Steeds meer Fransen twijfelen aan officiële verklaring brand Notre Dame

Op alternatieve nieuwsforums worden leugens over brand vergeleken met 9/11 – Complottheorie: ‘Jezuïeten verantwoordelijk, zitten achter tegen elkaar opzetten moslims en christenen’ –Afbeelding: Embed from Getty Images (3).

—————————————————————————————————————————————-

Een dubbele kortsluiting zou vorige week maandag de oorzaak van de spraakmakende brand zijn geweest die bijna de Notre Dame in Parijs verwoestte. Onzin, zo zeggen experts. Vonken van een kortsluiting zouden nooit in staat zijn om eeuwenoude massieve houten balken in vuur en vlam te zetten. De brand lijkt veel eerder te zijn uitgebroken door het aansteken van een grote hoeveelheid brandbare stof, zoals benzine. Steeds meer Fransen twijfelen dan ook aan de officiële verklaring, en vragen zich af wat president Macron deze keer weer voor het publiek verborgen probeert te houden.

‘Europese 9/11’ vanwege leugens in media en politiek?

Terwijl de brand nog woedde sloten de Franse autoriteiten een terreuraanslag onmiddellijk uit. Dat deed de nodige wenkbrauwen fronsen, ook bij sommige politici, die eisten dat er alsnog een strafrechtelijk onderzoek naar de brand zou worden geopend. Volgens enkele bronnen zou dat ook worden gedaan, maar dat blijkt achteraf niet het geval te zijn.

Op diverse alternatieve nieuwsforums wordt de Notre Dame brand ‘het Europese 9/11’ genoemd, omdat net als een kleine 18 jaar geleden de politiek en media hand in hand weer een leugenachtige uitleg lijken te verspreiden, in de hoop dat het publiek geen vragen gaat stellen.

Redenen om ook nu aan een complot te denken zijn er genoeg. Zo zijn er duidelijke aanwijzingen dat het vuur op twee plaatsen tegelijk is uitgebroken, wat toeval zo goed als compleet uitsluit, zeker als de oorzaak kortsluiting zou zijn.

Europese richtlijnen: moslims mogen geen daders zijn

Een tweede aanwijzing kan worden gevonden in de richtlijnen van de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie. Op bijvoorbeeld pagina 22 van de richtlijn aan de Britse pers in 2016 is in punt 56 te lezen dat, omdat moslims steeds meer in de schijnwerpers staan als er een aanslag is gepleegd, de media er alles aan moeten doen om het motief van de daders te bagatelliseren en ‘alternatieve verklaringen’ te geven.

De ‘feiten checkers’ van de officiële nepnieuws media kunnen hier niet omheen, maar betitelen het desondanks als ‘onwaar’, enkel omdat er in de richtlijn niet rechtstreeks wordt opgeroepen om te liegen. Het is vrijwel iedereen echter duidelijk dat de regels hier wel degelijk impliciet opdracht toe geven. (1)

De oplettende lezer weet dat de Nederlandse media hier als geen ander aan gehoorzamen. Als een (moslim)migrant –al dan niet Allahu Akbar schreeuwend- weer eens mensen op straat neersteekt lezen we zelden iets over zijn afkomst en zijn religieuze motieven. Zo’n ‘mini’ aanslag wordt altijd gebagatelliseerd als een ‘incident’, een ‘ruzie (al dan niet in ‘relationele sfeer’)’, een ‘verwarde man’, een ‘dader met onbekend motief’ met een zeer summier signalement, et cetera.

Macrons ‘eensgezindheid door drama’ mislukt

Diogenes Lampe, een van de bekendste bloggers van het Duitstalige alternatieve Gelbe Forum, schreef twee dagen geleden een uitermate uitvoerige verhandeling over de Notre Dame brand. Lampe ziet ‘indrukwekkende indicaties’ dat het om een doelbewuste symbolische (mis)daad gaat waar ‘zeer machtige’ figuren achter moeten zitten.

Mocht het Macrons bedoeling zijn geweest om de ‘Gele Hesjes’ protesten te sussen door de natie een drama te geven, in de hoop dat de Fransen eensgezind achter de regering zouden gaan staan, dan heeft hij zich ernstig misrekend. De woede van de Fransen nam alleen maar toe toen grootindustriëlen binnen no-time bijna een miljard toezegden voor de herbouw, terwijl miljoenen Fransen amper kunnen rondkomen en er voor hen geen geld beschikbaar wordt gesteld.

De grootste vijanden van Europa

Als de brand echter is aangestoken door vijanden van Frankrijk die een van de belangrijkste christelijke symbolen in Europa wilden verwoesten, dan wijst de aanslag feitelijk maar naar één ideologie: de islam. Een filmpje waarop iemand in witte kledij tijdens de brand over een galerij in de toren liep, ging ‘viral’ (sommigen probeerden hier een ‘Geel Hesje’ in te zien).

Alleen al in 2018 waren meer dan 1000 Franse kerken het doelwit van vandalisme, diefstal en brandstichting door moslimmigranten. Stelt u zich voor dat het moskeeën waren geweest; de Franse en Europese gevestigde orde had geen dag voorbij laten gaan om de ‘oorlog tegen de islam en tegen moslims’ door ‘rechtse populisten en racisten’ aan de kaak te stellen.

Lampes complottheorie: het zijn de Jezuïeten = satanisten

Lampe komt dan zelf met een complottheorie, en suggereert dat de Jezuïeten –waarvan de huidige paus Franciscus de hoogst geplaatste ooit is- in realiteit een ‘satanische elite’ is die probeert om moslims, christenen en Joden tegen elkaar op te zetten. ‘De satanisten, ook bekend als Jezuïeten, hebben in de geschiedenis meer christenen en Joden afgeslacht dan de moslims ooit konden. En dat wil wat zeggen.’

Jezus zou volgens de echte leer van de Jezuïeten niet de Zoon van God zijn, maar, zoals de islam ook leert, enkel een profeet. De Jezuïeten zouden onder leiding van het Vaticaan niet proberen de islam, het christendom en het Jodendom met elkaar samen te voegen, maar elkaar juist te laten verzwakken en uitputten, zodat zijzelf de macht kunnen overnemen via hun supranationale instituten zoals de EU en schimmige organisaties zoals de Vrijmetselarij.

Wilde deze elite de Notre Dame in een vuurzee ten onder doen laten gaan als symbool van de aan de gang zijnde ontmanteling en verwoesting van het Joods-christelijke Europese ‘Avondland’, en tegelijkertijd als de opkomst van een nieuw, op het satanisme gebaseerd totalitair ‘Vierde Wereldrijk’, zoals Lampe oppert?

Niet alleen in Frankrijk, maar ook in Duitsland en de rest van Europa ‘zijn de Jezuïeten in duizend vermommingen bezig om ons te vernietigen. Wie vandaag nog graag in een van de grote officiële kerken zit, of lid is van een van de gevestigde politieke partijen, of van een (Vrijmetselaars) loge, die wens ik veel geluk. Hij neemt –of hij wil of niet, bewust of onbewust- deel aan dit vernietigingswerk en kan zich er zwart op wit op beroemen een pact met de duivel te hebben gesloten. Want als er een duivel bestaat, dan is hij Jezuïet,’ besluit Lampe.

Xander

(1) Mannikos Blog
(2) Das Gelbe Forum
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

16-04: Moslims en Antifa aanhangers vieren feest op social media om brand Notre Dame
15-04: Notre Dame in vlammen op; Franse kerken wekelijks doelwit van migranten

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

32

 1. Ik denk ook persoonlijk dat er meer achter zit,men spreekt niet over een aanslag, maar volgens mij kan het nog steeds.

 2. In reactie op uw vraag:
  Beste Bodegraven, er is niets mis met het gebruik van dat woord en heeft geen enkele relatie met een verbastering van Gods naam. Mod.

 3. Het begint op een complot te lijken.
  Als je er niet eerst voor eigen gewone bevolking bent, krijg je zoiets
  Maar er zit nog geld genoeg, als je ziet hoeveel er gedoneerd is.
  Nou ja, de rijken kunnen het ook beter betalen, dan de verzekering want dan draait het gewone volk
  Er voorop.
  Dit is met opzet gebeurd, net als andere kerken, maar door wie blijft vaag.

 4. Een pure false flag. De elite, Deep state, ook in Europa zijn net zoals in VS in paniek. Geen middel wordt geschuwd. En natuurlijk spelen de MSM weer een uiterst kwalijke rol met hun nepnieuws. Stem het zooitje weg dadelijk. Stem populistisch.

 5. Al schiet iik er waarschijnlijk weinig mee op, ik wil toch mijn hart toch luchten.

  Ze zijn incopetente, volkmisleidende,- en volskverradende leugenaars zonder enige visie en besef waar zij met hun ideologiee naar toe willen en die om reden van zelfverrijking en machtsbehoud door lijken gaan. Dat zijn de linksliberalen en de zogenaamde “wereldverbeteraars” van vandaag.. STEM ZE WEG in mei. . Wij hebben deze smeerlappen en continentverraders niet nodig. Wij kunnen ons zelf wel redden.

 6. .Millioenen mosllims worden gebruikt door Zijn linker hand,opdat de grote alyah op gang zal komen.Hij zal Zijn uit verkorenen bijeen vergaren.En sjofar blies.Let op het uitbotten van de vijgeboom!

 7. “Want als er een duivel bestaat, dan is hij Jezuïet,’ besluit Lampe.”
  En laat juist de Paus een Jesuiet zijn.

  Persoonlijk hoop, ik als het waar is dat de Notre Dam is aangestoken, dat dit de laatste spijker aan de politieke doodkist van Macron zal zijn. Hoe erger de misdaden des te fanatieker de verdediging van de misdadigers.. Waar moeten al deze wantoestanden naar toeleiden?

  Ik hoorde net in een buitenlands nieuwsbericht, dat in Sri Lanka de informatie over de potentiële aanslagen in de onderste la was beland, want vanwege politieke overwegingen en vanwege de komende verkiezingen in het land, bepaalde moslimleiders in het land niet wilden provoceren.

  Deze misselijkmakende politici offeren liever de levens van een paar honderd onschuldige mensen op, omdat zij de zogenaamde “gunst” van de moslims zouden verliezen.

  Dat de hele regering geen knip van zijn neus waard is bewijst dat ze compleet lagen te slapen en de terroristen mogelijkerwijs maanden lang hun gang lieten gaan, zonder dat zij daar iets van gemerkt hebben of erger, hun voorbereidingen en de aanslag bewust mogelijk gemaakt hebben.

  Moet je die rotkoppen zonder enige emotie op de televisie zien, die in hun waardeloze toespraken zogenaamde rouw willen tonen. Een krokodill heeft meer tranen dan deze medemisdadigers.

  Je kan tegenwoordig haast geen worden meer vinden om de ernst van misdaden van de huidige politici op een redelijke nette manier uit te drukken. En ondertussen gaat de rottingsproces zonder dat er een remedie voor aanwezig is wereldwijd gewoon door . Het is om misselijk van te worden. Je staat hier als een simpele mede aardbewoner compleet machteloos tegenover.

 8. Het wordt ook spannend voor Frankrijk i.v.m. de handelsoorlog tussen de EU en de VS. De VS willen geen handelsbelemmeringen voor hun genetisch gemanipuleerde landbouwshit en hun gechlorineerde kippen. De EU zei “Prima maar dan tekenen jullie maar het Parijse klimaatakkoord” Consequentie als het doorgaat… Frankrijk verliest op termijn haar EU landbouwsubsidies. Macron is voor, maar de bevolking is (heel begrijpelijk voor Frankrijk) tegen. Dit betekent dus nog veel meer armoede op het Franse platteland, want een stem voor Macron is een stem voor vrijhandel zonder regulering (globalisme)

 9. Lampe heft het hier mis:
  “Lampe komt dan zelf met een complottheorie, en suggereert dat de Jezuïeten –waarvan de huidige paus Franciscus de hoogst geplaatste ooit is- in realiteit een ‘satanische elite’ is die probeert om moslims, christenen en Joden tegen elkaar op te zetten. ”

  De Jezuieten hoeven de moslims helemaal niet tegen Christenen en Joden op te zetten. Dat doet hun koran al.
  Alle moslim landen hebben bloederige grenzen.

 10. Het artikel komt op mij geloofwaardig over. De overste van deze wereld is satan. En we weten zoals de apostel Petrus zei: ” dat de duivel briesende rondgaat ziende wie hij verslinden zal/kan”. En hij heeft genoeg handlangers onder de mensheid, de nwo adepten, de eussr lakeien, de Bilderbergbende, de illuminati en de vrijmetselaars.

 11. Moderator Deze site van Israel Today van afgelopen dinsdag 23 april verwoordt precies datgene wat U al tijden op Uw site naar voren brengt. Misschien kunt U daar iets over publiceren.
  Ik ben niet zo goed met de computer om dit te kunnen. Het betreft onderstaand verslag.

  Joodse wijzen over de wereldwijde islamitische oorlog tegen christenen
  DINSDAG 23 APRIL 2019

  Groet Muggenzifter

 12. Er komt een tijd dat het aan ons geopenbaard zal worden door een afvallige jezuïet.

 13. Dit is een georganiseerde en gecontroleerde brand d.m.v. direct energy laser weapons.
  Kijk naar de Californische branden afgelopen jaar waar alles binnen gemarkeerde afmetingen precies afbrandde, terwijl een meter verderop geen grassprietje verschroeid was.
  Deze laserwapens hebben intens hoge hitte van vele duizenden graden waardoor zelfs eeuwenoude eikenhouten balken van een meter dik het begeven.
  Niks geen benzine. Wellicht zijn deze energiewapens al in handzaam formaat, gezien de witte flits toen een man op het dak van de ND stond.
  Deze door de elite georganiseerde ramp is te zien in een animatiefilmpje van IpetGoat2 Notre Dame uit 2012 (Youtube!). Zie de 100% gelijkenis!
  De ND zal nooit meer te bezoeken zijn voor gelovigen. Het wordt een maçonnieke tempel waar satan worden vereerd. Macron was zeer in zijn nopjes toen dit gebeurde. Zie de beelden van een lachende Macron met minister, op weg naar de ND om een toespraak te houden.
  Er zijn veel meer aanwijzingen maar ik laat het hierbij. Op Twitter is nog veel te lezen en bestuderen.

 14. Op 1e Paasdag is in de stad Eyguieres in de Provence de -Notre Dame de Grace- bijna volledig in de as gelegd.
  Door snel ingrijpen heeft de brandweer ervoor gezorgd dat er nog een stuk gespaard is.
  Men gaat er van uit dat het (ook weer) brandstichting was.
  Hoeveel kerken er intussen in Frankrijk afgebrand zijn, en dat zijn er erg veel, wordt in de media verzwegen.

 15. Massief eikenhout (balk) is zeer moeilijk in brand te krijgen maar het dakbeschot hoeft niet van eiken- of vurenhout te zijn; het is dun en licht en zal daarom gemakkelijk gaan branden

 16. Interessant artikel. quote: ”De satanisten, ook bekend als Jezuïeten, hebben in de geschiedenis meer christenen en Joden afgeslacht dan de moslims ooit konden.” Is daar een een verwijs naar die harde cijfers laat zien? Of wat zijn er schattingen? En zo ja hoe is dat opgebouwd? Want dat is nogal een statement. Zo zou de islam verantwoordelijk zijn 270 miljoen doden zie –>https://www.politicalislam.com/tears-of-jihad/ en dit blijft tot in lengte van dagen oplopen. Ook al zijn beide instrumenten van het kwaad. Niet dat de dodencijfers onder islam nu gebagatelliseerd wordt.

 17. Wat je niet of nauwelijks leest over de brand in de grootste kerk van Parijs, De Notre Dame, is dat één maand eerder op 17 maart er brand gesticht is in de één na grootste kerk van Parijs, de Saint Sulpice o.a. bekend van De DaVinci Code. 2 grote kerken binnen een maand???

 18. Er is al een video verschenen dat aantoont dat er iemand op het dak die heen en weer liep. Ineens ontstond er brand. GEWOON AANGESTOKEN DUS.

 19. Notre Dame brandt af en er komt geen politie onderzoek? Goh, waarom ben ik niet verbaasd?

 20. Het zou fijn zijn als: “Dat de Jezuïeten, in de geschiedenis meer christenen en Joden afgeslacht hebben dan de moslims ” en dat de Jezuïeten: “in duizend vermommingen bezig zijn om ons te vernietigen” wat meer onderbouwd werd

Comments are closed.