Nederlandse huizenmarkt nu grootste nationale zeepbel ooit – is de onvermijdelijke crash dichtbij?

—————————————————————————————————————————————–

Dodelijke spiraal met almaar hogere ‘klimaat’prijzen voor bijna alles (energie, voedsel) wordt de nekslag voor de huizenmarkt, economie en samenleving

—————————————————————————————————————————————–

De gecorrigeerde huizenprijzen in Amsterdam zijn in de hele historie (zo’n 400 jaar) nog nooit zó hoog geweest. Er is maar één oplossing om de onbetaalbaarheid van woningen in Nederland, waardoor feitelijk de toekomst van de jongere generaties bij voorbaat is afgepakt, aan te pakken: meer huizen bouwen. Maar dat is nu juist iets wat de banken pertinent niet willen, juist omdat hun balansen zo afhankelijk zijn geworden van (hoge) hypotheken. Een crash is echter onvermijdelijk, of die nu pas in 2027 of al volgend jaar plaatsvindt. Mijn inschatting is dat de grote klap die een mega crisis zal veroorzaken, dichtbij is, vooral omdat steeds meer mensen binnenkort hun energie en voedsel niet meer zullen kunnen betalen.

De statistieken van de Nederlandse huizenprijzen laten sinds 1620 een redelijke stabiele golfbeweging langs de basislijn zien – tot de jaren ’90, toen de eerste explosie kwam. De tweede na de financiële crisis van 2008 – die juist een einde had moeten maken aan deze zeepbel – is zelfs nóg krachtiger.

In het derde kwartaal van 2021 stegen de huizenprijzen in Nederland met 19% vergeleken met een jaar eerder. Analist Jan Nieuwenhuis wijst voor The Gold Observer op de zichzelf in stand houdende ‘cyclus tussen banken en consumenten, die verslaafd zijn geraakt aan het afsluiten van hypotheken en altijd stijgende prijzen.’ Voor zowel banken als consumenten is hiermee een kunstmatige ‘welvaart’ gecreëerd die louter drijft op die steeds hogere prijzen. ‘Door deze trend lenen banken minder uit aan productieve bedrijven, waardoor de basiskern van economieën wordt verzwakt,’ aldus Nieuwenhuis.

Tussen de jaren ’30 en ’70 waren er voor banken nog overheidsbeperkingen op het verstrekken van hypotheken. Na die tijd werden die beperkingen echter stapsgewijs afgeschaft, waardoor banken in 1995 voor het eerst meer hypotheken verstrekten dan kredieten (die het bedrijfsleven stimuleren). De ‘hypotheken revolutie’ was daarmee een feit. Er werden massa’s hoge en makkelijke hypotheken verstrekt, wat het verschil tussen vraag en aanbod verder aanwakkerde (en speculatieve vehikels produceerde zoals de aflossingsvrije hypotheek).

Bankensysteem afhankelijk van schaarste en steeds hogere prijzen

‘Escalerende vastgoedprijzen resulteerden in een hogere huizenprijs/inkomen ratio, en daarmee lagere consumentenuitgaven,’ vervolgt Nieuwenhuis. Die spiraal werd gecompenseerd door de ‘welvaart’ (overwaarde) die mensen dachten te krijgen dankzij deze stijgende prijzen. Men nam een tweede hypotheek of verhoogde de bestaande om een zomerhuisje te kopen, een nieuwe auto, een boot, een wereldreis te maken, de keuken te verbouwen, et cetera. Dat leek de economie te stimuleren, echter vrijwel uitsluitend door het aangaan van nieuwe en steeds hogere schulden.

Deze cyclus – die juist een negatief effect op de echte economische groei heeft – kan alleen in stand worden gehouden als de prijzen oneindig blijven stijgen, en daardoor ook de schulden blijven toenemen. Nieuwenhuis: ‘Deze onhoudbare schuldenspiraal houdt aan dankzij de renteverlagingen van de centrale banken. Naar mijn mening lijkt dit op een Ponzi model (piramidespel) en verkeert de huizenmarkt in een zeepbel, hoewel ik er niet zeker van ben hoelang deze situatie duurt en hoe deze zeepbel zal barsten.’

De huizenprijzen kunnen in theorie weer gaan dalen, maar dat kan (en zal) het bankensysteem doen instorten, zo waarschuwt ook Nieuwenhuis. Omdat banken enorm zijn blootgesteld aan hypotheken, zullen ze alles doen om dit te voorkomen (en de schaarste dus in stand willen houden en zelfs willen vergroten door bijvoorbeeld het stimuleren van massa immigratie – X.).

Tijdens de financiële crisis van 2008 bleek dat de overheden tot in het extreme de banken overeind zullen houden. De destijds deels gebarsten zeepbel werd daarom zo snel mogelijk weer hersteld en nieuw leven ingeblazen, met de huidige krankzinnige prijzen als gevolg.

‘Grootste schuldengeval in de geschiedenis?’

Een andere optie is dat de inflatie zó hoog wordt, dat de echte huizenprijzen vanzelf weer op een gemiddeld niveau terechtkomen. (Zo’n hoge inflatie heeft echter een verwoestend effect op de koopkracht, waardoor steeds minder mensen de veel te dure woningen zullen kunnen betalen. Als het kantelpunt eenmaal is gepasseerd, zal de vraag afnemen en zullen de prijzen gaan dalen, met de gevreesde crash als gevolg.)

‘Heeft de hypothekenrevolutie, die de groei heeft gesmoord, gecombineerd met een internationaal fiat monetair systeem dat onbeperkte schuldenniveaus mogelijk maakt, de grootste schuldenval in de geschiedenis van de wereld voortgebracht?’ besluit de analist dan ook. ‘In Nederland, en ik neem aan ook elders, is de meest genoemde oplossing voor onbetaalbare woningen het simpelweg bouwen van meer huizen. Deze benadering mislukt, omdat de banken altijd sneller geld kunnen bijdrukken dan er huizen kunnen worden gebouwd. De oplossing moet aan de vraagkant worden gevonden, niet bij het aanbod.’ (1)

Mensen willen betaalbaar kunnen blijven eten en verwarmen

Veel economen denken dat de huizenmarkt juist door de aanhoudende schaarste nooit zal crashen, en wijzen nogal eens op de hyperinflatie periode in de Weimar Republiek, toen de waarde van ongeveer alles instortte, behalve vastgoed en aandelen.

Deze economen lijken te vergeten dat mensen graag betaalbaar willen kunnen blijven eten en zichzelf willen kunnen blijven verwarmen – ooit vanzelfsprekende zaken, die vooral dankzij het ‘duurzame’ klimaat/energiebeleid op de tocht zijn komen te staan en zelfs in gevaar zijn gebracht.

De ‘oplossing’ zal dan ook inderdaad van de vraagkant komen, maar niemand zal die oplossing leuk vinden. Door de almaar stijgende energie- en voedselprijzen, en in het algemeen de stijgende prijzen van ongeveer alle goederen, zullen steeds meer mensen niet meer in staat zijn om rond te komen en zowel nieuwe als bestaande hypotheken te financieren. De reële economische ‘groei’ is al jaren veel te laag om hun inkomens voldoende met de prijzen mee te laten stijgen.

Ook het ‘duurzame’ klimaat/energiebeleid, dat de betrouwbare en goedkope fossiele energievoorziening aan het afbreken is vanwege het wetenschappelijk volledig te ontkrachten ideologische sprookje dat er een antropogeen-CO2 klimaatveranderingsprobleem zou zijn, heeft grote klappen toegediend aan de economie en groei, en heeft inmiddels tot een Europese energiecrisis geleid waarin de prijzen van aardgas en elektriciteit zijn geëxplodeerd. Daar komen de ernstige gevolgen van de corona/lockdown maatregelen – die zich in de VS reeds doen voelen in de vorm van oplopende tekorten, lege schappen en pijlsnel stijgende prijzen – nog eens bovenop.

Klimaat/energiebeleid de nekslag voor onze bevolking

Het zijn echter vooral de overheidsbelastingen – die van jaar tot jaar tot extreme hoogte worden opgevoerd om het ‘klimaatbeleid’ te kunnen financieren – waardoor de gasrekening voor de gemiddelde Nederlander volgend jaar minstens € 1100,- hoger zal uitvallen. Voor veel landgenoten zal dat de nekslag zijn. Hierdoor zal het fatale keerpunt voor de huizenmarkt en daarmee voor de banken en feitelijk het complete financiële systeem, heel dichtbij komen.

Van de overheid in Den Haag hoeft u geen enkele substantiële steun te verwachten. Er zullen wat loze beloften worden gemaakt of gewoon glasharde leugens worden verkondigd – HET kenmerk van de kabinetten Rutte -, maar ondertussen blijft het wegzuigen van honderden miljarden euro’s uit de samenleving voor het realiseren van een ‘Great Reset’ / EU/VN Agenda-2030 klimaatdictatuur, die een definitief einde zal maken aan onze vrijheid en het grootste deel van onze welvaart, gewoon doorgaan.

Ik schreef het al vaker: als we hier niet vreedzaam tegen in opstand komen is onze toekomst zonder enige twijfel arm, onderdrukt, hongerig, ziek en koud. Het realiseren van dit VVD66 klimaatparadijs zal straks veel zwakkeren die de Covid injecties hebben overleefd, alsnog fataal kunnen worden, en het leven van de sterkeren permanent een heel stuk onaangenamer maken. Wil de politieke elite van dit land de aanhoudende ernstige woningcrisis soms op deze wijze ‘oplossen’? Of komt het woord ‘oplossing’ überhaupt niet meer in hun beleidsdocumenten voor?

Maar een oplossing is wel degelijk mogelijk: laat de banken barsten,  schrap minstens de helft van alle hypotheken en schulden weg en ga weer betaalbare huizen bouwen. Volksvertegenwoordigers moeten daarom eindelijk weer hun oorspronkelijke taak gaan uitvoeren: opkomen voor de belangen van het volk, en niet meer voor de globalistische (banken)elite.

 

Xander

(1) The Gold Observer via Zero Hedge
Afbeelding: Donald Trung Quoc Don (Chữ Hán: 徵國單) – Wikimedia Commons – © CC BY-SA 4.0 International.

Zie ook o.a.:
25-10: Leger Oostenrijk bereidt bevolking voor op 2 weken durende totale blackout in Europa
18-10: ‘Euro Evangelie’ economisch journalist Arno Wellens: Digitale ID en totale EU controle in 2022
07-10: Top meteorologisch centrum voorspelt extreem koude winter in Europa; energieprijzen door het dak
27-09: Topeconoom Armstrong: ‘Wereldwijde Great Reset machtsovername zal na 2022-2023 falen’
23-09: Europese energiecrisis nabij: Britse organisaties waarschuwen dat mensen deze winter moeten kiezen tussen verwarming of voedsel
11-09: ‘Duurzaam’ faalt: Engeland start oude kolencentrale op nu Europa deze winter op energiecrisis afstevent
10-08: IPCC fake science rapport moet bevolking rijp maken voor permanente klimaat lockdowns
30-07: ‘Gelekt document Duitse RIVM: Nieuwe lockdown in herfst en winter’
13-06: G7+EU kiezen op top in Engeland definitief voor koers die Westerse economie en democratie vernietigt
05-06: Financiële Reset: Invoering digitale IMF wereldmunt nu zeer dichtbij (/ Ook plannen VN voor communistische wereldregering worden steeds serieuzer)
25-05: (/ Geplande (false flag) WEF cyberaanval om financiële systeem op te blazen vermoedelijk tussen 2021 en maart 2022)
10-04: ‘World Economic Forum oefent op komende cyberaanval om Westen genadeklap te geven’
09-04: Deagel verandert in bijgestelde prognose niets aan instorting Westerse beschaving in 2025
22-02: 2021 = 1921: Wall Street tophandelaar waarschuwt voor plotselinge ‘Weimar’ hyperinflatie
20-02: Kou doet groene energie de das om: Windmolens oorzaak van instorten stroomvoorziening in Texas
15-02: Veiligheid of Vrijheid? Econoom Ad Broere pleit voor burgerlijke ongehoorzaamheid en opzetten parallelle economie
25-01: Duitsland overweegt elektriciteit te rantsoeneren vanwege onstabiliteit door groene energie
12-01: Deutsche Bank: Green Deal EU betekent mega crisis, eco-dictatuur en groot verlies van welvaart
04-01: Global Cooling: Wereldwijde kou en sneeuw records, maar Bill Gates wil zonlicht dimmen

2020:

13-12: De echte reden van de spoedwet: Secretaris-generaal VN wil permanente klimaat noodtoestand tot 2050
28-11: Visie World Economic Forum voor de wereld na Covid: Een afschuwelijke toekomst
22-10: Avondklok pure nonsens, is bedoeld om volk voor te bereiden op bankencrisis lockdown’
18-10: Wetenschapsblad Energies: Duurzame energie heeft verwoestend effect op milieu en klimaat
31-08: Gobal Cooling bevestigd: Groot Zonne Minimum begon op 8 juni 2020 en duurt tot 2053
28-08: Teken Arno Wellens’ petitie ‘Laat de banken barsten’
03-07: Energietransitie: ‘Nederland wordt één groot industriepark vol windmolens en zonnepanelen’
18-06: Huiseigenaren en iedereen met enige vorm van vermogen worden komende jaren zwaar beroofd’ (/ ‘Alles wordt ons afgepakt, en daarna is het bittere armoede en de dood’)
16-06: ‘Groene Nieuwe Deal’ EU veroorzaakt slechtere oogsten en hoge voedselprijzen’
01-06: De economische zelfmoord van Europa’: Grootste crisis ooit is nu echt begonnen
21-04: Sky News onthult VN doel lockdowns: Bestaande economie vernietigen en herstarten zonder CO2
13-02: (/ Brusselse ‘Green Deal’ verzekert de ‘economische zelfmoord’ van ons ooit vrije en welvarende werelddeel)
21-01: Klim(h)aatmeisje Greta eist in Davos volledige stop op brandstof terwijl het juist kouder wordt
21-01: (/ Topeconoom Armstrong: ‘De klimaatactivisten zullen de economie vernietigen’ 

2019:

22-12: Steun ECB aan klimaatagenda EU is onwettig en zal leven burgers fors duurder maken
20-12: Urgenda bedrog: Staat moet op basis van fake science CO2 uitstoot sneller verminderen (/ IPCC erkent eigen foute voorspellingen: opwarming in 10 jaar niet 0,2 maar slechts 0,05 graden C.)
11-12: Extreemlinkse groene klimaatdeal EU kost gezin ruim 5100 euro per jaar
30-11: Oud-hoofdredacteur: Uitroepen klimaat noodtoestand door EU is vergelijkbaar met opkomst Nazi’s
17-11: Wereld kan tussen 2020 en 2024 drastisch veranderen…’
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat-dictatuur
12-10: CO2 vrije wereld onmogelijk: Iedere week 10 nieuwe kerncentrales of 10.500 windmolens nodig
24-09: Europese Klimaat Verklaring: 500 wetenschappers stellen dat er geen klimaatcrisis is
09-03: Greenpeace oprichter: Opwarming door menselijke CO2 is totale hoax en bedrog (/ ‘In klimaatagenda is wetenschap vervangen door bijgeloof en een giftige combinatie van religie en politieke ideologie’)


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

52

 1. @amo schreef:
  02/11/2021 om 2:35 pm
  “@Oma. Die is om te onthouden: De ongevaccineerde vaccinatieslachtoffers.
  Zo is het als 2 weken na de injectie een “besmette” wordt genoteerd als ‘ongevaccineerd’.
  Gek toch dat overduidelijke leugens zo gemakkelijk door “het volk” worden geslikt.
  Dat kan alleen als overheid en pers voortdurend weigeren elk ANDER geluid te laten horen.”

  Tegenwoordig liggen de ziekenhuizen ook al vol met die ‘ongevaccineerde’ vaccinatieslachtoffers, tis maar hoe ze genoemd worden voor de volksverlakkerij.
  Het wordt nog gortiger nu:
  Zelfs degenen met 2 prikken worden niet meer ‘volledig gevaccineerd’ genoemd om hen te dwingen tot de 3rde prik.
  Dus je bent weer terug naar áf: ongevaccineerd tot na de 3rde prik – de gevaccineerden worden weer opnieuw bedrogen en blijkbaar snappen ze het nog steeds niet.
  De voorwaarde voor het verkrijgen van een corona(joden)pas zal ook mee veranderen: geen 3rde prik? Geen cst meer, de uitsluiting net zoals..ongeprikte ongevaccineerden….oei, dan worden ook de geprikte gevaccineerden al medisch gediscrimineerd?
  De geprikte gevaccineerde hamstertjes blijven rondhollen in hun wieltje.

  En neen, dat ligt niet aan de censuur maar aan de afwezigheid van gezond verstand, het vermogen om nog rationeel te kunnen denken en redeneren en nog steeds hun rotsvaste geloof in ontmaskerde leugenaars.

 2. Er bestaat zoiets als de protocollen der wijzen. (van Zion)
  Een geschreven manifest van ca. 100 jaar geleden toen er nog geen tv en internet was over hoe de Illuminatie de wereld wil overnemen. Ook hoe ze de huidige stropoppen en regering (vrijmetselarij) puppets na gebruik dumpen. Let op, dit is echt en geen fictie!! Voor mensen met uithoudingsvermogen om te lezen. Lees hier de 41 pagina’s tellende protocollen: te downloaden als pdf

  https://wimjongman.nl/artikelen/protocollen.pdf

 3. Fleur schreef:
  01/11/2021 om 5:05 pm

  Dank voor het delen Fleur. Het. wordt steeds krankzinniger

 4. Einde,

  Oma, heeft opnieuw een intelligente opm. gemaakt en jou opnieuw met de feiten om de oren geslagen.
  Dat doen meerder mensen op deze site .

  Is dat de reden, Einde , dat je nu met je domme opmerkingen komt, ja met feiten kun je het niet winnen , die spreken tegen jou.
  Heeft weinig zin nog om te schrijven , he ??

 5. @Oma. Die is om te onthouden: De ongevaccineerde vaccinatieslachtoffers.
  Zo is het als 2 weken na de injectie een “besmette” wordt genoteerd als ‘ongevaccineerd’.
  Gek toch dat overduidelijke leugens zo gemakkelijk door “het volk” worden geslikt.
  Dat kan alleen als overheid en pers voortdurend weigeren elk ANDER geluid te laten horen.

  Zelfs onder het communisme geloofden de mensen hun ‘Pravda’ (= waarheid) niet meer.
  Een gevleugelde uitspraak onder de Sovjetbewoners was: In de Pravda (= waarheid) staat geen nieuws en in de Izvestia (= nieuws) staat geen waarheid.
  We maken dit nu in het westen mee. Het proces gaat veel langzamer en daardoor valt het minder op. Ik denk dat Putin heel veel déjà-vu’s heeft als hij het westen beziet.

 6. Stomme mensen zijn de gevaarlijkste mensen die er bestaan

  “Alle menselijke wezens zijn opgenomen in vier fundamentele categorieën: de naïeve, de intelligente, de slechte en de stomme […] De intelligente persoon weet dat hij intelligent is. De slechte is zich ervan bewust slecht te zijn. De naïeveling is pijnlijk doordrongen van het besef van zijn eigen openhartigheid. In tegenstelling tot al deze personages, weet de stomme niet dat hij stom is. Dit draagt ertoe bij dat zijn verwoestende actie krachtiger, ingrijpender en doeltreffender is. De stommeling wordt niet geremd door zelfbewustzijn”, schreef Cipolla om de laatste fundamentele wet van de menselijke stommiteit te schetsen.”

  “Sommige stomme mensen veroorzaken meestal slechts beperkte schade, maar er zijn anderen die verschrikkelijke schade aanrichten, niet alleen aan één of twee individuen, maar aan gemeenschappen of hele samenlevingen. Het vermogen om schade te berokkenen van een stom persoon hangt af van de […] positie van macht of autoriteit die hij in de samenleving bekleedt.”

  “Ignorantie of overmoed. Dit zou de hoogste graad van stommiteit zijn en komt voor bij mensen die risico’s van welke aard ook nemen, hoewel zij de vaardigheden of kennis missen die nodig zijn om ze het hoofd te bieden.”

  Bron: https://www.frontnieuws.com/de-5-basiswetten-van-menselijke-stomheid/

 7. @Einde schreef:
  01/11/2021 om 10:44 pm
  “Een jaar geleden werd hier geschreven dat een ieder die het vaccin zou nemen binnen 1 tot 2 jaar zou zijn overleden. Dus ik zou zeggen :nog even geduld en 80 % van de woningen komt vrij. Dan……
  Waar maken jullie je druk om ?”

  Toch merkwaardig dat je weet wat hier een jaar geleden werd geschreven maar niet opmerkt dat het vroegtijdig overlijden door vaccinatieschade van het medisch experiment (dat volgens de farmaceuten zelf 5 jaar zal bedragen) pas ten vroegste in 2022 zou inzetten vermits men pas einde 2020 begon te vaccineren?
  De eerste belg werd gevaccineerd in oktober 2020 en overleed in maart 2021.
  Dus ik zou zeggen: leer eens tellen?
  Overigens liggen de IC’s van de ziekenhuizen nu reeds, na amper een jaar vaccineren, vol met (ongevaccineerde, he?) vaccinatieslachtoffers.
  Als het gaat over voorspellingen, dan spant de leugenmedia de kroon sinds maart 2020 met alleen nog madame-soleil-nieuwsshows waarin enkel nog waarzeggende experts met kristallen bollen worden opgevoerd om het misdadige, politieke beleid, dat de grondwet schendt, recht te lullen – geen objectieve nieuwsberichtgeving meer om de bevolking te informeren over de werkelijkheid met feiten maar enkel staatspropaganda, gecensureerde waarzeggerij met manipulatie van het publiek voor de volksverlakkerij.
  Er bestaat helemaal geen nieuws/berichtgeving meer sinds corona.

  On topic: in de vs koopt de elite via schimmige bedrijven zoals black rock reeds massaal hypotheken op van mensen in financiële nood die vervolgens uit hun huizen zullen worden gedreven en dakloos zullen worden.
  Dit als voorbereiding op het plan voor instorting van de huizenmarkt en financiële crash dat zal veroorzaakt worden, ook in europa.
  Er ontstaan zo nu reeds hele spooktowns in de vs terwijl de miljoenen daklozen nog zullen toenemen.

 8. In feite is elke bubbel een vorm van massapsychose.
  Want men gelooft dat de waarde van een product steeds maar stijgt, maar niemand begrijpt precies waarom. En zo maken mensen elkaar gek. En vermoedelijk is daar geen kruid tegen gewassen; het lijkt een menselijke zwakte die te vergelijken is met het verschijnsel ‘mode’.
  Het wordt nu wereldwijd versterkt doordat de hele wereld met de snelheid van het licht de berichten kan delen.
  In Nederland zou je nog kunnen denken dat het beperkte oppervlak de oorzaak is van de schaarste.
  Maar het vreemde is dat in landen als Australië en Noorwegen de huizenprijzen óók enorm stijgen. Terwijl daar toch ruimte genoeg is.
  Ik las een bericht uit Australië dat daar het voor de middeninkomens steeds moeilijker wordt een betaalbaar huis te vinden. Hoe is dat mogelijk?

 9. Toepasselijke foto! (ik neem aan per ongeluk)

  Voor degenen die nog niets van de taal van de vrijmetselaars begrijpen: kijk eens naar de foto? Dat is toch hetzelfde als de middelvinger opsteken? G ^ kok (kock)

  Uitleg: overal waar vrijmetselaars hun plasje tegen de muur doen zie je de letter G. Nee, dat is niet van ‘God ‘ maar van de god in deze wereld, het generatieve principe. Oftewel de planter van het zaad oftewel de penis. De driehoek omhoog is hetzelfde symbool (omlaag of hartje is de vrouwelijke kant). En Kok, dat is plat Engels voor alweer hetzelfde.

  Sorry voor de banaliteit maar dat is wat ze vereren. Bedankt voor de foto Xander, goed uitgekozen (zeide hij cynisch).

 10. Ja natuurlijk,daar hoef je geen complotdenker voor te zijn,dat de hele economie zal instorten.Inderdaad zal de onroerend goesector de economie in neerwaartse spiraal doen versnellen

 11. Ach waar maken wij ons druk over, vaccinatie 3 en 4 komen en die doen hun werk wel, zo blijf kalm en laat je niet vaccineren, amen

 12. Veel starters en jongeren die een woning willen kopen is het vrijwel praktisch onmogelijk (gemaakt) om een fatsoenlijke woning te kunnen kopen.

  Ze zien een uitweg inzake crypto zoals Bitcoin en Ethereum en of andere crypto’s. Daar wordt veel over geschreven en ze verwachten dat Bitcoin, Ethereum en andere crypto’s flink in waarde zullen stijgen… Wat doen starters en jongeren ? Ze investeren nu flink in crypto in de hoop dat ze veel waard zullen worden om dan alsnog een woning te kunnen kopen. Erg slim, het is een logische stap/gedachte, maar ook erg gevaarlijk/riskant. De huidige tijd…

 13. Ernie je hebt gelijk, maar de geschiedenis blijft zich herhalen.(een wijze les van mijn geschiedenis leraar in 1986) toen de joden en zigeuners en de mensen protesteerde. Het spel herhaald zich weer , stapje voor stapje, over een paar jaar heb je 1 ongevaccineerde als onderduiker in je huis. of doe je QR codes vervalsen . en de mensen die niet mee doen aan Woke (milieu ,gender en ja knikken wacht het zelfde lot).
  Dus zorg voor je zelf, (gezin, vader ,moeder enz), bouw een buffer, voedsel ,water, gereedschap,en dingen van belang. (ieder kan zijn eigen lijstje maken.)
  En start een vrienden groep met de zelfde iedeen zodat je elkaar kan helpen.

  En dat contact moet dan persoonlijk zijn. dus niet via telf enz.

  Maar zoals ons de geschiedenis weer gaat leren , er zijn geen helden ,alleen mensen die zich durven te verzetten. Zeker als het tegen de stroom in zwemmen wordt.

  Ik wens ieder dat hij , zij , zijn juiste weg mag vinden.
  Gr Scevian.

 14. Op Rick: u vergeet de naam van de installatie te noemen …………

 15. De bedoeling is toch dat het gewone volk in megasteden gaat wonen en de elite alle ruimte gaat claimen?
  Dan past het beeld van een huizenmarkt crash daarin, waarbij de elite of elite gerelateerde instanties (banken bijv.) de huizen opkopen/invorderen voor de bouw van deze megasteden waarin mensen in kleine krot-appartementen hun leven kunnen slijten. Alle ruimte is dn vrij voor de elite. Wie buiten zijn megastad een voet waagt te zetten, zal het weten.

 16. Met m’n filosofische graad in de economie van de universiteit van de Oudezijds Achterburgwal red ik m’n kontje wel. Het is weer net als twee jaar geleden veel regen dus grieptijd. Net als toen een mooi excuus voor de regering om voor de bevolking wederom de Sperrzeit in te voeren, de slaventreitertjesplicht te verruimen en keihard Corona, Corona te gillen.

 17. Een jaar geleden werd hier geschreven dat een ieder die het vaccin zou nemen binnen 1 tot 2 jaar zou zijn overleden. Dus ik zou zeggen :nog even geduld en 80 % van de woningen komt vrij. Dan zijn ze helemaal niets meer waard, kun je ze gratis uitzoeken. Tevens het co2 probleem opgelost want alle fabrieken hoeven nog maar op 10% van hun capaciteit te draaien. Voedsel tekort zal er ook niet meer zijn, eerder voedseloverschotten.
  Bossen hoeven niet meer gekapt te worden, want hout is er bijna niet meer nodig. Geen visserij oorlog meer, vis in overvloed. Etc . Etc . Waar maken jullie je druk om ?

 18. Ik huur nog steeds. Daarom heb ik het ideaal om te vertrekken uit de fiscale situatie die een “Hypotheek” heeft. Alles wat je “bezit” is al “bezeten” door een “lening”
  Het woord ‘Mortgage’ is ‘Dood Contract’ Mort=Dood, Gage=Contract.
  Als je een huis/gebouw koopt, zonder dat je de grond koopt, heb je een “Hypotheek”
  Hetgeen wat je dus koopt op die grond die niet van jou is, is ook niet van jou.

 19. de bezitters van een zware hypotheek schuld, zullen zelfs tot slavernij vervallen — dwz : de arbeid van hunzelf & hun kinderen, wordt eigendom van de bank, die dat vervolgens weer kan doorverkopen -( als je snapt wat ik bedoel …!?

 20. Ik denk niet dat de huizenmarkt gaat crashen. Voorlopig niet. In alle landen is sprake van aanhoudend stijgende prijzen. Dat dit door krapte komt is niet helemaal waar. De grote schuld ligt bij de Centrale Banken die ongebreideld geld bijdrukken en de negatieve rentes waarmee spaarders mishandeld worden. Er is geen alternatief dan investeren in stenen en grond. Ik begrijp niet dat de politiek geen einde maakt aan de praktijken van de bankiers. Als dat stopt en de rente stijgt zakken de huizenprijzen en heeft het weer zin om een groot deel van het vermogen in de bank te laten. Verder vind ik dat de huren fors omlaag moeten. Het is een schandaal dat huurders een te groot deel van hun inkomen aan wonen (koopkracht) kwijt zijn. Buiten Nederland is het vaak verboden om meer dan een bepaald percentage van je inkomen aan wonen uit te geven. In Belgie mag je niet meer dan een kwart van je inkomen verwonen.

 21. @Rijnvos

  Koop liever een waterzuiverings systeen die ene alias Waterman 10 jaar geleden al iedereen aanbeval. Nu altijd uitverkocht en niet of nauwelijks meer te krijgen,
  dan kan je het water uit de Rijn zuiveren en waarschijnlijk ook je ochtend urine.

  Die dingen zijn niet uitverkocht door gebrek aan kennis wat komen gaat kan ik je mededelen.

  En ja, die kan makkelijk meegenomen worden in je cramper !

 22. Hoi Xander,

  Ik hoop dat je het niet erg vind dat ik even totaal off topic ga maar ik doe het toch want zo belangrijk vind ik dit stuk. Dit is een stuk van een activistisch moslim theoloog die ”politiek advies” geeft vanuit Pakistan hoe de taliban in Afganistan hun land moeten runnen. Klinkt allemaal heel vriendelijk enzo, van we zijn allemaal moslims maar ondertussen, als je tussen de regels doorleest, werk met ons samen en niet het regime van Pakistan want anders hongeren we jullie uit.

  Het meest bijzondere in dat stuk was dat ze het explicit even over ruim 25% bevolkingsreductie in twee generaties hebben in de laatste alinea.
  ”From the point of view of food security, revisit the Islamic position on population control. Family size now should be smaller than the days of war. In two generations, manageable population size in Afghanistan should be below 20 million, as in the case of Pakistan, which should drop from 220 million to 150 million.”

  https://www.strategic-culture.org/news/2021/09/22/a-letter-to-the-taliban/

  Groeten,
  Hugo

  Volgende keer plaatsen op het Praatcafé. Mod.

 23. Een paar maanden voor de beurscrash in 2008 voorspelden 3 onafhankelijke (vrouwelijke!) financieel experten in dat er snel een grote crash zat aan te komen vanwege de alsmaar oplopende ‘rommelkredieten’ op de huizenmarkten in de USA toendertijd… Ze werden echter niet geloofd, en daarom werden ze later de “3 Cassandras” genoemd (cfr. deze ‘figurant” in de Trojaanse oorlog / Griekse mythologie). Ik herinnner mij een documentaire op VPRO – ergens in de loop van 2019, dus nog vóór er nog maar enigszins sprake was van een wereldwijde pandemie – waarin deze 3 exeperten werden opgezocht en opnieuw spraken ze van een wereldwijde crash – 10 maal erger dan die van 2008 – maar ze wisten toen niet wat de ‘trigger’ zou kunnen zijn… De rest van het verhaal… daar zitten we NU al volop in…. en dit is nog maar het begin van een ‘wereldwijd georchestreerde’ CHAOS…

 24. de klap is te verwachten zodra de babyboomers de gemid. sterfleeftijd gaan bereiken.
  CBS geeft aan wanneer dit zal zijn, trek daar nog een jaartje vanaf ivm de toenemende problemen in de gezondheidszorg.

 25. welke kant gaat het op?
  als er vele omvallen door vaccinatie schade zullen er ook veel huizen vrij komen en zal er geen schaarste meer zijn, is dat de bedoeling? dan gaan de prijzen omlaag.
  Als de overheid dit weet waarom nog huizen bouwen? Oh ja misschien komen er nog een zooi asielzoekers….. Als verhuurder ben je ook gek als je te lage huurprijs vraagt, de gemiddelde Nederlander kan het het niet betalen maar expats wel dus kassa.
  Nederland en andere Europese landen ook zijn vooral fijn voor de elitaire top maar niet voor de lage en middengroep, is er nog plek voor hun op deze wereld?
  socialisme is ver te zoeken.
  Ik woon op een boot en als het te gek wordt ben ik op zee.

 26. QW 01/11/21 3.23
  Meneer,
  Belerend mannetje! “Dus Joost wees een kerel” .” Een teken van fatsoen…”
  Wellicht hebt U in uw leven inderdaad veel gemist, zoals u zelf al schreef.
  Ik laat me niet uit m’n tent lokken door een personage als u.
  Parels voor de zwijnen!
  Het allerbeste met je moralisme.
  U krijgt het laatste woord.
  Joost

 27. En toch zijn de prijzen niet verwonderlijk…in de gulden tijd kostte een kroketje bij de Febo fl 2,25… Toen kwam de euro..kroketje 1 euro.. maar in een mum van tijd..is dat kroketje al 2 euro…en dat ongeveer met alles. Huizen dan? Ik kocht in 2003 voor 17100. Nu volgens Funda 34000 0 waard. Net als met het kroketje, het dubbele..
  Geldt niet voor elektronica, witgoed…een afwasmachine kostte in de guldentijd €650, en de opvolger kostte 320 euro … Maar schoenen enz geldt het wel voor..
  Mijn salaris was ooit 67000 gulden bruto..maar is nooit 67000 euro geworden..
  Volgens de Rabobank is het besteedbaar inkomen sinds 2005 of zo niet toegenomen
  Bij de Belgen wel, Duitsers in nrw ook!
  We worden behoorlijk belazerd dus..

 28. Het griepseizoen is in aantocht dus de IC’s raken weer overvol.
  Op basis van dreigende overvolle IC’s komt Rutte&De Jonge weer maatregelen om de vrijheid van de bevolking weer fors in te kunnen dammen.
  Een uitstekende oplossing om overvolle IC’s te voorkomen met volop IC verpleegkundigen die hiervoor beschikbaar zijn vanwege het feit dat vaccinatie niet verplicht is op het schip, wordt natuurlijk doelbewust geheel genegeerd door Rutte en co.
  Een oplossing is dus absoluut niet gewenst want dit ontneemt Rutte zijn ” wapen ” om de bevolking weer in te kunnen perken vanwege overvolle IC’s.
  Criminelen tegen de bevolking zijn Rutte&de Jonge en co!

  https://www.ninefornews.nl/ondernemer-biedt-kabinet-honderden-ic-bedden-met-personeel-aan-maar-wordt-genegeerd-dit-is-crimineel/

 29. Koop liever een schip !

  Er komen massale overstromingen wanneer een stuk van de vulkaan op La Palma in de oceaan terecht komt …Ook komt asteroïde Aophis eraan (2029 ? 2036 ?).

 30. Ik verwacht eerder een crash van de crypto markt dan van de huizenmarkt.
  Ik verwacht wel een correctie van de huizenmarkt van 15 tot 35 procent op termijn, maar daarvoor moet de hypotheekrente wel eerst 1 a 2 procent stijgen. Meer dan die 35 procent valt niet te verwachten puur vanwege het psychologische aspect dat mensen geen of zo weinig mogelijk verlies willen maken op hun huis
  Gezien de huidige inflatiecijfers valt wel te verwachten dat de rentes iets verhoogd worden.
  Qua bijbouwen van woningen valt weinig meer op te schalen aangezien we slechts een beperkt aantal mensen in de bouw hebben.

 31. Eerst Covid en nu dan het “zoveelste” einde van de huidige wereld”. Niet voldoende? Pfff, zo jammer weer. Okay, nu afwachten op de redding binnen dit draadje 🙂

 32. Zonder geld, kun je niet overleven.
  Dus wat doet de duistere elite indien jij je verzet, je bankrekening blokkeren!
  Is met 1 druk op de knop gedaan.
  Daarom moet contant geld verdwijnen.
  In Australie is men nu begonnen met deze criminele terreur……!
  Dit is de meest effectieve criminele daad om iedere burger volledig klem te zetten, die de gifprikken blijft weigeren.
  Het was te verwachten voor alle wereldburgers m.u.v uiteraard de zeer rijken op de aardbol.

  https://twitter.com/trontelt/status/1454735285569400832

 33. Techneuten, verlos de mensheid van de energieaanbieders door het verder ontwikkelen van dit concept voor betrouwbare en goedkope private stroom voor electrisch koken en warmen:
  https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/2016/08/slimme-nederlander-wekt-energie-op-met-zwaartekracht/

  De gekochte flatwoning verhuurt men per kamer, de eengezinswoning splitst men in twee etages die men voor goed geld verkoopt of verhuurt. En zelf pakt men de camper en vertrekt of emigreert en bespaart zichzelf ook nog de kosten voor zinloze projecten via de waterschapsbelasting tegen die maar niet (veel) stijgende zeespiegel en het drooghouden van polders die niet bebouwd hadden moeten worden.

 34. “Mijn inschatting is dat de grote klap die een mega crisis zal veroorzaken, dichtbij is, vooral omdat steeds meer mensen binnenkort hun energie en voedsel niet meer zullen kunnen betalen.”

  Zullen alleen maar uitkeringsgerechtigden op of net boven het Sociaal Minimum (Bijstand, Wajong, WIA en AOW) en werknemers die het Wettelijk Minimumloon verdienen, met onbetaalbare voedsel en energie te maken krijgen, of ook de hardwerkende middeninkomens?

 35. Al deze extreme prijsstijgingen worden sinds ca. 10 jaar aangekondigd op het internet.
  Maar niemand gelooft zoiets, of leest het überhaupt.

  Ook de bankencrisis van 2008 is jaren eerder op het internet aangekondigd.

  Blijkbaar is het allemaal gepland, een andere conclusie kan je niet trekken.

  “In 2030 you’ll own nothing and you’ll be happy”.

 36. Boeiend om te lezen de huizen/woon zeepbel gaat barsten dus neem maatregelen nu het nog kan

 37. De krapte op de huizenmarkt blijft maar duren zeker in Nederland. In België wil m’n de klimaatdoelstellingen halen door mensen te verplichten, om het huis dat ze kopen te renoveren. Dat zal niet alleen duur uitvallen voor de kopers, maar zal niets helpen voor het klimaat, want er is geen echte klimaatcrisis. dus huizen zullen in de toekomst onbetaalbaar worden, en in vele grote steden zoals in Londen is dit al het geval. shalom

 38. Misschien worden de nu nog zo’n 1.8 miljoen ongevaccineerde straks door de overheid via onteigening of huuropzegging op straat gezet. Dat aantal zal vermoedelijk nog wel aangroeien nu de coronapas een uiterste houdbaarheidsdatum krijgt en vele gevaccineerden ineens ongevaccineerden worden.
  Zitten al die ongeldig verklaarde mensen staks op een eiland of in strafkampen, dan komen er flink wat huizen vrij. Het instorten van de huizenprijzen betekent niet dat er opeens meer woningen zijn. Huisuitzettingen en onteigeningen daarentegen wel. Volgens overheid kan dat worden verkocht als een win-win-win situatie; immers de pandemie wordt ingedamd, de wooncrisis wordt (deels) opgelost en zo’n 15 miljoen Hugo de Jonge aanbidders worden zo tevreden gesteld.

 39. @ joost 01/11/2021 om 9:50 am

  “… niemand in de wereld zal mij zeggen dat ik dat NU moet doen. …
  …niemand zal mij de les lezen t.a.v. het Evangelie (Romeinen 3:28).”

  En dat is de toon van het ‘nieuwe hart’ als antwoord op een vriendelijke, open benadering?
  Dat is bewijs van ‘nieuwe levenswandel’, t.a.v. anderen, erger: andere gelovigen?
  Ik vind jouw gedrag onpassend (niet dat ik mij daar ook maar het minste van aantrek), een ernstige aanfluiting voor andersdenkenden op dit algemeen forum van Xandernieuws.
  Daarom zal ook de Moderator op
  joost schreef: 31/10/2021 om 8:33 pm
  níet zonder reden een opmerking over de verwijdering van jouw tekst gemaakt hebben, zonder hier de Moderator bij willen betrekken (zou toch niet lukken) maar om te onderstrepen en jou duidelijk proberen te maken waarover het gaat bij jou.

  Hoe ook:
  JUIST omdat jij schrijft dat niemand jou de les zal lezen;
  JUIST omdat jij zegt dat niemand jou zal zeggen wat je moet doen…
  je hebt nog véél te leren, Joost.
  Heel, heel erg véél!

Comments are closed.