het grootste aantal aanvallen en aanslagen in top immigratieland Frankrijk plaatsvonden. Daar vinden dagelijks gemiddeld drie van dergelijke ‘incidenten’ plaats. Duitsland volgt met twee per dag, maar ook in België, Groot Brittannië, Denemarken, Ierland, Italië en Spanje is er een flinke toename. Voor Nederland zijn geen directe cijfers, omdat het overheidsbeleid is deze haatmisdrijven zoveel mogelijk uit de media en officiële statistieken te houden.

Het conservatieve Gatestone Institute zette alle gevallen van brandstichting, schending (met urine en uitwerpselen), vernieling, plundering, vandalisme, diefstal en in een enkel geval zelfs satanisme tegen christelijke doelwitten op een rijtje. De daders worden zelden gepakt, en als dat al gebeurt dan censureert de media alle informatie over hun identiteit en etnische afkomst, en wordt standaard over ‘verwarde’ mannen (en vrouwen) gesproken. Hierdoor hoeven deze antichristelijke aanvallen niet officieel als ‘hate crimes’ te worden geregistreerd, waardoor de officiële misdaadstatistieken ook op dit vlak een vals beeld van de realiteit schetsen.

In Spanje worden de meeste aanvallen op kerken en kruissymbolen voornamelijk uitgevoerd door radicale feministen, anarchisten en andere extreemlinkse activisten, die –net als radicale moslims- het doel hebben om het Westerse christendom permanent uit het openbare leven te bannen.

Vandalisme, diefstal, besmeurde heiligdommen, extreemlinkse leuzen

De meeste van deze aanvallen bestaan uit vandalisme en vernieling, waarvan lastig te bewijzen zou zijn dat het inderdaad om antichristelijke haatdaden gaat. Ook worden er veel kostbaarheden uit kerken gestolen, vaak door zeer goed georganiseerde bendes die zelfs drones gebruiken om hun doelwitten zo goed mogelijk te observeren en in kaart te brengen. Soms worden zelfs afvoerpijpen en complete daken gestolen.

In Spanje en Zwitserland werden kerken bespoten met feministische en extreemlinkse leuzen, onder meer met de regenboog, het symbool van de transgender / LGBT+ gemeenschap.

Veel aanvallen en aanslagen lijken echter wel degelijk religieus gemotiveerd, omdat talloze schilderijen van Jezus Christus en beelden van Maria werden beklad, besmeurd met uitwerpselen, of vernield. Het zijn vooral katholieke gebouwen die het doelwit van hate crimes zijn, al gebeurt het met name in Duitsland ook tegen protestantse kerken.

‘Beschaving is verloren als ons verleden wordt ontkend’

Zoals velen inmiddels beseffen wordt deze verontrustende trend gebagatelliseerd door de mainstream media, die tegelijkertijd de veel zeldzamere ‘hate crimes’ tegen islamitische symbolen zoals moskeeën juist extreem uitvergroten. Alleen de brand in de Notre Dame kon niet door de media worden genegeerd. Desondanks werd er niet of nauwelijks ingegaan op de talloze aanwijzingen voor brandstichting.

Uit de officiële Franse statistieken bleek in november vorig jaar dat er meer dan 10 x zoveel geweld tegen christenen als tegen moslims wordt gepleegd, maar dat de media zich uitsluitend focussen op moslims als ‘slachtoffers’.

De centrumrechtse Republikeinse Franse parlementariër Annie Genevard is een van de weinige politici die de onderliggende trend erkend, en daarom oproept tot een parlementair onderzoek. ‘Het christendom en zijn monumenten hebben onze cultuur, onze geschiedenis en ons landschap vorm gegeven. Christelijke gebouwen proberen te vernietigen of vernielen is een manier om het verleden uit te wissen. In een tijdperk waarin het meest absolute morele relativisme heerst, is het des te ernstiger dat enkele van onze oudste en waardevolste landmarks in gevaar zijn. Een beschaving die zijn verleden ontkent en zich ervan afkeert is een beschaving die verloren is. Ik vind dat zorgwekkend.’

‘Laïcisme en islam drukken christendom weg naar privé sfeer’

Ook de bisschop van Fréjus-Toulon, Dominique Rey, plaatst de groeiende antichristelijke haat in het kader van de moderne Europese samenleving die wordt gekenmerkt door secularisme, nihilisme, hedonisme, consumentisme en zowel culturele als morele relativisme.

 ‘We zijn getuige van het samenkomen van het laïcisme (zeden die zijn losgemaakt van God en gebod)… met de overweldigende opkomst van islam, dat ongelovigen en degenen die de Koran verwerpen, aanvalt.’ Het gevolg is dat iedere uiting van het christelijke geloof belachelijk wordt gemaakt, en uiteindelijk verbannen zal worden naar de niet zichtbare privé sfeer. De mainstream media versterken doelbewust dit proces door fysieke en verbale aanvallen op het christendom te bagatelliseren of te ontkennen, en tegelijkertijd het islamitische fundamentalisme te verdedigen, schoon te praten en zelfs te promoten.

De lijst met chronologische aanvallen op christelijke doelwitten in Europa is veel te lang om hier weer te geven, en kunt u daarom het beste via de link naar The Gatestone Institute bekijken.


Xander

(1) The Gatestone Institute via Zero Hedge
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Adélaïde Calais WMFr, Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.

Zie ook o.a.:

24-12: Islamisering: Frankrijk verbiedt opzetten kerststalletjes op straat
08-12: Migranten vermoorden bezoeker kerstmarkt; Staat wil migrant die 8 jarige voor trein duwde vrijspreken van moord
15-11: Islamofobie het politieke wapen van Europees links om critici het zwijgen op te leggen (Officiële Franse cijfers: Meer dan 10 x zoveel geweld tegen christenen als tegen moslims, maar massamedia focussen zich enkel op moslims als ‘slachtoffers’)
21-09: Officiële cijfers bevestigen geweldorgie Duitsland: Ruim 70% daders migranten
19-08: Aartsbisschop Irak: Christendom Midden Oosten wordt uitgeroeid, niemand in Westen geeft er iets om
16-08: Islamisering: Franse traditionele katholieke processie moet worden beschermd door het leger (/ Overal in West Europa begint de islam de maatschappij en volksveiligheid te ontwrichten)
04-07: Aantal christenen dat om geloof wordt vermoord stijgt naar 11 per dag (/ Moslims veruit het vaakst de daders – Zelfs in VS wordt vervolging van christenen door links ‘gevaarlijke trend’)
08-05: EU en Arabische Liga besluiten dat bescherming islam en immigratie topprioriteit hebben

29-04: Zelfs moslims verbaasd over ontbreken Westers medeleven en woede over christelijke slachtoffers

25-04: Vuurterreur tegen kerken gaat onverminderd verder: Notre Dame in Provence bijna verwoest
16-04: Moslims en Antifa aanhangers vieren feest op social media om brand Notre Dame
15-04: Notre Dame in vlammen op; Franse kerken wekelijks doelwit van migranten

16-02: Duitse agenten bevestigen leugens over aandeel migranten in misdaadstatistieken
01-02: Islamisering: Moskeeën België prediken jihad en Jodenhaat; verkrachtingsbendes in Finland

2018:
28-12: Islamisering: Migranten overvallen kerk, geestelijken zwaar mishandeld
12-12: Dader aanslag kerstmarkt Straatsburg is 29 jarige radicale moslim

28-11: Georganiseerde christendom sterft uit: Iedere week sluiten er 100 tot 200 kerken

17-11: Pakistaanse mensenrechtenactiviste: Progressief Europa en islamisten hebben zelfde agenda

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

19

 1. ‘verwarde mensen’ is toch zo’n heerlijke ‘kapstok’ waar je alles aan op kunt hangen. Maar de verwarring is alom. Bijna iedereen is verward. Gehersenspoeld door onderwijs, religie en media. Het wereldbeeld van bijna iedereen is ernstig verward. Moslims zijn daar maar een klein onderdeel van en een makkelijke prooi om aan te sturen door hun algemene gebrek aan opleiding, opvoeding en afgeleerd vermogen om zelf na te denken.

  Maar ook het artikel zelf: wat gebeurde er dan in de 5e eeuw met hetv(West)Romeinse rijk? Wat deden wij tijdens de reformatie/beeldenstorm? Men verwart westerse ‘beschaving’, christendom, religie, met goud volgepropte gebouwen met godsdienst (het dienen van de Schepper en geincarneerde Redder).

  In de kern is het christendom de voortzetting van de macht van de heidense priesterkaste en elite van het oude Romeinse rijk, wat ook weer zijn oorsprong in Babylon heeft. Islam is weer een instrument van Rome, net als het communisme, humanisme, feminisme en noem alles maar op wat een hekel heeft de Schepper en zijn geredde kinderen.

  De meeste in het artikel genoemde agressie richt zich tegen de rigide harteloze houding van de overheersende katholieke kerk met haar schandalen van kindermisbruik, kinderoffers, geldklopperij, afpersing, machtsmisbruik, occultisme, onderdrukking van de waarheid etc etc.

  Moet ik er problemen mee hebben dat een altaar dat gebruikt wordt voor vermomde heidense riten, gebouwd bovenop de dode botten van afgoden (zgn heiligen; onder elk katholiek altaar móét een relikwie liggen anders werkt het ritueel niet) kapotgeslagen wordt? Of dat ‘Maria’ beelden vernield worden (het is Miriam niet maar een gerelabelde Semiramis/Astarte/koningin des hemels)? Al die ‘christelijke’ gebouwen zijn gebouwd door vrijmetselaars en zitten vol met gargoyles, duivels, afgoden beelden en satanische symbolen. Is dat de erfenis waar we trots op moeten zijn?

  En die ‘kostbasrheden’ die uit kerken gestolen worden? Wat dóén die daar? Echt! Een gouden monstrans is een symbool van de zonnestralen en de halve maan waar de hostie in gezet wordt. Het vereren van zon en maan. Hoe is dat anders dan de gouden halve maan op een moskee? En gouden kruisen? Of beter gezegd crucifixen waar de dode overwonnen Messias nog aan hangt. Het is een ruw houten martelwerktuig. Ga dat goud gebruiken om mensen te helpen die het moeilijk hebben.

  De woorden van die Franse parlementariër en Bisschop zeggen mij niet zoveel. Beide onderkennen, herkennen of erkennen zij echte christenen en al helemaal de Schepper niet. Het is een mooi verhaal. Alarmistisch. Maar het is vooral FUD om maar vooral de echte werkelijkheid niet te hoeven zien dat dat bewierrookte ‘christendom’ vooral een onechte vervalsing geworden is. Een val voor goedbedoelende goedgelovige gapende schapen.

  Het echte goede nieuws is dat Yeshua nog steeds te vinden is en dat Hij redding bied aan iedereen die Hem wil kennen. Hij leeft, want Hij is opgestaan. Zoek eerst Zijn Koninkrijk en niet die gebouwen, dat goud of die traditie.

 2. @ Doordenker: 12:14 pm. Alles op bevel van de communistenkliek in Brussel, de EU, de Bilderbergboevenbende, de illuminatie en de vrijmetselaars, en uiteraard de NWO, gesteund door de links-liberale elite.

 3. Wereldvreemde linkse gutmenschen zullen al die vernielingen en brandstichtingen wellicht weer proberen te verklaren door de trauma’s die vele ‘vluchtelingen’ zouden opgelopen hebben. Van totaal ON-verantwoordelijke sociale inzet gesproken.

  Blijkbaar zijn vele ‘vluchtelingen’, die zogezegd in hun eigen land gevaar lopen, hier nu voor ons een regelrecht gevaar aan het vormen!

  Toch wel vreemd dat de blanken hier in hun thuislanden asiel gedwongen worden asiel te geven aan ‘vluchtelingen’ uit zowat de hele wereld en van alle andere rassen en religies.

  De migratie (en de beweerde antropogene global warming) worden ons op een dictatoriale wijze – zonder enig kritisch tegensprekelijk debat – door de strot geduwd. En dit ondanks het feit dit een enorme – nooit eerder geziene – sociale, culturele en economische impact zal hebben op onze way of life en welvaart. Argumenten van tegenstanders worden daarbij schaamteloos gecensureerd en ze worden dikwijls zelfs verketterd (en gebroodroofd) als ‘racisten’ en ‘klimaatontkenners’…

 4. Over Nederland wordt niet gesproken, maar ook hier zal het zo zijn of worden.
  Wij hebben ook besturen die de islam binnenhalen al weten ze dat dat ten koste gaat van het volk
  De vreemdeling die in u stede is moet zich aanpassen, maar dat doen ze niet.Wij worden gedwongen om
  ons aan te passen aan hen. Daardoor krijgen wij een afkeer van migranten.
  Alle onkosten die ze maken met hun bewuste wangedrag, gaat ten koste van het levensonderhoud en
  opgebouwde voorzieningen,die ons worden afgenomen.

 5. Op 11 maart 2004, ’s morgens in Madrid, heeft islam ons de oorlog verklaard. 193 mensen verloren in één klap hun leven. Meer dan 2000 gewonden in één bomaaanslag. Het vernielen van christelijke bouwwerken en symbolen is een uiting van de jihad. Ze doen dat al 14 eeuwen. Non-stop. Met af en toe een aanslag als toemaatje.

  Laten we een imaginaire analogie trekken. Stel je voor dat (West-)Europeanen, zonder aanwijsbare reden, een bommencampagne beginnen in Thailand. boeddhistische kloosters en tempels in brand steken, boeddhistische monniken in het gezicht spuwen op straat etc. Hoe denk je dat de Thaise bevolking zou reageren? Als Europeaan maakt u zich beter uit de voeten. Onschuldig of niet. Want men zal u lynchen op straat, in restaurants en resorts.

  Geweld is nooit een antwoord. Ook hier, wat er nu gebeurt in Europa, kunnen we het nog oplossen zonder geweld. Maar dan dienen we politieke correctheid overboord te gooien. In televisiecampagnes het Europese Volk inlichten over de ware aard van islam. Dan is het nog vreedzaam op te lossen. Gezien islam ons de oorlog heeft verklaard, moeten ze dan maar allen vertrekken naar landen waar ze beter thuishoren. Jammer voor hen die nooit iets misdaan hebben, en dat is de meerderheid. Maar ze zijn ook niet op straat gekomen met spandoeken als “Not in our name” en dat maakt hen passief medeplichtig.

  Links is zo naïef. Mocht het gebeuren dat sharia het overneemt in Europa, zijn zij de eerste slachtoffers. Want ze zijn politieke competitie. Islam staat geen rivaliteit toe. Het is al gebeurd. In Iran. Toen communisten de Ayatollah aan de macht hielpen. Eens hij de macht had geconsolideerd verdwenen de linkse rakkers één voor één. De Iraanse (sharia) geheime politie heeft al wat links is systematisch vermoord.

 6. Bekijkt u svp het eerste artikel op Natural News van 2 januari!

 7. De moslims hebben vrij spel dankzij het verdrag van Straatsburg en EU resolutie 1743! Het zou de reactie sieren eens een artikel over de inhoud van beide verdragen te wijden zodat de mensen wakker gemaakt worden.
  De helaas te vroeg overleden Pamela Hemelrijk schreef hierover in 1975.

 8. Dit brengt de religie van de vrede: de vrede van Satan in het rijk van de antichrist met de valse profeet als richtingwijzer naar de brede weg waarop thans al 1/3 van de stervelingen op marcheert.
  Het dodenrijk kent geen verzadiging.
  Gelukkig zegt Israel’s God door de Mond zonder bedrog: …meer verheugt u dat uw namen staan opgetekend in het Boek des Levens! Hallelujah en Joden en Moslims…er zijn geen grenzen aan de macht van de Mashiach Yeshua …kom terug naar de schoot van Abraham en verheugt u met grote vreugde want God staat met wijdopen armen om de verloren zoon te omhelzen en het kalfje als feestmaal te bereiden…want Jezus is God’s lieve Zoon en herstelt de doorgesneden band door uw zonde met de Vader van alle geest en leven…als u uw zonde Hem belijdt.
  Shalom Israel, shalom Arabieren, shalom alle volkeren der aarde!
  Allen Jezus Christus kon zeggen: IK ben de weg, de waarheid en het leven en niemand komt to de Vader dan door Mij. Halleujah!

 9. Inderdaad @Xander: ‘Beschaving is verloren als ons verleden wordt ontkend!!! ”

  Wie niet van de geschiedenis wil leren moet haar overdoen. Weet u nog de Tien Plagen? Exodus 7 t/m 11.

  De oorzaak van het kwaad/geweld in onze tijd speelt nu Wereldwijd. Wat is volgens mij de echte oorzaak? Er zijn vele schuldigen aan te wijzen leert de Joodse profeet Hosea 4… [Je kunt de Bijbel hier naast de Krant lezen]:

  Hosea 4:1 (NBG51) Hoort het woord des Heren, gij Israëlieten, [Nederlanders, VN en EU] want de Here heeft een rechtsgeding met de bewoners van het land, omdat er geen trouw, geen liefde en geen kennis Gods is in het land. [De Bijbel verdween voorgoed uit de Tweede Kamer december 2014] 2 Vloeken, liegen, moorden, stelen en echtbreken! Men pleegt Geweld, Bloedbad volgt op Bloedbad.

  3 DAAROM treurt het land, en al wat erin woont Verkwijnt, zowel het Gedierte des velds [door branden] als het gevogelte des hemels; [Door kunstmest en chemicaliën], ja, zelfs de [BIJEN] Vissen der zee komen om!!!

 10. Beste allen,
  Ik lees al een tijd de artikelen mee maar heb besloten om toch voor het eerst te reageren. Over het belachelijk maken van het christendom gesproken zoals in het artikel. Tijdens oudejaarsavond (uit verveling) eens gekeken wat die verschrikkelijke claudia de breij had te melden. Non humor van de hak op de tak maar wel 15 min lang de Sgp en vd Staaij belachelijk maken. Ga is een de islam bespotten.. onee durft ze niet bang voor de gevolgen.

 11. Het blijft doormodderen. Als de echte oorzaken niet worden aangepakt blijft het dweilen met de kraan open. De kruik blijft zolang te water tot hij barst. De uitbarsting zal spoedig komen. Met het managen van de gevolgen kom je geen stap verder. Integendeel.

 12. Daarom ga ik met mijn gezin elk jaar op vakantie in Europa.
  Om al die prachtige cultuur te laten zien zolang het nog kan.
  De barbaarse duivels (links én moslim), want dat ben je als je niet in Christus gelooft, kunnen alleen maar dingen kapot maken en profiteren van andermans arbeid, precies zoals satan het zou willen.
  Het is duidelijk dat ze onder satanische invloed staan.

 13. De Westerse wereld weigert in te zien dat de islam een levensgroot gevaar is. Intolelarntie staat voorop. Terwijl wij voor begrip en dialoog kiezen, kiest de islam voor intolerantie en dominantie. Lees Hans Jansen, de beminnelijke Arabist er nog maar eens op na. Maar policor links is blind voor de werkelijkheid. Wij geven onze vrijheid nog op, onder het mom van tolerantie. Hoe dom kun je zijn.en zo graven we ons eigen graf.

 14. Geachte Jouke, wilt u aangeven waar dat filmpje te vinden is?

  En: gezondheidstip recent ontvangen: de nervus vagus, ook in een film, met Jim Donovan, assistent-professor
  aan de St Francis University, VS. Mogelijk een panacee?

 15. Op een filmpje zag ik Merkel een redevoering houden over het geweld in Duitsland. Ze vertelde haar regering dat “Extreem rechts” de schuldige was aan alle geweld. Ze werd vierkant uitgelachen omdat iedereen inmiddels weet, dat moslims verantwoordelijk zijn voor de meeste daden.

 16. Vanmiddag liet een Italiaanse firma weten dat a.s. maandag een nationale feestdag is in het land: Driekoningen:
  dat was in betere tijden ook zo in NL, als we het goed hebben begrepen: de datum was deel van de schoolvakantie

 17. Ze Moeten onze Schepper Nog Meer uitdagen En Belachelijk Maken Daar zullen Ze Nog Wel Eens Achter Komen Lees De Bijbel maar Eens Over De Antichrist En de Vervolgingen . Slapen De Mensen Nog Steeds Wat Er Voor De Deur Staat Word Wakker .

 18. Dit gebeurt er als men de Here God verlaat, en overgaat tot een links-liberale hedonistische levensstijl. En de EUSSR baant hier nog verder de weg voor.

Comments are closed.