Denktank overheid VS vindt verwoestingen door kernoorlog ‘acceptabel’ en wil voor 2025 aanval op China

Onze zogenaamde ‘bondgenoot’ vindt dit ‘acceptabel’, zolang Amerika de kernoorlog maar wint.

—————————————————————————————————————————————–

‘Is het Westen een doodzieke samenleving op weg naar de zelf veroorzaakte ondergang?’

—————————————————————————————————————————————–

De zeer invloedrijke Amerikaanse RAND Corporation, een in 1948 opgerichte, mede door de overheid gefinancierde denktank die het buitenlandbeleid van het Witte Huis helpt te bepalen, vindt dat het Pentagon vóór 2025 (uiterlijk 2030) China moet aanvallen, omdat de VS dan nog steeds de superioriteit zou hebben om zo’n oorlog te winnen. De ‘Nuclear Primacy’ meta-strategie van de Amerikaanse regering is minstens zo huiveringwekkend, en stelt dat er ‘acceptabele’ niveaus van verwoestingen door een kernoorlog zijn, zolang de Verenigde Staten maar als winnaar tevoorschijn komen. En als Washington al bereid is miljoenen van de eigen bevolking op te offeren, denkt u dat ze daar ook maar een seconde wakker liggen van het lot van de Europeanen?

De Rand Corporation stelt weliswaar optimistisch dat een kernoorlog ‘onwaarschijnlijk’ is, maar dat lijkt weinig meer dan pure wishful thinking te zijn. Hoe logisch is het aan te nemen dat de Chinezen gewoon zullen accepteren dat ze een oorlog met Amerika verliezen, in plaats van dat ze terugslaan met kernwapens? ‘Zou een verstandige regering op basis van zo’n risicovolle aanname een oorlog beginnen?’ vraagt het voormalige lid van de regering Reagan Paul Craig Roberts zich hardop af.

De complete Amerikaanse militaire strategie zit bomvol met dergelijke grote risico’s. Zo wordt er vanuit gegaan dat de zich almachtig wanende Amerikaanse marine naar believen vanaf zee de ene na de andere conventionele aanval op doelen in China kan lanceren, maar wordt geen rekening gehouden met de Chinese langeafstandsraketten die de Amerikaanse vliegdekschepen en vloten vrij eenvoudig kunnen vernietigen.

Als Rusland achter China gaat staan zal het Westen verliezen

Een mogelijk nog gevaarlijkere foute inschatting is dat Rusland erbuiten zal blijven en rustig gaat zitten toekijken hoe de Amerikanen China aanvallen en vernietigen. Aan de andere kant lijken de Russen nog steeds niet echt door te hebben dat de Westerse VS/EU/NAVO/WEF leiders daadwerkelijk krankzinnig zijn geworden in hun machtswellust en veroveringsdrang, en zich door niets of niemand meer laten stoppen om totale wereldheerschappij af te dwingen, zelfs als dit ten koste gaat van ontelbare miljoenen mensenlevens.

Toch lijkt het amper voorstelbaar dat het Kremlin tijdens zo’n oorlog niet achter China gaat staan. President Putin zal namelijk heel goed beseffen dat na China zijn eigen land aan de beurt is. Een militaire krachtenbundeling met China tegen de VS (en Europa) zal dan nog de enige optie zijn om niet ten onder te gaan. Sterker nog: het Westen zal een oorlog tegen een Russisch-Chinees blok (eventueel aangevuld met landen zoals Iran en Noord Korea) verliezen.

Zoals onze lezers weten voorspellen wij al jaren een Russisch-Chinese verrassingsaanval op de Verenigde Staten, en mogelijk ook op doelen in Europa, zodra de leiders in Moskou en Beijing de overtuiging hebben gekregen dat de Amerikanen inderdaad van plan zijn om de Derde Wereldoorlog tegen hen te beginnen.

Pentagon accepteert nucleair vernietigde steden

Het Pentagon gaat er daarbij vanuit dat de Chinezen een kernoorlog niet aandurven. Mocht die echter toch uitbreken, dan stelt de ‘Nuclear Primacy’ strategie van de regering dat er ‘acceptabele’ niveaus van vernietiging in de VS zijn, zolang de Amerikanen wereldwijd als winnaars uit de bus komen. Hoeveel verwoeste steden ‘acceptabel’ zijn wordt nergens vermeld, maar het feit op zich laat zien dat ook de Amerikaanse burgers in de ogen van de politieke en militaire leiders niets meer dan kanonnenvoer zijn.

Zelfs een grotendeels in een rokende, zwartgeblakerde asvlakte veranderd Amerikaans landschap, ontdaan van alle vormen van leven, is klaarblijkelijk een prima uitkomst zolang de VS maar de heerschappij over de wereld behoudt. Als het Pentagon al zo kil en gevoelloos is over het eigen land en de eigen bevolking, denkt u dan werkelijk dat men in Washington ook maar een seconde wakker ligt van het lot van hun zogenaamde bondgenoten, de Europeanen?

Zowel jongere als oudere generaties blind voor gevaar

Dit zou iedereen aan beide kanten van de oceaan moeten beangstigen en wakker doen worden, ‘maar dat zal niet gebeuren,’ schrijft Roberts. Met name de jongere generaties kunnen ‘niet lang genoeg stoppen met het scrollen op hun smartphones om enig idee te krijgen van de realiteit om hen heen. Zij leven reeds in een virtuele wereld, losgekoppeld van alle realiteit.’

Ook in Nederland is dit zorgwekkende verschijnsel zeer herkenbaar; voor velen lijkt het leven zich bijna alleen nog maar af te spelen op een schermpje van enkele tientallen vierkante centimeters. En wat ze daar aan ‘wijsheid’ en ‘waarheid’ opdoen is gezien de voortdurende propaganda van de mainstream media en het inhoudsloze gebral op social media op zijn minst van bijzonder twijfelachtig niveau.

De oudere generaties zitten nog steeds in hun hoof met het ooit logische concept dat een kernoorlog niet te winnen valt vanwege het MAD principe: Mutual Assured Destruction. Geen kernmacht zet ooit zijn wapens in tegen een andere kernmacht, want dan wordt je zelf ook vernietigd. Deze ouderen zijn echter vergeten mee te ‘groeien’ met de moderne Amerikaanse doctrine waarin het inzetten van kernwapens acceptabel is, zolang de VS de oorlog maar voor 2025 (uiterlijk 2030) begint, omdat deze dan nog te winnen zou zijn.

Waarom leveren de Russen nog steeds energie aan de NAVO?

Collega analist Eric Zuesse schreef al enige jaren geleden dat Washington zowel Rusland als China wil veroveren en/of verslaan. Het eerste slagveld van deze door het Pentagon geplande en gewilde Derde Wereldoorlog is Oekraïne. Roberts is dan ook verbijsterd dat het Kremlin maar niet kan geloven dat ‘Washington krankzinnig is.’ Hij verwijt Putin en diens ministers en adviseurs zorgeloosheid bij het starten van de militaire operatie in Oekraïne, omdat klaarblijkelijk werd aangenomen dat het Westen zou accepteren dat de Russisch sprekende bevolking in de Donbass moest worden beschermd, en het land moest worden gezuiverd van de Oekraïense (neo)nazi’s.

Hoe kunnen de Russen zó doof, dom, blind en stom zijn dat ze nog steeds energie aan de NAVO landen blijven leveren, zodat het Westerse bondgenootschap de oorlog in Oekraïne tegen Rusland kan blijven voortzetten? Over deze prangende vraag breekt Roberts zich het hoofd. Hij suggereert dat geld ook in Rusland klaarblijkelijk de boventoon is gaan voeren, en belangrijker is geworden dan zaken zoals soevereiniteit en vrijheid.

CIA verzette zich altijd al tegen wereldvrede

Als voormalig lid van de regering Reagan wijst Roberts erop dat de CIA zich in de jaren ’80 fel verzette tegen het beëindigen van de Koude Oorlog, omdat er zonder aartsvijand geen reden meer zou zijn om de torenhoge budgetten van het militair-industriële complex te handhaven. Dat geld zou dan bijvoorbeeld naar verbetering van het onderwijs en de sociale zekerheid gaan, kortom: naar de Amerikaanse bevolking. Wereldvrede en een wereldorde gebaseerd op economische samenwerking in plaats van eenzijdige Amerikaanse totalitaire dominantie was èn is dus de grootste bedreiging voor het Pentagon en de CIA.

Aangezien vrijwel alle Westerse mainstream media direct of indirect onder controle staan van de CIA (zie onder andere het geruchtmakende boek ‘Gekaufte Journalisten’ van (wijlen) voormalig FAZ redacteur Udo Ulfkotte), is er van een belangrijke basispijler van iedere gezonde democratie, onafhankelijke en kritische media, helemaal niets meer over.

Londen en Brussel (EU/NAVO) dansen volledig naar de pijpen van Washington. Het gevolg daarvan is ‘dat we nu op drempel staan van een nucleair Armageddon. Het is nog maar één (nano-)seconde van ons verwijderd, tenzij Putin besluit zich over te geven,’ waarschuwt Roberts.

Een doodzieke samenleving op weg naar de zelf veroorzaakte ondergang?

Ondertussen wordt de Westerse samenleving alleen maar zieker en zieker; conservatieve blanken zijn tegenwoordig bijna automatisch ‘racisten’ die zogenaamd de ‘rechten’ van ‘onderdrukte minderheden’ (‘donkere mensen’, immigranten, LGBTQ’ers, etc.) zouden ‘ontkennen’ en ‘bedreigen’. Roberts schrijft zelfs dat blanken in de media en het onderwijs inmiddels erger gedemoniseerd worden dan destijds de Joden in Nazi Duitsland.

Van de Republikeinen in de VS hoeven we het volgens hem ook niet te verwachten, want hun doel is enkel ‘Make America Great Again’ (MAGA), wat de agenda van de neocons (Amerikaanse hegemonie over de hele wereld) enkel in de kaart speelt.

Massale bewustwording van de feiten en een terugkeer naar gezond verstand zou deze fatale koers nog kunnen stoppen. Feiten zijn echter al heel lang niet meer politiek correct in het Westen, omdat ze niet overeen komen met het voorgeschreven narratief van de Europese en globalistische elite (denk hierbij ook aan de CO2- en stikstof klimaathoaxen). Alles wat niet in overeenstemming is met hun doelstellingen wordt onmiddellijk weggezet als mis- en desinformatie, of ronduit als een complottheorie, ongeacht hoeveel keihard bewijs daar ook voor geleverd wordt (zoals de enorme gezondheidsschade die de Covid-19 genmanipulatie injecties aanrichten).

‘Tijdens mijn leven heb ik mijn land zien afglijden in ontaarding, onwetendheid en slechtheid,’ besluit Roberts triest. ‘De natie waarin ik werd geboren bestaat niet (meer), behalve nog als geografische locatie.’ En als u het mij vraagt kan in heel veel opzichten hetzelfde worden gezegd over Nederland, en in bredere zin Europa, zeker nu duidelijk is dat ‘wij’ ons blind en gewillig laten opofferen op het altaar van het wereldwijde Amerikaanse militaire waanzin imperium, en zelfs bereid zijn om financieel, economisch en maatschappelijk zelfmoord te plegen om de door het Pentagon gewenste nieuwe grote verwoestende wereldbrand op Europees grondgebied mogelijk te maken.

 

Xander


(1) Paul Craig Roberts
(2) Southfront
(3) Washingtonsblog (via Archive.today)
Afbeelding:  Pete Linforth from Pixabay 


Zie ook o.a.:

17-07: Flashback naar 2015: ‘Amerikanen smokkelden 4 mini-kernbommen naar Oekraïne’ – waar zijn die?
16-07: Verenigde Staten gebruiken Oekraïne om concurrent EU uit te schakelen; Rusland en China lachende derden
25-06: Russische generaal en parlementslid: ‘Eerste bom op Londen als blokkade Kaliningrad leidt tot oorlog met NAVO’
20-06: Britse stafchef generaal Sanders zegt dat leger zich moet voorbereiden op WO-3 tegen Rusland
19-06: ‘Rusland voert luchtaanval uit op Amerikaanse basis in Syrië’; Israël op rand geweldsexplosie
12-06: ‘NAVO troepen ondersteunen leger Oekraïne, dat maandelijks 20.000 soldaten verliest’
03-06: D-Day nadert voor Rusland in Oekraïne: Medvedev: ‘De Ruiters van de Apocalyps zijn los’
28-05: Geheime top in Litouwen: Deelnemers plannen dodelijk ‘ongeval’ Vladimir Putin
16-05: NAVO of WEF false falg? ‘Russische hackergroep KillNet kondigt aanval op Westerse internet aan’
11-05: US Stratcom admiraal waarschuwt dat nucleaire afschrikking in crisis verkeert
09-05: ‘Amerikaanse drones boven Oekraïne bewapend met chemische en biologische wapens’
03-05: Oliver Stone waarschuwt voor Amerikaanse nucleaire false flag in Oekraïne
29-04: WO-3 waanzin: Britse ministers pleiten openlijk voor oorlog met Rusland
11-04: Amerikaanse en Britse elite eenheden in Oekraïne voeren ‘geheime oorlog’ tegen Russische troepen
05-04: Oproep aan politiek: Breek met Zelensky voordat hij onze ondergang wordt
01-04: Zelfmoordterroristen uit Afghanistan vermomd als Oekraïense vluchtelingen naar Europa’
27-03: Biden bezegelt het lot van de mensheid met de geplande Derde Wereldoorlog in 2023
26-03: Einde Westen nabij: China gaat vierkant achter Rusland staan nu Oekraïense leger vrijwel is verslagen
24-03: ‘Rusland vaardigt arrestatiebevel uit voor George Soros’
24-03:Russische politicus dreigt op staatstelevisie met kernaanval op Warschau en NAVO troepen
21-03: Zelensky probeert Israël bij oorlog tegen Rusland te betrekken
19-03: Rusland had 31 jaar nodig om te ontdekken dat het Satan vertrouwde’
18-03: Russische VIPS worden massaal uit Moskou naar de Oeral gevlogen’
15-03: Rusland gaat kernwapens in Iran stationeren’
10-03: ‘Verenigde Staten wilden trekvogels van Oekraïne naar Rusland besmetten met virussen’
09-03: VS verklaart Rusland de economische oorlog’; Wereld begint zich af te keren van de NAVO
08-03: Amerikaanse generaal: Zet onze hele vloot kernonderzeeërs in om te zien of Putin bluft
07-03: Rusland overweegt totale mobilisatie; Rijken vrezen het ergste en kopen massaal doomsday bunkers
03-03: Rusland waarschuwt het Westen: Hacken van onze satellieten betekent oorlog
02-03: De wereld kan maar beter hopen en bidden dat Putin de oorlog in Oekraïne wint
28-02: Europese Unie verklaart Rusland feitelijk de oorlog
28-02: Westerse experts waarschuwden in 2021 dat VS gevaarlijkste virus ooit in Oekraïne heeft ontwikkeld’
27-02: Topeconoom Armstrong: ‘WO-3 is in fasen begonnen en het Westen gaat verliezen’