‘Islamitische groep verantwoordelijk voor aanslagen op kerken en hotels Sri Lanka’

Een van de getroffen kerken, de St.Anthony in Colombo. (Afbeelding: Embed from Getty ImagesGetty Images (3).

————————————————————————————————————————————-

Bij acht aanslagen op drie katholieke kerken en vier hotels in Sri Lanka zijn op deze paaszondag tenminste 138 mensen (andere berichten: 180) omgekomen. Slechts enkele dagen geleden waarschuwde politiechef Pujuth Jayasundara nog voor zelfmoordaanslagen op kerken door de islamitische groep NT. Een ‘buitenlandse geheime dienst’ zou hem hiervan op de hoogte hebben gesteld.

Veiligheidsofficials zeggen dat tenminste enkele van de bomaanslagen, waarbij ook honderden gewonden zijn gevallen, zijn uitgevoerd door zelfmoordterroristen, die speciaal met Pasen christenen en buitenlandse toeristen zouden willen treffen. Onder slachtoffers bevinden zich tenminste elf buitenlanders.

In één kerk, de St. Sebastian in Katuwapitiya, ten noorden van de hoofdstad Colombo, werden meer dan 50 mensen gedood. Op foto’s is te zien hoe de vloer is bezaaid met lijken en de kerkbanken onder het bloed zitten.

In een andere kerk in Batticaloa vielen zeker 25 slachtoffers. Meer dan 300 gewonden moesten in het ziekenhuis worden opgenomen.

Christenen vormen in Sri Lanka slechts 7,4% van de bevolking. Van hen is ruim 8 op de 10 katholiek. De overgrote meerderheid is boeddhistisch. 7,6% is moslim.

Oorspronkelijk werd gesproken van zes gelijktijdige aanslagen. Daarna bleken er in de hoofdstad Colombo ook twee bommen te zijn afgegaan, één in of bij een hotel, en de andere in een woonwijk.

Xander

(1) Breitbart
(2) Bild
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

47

 1. Ramshoorn schreef: 23/04/2019 om 8:29 am

  Beste Ramshoorn,

  Ik heb Trouw vroeger vaker gelezen (nu niet meer) en wat mij opviel is dat het altijd het Hindoeïsme negatief benaderd.
  Zoals in Nederland velen nu vrezen voor de Islamisering van het land, zo ook vrezen vele Hindoes in India voor de Islamisering en de Evangelisering van India. Sommige deelstaten van India zijn al behoorlijk geïslamiseerd, waar de Hindoes een minderheid zijn geworden de afgelopen 5 decennia. Het Noord-Oosten van India is zelfs voor bijna 100% gechristianiseerd de afgelopen decennia sinds de onafhankelijkheid.
  Het verbaast mij dat u de islamisering van het Christelijke Nederland wel zorgwekkend vindt, maar de zorg van de Hindoes over verdere Islamisering en Christianisering van het al duizenden jaren Hindoeïstische land schijnbaar wel ok vindt.
  De Hindoes zijn 50% van hun grondgebied kwijtgeraakt door invallers en bekeringen.
  Van Afghanistan tot Bangladesh, het behoorde tot de Vedische cultuur. Door invallen en gedwongen bekeringen is men 50% van het grondgebied en de aanhangers kwijt geraakt.
  Thans ziet men in India dat het overgebleven gebied (huidige India) ook al met opsplitsing wordt bedreigd. Islamisten en Christenen geven wel vaker aan dat ze zich zullen afsplitsen uit de Indiase Unie en een eigen land gaan oprichten.
  Eerlijk gezegd denk ik dat juist de Hindoes meer te vrezen hebben dan andersom.
  Zoals ik al eerder schreef, bekering is de grote boosdoener. Bekering roept ook tegenbekering op en daarmee ontstaan de conflicten.
  Sommige Christenen in India gaan ook heel vals te werk. Zij apen alles van de Hindoes na om verwarring te zaaien en zo Hindoes te lokken. Ze noemen de Bijbel bijv. niet meer Bijbel, maar Veda (Oudste Heilige Schrift van de Hindoes), ze bouwen hun kerken na als Hindoe tempels en noemen het niet meer een kerk, maar een tempel, hun priesters geven ze dezelfde titel als Hindoe geestelijken, ze kleden zich hetzelfde, namen als Jozef en Maria zijn vervangen, ze gebruiken de woordenchat van het Hindoeïsme. Om de ongeletterde Hindoes het idee te geven dat deze te maken hebben met Hindoes. Eenmaal als deze arme mensen dan zo’n als een Hindoetempel uitziende kerkgebouw binnen gaan, begint de bekeringsmachine haar werk te doen. Eenmaal bekeerd, moet zo’n familie voor meer bekeringen zorgen, bijv. andere broers of zusters gaan bekeren waardoor er ruzie ontstaat binnen de families. Vervolgens schreeuwt men dan moord en brand als een familielid niet gediend is van bekering en dreigt de banden te verbreken of de bekeerde broer of zuster terug te bekeren.
  Uiteraard zult u dit soort zaken niet lezen in Trouw. Daar worden de Christenen in India alleen maar als slachtoffer neergezet of als heilbrengers en zelden als daders, als aanstichters van veel onheil binnen de families en tussen de gemeenschappen.
  De moslims doen dit ook nog eens dunnetjes over op hun eigen manier en zo kun je in India op tal van plaatsen een alliantie zien tussen moslims en christenen om het bekeren van Hindoes effectiever en efficienter te maken en met meer autoriteit te kunnen uitvoeren.
  Het verbaast mij ook dat u Trouw een uitzondering vindt op het presenteren van fake news. Gaat u ervan uit dat alles wat Trouw schrijft alleen maar de waarheid en niks anders dan de waarheid is?

 2. Gorghel…Ik weet niet of u wel eens kranten leest maar ook o.a. Trouw 28-02-2017 vertelde al in detail wat Modi van India van plan is met Christenen en Moslims:

  Ook India, de grootste democratie ter wereld, heeft met premier Modi een nationalistische, autoritaire leider, die sommigen aan Trump doet denken. Moslims en christenen zijn bezorgd.

  Modi en zijn mensen willen van India een hindoe-natie maken!!! Lees zelf alle details verder:

  https://www.trouw.nl/home/premier-modi-is-het-indiase-antwoord-op-donald-trump~acbd761f/

 3. @Gorghel: niet gemakkelijk om te voorkomen?
  Waarom werden kerken en hotels dan niet extra beveiligd??? Indien te weinig politie, dan is er nog altijd het leger?
  Tiens, en na de aanslagen in Nieuw-Zeeland namen verschillende (Vlaamse!) steden bijkomende veiligheidsmaatregelen bij moskeeën uit vrees voor copycat gedrag van….extreem rechts?
  Een dreiging die zogoed als nihil was, waar géen enkele aanwijzing voor te vinden was, zelfs niet met een microscoop…..maar voor moslims kan (onnodige!) bescherming dus wel terwijl een reële dreiging van moslim extremisten niet aux serieux genomen hoeft te worden? Tja, het gaat tenslotte ook maar om ‘christenen’ en andersgelovigen…
  Knettergekke wereld, de geloofsgenoten van terroristen worden zelfs beschermd tegen een fictieve dreiging van ‘rechtse katholieken/autochtonen’ en bij een reële dreiging door moslim terroristen wordt de christelijke/hindoe bevolking niet eens beschermd…wat vertelt ons dit?!
  Toch óverduidelijk? De overheid van sri lanka is hierdoor zwaar in gebreke gebleven, is schuldig aan plichtsverzuim, is misdadig nalatig geweest tot zelfs medeplichtig te noemen aan al de slachtoffers van deze aanslagen want zij hebben géén enkele actie ondernomen met de informatie die zij kregen om de aanslagen trachten te verhinderen.

 4. De Indiase Inlichtingendienst had aan Sri Lanka doorgegeven dat ze aanwijzingen hadden dat moslimterroristen aanslagen zouden plegen op grote Kerken in Sri Lanka met Pasen en dat ook de Indiase Ambassades doelwit zouden kunnen zijn. Helaas heeft men toch de aanslagen niet kunnen vermijden. Het is ook niet zo makkelijk om zoiets altijd te voorkomen.

 5. Ramshoorn schreef (22/04/2019 om 8:13 am):
  En wat denkt u van de Hindoes? Zij steken aan de lopende band kerken en moskeeën in brand in India. President Modi wil alle Christenen en Moslims verbannen in 2021 tenzij zij zich bekeren tot het Hindoe geloof.

  =======================================
  U kunt deze onzin staven door 5 kerken en 5 moskeeën te noemen die afgelopen 12 maanden in brand zijn gestoken. Zou toch niet moeilijk moeten zijn voor u?
  Waar zou Modi dan de Christenen en Moslims (300 miljoen bij elkaar) naar toe moeten sturen en hoe zou je zo’n massa moeten bekeren?
  De waarheid is dat moslims en christenen in India juist de Hindoes (vooral van de lage kasten) massaal bekeren met gelden komende uit het Westen (vele Kerken ook in NL verzamelen hiervoor geld) en het Midden Oosten (oliedollars) en dat sommige Hindoes het zo zat zijn dat ze in eigen land niet beschermd worden, dat ze de bekeerde Hindoes weer proberen terug te brengen naar het Hindoeïsme, waardoor er conflicten ontstaan (de Kerken vinden dat dan weer niet kunnen).
  Ik heb al eerder geschreven dat bekering een hoofdoorzaak is van veel ellende tussen de gemeenschappen. Waarom mensen niet tevreden kunnen zijn met hun godsdienst en anderen moeten gaan bekeren, het zal wel met politiek, macht en geld te maken hebben, maar zelden met spiritualiteit. Het tragische is dat de Hindoes van de laagste kaste die bekeerd worden, denken dat ze de slechte behandeling zullen ontlopen door bekering, maar in de praktijk blijkt dat ook moslims en christenen in India het kastenstelsel toepassen en deze nieuwbekeerden krijgen de laagste rang in de islamitische en christelijke gemeenschappen. Velen hebben dan ook spijt van hun bekering en vinden dat ze niks zijn opgeschoten. Spiritualiteit interesseert hen weinig, vooral verbetering van de economische situatie – de worst die ze wordt voorgehouden als ze zich bekeren – en een betere behandeling als mens, is hun drijfveer en ook daaraan wordt vaak niet voldaan na bekering.
  Dit is dus een totaal andere werkelijkheid die u schetst. Wat u schetst is de bangmakerij die de Indiase Kerken het Westen insturen om vooral veel gelden te kunnen binnenhalen en ook om politieke bescherming te zoeken voor hun vaak illegale bekeringsactiviteiten.
  Zo zult u in de Westerse media nauwelijks gelezen hebben dat een Bisschop van een van de Kerken daar aangeklaagd is door een non van herhaaldelijke verkrachting en dat die Kerkgenootschap die non, haar familie en een groep nonnen die haar steunen, heeft proberen uit te schakelen. Ook de Indiase pers schenkt er geen aandacht aan. Maar wanneer een Hindoegeestelijke zoiets doet of zelfs verdacht wordt, dan is het een aantal dagen lang hoofdnieuws in de media. Dat weer overgenomen wordt door de Westerse pers waardoor het lijkt alsof Hindoes echt enge mensen zijn. Zo wordt het dus gespeeld. Een paar jaar geleden was er ook heisa erover dat Hindoes een non verkracht zouden hebben. Het was dagenlang hoofdnieuws en haalde ook de Westerse pers. Na politieonderzoek bleek dat het om een dronken crimineel ging die zich aan haar had vergrepen en niks met Hindoes te maken had. Hetzelfde geval van een Kerk dat in brand was gestoken door een vandaal, waarvan Hindoes de schuld kregen. Maar zoiets wordt dan niet achteraf vermeld en het beeld van enge Hindoes blijft hangen. Ik zal niet beweren dat Hindoes nooit iets verkeerds doen, maar wat u schreef is onzin. Fake news, om het maar zo te zeggen.

 6. Als de politiechef, en uiteraard ook de president en de minister van defensie Ruwan Wijewardene, van een buitenlandse inlichtingendienst wist dat er mogelijk een islamitische aanslag zou plaatsvinden door de islamitische radicale bende ‘National Thowheet Jam’ ath waarom beschermden ze dan geen kerken en hotels, is mijn vraag, blijkbaar namen ze het niet serieus – Wijewardene is een zogenaamde burgher, een nakomeling van Nederlandse kolonisten toen Ceylon nog een kolonie van Nederland was, waarvan de meesten protestantse Christenen zijn.

 7. Wiens hart breekt niet bij het zien van deze foto en de onmetelijke smart welke de aanslagen van de aanhangers van de religie van de vrede hebben veroorzaakt op Sri Lanka?

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3478168/sri-lanka-radicale-ntj-zit-achter-aanslagen

  Wee de moordenaars, wee ook hen die bijval geven aan deze slachtpartij.

  Mensen lees alstublieft wat Whalid Shoebat ( een bekeerde fanatieke islam terrorist ) heeft te zeggen over de eindtijd! Hij wordt machtige gebruikt door God de H.Geest . Ook bijvoorbeeld de bewering dat Rusland Gog of Magog zou zijn…het is allemaal anders!

  https://bijbeloptiek.weebly.com/mekka-zal-worden-vernietigd-bij-stichting-islamitische-kalifaat.html

  Oh God zegen Uw kinderen wereldwijd en vooral op het zo zwaar lijdende Sri Lanka in de Naam van Jezus Christus, de Messias.

 8. @Goudsbloem: had je dan anders verwacht? Zo dekken moslims zich telkens in…takkyia en elke verantwoordelijkheid afwentelen door naar anderen te wijzen.
  Volgens de koran mogen – en móeten – moslims liegen en misleiden om hun perfecte islam uit het slechte daglicht te houden.
  Voorwenden en proberen je te overtuigen dat niet alle moslims achter de praktijk uitvoering staan (terroristische aanslagen op niet-moslims) van hun religieuze, theoretische en verplichte regels van de koran/sharia.
  Hun enige doel is jou ervan te overtuigen dat er moslims zouden bestaan die aanslagen afkeuren terwijl ze nochtans verplicht zijn (anders zijn ze afvallig en daar staat zelfs de doodstraf op!) hun moslim broeders en zusters te steunen in hun gezamenlijke jihad tegen álle andersgelovigen…en uiteraard zijn de gehate Joden en christelijke vs de perfecte zondebok..veel te doorzichtig én achterhaald…jaren poogde de leugenpers en de politiek hetzelfde: elke kritiek op islam de kop indrukken door te blijven ontkennen dat islamitische terreur aanslagen niks te maken zouden hebben met de islam ideologie terwijl nét islam de onbetwiste oorzaak ís van álle aanslagen tegen alles wat niet islam is.

  Stel je egyptische vriend eens de volgende vraag: wanneer ben je eigenlijk moslim? Terroristen schreeuwen uit dat ze moslim zijn en aanslagen plegen uit naam van islam maar ze zouden dus geen moslim zijn? Of zijn het dan ‘slechte’ moslims volgens hem? Afvalligen? Ze begrijpen islam misschien niet?
  Hij kan niet ontkennen dat terroristen zichzelf als moslim beschouwen en claimen dat ze hun islam geloof volgen, dat ze de religieuze regels, de jihad, uitvoeren om wereldwijd een kaliefaat te stichten en onderwerping van de ongelovigen tot doel hebben zoals voorgeschreven en verplicht voor elke moslim in de koran.
  Hij kan dus niet beweren dat moslims er niks mee te maken hebben, zijn eigen koran spreekt hem tegen….islamitische terroristen voeren enkel de theorie in de koran uit in de praktijk door aanslagen. Daar kan geen enkele moslim omheen.

 9. De mensen zouden nu toch eindelijk eens wakker moeten worden. Er zijn zoveel snowflakes die nog steeds denken dat het wel goed komt, als je maar lief bent voor elkaar.
  Gelukkig dat er op dit forum nog mensen zijn die nadenken, want in mijn omgeving kom ik teveel mensen tegen, die geen mening meer hebben. Als ze hun feestje maar af en toe hebben en verder een gezapig leven.

 10. @Goudsbloem,

  Dat beeld herken ik. In 1977 was ik in Hebron en zat op een terrasje tegenover de moskee die over de graven van de aartsvaders is gebouwd. Er zat een jonge Arabier op de grond naar een zakradio te luisteren. De stem op de radio klonk fanatiek en het was in het Arabisch. Ik vroeg aan de ober waar die jongen naar aan het luisteren was. Hij zei dat die luisterde naar “the voice of Palestine” uit Egypte. Ik deed net alsof ik het heel interessant vond. Zo lokte ik die ober uit zijn tent, want hij begon een heel verhaal op te hangen over het volgens hem onbetrouwbare nieuws. En “the voice of Palestine” was volgens hem de enige betrouwbare zender. Hij vroeg of wij wisten van de Israëlische commando actie in Entebbe. Ja, dat lag nog vers in ons geheugen. Hij vertelde dat het nieuws over deze actie niet waar was. Hij vertelde vervolgens dat Palestijnse vrijheidsstrijders het Air France toestel hadden gekaapt, en dat Israël toen commando’s had gestuurd om de passagiers te bevrijden. In het gevecht dat volgde werden alle commando’s gedood, en daarna hadden de Palestijnse vrijheidsstrijders de passagiers vrijgelaten en naar huis laten gaan. Ik ben ervan overtuigd dat hij dit verhaal zelf ook echt geloofde.
  En zo wordt er dus met de waarheid omgesprongen, en dan weet je dus, dat je Arabieren niet kan geloven. Dries van Agt is een doortrapte antisemiet, dus hij gelooft wel wat er uit die Palestijnse leugenkoker komt.

 11. 7,4 % van de bevolking vormen Christenen en de overgrote meerderheid is Boeddhistisch. Beide groeperingen moeten de 7,6 % moslims nu uit Sri Lanka donderen.

 12. Het doel van deze aanslagen? Is er niet (toevallig?) een lijntje naar andere (islamitische) vakantielanden die er economisch slecht voorstaan en die zich nu kunnen profileren als veilig vakantieland om een graantje mee te pikken? Zaken steken immers vaak anders in elkaar dan op eerste gezicht lijkt.

 13. Er zijn reacties hier die tenenkrommend zijn om te lezen! Waarom? Alle religies zijn militant. Denk eens aan de RKK die middels hun 8 Kruistochten miljoenen moslims, joden, protestanten en andersdenkenden over de kling gejaagd hebben. Het Vaticaan hielp zelfs na 1945 nazi-kopstukken via de Rattenlijn Rome naar Argentinië vluchten. Lees het boek van Henk Jurgens: Vluchten via het Vaticaan.

  Het christelijke Rooms/Protestantse Duitsland heeft onder het satanische beleid van Hitler 60 miljoen mensen vermoord waaronder 6 miljoen Joodse mannen, vrouwen en kinderen. Lekker christelijk. Lees het boek van Erwin W. Lutzer: Hitlers Kruis.

  De communistische duivels Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot, en de Un-Clan in Noord-Korea hebben 150 miljoen moorden op hun conto staan. En wat te denken van het Chr. Amerika richting Vietnam-Cambodja-Servië-Irak, enz.?

  Ik ben in Colombo Sri-Lanka geweest en daar worden al vele jaren christenen gepest,vermoord! Kerken worden in brand gestoken niet alleen door militante moslims, ook door fanatieke boeddhisten. Lees het zendingsnieuws van Open Doors.

  En wat denkt u van de Hindoes? Zij steken aan de lopende band kerken en moskeeën in brand in India. President Modi wil alle Christenen en Moslims verbannen in 2021 tenzij zij zich bekeren tot het Hindoe geloof. En wat te denken van Pakistan – Iran -Syrië dat Christenen vermoord en in gevangenissen laat creperen? Lees het boek van Emerson Vermaat: Hitler en de Arabieren.

  Conclusie? De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet! Er is niemand goed, zelfs niet één volgens Psalm 14 en 53 en Romeinen 3. Nederland heeft ook geen blanco strafregister in Indonesië-Suriname en de eilanden. Wij waren het laatste land dat de slavernij afschafte. enz.

  Het laatste boek van de Bijbel Openbaring 16-22 vertelt de echte waarheid over de mensengeschiedenis met een verrassende, ongelooflijke boodschap: Eind goed – Al goed!!!

 14. @Goudsbloem: 12:56 am. Tja, “als het loopt als een eend, kwaakt als een eend, en zwemt als een eend”, zal het toch een eend zijn, lijkt mij. Zegt U maar tegen deze beste moslim, dat de bewijzen overweldigend zijn, wat betreft de gewelddadigheid die inherent zijn aan de islam. De islam heeft in 1400 jaar tijd, meer dan 275 miljoen mensen het leven gekost.

 15. Wikipedia noemt Sri Lanka nog altijd officieel de Democratische Socialistische Republiek Sri Lanka.Dat zal hier ook wel weer koren op de molen zijn.Wat dat te betekenen heeft,weet ik verder ook niet.

  Meest opmerkelijke is dat organisaties als ISIS en Al Quaeida zich er voor als nog verre van houden betrokkenheid op te eisen.Net als in Utrecht overigens.Voorlopig lijkt hun rol uitgespeeld,maar het grootste gevaar schuilt natuurlijk in individueel of in groepen georganiseerde navolging.

  In Engeland en Spanje hebben we dat een paar keer gezien en natuurlijk in Frankrijk,maar de controlemiddelen en verklikkersnetwerken sluiten steeds nauwer en het wordt steeds moeilijker onopvallend te werk te gaan of individueel aan andere actiemiddelen te komen dan je eigen of een gehuurde auto.Zeker zolang er nog sprake is van een brede mate van welvaart.

  De aanslagen in Sri Lanka doen natuurlijk sterk denken aan de gecoördineerde jihadistische acties en het lijkt inderdaad een land waar er wat meer rek in zit,maar zo zeker als het hier wordt voorgesteld is het al met al op dit moment bij mijn weten nog niet.

  Dit soort dingen zal nu en dan nog wel eens gebeuren.Christenen worden al gauw geassocieerd met de westerse hegemonie in de wereld en over toeristen,zal ik verder maar niets zeggen.

  En het is geen al te gekke gedachte dat sommige kringen erop uit zijn de haat tegen de Islam aan te wakkeren.Daarbij kan je je meerdere beweegredenen voorstellen.

  Boedhisten en hindoes zijn ook niet altijd even vredelievend en Christenen,tja,wat zal ik ervan zeggen,de meesten zijn nu zo kwaad nog niet,al heulen hun politieke leiders nog wel met de satan van het kapitaal,maar dat doen ze allemaal.Hindoes,joden,boedhisten,christenen en islamieten.

  Het christendom heeft natuurlijk wel een rijke geschiedens van geweld met de vervolging van andersdenkenden zoals de Katharen,de inquisitie,de verovering van Amerika,heksenvervolgingen en het goedpraten van slavernij.Ik vind dat dan allemaal toch nog niet zo heel erg lang geleden.

  Misschien gaat het met het christendom net zo als met de voormalige Sowjet Unie.Net toen het een beetje de goede kant uitging stortte het ineen en verdween het.

  Nou ja,voorlopig is het nog altijd de grootste wereldgodsdienst.

 16. Sinds een tijdje ben ik online bevriend met een moslim uit Egypte. Toen ik hem vroeg hoe hij dacht over aanslagen en ISIS e.d. zei hij: dat zijn jonge jongens uit Amerika en Israël die dat doen. Zij willen de moslims zwart maken. Volgens hem hadden de moslims hier niets mee te maken.

 17. STER. Hartelijk bedankt, nooit kunnen geloven. Wat een informatie en onderwijs op deze forum. Nogmaals gracias.

 18. @ Willem 21/04/2019 om 5:51 pm

  U verwijst naar de Bijbel en u suggereert dat de Koran dan ook wel zo zal onderwijzen.
  Dat is appelen met peren vergelijken.

  Na de religie’s zijn er nogal wat “ismen” gekomen als vervanging van de religie’s. Zoals -onder anderen- socialisme, communisme, fascisme en liberalisme. Die ismen hebben in de afgelopen jaren meer slachtoffers geëist dan welke religie ooit.

  Op dit moment wordt de Europese bevolking onder de noemer Neo Liberalisme voor de bus gegooid. Toegegeven, niet met acute aanslagen, maar er worden wel complete samenlevingen aan de bedelstaf gebracht voor een kleine elite die er rijk van wordt.

 19. In 2016 met moeders de vrouw als rugzaktoerist door Sri Lanka gereisd. Overwegend een vriendelijke bevolking. Aan de kust Colombo / Negombo veel Roomse kerken, die daar een bloeiende gemeenschap lijken te hebben.
  En recalcitrante moslims, die dwarsheid uitstralen.

  In zoverre verbazen die aanslagen dus niet. Wereldwijd het zelfde thema: onverdraagzame lieden die een onverdraagzame religie aanhangen.

 20. als ze zo doorgaan zullen ze hun plekje op de tempelberg verliezen,
  komt er “mooi” plek vrij voor nwo haar derde tempel
  maar das het plan ook, als stok om mee te slaan
  islam is de stok, het nwo de hand die hem vast houdt

  dus veroordeel de mensen niet, maar het systeem er achter
  nu begrijp ik ook: heb uw vijanden lief

 21. Alle geloven zijn in beginsel hetzelfde, jodendom, islam, christenen.
  Maar de ongelovigen uitmoorden hoort niet bij het christelijke geloof
  Nederland is te tolerant wat dat aangaat met een christelijke grondwet dat soort volk binnen laten.
  Het is net of hebben ze genoeg van eigen bevolking, er voor hen geen plaats meer is.
  Zelfs heel Europa gaat daarmee de afgrond in.
  Dat regeringen en ook gemeenten dat niet willen inzien. W wat die moslimterroristen elders doen
  kan ook hier gebeuren. Ze zitten vol haat en geweld.

 22. De Notre Dame is in vlammen opgegaan, zoals meerdere kerken.
  Deze kathedraal zal gerestaureerd worden, maar niet in oude stijl, heb ik vernomen
  Gaat een beetje islamitisch worden met minaret.

 23. Je moet maar eens een moskee afbranden
  Dan staat de wereld op zijn kop de lafbekken.

 24. Rotzakken!
  Rutte kijk ook even op:
  https://ejbron.wordpress.com

  Regering en Tweede Kamer! Waar blijft uw veroordeling van de onmenselijke laffe aanslagen door zelfmoordmombers in Sri Lanka?

  Woest is de autochtone bevolking (de belastingbetaler!) overal en trouwens alle volkeren zijn woedend vanwege de talloze politici die in EU verband de omvolking van ons continent fasciliteren!
  Dat is racisme als de blanken worden gedemoniseerd en vervangen moeten worden door het islam gajus uit het MO en Afrika. Zelfs de steenrijke Golfstaten nemen vrijwel geen vluchtelingen ( lees islamieten!) op:

  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2064489-waarom-nemen-rijke-golfstaten-amper-vluchtelingen-op.html

  Mensen laten we massaal weigeren nog langer belasting te betalen als de Regering niet officieel zijn veroordeling uitspreekt.

  En stem met uw hersens en niet met uw gevoelen van ( vals) medelijden op 21 Mei.
  Misschien de laatste grote kans om Nederland Nederland te laten blijven ! En Buma ( CDA) en Segers (CU) bekeert u voordat mede door uw slappe opstelling de tijd van oeverloos geoh voorbij is en de zoveelste verwarde man ook uw zonen en dochters zal vermoorden of aanranden. Die ‘C” in uw partijnaam , dat wordt uw oordeel want er staat gescrhreven ‘ al wie de Naam des Here aanroept breek met de ongerechtigheid. Heeft u dat gedaan? Bijvoorbeeld met het tekenen van Marrakesh?

 25. De mensheid en de politiek gaan het niet oplossen! De overste van deze wereld/ de satan regeert, en zet mensen tegen elkaar op. De oplossing komt met de wederkomst van onze Heer en Heiland, Jezus Christus. Zo zie ik dat, heel jammer, dat het zo in de wereld toegaat.

 26. Wat straalt er toch een liefde uit van al die (extremistische) geloven.
  “God is Liefde” wordt er dan gezegd en heb elkander lief en Gij zult niet oordelen en veroordelen of doden, maar de mens maakt er overal een rotzooitje van. Respect is een mooi woord, maar doen is wat anders.
  Fijne Pasen.

  Beste Willem, veroordelen bedoelt u, het beoordelen is wat anders.Het beoordelen van de Islam in het licht van geweld en terreur zaaien is oorzaak en gevolg. Er zijn weliswaar vele stromingen binnen de Islam waar o.a. ook stromingen zijn die trachten de vrede na te jagen. Echter deze Islam gelovigen komen niet in het nieuws en zij moeten leven met de smet van de stroming van de gewelddadige Islam.
  Vrede najagen is niet zozeer kijken in wat iemand gelooft maar naar gedrag. Mod.

 27. OMA. Thanks oma voor deze kraak heldere uitleg. Een heerlijke familie zijn we hier op Xander/Mod. ondanks dat wij elkaar niet kunnen zien en met alle eerlijke duidelijkheid die we krijgen van elkaar. Met al die rot zenders zoals NOS, RTL4, SBS6 etc. wist ik ook niet dat J.F.Kennedy en zijn broer waren vermoord, ook niet dat een zekere Trump aan de macht is in América, en dat Obama weg is. Totdat…..Xander op het toneel verscheen. Olé olé olé olé.

 28. Vele opmerkingen over de gevolgen , weinig of geen over de wortel of oorzaak van wat gebeurd.
  De fundamentele oorzaak is onwetenheid of ongeletterd of gebrek aan levenswijsheid misbruikt en ondersteund door politieke partijen die door het volk aan de macht gezet worden door wat men verkiezingen noemt.
  De verschillende argumenten om deze daden te laten verrichten tegen andere godsdiensten zijn te vinden in de geschiedenis.
  Binnenkort gaat europa naar verkiezingen! Blijven de meeste bij de partij of persoon waar ze al hun stem aan gegeven hebben en die ons de laatste 20 jaar geleidelijk laten verarmoeden. Of laten de meeste zich niet meer vangen aan verleidelijke en leugenachtige beloften.
  Ben nieuwsgierig wie terug de macht krijgt en of ze bereid zijn een oplossing te vinden aan deze golven van haat ,fanatisme, vernietigingsdrang,leugens,bedrog en alle andere negatieve titels.
  De godsdiensten bestaan al 1000de jaren,. Hebben ze al een betere mens gemaakt van ons allemaal?
  Iets was ze toch verkondigen. Waar is hun god die ze vertegenwoordigen en die alles ziet en weet.
  Laat ons beginnen met daar aan te twijfelen en niet meer te luisteren naar deze onwaarheden.

 29. Half Marokko woont al in Spanje en geniet van een lui leventje,(bijverdienen als drgs- en wapenhandel daar bijgelaten) dat gefinacieerd worden door de belastingcenten van de Spanjarden. Ze krijgen hun woning gratis, levensonderhoud met alle mogelijke sociale voorzieningen gratis, Onderwijs voor de kinderen gratis. Medische voorzieningen inclusief tandarts gratis, Voedselbank gratis en ze krijgen voor spaanse begrippen ook nog een royale toegift in contanten. En toch willen ze als nog Spanje opblazen.

  Het zelfde geval als in de rest van de europese landen. Hoe lang moet je nog dit volk, dat praktisch niet bijdraagt aan de economie en een deel van op hun schoot geworpen geldtoelage ook nog naar hun land van herkonst opsturen in de watten gaan leggen?
  Op deze manier wordt Europa gewoon leeggezogen en het zal net zo lang doorgaan tot het hele europese volk verarmt en geen kant meer op kan. Is het nog niet duidelijk dat je Wolven in schaapkleren onderdak biedt en ze voedt tot zij de tijd rijp vinden om ons ook nog op te blazen?

  Als ze niet willen werken of door hun kwalificatie, met name taalkennis of andere gebreken op het gebied van specialisme (die 80% van de migranten bedraagt) geen werk vinden, hoe kunnen zij een steentje aan de economie bijdragen? Wie heeft nou werkelijk de waanidee gehad, dat deze mensen een deel zullen uitmaken van de westerse machine om de economie op gang te houden, of, die onze ouderen zullen opvangen en verzorgen om maar een voorbeeld te noemen.

  Welke linksliberale”intellectueel” heeft dit concept bedacht? En hoe is het mogelijk dat de rest van de “intellectuelen” zo maar alles laten gebeuren ook? Is Europa al helemaal het spoor bijster? Ah ja, ze gaan natuurlijk liever naar de 16 jarige Greta om naar haar plastic tranen te kijken Je dag verspelen aan Greta. En ook nog trots artikelen over schrijven over hoe “succesvol”de dag is geweest. Klimaat! Daarover kan je oeveloos doorzeiken, zonder dat je maar een spat hoeft te verantwoorden. En als het ook nog gaat om een voorgeprogrameerde 16 jarig kind, dat is pas interrresssant. Wat een afgang. Dit zijn nu onze “intellectuelen”

  Hoe lang duurt het nog dat het volk inziet dat dit soort Neppolititie w.o. Nepjournalisten ons vertrouwen niet meer verdienen, laat staan onze toekomst in hun handen te gaan leggen?

 30. @Rigoberto:
  “Deze mensen, deze moslims dus, hebben een dodelijke afkeer voor niet moslims, ongelovigen zijn in hun ogen waardeloos. ”
  Dat komt omdat moslims wordt wijsgemaakt dat zij superieur zouden zijn aan ongelovigen, zij hebben het enige, perfecte geloof islam.
  Máár in een maatschappij van ongelovigen, een vrije democratie zijn moslims ‘maar’ gelijk aan ieder ander mens en dáárdoor voelen zij zich minderwaardig en tekort gedaan want ze wanen immers superieur te zijn….en die superioriteit wordt hen niet bevestigd want ze zijn máár gelijk aan elke minderwaardige ongelovige in de westerse maatschappijen.
  En dat verteert de wraakzuchtige, superieur gewaande moslim niet, vandaar hun frustratie, vandaar hun geveinsde discriminatie…
  Zij vinden als moslims de gelijkheid met de ongelovigen beledigend, discriminerend en racistisch en niet genoeg, ze willen openlijk als superieur erkend en behandeld worden met duidelijke voorkeuren en voordelen op de autochtone ongelovigen.
  Dat is inmiddels reeds het geval door lakse, slappe politici voor electoraal gewin – de voorkeuren worden gemaskeerd door gebruik te maken van termen zoals ‘kansarm’, ‘kroostrijk’ enz…met financiële voordelen voor ‘ondersteuning’ waarbij autochtonen worden gediscrimineerd en benadeeld want de autochtone belastingbetaler moet pensioen en loon afgeven om deze gratis cadeautjes aan moslims te bekostigen.
  Voor sociale woningen krijgen kroostrijke moslims voorkeuren – geen haan die kraait naar deze walgelijke vorm van discriminatie voor eigen volk – en moslims vinden dat dit hun recht is als superieuren.

  En dáár zit de oorzaak van élk probleem met moslims: moslims wijzen gelijkheid af, zoals ze ook ongelovigen niet als mens beschouwen.
  Wij zouden verontwaardigd en beledigd moeten zijn dat het fundamentele mensenrecht van gelijkheid in élke grondwet met de voeten getreden wordt door moslims die hier een beter leven komen zoeken bij de ongelovigen die ze haten en minachten, nét voor onze vrijheden en gelijkheid die ze ons dan willen ontzeggen door in de slachtofferrol te kruipen om van gelijkheid moslim-discriminatie te maken.

 31. Het is net als met een gevaarlijk virus, je kan het beter uitroeien voordat het binnen jou gelederen toeslaat. En binnen onze gelederen is het allang al. Dus de maatregelen zullen rigoureus moeten zijn, om dit tot een goed einde te brengen. En Amerika brengt IS strijders naar Kosovo, en zegt daar ijskoud bij dat meer landen dat zouden moeten doen. Hoe ziek wilt u het hebben.

 32. Waarom doet de NOS dit toch?
  Gewoon, omdat liegen in het DNA zit, en men de waarheid niet kan verdragen. En bij het journaal van RTL4 is het precies hetzelfde.
  Het enige verschil is, dat als je hen van een fout in hun berichtgeving iets zegt in een mailtje, dat je van RTL4 een mailtje terug krijgt, waarin ze je bedanken voor je reactie, en ze vervolgens zeggen dat ze je binnen enkele dagen zullen beantwoorden. Maar daarna komt die reactie dus helemaal nooit!
  Bij de NOS krijg je na ongeveer een week een mailtje met een inhoudelijke reactie. Of je het met de inhoud van deze reactie eens bent is een ander verhaal, maar ze hebben tenminste het fatsoen om een inhoudelijke reactie te geven.
  Maar wat een afschuwelijke aanslagen! Ik zie zojuist op i24 News van Israël dat er nu al 207 doden en 402 gewonden zijn. Boeddhisten zijn zeker niet de daders, daar zijn deze mensen te vreedzaam voor. Het zijn moslims. Niet alle moslims zijn terroristen, maar alle terroristen zijn wel moslims.

 33. Politici en msm journalisten moeten weer niet zogezegd ‘verrast’ en ‘geschokt’ zijn want deze aanslagen zijn immers volledig in overeenstemming met wat door de koran uitdrukkelijk aan devote moslims opgelegd wordt.

  “Kill the unbelievers wherever you find them.” Koran 2:191
  “Make war on the infidels living in your neighborhood.” Koran 9:123
  “When opportunity arises, kill the infidels wherever you catch them.” Koran 9:5
  “Any religion other than Islam is not acceptable.” Koran 3:85
  “The Jews and the Christians are perverts; fight them.”. Koran 9:30
  “Maim and crucify the infidels if they criticize Islam” Koran 5:33
  “Punish the unbelievers with garments of fire, hooked iron rods, boiling water; melt their skin and bellies.” Koran 22:19
  “The unbelievers are stupid; urge the Muslims to fight them.” Koran 8:65
  “Muslims must not take the infidels as friends.” Koran 3:28
  “Terrorize and behead those who believe in scriptures other than the Qur’an.” Koran 8:12
  “Muslims must muster all weapons to terrorize the infidels.” Koran 8:60

  Vertaling (translate.google.com):

  “Doodt de ongelovigen waar je ze ook vindt.” (Koran 2:191)
  “Voert oorlog tegen de ongelovigen in uw buurt.” (Koran 9:123)
  “Wanneer de gelegenheid zich voordoet, doodt de ongelovigen waar je ze ook maar vindt.” (Koran 9:5)
  “Elke andere religie dan de islam is niet acceptabel.” (Koran 3:85)
  “De Joden en de Christenen zijn pervers, vecht tegen hen.” (Koran 9:30)
  “Verminkt en kruisigt de ongelovigen als zij de islam bekritiseren” (Koran 5:33)
  “Straf de ongelovigen met doeken van vuur, gehaakte ijzeren staven, kokend water; smelt hun huid en buiken.” (Koran 22:19)
  “De ongelovigen zijn dom, roept de moslims op om tegen hen te vechten.” (Koran 8:65)
  “Moslims moeten de ongelovigen niet als vrienden nemen.” (Koran 3:28)
  “Terroriseer en onthoofdt degenen die in andere geschriften dan de Koran geloven.” (Koran 8:12)
  “Moslims moeten alle wapens verzamelen om de ongelovigen te terroriseren.” (Koran 8:60)

 34. Gelukkig hebben we in Europe daar geen hinder van door zelf ontbrandende kerken door het klimaat en een enkele verwarde man na.

 35. Wat een triest nieuws op deze eerste paasdag . Heere Jezus kom snel terug om deze wereld te verlossen van kwaad

 36. Verschrikkelijk. Om 0700 vanochtend werd al door het Franse AFP gemeld dat de daders uit een fanatieke moslim groep kwamen. De NOS bleef daarna krampachtig volhouden dat de daders Boeddhisten zouden zijn. Waarom doet de NOS dit toch?

 37. Kijk ‘ns aan, weer een islamitische groep die verantwoordelijk etc.etc. De islam, de grootste vijand van de wereld en de beste vriend van de Nederlandse regering/kabinet. Degenen die dit soort vernietigings praktijken opzetten, discrimineren echter niet. Hun slachtoffers komen uit alle lagen van de maatschappij. Ook mensen met een hogere of een lagere opleiding, klein of groot, dik of dun, mensen die beter zouden moeten weten, kortom, allen worden vernietigd. De omvang van hun (moslims) vernietigingsdrang is onvoorstelbaar en onpeilbaar. Deze ervaring dient zelfs ter illustratie voor sommigen dat zelfs als louter de islam voor al dit onrust en onveiligheid zorgt geen geldige reden is en bestaat om hen te discrimineren.

  Sommige mensen stellen zichzelf ook de vraag; hoe kunnen mensen de islam zo discrimineren? Waarom is de situatie zo onrechtvaardig? Het zijn toch mensen zoals alle anderen? Dit rassen/islam probleem schijnt overal aanwezig te zijn. Vanaf hun prilste jeugd worden deze mensen wegens hun agressiviteit gescheiden en geclassificeerd. Het meest gehate ras wereldwijd. Deze mensen, deze moslims dus, hebben een dodelijke afkeer voor niet moslims, ongelovigen zijn in hun ogen waardeloos. Hun motto is; ik heb liefde voor God, maar ik veracht en haat christenen. Hoe kun je nou liefde voor God hebben die je niet ziet, en geen liefde hebben voor je medemens die je wel ziet.

  De sleutel daartoe voor deze mensen, deze moslims is goed onderwijs, het ontvangen van juiste inlichtingen, en discipline. Wanneer deze sleutels ontbreken, is vooroordeel vaak het gevolg zoals wij regelmatig horen en lezen over deze mensen. Zij denken dat zij op grond van juiste inlichtingen handelen. Maar in werkelijkheid worden mensen gewoonlijk van jongs af aan verkeert ingelicht over andere rassen en nationaliteiten en religies.

  En de gevolgen daarvan zijn ronduit droevig te noemen. Zulke mensen zijn verstandeloos en missen een goede oordeelsvermogen, en missen ook veel positieve eigenschapen. Hun gedrag is verstandeloos. Waarom? Simpel, omdat het hun van hun zelfrespect berooft. Dertig volledige jaren hier in Nederland, maar kunnen geen enkele Nederlandse krant of boek lezen. Triest, zeer triest, enorm triest. En met zulke mensen moet Nederland maar mee doen. Yoehoe.

 38. De kanker van de wereld slaat weer toe. Wat moeten die islamieten zichzelf toch haten en zich minderwaardig voelen dat ze zichzelf hun leven ontnemen om mensen te straffen omdat ze niet tot hun islamitisch bijgeloof behoren.
  Het toppunt van zelfhaat, minderwaardige losers, ze vinden zichzelf niet de moeite waard om te leven…hopelijk roeien islam extremisten zo zichzelf op termijn uit naarmate goedwillende moslims wat meer waarde gaan hechten aan elk leven en vooral hun eigen leven.

 39. Natuurlijk is de “godsdienst van de vrede” de inspiratiebron van deze wandaad. De afgelopen week stond het nieuws bol van de berichten over de brand in de Notre Dâme in Parijs. Maar let maar eens op hoe snel men na deze terreuraanslagen weer over gaat tot de orde van de dag.
  De islam is bezig met een oorlog tegen het Westen en tegen christenen. Deze oorlog is al zeer lang gaande, maar onze overheden staan er bij en kijken er naar en doen helemaal niets!
  En hier heeft men God afgeschaft, zodat Hij zijn zegenende handen van ons terug trekt. En daar komen een paar andere handen voor in de plaats.
  Maar het interesseert hier bijna niemand, voetbal of een festival zijn veeeeel belangrijker.
  En zo verkoopt men zijn ziel zonder het zelfs maar in de gaten te hebben aan de duivel. Maar hebt goede moed, Christus is opgestaan en Hij heeft het laatste woord.
  De islam heeft zijn langste tijd gehad, want die zal bij de wederkomst van Christus vernietigd worden.

 40. ..”binnenkort bij u in het theater” ..eh kerk. Oh wacht, Leerdam, GGiN kerk.
  Iemand?

Comments are closed.