Vuurterreur tegen kerken gaat onverminderd verder: Notre Dame in Provence bijna verwoest

Op het moment dat beide heren bij de brandende Notre Dame aankomen fluistert premier Philippe achter zijn hand president Macron iets toe, die besmuikt lijkt te grijnzen. De foto gaat ‘viral’ over het Franse internet, en is voor velen een bevestiging dat beide heren daadwerkelijk geen lor geven om het Franse culturele erfgoed. (2)

————————————————————————————————————————————–

Na de brand in de Notre Dame in Parijs gaat de brand- of vuurterreur tegen christelijke kerken in Frankrijk onverminderd door. De brandweer kon net voorkomen dat een andere Notre Dame, die in de Provence, bijna totaal werd verwoest nadat ook deze kerk in brand was gestoken. Op solidariteitsbetuigingen en -marsen van de Europese gevestigde orde, zoals wel wordt gedaan als moslims het doelwit zijn geweest, hoeven christenen niet te rekenen, wat in combinatie met de almaar grotere bescherming die de islam in onze landen krijgt gerust als een voorbode van een angstaanjagende toekomst kan worden beschouwd.

Gisteren brandde de Notre Dame de Grâce in Eyguières rond vier uur ’s middags bijna volledig af. Alleen door snel ingrijpen van de brandweer kon de kerk nog worden gered. Na kort onderzoek ging de politie al snel uit van brandstichting.

‘Een verwoestingsorgie waarbij kerken onteerd en verwoest worden,’ schrijft een verslaggever voor Journalistenwatch. ‘Altaren worden uit elkaar gerukt, orgels beschadigd.’ We berichtten al eerder dat een paar weken geleden de kathedraal van Saint Denis hetzelfde lot onderging. Verdachte dader is een moslim uit Pakistan, die nog maar een paar maanden in Frankrijk is. (1)

Waar zijn de geschokte reacties?

Waar zijn de geschokte en verontwaardigde headlines, krantenkoppen en BN’ers in de Nederlandse media? Waar en door wie wordt dit extreem antichristelijke geweld –dat met recht een ware terreuroorlog kan worden genoemd- onverteerbaar racisme en haat genoemd, dat te vuur en te zwaard moet worden bestreden?

Dat was namelijk nog de minst heftige reactie van de gevestigde orde geweest als moskeeën en moslims het doelwit waren geweest. Maar nu? Het zijn maar christenen, en die mogen geen slachtoffers zijn, al helemaal niet van moslims. Dus zwijgt men (voornamelijk). En een bekend gezegde luidt niet voor niets ‘wie zwijgt, stemt toe’.

Gaat de 4e islamistische invasie van Europa wel slagen?

In de kathedraal van Saint Denis ligt Charles Martel begraven, die in 8e eeuw de eerste Arabische- islamitische invasie van Europa bij Tours tot staan wist te brengen. Gezien de vele honderden kerken die vrijwel straffeloos worden aangevallen lijkt het er sterk op dat poging nummer 4 met behulp van de linksgroenliberale massa-immigratie elite in Europa wel gaat slagen.

Xander

(1) Journalistenwatch
(2) Afbeelding: privé smartphone opname (Bvoltaire.fr)

Zie ook o.a.:

24-04: Steeds meer Fransen twijfelen aan officiële verklaring brand Notre Dame
16-04: Moslims en Antifa aanhangers vieren feest op social media om brand Notre Dame
15-04: Notre Dame in vlammen op; Franse kerken wekelijks doelwit van migranten

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

17

 1. @Ramshoorn: 12:50 pm 26/4. Helemaal correct verwoord, Ramshoorn.

 2. @rescue. Goed verwoord. Jezus vroeg zich zelf al af of hij nog gelovigen op aarde zou vinden. Hij bedoelde daarbij in elk geval niet de mensen die Maria of andere zgn. heiligen vereren. En wat te denken van Mammon? Hoeveel mensen vereren Mammon, zonder het te weten? Denk hierbij aan de zakenwereld, politiek maar ook het voetbal, het draait alleen nog maar om geld.
  Jezus komt spoedig.

 3. Godsdiensten en marxisten zijn onstaan uit een phylosofie die in politiek ideologie wordt.
  Hoe overtuigender een idee voor zichzelf wordt, hoe fanatieker men het verdedigt en hoe beperkter het open staan voor andere ideen of realiteiten.
  Maar deze ideologien erkennen niet de echte god van het leven het geld, die bekomen wordt door veel inspanningen afhankelijk van de eigenschappen die wij bij de geboorte meegekregen hebben.
  Deze god die bekomen wordt door wat wij economie noemen, is de grote vinand van deze ideologien omdat het de mens onafhankelijk maakt van alle intelectuele dromers theorien.
  Aan alle die denken zonder geld, de god van iedereen op deze aarde te kunnen leven is mijn boodschap.
  Steun de marxisten en godsdiensten want hun slogan is “ houd ze arm en dom”
  Dan pas zult u weten waarvoor geld goed is, want dan leeft 97% in armoede.
  Voor deze realiteit zijn in de geschiedenis op deze aarde al vele , zeer vele voorbeelden.
  Maar om deze te kennen is het niet genoeg vele malen per dag naar de grond of naar de hemel te kijken of alles te geloven wat geboren bedriegers via hun lakkeyen u proberen te overtuigen.

 4. Op uw verzoek 1 reactie verwijderd. Mod.

  Europa wordt belaagd van alle kanten zo wel van binnenuit als buitenaf. De massale aanvallen tegen kerken in Frankrijk zijn blauwdruk voor de andere Europese landen en het is maar een kwestie van tijd dat het hier tot zo ver het nog niet het geval is ook zal gaan oplaaien.

  Ze zijn nu al met genoeg aantallen om hun veroveringsoorlog tegen Europa te starten en inmiddels door laksheid en het gebrek aan controle op alle terreinen, zijn ze natuurlijk al ruimschoots voorzien van alle middelen die ze daarvoor nodig hebben.

  Tijdens hun welbetaalde vacantie van europese belastinggeld hebben ze alle tijd om met hun ondergrondse organisaties tussen de diverse westerse landen informatie naar behoefte uit te wisselen. En net als kortgeleden in Sri Lanka, in alle West Europese landen de continentvernietigende linksliberalen laten al deze wantoestanden oogluikend toestaan of ze zijn het misschien ook nog actief aan het bevoorderen.

  Vanwege de parlamentaire verkiezingen doet Brussel zijn uiterste best om de in Griekenland en op de Balkan opgehoopte migranten tijdelijk een halt toe te roepen, want middenin een migrantencrisis zouden ze wellicht ongeloofwaardig overkomen.

  Maar kijk maar na de verkiezingen. Alles zal weer losbarsten. Volgens buitenlandse berichten hebben ze tot nu toe meer dan 2 miljoen naamloze bankpasjes met maandelijkse gratis toelage van soms honderden euros per maand aan de migranten uitgedeeld waar millioenen, als niet miljarden euros mee gemoeid zijn. .Dit zijn “projecten” waar ze in Brussel heel trots op zijn. Dat van deze geldtoelage ook migranten met een dubieuse achtergrond ook gebruik kunnen maken mag de pret niet bederven, want volgens Brussel de ze funccioneren naar tevredenheid.

  Met de komende verkiezingen hoop ik diep in mijn hart dat de rechtse partijen voldoende zetels zullen behalen om in het Brusselse parlament deze wantoestanden te kunnen stoppen.
  Maar kijk maar naar de spitzenkandidaten.
  Of wij door de hond of door de kat gebeten worden, het resultaat zal het zelfde zijn. Veel mensen hadden de hoop gevestigd op de duitse spitzenkandidaat, maar ze zijn al snel tot de conclusie gekomen dat deze met alle winden meewaaiende “gentlemen” dezelfde visie op nahoudt als de rest van de linksliberalen. En of het nog niet genoeg is, er zou ook nog van sprake zijn dat Merkel een positie in het Brusselse parlament op het laatste moment ook nog zou kunnen gaan bekleden.

  Degene die gelooft dat de migratie plotseling zo maar zal ophouden komt van een koude kermis thuis. Duitsland, zoals Nederland of Belgie of al de Skandinavische landen zijn al opgeofferd. De beweging om europa in Euarabia te veranderen is volop gaande. Zij willen en zullen het continent met bevolking van de derde wereldlanden laten overspoelen.

  Tot nu toe hebben wij hun “zachtaardige” karakter leren kennen, wij zijn onder de indruk vanwege hun “intentie” tot integratie. Hun “respect” tegen ons loopt de spuigaten uit met alle gevolgen vandien en dit is nog maar het begin. Doe wat je nog doen kan want wij zijn beland in een situatie van dweilen met de kraan open.

 5. Ik moet er om lachen als ik dat allemaal lees. Dat achterlijk volk hier in Nederland/Europa vraagt er zelf om. Kijk maar naar de verkiezingen, in Amsterdam en Utrecht is Groen-( extreem )-Links de grootste partij geworden en dat zelfs na die aanslag in Utrecht. Hoe dom of achterlijk moet je dan wel niet zijn. Een voorbeeld: Op de A1 zijn door een verkeersongeval 4 doden gevallen, dat was op het nieuws en dat was het. Op de A12 zijn 4 doden gevallen door een verkeersongeval, maar dit waren moslims van Turkse afkomst, dat is natuurlijk veel erger, dat blijkt wel uit de media aandacht die dit ongeval krijgt vergeleken met dat andere ongeval, zelfs de burgemeester van Den-Haag kwam naar de herdenking om z´n medeleven te betuigen. Ik krijg er bijna kots neigingen van als ik zoiets op de televisie zie. Maar dat ze maar lekker doorgaan die Links-Liberalen mafkezen, er zal ongetwijfeld een tijd komen dat het roer omgaat en dan zal dat soort volk volk keihard aangepakt worden. Mensen pikken veel, te veel naar mijn mening, maar het is gewoon wachten op die befaamde druppel, en wat mij betreft mag het morgen al beginnen te druppelen.

 6. @rescue: 10:55 am. Uw reactie onderschrijf ik volledig. Velen zijn compleet los geraakt, van de enige waarheid, het WOORD van GOD de Bijbel. Overal heeft de linksliberale vrijzinnige geest ingang gevonden in de gevestigde kerken. Helaas.

 7. De dubbele agenda van gifgroene linksliberale en pseudochristelijk elite wordt uitgevoerd. Wie zal deze kartelelite stoppen?

 8. Het doel van de Jezuïeten, het geheime leger van de paus, tot op deze dag is, om de wereld weer onder de heerschappij van Paus, Rome, Vaticaan, Curie te brengen. Zoals voor 1789 met de Franse Revolutie. Napoleon verjoeg de Paus uit Rome en plunderde het Vaticaan. 1798.

  Jezuïeten streven dus hetzelfde doel na als de Islam, de dochter van de Roomse Kerk. Ze trekken de afgelopen 30 jaar eensgezind op, gaan wonderlijk en broederlijk met elkaar om sinds de Poolse Paus toestemming gaf aan Moslims om de grootste Moskee van EU in hartje Rome te mogen bouwen. In 1995 werd dat enorme gebouw dan ook geopend. Waarom lezen/horen we daar nooit over in de Media?

  Pausen sinds die tijd, [ook de Jezuïet Paus Franciscus], kussen sinds die tijd de voeten van Sultans en Imams. Kunt u allemaal teruglezen in de kranten. Ze vertellen zonder schroom dat de Koran ook Gods Woord is hoewel dat boek beweert dat Allah geen zoon heeft.

  De Bijbel vertelt wel dat God een Zoon heeft in Psalm 2 en Johannes 3:16.

  Jezuïeten zijn daarom al eeuwen, wereldwijd, in alle maatschappelijke organisaties geïnfiltreerd: Vooral in Protestantse kerken, Onderwijs, Politieke Partijen. Denk vooral aan mannen als Piet Steenkamp, stichter van het CDA en politieke leiders als Dries van Agt, Ruud Lubbers, Hans van Mierlo. enz.

  Jezuïeten zijn volgens de Kerkgeschiedenis/ Vaderlandse geschiedenis de grootste vijanden van Joden en Protestanten. In het Concilie van Trente 1543-1565 spraken ze maar liefst 126 vervloekingen naar deze gelovigen uit. Denk maar niet dat die niet meer gelden.
  Wat bleek? Kardinaal Eijk heeft ze nog eens in alle media van 2014 bekrachtigd!!! Google maar.

  Het was ook de Jezuïet Balthazar Gerards die voor een grote Roomse beloning de Prins van Oranje 1584 vermoordde in de Prinsenhof Delft.

  Jezuïeten werden dan ook uit heel wat landen verdreven omdat ze overal revoluties ontketenen!

  Zelfs Pausen en geleerden als Blaise Pascal bestreden hen. Hier slechts enkele uitspraken:

  Blaise Pascal bestreed het PausDom/Jezuïeten al in zijn tijd en schreef in zijn Pensées: “Zolang er Jezuïeten zijn, kan er nooit vrede komen.”

  O.A. Paus Clemens XIV bestreed hen…De Jezuïeten hebben in de Kerk de dichtste duisternis ooit verspreid die uit de poelen der onpeilbare diepten opsteeg.”

  Toen Paus Clemens XIV in 1773 de Jezuïetenorde in het Rooms-katholieke Europa verbood, wierp de Pool Stanislaus Czerniewicz zich vanuit Wit-Rusland op als Jezuïetenleider. Tsarina Catharina II weigerde tegemoet te komen aan de pauselijke eis en de 201 jezuïeten die het Russische rijk telde eruit te gooien.

  Ze was zelf niet katholiek en vreesde zwaar weer als de ascetische monniken zonder pardon uit hun scholen en kloosters zouden moeten verdwijnen. Daardoor kon Czerniewicz ongestoord contact houden met Jezuïtische broeders in heel Europa en de orde voortzetten als een
  machtig geheim genootschap.

  Napoleon had ook met hen te maken. Hij schreef in zijn testament:

  Dat hij voortijdig zal sterven en dat de zonen van Loyola [Stichter Jezuïeten] hem hebben verraden. De Jezuïeten zijn geen Religieuze Orde, zegt hij, maar een Militaire Orde. Napoleon was hun werktuig. Zij hebben hem in het zadel geholpen. Na gedane zaken is hij door hen
  vermoord door vergiftiging met Arseen. De beruchte gifbeker, die de Jezuïeten velen te drinken gaven.

  Meer details in het boek van John Hogue: De laatste Paus en SODOMA van Frederic Martel.

 9. De anti-Christ roert zich : overal worden kerken aangevallen, overal ter wereld worden Christenen uitgemoord door moslims/hindoes/boedhisten/communisten …

  Wàt staat ‘gastvrij’ Europa tegen 2025-30 te wachten ?! Onderwerping aan de Wahabitische islam of marteling en moord ???!

 10. We moeten nu wel even eerlijk de vraag stellen of een “christelijke kerk” die Maria de koningin des hemels noemt, een titel die uit de Babylonische afgoderij komt van Semiramis, en als medemiddelares wordt geëerd, wat een godslastering is van het werk van Jezus Christus, en de leider van die kerk, de Paus, de titel “heilige Vader” toekent, die alleen God de Vader toekomt, en dus ook een weer een godslastering is, nu wel het recht zou kunnen hebben op de bescherming van God. Eerder moet verwacht worden dat God Zijn waarschuwing in Openb.3:20-23 gaat uitvoeren om die valse getuige uit de weg te gaan ruimen. Ze heeft de tijd gehad om zich te bekeren van haar hoererij maar deed het niet, en nu komt de tijd van het oordeel en het zou goed kunnen dat God zich bedient van een andere vijand om dit oordeel uit te voeren. Deze vijand is door het liberale westen binnengelaten en zal “deze klus wel even klaren” denken deze Sodomgoddelozen.

 11. In de Telegraaf van 24 april wel een reactie op de aanslag in Sri Lanka van Leon de Winter in zijn column

 12. De leus van de Fransen: ‘liberté égalité fraternité’ (vrijheid gelijkheid broederschap).
  Maar waar is de vrijheid, gelijkheid en broederschap gebleven?

 13. Tja, de eens zo vreedzame hoofdstad van Frankrijk leeft momenteel en in de verdere toekomst in de schaduw van terreur. Geen wonder dat mensen vragen waar dit heen gaat en en of er iets aan gedaan kan worden. Zelfs militairen plus het Franse bestuur kunen geen absolute bescherming bieden. Andere EU landen laten ook niets van zich horen. Ach ja, een telefonische condoleance en een aanmoedigende; wij leven met jullie mee is genoeg. Toch? Dit kwaad kan niet worden uitgeroeid zolang het niet mogelijk is tot de kernoorzaak door te dringen. En terreur wordt op de wreedste en primitiefste wijze toegepast, andere keren geraffineerd en verfijnd uitgevoerd en vooral om te tonen dat regeringen en regeerders niet onaantastbaar zijn, ze zijn uitermate zwak en figuurlijk verdoofd. Aandacht aan het volk wordt nauwelijks of in het geheel niet geschonken. So what? De vrij is toch vrij. Daarnaast denkt Europa dat terroristen vredelievende mensen zijn, en worden beschermd. Kwaad over de islam mag niet gezegd worden, regeringen steken hun handen in het vuur voor de moslims. Deze terroristen zijn vooral ook op de hoogte dat regeringen in Europa nog nooit van de doodstraf hebben gehoord, het is taboe en mens onterend. Dus hebben de moslims de methoden toegepast bij religieuze conflicten en het terrorisme heeft zich ook naar andere welvarende landen van Europa uitgebreid en het blijft zich maar uitbreiden. Het is een alles vretende, een alles etende pest geworden. Terreur en contraterreur hebben ook hun verborgen kosten, hun verlies van prestige en geloofwaardigheid. En het licht blijft en zal ook groen blijven. Yabadabadoo.

 14. Geen idee of het de vierde invasie is, maar de mensen doen er in ieder geval zelf ook niks aan. Je kan wel naar politici wijzen, maar het blijft verder rustig. Dus gaan moslims gewoon door met hun vuige streken.

 15. Inderdaad, van de gevestigde politieke partijen, zullen we geen enkele verontwaardiging horen, over het in de fik steken van kerken.

 16. Wiki: Macrons ouders waren beiden arts in Amiens. Zijn grootmoeder van moederszijde was schoolhoofd in de Pyreneeën en van haar kreeg hij, naar eigen zeggen, een linkse overtuiging.

  Hij liep school aan een jezuïeten college in Amiens en aan het befaamde Lycée Henri-IV in Parijs, waar hij elk jaar tot de beste leerlingen hoorde.

  Zie ook vorige topic van xandernieuws.net:
  Jezuiten 1+1=2

Comments are closed.