Verenigde Staten gebruiken Oekraïne om concurrent EU uit te schakelen; Rusland en China lachende derden

—————————————————————————————————————————————–

‘De Europese ‘Suicide Spectacular Summer Show’ is niets anders dan opzichtige zelfkastijding op bevel van de Grote Meester’ – Altijd al het plan van de Amerikaanse elite: Europa opofferen in oorlog met Rusland

—————————————————————————————————————————————–

De rest van de wereld kijkt met toenemende verbijstering naar de ‘Suicide Spectacular Summer Show’ zoals de even irrationele als overmoedige en arrogante leiders van Europa die aan het uitvoeren zijn met hun anti-Russische haatagenda, die in realiteit enkel de verpakking is voor de linksgroenliberale samenleving-ondermijnende klimaatagenda, die een einde maakt aan zowel de zekerheid als betaalbaarheid van onze energie-, brandstof- als voedselvoorziening. Door het weigeren van Russisch aardgas waggelt de Duitse economie – en daarmee die van de EU – op zijn laatste benen. Slecht weinigen hebben in de gaten dat de instorting van de EU één van de belangrijkste Amerikaanse doelstellingen is van het uitlokken van de oorlog in Oekraïne.

‘Demente paranoia,’ noemt analist Pepe Escobar het krankzinnige zelfvernietigende gedrag van de leiders van de EU, met name die van Duitsland (1). Maar zijn ‘onze’ politici nu werkelijk allemaal zo stompzinnig als ze zich voordoen met hun stapsgewijze verwoesting van al onze zekerheden op het gebied van voedsel en energie, of wordt er doelbewust een agenda uitgevoerd waarvan zelfs de Great Reset van het WEF en Agenda-21 van de VN slechts aan de oppervlakte liggen?

‘Rusland en China verslinden VS/EU/NAVO imperium’

In geopolitiek en geo-economisch opzicht zijn Rusland en China bezig met het op meerdere manieren ‘verslinden’ van het VS/EU/NAVO imperium. Ondanks de Chinese vastgoedcrisis zijn er vergevorderde plannen en activiteiten voor de volgende fase van het op- en uitbouwen van een hi-tech industriële samenleving die is gericht op optimalisering, doeltreffendheid en het verbeteren van de levensomstandigheden van miljarden mensen, daar waar het Westen enkel contraproductieve stappen neemt die het bestaan van de eigen bevolking, en die van een groot deel van de wereld, juist ernstig ondermijnen.

Het onvermijdelijke gevolg is dat de rest van de wereld zich begint los te maken van het moreel desintegrerende en destructieve Westen met zijn ‘gezombificeerde’ liberale ‘woke’ bevolking, en toenadering zoekt tot de almaar nauwer wordende Aziatische integratie zoals die zich in 2013 aankondigde met de oprichting van de BRI, de Euraziatische Economische Unie (EAEU), en de samenwerking tussen beide organisaties onder auspiciën van de SCO (Shanghai Cooperation Organization) in 2015.

‘Showdown’ waarbij EU wordt verzwakt en opgesplitst

Na de recente topontmoeting tussen de ministers van Buitenlandse Zaken van China en de VS op Bali sprak de Chinese staatskrant plichtmatig over een ‘constructieve ontmoeting’, maar moest worden toegegeven dat beide landen op een ‘showdown’, een confrontatie afstevenen. Zo’n ‘Showdown’ is exact waar Amerikaanse eindtijd fanatici zoals Mike Pompeo op afsturen, terwijl de globalistische groep die aan de touwtjes trekt van de seniele ‘leider van de vrije wereld’ in het Witte Huis actief bezig is met het uitvoeren van een al veel oudere verborgen agenda, namelijk het verpletteren van de Europese Unie.

De machthebbers in Washington staan achter het – eerder op deze site besproken – plan voor een alliantie tussen Groot Brittannië, Polen, Oekraïne en de drie Baltische staatjes. Dit bondgenootschap komt los te staan van de NAVO/EU, en is zogenaamd bedoeld voor het ‘versterken van de defensie’ tegen Rusland.

Wat er werkelijk wordt gedaan is het proberen op te splitsen van een almaar zwakker wordende EU in mini-unies, die stuk voor stuk dermate kwetsbaar zullen zijn, dat ze daardoor veel makkelijker te managen en manipuleren zijn. Of de antidemocratische Brusselse eurocraten – die de doorsnee Europese burger sowieso liever vandaag dan morgen ziet verdwijnen – dit doorhebben is, gezien hun mateloos arrogante en pijnlijke loskoppeling van de belangen van het gewone volk, maar de vraag.

Anglo-Amerikaanse imperium wil koste wat kost macht houden

De obsessieve Anglo-Amerikaanse strategie is simpel samen te vatten met ‘hou koste wat het kost de controle over de huidige wereldorde, en verstevig die door alle landen te onderwerpen aan de Great Reset en Agenda-21’. Internationale wetten, afspraken en verdragen – zoals de Minsk akkoorden – mogen daarvoor straffeloos genegeerd en geschonden worden.

Sterker nog, het Oekraïense volk wordt zonder een seconde met de ogen te knipperen opgeofferd om de Westerse suprematie in stand te houden. In feite is dit reeds een ‘Totaler Krieg’, bestaande uit meerdere in elkaar overlopende lagen die – en dit is erg verontrustend – nog maar een paar seconden voor middernacht (een totale ‘hete’ wereldoorlog) is aanbeland. De almaar krachtiger wordende waarschuwingen van het Kremlin aan het adres van het Westen dienen dan ook uitermate serieus te worden genomen.

De Westerse Russofobische matrix bestaande uit harde sancties, absurde mensenrechten schendende maatregelen tegen Russische burgers en het bewapenen van het wreed optredende Oekraïense leger is hoe dan ook ontmaskerd, en heeft juist het omgekeerde bewerkstelligd, namelijk een almaar sterker wordende Russische roebel en economie. Ook de politieke positie van Rusland op het wereldtoneel is verder versterkt, mede dankzij de almaar openlijker wordende steun van China. De zogenaamde ‘isolatie’ van Moskou zoals de Westerse pers en politici nog altijd volhouden is dan ook absolute nonsens.

Altijd al het plan van de Amerikaanse elite: Europa opofferen in oorlog met Rusland

Auteur en geopolitiek analist Webster Tarpley voorspelde in 2008 dat Barack Obama door de elite gebruikt zou gaan worden voor het ontketenen van de Derde Wereldoorlog. ‘Obama is niet wat je denkt. Hij is een wereldtragedie in wording, en vormt onderdeel van de meest gevaarlijke verborgen operatie die er ooit geweest is,’ waarschuwde Tarpley vlak voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in dat jaar.

‘De bankiers hebben hem naar voren geschoven en laten hem hoop en verandering beloven, terwijl hij de meest verwoestende politiek ooit zal gaan uitvoeren. Daarbij zal hij Europa uiteindelijk opofferen. Daarom kunnen de Europeanen maar beter wakker worden, en beseffen dat die domme romantische illusie die ze van Obama hebben, niets anders dan hun zelfmoord zal betekenen.’

‘Obama gaat gebruikt worden voor een enorme verlaging van de levensstandaard en zal de Amerikanen feitelijk in armoede storten. Hij is een marionet in handen van de allerergste imperialistische kringen, die de hele wereld op een krankzinnige manier in een oorlog willen storten. Het einddoel is niet oorlog met Iran, maar een oorlog tussen Rusland en China, waarna Amerika en Groot Brittannië vervolgens beide landen willen vernietigen en zo nog eens 100 jaar over de wereld willen regeren. En Europa zal daarbij in de komende oorlog met Rusland worden opgeofferd. Obama staat daarom voor grenzeloze krankzinnigheid.’

Dit perfide plan, dat onder meer de in 2014 uitgevoerde CIA-revolutie in Oekraïne bevatte, kon door Obama nèt niet ten uitvoer worden gebracht, en werd daarom doorgeschoven naar zijn beoogde opvolger Hillary Clinton, die destijds openlijk oorlog aankondigde oorlog met Rusland te willen. De verkiezing van Donald Trump leek deze geplande finale eindstrijd in de wielen te rijden, maar sinds ‘Pedo Joe’ Biden het na een verkapte staatsgreep middels verkiezingsfraude van hem overnam is het pad naar deze gewilde massaslachting weer hervat, zoals we de afgelopen jaren regelmatig zijn blijven schrijven.

NAVO tactieken ‘zeer riskant’

De werkelijke reden waarom het Westen met opzet een oorlog met Rusland uitlokt hebben we eveens al vaak aangestipt: de onbetaalbare schuldenberg die is opgebouwd door jarenlang marxistisch-socialistisch beleid. ‘Het communisme viel in 1989, en nu is het in 2023 onze beurt,’ schrijft de Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong. ‘Toen het in Rusland en China werd opgelegd stierven er 200 miljoen mensen. Het is ironisch dat wij nu marxistisch zijn en onze wil aan Rusland en China proberen op te leggen. Boontje komt om zijn loontje.’

Armstrong wijst erop dat de situatie in Oekraïne almaar gevaarlijker wordt, omdat de NAVO radar informatie deelt met het Oekraïense leger, waardoor de Russische luchtoperaties worden gehinderd. Als Rusland hierdoor te ver in een hoek wordt gedreven zouden de AWACS toestellen van de NAVO wel eens kunnen worden neergeschoten. ‘Ze kunnen ook Oekraïne totaal verslaan door enkele tientallen tactische kernwapens te lanceren. En wat zal de NAVO dan doen? Deze slimme NAVO tactiek wel in deze oorlog te zitten maar te doen alsof dat niet zo is, is zeer riskant.’ (2)

Orde uit chaos

De actualiteit in Oekraïne en Europa zal vermoedelijk velen van u alsnog hebben overtuigd van de realiteit van dit monstrueuze Atlantische complot, dat via een met opzet ingestort (en mogelijk deels verwoest) Westen de weg vrij moet maken voor een ‘ingrijpen’ door een wereldmacht, mogelijk onder VN vlag, zogenaamd om de ‘orde’ te herstellen (‘Ordo ab Chao’, orde uit chaos).

De Nieuwe Wereld Orde die hierdoor ontstaat zal echter allesbehalve de nu door velen zo gehoopte bevrijding brengen. Integendeel, het dreigt de met afstand hardste en meest onmenselijke dictatuur ooit mogelijk te maken. Alleen een grootschalig bewustwordingsproces – dat véél verder gaat dan enkel ‘wakker worden’ – zou dit duivelse plan mogelijk nog kunnen frustreren.

 

Xander


(1) Strategic Culture Foundation
(2) Armstrong Economics