Drie katholieken in Franse kerk vermoord door moslim, maar politiek zal religieuze haat blijven ontkennen

Basilique Notre-Dame in Nice. (Afbeelding: (2)).

—————————————————————————————————————————————-

Burgemeester Nice: ‘Dader schreeuwde Allahu Akbar, dit was een islamofascistische terreuraanslag’

—————————————————————————————————————————————-

Frankrijk is wéér opgeschrikt door een islamitische terreuraanslag. Een moslim drong de katholieke Notre Dame basiliek in Nice binnen, en stak er met een mes drie kerkgangers dood. Volgens lokale media zou één van hen zijn onthoofd, net als de Franse leraar Samuel Paty eerder deze maand overkwam. Europese politici zullen wel weer over elkaar heen buitelen in nietszeggende ‘geschokte’ verklaringen en oproepen tot ‘solidariteit’, maar zullen blijven weigeren te erkennen dat ze de poorten van ons werelddeel wijd hebben opengezet voor een extreem intolerante haatideologie die frontaal met de Westerse waarden botst, en die naar schatting al 1/5 tot 1/4 van de mensheid in zijn greep heeft gekregen.

De burgemeester van Nice, Christian Estrosi, bevestigde dat het om een ‘islamofascistische terreuraanslag’ gaat, en de dader ‘Allahu Akbar’ schreeuwde (‘Allah is de grootste’). In Parijs vindt er op het ministerie van Binnenlandse Zaken weer eens crisisoverleg plaats. (1)

Volgelingen van Allah en Mohammed hebben opnieuw van zich doen spreken. Een kleine minderheid, zeggen islam-apologeten in media en politiek altijd, die niet de meerderheid vertegenwoordigt. Probleem is alleen dat uit peilingen over de hele wereld blijkt dat een meerderheid van de moslims, juist die in Europa, de wetten van de islam boven die van de landen waar ze wonen stellen. Zeker 1/3 van alle ondervraagde moslims staat geweld tegen ‘ongelovigen’ zelfs toe. Niet voor niets ontploffen islamitische internetforums altijd in gejuich als een geloofsgenoot ergens in Europa weer eens met een mes tekeer is gegaan in Europa, of een kerk of kathedraal in vlammen is opgegaan, al dan niet door brandstichting.

Welkome afleiding voor Macron

Voor president Macron en de Franse regering is deze aanslag een zeer welkome afleiding van het morrende volk, dat het net als in Italië helemaal gehad lijkt te hebben met de corona lockdowns en de daarop volgende vernietiging van de economie. Macron liet zich na de schokkende onthoofding van leraar Samuel Paty in Parijs fel uit over het islamisme, waarna tal van moslimleiders hem veroordeelden. De Turkse dictator Erdogan zei zelfs dat de Franse president ‘psychische hulp’ nodig heeft.

Dit excuus-riedeltje van politiek en media is alweer op gang gekomen

De reactie van de Europese politici en maatschappelijke organisaties zal ongetwijfeld weer volgens hetzelfde vaste patroon verlopen, dat erop uitloopt dat iedere band tussen de islam en moordaanslagen zoals deze, wordt ontkend:

1. ‘De premier (/president / regering) spreekt zijn afschuw uit over deze daad, en veroordeelt deze ten zeerste.’

2. ‘Terreur kent geen religie.’

3. ‘Wij veroordelen ALLE vormen van extremisme’ (= bagatelliseren dat wereldwijd 9 van de 10 terroristen de islam volgen);

4. ‘Wij zijn er banger voor dat geweld geïnstrumentaliseerd wordt, dan voor het geweld zelf.’ (= Accepteer dit geweld nu maar, het hoort erbij, en roep vooral niet op tot verzet.)

5. ‘Je suis Paris / Nice / etc..’; ‘Bid voor….. ‘ (enkel treurnis, geen actie = CAPITULATIE, en een impliciet uitnodiging voor de volgende aanslag.)

6. ‘Het motief is onduidelijk.’ (De standaard term waarmee de media proberen de aandacht van de onmiskenbare band met de islam af te leiden).

7. ‘Wij mogen ons niet laten verdelen!’ (Ook al zo’n tenenkrommend hypocriete klassieker. Daar zou aan toegevoegd moeten worden: ‘Laat het verdelen maar aan ONS over!’)

8. ‘Wij leven mee met de nabestaanden.’ (= Jammer maar helaas, maar wij weigeren en blijven weigeren onze burgers te beschermen tegen dit soort terroristische aanslagen, bijvoorbeeld door veel strengere grenscontroles, het beperken van massa immigratie, en het sluiten van haatmoskeeën.)

9. ‘Dit is een aanslag op de vrije samenleving.’ (Dat geldt voor ALLE terreuraanslagen, maar in veel gevallen, zoals nu weer in Nice, is de aanslag religieus-geïnspireerd, een duidelijke aanval van de islam op het christendom.)

10. ‘De dader was een verwarde eenling.’ (= Hij had psychische problemen, en vormde geen deel uit van de moslimgemeenschap. Wordt steevast aangehaald om de band met de islam in Europa te bagatelliseren of ontkennen.)

Gezien de tientallen grote, en vele duizenden kleine terreuraanslagen in alleen al de afgelopen jaren blijken er in de religieuze ideologie van Allah en Mohammed wel heel erg veel van dat soort ‘verwarde eenlingen’ rond te lopen. In Frankrijk vindt al iedere 44 seconden een daad van zinloos grof migrantengeweld plaats.

Platbombarderen moslimlanden door Bush en Obama heeft effect gehad

Waarbij we moeten opmerken, dat het – met steun van Europa – meedogenloos platbombarderen van tal van moslimlanden door de zichzelf ‘christelijk’ noemende presidenten Bush en Obama, waarbij miljoenen doden zijn gevallen, ongetwijfeld heel veel wrok en haat gezaaid heeft. Als je hele familie bij een drone aanval is vermoord, enkel omdat de Amerikanen vermoedden dat er een terrorist in je dorp rondliep, dan kun je erop wachten dat er mannen zijn die zweren wraak te nemen.

Het Westen zou daarom niet alleen de ware aard van de islam onder ogen moeten zien, maar ook van zichzelf. Gezien het gedrag en gelieg van onze politici achten wij dit allebei buitengewoon onwaarschijnlijk. Daarom is het wachten op de volgende slachtoffers van Allahu Akbar schreeuwende mannen (en soms ook vrouwen), waarna het hele excuus-riedeltje van voren af aan begint. De werkelijke boodschap van ‘onze’ leiders, als ook die in moslimdictaturen zoals Turkije, is dan ook keer op keer eensluidend: uw leven (dichtbij of veraf) kan ons geen bal schelen.

 

Xander


(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Miguel Mendez , bron https://www.flickr.com/photos/flynn_nrg/47067240564/ ,  Creative Commons Attribution 2.0 Generic license.

Zie ook o.a.:

27-10: Franse ambassadeur: ‘Frankrijk is een moslim land’
12-10: ‘Dit is niet Zweden’; internationale studenten vertrekken vanwege islamisering
02-09: (/ Nederlandse politie vraagt zich af waarom criminele veelplegers niet op het vliegtuig gezet kunnen worden – Misdrijven asielzoekers in NL gestegen met 27% – 30%)
09-08: Frankrijk gaat ten onder: Iedere 44 seconden daad van grof zinloos migrantengeweld
07-08: Deense Immigratie minister noemt integratie ‘fiasco’ en zet in op gedwongen terugkeer
26-07: ‘Situatie onhoudbaar’; Ieder uur arriveert er een boot vol migranten in Italië
15-07: Hagia Sophia veranderd in moskee: Zo worden de Turken klaargestoomd voor oorlog
19-06: Botsing bij Libië: Turkse oorlogsschepen richten raketten op Franse fregat
18-06: Turkije militair actief op vier fronten, start massale bombardementen op Koerden in Irak
06-04: Zweden overspoelt door nieuw soort migrantengeweld: ‘Vernedering berovingen’ (Officiële cijfers: daders berovingen, geweld en verkrachtingen bijna allemaal migranten uit moslimlanden; slachtoffers Zweeds
21-02: ‘Na Hanau gaat het dagelijkse leven met migranten die moorden en verkrachten gewoon door’
14-02: Hongaarse minister noemt massa immigratie programma VN ‘zeer ernstige bedreiging voor hele mensheid’ )
27-01: Lang geroemde Zweedse sociale zekerheid begint in te storten door massa immigratie
22-01: Franse intellectueel noemt massa immigratie een invasie en krijgt 2 maanden gevangenisstraf

2019:

22-12: Deense imam Akkari waarschuwt dat moslims uit zijn op conflict en Europa willen overheersen (/ ‘Islamisten gebruiken linkse partijen om grip op de samenleving te krijgen’)
13-12: Italiaans ministerie: 42% alle verkrachtingen gepleegd door migranten
21-09: Officiële cijfers bevestigen geweldorgie Duitsland: Ruim 70% daders migranten
16-02: Duitse agenten bevestigen leugens over aandeel migranten in misdaadstatistieken

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

43

 1. In de Koran staat dat alle gelovigen(ook christenen enz.) gezamenlijk gaan vechten tegen het slechte/evil systeem. De mensen die de aanvallen doen, zijn geïndoctrineerd door slechte geloof predikten. In de moslim wereld zijn er geen vaste geloof/leer scholen. Iedereen kan het geloof prediken. Een Marokkaanse professor heeft jaren geleden al daarvoor gewaarschuwd.
  Alle drie de geloven(islam/christendom/jodendom) hebben abraham als stamvader.

 2. @Oma
  Nou mijn moeder was zo iemand die zich waarschijnlijk wel kon vereenzelvigen met Hyacinth,maar ze kon zich er met intens plezier bij verkneukelen.

  …”Maar het zijn wel die beesten,voor mij zijn het geen mensen meer,…” merkt u op.
  Tja,wat moet ik hier verder nog van zeggen.

  Het is inderdaad bruut terrorisme,maar zijn dit de mensen die er verantwoordelijk zijn voor miljoenen doden??????Het zijn gruwelijke daden,maar die miljoenen doden hebben zij niet op hun geweten en het lijkt me heel onwaarschijnlijk,dat het bij dat terrorisme om meer dan wat kruimelwerk zal gaan.

  Het zijn mooie woorden waarmee u afsluit,maar misschien zou u zich toch eens de ogen uit moeten wrijven.Ik ga er verder niet op in.

 3. Hubo schreef:
  01/11/2020 om 6:34 pm
  @Oma

  @hubo:
  “Ik kan echt wel lachen om dingen en gun het anderen ook om te lachen.Ik krijg soms een lachstuip en onbedaarlijk de slappe lach bij afleveringen van Keeping up appearances.”

  Zoals gij kunt lachen met Keeping up appearances, zo zullen er ook dames kunnen zijn die zich vereenzelvigen met Hyacinth en zich persoonlijk beledigd kunnen voelen.
  Hoe zou jij je voelen als die dames de cast gaan beginnen uitmoorden en iedereen bedreigen die ernaar durft te kijken? Die de studio’s gaan opblazen en terreur zaaien omdat ze zich beledigd zouden voelen?

  “Ik vraag me wel af of er mensen zijn die echt kunnen lachen of plezier hebben als ze die giftige prentjes zien.
  Persoonlijk kan het me niet veel schelen.”

  Jawel want voor u zijn het giftige prentjes…kun je ook vertellen welk gif?
  Ik vind ze hilarisch, net zoals achmed de zelfmoordterrorist…ken je hem? Die van “I’ll kill you”? Die buikspreker met dat skelet?
  Daar lachen ook moslims hartelijk om…natuurlijk de hoogopgeleide moslims die van cultuur houden, die theater kennen en zich niet bezighouden met belijden van een bijgeloof, waarvoor ze mensen moeten afslachten om als martelaar in stukjes geblazen naar het paradijs te mogen, maar beschaafde mensen zijn die passen in onze huidige, beschaafde wereld in de 21ste eeuw. Hij deed zelfs optredens in islamitische landen oa egypte.

  “Ik zoek ze ook niet op,maar je kunt er gewoon niet omheen en op zich is het wel goed om er kennis van te nemen wat voor gif er in de wereld rondwaart.”

  Dus je zoekt ze wél op anders zou je ze niet kunnen gezien hebben.
  Pas ná de terreur/slachting bij charlie hebdo in Parijs werden de cartoons wereldwijd nieuws. De meeste mensen, ik ook niet, hadden tevoren nog nooit ervan gehoord, dankzij de terroristen verwierf Charlie Hebdo pas wereldwijde bekendheid en succes.
  Heb je overigens dan ook al de bagger films gezien waarin JC belachelijk wordt gemaakt waardoor christenen zich beledigd zouden kunnen voelen? Of is dat dan geen gif voor jou? Dat werden flops omdat christenen geen terreur zaaiden door onschuldige mensen af te slachten voor een film zoals wraakzuchtige jihadisten voor een cartoon.

  “Het is natuurlijk een persoonlijke beleving,een persoonlijk oordeel en persoonlijke intuïtie wat ik over die prentjes zeg en de drijfveren van de makers.”

  Jij kunt onmogelijk de drijfveren kennen van de makers…je kunt níet weten wat iemands intenties of gedachten zijn, nooit. Dat is raden en gissen en daar houden de meeste mensen zich niet mee bezig, daarvoor is het leven te kort.

  “Ik weet maar al te goed hoe je mensen kunt misleiden en manipuleren,maar pas die kennis niet toe.Ik denk niet dat er bij die cartooonisten een bewuste bedoeling achter zit.Ik zie het vooral als de uitkomst van onbewuste innerlijke processen en drijfveren.”

  Je past wel misleiding toe, je manipuleert door te stellen dat jihadisten zouden gelijk hebben om cartoonisten te onthoofden en met bommen onschuldige mensen uiteen te rijten om de vrije expressie door cartoons en vrije meningsuiting te verhinderen.
  Nogmaals: als ik een strip of cartoon lees, dan doe ik dat om te kunnen lachen.
  Het is tijdverlies en nutteloos om te raden waarom iemand een tekeningske maakt om dat dan als smoes te gebruiken om beestachtige, kromme gruweldaden van terroristen recht te lullen.

  “Ik vind het helemaal niet nodig die prentjes te verbieden.Ik vind wel dat er niet al te veel aandacht aan besteed moet worden en dat men een beetje rekening moet houden met gevoelens van anderen.Dan is het dom om als reactie die prentjes nog eens nadrukkelijk op openbare gebouwen te projecteren.”

  Je hebt geen controle over wat andere mensen doen en je kunt geen rekening houden met ieders gevoelens want er zal altijd iemand zich beledigd kunnen voelen.
  En je bedoelt dat wij meer aan zelfcensuur moeten doen?
  Misschien moet je beter de jihadisten aan het verstand brengen wat mensenrechten zijn, dat satirische humor en vrije meningsuiting tot beschaving behoort en dat zij in hun woestijn maar verder elkaar moeten onthoofden over de opvolging van hun profeet zoals ze al 1400 jaar doen…ze hebben niks te zoeken in de beschaafde wereld zolang ze niet beschaafd zijn.

  “Dat leidt er alleen maar toe dat meer gematigden toch meer begrip en sympathie gaan voelen voor de mensen die dergelijke daden plegen.Ook dat is een betrekkelijk kleine groep,maar dat wil je nou net voorkomen.”

  Nogmaals: dat kun je niet voorkomen, je kunt nooit voor iedereen goed doen. Wij hoeven onze vrijheid niet op te geven omdat jihadisten lange tenen en bommen hebben en nog in de middeleeuwen blijven hangen.

  “Overigens zie je aan beide kanten vaak dat de extremen er op uit zijn een conflict uit te lokken.Niet ik en zeker niet zo’n conflict rond extremistische conservatieve religieuze opvattingen,die ikzelf op geen enkele manier deel.”

  Degenen die op een papieren tekeningske reageren met een onthoofding of met bommen, zijn de extremen, niet dé cartoonisten die niks verkeerd doen, die willen enkel mensen laten lachen, dat heeft niks te maken met religieuze opvattingen.

  “Ik denk overigens niet dat deze mensen de wereld in de afgrond kunnen doen storten.Dat zijn lieden als Macron,Erdogan en anderen die op hun manier de schone schijn hoog willen houden en als wolven in lamsvacht voorwenden verdedigers van de vrije meningsuiting en hogere waarden te zijn ten eigen bate en geen oplossing kunnen bieden voor de problemen in de wereld.Om nog maar te zwijgen van krachten die er alleen maar op uit zijn zo het vuur aan ..”

  Maar het zijn wel die beesten, voor mij zijn dat geen mensen meer, die de wereld terroriseren, in brand steken en opblazen met miljoenen onschuldige slachtoffers die geen van allen ook maar één cartoon hebben getekend!!

  “En het zijn niet alleen die islamistische Jihadisten die wreedheden begaan in hun oorlog.Dat gebeurt in iedere oorlog als het er echt om gaat.Door de duitsers ten tijde van het derde rijk en recenter ook dichtbij in de Joegoslavische oorlogen an alle kanten.”

  Je vergeet de kruistochten er nog bij te sleuren om de jihadisten, die reeds 1400 jaar elkaar uitmoorden, te vergoelijken voor het verspreiden van hun religieuze conflict over heel de wereld met barbaarse, gruwelijke methodes zoals onthoofdingen van in de zesde eeuw! Laat ons met rust, hier was de oorlog lang voorbij tot moslims kwamen en toen was de vrede voorbij.

  “In de misdaad en in tal van films en televisieseries waarbij de meeste mensen zich alleen maar zitten te verkneukelen bij alle gruweldaden
  Ook dat zou ik niet willen verbieden,maar het is wel goed om te beseffen dat die dingen eht gebeuren en je af te vragen,wat er achter zit dat er voor dat soort films zo’n publiek is.”

  Jij moet eens leren het verschil maken tussen fantasie en werkelijkheid…alhoewel…sommige films verbergen ook diepe geheimen zoals ‘ghostrider’ met Nicolas Cage waarin duidelijk getoond wordt wat zelfmoordterroristen te wachten staat nadat ze zich opbliezen en dat is geen paradijs maar de angst, terreur en pijn die ál hun slachtoffers voelden….behandel een ander zoals je zelf behandeld wil worden is een waarheid als een koe en onvermijdelijk want dat is de universele gerechtigheid waar niemand aan kan ontsnappen.
  Als iedereen die boodschap zou kennen, dan bestond er geen oorlog of misdaad meer, dan zou elk mens zich hoeden om een ander mens of dier kwaad aan te doen want zij krijgen exact terug wat ze geven.

 4. @Oma
  Ik kan echt wel lachen om dingen en gun het anderen ook om te lachen.Ik krijg soms een lachstuip en onbedaarlijk de slappe lach bij afleveringen van Keeping up appearances.
  Ik vraag me wel af of er mensen zijn die echt kunnen lachen of plezier hebben als ze die giftige prentjes zien.Persoonlijk kan het me niet veel schelen.
  Ik zoek ze ook niet op,maar je kunt er gewoon niet omheen en op zich is het wel goed om er kennis van te nemen wat voor gif er in de wereld rondwaart.
  Het is natuurlijk een persoonlijke beleving,een persoonlijk oordeel en persoonlijke intuïtie wat ik over die prentjes zeg en de drijfveren van de makers.
  Ik weet maar al te goed hoe je mensen kunt misleiden en manipuleren,maar pas die kennis niet toe.Ik denk niet dat er bij die cartooonisten een bewuste bedoeling achter zit.Ik zie het vooral als de uitkomst van onbewuste innerlijke processen en drijfveren.
  Ik vind het helemaal niet nodig die prentjes te verbieden.Ik vind wel dat er niet al te veel aandacht aan besteed moet worden en dat men een beetje rekening moet houden met gevoelens van anderen.Dan is het dom om als reactie die prentjes nog eens nadrukkelijk op openbare gebouwen te projecteren.
  Dat leidt er alleen maar toe dat meer gematigden toch meer begrip en sympathie gaan voelen voor de mensen die dergelijke daden plegen.Ook dat is een betrekkelijk kleine groep,maar dat wil je nou net voorkomen.
  Overigens zie je aan beide kanten vaak dat de extremen er op uit zijn een conflict uit te lokken.Niet ik en zeker niet zo’n conflict rond extremistische conservatieve religieuze opvattingen,die ikzelf op geen enkele manier deel.
  Ik denk overigens niet dat deze mensen de wereld in de afgrond kunnen doen storten.Dat zijn lieden als Macron,Erdogan en anderen die op hun manier de schone schijn hoog willen houden en als wolven in lamsvacht voorwenden verdedigers van de vrije meningsuiting en hogere waarden te zijn ten eigen bate en geen oplossing kunnen bieden voor de problemen in de wereld.Om nog maar te zwijgen van krachten die er alleen maar op uit zijn zo het vuur aan ..
  En het zijn niet alleen die islamistische Jihadisten die wreedheden begaan in hun oorlog.Dat gebeurt in iedere oorlog als het er echt om gaat.Door de duitsers ten tijde van het derde rijk en recenter ook dichtbij in de Joegoslavische oorlogen an alle kanten.
  In de misdaad en in tal van films en televisieseries waarbij de meeste mensen zich alleen maar zitten te verkneukelen bij alle gruweldaden
  Ook dat zou ik niet willen verbieden,maar het is wel goed om te beseffen dat die dingen eht gebeuren en je af te vragen,wat er achter zit dat er voor dat soort films zo’n publiek is.

 5. @hubo:
  Tja, je hebt ook humorloze mensen die met niks kunnen lachen en dan ook niet kunnen verdragen dat anderen lachen. Behoor jij tot die categorie?

  Maar als je die prentjes niet leuk en lelijk vindt, dan hoef je daar ook niet naar te kijken…..niemand zal je met een pistool op het hoofd dwingen ernaar te kijken maar bemoei dan ook met je eigen zaken en laat mensen die voor zulke humor, satire, ironie ed wel waardering hebben de vrijheid om dat te tekenen of/én er wél naar te kijken.
  Jij hebt niet het recht om te bepalen wat andere mensen mogen of niet mogen of bepalen naar welke prentjes ze mogen kijken of niet, enkel omdat het jou niet aanstaat.

  Waarom denken mensen toch maar de reden te kunnen weten waarom iemand cartoons maakt?!
  Dat kun je alleen weten als je het gevraagd hebt en is overigens voor normaal begaafde mensen irrelevant want die bekijken cartoons enkel om te kunnen lachen want daarvoor dienen die prentjes ook alleen maar, waarom iemand grapjes maakt interesseert toch geen normale mens?
  En omdat gij nu de drang hebt om conflicten uit te lokken wil dat toch niet zeggen dat elke cartoonist die bedoeling heeft met zijn cartoons?
  Want de wereld wordt altijd afgemeten aan jezelf.
  Zelfexpressie door cartoons te tekenen is je mening uiten door creativiteit.
  En wie ben jij dan om daarover te oordelen en te willen verbieden omdat jij niet kunt lachen?
  Of heb je liever de manier waarop jihadisten je duidelijk maken met een hakbijl dat je je mond moet houden en jij je mening niet mag tekenen door cartoons omdat het hun niet aanstaat?
  Een papieren cartoontje heeft nog nooit iemand vermoord, het zijn religieuze gekken die moorden want die vinden dat dat cartoontje niet mag getekend worden.
  En ja, hoor, blijf jezelf voorhouden en geruststellen dat het maar een paar verwarde individuen zijn die een verkeerd pad bewandelen en mensen als beesten komen afslachten op straat en in kerken om martelaar te worden voor hun vredelievende geloof….zo zijn er nog 1,5 miljard van zulke sukkelaars die hun draai niet kunnen vinden…lees overigens de bijdrage van amo maar eens heel goed, dat weerlegt helemaal jouw naïeve theorie over lone wolves..

 6. @Amo
  Ik heb me niet vergoelijkend uitgelaten over dit soort aanvallen.Ik heb ook niet gesuggereerd dat deze mensen ongecontroleerd in een opwelling handelen.Ik heb bewust de mogelijkheid opengelaten dat de betrokken plegers met een vooropgezette bedoeling naar Frankrijk zijn gekomen.Iemand als Van Gogh is typisch iemand die bewust de confrontatie zocht.Hij had het dan wel mooi verfilmd,maar wat mooi is,is daarmee nog niet altijd goed.Dan kom je in de picture bij mensen.Via via verspreidde zich dat die leraar die prentjes op school had laten zien.Kerken zijn al jaren doelwit.Dat onthoofden is om het maar cru uit te drukken min of meer een folkloristisch gebruik geworden,dat men als voorbeeld tot zich kan nemen in filmpjes.De mensen die echt actief tot zulke daden overgaan spelen waarschijnlijk al wel langer met denkbeelden waarbij ze zich voorstellen hoe ze een dergelijke daad voltrekken,horen ook nog eens een oproep van Al Quaeida en als zich een gelegenheid voordoet om tot actie over te gaan doen ze dat.Zo’n oproep van Al Queida zal ze wel inspireren,maar er lijkt in de meeste gevallen geen bredere organisatie of commandostructuur,al horen we daar misschien nog wel meer over van die Tunesische jongen die ze opgepakt hebben.De Islam roept over het algemeen op tot actie in een breder verband en het kan best zijn dat gelijkgestemden elkaar in kleine groepjes stimuleren.En voor deze mensen gaat van eerdere aanslagen en de onthoofdingen door ISIS of van die amerikaanse journalist in Pakistan indertijd alleen maar een voorbeeldwerking uit.Dat is geen vergoelijking,maar ‘gewoon’ wat er gebeurt.En dat is helaas voor sommigen echt gewoon geworden.Het is voor die mensen gewoon geworden met dergelijke gedachten te leven en om degenen tegen wie ze hun daden richten niet als mensen te beschouwen.Dan wordt het soms letterlijk als het slachten van een beest.Ik denk niet dat je deze mensen zomaar op andere gedachten kunt brengen,maar hun lichtgeraaktheid is wel degelijk onderdeel van de psyche van de Islam.Ze zijn daarin helemaal doorgeschoten,maar het leeft wel breder,zonder dat dat direct wil zeggen dat alle Islamieten potentiele moordenaars zijn.Maar het lijkt me wel beter een beetje meer rekening te houden met de gevoelens van deze mensen en het lijkt me niet verstandig om op zo’n arrogante wijze zoals Macron en Rutte dat doen te spreken van een aanval op de vrijheid van meningsuiting en de mensen nog eens uitdrukkelijk te confronteren met die prentjes.Dat werkt alleen maar averechts.Zo maak je de Islam niet tot een moderne vrije religie.

 7. Grieks-Orthodoxe Priester neergeschoten in Lyon door een vreselijke lafaard!

 8. @Hubo. Je vergeet misschien de aanslagen die plaatsvonden vóór het vermoorden van de cartoonisten, de leraar en de kerkgangers. Zij werden wreed vermoord terwijl ze compleet weerloos waren. Hetzelfde geldt voor Theo van Gogh. Ik was geen fan van de man, maar als je dan leest hoe hij werd vermoord, dan draait je maag om. Hij werd gevolgd, klem gezet en kreeg enkele kogels door zich heen. Daarna kwam het mes om hem de keel door te snijden en in zijn lichaam te planten. Dit zijn daden die rationeel en in koelen bloede zijn voorbereid (de gangen van Van Gogh werden enige tijd gevolgd en de actie werd uitgebreid voorbesproken) en uitgevoerd. Het zijn geen opwellingen.
  Juist daarom zijn ze zo walgelijk: het is allemaal heel rationeel voorbereid en uitgevoerd.
  Het is kil en wreed tot op het bot.
  Ik vind de humor van de Franse tekenaars ook niet geweldig. Maar die kille manier van afslachten is op geen enkele manier te vergoelijken. Het de koudste wreedheid waar mensen toe in staat zijn. Ook tal van moslims walgen van zulke moorden.

 9. @ Henk50

  Hele goeie opmerking. 👍
  En ja, het bewijst ook de onmacht om met het eigen geloof om te gaan.
  Zit me zo af te vragen “Zit de Islamitische wereld zo in een identiteitscrisis vanwege die – laat ik het maar noemen – soort van geloofsonmacht?”

 10. Persoonlijk heb ik geen goed woord over voor die prentjes.De meeste vind ik lelijk en niet leuk.Ik vind dat het weinig te maken heeft met humor of satire en al helemaal niets van doen heeft met vrijheid van meningsuiting,maar ingegeven is door haat,een drang om te provoceren en conflicten uit te lokken.Dan denk ik wat mij betreft,dat wie wind zaait,storm kan oogsten.Ik weet niet of dieTunesische jongens elkaar hebben zitten opjutten en misschien zelfs naar Frankrijk gekomen zijn met een vooropgezette bedoeling.Je kunt je dat ook afvragen voor die Tsjetsjeense vluchteling.Voorlopig zie ik het toch als tamelijk geïsoleerde fenomenen van individuen die hun draai niet kunnen vinden en min of meer wachten op een kans om een daad te stellen om zo voor zichzelf de weg te bereiden als martelaar na dit leven.Uiteindelijk gaat het hierbij maar om een kleine groep is mijn indruk.En de situatie is nu eenmaal zo dat we daar voorlopig niet vanaf zijn.Dan is het verstandiger de boel niet zo op de spits te drijven.

 11. Nice is al eeuwen een vnl. katholieke stad, De beschermheilige is een Palestijns meisje van 15 jaar die onthoofd werd (Kerk Sainte Réparate). De burgemeester zegt dat zijn stad geïslamiseerd is met 19 moskeeën (moslimbroederschap). De dader pleegt zijn bestiale daad na diezelfde bestiale daad van een Tsetsjeen die in Ëvreux woont (partnerstad Djougou/moslim) nadat de rechtszaak van Charly Hebdo begint. Die verrader was de vader van een meisje wat niet op school aanwezig was, maar die ook een zus had die als jihadist naar Syrië ging, zoals meer dan 100 in Nice. Deze Tunesiër werd dus opgeroepen door de moslimbroederschap tot de Jihad. Zijn moeder zegt dat hij niet weet waar hij was ( heeft wel een videobeeld dat hij in Frankrijk is en zegt: wat doe je daar? Je spreekt niet eens de taal. (Hoeft hij ook niet, moeder, messen en andere wapens spreken geen taal). Broer zegt dat hij ging slapen voor de kerk (euh, welke?). Hij zal wel in die paar dagen waarvan ze niet weten waar hij is geweest geradicaliseerd zijn? Waar haal je de kracht vandaan om “het lam” te kelen in een paar dagen? Mensen die daar wonen zeggen dat ze vredig naast elkaar wonen, Tsjetsjenen en zo? In de Koran wisten ze al 1400 jaar geleden dat het om de voorkwab gaat. Niet liegen (behalve leugentje om bestwil). Daarom hadden ze daar tempels om te bidden, hup op je voorhoofd en knielen! En niet met zijn allen een hoofd van een 73-jarige in Arnhem gebruiken als voetbal tot hij doodgaat!

  Bron ? Mod.

 12. Wendy Waltman schreef:
  30/10/2020 om 4:51 pm
  “Ik denk niet dat islamieten dit hebben gedaan
  Net zomin als de aanslag 9/11

  Het is alleen maar angst zaaien en groepen tegen elkaar opzetten door de regeringen!!!!!”

  Het is uiterst naïef om te denken dat alle islamieten engeltjes zijn zoals de (s)linkse overheid je wil doen geloven.
  Wraakzucht is ingebakken in de culturen die islam als richtlijn gebruiken om elke minuut van hun leven te laten bepalen zonder vragen te stellen, vergis je niet…eremoorden zijn daar het perfecte voorbeeld van.
  Welke normale ouders die van hun kinderen houden, zouden hun bloedeigen dochter(s) vermoorden omdat ze zich niet gehoorzaam en vroom genoeg zouden gedragen waardoor de familie “eer” beschaamd wordt?
  Dat heet “geen gezichtsverlies lijden tov van wat andere moslims denken en vinden” – de uiterlijke schijn ophouden is belangrijker dan het leven van hun dochters – en dat heeft niks te maken met eer of respect…woorden die ze maar al te graag als smoes gebruiken maar waarvan ze duidelijk de betekenis niet eens begrijpen.

  Het blindelings gehoorzaam volg/en kuddegedrag werd al van in de wieg erin geklopt, van deze ultieme indoctrinatie in combinatie met wraakzucht wordt door de politiek maar al te graag ge(mis)bruik gemaakt om islamieten met korte lontjes voor de politieke kar te spannen om groepen tegen elkaar te kunnen opzetten.
  En dat lukt omdat de haat jegens alles wat niet-moslim is, groter is dan het IQ om te kunnen nadenken en te zien dat ze enkel als pion misbruikt worden.

  De aanslag 9/11 werd dan misschien wel gepland door wie achter de schermen aan de touwtjes trekt, maar werd wel degelijk uitgevoerd door jihadisten, door wraakzuchtige moslims met korte lontjes die zich blindelings door hun haat voor de politieke kar lieten spannen om martelaren te kunnen worden en de hele wereld te shockeren waardoor de terroristen, en de juichende, feestende moslims over de slachtoffers, de islam zelf in een slecht daglicht plaatsten.

 13. Ik denk niet dat islamieten dit hebben gedaan
  Net zomin als de aanslag 9/11

  Het is alleen maar angst zaaien en groepen tegen elkaar opzetten door de regeringen!!!!!

 14. @Rik: Velen hier hebben intussen al meer dan 40 jaar spot en hoon aangehoord als het over het christelijk geloof ging. Toch zijn we niet tot dergelijke wraakacties overgegaan. Zeker, het is walgelijk als Jezus wordt bespot. Want dan wordt de liefde bespot.
  Maar wraak is niet het antwoord. Dat leert Jezus ook.

 15. @ Oma: 2:37 pm. Juist. Dat doen de heersers en politici al heel lang. Ze hebben goed begrepen wat Niccolo Machiavelli had beschreven in zijn: “Il Principe”. Liegen en bedriegen, en mensen tegen elkaar opzetten, en de schapen trappen er nog in ook. De mens leert niets van de geschiedenis.

 16. Stimp schreef:
  29/10/2020 om 6:13 pm
  “Wat wel opvallend is, is dat de NOS duidelijk bericht dat er Allahoe Akbar geroepen werd. Bij eerdere voorvallen werd dit niet gemeld en ging het louter over een verward persoon. Vanwaar deze ommezwaai in berichtgeving?”

  Om verdeeldheid te kunnen blijven zaaien en ons nu op te zetten tegen de moslims (ipv onderling over corona) en als afleiding nu de verdeeldheid en angst over corona stilaan weg ebt door de onthullingen over de hoax.
  Er moet altijd een gemeenschappelijke vijand zijn om de maatschappij te kunnen verdelen anders keert de bevolking zich eensgezind tegen de machtswellustige manipulators die psychologische oorlog voeren tegen de hele bevolking, zowel autochtoon als moslim.

 17. Deze ellende hebben we te danken aan de “linkse kerk” , d.w.z PVDA (Partij van allah), Groen links, D666 en nog wat van die flutpartijtjes.Dit speelt nu in Frankrijk maar voor hetzelfde geld gebeurt dit ook hier. Daar kun je op wachten.
  Decennia lang werden allerlei duistere moslim figuren uit het buitenste buitenbos hier als Sinterklaas binnengehaald.Kon je als bijv ambtenaar ook “goed mee scoren”. Ook anderen, bijv. die islamologie studeerden, vonden het allemaal maar wat interessant en prachtig.. Konden ze ook goed mee scoren. Wat een vreedzame relegie was dat toch wel niet.. Wel, er is helemaal niets vredelievends aan deze ‘religie’. Het is een antichristelijke leer en de zgn aanhangers van deze valse profeet mohammed doen niets anders dan satan volgen, of ze er zich nu van bewust zijn of niet.

  Kritiekloos en zonder enige vorm van screening. hebben ze alles hier binnengehaald. Ik heb dit zelf vernomen van iemand die bij de IND werkte.

  Als er hier straks ook nog letterlijk koppen moeten rollen dan hoop ik dat er linkse koppen gaan rollen op het Binnenhof. Zij zijn verantwoordelijk voor de (toekomstige) moslimterreur.
  Wilders, deze grote staatsman en volksheld , zou al bij leven een standbeeld moeten krijgen.

  Vroeger wisten ze deze “muzelmannen wel buiten de stadspoorten en muren te houden en dat deden ze echt niet zonder reden. Ze wisten exact wat voor vlees ze in de kuip hadden.

  Maar helaas hebben deze politiek-correcten en slapanussen er niets van begrepen en geleerd.

 18. @Spyfromthesky: bijbels werden steeds herschreven, maar ik geloof niet dat de Koran ooit over het kindeke Jezus heeft geschreven en het leven op aarde en de hemel. Niemand weet wat er na de dood gebeurd, er is nog geen een teruggekeerd behalve Jezus. Mijn geschiedenisleraar vroeger zei het zo: in die tijd leefden heel veel barbaren, en toen moesten de Christenen ze belijden tot hun geloof.
  In Merkelland leven heel veel Christenen, en die werden bezocht in 2016 door Anis Amri uit Tunesië op een Kerstmarkt. Hij kwam via Lampedusa, Italianen waren totaal niet voorbereid op massa immigratie en lieten hem passeren. Nu echter kwam er een tweede barbaar uit Tunesië (bekend van de Mengele van de nazi’s, die alle 10 geboden andersom stelden, sadistisch negeerde) in Italië, weer van Lampedusa, werd gescreend met de apparatuur, geleverd door de EU, Kreeg de opdracht: verlaat dit land! En kon zo doorreizen naar Frankrijk! Wat is logica? Wat is gek? Moet even kotsen vannacht….

 19. Tuurlijk is t n teroristische daad .niks op af te dingen Nooit vreselijk
  MAAR als ze met spotprenten van de Heere Jezus gaan zwaaien zal iedereen/ik ook op moeten staan en dat wil.k nog wel es zien
  Want hoeveel komen we daar nog voor op
  En k zal t zeggen zover komt t ook nog in Nederland .weinig
  Maar t moeilijke is HIJ Zegt MIJ komt de wraak toe maar t gaat wel over Zijn Eer en Zijn Zoon dan
  Ben benieuwd hoe wat dat accepteren als dat gebeurt

  Allen: verder praten op het Geloofsforum. Mod.

 20. De aanslag zal vermoedelijk eerder onder de moslims gebeuren door de sjiieten in plaats van de soennieten.

  En Nice is van betekenis. Het is vroegere tijden, in de vroegere middeleeuwen werd Nice regelmatig bezet, overheerst en geplunderd door de moslims.

  Niet voor niets haalde, haal en zal Nice het nieuws halen met bloedige aanslagen.
  Erdogan’s reactie als soenniet is dan als moslim soenniet dus best al opmerkzaam en gevaarlijk. Als het soennitische gehalte ook al toeneemt in haat tegen het westen, dan is een keer het hek van de dam.

  In Frankrijk wordt nu het leger qua bewaking opgevoerd richting de 7000 soldaten. Dit om meer de kerken en andere gebouwen te beschermen.
  Kunnen ze daar in Frankrijk niet nog eens 44.000 soldaten inzetten om alle moskeeën te bewaken. Dit zouden ze ook al in Nederland moeten doen. Gewoon plotselinge invallen en controleren.

  Toch denk ik nog steeds dat het overgrote merendeel van de moslims, los van hun politieke leiders en invloeden, van goede beginselen zijn. De grote vraag die ze zelf moeten stellen is dat hun boek de koran, wat de werkelijke bron is, welke versies er zijn en of dit nu echt voor hun dé weg is die tot het eeuwige leven kan leiden. Halen ze hier diepe innerlijke vreugde uit.

  Ze Bijbel zegt dit wel van zich zelf. Het roept zelfs op van mocht er één ding niet kloppen, dat je achteraf beter nooit had kunnen geloven omdat als er één ding niet waar zou zijn dat alles niet waar is. Zo exclusief wordt dit gesteld.

  Er is op wetenschappelijk terrein geen enkele twijfel over de echtheid en oudheid tussen de Bijbel en de koran. Engeland heeft in zijn grote imperium destijds allerlei vondsten meegenomen en in museum bewaard met de oudste bronnen.

  Spyfromthesky

 21. Als multi-cultuur een ideaal is, moeten ALLE deelnemende culturen óók het bestaansrecht van de andere culturen volledig accepteren. En daar zit bij de radicale islam best wel een probleem.

 22. @Willy. Inderdaad. Denk maar aan die terreur in Afrika die van zulke groepen komt. Boko Haram en meer van dergelijke groepen. Of de terreur op Bali destijds.
  Afrika heeft niks te maken met ‘westerse’ acties. Maar Afrika moet geïslamiseerd, dat is de doelstelling van zulke groepen. Het gaat van noord naar zuid. In het noorden van Mozambique zijn ook zulke terreurgroepen actief: http://dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?f=18&t=26924&sid=475c06f9e0d74f4696c05c448a72a915
  Die strijdkreet van die groepen is zelfs iets als “dood aan de kruisvaarders”, terwijl Mozambique niks te maken heeft gehad met de Kruistochten. En als deze terroristen worden gevangen genomen, volgt er wraak. Zo krijg je die spiraal van wraak, op wraak, op wraak enz.
  Daarom ben ik niet erg onder de indruk als westerse daden als reden worden opgegeven voor zulke terreur tegen totaal weerloze, gewone burgers.

 23. Wat wel opvallend is, is dat de NOS duidelijk bericht dat er Allahoe Akbar geroepen werd. Bij eerdere voorvallen werd dit niet gemeld en ging het louter over een verward persoon. Vanwaar deze ommezwaai in berichtgeving?

 24. Een religieus persoon die geweld nodig heeft ‘om zijngeloof te verdedigen’ bewijst daarmee dat hij/zij niet gelooft in de Almacht (van zijn) God. Moslim-extremisten zijn daarmee eigenlijk ongelovigen.

 25. @ Marnix: 4:45 pm. Niets aan toe te voegen. Zo gaat het helaas worden.

 26. We zitten nog op één jaar van een genocide op de Europese bevolking.
  Na Corona gaan we naar een tijd van armoede, honger en haat. De Moslims hebben in hun kelders in Europese steden duizenden AK 47’s met dodelijke oorlogsmunitie klaarliggen. Wij Christenen hebben een vork en een mes en ons kruisje boven ons bed.
  Wat vandaag in Nice gebeurde staat in het draaiboek van Erdogan Duivels plan. Een civiele oorlog ontwikkelen tegenover de Islam en Christenen in Noord-Europa.
  Vergeet niet dat Erdogan met de miljarden van Mutti Merkel, Russische nieuwe raketten en tanks heeft gekocht bij de Russische Federatie.
  Er staat een lam alleen te grazen op een mooie groene grasvlakte omringd door een groep wolven. De ‘naam’ van het lammetje is Europa.

 27. Uiteraard zal dit weer met de mantel van de multikul rooskleurig bedekt worden, en vanzelfsprekend zal de moslimwereld zich weer lekker in de slachtofferrol nestelen, deze houding hebben ze zich tot in de perfectie eigen gemaakt …
  Maar wat baten kaars en bril als de bevolking niet zien wil?

 28. ook in avignon was het raak, een man rende gewapend met een mes op politieagenten af al roepende allaha akbar, werd doodgeschoten.

 29. Inderdaad dat mag ook eens geschreven worden de presidenten Bush en Obama zijn strikt genomen oorlogsmisdadigers die zouden moeten berecht worden. Maar strikt genomen heeft de radicale islam daar weinig mee te maken, ze haten het westen omdat ze die decadent noemen, eigenlijk hoort zo’n volk hier niet thuis en daar heeft Macron gelijk in. Er zou een wet moeten komen, die terroristen hun nationaliteit afpakken en terug sturen naar land van herkomst. Maar wie zijn daar tegen, de paus en andere humanisten, in feite zou m’n deze paus als migrant ook moeten terugsturen naar land van herkomst, dan zijn we van die onbenul ook al verlost. Shalom

 30. wellicht weer een verwarde man met psychische problemen, of het gevolg van een te lage suikerspiegel.

  1 minuut stilte, een stille tocht, en dan hup weer terug naar de orde van de dag

 31. Langzamerhand komt de Christen/Joden vervolging op gang, het is een kwestie van tijd.
  Helaas zijn velen blind onder de politiek correcte Europese dictatuur.
  We steken liever onze kop in het zand totdat we zelf het slachtoffer worden van deze duivelse ideologie. Wij Nederlanders zijn laf en hebben onze strijdlust verloren, wat een zielig volkje zijn we geworden!

 32. @kruisridder schreef:
  29/10/2020 om 4:00 pm

  Jij leeft nog steeds in die tijd, zoals je naam weergeeft.

 33. @ Oma. Je hebt uit ethisch oogpunt gelijk. Maar zo werkt het niet Oma. Ooog om oog tand om tand. En aangzien de usa een eiland is en Europa aan de overkant ligt wat je met een rubber bootje kan bereiken…….

 34. Als de Twin Towers niet door moslimterroristen waren opgeblazen hadden we deze ellende allemaal niet gehad.

 35. “Waarbij we moeten opmerken, dat het – met steun van Europa – meedogenloos platbombarderen van tal van moslimlanden door de zichzelf ‘christelijk’ noemende presidenten Bush en Obama, waarbij miljoenen doden zijn gevallen, ongetwijfeld heel veel wrok en haat gezaaid heeft. Als je hele familie bij een drone aanval is vermoord, enkel omdat de Amerikanen vermoedden dat er een terrorist in je dorp rondliep, dan kun je erop wachten dat er mannen zijn die zweren wraak te nemen.”

  Níet correct!
  Politieke leiders beslissen over militair ingrijpen waarbij in moslimlanden oorlogsslachtoffers vallen, dat is géén rechtvaardiging voor wraakzuchtige enkelingen om uit haat door hun religie en wrok voor familie verlies in een oorlog dan op de hele ónschuldige bevolking aan de andere kant van de wereld wraak te komen nemen met terreur aanslagen.
  Dan moeten ze de schuldige politiekers voor het verlies van hun familie straffen in de rechtbank en niet onschuldige burgers afslachten die er niks mee te maken hebben!
  Er is géén enkele rechtvaardiging voor beestachtige, persoonlijke wraak op onschuldige mensen voor politieke beslissingen waardoor oorlogsslachtoffers vallen!

 36. Daar zijn ze weer met hun huichelachtige betuigingen van medeleven met de slachtoffers van de daders waarvoor zij zelf verantwoordelijk zijn om ze in het land binnen gelaten te hebben.

  Diegenen die onze poorten open zetten (deugmensen, journalisten van de mainstream media, linkse politici en hun kiesvee) zijn even verantwoordelijk en schuldig als de daders zelf.

  Men zou mogen verwachten dat al deze verantwoordelijken collectief ontslag zouden nemen en vervolgd zouden worden wegens schuldig verzuim. Niets van dit alles echter. Ze blijven mooi met hun hypocriete smoelen en hebberigheid op hun vet betaalde postjes zitten.

Comments are closed.