Werkgevers VS aansprakelijk voor gezondheidsschade als ze vaccinaties verplicht stellen

—————————————————————————————————————————————–

De Amerikaanse federale Occupational Safety and Health Administration (OSHA) waarschuwt werkgevers dat zij aansprakelijk zullen worden gesteld voor eventuele schade aan de gezondheid van hun werknemers als die worden verplicht zich tegen Covid-19 te laten vaccineren. Dit zou ook in Nederland wel eens een lastige kwestie kunnen worden, aangezien de regering Rutte op voorhand alle aansprakelijkheid van de overheid heeft afgewezen en op het bordje van de zorgverleners heeft gelegd. Als uiteindelijk geen enkele instantie verantwoordelijkheid wil nemen, dan kunnen deze vaccinaties met het oog op de mensenrechten onmogelijk direct of indirect als voorwaarde worden gesteld voor het krijgen of hebben van een baan, of toegang tot gebouwen en evenementen, zoals nu de bedoeling is.

Als een Amerikaanse werknemer wordt gedwongen om zich te laten injecteren met deze als ‘vaccins’ verpakte experimentele mRNA gentherapie en vervolgens blind of verlamd raakt, of zelfs sterft, dan zal deze schade als ‘werk gerelateerd’ worden beschouwd, waardoor zijn werkgever aansprakelijk zal worden gesteld. In de richtlijnen staat tevens te lezen dat werkgevers verplicht zijn om (ernstige) bijwerkingen en tegenreacties na de Covid vaccinaties bij hun werknemers te registreren.

De nieuwe OSHA richtlijn werd op 20 april gepubliceerd, en was een reactie op bedrijven en instellingen die hadden aangekondigd dat al hun werknemers zich verplicht zullen moeten laten vaccineren, zoals bijvoorbeeld het Methodist Hospital netwerk in Houston. Degenen die weigeren zullen eerst op non-actief worden gesteld, en later ontslagen.

Vaccins hebben enkel noodvergunning

De verwachting is dat deze ziekenhuisorganisatie en veel andere werkgevers aangeklaagd zullen worden indien zij deze plannen doorzetten en hun werknemers vervolgens ziek worden of overlijden. Volgens het VAERS registratiesysteem hebben al bijna 200.000 Amerikanen gezondheidsschade opgelopen door de Covid-19 vaccins, en zijn er al bijna 4000 gestorven. Bijna 20.000 mensen zijn ernstig (langdurig of permanent) gewond geraakt (auto-immuunziekten, verlammingen, blindheid, de spierziekte ALS, Creutzfeld-Jakob, Alzheimer, e.d..).

America’s Frontline Doctors (AFLDS) waarschuwt dat de vaccins – net als in Europa – slechts een tijdelijke noodvergunning hebben, en alleen al daarom aan niemand kunnen worden opgelegd. ‘In de noodvergunning van de US Food & Drug Administration staat specifiek dat individuen de vrije keuze moeten hebben om deze vaccins te accepteren of te weigeren,’ wordt op LifeSiteNews uitgelegd. ‘Velen wijzen erop dat eventueel ontslag omdat je vaccinaties weigert absoluut je noodzakelijke vrijheid ondermijnt.’ (1)

Het Europese Mensenrechten Hof oordeelde onlangs echter dat verplichte vaccinaties legaal zijn. Toch zou ook in Nederland niet één werknemer automatisch moeten accepteren dat zijn baas een Covid-19 vaccinatie als voorwaarde stelt om je baan te behouden, of het werk te mogen blijven doen waarvoor je aangenomen bent.Xander


(1) Natural News
Afbeelding:  LuAnn Hunt from Pixabay 

Zie ook o.a.:

08-05: Prestigieuze pro-vaccinatie Salk Institute impliceert dat de Covid vaccins levensgevaarlijk zijn
05-05: Ook gevestigde wetenschappers waarschuwen nu dat spike eiwit aangemaakt door Covid vaccins zeer schadelijk is en dodelijk kan zijn
28-04: Officiële EU-cijfers 17 april: 7766 vaccinatiedoden en ruim 330.000 gewonden
23-04: Scepsis neemt toe: Vaccinatiecentra Frankrijk en VS sluiten vanwege gebrek aan belangstelling
21-04: Aartsbisschop Vigano: ‘Vaccinslachtoffers worden geofferd op het altaar van Moloch’
16-04: Roemeense longarts geneest 100% van 1000 corona patiënten met simpele medicijnen
15-04: Fascisme teruggekeerd: Gehandicapte kinderen Californië worden gedwongen gevaccineerd
09-04: Human Microbiology Institute: Covid vaccins kunnen ALS, Creutzfeld-Jakob en Alzheimer veroorzaken
08-04: Europees Mensenrechten Hof oordeelt dat verplichte vaccinaties legaal zijn
06-04: Terwijl mensen blijven sterven verandert AstraZeneca naam vaccin in Vaxzevria
29-03: Covid vaccins richten volgens officiële EU statistieken slachting aan in Europa
16-03: Strafrechtelijk onderzoek naar AstraZeneca nadat leraar sterft na vaccinatie, maar Italië gaat gewoon door met inenten|
15-03: Meest gelezen Britse medische auteur geeft ongekende waarschuwing af voor Covid vaccins
12-03: Groep topwetenschappers dringt bij EU en EMA aan op intrekken toestemming Covid vaccins
07-03: ‘Zij die sterven groeten u’; Hoogleraar Capel vergelijkt werking Covid vaccins met een plofkraak
05-03: ‘Deze vaccins zijn het beste wat ons kon overkomen’ – een bloemlezing
03-03: Artsen VS constateren dat vrouwen borstkanker symptomen ontwikkelen na vaccinaties
02-03: Frans universitair onderzoek constateert ‘tientallen tot honderden keren hogere sterfte door Pifzer vaccin’
01-03: Nederlandse staat acht zich niet verantwoordelijk voor schade door vaccinaties en schuift schuld af op zorgverleners
18-01: Wetenschappers bezorgd dat Covid vaccins op termijn kanker kunnen veroorzaken
11-01: mRNA vaccins: genetische manipulatie is gevaarlijk omdat het onvruchtbaarheid kan veroorzaken
09-01: Pfizer vaccin eist opnieuw twee gezonde levens, een arts en een verpleegkundige

2020:

18-12: Universele Verklaring van Verzet tegen Gedwongen Vaccinaties actueler dan ooit
15-12: In Israël krijgen alleen gevaccineerden weer vrije toegang tot horeca en evenementen
08-12: FDA vermeldt in document mogelijke sterfte en deze 22 ernstige ziekten en tegenreacties door Covid-19 vaccins
05-12: Groot Brittannië en Canada leggen indirecte vaccinatieverplichting op – volgt Nederland ook?
04-12: Bijsluiter Pfizer vaccin waarschuwt expliciet dat ‘onbekend is of het Covid vaccin van invloed is op de vruchtbaarheid’
24-11: Australische Qantas eerste luchtvaartbedrijf dat Covid vaccinaties voor reizigers verplicht gaat stellen


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

35

 1. Ik werk voor een zeer groot bedrijf uit de vs.
  Vooralsnog hebben ze aangegeven vaccinaties niet te verplichten.

 2. Ja, de gemiddelde Nederlander laat zich maar wat graag beRuttelen. Als premier is hij net zo erg als Obama toen die president was. Ik weet niet of we ooit van hem afkomen, maar het alternatief is Madame Sigrid Schwab en zij is zo mogelijk nog erger. Beroepsleugenaars die inderdaad de waarheid door leugens vervangen.

  Huibert schreef:
  18/05/2021 om 2:52 pm
  Rutte zal zijn verantwoordelijkheid wel weg schuiven, en niets herinneren als het spannend wordt, De leugens worden verkocht als waarheid, De waarheid als leugens, afschuwelijk

 3. Grondwetten zijn buiten spel ten tijde van een pandemie. Dan geldt het woord van de WHO als wet. En we weten al wie de WHO is. Heeeeeeeeeeeerrrrrre’s Billy!

  Rick schreef:
  18/05/2021 om 5:44 pm
  Rechtbanken en rechters zijn ingesteld om de staat te vrijwaren. Indien de wet ertegen in gaat wordt de wet aangepast.
  Het Nederlandse wetboek is niet voor niets het grootste en nog almaar groeiende lexicon van de illusie.

  Al die wetten betekenen niets, nada

 4. als dat waar zou zijn dat je nu op die prik plek magnetisch zou zijn,vind ik dat link,waar zijn ze nou mee bezig?En de hele wereld willen ze geprikt hebben met dat spul,dus globaal!Kijk als het nu in 1 land was bijv alleen ons land,ja dan zou ik zeggen….maar de hele wereld en als het kan zsm!!En kijk wat er gebeurd met diegene die zijn gevaccineerd daar kan je op die prikplek een magneetje laten hangen op je boven arm waar je bent geprikt,wtf?!

 5. ik hoop voor de gevaccineerden dat die filmpjes met die beelden van magneetjes die aan je arm blijft hangen waar je bent gevaccineerd nep nieuws is.

 6. @ Theo Kanos: 8:59 am. Inderdaad, men kan mensen niet verplichten tot vaccinatie. Dat is in strijd met artikel 11 van de Grondwet!

 7. Sommige mensen op deze site steken hun hoofd in het zand , moet je niet doen , je moet realistisch zijn !
  Je hebt gelijk bangmakerij/negativiteit is ten allen tijde fout MAAR realistisch zijn en je ogen open hebben dat is wijsheid.
  Alle Feiten wijzen dat, minimaal gesproken, vaccinatie een groot risico nemen is , in mijn beleving niet verstandig
  Mensen die praten over bangmakerij/Negativiteit hebben hun ogen niet open , ik zou zeggen Slaap lekker verder totdat het te laat is

 8. @A.Verlof, failliet verklaren helpt niet. Ik heb ooit een zaak namens mijn dochter tegen haar werkgever aangespannen omdat ze al maanden haar salaris niet kreeg uitbetaald. Ik kwam erachter dat hij de benen wilde nemen naar het buitenland. Ik heb beslag laten leggen op zijn onroerende zaken als huizen en inboedel zowel prive als bedrijf en heb hem in hoofde aansprakelijk gesteld. Al gaat hij dan weer een bedrijf beginnen wordt er direct weer beslag gelegd op die zaken als hij nog steeds een schuld open heeft staan van zijn vorige activiteiten. Zijn woningen werden door de deurwaarder verkocht en daardoor kreeg mijn dochter haar achterstallig loon samen met haar 39 collega’s die ik daarmee heb geholpen.

 9. @ rodu. 18-05. 2:37 pm
  Blij om te lezen dat hier ook nog normaal denkende personen voorkomen. Wat ik al eerder schreef, wat een leven zullen de meeste hier hebben met alleen maar negativiteit en bangmakerij waar uiteindelijk niets vsn waar blijkt.

 10. Willy, dit klopt niet helemaal , je wordt hier door niemand onder druk gezet , je bent alleen onder druk gezet door je vrouw “want anders krijg ik klop” ( je eigen woorden ! )
  Schrijft je vrouw ook op deze site , Willy ??
  Wat een aantal mensen op deze site zeggen , waaronder ik, dat als er zo verschrikkellijk veel aanwijzingen/bewijzen zijn dat het vaccin gevaarlijk is en er zo vele mensen met bijwerkingen/doden zijn ( w.s maar een klein % geregisteerde ) dan moet je je afvragen : Is het wijs om het vaccin te nemen ?

  En ja, het gaat je nu goed , is dat over 1-2-3 mnd , 1-2-5-10 jaar ook nog , volgens de geluiden die ik hoor niet.
  Zoals Piep zei : heb je ballen? Antwoord : neen schijnbaar niet

  Willy, jij weet , mensen die dit niet weten , kun je het niet kwalijk nemen maar jij weet .
  Ben jij dan zo bang voor je hachie ? Ik hou liever rekening met mijn geestelijke hachie want dat heeft eeuwigheids waarde.
  Houdt er ook rekening mee, mensen, dat er dierlijk gen en lijnen van geaborteerde foetuscellen in het vaccin zitten.
  Willen we , geestelijk, die verantwoording nemen om dat in ons te laten spuiten

  Laten wij ten allen tijde ons leven onze toekomst in Zijn handen leggen , Hij is getrouw en zal ons nooit verlaten !!
  ( ook dit is een feit wat altijd blijft staan )

 11. Mag mijn werkgever mij verplichten om me te laten vaccineren tegen het coronavirus?

  Nee, dat mag niet. Het gaat om inbreuken op twee grondrechten: het recht op privacy en het recht op lichamelijke integriteit (je zelf mag bepalen wat er met je lichaam gebeurt). Voor inbreuken op deze grondrechten is een wettelijke grondslag nodig. Die is er niet. Want ook al geef je zelf toestemming, dan is het nog steeds een inbreuk op je grondrechten. De relatie tussen werkgever-werknemer is namelijk niet gelijkwaardig. Dat betekent dat je je verplicht kunt voelen om toe te stemmen met het verzoek van je werkgever.

  https://www.fnv.nl/corona/voorkomen-van-besmetting-met-corona

  https://www.fnv.nl/service-contact

 12. Compleet off topic, maar het leek me belangrijk genoeg om hier te vermelden. Één uur geleden, voor mijn reactie, verscheen een bericht dat Israël preventief doelen in Libanon heeft aangevallen. Dat lijkt erop te duiden dat het conflict veelomvattender gaat worden.

  https://youtu.be/E6lQYz0fvEM

 13. Verplicht stellen en verplicht stellen is twee. Als een werkgever het op papier zet met zijn handtekening eronder en het gaat fout, kun je hem juridisch aansprakelijk stellen. Staat er echter niks op papier, is het ‘verplicht stellen’ een zaak van onderhuidse dwang, niet te bewijzen maar wel degelijk aanwezige druk, verhulde dreigementen, dan kan degene die zwicht en bij wie het vervolgens mis gaat, niks bewijzen.

  Desondanks vind ik het een positieve ontwikkeling. Het sterkt degenen die zich niet willen laten vaccineren en het remt dwang van bedrijven en werkgevers af.

 14. Bij een pandemie, waarin meer dan 99% van alle mensen gezond zijn… moeten zich 100% een niet getest vaccin laten toedienen om niemand in gevaar te brengen.

 15. Alle hooggeplaatste zijn met een zwart duister plan bezig en dat weten ze heel goed van zichzelf maar de mensen zien het niet van buiten is het mooi maar van binnen is het rot en zo worden wij omsingeld door het kwaad

 16. Rechtbanken en rechters zijn ingesteld om de staat te vrijwaren. Indien de wet ertegen in gaat wordt de wet aangepast.
  Het Nederlandse wetboek is niet voor niets het grootste en nog almaar groeiende lexicon van de illusie.

  Al die wetten betekenen niets, nada

 17. Stel je voor dat je door die Coronna spuiten een soort captain america word met superkrachten omdat je dna erdoor veranderd word.
  Dat je plots een supersoldier word.
  Wat een fantasie weer van je Ludwig:-)

 18. In Nederland heel eenvoudig….ze laten zich failliet verklaren beginen de volgende dag opnieuw ,en zijn van alle claims af.

 19. opodysee en nibiru kan je het vinden over dat mensen die die vax hebben genomen magnetisch zijn geworden op de plek waar ze die prik kregen,ik hoop voor de gevaccineerden dat het een slechte grap is…

 20. Ik las op het net dat gevaccineerden magnetisch kunnen zijn.Op dat filmpje zag je verschillende opnames van gevaccineerden die dat uitprobeerde op hun arm met een magneetje waar ze geprikt waren en warempel bij de meeste bleef het gewoon plakken/zitten……zou dat echt zijn of gewoon bangmakerij!?

 21. Willy,

  IK ben een Belg mét ballen. Geen enkel baas zal mij verplichten mij in te enten.

  Mijn top-advokaat is al lang …gekozen.

 22. Als mijn baas mij verplicht mij te laten vaccineren, schakel in onmiddellijk een top-advokaat in !!!!

  NO MERCY !!! EYE FOR EYE !!!

 23. Dat hele covid-19 hype is een politiek virus, het tast alles wat politiek correct is aan. Het is al langer bekent dat politiek correcte personen erg veel vertrouwen in de linkse politiek hebben en het zelf denken over laten aan de politiek c.q. de zich zelf benoemde deskundige, die buiten het gezichtsveld van het volk, financieel afhankelijk zijn bij het promoten van dit politieke virus. Hun grootste uitdaging is om zoveel mogelijk politieke correcte volgers aan de gentherapie injectie te krijgen. Zo worden bewust promotie filmpjes gepresenteerd dat het zogenaamde vaccin schaars is en dat er personen zijn die illegaal voor dringen. Enkel om het idee te wekken dat je een uitverkorende bent als jij dat zogenaamde vaccin kan bemachtigen. Alle negatieve berichtgeving over dat zogenaamde vaccin of over de PCR testen wordt gecensureerd en/of diegene als complotdenkers weggezet. Maar als het werkelijk over een ernstige ziekte ging, was al die promotie niet nodig. Maar hier hebben we ook niet te maken met een echte ziekte, maar met een hard nekkige politiek correct virus en die zeer subjectief en intelligent is wat betreft de locaties waar, wanneer en hoe laat dit politieke virus besmettelijk zou zijn. Als buitenstaander val je telkens van de ene verbazing naar de andere, wat betreft de zogenaamde beschermingsmaatregelen van de overheden, tegen dit politiek correcte virus. Je moet wel enorme krom en onlogisch kunnen denken, om zulke onzinnige flauwekul te kunnen verzinnen en dat met een ernstig gezicht kunnen presenteren op de media aan het volk.

  Aan Pinaar ,
  Reactie van het beheer op uw post van 17 mei 2021 om 22:24
  Mvg. Mod.

 24. Rutte zal zijn verantwoordelijkheid wel weg schuiven, en niets herinneren als het spannend wordt, De leugens worden verkocht als waarheid, De waarheid als leugens, afschuwelijk

 25. Toegestane medische experimenten en deze vaccins zijn het niet meer of minder.
  Het grote gewicht van het bewijs dat voor ons ligt om te bewerkstelligen dat bepaalde soorten medische experimenten op mensen, mits binnen redelijk goed gedefinieerde grenzen gehouden, in overeenstemming zijn met de ethiek van de medische professie in het algemeen. De hoofdrolspelers in de praktijk van menselijke experimenten rechtvaardigen hun opvattingen met het argument dat dergelijke experimenten resultaten opleveren voor het welzijn van de samenleving die niet met andere methoden of studiemiddelen te verkrijgen zijn. Allen zijn het er echter over eens dat bepaalde basisprincipes moeten worden nageleefd om te voldoen aan morele, ethische en juridische concepten:
  1. De vrijwillige toestemming van het menselijke subject is absoluut essentieel. Dit betekent dat de betrokken persoon de wettelijke bevoegdheid moet hebben om toestemming te geven; zo gesitueerd moeten zijn dat het in staat is om vrije keuzevrijheid uit te oefenen, zonder tussenkomst van enig element van geweld, fraude, bedrog, dwang, overreiking of andere bijbedoelingen of dwang; en dient voldoende kennis en begrip te hebben van de elementen van het betreffende onderwerp om hem in staat te stellen een begrijpende en verlichte beslissing te nemen.Dit laatste element vereist dat voordat de proefpersoon een bevestigend besluit aanvaardt, hem de aard, de duur en het doel van het experiment bekend moet worden gemaakt; de methode en middelen waarmee het zal worden uitgevoerd; alle ongemakken en gevaren die redelijkerwijs te verwachten zijn; en de effecten op zijn gezondheid of persoon die mogelijk afkomstig kunnen zijn van zijn deelname aan het experiment.

  De plicht en verantwoordelijkheid voor het vaststellen van de kwaliteit van de toestemming berust op elk individu dat het experiment initieert, leidt of eraan deelneemt. Het is een persoonlijke plicht en verantwoordelijkheid die niet ongestraft aan een ander mag worden overgedragen.
  2. Het experiment moet van dien aard zijn dat het vruchtbare resultaten oplevert voor het welzijn van de samenleving, niet te verwerven is met andere methoden of studiemiddelen, en niet willekeurig en onnodig van aard.
  3. Het experiment moet zo zijn opgezet en gebaseerd zijn op de resultaten van dierproeven en kennis van de natuurlijke geschiedenis van de ziekte of een ander probleem dat wordt bestudeerd, dat de verwachte resultaten de uitvoering van het experiment rechtvaardigen.
  4. Het experiment moet zo worden uitgevoerd dat alle onnodig lichamelijk en geestelijk lijden en letsel wordt vermeden.
  5. Er mag geen experiment worden uitgevoerd als er a priori reden is om aan te nemen dat de dood of invaliderend letsel zal plaatsvinden; behalve misschien in die experimenten waar de experimentele artsen ook als proefpersonen dienen.
  6. Het te nemen risico mag nooit groter zijn dan dat bepaald door het humanitaire belang van het probleem dat door het experiment moet worden opgelost.
  7. Er moeten de juiste voorbereidingen worden getroffen en er moeten voldoende faciliteiten worden geboden om de proefpersoon te beschermen tegen zelfs de kleinste kans op letsel, handicap of overlijden.
  8. Het experiment mag alleen worden uitgevoerd door wetenschappelijk gekwalificeerde personen. De hoogste mate van vaardigheid en zorg moet worden vereist in alle stadia van het experiment van degenen die het experiment uitvoeren of eraan deelnemen.
  9. Gedurende de loop van het experiment moet de menselijke proefpersoon de vrijheid hebben om het experiment te beëindigen als hij de fysieke of mentale toestand heeft bereikt waarin voortzetting van het experiment hem onmogelijk lijkt.
  10. Tijdens de loop van het experiment moet de verantwoordelijke wetenschapper bereid zijn het experiment in elk stadium te beëindigen, als hij waarschijnlijke redenen heeft om bij de uitoefening van de goede trouw, superieure vaardigheid en zorgvuldige inschatting die van hem worden verlangd, te geloven dat een voortzetting van het experiment zal waarschijnlijk resulteren in letsel, invaliditeit of overlijden van de proefpersoon.
  Zie voor meer informatie Nuremberg Doctor’s Trial , BMJ 1996; 313 (7070): 1445-75.

 26. Over een paar maanden kan het gewone leventje weer opgepakt worden met feesten, naar week en vakantie! Heerlijk! Laten we niet alleen destructief denken. Zonde van de tijd. Pak het leven op, boek een vakantie neem een Cocktail drankje en geniet.
  Jullie zullen zien dat de honderden miljoenen doden door vaccinatie, nieuwe elite, atoombommen, nano chips,volledige onzin is. Fijne dag

 27. In België is vaccinatie in wezen niet verplicht wel aangeraden. als je op de werkvloer bent en je besmet er tien anderen, dan ben je verder van huis, dit is het princiep van vaccinatie. De werkgever kan jou dan ook aansprakelijk vinden en op termijn afdanken. Volgens mij kan een werkgever niet aansprakelijk worden gesteld voor een mondiaal probleem. Maar nogmaals juist als in de VS, het is geen verplichting. Shalom PS. Ik ben nooit onder druk gezet om me niet te laten inenten of wel, wel door sommige schrijvers op deze website.

 28. Je zult zo’n baas hebben. Ben alweer blij dat ik al jaaaaren gepensioneerd ben.

 29. In Nederland zul je gewoon verplicht aan de spuit moeten.
  Een werkgever mag niet eisen dat je je laat volspuiten met die meuk, maar ze kunnen een vaccinweigeraar eenvoudig 2x een slechte beoordeling geven, gevolgd door ontslag.
  En daar komen ze gewoon mee weg.

 30. Werkgevers VS aansprakelijk voor gezondheidsschade als ze vaccinaties verplicht stellen…
  Dan zullen veel bedrijven failliet gaan door schadeclaims.

Comments are closed.