US Stratcom admiraal waarschuwt dat nucleaire afschrikking in crisis verkeert

Lancering van een Minuteman III ICBM vanaf Vandenberg AFB in Californië (8).

—————————————————————————————————————————————–

A.I. Socrates: Escalatie in 2023, maar wereldoorlog waarschijnlijk pas na 2024 – Zwitserse president bereidt volk voor op ‘gebruik atoombommen in deze oorlog’ – Oekraïne geeft ‘Russische bezetter’ de schuld van afsluiten gas naar Europa

—————————————————————————————————————————————–

US Stratcom admiraal Charles Richard heeft gisteren tegenover het Congres verklaard dat er een ‘crisis in nucleaire afschrikking’ is ontstaan. Kernwapens zijn niet langer de grote drempel die supermachten weerhoudt om een indirect of zelfs direct gewapend conflict met elkaar aan te gaan. Hierdoor is er een ongekend gevaarlijke situatie op de wereld ontstaan. Groot Brittannië heeft reeds besloten meer kernkoppen aan zijn arsenaal Trident raketten toe te voegen, en Frankrijk heeft voor het eerst in 30 jaar drie van zijn vier kernonderzeeërs permanent op zee, terwijl dat er normaal gesproken maar één is (7). Steeds meer analisten vrezen dan ook dat er binnen een paar jaar een wereldoorlog uitbreekt waarbij daadwerkelijk kernwapens zullen worden ingezet.

‘We staan op dit moment voor een afschrikkingscrisis die we nog maar een enkele keer eerder in de geschiedenis van ons land hebben gezien,’ aldus Richard. ‘De oorlog in Oekraïne en het nucleaire traject van China – hun strategische uitbraak – laat zien dat we een bres hebben in onze afschrikking en zekerheid wat betreft de dreiging van beperkt nucleair (wapen)gebruik.’

Tevens waarschuwde hij dat ‘China de oorlog in Oekraïne nauwgezet volgt, en in de toekomst waarschijnlijk voor hun eigen voordeel nucleaire dwang zal gebruiken. Het is hun doel om de militaire capaciteiten te verwerven om Taiwan in 2027 te herenigen, zo niet sneller.’

Kernwapens zijn afschrikking kwijt; Handtekening Westen is niets meer waard

Kernwapens zijn dus niet langer een zekere afschrikking. De wereldvrede hebben ze sowieso nooit echt weten te bewaren; kijk maar naar de vele oorlogen die na WO-2 zijn gevoerd. Dat Rusland de andere grote super-kernmacht is weerhield de VS/NAVO/EU er niet van om Oekraïne te ondermijnen, de facto over te nemen en er een militaire ‘basis’ van te maken, de Russisch sprekende minderheid zwaar te onderdrukken, en zo een militaire interventie van het Kremlin uit te lokken.

Daarbij worden de door alle partijen ondertekende Minsk akkoorden door zowel de Westerse politiek als mainstream media volledig genegeerd. En waarom? Omdat als die akkoorden – die onder andere voorzagen in vrije verkiezingen voor de inwoners van de Donbass – gewoon zouden zijn nageleefd, er niets aan de hand zou zijn geweest en er geen oorlog was losgebarsten. Het noemen van die akkoorden zou mensen erop attent maken dat Westerse handtekeningen en beloften nul komma nul waard zijn, en het VS/EU/NAVO machtsblok dus totaal onbetrouwbaar is geworden.

‘WO-3 waarschijnlijker na 2024’

De Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong heeft er al vaak op gewezen dat zijn unieke A.I. ‘Socrates’ in tientallen jaren tijd nog nooit een foute geopolitieke voorspelling heeft gedaan. Daarom is hij er zeker van dat China de VS gaat in halen, zoals het land ook Europa al heeft ingehaald.

‘Nadat ze Biden kregen aangesteld zijn de spanningen gaan stijgen. We zullen begin 2023 een escalatie zien (‘uiteindelijk zal het Westen een soort false flag creëren om de oorlog te escaleren en wellicht Amerikaanse troepen in te zetten’ (5)), maar het vooruitzicht van een wereldoorlog is na 2024 waarschijnlijker. Ik vraag me meer af of Putin er dan nog zit dan Biden. Putin zal worden opgevolgd door hardliners, want zij zijn zich goed bewust dat deze proxy oorlog in realiteit een oorlog tussen de VS en Rusland is.’ (1)

Kiev geeft ‘Russische bezetter’ de schuld van stopzetten gas naar Europa

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky speelt een grote rol bij het veroorzaken van die fatale WO-3. Keer op keer pleit hij voor meer financiële en militaire steun van het Westen. En die krijgt hij ook; president Biden heeft het Congres maar liefst $ 33 miljard gevraagd voor steun aan Oekraïne; slechts $ 3 miljard is bedoeld voor voedsel- en humanitaire programma’s om de burgerbevolking en 5 miljoen vluchtelingen te helpen. $ 20 miljard gaat direct naar het leger, zodat dat tegen Rusland kan blijven vechten.

Het regime Zelensky geeft inmiddels de ‘Russische bezetter’ de schuld van het afsluiten van de doorvoer van Russisch aardgas naar Europa. Gazprom voldoet echter aan al zijn verplichtingen. Daarom heeft het er veel van weg dat Kiev probeert op deze wijze Europa onder druk te zetten om nog actiever te worden in de oorlog, en nog meer financiële en militaire steun te verlenen. (9)

‘Putin overdrijft niet als hij zegt dat het Westen de agressor is, net als dat Oekraïne de ‘accelerator’ is. De pers schildert Putin af als een waanzinnige die oorlog wil voeren. Maar zijn doel was van meet af aan duidelijk: het land veilig stellen waarvan hij gelooft dat het tot Rusland behoort. Hij heeft géén intentie om de NAVO landen te provoceren of een wereldwijde ramp te veroorzaken.’

‘Een oorlog zoals we die nog nooit eerder hebben meegemaakt’

‘De VS en andere (vooral Westerse) landen hebben Rusland onofficieel de economische oorlog verklaard. We zijn een paar misstappen verwijderd van een totale oorlog zoals we nog nooit eerder hebben meegemaakt. Zelensky wil dat andere landen erbij betrokken worden en zich bij de oorlog aansluiten, zelfs als dat het verlies van miljoenen mensenlevens betekent.’ (2)

‘Een oorlog zoals we nog nooit eerder hebben meegemaakt’ is beslist niet overdreven. De directeur van Rocosmos, het Russische ruimtevaart agentschap, waarschuwde dat Rusland in staat is om de NAVO in 30 minuten tijd met kernwapens te vernietigen. ‘Maar dat moeten we niet toestaan, omdat de gevolgen van het uitwisselen van kernaanvallen de staat van onze Aarde zal aantasten. Daarom moeten wij deze economisch en militair machtigere vijand met conventionele militaire middelen verslaan.’ (4)

De Zwitserse president Ignazio Cassis bereidde het volk echter alvast voor op het allerergste, en verklaarde gisteren dat ‘er bij een escalatie van deze oorlog de kans bestaat van atoombommen. De Federale Raad bereidt zich eveneens hierop voor.’ (7)

 

Xander

(1) Armstrong Economics
(2) Armstrong Economics
(3) Armstrong Economics
(4) Great Game India
(5) Armstrong Economics
(6) Hal Turner Radio Show
(7) Hal Turner Radio Show
(8) Afbeelding: WikiMedia Commons,  As a work of the U.S. federal government, the image or file is in the public domain in the United States.
(9) Hal Turner Radio Show

Zie ook o.a.:

09-05: ‘Amerikaanse drones boven Oekraïne bewapend met chemische en biologische wapens’
03-05: Oliver Stone waarschuwt voor Amerikaanse nucleaire false flag in Oekraïne
29-04: WO-3 waanzin: Britse ministers pleiten openlijk voor oorlog met Rusland
11-04: Amerikaanse en Britse elite eenheden in Oekraïne voeren ‘geheime oorlog’ tegen Russische troepen
05-04: Oproep aan politiek: Breek met Zelensky voordat hij onze ondergang wordt
01-04: Zelfmoordterroristen uit Afghanistan vermomd als Oekraïense vluchtelingen naar Europa’
27-03: Biden bezegelt het lot van de mensheid met de geplande Derde Wereldoorlog in 2023
26-03: Einde Westen nabij: China gaat vierkant achter Rusland staan nu Oekraïense leger vrijwel is verslagen
24-03: ‘Rusland vaardigt arrestatiebevel uit voor George Soros’
24-03:Russische politicus dreigt op staatstelevisie met kernaanval op Warschau en NAVO troepen
21-03: Zelensky probeert Israël bij oorlog tegen Rusland te betrekken
19-03: Rusland had 31 jaar nodig om te ontdekken dat het Satan vertrouwde’
18-03: Russische VIPS worden massaal uit Moskou naar de Oeral gevlogen’
15-03: Rusland gaat kernwapens in Iran stationeren’
10-03: ‘Verenigde Staten wilden trekvogels van Oekraïne naar Rusland besmetten met virussen’
09-03: VS verklaart Rusland de economische oorlog’; Wereld begint zich af te keren van de NAVO
08-03: Amerikaanse generaal: Zet onze hele vloot kernonderzeeërs in om te zien of Putin bluft
07-03: Rusland overweegt totale mobilisatie; Rijken vrezen het ergste en kopen massaal doomsday bunkers
03-03: Rusland waarschuwt het Westen: Hacken van onze satellieten betekent oorlog
02-03: De wereld kan maar beter hopen en bidden dat Putin de oorlog in Oekraïne wint
28-02: Europese Unie verklaart Rusland feitelijk de oorlog
28-02: Westerse experts waarschuwden in 2021 dat VS gevaarlijkste virus ooit in Oekraïne heeft ontwikkeld’
27-02: Topeconoom Armstrong: ‘WO-3 is in fasen begonnen en het Westen gaat verliezen’
26-02: ‘Rusland zet thermobarische superbom in en rijdt ICBM’s uit silo’s’
25-02: EU vermoordt eigen bedrijfsleven met sancties Rusland en wacht lawine faillissementen’
23-02: Gaat het president Volodymyr Zelensky lukken om alsnog WO-3 te veroorzaken?
22-02: Topeconoom Armstrong: ‘World Economic Forum vormt bedreiging voor menselijke beschaving’ (/ Oekraïne is wanhopige poging van het Westen om Putin ten val te brengen)
21-02: Rusland stelt S-550 satelliet killers in grensgebied Belarus met Polen op
21-02: Forbes: ‘Europa heeft energiecrisis aan zichzelf te danken en betaalt nu zware prijs’ (/ Het is de EU die over uw en mijn rug weigert extra Russisch gas te kopen om zo de ‘Great Reset’ en ‘Green New Deal’ erdoor te kunnen drukken )
19-02: DEFCON-2, voor het eerst sinds de Cuba crisis
14-02: Oorlog of geen oorlog – hierom heeft Vladimir Putin al gewonnen
11-02: Krijgen VS-EU-NAVO en het WEF volgende week hun gewenste oorlog met Rusland?
01-12: President Oekraïne geeft het Westen de schuld van de crisis met Rusland
30-01: Massale mobilisatie leger Belarus; president dreigt einde te maken aan Litouwen
26-01: Blackout Centraal Azië treft miljoenen; Wordt Europa het volgende doelwit?
24-01: Kopie van MH17 intrige? Nieuws over Russische raketten wijst op mogelijke Britse false flag kernaanval op Oekraïne
22-01: Oorlogsprovocatie: Amerikaans militair vrachtvliegtuig schendt Russische luchtruim
22-01: Crisis rond Oekraïne escaleert: wereld stevent op Derde Wereldoorlog af
19-01: Amerikaanse marine laat 22 oorlogsbodems en 4 kernonderzeeërs uitvaren
18-01: Biden wil hardere sancties tegen Rusland, waardoor Europa in energiecrisis wordt gestort
14-01: Onderminister Victoria Nuland kondigt false flag aan die oorlog met Rusland zal veroorzaken
09-01: CIA-MI6 operatie Kazachstan overtuigt Putin dat VS/EU/NAVO uit zijn op oorlog