Prestigieuze pro-vaccinatie Salk Institute impliceert dat de Covid vaccins levensgevaarlijk zijn

—————————————————————————————————————————————–

Researchers concluderen dat Covid-19 ‘hoofdzakelijk een vaatziekte’ is – Circulation Research: Spike proteïne bevordert longschade – Uw immuunsysteem probeert u TEGEN het vaccin te beschermen

—————————————————————————————————————————————-

Researchers van het prestigieuze Salk Institute, opgericht door vaccinpionier Jonas Salk, erkennen in een wetenschappelijk artikel impliciet dat de Covid vaccins levensgevaarlijke bloedklonters en schade aan zowel bloedvaten als het immuunsysteem veroorzaken. We wezen er eerder deze week al op dat steeds meer gevestigde wetenschappers tot de conclusie komen dat juist de vaccins een grote bedreiging voor de menselijke gezondheid vormen. Vele duizenden Europeanen en Amerikanen hebben hun ‘vrijwillige’ deelname aan dit grootste ‘medische’ experiment aller tijden al met hun leven moeten bekopen, en vele honderdduizenden met hun gezondheid.

Alle in het Westen gebruikte Covid vaccins coderen het menselijk lichaam tot het aanmaken van het spike eiwit, het gevaarlijkste deel van het veronderstelde SARS-CoV-2 virus, met de bedoeling om mensen juist tegen de schadelijke gevolgen van dit spike eiwit te beschermen. Kortom: we laten uw lichaam iets gevaarlijks aanmaken zodat uw lichaam antistoffen aanmaakt tegen datzelfde gevaar, maar hebben geen idee hoe en of dat proces ooit nog wordt gestopt.

Waarom dan niet gewoon de ‘gok’ nemen het virus op te lopen, waar aantoonbaar 99,7% van de bevolking niet of nauwelijks ziek van wordt? Nee, die logische, historisch onomstreden gedachtegang is anno 2021 plotseling zó ouderwets. We mogen niet meer vertrouwen op ons natuurlijke immuunsysteem, maar alleen op wat er uit een spuit komt.

‘Covid-19 hoofdzakelijk een vaatziekte’

De vaccinfabrikanten, politici en media blijven maar beweren dat het spike eiwit onschadelijk is, maar ook het Salk Institute heeft nu geconcludeerd dat die aanname in het geheel niet klopt. Integendeel, in het artikel ‘Het spike proteïne van het nieuwe coronavirus speelt een bijkomende sleutelrol in ziekte‘ waarschuwen de Salk researchers en andere wetenschappelijke medewerkers dat het spike proteïne cellen beschadigt, ‘wat bevestigt dat Covid-19 hoofdzakelijk een vaatziekte is.’

Een ander spike eiwit dat zoveel slachtoffers eist?

De Salk wetenschappers mogen natuurlijk geen directe kritiek op vaccins leveren. Daarom beweren ze in hun artikel dat het spike eiwit zoals dat door de vaccins wordt aangemaakt zich heel anders gedraagt dan het spike eiwit van het veronderstelde virus.

Ten eerste gaat dat rechtstreeks tegen de propaganda van alle vaccinfabrikanten in dat hun producten nu juist exact hetzelfde spike eiwit aanmaken. Ten tweede haalt dit het nu van de vaccins sowieso onderuit, want als het spike eiwit dat door de vaccins wordt aangemaakt heel anders is dan dat van het virus, wat heeft vaccineren dan nog voor zin (er even vanuit gaand dat deze genetisch manipulerende ‘vaccins’ überhaupt zouden kunnen werken)?

Het positieve van dit onderzoek is dat nu zelfs pro-vaccinatie wetenschappers erkennen dat het spike eiwit verantwoordelijk is voor het enorme aantal dodelijke slachtoffers en mensen met ernstige bijwerkingen en langdurige, vaak permanente gezondheidsschade. Met andere woorden: het is een impliciete erkenning dat de Covid-19 vaccins levensgevaarlijk kunnen zijn.

Circulation Research: Spike proteïne bevordert longschade

Het Salk artikel verwijst naar een wetenschappelijke studie in Circulation Research getiteld ‘Het SARS-Cov-2 spike proteïne beschadigt de endothele functie door het onderdrukken van ACE-2‘. Edothele cellen zitten aan de binnenkant van het hart en de bloedvaten. Het spike proteïne ‘bevordert longschade’ omdat de ACE-2 receptoren worden verminderd. Hierdoor worden de endothele cellen in de bloedvaten en daardoor ook het functioneren de stofwisseling beschadigd.

Ook deze studie werd vanuit pro-vaccinatie standpunt geschreven, en stelt dat ‘door vaccinatie gegenereerde antilichamen’ het lichaam tegen het spike eiwit zouden kunnen beschermen. Wat er in wezen wordt gezegd is dat het spike proteïne enorme schade aan de vaatcellen kan aanrichten, en dat het immuunsysteem deze schade kan stoppen door het spike proteïne aan te vallen.

Het immuunsysteem probeert u TEGEN het vaccin te beschermen

Met andere woorden: het menselijke immuunsysteem probeert de patiënt te beschermen tegen de schade die door het vaccin wordt veroorzaakt, om te voorkomen dat de patiënt overlijdt aan de ernstige bijwerkingen en tegenreacties. Iemand die het Covid vaccin overleeft – waarbij we benadrukken dat deze schade ook pas na enkele weken, maanden of zelfs jaren kan optreden – heeft dat te danken aan de bescherming door het eigen immuunsysteem TEGEN het vaccin, en niet door het vaccin.

‘Het vaccin is het wapen,’ concludeert Mike ‘Natural News’ Adams dan ook. ‘Uw immuunsysteem is uw verdediging. Op basis van alleen al dit onderzoek zouden ALLE Covid vaccins onmiddellijk van de markt moeten worden gehaald en opnieuw worden geëvalueerd op lange termijn bijwerkingen.’

Volgens de officiële VAERS statistieken ligt het aantal vaccindoden in de VS in 2021 nu al bijna 4000% hoger dan het aantal doden door alle vaccinaties in 2020 bij elkaar opgeteld.

Hartaanval of hersenbloeding, aan het heilige vaccin mag het niet liggen

Het volgende mechanisme is dus wetenschappelijk bewezen en staat inmiddels vast: de Covid-19 vaccins geven uw lichaam opdracht om het spike eiwit aan te maken, dat vervolgens tot vaatschade en bloedproppen kan leiden, die zich door het lichaam verspreiden en in allerlei organen terecht kunnen komen (hart, longen, hersenen, etc.). Van de mensen die hieraan sterven wordt de doodsoorzaak vervolgens ‘hartaanval’ of ‘bloedprop’ of ‘hersenbloeding’ genoemd – aan de heilige vaccins kan en mag het immer nóóit liggen, hoeveel bewijs er inmiddels ook is dat juist die de grootste boosdoeners zijn.

Behalve potentiële blijvende of dodelijke schade aan de eigen gezondheid, blijken vaccin ontvangers ook nog eens een gevaar te kunnen vormen voor ongevaccineerden. De vele corona ‘wappies’ die netjes hun shots hebben ontvangen, worden namelijk in wandelende ‘spike fabrieken’ veranderd, en kunnen deze spike eiwitten vervolgens uitademen. Door dit proces van ‘shedding’ kunnen ze zo andere mensen besmetten (zie onze eerdere artikelen hierover).

Apartheid regime ontwikkelde biowapen-vaccins tegen zwarte bevolking

Vaccins als biowapen tegen de bevolking inzetten is niet nieuw. De technologie achter een dergelijk ‘zichzelf vermenigvuldigend’ vaccin werd ontwikkeld door het Apartheid regime in Zuid Afrika. Wetenschappers werkten destijds aan ‘rassen’vaccins waarmee de zwarte bevolking voor een groot deel zou kunnen worden uitgeroeid.

De Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health riep dit jaar op om juist dit soort zichzelf vermenigvuldigende vaccins in te zetten om de hele wereldbevolking automatisch te ‘vaccineren’. Dat programma zou dan door drones en AI robots moeten worden afgedwongen en gecontroleerd. (1)

Helaas lijken de mensen die nu nog steeds staan te trappelen om zich in een vaccinstraat te melden om zich genetisch te laten manipuleren tot het aanmaken van een potentieel levensgevaarlijk spike eiwit compleet gebrainwasht door de mainstream media en systeempolitici. Zij zijn ongevoelig geworden voor alle waarschuwingen en het vele bewijs, en kunnen niet geloven dat de wereld wordt bestuurd door gewetenloze monsters die er niet voor lijken terug te deinzen de mogelijk allergrootste genocide in de menselijke geschiedenis ooit op hun naam te krijgen.

 

Xander


(1) Natural News

Zie ook o.a.:

06-05: Vakblad Nature publiceert oproep arts voor keiharde aanpak anti-vax ’terroristen’ door VN
05-05: Ook gevestigde wetenschappers waarschuwen nu dat spike eiwit aangemaakt door Covid vaccins zeer schadelijk is en dodelijk kan zijn
01-05: Is het wel Covid-19? Dodengolf India kort na start vaccinaties
29-04: Steeds meer berichten van ongevaccineerden die ziek worden na contact met gevaccineerden
28-04: Officiële EU-cijfers 17 april: 7766 vaccinatiedoden en ruim 330.000 gewonden
06-04: Terwijl mensen blijven sterven verandert AstraZeneca naam vaccin in Vaxzevria
03-04: Oud-vicepresident Pfizer bevestigt dat coronavaccins massale depopulatie kunnen veroorzaken
29-03: Covid vaccins richten volgens officiële EU statistieken slachting aan in Europa
16-03: Strafrechtelijk onderzoek naar AstraZeneca nadat leraar sterft na vaccinatie, maar Italië gaat gewoon door met inenten|
15-03: Meest gelezen Britse medische auteur geeft ongekende waarschuwing af voor Covid vaccins
13-03: Toeval? Zogenaamd gevaarlijke corona mutaties komen uit 3 landen waar vaccin AstraZeneca is getest
12-03: Groep topwetenschappers dringt bij EU en EMA aan op intrekken toestemming Covid vaccins
07-03: ‘Zij die sterven groeten u’; Hoogleraar Capel vergelijkt werking Covid vaccins met een plofkraak
05-03: ‘Deze vaccins zijn het beste wat ons kon overkomen’ – een bloemlezing
03-03: Artsen VS constateren dat vrouwen borstkanker symptomen ontwikkelen na vaccinaties
02-03: Frans universitair onderzoek constateert ‘tientallen tot honderden keren hogere sterfte door Pifzer vaccin’
01-03: Nederlandse staat acht zich niet verantwoordelijk voor schade door vaccinaties en schuift schuld af op zorgverleners
24-02: Peer reviewed studie in Nature: Nano deeltjes vaccins kunnen hersenschade veroorzaken
18-02: Mark Zuckerberg: ‘Vaccins veranderen menselijk DNA, lange termijn gevolgen onbekend’
13-02: Oud-directeur spoedhulp afdeling VS verwacht over 4 tot 14 maanden ernstige gevolgen vaccinaties
05-02: (/ Research wijst op het risico dat juist vaccins levensgevaarlijke mutaties corona virus kunnen veroorzaken)
03-02: Professor Pierre Capel: ‘Vaccinatie 3.0 is Vaccinatie 3 keer NIKS’
25-01: Helsinki Comité voor Mensenrechten suggereert dat Pfizer vaccin ontwettig medisch experiment is’
22-01: Staat de V van Vaccin voor Victorie of Verdoemenis?’
18-01: Wetenschappers bezorgd dat Covid vaccins op termijn kanker kunnen veroorzaken
11-01: mRNA vaccins: genetische manipulatie is gevaarlijk omdat het onvruchtbaarheid kan veroorzaken
09-01: Professor Schetters noemt Nederlandse vaccinatiebeleid ‘hoogst onverantwoordelijk’ noemen.*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

64

 1. @ W: 12:28 pm. Juist. En wat nog erger is, de bevolking wordt tegen elkaar opgehitst, met medeweten van de politieke elite, en de cabal. Gevaccineerden tegen ongevaccineerden, aanhangers van het vaccineren tegen kritische andersdenkenden. En de duistere machten hierachter vinden dat helemaal prachtig, denk aan het WEF, de vrijmetselaars en de illuminati, en de superrijken als Gates, Soros en Rothschild.

 2. Is de gele ster voor iemand nog bekend? 1940-1945? Dit is wat er weer gebeurt.
  Ster is veranderd in een boekje

 3. Zolang ik Xandernieuws lees is er nog nooit wat van al die artikelen uitgekomen. Dit is ook weer zo’n complotdenkers verhaal. Allemaal bangmakerij. Er is er maar een die met al deze verhalen blij is. satan. Houd je bij Jezus. Hij geeft echte redding. Of je nou gevaccineerd bent of niet.

 4. De hoopgevende impact van vaccinaties: nul coronadoden in Engeland, Schotland en Noord-Ierland

  Voor het eerst sinds 30 juli vorig jaar noteerde Engeland maandag geen enkele coronadode in een dag tijd. Ook in Schotland en Noord-Ierland overleed in diezelfde periode geen enkele Covid-19-patiënt.

 5. Nog even over Salk, check http://whale.to/b/hoax1.html:

  “That the polio virus is the sole cause of polio is accepted by most people as gospel, and that the Salk and Sabin vaccines eradicated polio in the western world is etched into our collective consciousness as the major medical miracle of our time. But the history of polio and its vaccines is shrouded in a murky mist of politico/scientific manipulation, altered statistics, redefinition and reclassification of the disease, increased cases of vaccine induced paralytic polio, and monkey viruses transmitted by contaminated vaccines to millions of people worldwide.”—Edda West

  Gelieve te vertalen in het Nederlands, zie siteregels. Mod.

  Bedenk wat voor instituten je gelooft, zeker als ze namen van dergelijke smeerlappen dragen.

 6. @Oma,
  “Of is dit weer de volgende ronde politieke virocratische angst stratego? Mind control
  Dat vermoeden heb ik dus. Verdeel en heers. Apartheid, linksom of rechtsom.

 7. Genetisch Gemanipuleerd Voedsel is toch Verboden / niet Gewenst in Nederland (EU) ?
  Maar een Genetisch Manipulerend Vaccine in je lijf wordt Ons opgedrongen !

 8. @ kwamvanrechts 09/05/2021 om 10:00 pm

  Had er niet in mogen komen of zitten. Tot 7 mei gewoon verkocht en door velen geconsumeerd.
  Een pr-stunt dus om op 7 mei terug te roepen met houdbaarheidsdatum 8 mei.
  Moet je het ook nog maar net lezen of horen als klant.

  Gelijk de nep-maatregelen tegen de verspreiding van het virus, zoals niet op restaurant mogen maar wel met tien man boven de aanbiedingenbak hangen of voor het -schap in de supermarkt staan. Ook bij de bonusartikelen. 😉

 9. Wat bij verbaast, is dat ongeveer de gehele wereld burgers verplicht om de experimentele gifspuit te nemen.
  Zonder gifspuit word je geleidelijk overal buitengesloten.
  De overweldigende bewijzen dat de gifspuit de dood of chronisch ziek zijn veroorzaakt, wordt wereldwijd genegeerd.
  Hiermee wordt keihard bewezen dat een machtige elite de wereld regeert!
  En nu doelbewust wereldwijd genocide wil plegen via de gifspuit voor een virus die Gommers een verkoudheidsvirus noemt….

  https://twitter.com/Nora18885751/status/1381709289232928785?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1381709289232928785%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ninefornews.nl%2Fsay-what-diederik-gommers-corona-is-een-verkoudheidsvirus%2F

 10. Morgen is het alweer twee geleden dat massa’s mensen zich verzamelden op koningsdag. Het zou allemaal erg gevaarlijk zijn, aldus de moraalmedia. Die vierende mensen zouden zelfs ‘een belediging voor de zorg’ zijn, aldus het politiek correcte verhaal (men schijnt snel beledigd te zijn anno 2021, maar altijd is het de veronderstelde verre ‘ander’ die zich beledigd zou voelen).
  Maar we zien geen enorme stijging van ziekenhuisopnames. Waar is die pandemie dan eigenlijk?

 11. En weer een verontrustend artikel over het vaccineren via anderen?
  Het is een naar idee om mensen die niet gevaccineerd willen worden toch te behandelen zonder hun medewerking.
  Wat is hier nu echt de bedoeling van of het plan is de vraag waar blijft ons recht op eigen beslissing dan?
  https://greatgameindia.com/covid-19-vaccine-shedding/

 12. SALK is ook een mainstream instituut. Neem alles wat zij zeggen met een korrel zout, aangezien dit waarschijnlijk allemaal gecontroleerde media is. De “vaccins” gaan veel verder dan fysiek gevaarlijk zijn. Het is een mechanisme om ons genetisch te modificeren, tot slaaf te maken. Een hele interessante talk in deze context is https://open.lbry.com/@marengeti:c/A-Timely-Discussion-with-Sofia-Smallstorm-Andrew-Kaufman:8. Dit is veeleer een spiritueel gevaar dan een fysiek gevaar. Onthou en realiseer je: gevaccineerden zijn geen mens meer.

 13. @ Patatje Oorlog 6:46 pm, op 9/5. Dat klopt helemaal. Maar de grote massa, geheel gehersenspoeld door het Staatsjournaal en de rode media, gelooft geen enkel ander geluid, als van deze “leugenpers”. Mijn vertrouwen in de mensheid is gezakt tot onder het vriespunt, de enkele “wakkeren”, daargelaten.

 14. Sky News Australië onthult een Chinees document uit 2015 over Chinees onderzoek van een militaire universiteit (18 onderzoekers gelinkt aan het leger), waarbij de mogelijkheid van biologische wapens wordt onderzocht. Daarbij wordt ook SARS als wapen genoemd. Een nieuwe ziekte kan in de wereld worden gebracht via genetische wapens.
  Het document heet “De onnatuurlijke oorzaak van SARS en nieuwe soorten van door mensen gemaakte virussen als genetische wapens”.
  https://www.youtube.com/watch?v=kuKPBur_TiI
  Men noemt allerlei voordelen van zo’n biologisch genetisch gemanipuleerd ‘wapen’ (overbelaste ziekenhuizen; grote angst onder de bevolking o.a.), dat gevriesdroogd kan worden en dan kan worden losgelaten bij de ideale weersomstandigheden (droog weer b.v.).

  Het programma houdt de mogelijkheid open dat een virus per ongeluk ontsnapt kan zijn in Wuhan wegens falende veiligheidsmaatregelen.

 15. @Richard: het is het beste om gevaccineerden te mijden tot 1 week na hun vaccinatie, hou afstand en beperk zoveel mogelijk elk contact. Better safe than sorry.
  Pure waanzin, hé? Dat gevaccineerden nu het nieuwe besmettingsgevaar zouden vormen voor de maatschappij en voor ongevaccineerden…ironisch ook dat de rollen zijn omgedraaid…nu kunnen ze wijzen naar de gevaccineerden ipv de ongevaccineerden.
  Misschien gevaccineerden nu in quarantaine steken? Dwingen in hun kot te blijven zodat ze niemand kunnen besmetten en het virus verspreiden?
  Zouden ze nu ook spreken over uitsluiting voor gevaccineerden zoals ze van plan waren voor ‘anti-vaxxers’?
  Of is dit weer de volgende ronde politieke virocratische angst stratego? Mind f*ck?

 16. @kwamvanrechts schreef:
  09/05/2021 om 9:49 pm
  “En ondanks alle waarschuwingen adviseerde het RIVM deze week zwangere vrouwen toch vooral het vaccin te gaan nemen.
  Bron: Algemeen Dagblad (op internet)”

  Ze hebben het nog niet geleerd van de softenon baby’s!! Ongelooflijk!
  Baby moordenaars is dat RIVM, walgelijk.
  Zwangere vrouwen: bescherm uw baby’s!!!
  Dat is uw plicht als moeder: neem geen risico, GEEN VACCINATIE, ook niet na de geboorte, informeer uzelf, lees vaccinatieschade.be! Bescherm uw gezondheid, uw leven en de gezondheid en het leven van uw baby!

 17. Lees net het volgende op het AD (internet):

  “Mogelijk besmet met listeria: AH haalt rode bieten uit het schap

  Albert Heijn haalt per direct biologische rode bieten van het eigen merk uit het schap vanwege mogelijke besmetting met de listeriabacterie. Het gaat om de AH Biologische Rode Bieten geraspt, AH Biologische Rode Bieten blokjes en AH Biologische Rode Bieten gekookt.

  Alle producten hebben als houdbaarheidsdatum 8 mei 2021. Bieten van een andere houdbaarheidsdatum zijn wel veilig om te eten, zo laat de supermarktketen weten. De listeriabacterie kan een gevaar zijn voor de gezondheid. Met name jonge kinderen, ouderen, ZWANGERE VROUWEN en mensen met een verzwakt afweersysteem kunnen ziek worden van de bacterie.

  Symptomen van een listeriabesmetting zijn koorts, rillingen, pijn in de rug en hoofdpijn. De duur van de klachten kan sterk variëren van enkele dagen tot enkele maanden. Bij zwangere vrouwen kan een listeriabesmetting leiden tot een miskraam of hersenvliesontsteking.”

  AH laat hiermee zien dat het meer verantwoordelijkheid neemt dan het RIVM. Laat dit een voorbeeld zijn voor dhr. H. de Jonge.

 18. En ondanks alle waarschuwingen adviseerde het RIVM deze week zwangere vrouwen toch vooral het vaccin te gaan nemen.
  Bron: Algemeen Dagblad (op internet)

 19. Wat moet ik van zulke artikelen geloven?
  Je denkt toch zeker niet dat Israel zijn eigen mensen vermmord/
  Reactie

 20. @grote henk,
  Wij roepen en kiezen al jaren voor leiders die onze kinderen naar oorlogen sturen. Welke ouder stuurd zijn/haar kinderen doelbewust naar de dood? Welke mens kiest zijn/haar moordenaar?

 21. “Behalve potentiële blijvende of dodelijke schade aan de eigen gezondheid, blijken vaccin ontvangers ook nog eens een gevaar te kunnen vormen voor ongevaccineerden”
  Tjeetje! Dat gaat dus leiden tot een soort van omgekeerde apartheid en omgekeerde social distancing. Iedereen een gevaar voor elkaar. Leuk vooruitzicht! Medemens, waar bent U?

 22. @ johan. 09/05/2021 om 5:17 pm

  Interessant en zeer lezenswaardig artikel.
  Het belicht de twee kanten van de research.
  Hartelijk dank.

 23. Het staat 100% vast dat alle gevaccineerden zullen komen te overlijden. Geen ontsnappen aan. Zelfs de meest gerenommeerde Nobelprijswinnaars bevestigen dat. Het doet er niet welk vaccin je neemt, Pfizer, Moderna, AZ, Sinovac, Spoetnik enz. De dood gaat je achterna net zolang tot hij je te pakken heeft.

 24. Zo gaat dat nu eenmaal, uiteindelijk beginnen de bewoners van het gesticht “de Wereld” het huis waarin zij leven af te breken. Op zich niet erg, zeker niet als dit tot gevolg heeft dat het aantal bewoners drastisch, met zo’n 60%, kan afnemen.

 25. @ Agenda21
  Ik vond het artikel vandaag en heb net nog even op google gekeken en vond dit ook nog.
  Het schijnt al gebruikt te zijn om dieren in het wild zo te vaccineren door een soort van besmetting?
  Of het een smokescreen is kan ik niet bevestigen maar vond het de moeite waard om onder de aandacht van de lezers hier te brengen.
  Er is nu al zoveel commentaar zowel positief en negatief over de vaccinaties dat dit weer een andere kijk op het geheel kan zijn.
  En ik denk dat Xander wel in staat is om dit te checken als hij dit de moeite waard vind dit vond ik nu ook nog.
  https://thebulletin.org/2020/09/scientists-are-working-on-vaccines-that-spread-like-a-disease-what-could-possibly-go-wrong/
  En bedankt voor de reactie ik dacht ik check dit ook nog op google scholar met deze zoek opdracht.
  self spreading vaccines (mod. heeft mij gezegd geen zoek machine te linken sorry.)
  Ik denk dat je zelf eens moet kijken ik ben nu echt verbaasd en begrijp het nu steeds beter.
  Het moet niet gekker worden denk ik dan maar we zijn niet echt op de hoogte meer van wat wel of niet mogelijk blijkt te zijn.

 26. Ludwig schreef:
  09/05/2021 om 12:50 pm
  Jos Hermans (96), eerste Belg die coronavaccin kreeg, is overleden

  https://www.hln.be/binnenland/jos-hermans-96-eerste-belg-die-coronavaccin-kreeg-is-overleden~a7a5b98c/

  Jos Hermans (97), eerste Belg die coronavaccin kreeg, is overleden
  Jos Hermans is niet meer. De 97-jarige man uit Puurs-Sint-Amands kreeg eind vorig jaar als eerste Belg het coronavaccin toegediend.
  Zijn overlijden is niet-coronagerelateerd.

  De leugenpers doet zn naam weer alle eer aan:
  Zijn overlijden is inderdaad niet-coronagerelateerd maar corona-vaccinatie-gerelateerd.
  Maar voor bange pro-vaxxers een meevaller: die kunnen nu weeral zijn overlijden wijten aan zijn hoge ouderdom om het overlijden door onbekende gevolgen van vaccinatie te kunnen blijven ontkennen, dat zou tevens een geruststelling en opluchting zijn voor elke angstige gevaccineerde.
  Ideale smoes en zonder autopsie is de doodsoorzaak toch niet te achterhalen.

  @Adelaar Robin: de ouderen onder ons, die reeds jaren vaccinatie schade volgen, weten welk chemisch vergif in alle vaccins zitten. Wij hebben dan ook de plicht de jongere generaties daarvan op de hoogte te brengen en te waarschuwen.
  Toch een puntje: in veel vaccins is thimerosal (kwik dus, het meest giftige op deze planeet voor de mens) intussen verboden als bewaarmiddel en werd reeds vervangen door ander chemisch gif.
  Intussen moesten de farmaceuten bekennen dat zij niet konden bewijzen dat er geen verband bestaat tussen vaccinatie en autisme.
  In 1970 kwam autisme voor bij 1 kind op 10.000.
  In 2015 zijn reeds 1 op 50 kinderen autistisch door…vaccinatie.
  Ziedaar het en maar één gevolg van vaccinaties. 1+1=2
  Kinderen krijgen vanaf baby reeds 32 soorten gif via vaccinaties en herhalingsprikken in hun lijfje, waardoor de ontwikkeling van hun afweersysteem wordt verstoord, hun natuurlijke bescherming wegvalt en zij veel kwetsbaarder worden voor allerlei infecties en pathogenen – dat moeten ouders eens heel goed beseffen.
  Bescherm jezelf, je gezondheid en je leven, speel geen russische roulette met jouw leven en dat van je kinderen door vaccinatie. Zorg goed voor je natuurlijke afweersysteem voor je eigen welzijn.

 27. Dit zit in de vaccins.

  Formaldehyde/Formalin – Zeer giftig systematisch gif en carcinogeen.
  Betapropiolacton – Giftige chemische stof en carcinogeen. Kan dodelijk/permanent letsel veroorzaken na zeer korte blootstelling aan kleine hoeveelheden. Corrosieve chemische stof.
  Hexadecyltrimethylammoniumbromide – Kan schade veroorzaken aan de lever, het cardiovasculaire systeem en het centrale zenuwstelsel. Kan effecten op de voortplanting en geboorteafwijkingen veroorzaken.
  Aluminiumhydroxide, aluminiumfosfaat en aluminiumzouten – Neurotoxine. Houdt risico in op langdurige hersenontsteking/zwelling, neurologische aandoeningen, auto-immuunziekte, Alzheimer, dementie en autisme. Het dringt de hersenen binnen waar het voor onbepaalde tijd blijft bestaan.
  Thimerosal (kwik) – Neurotoxine. Veroorzaakt celschade, vermindert de oxidatie-reductieactiviteit, celdegeneratie en celdood. In verband gebracht met neurologische aandoeningen, Alzheimer, dementie, en autisme.
  Polysorbaat 80 & 20 – Overschrijdt de bloed-hersenbarrière en draagt aluminium, thimerosal en virussen met zich mee; waardoor het de hersenen kan binnendringen.
  Glutaraldehyde – Giftige chemische stof die wordt gebruikt als ontsmettingsmiddel voor warmtegevoelige medische apparatuur.
  Foetaal runderserum – Geoogst uit foetussen van runderen (koeien) die bij drachtige koeien worden afgenomen voordat zij worden geslacht.
  Human Diploid Fibroblast Cells – geaborteerde foetale cellen. Vreemd DNA heeft de mogelijkheid tot interactie met ons eigen DNA.
  Afrikaanse groene apenniercellen – Kunnen het SV-40 kanker veroorzakende virus dragen dat al ongeveer 30 miljoen Amerikanen heeft besmet.
  Aceton – Kan schade aan nieren, lever en zenuwen veroorzaken.
  E.Coli – Ja, dat lees je goed.
  DNA van het varkenscircovirus type-1
  Humane embryonale longcelculturen (van geaborteerde foetussen)

  Met dit overzichtje in de hand is een anonieme getuige naar een overheidsinstantie gegaan en heeft gevraagd om met een deskundige van de afdeling Toxicologie te spreken. Deze heeft

 28. @ johan 09/05/2021 om 2:09 pm

  Vaccineren zonder dat wij dat merken?
  Besmetten! Via “gevaccineerden”.
  Of is ook dit weer een smokescreen?

 29. Waarom ontbreken Rutte en Merkel op de EU-conferentie in Portugal?

 30. is er ook nog iemand die iets te melden heeft waar je blij van wordt? Al die negativiteit zou je depressief van worden. En als er dus iets niet goed voor je immuunsysteem is…

  Ik denk dat we het ondertussen wel weten. Ik las net dat in Canada een pastor gearresteerd is nadat hij een paar ‘stillen’ (politie) zijn kerk tijdens de paasviering uit gegooid heeft die wilden vaststellen dat men zich niet aan de corona ‘richtlijnen’ hield. Symbolisch,tekenend voor wat er op de voorgrond en achtergrond aan de hand is.

  Ga toch eens leven als overwinnaars. Koningskinderen. Niet bibberend en mopperend in een hoekje. Je gaat toch niemand overtuigen die gehersenspoeld is, die zijn vingers in zijn oren houd onder luid schreeuwen van ‘na na na na na’. Geef het goede voorbeeld; laat ZIEN wat normaal is. Zeg eens rustig ‘NEE’.

  En blijf in contact met onze opperbevelhebber (Heer der heerscharen) en overwinnaar en doe wat Hij van je vraagt. Zo simpel is het. Je krijgt namelijk alle tools die je nodig hebt wanneer je ze nodig hebt.

 31. ‘Veel van mijn patiënten hebben SPIJT dat ze de coronaprik hebben gehaald’
  https://www.ninefornews.nl/veel-van-mijn-patienten-hebben-spijt-dat-ze-de-coronaprik-hebben-gehaald/

  Klokkenluider NHS bestuurslid zegt “De regering pleegt genocide, en uw kinderen zijn de volgende”
  https://www.frontnieuws.com/klokkenluider-nhs-bestuurslid-zegt-de-regering-pleegt-genocide-en-uw-kinderen-zijn-de-volgende/

  Arts verdiept zich in coronavaccins en schrikt: ‘Word alsjeblieft wakker. Ze willen ons veranderen’ :
  https://www.ninefornews.nl/arts-verdiept-zich-in-coronavaccins-en-schrikt-word-alsjeblieft-wakker-ze-willen-ons-veranderen/

  Ontmaskerd: Facebook’s ‘onafhankelijke’ COVID Factchecker site FactCheck.org gefinancierd door een $1.9 miljard vaccinlobby:
  https://www.frontnieuws.com/ontmaskerd-facebooks-onafhankelijke-covid-factchecker-site-factcheck-org-gefinancierd-door-een-1-9-miljard-vaccinlobby/

  Midwin Charles: tv-commentator en advocaat dood na experimentele COVID mRNA-injectie
  https://www.frontnieuws.com/midwin-charles-tv-commentator-en-advocaat-dood-na-experimentele-covid-mrna-injectie/

  De geniale Dr. Vernon Coleman ( http://www.vernoncoleman.org )
  Een Spuit Vol met Dood
  https://www.frontnieuws.com/een-spuit-vol-met-dood/

  Gezondheidsautoriteit meldt 2 sterfgevallen onder baby’s na experimentele COVID-injecties tijdens klinische proeven
  https://www.frontnieuws.com/gezondheidsautoriteit-meldt-2-sterfgevallen-onder-babys-na-experimentele-covid-injecties-tijdens-klinische-proeven/

  Miskramen schieten in zes weken met 366% omhoog als gevolg van COVID vaccins
  https://www.frontnieuws.com/miskramen-schieten-in-zes-weken-met-366-omhoog-als-gevolg-van-covid-vaccins/

  Hogere kans op bijwerkingen AstraZeneca: zorginstelling plant uit voorzorg vrije dagen in
  https://www.ad.nl/binnenland/hogere-kans-op-bijwerkingen-astrazeneca-zorginstelling-plant-uit-voorzorg-vrije-dagen-in~ad15688e/

  Is er dan helemaal geen goed nieuws? Jazeker:
  Peiling Maurice de Hond: het CDA dondert nóg verder in elkaar
  ( vervolg op geloofsforum)

 32. Het schijnt dat er al weer nieuwe vaccins in aantocht zijn, nog erger dan de huidige (Front Nieuws).
  Wat ik zo triest vind is dat veel mensen denken dat dit allemaal een keer voorbij zal zijn.
  “Als alles weer normaal is” en “als het virus is uitgewoed”. Het wordt nooit meer normaal, dat is
  echt niet de bedoeling. Hoe eerder men dat beseft en in opstand komt hoe beter!

 33. Vroeger werden we gekrast met de koepokken om het immuunsysteem te leren de Pokken aan te vallen, door dus het vaccin aan te vallen. Nu bestaan de Pokken niet meer.

 34. De heer Geert Van den Bossche……die negatieve uitspraken heeft over de massa vaccinatie, maakt zich grote zorgen voor de nabije toekomst. Ik laat het nog in het midden want deze bill malinda gates foundation vaccine kenner kan nog gekoppeld zijn met deze organisatie.

  Niet dat dit het geval is want zijn argwaan over het vaccine is nog steeds feitelijk door hem verkondigd als verkeerd gebruikt. Het gemodificeerde vaccine geeft dus naar zijn mening grote problemen voor de nabije toekomst, voor zowel de gevaccineerde als die gene zonder vaccinatie.

  Deze man zet zijn reputatie op het spel en is niet meer afhankelijk van big pharma,…maar toch hou ik enig slag om de arm, want een aanval richting pharma door deze geleerde man, kan bijzonder heet onder zijn voeten worden.

  Hij vraagt dan ook om respons en dat meer deskundigen die zich willen aansluiten om op hoog gezond niveau hier over te debatteren., dan wel oplossingen voor te vinden.

  Politiek gezien worden wij inderdaad door een leraar basisonderwijs en dominees zoon gepromoot dit giftig goedje in te laten spuiten. De ongetrouwde voorzitter van de VVD heer Mark Rutte die redelijk goed geschoold is maar zich zelf laat “inblikken” door bejaarde “Klaus Schwab” en niet meer door “Unilever” ., verdiend het om opnieuw richting koningshuis te rijden op zijn fiets, maar dan wel zonder zadel.

  Het genocide beleid verdiend een tribunaal en de toekomst zal dit uitwijzen., Als dus al de gezond verstand denkende virologen, immunologen en of farmaceuten, zich groeperen dan staat er nog een flinke appel te schillen.

  Of dit gaat gebeuren is de vraag, ben blij met de oppositie in onze politiek en ben van mening dat deze zetels zich ernstig gaan verweren tegen dit opgedrongen vaccinatie beleid.

  Mijn hoop is dan ook dat onze…..”sorry herstel “…dat de gestemde dommerikken uit onze Nederlandse cultuur gekozen hebben voor het huidig zittend kabinet, zich kunnen inlezen naar de waarheid….maar mijn twijfel bestaat en gaat helaas niet uit mijn gedachten, kan IQ de oorzaak zijn

  Dit gedreven slachtvolk, omhelst het CDA en domme blonde Kaag, dan wel premier Rutte met hun opgedrongen covid certificaat….die met grote haast samen met veearts Ab Osterhaus u graag bedienen met gemodificeerd goedje…

  Wat is Nederland toch mooi….

  God Bless

 35. Effe dimmen graag, hoe moet handige Sjonnie (Ma Flodder) met z’n bakkebaarden en kameraden anders een leuk handeltje organiseren? Stop direkt met deze dwaze berichten of de “goedbedoelende ziel” (dixit Sjakie) verliest al z’n lucratieve connecties binnen het milieu voor later.

 36. Volgens het artikel:

  Now, a major new study shows that the virus spike proteins (which behave very differently than those safely encoded by vaccines) also play a key role in the disease itself.

  Ze hebben het niet over het/een vaccin, maar over Sars COV2 besmetting,

 37. De laatste alinea is mij uit het hart gegrepen. Ik volg nu dik een jaar de voor en tegens van Corona. In mijn omgeving ben ik de idioot die dingen ziet die er niet zijn………..helaas, ze zijn er wel. Ik ben opgehouden om mensen te overtuigen dat er ook een andere kant van Corona is. Ze willen die sites niet eens lezen! Ik blijf bij mijn standpunt, de wereld is en blijft een chaos, prikken? no way, al moeten ze mij vastbinden. Ik heb een gezond lichaam en dat laat ik niet verknallen door mafkezen die het slechtste met ons voor hebben

 38. Het is opvallend dat onze politieke leiders een christelijke achtergrond hebben. Ook Merkel is volgens mij de dochter van een dominee. Juist van deze leiders komen de antichristelijke plannen voor een wereldregering. Ook de paus die zich moet bezighouden met het ‘welzijn voor de eeuwigheid’ heeft zich geschaard achter deze ideeën.
  Het vaccineren heeft niets van doen met de gezondheid van de bevolking, maar alles met een verdienmodel van de big pharma en in het kielzog een wereldwijd controlesysteem van de wereldbevolking. Zogezegd 2 voor de prijs van1. Daarnaast is het vaccineren ook een prestigekwestie geworden, want er zijn voor miljarden vaccins ingekocht en dan is het moeilijk te verkopen om te zeggen dat ze niet werken en een goedkoop middel cq vitaminen de oplossing zijn. Ego en macht dus.

 39. @ M @ A: Nee, geen een vaccin is veilig.
  Het mazelen virus is zelfs via een officiële rechtszaak (Dr. Stefan Lanka) bewezen niet te bestaan en is dus het vaccin daarvoor volledig overbodig geweest. En als dat voor mazelen geldt, dan geldt dat waarschijnlijk ook voor alle andere ziekten die men door de jaren heen verzonnen om de angst (en de spuit) erin te houden.

 40. Ook in Engeland is m’n al aan het twijfelen of m’n verder gaat met het vaccin Astra-Zeneca. In Engeland zijn al 300 gevallen met bloed klonters geregistreerd dus dat is zeker niet veilig. Shalom

 41. Vaccins zijn één van de vele biowapens, denk ook aan chemtrails, fluor, vergif dat in water wordt toegevoegd om mensen dommer te maken, tandpasta, medicijnen en andere dagelijkse middelen die in eerste instantie onschuldig lijken. de één schadelijker dan de ander voor de gezondheid. 5G wifi kan zoals velen weten ook aan de lijst worden toegevoegd.

 42. Er verschijnen nu steeds meer berichten dat het virus toch een al dan niet bewust ontsnapt biowapen blijkt te zijn?
  Hier twee zeer opzienbarende artikelen op Zerohedge hier over en het moet aan iedereen verteld worden.
  Zo worden we bewust van biologische oorlogsvoering waar we als burgers geen weerstand tegen hebben.
  Ook word het tijd dat we tevens bekend gaan worden met de zogenaamde BSL-4 laboratoria en hier tegen in opstand komen.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Biosafety_level
  Dan de twee artikelen.
  1
  https://www.zerohedge.com/covid-19/bulletin-atomic-scientists-opens-wuhan-virus-pandoras-box
  2.
  https://www.zerohedge.com/covid-19/chinese-military-discussed-weaponizing-covid-2015-cause-enemys-medical-system-collapse

  En tevens een onderzoek van dappere Israelische mensen die de gevaren van het snel vaccineren wil openbaren.
  https://tapnewswire.com/2021/05/eye-watering-from-israel-vaccine-deaths-no-coincidences/
  En hier de pdf van hun bevindingen.
  https://4a1b9d73-4c47-4f3b-bb08-e515be8958ca.filesusr.com/ugd/3db409_3c4b29f97a7b4e2fb1d8d178ab138b91.pdf?fbclid=IwAR1jhOBaZIqdKu6y-9BREZMo8P8qIBZpA_xfjqg5F154pCLw-bkY-WtZLVw
  We zijn lijkt het nu in de derde wereldoorlog terecht gekomen met deze informatie die alleen kan leiden tot meer geweld en onrust.
  En dan besluit ons land in een totaal zinloze test maatschappij te veranderen om ons een schijn veiligheids gevoel te geven.
  Er is nu al zoveel economische en gezondheids schade aangericht dat dit zeker kan escaleren.

 43. https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210508_93751726

  “De Europese Commissie heeft een contract gesloten met vaccinproducenten Pfizer en BioNTech, voor de aankoop van nog eens 900 miljoen doses van hun coronavaccin. Die zullen geleverd worden in de periode 2021-2023, kondigt Commissievoorzitster Ursula von der Leyen aan.”

  En:

  “De vaccins worden in de komende twee jaar geleverd, en zijn bedoeld voor de herhalingsvaccinaties van volwassenen en voor de vaccinatie van minderjarigen.”

  En het mag wat kosten:

  “Volgens informatie van het Duitse persagentschap DPA is er 35 miljard euro gemoeid met de aankoop,”

  Met al dat geld hadden heel veel andere problemen opgelost kunnen worden.

  En nog worden de mensen niet wakker want het is nu toch overduidelijk aangetoond dat er ieder jaar minstens 2x gevaccineerd moet worden en dat de maatregels zoals de 1,5m. en de muilkorf niet weggaan want die spuit werkt maar voor de helft. Als ze al werkt. Als het doel is om mensen ziek te maken werkt ze prima.
  Hoe dan ook, KASSA voor big pharma

 44. @M uit A. In zo’n vaccin zou ik vertrouwen kunnen hebben. Maar ik heb dan weer twijfels over de Chinese productiemethoden. Er zijn nogal wat schandalen geweest rond Chinese vaccins.
  Maar verder denk ik dat verreweg het gros van de mensen niet ernstig ziek wordt van Covid. Dus ik zien de noodzaak niet van een injectie (ik nam ook geen griepprik).
  Volgens mij laten mensen zich vooral injecteren omdat ze weer normaal willen leven. Dat lijkt het belangrijkst. Toch vreemd dat je eerst een experimentele injectie moet krijgen om dan de basisvrijheden te mogen “ontvangen” (alsof de overheid die zou moeten uitdelen – dat is strijdig met de grondrechten – de overheid is niet onze vader en moeder).

 45. Geheel eens met de strekking van het artikel. Het COVID virus, is m.i. bewust losgelaten op de wereldbevolking, om daarna met de killer-vaccins te komen als oplossing. Dat is de situatie, en het oogmerk is inderdaad depopulatie van de wereldbevolking, dat heeft Gates zelf toegegeven. Maar de massa snurkt rustig verder.

 46. Lieve mensen,

  het vaccin is onderdeel van de politieke reset agenda. Er zijn nu teveel mensen.

  Ik zelf denk dat het dna van de mensen die het vaccin nemen dusdanig voor vele toekomstige generaties is ‘aangevreten’ en simpelweg de life-expectancy met minimaal >25 jaar zal verkorten naar een meer (zoals Bill Gates het bedoelde) economisch haalbare leeftijd.

  Denk even na waarom men de wereld van 98% gezonde mensen wil vaccineren met who-knows-what en niet op de 2% geïnfecteerde de nadruk leggen?

 47. Alle vaccines met mRNA technologie maken deze spike eiwitten aan maar 1 tje niet en dat is het sputnik vaccine. EMA wij van wc eend met hun hoofdkantoor in Amsterdam hebben het sputnik vaccine nog niet mogen goedkeuren omdat Rusland het simpelweg daar nog niet heeft aangeboden en dit kennelijk ook niet van plan is. Heel interessant dit.

 48. Toch is ( door internet ? ) het volk minder dom dan men doet voorkomen .
  Ik las dat met rustig weer een Navo-onderzeeboot voor de kust van de Shetland-eilanden lag en de bemanning op het dek een b.b.q. had .
  Op de eilandjes brak paniek uit omdat de bevolking dacht dat de mariniers zouden komen om hen te injecteren .

 49. Als er serieus getest zou worden,dan moet er gecontroleerd worden of mensen antistoffen hebben.
  Waarom vaccineren als het niet nodig is.
  Heb je aantoonbaar corona gehad,mag je vrij reizen.
  Tja be n ik nu een wappie? , als ik op werkvloer , of waar dan ook vraag wie niet vaccineerd kom ik niet op 10% , mensen staan echt te popelen om naar een of ander vakantieoord te vliegen , of een terrasje te pakken.
  Die laatste 10 % die weigert, ook die zullen zwichten , er is nergens ook maar enig collectief.
  De gevolgen gaan we meemaken.

 50. Het Sinovac vaccin uit China is gemaakt op dezelfde manier als de mazelen vaccin en andersoortige vaccins die we als baby hebben gekregen, is dat wel veilig?

 51. Stel de leraar van je kinderen heeft openlijk gezegd een pedofiel te zijn! Stuur jij je kinderen dan nog naar deze leraar ? ?? Als Bill Gates in het openbaar zegt de mensheid met 20% terug te willen brengen ga jij dan bewust een prik halen bij deze psychopaat?

 52. Van roken kan men ook longschade verkrijgen.
  Ik werkte lang geleden toen ik nog gezond was als logistieke medewerker voor een cigarenfabriek en bij elke gewerkte dag kreeg je een gratis pak cigaretten van de firma rokers en niet rokers.
  Vroeger werd er reclame gemaakt om te roken en nu dat velen verslaafd zijn zegt men dat je er kanker van kan krijgen.
  Nu zegt men dat die Coronna spuiten niet schadelijk zijn maar wie weet zeggen ze later dat het kanker verwekkers waren?
  Vroeger prijsde men asbest golfplaten aan en nu zegt men dat het kanker verwekkers zijn.
  Hetzelfde met auto’s en co2 Vroeger geen enkel probleem voor volksgezondheid en nu wel.
  Coronna spuiten zijn genetische gemanipuleerd dus denk ik dat het gevlogen zal hebben voor later.
  Misschien worden er daardoor wel een soort chernobil kinderen geboren?

 53. Hoewel er inderdaad slachtoffers zijn van de vaccinaties, zijn in mijn omgeving al velen gevaccineerd en hebben er tot nu toe weinig of geen last van. Dat versterkt hen in de overtuiging dat de vaccinweigeraars spookverhalen rondstrooien.
  Als de gevolgen waar vele wetenschappers tegen waarschuwen niet echt dramatische aantallen bereiken, zullen velen zich nog gewoon laten inenten. De media zal ongetwijfeld het succes met triomf aankondigen en de wappies demoniseren.
  Dan zal het een moeilijke tijd worden voor hen die zich uit overtuiging niet willen laten vaccineren.

 54. Zeer geacht Xander team in de 6e alinea staat:

  …. ‘ Ten tweede haalt dit het nu van de vaccins sowieso onderuit, want…..

  Iedereen zal begrijpen dat daar NUT hoort te staan ipv NU.

  MVG

 55. De regering weigert maar iets te zeggen ober het belang van ons eigen immuunsysteem en de preventieve werking van vitaminen en blijft maar inzetten op alleen vaccins vaccins, ook die vrome bek van Rutte en de Jonghe ( domineeszoon!) vindt het zomaar goed dat artsen die HCQ voorschrijven 150.000 EURO BOETE krijgen opgelegd van de Inspectie! Het volgende artikel is wel erg gedateerd maar dat maakt het des te schrijnender dat. niets wordt gedaan om de bevolking gezonde leefwijze en gebruik van supplementen dringend wordt geadviseerd! Dat is je taak Hugo de Jonge van het CDA, domineeszoon. Israel’s God is woedend man! Bekeer je!

  Professoren: waarom zwijgt de overheid over vitamine D?

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/581832287/professoren-waarom-zwijgt-de-overheid-over-vitamine-d

  AMSTERDAM – Een groep experts wil dat mensen preventief vitamine D gaan slikken. Genoeg wetenschappelijke studies wijzen naar gunstige effecten op Covid-19. Maar van de overheid horen we niets. ,,Alsof het ons niks interesseert dat intussen mensen dood gaan.’’
  Talloze vooraanstaande profs springen in de bres voor de vitamine, schrijft het AD. Professor Adrian Martineau van de Queen Mary University in Londen, die geldt als absolute autoriteit op het gebied van Vitamine D en de uitwerking op luchtwegziektes, sprak tegenover De Telegraaf begin oktober al van ’een unieke dubbele werking’. Hij noemde het ’logisch’ om preventief slikken aan te raden. Negen dagen later herhaalde een groep experts dat standpunt in het AD.

Comments are closed.