Peer-reviewed Stanford studie vindt geen enkel bewijs dat lockdowns helpen, ook niet in Nederland

—————————————————————————————————————————————-

Mede auteur is ’s werelds top immunoloog en WHO-adviseur John Ioannidis – Aanwijzingen dat lockdowns averechts werken, en verspreiding juist bevorderen – ‘Als er al voordelen zouden bestaan, dan kunnen ze niet opwegen tegen de talrijke schade door deze agressieve maatregelen’

—————————————————————————————————————————————-

In een peer-reviewed studie van de prestigieuze Stanford universiteit in Californië wordt geconcludeerd dat er geen enkel bewijs is dat lockdowns en quarantaine helpen om de verspreiding van een virus tegen te gaan. En dus zal het in Nederland, dat één van de 10 onderzochte landen was, komende week met een eventuele avondklok wel net zo gaan als vorig jaar met de mondkapjes: we weten, zeggen en erkennen dat ze niet werken, maar we voeren het toch gewoon in. En waarom? Omdat de corona maatregelen helemaal niets met de volksgezondheid en veiligheid te maken hebben, maar alles met de ‘Great Reset’ van het WEF en ‘Agenda 21/30′ van de VN. Om die agenda’s te realiseren moet de hele bevolking eerst van al zijn rechten, vrijheden en bezittingen worden beroofd. Angst en paniek zaaien over een doorsnee luchtwegvirus, waar 99,8% van de bevolking niet of nauwelijks last van heeft, is daar een perfect middel voor gebleken.

In de studie, waar ook de naam van ’s werelds top immunoloog professor John P.A. Ioannidis* (tevens WHO-adviseur) boven prijkt, worden lockdown- en quarantaine maatregelen samengevat als non-pharmaceutical interventions (NPI). De wetenschappers keken in 10 landen, waaronder de VS, Engeland, Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland en Nederland, naar de effecten van het lockdown beleid.

‘Samengevat hebben wij geen sterk bewijs gevonden dat een rol ondersteunt voor meer beperkende NPI’s voor de controle van Covid in begin 2020… In elk land is er geen duidelijk, significant heilzaam effect van meer beperkende NPI’s op de groei van het aantal gevallen.’

(* Ionnadis bevestigde in een officieel WHO rapport in het najaar van 2020 de zeer lage IFR van 0,05% van het coronavirus voor mensen tot 70 jaar, en maximaal 0,23% inclusief ouderen. Daarmee is dit virus niet gevaarlijker dan een seizoensgriep.)

NUL effect; lockdowns kunnen verspreiding zelfs bevorderen

In het onderzoek staat dat het bewijs eerder tégen strengere lockdowns spreekt als gekeken wordt naar de gevolgen in landen waar minder beperkende maatregelen werden getroffen. In enkele landen kan een eventuele matige afname van de dagelijkse groei van het aantal gevallen ‘niet worden uitgesloten, maar de mogelijkheid van een grote afname van de dagelijkse groei als gevolg van meer restrictieve NPI’s is onverenigbaar met de verzamelde data.’

In Spanje, dat een van de strengste lockdowns ter wereld invoerde, is het effect NUL gebleken. Alleen in Iran is enig positief effect meetbaar, maar zó weinig, ‘dat deze gevolgen statistisch niet te onderscheiden zijn van nul.’ Dit is ‘consistent met een recent analyse’ van de verspreidingen en ‘besmettingen’ in Hunan, China. Daar bleken mensen die thuis moesten blijven juist sneller te worden besmet. ‘Met andere woorden, het is mogelijk dat blijf-thuis bevelen de verspreiding kunnen bevorderen als er meer persoon-tot-persoon contact is in dergelijke afgesloten ruimtes waar verspreiding efficiënt is.’

De wetenschappers houden zich afzijdig van een oordeel over de interventies en communicatie van de diverse instanties. ‘Maar wij kunnen geen aanvullend voordeel vinden van blijf-thuis bevelen en het sluiten van bedrijven. En zelfs als die (voordelen) wel zouden bestaan, dan kunnen ze niet opwegen tegen de talrijke schade door deze agressieve maatregelen.’ De experts pleiten daarom om veel gerichtere maatregelen, die – in tegenstelling tot het huidige beleid, ook in Nederland – de samenleving en economie géén forse (en deels permanente) schade toebrengen. (1)

Is onherstelbare schade aan economie en samenleving juist het doel?

Maar als dat nu juist het werkelijke doel is? Als men opzettelijk een zó grote crisis wil creëren, omdat die ‘nodig’ wordt geacht om de genoemde communistische ‘Great Reset’ en technocratische ‘Agenda 21/30’ c.q. ‘Green Deal’ eco-dictatuur met indirect verplichte massa vaccinaties erdoor te drukken (‘Ordo ab Chao’)? Agenda’s die openlijk de vrijheden, rechten en bezittingen van alle burgers en bedrijven volledig willen afpakken, waardoor een zeer groot deel van onze welvaart en ons welzijn, en zelfs onze gezondheid voorgoed zal verdwijnen?

Omdat de globalistische elite weet dat de volken onder normale omstandigheden nooit zouden instemmen met zo’n gruwelijke toekomst, heeft men één van de tientallen luchtwegvirussen die er rondwaren aangegrepen om een voorwendsel te hebben deze antihumane agenda’s erdoor te drukken, en tegelijkertijd de schuld van alle ellende op een onzichtbare ‘vijand’ af te kunnen schuiven.

Het kabinet Rutte-3 zou alleen al vanwege deze Stanford studie eigenlijk onmiddellijk moeten aftreden, maar dat gebeurde eergisteren al over de toeslagenaffaire. Een symbolische stunt, die enkel bedoeld is om de kiezers op 17 maart weer het ‘juiste vakje’ van één van de systeempartijen aan te kruisen die de bovengenoemde, naar de absolute ondergang leidende agenda’s aan het uitvoeren zijn.

 

Xander

(1) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

12-01: Deutsche Bank: Green Deal EU betekent mega crisis, eco-dictatuur en groot verlies van welvaart

 

2020:

21-12: Elite heeft haast om vaccins erdoor te drukken en zaait nieuwe angst met Covid mutatie
17-12: Open brief Nederlandse huisarts aan politiek: ‘Dit kabinet heeft wetenschap en humaniteit in de ban gedaan’
14-12: ‘Regering wil met harde lockdown mensen uitputten en rijp maken voor Covid vaccin’
13-12: De echte reden van de spoedwet: Secretaris-generaal VN wil permanente klimaat noodtoestand tot 2050
12-12: Docu ‘Covid-19 – The System’: ‘Documenten bewijzen dat media opdracht van regering kregen om angst te zaaien’
29-11: Johns Hopkins studie: Covid-19 heeft relatief geen effect op normale sterftecijfer
28-11: Visie World Economic Forum voor de wereld na Covid: Een afschuwelijke toekomst
19-11: Oud-voorzitter comité Royal College of Physicians noemt corona grootste hoax ooit
22-10: ‘Avondklok pure nonsens, is bedoeld om volk voor te bereiden op bankencrisis lockdown’ (Mondkapjesplicht, anderhalve meter en straks mogelijk ook avondklok om te testen hoever het volk zich met zinloze maatregelen laat onderdrukken)
21-10: Nog maar 5 jaar? Verval Westerse beschaving verloopt exact volgens ‘Het Vierde Keerpunt’ (1997)
28-09: Ex-hoofdadviseur wetenschap farmagigant Pfizer: ‘Hele tweede golf is fake, bijna alle positieve testen zijn vals’
27-09: Finse topeconoom waarschuwt dat tweede lockdown ‘totale economische vernietiging’ betekent (/ ‘Tijdens systeemcrisis 2020-2022 wordt welvaart, veiligheid en zekerheid weggevaagd, gevolgd door nieuwe Depressie tot 2025-2027’)
23-09: Zo kreeg Reichsmarschall Göring het volk mee: ‘Maak ze bang en zeg dat weigeraars een gevaar zijn’
17-09: (/ Overheden die zich tegen hun eigen volk keren is historisch bewijs dat het einde van hun beschaving nadert’)
08-08: Agenda 21 samengevat: ‘De opmars naar een nieuwe wereldorde’
21-06: Hoogleraar Immunologie Pierre Capel: Cijfers bewijzen dat coronamaatregelen volkomen flauwekul zijn
18-06: Huiseigenaren en iedereen met enige vorm van vermogen worden komende jaren zwaar beroofd’ (/ ‘Alles wordt ons afgepakt, en daarna is het bittere armoede en de dood’)
16-06: ‘Groene Nieuwe Deal’ EU veroorzaakt slechtere oogsten en hoge voedselprijzen’
01-06: De economische zelfmoord van Europa’: Grootste crisis ooit is nu echt begonnen
21-04: Sky News onthult VN doel lockdowns: Bestaande economie vernietigen en herstarten zonder CO2
03-04: Amerikaanse topeconoom: EU gebruikt coronacrisis voor staatsgreep tegen Duitsland en Nederland (/ ‘Corona heeft plaats ingenomen van falende klimaatagenda’
13-02: (/ Brusselse ‘Green Deal’ verzekert de ‘economische zelfmoord’ van ons ooit vrije en welvarende werelddeel)
30-01: Hoe de globalisten de corona pandemie kunnen gebruiken voor oprichting wereldregering
21-01: (/ Topeconoom Armstrong: ‘De klimaatactivisten zullen de economie vernietigen’ – Donald Trump: ‘De alarmisten eisen altijd hetzelfde: absolute macht om ieder aspect van ons leven te domineren, veranderen en controleren’)
15-01: Val Romeinse Rijk op herhaling: ‘Green Deal zal Europese Unie doen instorten’

2019:
22-12: Steun ECB aan klimaatagenda EU is onwettig en zal leven burgers fors duurder maken (/ Zwaarste sneeuwstorm in geschiedenis in IJsland)
11-12: Extreemlinkse groene klimaatdeal EU kost gezin ruim 5100 euro per jaar
30-11: Oud-hoofdredacteur: Uitroepen klimaat noodtoestand door EU is vergelijkbaar met opkomst Nazi’s
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

66

 1. @erik:
  “Je kan hier met je eigen ogen zien, dat we gewoon worden belazerd, van hier tot in Tokyo.”

  Precies! En inderdaad moet de bevolking zélf het heft in handen gaan nemen en gewoon allemaal terugkeren naar het normale leven: mondkapjes uit laten en foert zeggen tegen alle maatregelen.
  Solidair zijn met de mensen die hun broodwinning beschermen en hun zaken gewoon openen!
  Als iedereen solidair is en elkaar steunt, dan staat de politiek machteloos.
  Ze willen de onnodige wurgmaatregelen niet opheffen alhoewel ze zelfs geen enkel bewijs van medische noodzaak hebben/wíllen aantonen en de maatregelen dus ook nog onwettig zijn!
  Als klap op de vuurpijl houden ze de terugkeer naar een normaal leven als wortel voor de snuit van bange mensen om hen te manipuleren zich vrijwillig en op eigen risico als proefkonijn te laten vaccineren.

 2. Even ter info: ik was net een week in Albanië, alles open van koffiebar tot restaurants, winkels, kappers, e.a.
  Mondkapjes op papier verplicht, in de praktijk, weinig van te merken.
  Ben in verschillende koffiebars geweest, en restaurants, zonder mondkapje, er werd niks gezegd.
  Ook op straat, geen mondkapje.
  Mensen zitten gewoon lekker, binnen en buiten , een bakje koffie te drinken, met 4 tot 8 man aan een tafel.
  Nu moet je toch niet slim zijn, om te weten, als dit virus zo gevaarlijk is, dan was heel Albanië allang uitgestorven.
  Je kan hier met je eigen ogen zien, dat we gewoon worden belazerd, van hier tot in Tokyo.
  Volgens mij moeten de ondernemers hier groeperen, en alles terug open doen.
  Vanuit de politiek, moet alles kapot, dwz. die gaan het niet oplossen !!!

 3. “Wachter”, bedankt voor je reactie.
  Het feit, dat de demonstratie wordt verwijderd, zegt eigenlijk al genoeg.
  Waar zijn onze verworven rechten en vrijheden ?
  Ik zie dit niet goed komen, op lange termijn.

 4. @ Erik: 12:45 pm. Mensen hebben al gedemonstreerd. Afgelopen zondag nog in Amsterdam. Maar werden daar door extreem politiegeweld verwijderd.

 5. @Beursspecialist schreef:
  18/01/2021 om 3:35 pm
  “….. toen Nederland nog geen lockdown had. De afgelopen weken zien we juist wél een daling van de besmettingscijfers. Je zou toch gaan denken dat dit wellicht iets met elkaar te maken heeft..”

  En kun jij ook bewijzen wat die besmettingscijfers, al dan niet gemanipuleerd, betekenen? Zijn of worden dat dan allemaal zíeke mensen of niet?
  Of zijn dat allemaal besmette mensen zónder symptomen? Wat voor een normaal mens dan ook een gezond mens betekent?
  Of kun jij ook een snotvalling hebben zonder snot?
  Voel jij je niet lullig als je vaststelt dat besmettingscijfers dalen en stijgen naargelang er meer of minder getest wordt door onbetrouwbare pcr-testen? En schaam je jezelf dan niet dat je zo gemakkelijk bij de neus kunt genomen worden?

  Overigens werd nog nooit en door geen enkele regering de medische noodzaak voor een dodelijke dreiging met wetenschappelijke feiten bewezen waarvoor noodmaatregelen en een lockdown nodig zouden zijn.
  Nogmaals een bewijs dat het niet om de volksgezondheid gaat maar om macht en controle door onnodige noodmaatregelen…je wordt bedonderd en niet een klein beetje…wake up and smell the coffee..???

  @erik: pas als de tweede ronde/dosissen vaccins beginnen te werken en de pro-vaxxers uit de weg geruimd zijn zodat de kritische bevolking dan eensgezind kan opkomen voor behoud van hun gezondheid, vrijheid en verworven rechten zonder de verdeeldheid van de bange pro-vaxxers die zich laten misleiden tot vrijwillige euthanasie.

 6. @amo: correct, gepubliceerd op 5 januari 2021. Echter kost het verzamelen van data, verwerken, peer review en publiceren tijd. Als je de studie daadwerkelijk had gelezen, had je gezien dat de data verzameld is in de periode januari t/m mei 2020. Nou kan het aan mijn geheugen liggen, maar toen hadden we in Nederland volgens mij geen ‘Lockdown’. Bovenstaand artikel trekt echter wel een conclusie alsof de gegevens van de afgelopen weken zijn.

  M.a.w.: verkeerde conclusies op basis van lezen van de titel of abstract. En een verkeerde conclusie trekken kan gebeuren, het is alleen jammer dat het hier bewust en zonder gene gebeurt.

 7. Nogmaals, ik zie hier fantastische reacties, maar vanachter een computer gaat dit niet opgelost worden.
  Wanneer komt Nederland en België op straat ?

 8. Inderdaad meldt Ioannides wereldwijd een IFR van 0,23, maar hij beschrijft ook zijn bevindingen voor Nederland. Daar lag tot oktober 2020 de IFR aanzienlijk hoger: 0.6 à 0.7%, Ik denk dat het ter aanvulling belangrijk is om dat cijfer naast het gemiddelde van de wereldbevolking te zetten. Gemiddeld is de lijn dat hoe vergrijsder de bevolking is, hoe hoger de IFR ligt. Ook daardoor kun je landen maar moeilijk vergelijken: wat doet nu wat?

 9. Dit artikel zoomt in op de situatie van de eerste helft van 2020. Inmiddels zijn er alweer andere onderzoeken verschenen. Opvallend is vooral dat de uitkomsten zeker niet eenduidig zijn en dat onderzoekers elkaar behoorlijk tegenspreken. Recent verscheen een onderzoek waarbij 79 verschillende regio’s in 34 westerse landen met weinig maatregelen en met meer strenge maatregelen werden vergeleken. Daar kwam uit dat de grootste percentuele daling van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames werd bereikt door sluiting van plekken waar mensen in grote getale samenkomen (zoals restaurants en café’s) en het sluiten van met name middelbare scholen en universiteiten (tot min 60%) en het instellen van een avondklok.
  Ik weet echt niet wie er gelijk heeft. Het zou kunnen zijn omdat ze vooringenomen zijn (hetzij vóór, hetzij tegen), maar ik vermoed meer dat het geheel zo complex is dat het allemaal niet goed meetbaar is. We weten nog niet goed wat we (moeten) meten. Dan kom je ook niet tot betrouwbare uitkomsten.

 10. Dit kanaal kende ik niet: https://www.youtube.com/watch?v=gfdPV8lXgdw
  Maar Isa Kriens ziet het goed. En ook zij heeft zich verdiept in de materie, net als al die duizenden andere bezwaarden. Zij praat niet maar wat voor de vuist weg. Dit in tegenstelling tot de slapende, gapende en simpele wappies roepende volgers van het overheidsbeleid.

 11. Weer een enorm interessant gesprek: https://www.youtube.com/watch?v=ZgQlaKadLBU
  Die Flavio spreekt werkelijk vanuit oprechte bezorgdheid. Hij stemde zelfs op Rutte. Hij is géén simpele complotter, hoewel een of andere krant de man “de complotdenker Flavio Pasquino” noemde, zonder de lezers verder te informeren.
  Zulke gesprekken zijn zo waardevol. Maar al die volstrekt luie redacties van de reguliere media hebben zich in hun holletjes verschanst. Iedereen die niet meedoet met hun clubje is een aluhoedje, complotter enz. enz. enz.
  Bange mensen blijken gevaarlijk. Misschien genieten ze daar zelfs van?

 12. Veel burgemeesters hebben twijfels over een avondklok. Dat is dan eindelijk een beetje gezond verstand. Maar dan komt die Kuipers weer eens het vuurtje opstoken door weer groot alarm te slaan ‘voor wat er zou kunnen komen’.
  Ik zou willen dat die man zijn mond eens hield; gezondheid prediken en daartoe van alles kapot maken. Ik mag niet schelden, en dus hou ik me in.

 13. Britse paniekvariant opgedoken in verzorgingstehuis Amstelveen. Ze hebben zich aan alle regels gehouden en snappen niet hoe dit virus kon binnensluipen (dus de maatregelen halen niks uit).
  Mildere variant (hoor je dat op het nieuws?): mensen hoesten minder, zijn minder benauwd, minder hoge koorts en minder ziek dan in het voorjaar. https://www.parool.nl/amsterdam/britse-variant-virus-vastgesteld-in-verpleeghuis-amstelveen~b377ac2e/?utm_campaign=shared_earned&utm_medium=social&utm_source=twitter
  Ook in Londen viel het mee, ondanks alle voorbarige paniekverhalen. Aldus de Nederlander Levi die in Londen enkele ziekenhuizen leidt.

 14. @ DrM 3.17 u.
  Nee hoor! Gelukkig gaat Nederland niet uit de EU. want dan wordt Nederland arm! Nederland gaat weer fijn gul de portemonnee trekken want dan wordt Nederland met alle komende belastingverhogingen hartstikke rijk! en hoe meer wij gaan betalen voor zuid-europa hoe rijker wij worden! Geloof Rutte nou maar!

 15. Kudo’s dat jullie daadwerkelijk eens linken naar de daadwerkelijke bron. Desalnietemin weer een hoop onzin in dit bericht. Met als belangrijkste: deze studie gaat over enige tijd geleden, toen Nederland nog geen lockdown had. De afgelopen weken zien we juist wél een daling van de besmettingscijfers. Je zou toch gaan denken dat dit wellicht iets met elkaar te maken heeft..

 16. Ik dacht dat de overheid luisterde naar ‘de wetenschap’. Welnu, dit soort rapporten zijn wetenschappelijk. Juist die lockdowns en maskers zijn niet op wetenschappelijke basis, maar op basis van een soort gevoel. Op basis van het foute China voorbeeld.
  Steeds maar weer die vuile politiek.

 17. @ Angel: 1:10 pm. Dit duivelse plan, is al veel langer in werking gezet. De uitvoerders, de cabal, en de illuminati, hebben hun lakeien aan het werk gezet. Mensen als Soros, en Bill Gates, evenals Klaus Schwab. Dat zijn ook niet meer dan marionetten van de satan zelf. En in hun kielzog verraderlijke regeringsleiders. Inderdaad vertrouw enkel op de God van Abraham, Isaäc en Jacob.

 18. Er hoeven voor mij geen bewijzen te zijn of lockdowns en tijdelijke noodmaatregelen helpen of niet.
  Dat is niet de essentie en zelfs irrelevant.
  Dat al die ‘bezorgde wetgevers’ eerst maar eens bewijzen dat deze nóódmaatregelen NODIG zijn?
  Tot op héden heeft géén enkele regering de medische noodzaak, om tíjdelijke noodmaatregelen te mógen nemen en op te leggen aan de hele bevolking, aangetoond door wetenschappelijk bewezen FEITEN.
  (En dan zijn de maatregelen ook nog buitenproportioneel voor dit griepvirus/zelfs mogelijk gemodificeerd, want deze noodmaatregelen zijn bedoeld voor dodelijke bedreigingen zoals ebola en corona is géén dodelijke bedreiging, dat werd bevestigd door de who en bewezen door de sterfte, lager dan een seizoensgriep)
  Dat maakt álle maatregelen ONWETTIG waardoor de overheden hun boekje zwaar te buiten zijn gegaan door verplichtingen op te leggen waarvoor zij geen enkele noodzaak kunnen bewijzen en dus ook geen wettelijke grond ter rechtvaardiging hebben.
  De volksvertegenwoordigers hebben de plícht aan de bevolking om genomen noodmaatregelen te verantwoorden!
  Nu hebben overheden twee keuzes: ofwel bewijzen ze alsnog de medische noodzaak voor deze noodmaatregelen ófwel worden álle maatregelen onmiddellijk opgeheven wegens onwettig en verplicht zonder enige geldige reden!

 19. Russische vrienden vinden het leuk dat de nederlandse bevolking intramurale dwangverplichting heeft opgelegd gekregen met af en toe proefverlof naar een supermarkt. Te prijzen is volgens hen dat de 40-urige werkkampen zoveel mogelijk doorgang vinden en op de been gehouden worden met steunmaatregelen.
  Maar eigenlijk vinden ze het mesjogge om eerst tientallen miljarden uit te geven aan het in leven houden van medisch zwakkeren in de reguliere zorg, om daarna wederom honderden miljarden uit te geven en de samenleving te ontwrichten om leven dat met zoveel geld is opgerekt in stand te houden. Onze kgb en het rode leger zouden het nauwelijks beter doen, zo besluiten zij. Ironie-modus uit.

 20. @ HE
  Weet u dat nog steeds niet?? Het virus is i.d.d. niet besmettelijk tussen 8 u. ’s avonds en 6 u ’s morgens. Dat is omdat het virus een horloge om 1 vd uitstekende bolletjes heeft met een wekkertje. En als het wekkertje rinkelt, vluchten ze met hun bolletjes in holletjes waardoor ze buiten niet meer zijn. Probleem: al die holletjes hebben ze gemaakt in de huizen waar dan de mensen zitten, maar daar komen onze deskundigen zo tegen april 2021 achter. Jij weet het nu al. Dus straks gaan ze ook verbieden dat je met meer dan 1 persoon thuis mag zijn, behalve als je met je man of vrouw gevaccineerd bent.

 21. Mo, het IS een misdadig, goed uitgedacht plan! Een psychologische oorlogsvoering tegen de eigen bevolking…
  Helaas is het gelukt talloze mensen te hypnotiseren, zodat ze alles geloven wat de overheid naar voren brengt.
  Ik heb ergens gelezen dat de rijke, machtige heren, die dit plan al tientallen jaren geleden bedacht hebben,
  nu stellen dat ZIJ dit allemaal gaan bewerkstelligen, en dat God er zich niet mee moet bemoeien!!!
  Nu daar zullen ze achter gaan komen! God heeft nog steeds DE HELE WERELD in Zijn hand…
  Het word nog een aantal jaren zwaar vermoedelijk, doch daarna: Het Duizendjarig Vredesrijk!
  Het staat in de Bijbel…

 22. Crisis, crisis, crisis, crisis CRISIS, CRISIS, CRISIS……….BOEM Altijd hetzelfde patroon. Enkel bidden tot God dat je mag ontkomen aan de opkomende “Beesten” is de enige weg tot vrijheid.

 23. Op BNR was een interview met de directeur Benelux van Linkedin. Hem werd gevraagd waarom sommige accounts van corona-critici worden gestopt. Dat leverde een ontwijkend antwoord op met veel gehakkel en een verwijzing naar ‘de regels’. Het kwam er op neer dat klanten gaan klagen over zulke ciritici (als Van Haga en De Hond) met de boodschap “Dit is niet waarom ik op Linkedin wil komen”.
  Er wordt dus gehoor gegeven aan zulke binnenkomende klachten. Dar gebeurt bij de andere mediaplatforms ook zo. Volgens mij betekent vrijheid van meningsuiting dat ook andere geluiden gehoord mogen worden.

 24. Ik denk dat het grote publiek denkt dat een muterend virus steeds sterker en slimmer wordt.
  Maar volgens mij verzwakt een muterend virus juist.

 25. De onthutsende gelijkenis tussen Corona en de Mexicaanse griep!

  https://www.youtube.com/watch?v=dV038djspAM

  Verbaas je over de enorme gelijkenissen tussen corona en de Mexicaanse griep. In de studio laat journalist Daan de Wit clips zien van een VPRO-uitzending uit 2013 over de Mexicaanse griep, gemaakt op basis van zijn boek uit 2010, Dossier Mexicaanse griep.

  Daan de Wit schreef vier onderzoeksjournalistieke boeken. Zijn tweede boek bevat alles wat je maar wil weten over de Mexicaanse griep. Het boek was bedoeld als feitelijke bijdrage aan een parlementair onderzoek (dat er niet kwam) en als waarschuwing: opdat we nooit meer de fouten zouden herhalen die zijn gemaakt in 2009. Alleen maken we nu exact dezelfde fouten, soms zelfs met dezelfde mensen, zoals de overdreven aannames van Ab Osterhaus en Neil Ferguson.

  Met corona maken de autoriteiten tot in detail dezelfde fouten als bij de Mexicaanse griep. Belangenverstrengelingen, overdreven aannames, experimentele vaccins die met beperkte veiligheidsprocedures op de markt worden gebracht, angst in de media, een te beperkt expert-team, een vaak faciliterende politieke oppositie en miljardenwinsten voor de industrie – ze waren te zien in 2009 en nu opnieuw met corona.

  Toch is er ook een verschil met toen en dat is dat met corona de gevolgen van de aanpak onwaarschijnlijk veel groter zijn. De economie en zelfs de indeling van onze maatschappij worden volledig op zijn kop gezet. Staan er feiten tegenover die dit rechtvaardigen? Daarover spreekt Flavio Pasquino met schrijver Daan de Wit, die al vanaf het begin van de corona-uitbraak het onderwerp nauwgezet heeft gevolgd. Hij is vast van plan een follow up te maken bij zijn boek uit 2010, in de vorm van een boek of een documentaire.

  In het gesprek van Flavio Pasquino met Daan de Wit zijn clips uit de reportage te zien. Ze worden in de studio door De Wit van commentaar voorzien, ook in het kader van corona.

  Bekijk de reportage van VPRO Argos in zijn geheel.

  https://www.vpro.nl/speel~VPWON_11927

  Hier is een Youtube link naar de befaamde “wisky fles” scene nadat Osterhaus ter kennis nam dat de eerste besmette persoon in Nederland was geconstateerd, met de Mexicaanse griep.

  https://www.youtube.com/watch?v=ENueO

 26. Italië toont: Normaliteit is mogelijk – als de massa’s het willen.

  15 januari 2021 gaat waarschijnlijk de geschiedenisboeken in, want op die dag stonden De Italianen op, de Italianen hadden genoeg van de waanzin van de coronapolitiek. Restauranteigenaren die vreesden hun levensonderhoud te verliezen als gevolg van lockdowns geopend ondanks het verbod. De actie “We gaan omhoog!” is op grote schaal uitgevoerd. Ongeveer 30.000 Italiaanse restaurants openden en verzetten zich tegen de onzinnige lockdown eisen om te voorkomen dat ze failliet gaan.
  https://www.wochenblick.at/italien-zeigt-vor-normalitaet-ist-moeglich-wenn-die-masse-es-denn-will/

 27. China, de bij uitstek grootste dictatuur ter wereld, heeft Pfizer en bio n tech vaccins geband voor gebruik in China.
  Moderna, voorlopig nog niet.
  Word aub niet wakker, meer plaats voor mij op de wereld.

 28. @ Amo: 8:23 pm, op 17/1. Inderdaad, de Politie is NIET meer uw vriend en helper. Tja, veel van deze agenten zijn zelf bang, ze hebben een gezin, hypotheek, en vaste lasten. De weinigen dapperen in het politiekorps, worden genegeerd of weggetreiterd. Dat is Nederland anno 2021. Zelfstandig nadenken, is er niet meer bij. En ook van het Leger kunnen we niets verwachten. Neen de puppet Rutte met zijn medelopers, kan verder met het invoeren van dictatuur in Nedrigland.

 29. Het meest treurige is dat dit onderzoek van een hoogstaande wetenschapper nauwelijks de reguliere media bereikt. En dan bestaat het niet volgens de meeste mensen. Voordat China mensen achter de voordeur ging opsluiten, bestond er in het westen consensus dat je gezonde mensen niet ging isoleren. En nu is de goegemeente gaan denken dat China het goed heeft aangepakt (mede door in scene gezette beelden). En krijgen demonstranten voor de grondwet niet alleen de politie achter zich aan, maar van landgenoten het verwijt dat ze de infecties verspreiden (in de buitenlucht?).
  Terwijl diezelfde burgemeester Halsema ooit verkondigde dat je aan het demonstratierecht niet zomaar mag tornen. Zij stuurt nu een grote politiemacht naar een zeer rustige demonstratie. En ook hier waren weer under-cover agenten in spijkerbroek actief (hun busje stond vast in de zachte bodem en ze moesten duwen). Zitten zulke gasten opzettelijk de rust te verstoren en rellen te veroorzaken?
  Het is weer duidelijk dat er veel niet klopt met dit coronabeleid.
  Heel schandelijk dat een studie van een gerespecteerd wetenschapper nu in de hoek van complotdenkers wordt gezet. Hier zijn de reguliere media schuld aan. Hun berichten bepalen de kijk op de werkelijkheid voor vele mensen. En daarmee de vijandschap richting de mensen die de grondrechten belangrijk vinden.

 30. Zelfs de WHO zegt dit op hun website.

  Deze maatregelen kunnen echter een diepgaande negatieve impact hebben op individuen, gemeenschappen en samenlevingen doordat ze het sociale en economische leven bijna tot stilstand brengen. Dergelijke maatregelen hebben een onevenredig grote invloed op kansarme groepen, waaronder mensen in armoede, migranten, intern ontheemden en vluchtelingen, die het vaakst in overbevolkte en met middelen voorziene omgevingen leven en voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van dagelijkse arbeid.

  https://www.who.int/news-room/q-a-detail/herd-immunity-lockdowns-and-covid-19

  Opvallend is dat ze op deze site de definitie van groepsimmuniteit snel veranderd hebben. Je bereikt nu alleen groepsimmuniteit als je het vaccin neemt.

  Alweer Hegeliaanse Dialektiek vanuit de WHO.

  PROBLEEM
  Maak een virus, veroorzaak angst via massa hypnose)
  REAKTIE
  Help overheid redt ons van dit probleem
  OPLOSSING
  Geef het publiek de oplossing van het probleem dat je zelf hebt gemaakt!….

  https://youtu.be/gaxbePNTsLI

 31. Elegast schreef:
  17/01/2021 om 7:57 pm…. Jammer dat het een oud filmpje van vorig is. Die man weet het wel goed te vertellen, alleen de banken zijn (nog) niet geklapt 😉

 32. ik heb een vraag als het gaat over vaccins, mondkapjes en lock downs. ?
  Helpt het?
  Is het iets wat bijdraagt om terug te keren tot normaal?

 33. Willy,
  Er is op dit moment maar één plaats veilig: de Hemel.
  Op aarde ben je nergens meer veilig, met alle technieken ben je overal traceerbaar.
  Ik heb me nooit echt veilig gevoeld, dat had hoe de redenen.
  Ik kan alleen hopen op een snelle dood en dat ik veilig mag aankomen in de Hemel.
  Het lachen is mij allang vergaan.
  Ik zal pas vreugde en veiligheid ervaren wanneer ik daar ben, niet eerder.

 34. Kijk toch hoe we al langzaam gemasseerd worden om een avondklok te accepteren. Een totáál zinloze maatregel. Alleen maar bedoeld als middel tot controle en níet als middel tegen het virus.
  En dan komt vanavond op de staatszender de burgemeester van Eindhoven ook nog even melden dat hij snakt naar een avondklok. Het wordt steeds erger met die corona-dictatuur.
  Ook al dragen de dictators nu spijkerbroeken.
  Vandaag filmpjes gezien van vreedzame mensen die in Amsterdam door de politie met grof geweld benaderd en geslagen werden. Mensen die niets crimineels doen. Wie had dit ooit kunnen denken. In maart dacht men dat het na een maandje we voorbij zou wel.
  Maar de eindstreep werd steeds maar weer verlegd met allerlei misleidende cijfers en meetmethodes.

 35. Aanvulling op mijn reactie van net

  En dan deze kijken:

  Inleiding op You Tube.

  Rentepercentages over schuldcontracten die doorlopen tot ná 2021 kunnen zomaar veranderen en de voorwaarden van uw lening ook. Inmiddels is ook de datum bekend waarop de nieuwe voorstellen gecommuniceerd mogen worden: 25 januari 2021. Vanaf het moment dat u de voorstellen heeft ontvangen, heeft u 3 dagen de tijd om te reageren.

  https://www.youtube.com/watch?v=ers__IpCcjQ&t=1s

 36. DrM schreef:
  17/01/2021 om 5:32 pm

  Niemand die het weet maar naar mening zit deze man er het dichts bij. Gewoon Nederlands en zakelijk. Neem even de tijd want er staan meerdere filmpjes van hem op internet. Maar ik zou beginnen met dit filmpje. Het gaan om herstructuren van de financiële wereld

  En nu komt mijn mening, de lockdown past er precies is. Als de banken op slot gaan wil je geen gepeupel op de straten die de banken en winkel plunderen. Ik weet het niet, maar onlogisch is het ook niet. Ik zou beginnen met deze

  https://www.youtube.com/watch?v=Ug9FJDz63-w

  Kijken want je hebt niet lang meer om je voor te bereiden als de man gelijk heeft.

 37. @ Cefas schreef:
  17/01/2021 om 6:39 pm
  Vindt mensen die geloven in de toekomst en die toekomst verbinden aan niks.
  Dat is namelijk the key.

 38. Dat lockdowns niet helpen is logisch, er is namelijk helemaal geen virus. Dat mensen tijdens een lockdown zieker worden ook logisch, geen frisse buitenlucht, veel minder beweging, meer alcoholgebruik, gewoon slechtere leefgewoonten. Hou toch op over virussen, is helemaal geen enkel bewijs van. Gewoon elk jaar tijdens de donkere wintermaanden opruiming van zwakkeren door de natuur. Daarom zijn het voor 99,9% zwakkeren met zwaar onderliggend lijden of slechte leefgewoonten die griep en daarbij longontstekingen etc krijgen. Je kunt ze nu wel helpen met een kuurtje van het een of ander, maar dan gaan ze een paar maanden of jaartje later wel heen. Accepteer het leven en daarbij behorend de dood toch gewoon. Leef zo gezond mogelijk (of redelijk gezond) en je hebt echt geen last van dit griepje.

 39. @ Cefas: 6:39 pm. En George Orwell, kan met recht spreken. Hij heeft gezien hoe het eraan toe ging tijdens de Spaanse Burgeroorlog tussen juli 1936 t/m maart 1939. Achter de Republikeinse linies, executeerden de communisten/ de roden massa andersdenkenden, van de Internationale Brigades.

 40. Oke, dus een avondklok van 20:00 — 06:00 u.

  En het virus is NIET besmettelijk van 06:00u – 20:00 ?

  (Of wordt dit laatste tijdvak de volgende stap in dit grote experiment?)
  En als dit, naar verwachting, ook niets gaat helpen de volgende stap?:

  U mag pas weer naar buiten als het GESTAPO-vaccinatieteam is langsgeweest en u heeft ingespoten met het COVID-19 vergif(Certificate Of Vaccination ID)?

 41. Wereldorde zal wereldwanorde worden. Orwell zei het al in zijn boek 1984. Het credo van de nieuwe wereldwanorde zal zijn: Oorlog is Vrede. Vrijheid is Slavernij. Owetendheid is kracht. Orwell had een vooruitziende blik. Het wordt 70 jaar later werkelijkheid.

 42. En we horen niets meer over groepsimmuniteit. Juist dankzij de supersnelle verspreiding van de “Britse variant” zouden we er zo vanaf moeten zijn. De meeste mensen hebben geen of nauwelijks klachten. Wat is dan de reden om nu zo paniekerig te doen. Nog steeds alleen maar besmettings cijfers en geen woord over hoe die mensen eraan toe zijn. Het Xanderteam kan misschien eens onderzoek doen naar zorginstellingen in Nederland die zich qua juridische aansprakelijkheid momenteel in een brief distantieren van de Covid vaccinaties. Zo schrijft Ipse de Bruggen zelf geen enkele verantwoordelijkheid te nemen voor de inenting van patienten die daar verblijven. Ze schuiven de verantwoordelijkheid voor de inentings campagne door naar een derde partij. Het is juist deze move die grote ongerustheid en twijfel oproept.

 43. @ DrM schreef:
  17/01/2021 om 5:32 pm
  Ik heb geen leuke boodschap voor je. Als je door een voorhamer wordt geraakt kan je jezelf niet beschermen. Het is zinloos in deze tijd te proberen te anticiperen op wat er gaat komen.
  Voor mijzelf heb ik bepaald dat ik zolang als mogelijk is bij mijn geliefde wil zijn.
  Het is niet waardevol te proberen het leven wat je nu leidt vol te houden.
  Neem daar op het gepaste moment afstand van, terug kijken gaat je niet helpen.

 44. Openbaarmaking van het Drosten-dossier leidt tot tsunami van doorgifte.
  https://www.kla.tv/17913
  Ook in Nederland gaan ze nog steeds door met die PCR-test, want de valse besmettingen moeten ons bang blijven maken.
  Alles is van beging af aan gebaseerd op die waardeloze PCR test.

 45. Net als in het dierenrijk zweeft het beestje vrij en vrolijk door de lucht en zoekt een gastheer.

 46. Een vraag aan jullie waar ik graag antwoord op zou willen hebben, welke gebeurtenis zal de Great Reset daadwerkelijk inluiden? Moet ik daarbij denken aan een extreme beurskrach op Wallstreet door welke oorzaak dan ook, een oorlog in het Midden-Oosten waarbij Israël in oorlog raakt met haar omringende landen en Iran, of een terroristische aanslag die minstens net zo erg en ingrijpend is als die van 11 september 2001?

  Eigenlijk was de grote beurskrach in oktober 1929 ook het begin van een grote reset die via de Grote Depressie van de jaren ’30 en de daaropvolgende Tweede Wereldoorlog leidde tot het ontstaan van de huidige naoorlogse wereldorde die nu op zijn einde loopt.

 47. De al jaren stinkende beerput onder Clinton, Bush en Obama gaat nu open. We zullen zien waar dit op uitloopt. Het zal een gigantische gevolgen hebben en de aanzet geven tot totale chaos en niet alleen in de VS maar in heel de wereld.

 48. Rutte en de Jongen stonden vrijdag zonder mondkapje zelfs de Jonge en ook nog eens binnen de 1.5 m was hij in gesprek.

  Als ze zo bang zijn voor de UK versie dan gedragen ze zich niet als zodanig.

  En dan willen ze nog een avondklok.

 49. Het is natuurlijk ook van de zotte dat de virus maling aan regels heeft.

 50. Een avondklok is ook zo`n dwaas idee, alsof een virus klok kan kijken? Nou wordt mij dan door wijsneusjes verteld dat het een maatregel is om thuisbesmetting te voorkomen en dus ongewenst allerlei bezoek als bron van besmetting te elimineren. Ik weet dat heel veel mensen al vrijwillig afzien van bezoek aan vrienden, kennissen en family. Wat mij betreft een nadeel dat zeker als je wat regels in acht neemt totaal niet opweegt tegen de voordelen. Maar als men het gaat hebben over kinderen die via scholen thuis de rest van het gezin besmetten zie ik dat wel als potentiële bron. Dus lekker lockdown tot mei en scholen gesloten houden?

  Lockdowns werken niet en dat gevaarlijke experiment met een onvolwaardig iets wat op een vaccin moet lijken gaat ook niet helpen. En ze weten het hoor. Maar ja een bang gemaakte massa dolgedraaide lemmings kan je zo fijn bespelen.

 51. Ex-kolonel Russische geheime dienst GROe waarschuwt: ‘Machthebbers willen wereldbevolking uitdunnen’
  https://www.ninefornews.nl/ex-kolonel-russische-geheime-dienst-groe-waarschuwt-machthebbers-willen-wereldbevolking-uitdunnen/
  En zo zie ik het zelf al maanden, de vaccinaties is middel tot uitmoorden van de bevolking.
  Want sommige mensen gaan na vaccinatie gelijk dood, andere sterven denk ik binnen de 1 tot vijf jaar.
  Want het is geen vaccine maar een DNA modificatie, en helpt volgens mij niet tegen welk virus dan ook. Het wordt zelfs al gezegd door die Jaap van Dissel.
  Er kan van alles in die spuit zitten, wij mogen het zelfs niet eens weten, maar iets goed is het volgens mij zeker niet.
  We worden massaal in de maling genomen, alleen maar om ons monddood te kunnen maken.
  Er is geen twijfel mogelijk, aangezien alles is gebaseerd op experimenten, waarbij de code van Neurenberg gewoon opzij wordt gezet. Het gaat steeds meer lijken op een misdadig goed uitgedacht plan.

 52. Het is hetzelfde met die ziekmakende mondkapjes. Ze werken niet tegen de verspreiding van het virus, veeleer werken ze averechts. Sinds 1 december werden ze verplicht in alle openbare gebouwen en winkels. En daarna begon het alleen maar erger te worden. Ze schaden de gezondheid, en door al deze maatregelen met weldra ook nog een avondklok kan ik geen andere conclusie trekken, dan dat hier sprake is van een verborgen agenda!
  Temeer ook het dwarszitten van behandelingen met goedwerkende medicijnen, die in het begin zelfs werden verboden!
  Rob Elens, huisarts in Limburg, genas 10 patiënten met Hydroxychloroqine en zink in slechts 4 dagen, zodat ze niet eens naar het ziekenhuis hoefden te gaan. Daarna werd het hem verboden om deze succesvolle behandeling voort te zetten bij andere patiënten!
  Hugo de Jonge noemde het kwakzalverij en hij zei dat de enige uitweg het vaccin was.
  In de Verenigde Arabische Emiraten zijn er tot nu toe 10 keer zo weinig mensen per millioen met Corona gestorven als in Nederland, en in de Emiraten wordt Hydroxychloriqine gewoon toegepast, ook in combinatie met zink!
  Het beleid in Nederland is dus funest gebleken voor mensen met Corona!

 53. Geheel eens met het artikel. En inderdaad, Corona = het rookgordijn, waarachter het duivelse plan schuilgaat; “the Great Reset”.

 54. Ik weet het ook niet meer. Je moet afstand houden, je handen wassen, en een mondmasker dragen. En of je nu thuis zit, of buiten waar ben je veilig? Ondertussen zijn ze de druk aan het opvoeren voor vaccinatie, alhoewel het in België niet verplicht is. Waar is de vrije wereld naartoe? Naar de Noordpool!!! Shalom

Comments are closed.