‘Dader aanslag kerstmarkt Straatsburg is 29 jarige radicale moslim’

Wéér een aanslag op een kerstmarkt, deze keer in Straatsburg. (Afbeelding: Embed from Getty Images (2)).

————————————————————————————————————————————-

Volgens Franse media en het internationale persbureau AP is de man die vanavond op een kerstmarkt in Straatsburg vier mensen dood schoot en 11 andere verwondde een 29 jarige islamist die door de autoriteiten in de gaten werd gehouden vanwege zijn banden met islamistische kringen. Chérif Chekatt, volgens Le Figaro de naam van de terrorist, zou gisteren eigenlijk al gearresteerd moeten zijn vanwege zijn vermoedelijke betrokkenheid bij een roofoverval.

De politie zou in het huis van de extremist –waarvan hier op Twitter een foto zou zijn geplaatst (nog onbevestigd)- explosieven hebben aangetroffen, zo bericht AP.

Al kort na de aanslag verschenen diverse, soms schokkende filmpjes op het internet met daarop dode of zwaar gewonde slachtoffers, en van mensen die in paniek door de straten renden. De politie heeft alle inwoners opgedragen tot nader order thuis te blijven. (1)

De Franse president Macron verklaarde vorig jaar dat de bevolking maar moet wennen aan terreuraanslagen, omdat er daar gezien de toenemende massa immigratie uit Afrika en het Midden Oosten nog veel meer van zullen komen. Ook de moslimburgemeester van London, Sadiq Khan, zei dat terreuraanslagen ‘in deze tijd nu eenmaal bij het leven in een grote stad horen’.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)