Moslims en Antifa aanhangers vieren feest op social media om brand Notre Dame

Kerkrenovatie expert: ‘Zo goed als onmogelijk dat brand door werkzaamheden is ontstaan’ – Jonge jihadi-moslima schreeuwde afgelopen vrijdag ‘Allahu Akbar! De Notre Dame zal branden!’ –Duizenden feestende en/of haatvolle commentaren onthullen hoe er in bepaalde migrantenkringen over Europa wordt gedacht (afbeelding: (5)).

—————————————————————————————————————————————-

Feest vieren omdat een van ’s werelds meest iconische christelijke bouwwerken in vlammen dreigt op te gaan? Op social media gebeurde het massaal, maar daar zult in de media vermoedelijk bijna niets over lezen, want de feestvierders waren bijna zonder uitzondering moslims en aanhangers van de extreemlinkse terreurgroep Antifa. En dat zijn in de meeste media speciaal beschermde voorkeursgroepen die geen enkel kwaad kunnen doen.

Een (nog) te bekijken video over de grote brand in de Notre Dame kreeg meer dan 2000 lachende smileys en jubelende Arabische commentaren, inclusief de bekende islamitische strijdkreet ‘Allahu Akbar’. Op de Facebook pagina van de nieuwszender France 24 stonden werden in Arabische commentaren duizenden duimpjes omhoog en opmerkingen zoals ‘ik ben hier heel blij mee’ geplaatst.

‘Volgende stap naar Eurabia’

Nadat journalist David Berger had getwitterd dat ‘er niet veel zal overblijven van de Notre Dame. De instorting onder de vlammen staat symbool voor Frankrijk en het hele Avondland (christelijk Europa). Een volgende stap naar Eurabia.’, kreeg hij daar al snel 300 haatcommentaren van Antifa aanhangers en andere linksen op, die hem natuurlijk meteen beschuldigden van racisme en islamofobie.

Wat zij weigeren in te zien is dat de islam zowel historisch als actueel een diepe haat koestert tegen het christendom. Het explosief toegenomen aantal kerken dat het doelwit wordt van vandalisme, beroving, ‘mini’ aanslagen en ander migrantengeweld is daar het bewijs van.

‘Zo goed als onmogelijk dat werkzaamheden oorzaak zijn’

Het is daarom zeker niet uit te sluiten dat de Notre Dame eveneens opzettelijk in brand werd gestoken. Net als op 17 maart gebeurde met de Saint Sulpice, de op één na grootste kerk in Parijs. En net als toen wordt ook nu eerst beweerd dat het geen opzet was. Pas later erkende de politie dat het brandstichting was geweest, maar toen was het geen ‘hot news’ meer.

Experts, waaronder architect Regine Hartkopf, wijzen erop dat een eeuwenoud houten dak helemaal niet snel in brand vliegt, zoals nu overal in de media wordt beweerd, en er vanuit moet worden gegaan dat er een externe vonk of vlam moet zijn geweest. ‘Ik wil echter in geen geval zeggen dat het brandstichting is geweest,’ schreef Hartkopf er heel politiek-correct bij.

Steenhouwer en renovatie experts Jörg S., die onder meer werkzaam was in de Dom van  Münster en tientallen jaren lang ervaring heeft met het saneren van kerken, verklaarde in een interview dat het ‘zo goed als uitgesloten’ is dat de hevige brand in de Notre Dame door werkzaamheden is ontstaan, omdat de veiligheidsmaatregelen tijdens het werken in dit soort historische gebouwen buitengewoon streng zijn. (4)

Nog maar 2 maanden in Frankrijk, en nu al vernielingen in kathedraal

Een 41 jarige Pakistaanse migrant die nog maar 2 maanden in Frankrijk is moet terecht staan omdat hij vernielingen heeft aangericht in de Saint-Denis Basilica, waar veel Franse koningen zoals Charles Martel zijn begraven. De moslim bracht het orgel zware schade toe en sloeg ook kostbare glas-in-loodramen in. De kathedraal werd ongeveer een jaar geleden korte tijd bezet door moslimmigranten en extreemlinkse activisten, die daarmee protesteerden tegen nieuwe asielwetgeving. (2)

‘De Notre Dame zal branden!’

Nadat ze afgelopen vrijdag tot 8 jaar gevangenisstraf was veroordeeld schreeuwde een jonge jihadistische moslima ‘Allahu Akbar! Notre Dame zal branden… Parijs zal branden!’ Het is goed mogelijk dat het Openbaar Ministerie in de Franse hoofdstad mede hierom een onderzoek heeft geopend naar de oorzaak van de brand.

‘Ik wilde de Dom helemaal kapot maken’

‘Ik wilde de kathedraal (de Dom van Köln) helemaal kapot maken,’ gaf een ISIS strijder onlangs tegen een Duitse rechter toe. In radicale islamitische kringen staat het vernietigen van belangrijke symbolen van ‘ongelovigen’, maar vooral van het christendom, hoog op de agenda, zoals bijvoorbeeld ook de diverse aanslagen op kerstmarkten in onder andere Berlijn en Straatsburg hebben aangetoond.

Maar ook veel gewone moslims geloven dat de verwoesting van niet-islamitische gebouwen en symbolen het bewijs is dat de islam de enige ware religie is die over de hele mensheid moet heersen, en Allah de ongelovigen en onwillenden daarom straft met de ene na de andere ramp.

‘De dingen veranderen in Europa’

‘Notre Dame is weer een voorbeeld hoe panisch blanken worden als dingen veranderen,’ luidde het commentaar van ene dr. Yin Yue op France24 (1). Inderdaad, de dingen veranderen in Europa en ook Nederland, zoals ook onze bevolking inmiddels vrijwel dagelijks meemaakt met weer een nieuw ‘incident’ waarbij mensen en ook tieners tijdens wat standaard een ‘ruzie’ wordt genoemd worden neergestoken door ‘onbekenden’ of ‘verwarde’ personen.

De islamisering van ons werelddeel is met het immigratiepact van Marrakesh in de hoogste versnelling gezet, en dat zullen we in toenemende mate gaan weten en voelen. In alleen al Londen zijn er dagelijks gemiddeld 40 mes’incidenten’. 73% van de daders hebben een migrantenachtergrond. (3)

 

Xander

(1) Philosophia Perennis
(2) Breitbart
(3) Breitbart
(4) Jouwatch
(5) Afbeelding: screenshots via Jouwatch

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

46

 1. De notre dame is geen christelijke kerk of kathedraal.
  Het is heel duivels,de demonen hangen aan de buitenkant van die kerk en duivelse tekens.

  Bird.

 2. Met onze politici/landverraders aan de macht wordt het Christendom langzaam maarrr zeker vernietigd !

  Jullie weten voor wie jullie moeten stemmen eind mei, niet waar ?!!

 3. Wel even het geld voor restauratie halen in Saudie Arabie en dat land boycotten. Leuke klus voor het Vreemdelingen Legioen. Of…. is Makron (de Fransen-hater) er op tegen?

 4. Allemaal voor het geloof en dat is meteen de grootste leugen van de mensheid, god Jezus Mohamed enz enz enz allemaal leugens en alleen om gevoel te creëren bij de zwakke mens en wat er allemaal niet gebeurd in de naam van geloof WALGELIJK.

 5. @ Oma: 1:11. am. Inderdaad, dat is de realiteit! U heeft het volkomen juist gezien.

 6. Nu.nl
  Man met jerrycans benzine opgepakt in St. Patrick’s Cathedral New York

  Eerst biechten, dan pas benzine halen voor de grasmaaier lijkt mij een betere volgorde 😉

 7. “volk ingrijpen” zus; “anders te laat” zo. Vanuit de autochtone Joods- Christelijke cultuur gaat er hélemáál niets, nada, noppes gebeuren. Daarin onderscheiden wij “ons” fundamenteel van de moslims.
  Indien de Grote Moskee van Parijs afgebrand zou zijn; zouden er gegarandeerd moslim rellen in héél Europa uitgebroken zijn. moslims Vormen één blok. Wij zijn inmiddels verworden tot een losgeslagen horde super individualisten die met geen mogelijkheid op de barricaden is te krijgen.

 8. Dirk 17/4 12.15 uur

  Helemaal correct;
  Wat doet die moslim daar.
  Toch brandstichting?
  Dit filmpje lijkt het bewijs te leveren.

 9. Rigoberto Mejías Jaime schreef:

  Hoe dient iemand te reageren wanneer het een vijand slecht blijkt te vergaan? Wanneer uw vijand valt, zegt een spreuk, verheug u dan niet, en wanneer hij tot struikelen wordt gebracht, moge uw hart dan niet blij zijn. Waarom niet? Opdat God het niet ziet en het kwaad is in zijn ogen en hij stellig zijn toorn van hem afwendt.” Spreuken 24:17.

  Antwoord: De God van Israël is inderdaad een Genadig/Barmhartig God: Psalm 103:8-14.
  Maar er is wel een…totdat!!!

  In een andere Spreuk 1: 24-31 zegt JHWH ..
  25 omdat u al Mijn raad verwierp, Mijn bestraffing niet hebt gewild,
  26 daarom zal Ik ook Lachen om uw ondergang, u bespotten wanneer uw angst komt,
  27 wanneer uw angst komt als een verwoesting, uw ondergang eraan komt als een wervelwind,
  wanneer benauwdheid en nood over u komen. Enz.

  Denk maar niet dat JHWH/God een traan laat om satanisten en antisemieten als o.a. Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot, Kim Un in N-Korea die zich als een god laat vereren. enz. God lacht om hen.
  Psalm 2:4.

  Zie ook hoe de Romeinse koning Herodes omkwam die zich als een god liet vereren.

  Details Handelingen 12:23…En onmiddellijk sloeg een engel van de Heere hem, omdat hij God de eer niet gaf; en hij werd door de wormen gegeten en gaf de geest.

 10. Als U overtuigd bent dat het geen toeval is deze brand en vele andere gebeutenissen is het tijd in de spiegel te kijken.
  In de spiegel ziet men een evenbeeld met al zijn gebreken van deze die wij aan de leiding van ons land gezet of gekozen hebben.
  Bent U dan tevreden of zijn er twijfels.
  Kies dan de volgende maal selectiever en sluit alle sentimentele gevoelens uit.
  politiek kent en erkent geen gevoelens. Politiek is realiteit.
  Ga van onder de paraplu der onwetende en dromers waar zowel godsdienst als politiek zijn steun en levensvatbaarheid haalt.
  Alleen wij kunnen de wereld veranderen als men het wil, door te beginnen met ons eigen tekortkomingen aan te pakken.
  Clement

 11. Een mogelijke terreurdaad werd al op voorhand nepnieuws genoemd door de media…toppunt van misleiding?
  De leugenpers heeft de vreugdekreten op sociale media ook al gespot maar zwijgt in alle talen…én daar wordt nu eens géén schande over gesproken, nietwaar?
  Hoe werd in álle media met afgrijzen gereageerd toen jihadisten tekeer gingen als beesten met het vernietigen van ander, beschermd werelderfgoed maar er mag gejuicht en feest gevierd worden bij de verwoesting van werelderfgoed als het christelijk is?!

  De arbeiders van de renovatie worden geheid als zondebok aangeduid, zelfs áls het aangestoken zou zijn: dan wordt het doofpot….of toch niet?
  Voor macron is het een meevallertje: dé afleiding: de gele hesjes worden zo naar de achtergrond gedrongen en iedereen, de hele wereld, springt financieel bij voor de opbouw…reeds 1 miljard euro werd toegezegd….dat komt vast goed uit voor de begroting en de schatkist van la france dat de hele wereld meebetaalt aan de renovatie/opbouw van de Notre Dame?

  En tusk, eurocraat, kon natuurlijk de kans niet laten liggen om het massale afgrijzen en verdriet om de verwoesting van dit christelijk werelderfgoed politiek uit te buiten, om te beweren dat het een teken zou zijn van de ‘eenheid’ van europeanen, van de ‘nood’ aan de dictatuur van het gedrocht eu – éénmaking, hé?
  Europa is sterker dan ooit….?? We zullen zien in mei bij de verkiezingen…
  Dat een historisch monument enkel nog geschiedkundige en emotionele waarde maar geen enkele politieke (of religieuze) waarde meer heeft voor vele zwaar bedrogen katholieken, behalve voor de nog overgebleven schaapjes, zal te bitter zijn om te slikken, zeker?

  Dat deze ‘vrijgevige’ miljardairs voor de opbouw vd Notre Dame 60 % (tot zelfs 90% nu) van de gegeven som fiscaal kunnen recupereren wordt er wel niet bijverteld…jaja, eigenbelang eerst!
  Wat een prachtige gelegenheid krijgen frauderende miljardairs om zwart geld wit te kunnen wassen door belastinggeld te krijgen in ruil voor hun ‘vrijgevigheid’…

  Gisterenavond zou macron uitleg verschaffen over het overleg/nationaal debat met de gele hesjes maar die uitleg is tot nader order uitgesteld….toch zeer merkwaardig en uiterst handig dat nét dan de brand van de Notre Dame uitbreekt, hé?
  Het tijdstip kon niet gunstiger zijn voor macron….maar toeval bestaat niet.

  De miljardairs lopen nu het vuur uit hun sloefen om met honderden miljoenen te zwaaien voor hulp bij opbouw van de Notre Dame maar bijdragen door belastingen te betalen zoals de gewone werkmens is er anders niet bij….
  Uitgekiende zet van rothschild-marionet macron…

  En alhoewel men in eerste instantie met klem blijft ontkennen dat het mogelijk om een islamitische terreur aanslag zou gaan, moeten we nu eens opletten welke twijfels, leugens en nepnieuws er met mondjesmaat zal rondgestrooid worden door de leugenmedia om moslims en christenen tegen elkaar uit te spelen tot ergens de pot overkookt of een paar heethoofden in de val trapt en een moskee zal aanvallen?
  De zoveelste poging van de politieke/nwo elite om de georkestreerde oorlog in europa tussen wraakzuchtige moslims en moegetergde autochtonen uit te lokken mijns inziens…de lont van het kruitvat aangestoken, figuurlijk en letterlijk.

 12. Misschien krijgen we ooit een burger/godsdienst-oorlog tussen de Islamisten en de Christenen. Wat ooit in Ierland heeft plaatsgevonden tussen nota bene de Christenen zelf maar dan met een andere signatuur die elkaar naar het leven stonden kan dit tussen de eerder genoemde partijen veel grotere vormen aannemen. Ik zou daar maar vast rekening mee houden.

 13. @ Rigoberto
  Daar heeft u gelijk in, wat zit er toch een haat vanuit religie.
  En ik denk dat dat nog erger wordt.

 14. De heer zegt wie niet bid en mij niet aan neemd zal het niet redden dus de mensen bidden niet meer en neemen hem niet aan dus dan krijg je dit lees maar eens Holly love dan weet je het zo

 15. Maar volgens Rutte (VVD) gaat het prima met Nederland…. De waanzin regeert.

 16. In één woord samengevat: schandalig, maar wat wil je de islamisering gaat ondertussen verder. Shalom

 17. Als Jezusvolger zie ik dit als het gevolg van de strijd in de hemelse gewesten, de strijd tussen Islam en Christendom die woedt over Europa. Wat is een van de belangrijkste monumenten van het Christendom: de Notre Dame in het hart van Europa. Verwacht nog dat ISIS ofzo het zal opeisen als aanslag.

 18. Een tegenreactie zal niet uitblijven. Moskeeën zullen dan het doelwit zijn. Ik begrijp echt niet waarom moslims, die zich niet wensen aan te passen en maling hebben aan onze levenswijze, niet worden uitgewezen; Dat hun dubbele nationaliteit niet kan worden ingetrokken is je reinste onzin; Lap die Europese regels nu eens aan je laars en treedt eens op overheid! Misschien is een Nexit meer dan noodzakelijk.

 19. Het is statistisch onmogelijk dat het toeval is dat de 2 grootste kathedralen in Parijs binnen 1 maand in brand vliegen. En dan ook nog tegelijkertijd de Al Aqsa moskee in Jeruzalem. Vele profetieën uit de Bijbel zien wij al in vervulling komen. Ik kijk uit naar de terugkomst van onze Heer!

 20. @broekje: 7:10 pm, op 16/4. Inderdaad, de Here Jezus. Ik stel uiteindelijk enkel nog mijn vertrouwen op HEM.

 21. Rom 16/4 .

  Als het kwaakt zoal als een eend ,als het loop zoals een eend . Het is een eend .
  Stop slapen man

 22. waarom donderen we de feestvierders niet meteen Europa uit? Dit tuig belooft niets goeds.

 23. Hoe dient iemand te reageren wanneer het een vijand slecht blijkt te vergaan? Wanneer uw vijand valt, zegt een spreuk, verheug u dan niet, en wanneer hij tot struikelen wordt gebracht, moge uw hart dan niet blij zijn. Waarom niet? Opdat God het niet ziet en het kwaad is in zijn ogen en hij stellig zijn toorn van hem afwendt. Aangezien het dus verkeerd zou zijn een vijand louter wegens persoonlijke voldoening rampspoed toe te wensen, zou iemand die zich aldus zou verheugen, zich wegens zijn zonde bij God moeten verantwoorden. God kan wat dat betreft het hart lezen en weet daarom of wij ons heimelijk over de ellende van een ander verheugen. Die verkeerde geest kan weliswaar voor medemensen verborgen zijn, maar is openbaar voor God. God kan en zal degenen die zich in andermans ongeluk verheugt, derhalve op de een of andere manier straffen en zelfs vernietigen.

 24. N.A.V.de YT van Svirmus even opgezocht wat i pet coat 2 is: ( Wikipedia )

  I Pet Goat II is a 2012 Canadian animated short film written, directed, produced and edited by Louis Lefebvre. The film features a commentary on American society and politics, particularly the agendas of presidents George W. Bush and Barack Obama, with allusions to Biblical theology and Egyptian imagery in a post-apocalyptic setting. The title is a reference to The Pet Goat (often erroneously referred to as My Pet Goat), the book children at Emma Booker School in Sarasota, Florida read to President Bush at the time of the September 11 attacks which ends stating “more to come”. The film is known for its strong use of cryptic symbolism and conspiracy allusions.

  ( I Pet Goat II is een Canadese geanimeerde korte film uit 2012, geschreven, geregisseerd, geproduceerd en uitgegeven door Louis Lefebvre. De film bevat een commentaar op de Amerikaanse samenleving en politiek, met name de agenda’s van presidenten George W. Bush en Barack Obama, met verwijzingen naar de bijbelse theologie en Egyptische beelden in een post-apocalyptische setting. De titel is een verwijzing naar The Pet Goat (vaak ten onrechte My Pet Goat genoemd), de boekkinderen op de Emma Booker School in Sarasota, Florida, lazen voor president Bush op het moment van de aanslagen van 11 september, waarin staat: “more to come “. De film staat bekend om zijn sterke gebruik van cryptische symboliek en samenzwering toespelingen. )

 25. De Notre Dame is inderdaad een toeristische trekpleister. Maar ook een symbool waar ‘bepaalde lieden’ een hekel aan hebben. Persoonlijk vind ik het zeer spijtig voor de oude architectuur. En ja…Simon (20.10 uur) heeft niet helemaal ongelijk. Een symbool van de ‘overspelige bruid’ om het maar in Bijbelse termen uit te drukken. Dus is het mogelijk dat er opzet in het spel is ? Net als bij meerdere kleinere kerken klaarblijkelijk is gebeurd ? JA. Is daar bewijs voor ? Zoals Rom (19.15 uur) ventileerd ?
  Nee. Maar waar rook is is ook vuur…
  Net zo typisch als een aantal van die mysterieuze branden destijds bij een aantal varkensboeren…is voor dezelfde ‘bepaalde lieden’ natuurlijk een onrein dier. Voor hen die menen dat ik hiermee een niet politiek correcte insinuatie uit zeg ik bij voorbaat al volmondig ‘ja’. Dat voorkomt misverstanden.
  En dan die Antifa kwibussen…ik vraag mij echt af of zij nu daadwerkelijk denken, menen of geloven dat die ‘bepaalde lieden’ waarmee zij nu samen ten strijde trekken hun volgens hun ‘niet-nader-te-noemen’ ideologische wetgeving zal toe staan om gay parades te organiseren; seksueel anders gezind te zijn; als recht geaarde veganist met een paars groen kapsel slachtfeestjes te verstoren; hun neuzen vol te stoppen; alcohol te drinken; zich te hullen in ondeugdelijke kledij; etc.
  Droom verder 😂
  Nu is antifa slechts een middel om een doel te bereiken. Als dat doel eenmaal bereikt is door hun huidige bondgenoot dan worden zij zelf onderdeel van een slachtfeestje…

  Maar goed. Als deze brand symbool staat voor de spreekwoordelijke ‘lont in het kruidvat’….het zij zo. Liever duidelijkheid dan constant manoevreren in dit door de elite georchestreerde wazige schimmenland.

 26. Worker Claims it Was “Deliberately” Started.

  Notre Dame Cathedral Burning a False Flag, Pope, Macron, Merkel, and May, Each a Satanist, with Goal of Saving EU & Central Banks…Robert David Steele.
  https://www.veteranstoday.com/2019/04/16/robert-steele-notre-dame-cathedral-burning-a-false-flag-pope-and-macron/

  Notre Dame Cathedral in Paris on Fire, Worker Claims it Was “Deliberately” Started.
  Scott Bennett provides this link: https://summit.news/2019/04/15/notre-dame-cathedral-in-paris-on-fire-worker-claims-it-was-deliberately-started/

 27. Wanneer gaan we er iets aan doen, ze worden steeds brutaler en gewelddadiger.
  En ook de antifascisten moeten net als de criminele motor clubs behandeld en opgespoord worden

 28. Een bastion van de hele foute katholieke kerk in puin .Ik zie de probleem niet .Jammer dat het niet helemaal gelijk met de grond is gemaakt

 29. @Koddebeier en @Tom hierboven, helemaal gelijk.
  Doch het is de bedoeling van de (kronkel) Resolutie van de EU om ons gek te maken zodoende een oorlog te veroorzaken. Het beste is om de binnenkomers te generen. Als ik in een AH winkel stap en er staat een oorlogszuchtig meisje met een zwaar bewapende hoofddoek om haar nekje, dan loop ik weg. Ik zwaai nog wel even.
  Met andere woorden, weg wezen hier.

 30. Dit is wat het verbod op islamfobie teweeg brengt. Een verschrikkelijke terreur die heel de boreale wereld en heel de wereld zal treffen. Er zijn geruchten van oorlogen en er zijn oorlogen. Maar achter deze oorlogen staat de Heere Jezus die ons oproept om niet te kijken naar de problemen in de wereld maar Hij roept ons op om op Hem te zien!

 31. Gelukkig hebben we in NL zeer onafhankelijk en objectief nieuws. Anders grijpt Kasja Ollongren meteen in.
  Hoe lang laten we ons nog belazeren?
  Net zoals 9/11 zal de waarheid uitkomen.

 32. Het volk gaat niet ingrijpen, net zoals met al wat ik zie is het vooral een ander dat in actie moet komen. Zo gaan we dus vooral niks bereiken. Er zal nog veel teloor gaan en dat hebben de autochtone luie gemakzuchtige Europeanen helemaal aan zichzelf te danken.

 33. Satan Prince van deze wereld.

  Volgens het militaire plan van Albert Pike, ontwikkeld tussen 1859 en 1871, moeten drie wereldoorlogen en drie grote revoluties de Hoge Priesters van het Luciferiaanse Geloof in de positie plaatsen om zich de wereldmachten toe te eigenen. Twee wereldoorlogen zijn uitgevochten volgens schema. De Russische en Chinese revoluties waren succesvol. Communisme is opgebouwd en het Christendom afgezwakt. De Derde Wereldoorlog is in de maak.

  William Guy Carr – Satan Prince of This World. (100 blz.)
  https://www.mediafire.com/?yhacm6cy3vguv2r

 34. Ik dacht gelijk aan een terroristische daad toen ik het hoorde. Van de bekende soort plegers. Ze kunnen onze kerken pakken, onze (de echte) Jezus krijgen ze nooit.

 35. Als het volk niet ingrijpt is het te laat, van regeringen en de EU hebben we niets maar dan ook helemaal niets te verwachten !!

Comments are closed.