Crisis VS: Grote voedselleverancier gaat 3 maanden dicht; benzineprijs explodeert

—————————————————————————————————————————————-

De (geplande) ‘dark winter’ met enorme energie- en voedseltekorten in het Westen komt er onverbiddellijk aan

—————————————————————————————————————————————–

De doelbewust in gang gezette systeemcrisis lijkt definitief de volgende fase in te gaan nu de schappen van sommige grote Amerikaanse supermarkten zoals Wall Mart leeg beginnen te raken, en één van de grootste houdbare voedselleveranciers van het land de komende 90 dagen dicht is vanwege ‘enorme tekorten’ en ‘substantiële vertragingen’. Ook zijn de prijzen van benzine naar Nederlandse niveaus geëxplodeerd (Nederland: hoogste prijs van heel Europa). Voor een liter ongelood-plus moet bij sommige pompen nu omgerekend € 1,759 worden betaald, naar Amerikaanse begrippen een duizelingwekkend bedrag.

Vanaf 7 oktober is mega-voedselleverancier Augason Farms drie maanden lang gesloten. In die tijd worden er ook online geen bestellingen meer geaccepteerd, en hoopt men de enorme tekorten weer aan te vullen. Dit is te vergelijken met bijvoorbeeld HAK, dat dan aan de supermarkten zou laten weten de komende 3 maanden geen potjes met groenten e.d. te kunnen leveren. Dit zou een run op de laatste voorraden in de supermarkten veroorzaken.

‘Het is nog meer bewijs van de versnelde instorting van de voedsel bevoorradingslijnen,’ schrijft Natural News. ‘Zoals we herhaaldelijk hebben gewaarschuwd zal de wereld in een ‘dark winter’ worden gestort met extreme voedselschaarste, elektriciteits/energieschaarste en oplopende aantallen spike proteïne (en ADE-) slachtoffers onder de gevaccineerden.’

Tekort arbeidskrachten: ook door gevolgen ‘vaccinaties’?

Er kan vanuit de overheid nog zoveel extra geld tegenaan worden gegooid, ‘maar geld kun je niet eten’. Wat heb je aan 1000 dollar of euro als je honger hebt en de supermarkten zijn leeg, en ook online verschijnt overal de melding ‘op’ of ‘uitverkocht’. ‘Het probleem is niet een gebrek aan geld, maar een gebrek aan arbeidskrachten dankzij alle Covid lockdowns, die volslagen nonsens zijn en zijn gebaseerd op irrationele junk-science,’ vervolgt Adams. (Zie ook ons artikel van 24-08: VS op rand van instorting: Wankelend Biden regime kondigt medische dictatuur af en veroorzaakt voedselcrisis).

Het gebrek aan arbeidskrachten zou daarnaast nog eens een andere oorzaak kunnen hebben: de hoogst omstreden Covid gentherapie injecties hebben veel meer mensen dan officieel bekend wordt gemaakt uitgeschakeld, hetzij tijdelijk, hetzij langdurig, hetzij voorgoed.

Zo is er in Groot Brittannië een tekort aan 100.000 vrachtwagenchauffeurs. Die moesten vanwege de lockdowns allemaal thuis blijven, maar nu er is werk te over voor hen. Bovendien zijn hun Covid-uitkeringen gestopt, dus hebben ze ook geen compensatie voor hun enorme inkomensverlies meer. Waar zijn deze chauffeurs dan gebleven? Ook in andere sectoren (zorg, schoonmaak, fabrieken, retail, etc.) zijn er grote personeelstekorten.

‘Ieder volk is slechts 9 maaltijden verwijderd van een revolutie’

Adams’ HealthRangerStore verkoopt speciale organische-, bio- en andere ‘health’ producten, van vitamines en supplementen tot persoonlijke verzorging en ook voedsel. Hij schreef enkele weken geleden dat de alle normale voedselcontracten die voor 12 maanden zijn gesloten, zijn opgeheven. Leveranciers lieten al in juli weten na 90 dagen geen garanties meer te kunnen geven. De situatie is nu zo nijpend, dat hetgeen nog wel (vaak slechts gedeeltelijk) kan worden geleverd vooraf moet worden betaald. ‘De laatste keer dat we nieuwe voedselemmers online zetten, waren ze in 90 minuten uitverkocht. Sindsdien hebben we geen voorraad meer.’

‘Degenen die de realiteit blijven ontkennen zullen dat niet veel langer meer kunnen volhouden. De schappen beginnen nu namelijk ook leeg te raken. Zoals ze zeggen: ieder volk is slechts negen maaltijden verwijderd van een revolutie. Deze negen missende maaltijden lijken er deze winter aan te komen.’

‘We wensen Augason Farms alle geluk bij het herstarten in 2022, mochten de bevoorradingslijnen verbeteren. Wij zijn echter extreem bezorgd dat de situatie over 90 dagen nog veel erger is. Degenen die de komende 30 tot 60 dagen geen voedselvoorraad aanleggen zouden in januari / februari wel eens letterlijk kunnen omkomen van de honger. Volgens industrie insiders zal ook het elektriciteitsnet dan niet meer betrouwbaar functioneren.’ (1)

Gas- en olie infrastructuur opzettelijk ondermijnd

Wat de gefabriceerde energiecrisis betreft wijst radio host Hal Turner op het opzettelijk stilleggen of vertragen van pijpleidingen en -projecten, en het invoeren van absurde nieuwe regels, belastingen, heffingen en beperkingen voor olie- en gasproducenten door het regime Biden (2) – precies wat de afgelopen jaren heel doelbewust in Europa is gedaan, en wat ook hier een enorme energiecrisis – en daardoor mogelijk zelfs een maatschappelijke systeemcrisis met grootschalige onrust – zal veroorzaken.

Je kunt niet tegen astronomische kosten een economie maandenlang deels op slot gooien, en dan de boel herstarten alsof er niets aan de hand is. Politici die beweren dat dit zonder ingrijpende gevolgen kan blijven, hebben of geen flauw benul hoe een gezonde economie werkt, of weten dit wel en misleiden het volk. Dat blijkt nu overduidelijk in de VS, en ook in steeds meer landen in Europa. De pijnlijke gevolgen van alle ontwrichtende en vernietigende Covid maatregelen zullen de komende maanden pas goed worden gevoeld.

Kan deze staatsgreep tegen ons land en volk nog worden gestopt?

En zelfs dan staan we nog maar aan het begin, want het illegaal opererende VVD66 regime gaat beleid uitvoeren waarmee de complete boerenstand in Nederland feitelijk wordt opgeheven en genationaliseerd. Daarmee voeren de kabinetten Rutte (/Kaag/De Jonge) de communistische ‘Great Reset’ / ‘Green Deal’ staatsgreep uit die Agenda-2030 van de VN moet realiseren. Nederland zal volgens deze plannen in een permanente klimaat lockdown worden gezet waarin we nauwelijks nog vrijheden en zelfbeschikking hebben, en worden veranderd in één grote stads-immigratiestaat waarin onze positie als een van de belangrijkste voedselproducenten volledig zal zijn afgebroken.

Mijn persoonlijke mening? Ik denk dat slechts één week met stroom- en/of gasstoringen tijdens een extreem koude winter, gekoppeld aan voedseltekorten in de supermarkten, een reeds afgelopen zomer internationaal afgesproken nieuwe lockdown, een energierekening die in Nederland gemiddeld 900 tot 1100 euro hoger ligt -waar de komende door het WEF geplande cyberaanval nog eens bovenop dreigt te komen- het volk eindelijk massaal in opstand zal kunnen doen komen tegen deze globalistische klimaat-vaccinatie staatsgreep tegen ons land, onze samenleving, onze economie/welvaart en onze toekomst.

Zo niet, dan wacht ons en onze (klein)kinderen tot in lengte van jaren niets anders dan keiharde fascistische eco/injectie onderdrukking, bittere armoede* en massa’s, massa’s slachtoffers, te beginnen bij de allerzwaksten (als die tenminste nog niet zijn weggeëuthanaseerd met nieuwe Covid boostershots).

(* U denkt dat dit overdreven is? Lees dan eens dit artikel van 12-01: Deutsche Bank: Green Deal EU betekent mega crisis, eco-dictatuur en groot verlies van welvaart ).

 

Xander


(1) Natural News
(2) Hal Turner Radio Show

Zie ook o.a.:

07-10: Top meteorologisch centrum voorspelt extreem koude winter in Europa; energieprijzen door het dak
29-09: Nature Climate Change studie waarschuwt voor stilvallen golfstroom en periode met extreme kou in Europa
27-09: Topeconoom Armstrong: ‘Wereldwijde Great Reset machtsovername zal na 2022-2023 falen’
23-09: Europese energiecrisis nabij: Britse organisaties waarschuwen dat mensen deze winter moeten kiezen tussen verwarming of voedsel
11-09: ‘Duurzaam’ faalt: Engeland start oude kolencentrale op nu Europa deze winter op energiecrisis afstevent
10-09: ‘Burgeroorlog VS nabij nu Biden gouverneurs die verplichte vaccinaties weigeren wil afzetten’
24-08: VS op rand van instorting: Wankelend Biden regime kondigt medische dictatuur af en veroorzaakt voedselcrisis
10-08: IPCC fake science rapport moet bevolking rijp maken voor permanente klimaat lockdowns
30-07: ‘Gelekt document Duitse RIVM: Nieuwe lockdown in herfst en winter’
30-07: Nieuwe voorbeelden van de keiharde fascistische Covid tirannie die aan de wereld wordt opgelegd
19-07: Macht der machtelozen: Václav Havels boek over hoe het volk een tiranniek regime verslaat
25-05: (/ Geplande (false flag) WEF cyberaanval om financiële systeem op te blazen vermoedelijk tussen 2021 en maart 2022)
10-04: ‘World Economic Forum oefent op komende cyberaanval om Westen genadeklap te geven’
09-04: Deagel verandert in bijgestelde prognose niets aan instorting Westerse beschaving in 2025
20-02: Kou doet groene energie de das om: Windmolens oorzaak van instorten stroomvoorziening in Texas
25-01: Duitsland overweegt elektriciteit te rantsoeneren vanwege onstabiliteit door groene energie
12-01: Deutsche Bank: Green Deal EU betekent mega crisis, eco-dictatuur en groot verlies van welvaart

2020:

30-08: Gaat het de Democraten en Hillary lukken om de VS in een burgeroorlog te storten?
30-06: Oud beheerder FEMA-kamp zegt dat duizenden guillotines klaarstaan voor massamoord op conservatieve Amerikanen
09-02: Verenigde Staten hebben dankzij Democraten geen functionerende overheid meer’ (/ ‘Democraten plegen een regelrechte politieke coup om onze democratie omver te werpen’)
21-01: Klim(h)aatmeisje Greta eist in Davos volledige stop op brandstof terwijl het juist kouder wordt
21-01: (/ Topeconoom Armstrong: ‘De klimaatactivisten zullen de economie vernietigen’ 

2019:

20-12: Urgenda bedrog: Staat moet op basis van fake science CO2 uitstoot sneller verminderen (/ IPCC erkent eigen foute voorspellingen: opwarming in 10 jaar niet 0,2 maar slechts 0,05 graden C.)
30-11: Oud-hoofdredacteur: Uitroepen klimaat noodtoestand door EU is vergelijkbaar met opkomst Nazi’s
28-11: Visie World Economic Forum voor de wereld na Covid: Een afschuwelijke toekomst
17-11: ‘Wereld kan tussen 2020 en 2024 drastisch veranderen…’
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

70

 1. @ *Cassandro*, sorry voor de verkeerde letter! Google Chrome had me weer te pakken, met hun woorden & letter wissel tricks, ben blijkbaar te traag in mijn correctie reactie soms … Forgive me? Groetjes,

 2. @ *Cassandra*, die blijkbaar ook van tussen de sterretjes komt? Niemand in een kleed van vlees, bloed & beenderen, heeft dat lichaamskleed hier voor altijd, daar we er zelfbeschikking over hebben, zorgen wij daar ook zelf voor & beslissen we daar individueel zelf over, okay? Jij over uw lichaam, anderen over het zijne & het hare, ik heb ook hersenen gekregen, dus gebruik ik ze voor mezelf, Socrates dronk de gifbeker, zijn zorg, zijn keuze. We hebben heel ons leven toch dat water van de kraan kunnen drinken? Natuurlijk kan met van alles & nog wat misdaden gepleegd worden, maar je hebt toch ook proeforganen in de mond, die moet je ook oefenen. Wij kunnen ook niet voorkomen dat een gewapend iemand ons neerschiet? Je heb niet alles in de hand toch? Het leven hier was altijd vol met risico’s, die moet je ook nemen. Het is toch die vrijheid we allemaal willen & recht op hebben? Ik neem gewoon het risico er altijd al was om van dat kraanwater te drinken. Dat is mijn verantwoordelijkheid, niet van politici of iemand anders. Wie dat water vergiftigen, is hun misdaad, niet het mijne, het zal toch moeilijk zijn om dat water selectief te gaan vergiftigen? Het eten dat je koopt kan toch ook vergiftigd zijn? Tegen gif bouwen we ook weerstand op, net zoals tegen bacteriën & virussen. Niet wat de mond ingaat …. ???

 3. Ja , de meeste mensen hebben zich in slaap laten wiegen op hun appartementje , als dan alles schaars word zijn ze een vogel voor de kat , als je met hout of kolen kan verwarmen en je hebt een voorraad brandstof kunnen ze je niet veel maken , vroeger hadden alle mensen putwater , er zit nog steeds water in de grond dat drinkbaar is en een tuin waar je groeten en aardappels verbouwd , een boomgaard , ikzelf kan zonder elektriciteit of gas koken op mijn kachel indien nodig , altijd butaan in flessen ruim in voorraad , kippen voor vers eieren , voorraad wijn , bloem voor brood , niet iedereen heeft de infrastructuur om wat meer zijn plan te trekken
  ook nog de moeite waard om te bekijken volgende link waar je ziet wat er staat te gebeuren
  http://www.stopworldcontrol.com/monopoly

 4. @XB en aan allen die met ‘drinkbaar water’ enz. bezig zijn… OK, want wij vinden het toch ZO vanzelfsprekend dat er altijd zuiver water uit onze kraan loopt van zodra je deze maar open draait… Maar waar komt dat water vandaan? Meestal uit watertorens om die constante druk te kunnen garanderen… Maar wat als bij een (zgn.) ‘elektriciteitspanne’ alle grote pompen uit vallen om al dat kostbare water in die watertorens naar boven te stuwen?
  Want we gaan zeker nog hele rare dingen zien gebeuren, dingen waaraan we nu nog helemaal niet aan gedacht hebben… Zoals bijv.? Allez komaan, wie biedt meer? 😉

 5. Was wallmart niet al jaren geleden een keer tijdelijk dichtgegaan ivm verdachte verbouwingen. Kan iemand dit nog herinneren?

 6. Iemand is hier over Waterfilters bezig, een hele tijd geleden was ik ook klant bij omgekeerde osmose filter business kereltjes, maar helaas is dat allemaal niet zo simpel, want die filters geraken verzadigd, dan komen die ook vol met bacteriën & weet ik veel, + dat die heel veel water verbruiken, dat moet daar de hele tijd staan druppelen! Die waren verhuisd die verkopers, kwamen niet meer met andere filters! Dan zou je ook nog kunnen gaan koken & waterdamp weer opvangen, maar dat kost ook weer veel energie! Nee zeg, ik niet meer, gewoon kraanwater koken, & toen was er koffie! De chloor verdampt wel, de kalk blijft aan de zijwand inoxpan, kan je regelmatig afkrabben met een oude lepel ofzo, we gaan toch ook niet zinloos met waterflessen sleuren die ook te mineraalrijk zijn???

 7. Goede zaak om hier de boeren het leven zuur te maken. Ook iets van de groene gekken.
  Maar gelukkig hebben we in dit land Boer zoekt vrouw, de Meilandjes , Snolle Bollekes Andre Hazes en onze objectieve media en de NPO. Het is nu de vraag, is dit volgzame slaapvolk gek of de leiders gek. Ik denk allebei.

 8. Verwachten jullie dat de kraanwater word gestopt dan? Heb 30 liter opgeslagen flessen verder kaarsen koffie en blik ook bier blijft lang goed

 9. @*Cassandro* schreef: 10/10/2021 om 7:00 am:

  Zelf heb ik al bezuinigingen op mijn drinkwaterverbruik doorgevoerd. Zo doe ik na het afwassen het afwaswater in een grote emmer om daarmee het toilet na de kleine boodschap door te spoelen. Ook gebruik ik het spoelwater van de wasmachine door bij het wassen de functie ‘Spoelstop’ op de wasmachine in te schakelen. Daarmee wordt het wasproces vlak voor het eindcentrifugeren en afpompen onderbroken. De afvoerslang van de wasmachine doe ik dan in een emmer of in een grote gieter en tijdens het centrifugeren laat ik het spoelwater daarin lopen. Dat water gebruik ik dan ook om het toilet na de kleine boodschap door te spoelen.

 10. Graag wil ik de reageerders nog in herinnering roepen aan de occulte tekenfilm : i Pet Goat” (uit 2013).
  Hierin toont de elite wat zij voor de komende jaren met de wereld van plan is.
  De voornaamste scenes vinden plaats in een sneeuw/ijs landschap (Winter 2021/2022?). Om een aantal te noemen: opkomst valse profeet ( Bergoglio, met zijn toekomstige ene oog), opkomst Antichrist, splijting van de vlag van Amerika (splijting Amerika), splijting van de “big apple” (New York), een Amerikaanse aanval met B21 op een moskee, gevolgd door een atoombom explosie (Israël/Iran),
  Gesmoord vredesprotest tijdens de nieuwjaarsdag van het jaar van de Tijger (1 feb. 2022, het protestmeisje), ondergang van de kerk, opkomst antichrist etc. Afijn bestuur het nog eens op Y.T.

 11. Ethiopië heeft de UN & WHO letterlijk buitengezet, wanneer gaan wij dat hier ook gaan doen? Als die het kunnen, waarom wij niet?! Je weet dat Tedros een terrorist is uit dat land, & dat hij collaboreert met China! De regering van Ethiopië is een voortrekker, niet Amerika!

 12. @amo schreef:
  09/10/2021 om 8:25 pm
  “Hier de oprechte woede van een gewone burger: https://twitter.com/2Ajaxfriend/status/1446727622071930885
  Iemand die ziet hoe hij en zijn familie worden geknecht door een waanzinnig geworden overheid.
  Dit is geen gespeelde woede vanuit een of andere ideologie. Dit is de woede van iemand die met de rug tegen de muur staat vanwege puur onrecht dat ons wordt aangedaan door kille en blinde bureaucraten!”

  Deze burger heeft OVERSCHOT van gelijk!
  Je merkt dat de bom op ontploffen staat en niet enkel in de VS…

 13. Het Amerika van Biden is ”China politiek”, ze zullen zich daar toch ook zelf van moeten bevrijden, als ze hem laten zitten, zal het van kwaad tot erger worden! Wij hebben zelf al last genoeg met de ”China politici” van hier, dat ik me zou zitten focussen op Amerika. Ik wil niets meer zien over de officiële berichten van waar dan ook, ik denk kleinschaliger, niet globalistisch. De officiële is overal 1 pot nat eenheidsworst, het is overal dezelfde agenda’s ze hersenspoelen! Dat weten we straks al twee jaar, alle tekorten zijn kunstmatig gecreëerd!

 14. Waterfilter: ik heb een sawyer van nog geen 40 euro, goed voor 100000 liter..en nog een katadyn van 30 jaar oud.. koolstoffilter..zelf maken, bbq houtskool en zand…
  Voorraad water…een behoorlijk regenwatervat heeft zin. Anders grondwater oppompen. Pompjes op 12 volt kosten niet veel…
  Autorijden…dicht in de buurt…zeg tot 15 km doe ik nog steeds op de brommer..ik ben 65 en geniet ervan…dan kosten de km ook niet zo veel…
  Verwarming, koken wanneer uitval stroom… petroleumstel …(erfstuk) werkt ideaal op diesel… Heb een afrika radio die werkt op een opwindveer…

 15. Men zegt Haal water in huis Maar Waarom Er is een waterleiding ja En hoeveel water dan ? Mag bier ook bv of cola??

 16. Ik zie hier diverse posten over drinkwater.
  Ga zo nodig de boer op die een pomp heeft. Dit water wordt meestal opgepompd van 30 mtr diepte en schoner dan drinkwater waar je niet van weet wat er ingestopt wordt.
  Er is nog genoeg schoon drinkwater uit de grond te halen. Ik heb een pomp van 10 mtr diep en heb het water vaak genoeg gedronken.

 17. Gaan hier meteen in de prijsverhoging om het grote voorbeeld Amerika te volgen.

 18. @DrM… hoeveel liter drinkwater heeft een (volwassen) mens nodig – per dag? = ca. 2,8 liter.
  Cfr. https://kennisbank.serviceapotheek.nl/artikel/hoeveel-water-hebt-u-nodig
  Dus als je met een gezin van 2 ouders en 2 kinderen één week wilt rond komen (incl. een halve liter per dag water pp. voor hygiëne, kattewasje, scheerbeurt, huisdieren, kamerplanten enz. moet je rekenen dat dit gezin minstens 60 flessen van 1;5 liter water in huis moet halen voor één week.
  Wees ook voortaan heel zuinig met water: verzamel al het afwas- en lavabo-water om bijv. de vloer op te nemen of het toilet door te kunnen spoelen. Wat ik nu zelf doe – ik maak er een gewoonte van – is telkens wanneer ik een (korte) douche neem, een emmer voor mijn benen zetten: de helft van het water dat je langs lijf loopt, komt in die emmer terecht (weliswaar met wat zeepresten) maar toch goed voor alweer een WC-spoelbeurt…
  Alles beetjes helpen toch? En dat moet ik nu als een ‘pelch’ aanleren aan nen ‘ollander’ 😉 😉 😉

 19. “Er kan vanuit de overheid nog zoveel extra geld tegenaan worden gegooid, ‘maar geld kun je niet eten’. Wat heb je aan 1000 dollar of euro als je honger hebt en de supermarkten zijn leeg, en ook online verschijnt overal de melding ‘op’ of ‘uitverkocht’.”

  Een inheemse helderziende, wiens diensten regelmatig werden gebruikt door lokale en Sovjet top partij leiders op dat moment, voorspeld ongeveer 50 of 60 jaar geleden: “Op een dag zul je eten en drinken in gouden kommen en bekers, maar je zult geen water hebben”, “Sinds wanneer vertel ik je dat de tijd zal komen dat je gouden sieraden zal verkopen voor water”, en “Al het verborgen goud zal naar de oppervlakte van de aarde komen, maar het water zal verborgen zijn. Dat is zeker”.

  Dus, naast het feit dat de euro niets zal kopen, zal deze “goud en zilver rush” om ze te kopen, die zich uitstrekt tot vele alternatieve sites, uiteindelijk een droge steen raken. Wat ga je kopen als je niets te kopen hebt?
  Een fanatieke vriend van mij merkte dat in de afgelopen twee jaar, voor de pLandemie van Rusland, China en andere landen, ze kochten goud per ton. Hij zegt: “Wanneer je goud hebt, kun je het verbergen waar niemand het zal vinden”. Maar als ze met machinegeweren komen, duwen ze de loop van het Machinegeweer achter je en zeggen: “Vertel me waar het goud is, of ik haal de trekker over!”? Ze zullen hem niet zoeken waar niemand hem zal vinden, jij zult hem daarheen brengen.
  Grote vissen kopen goud omdat ze het zullen verbieden onder strenge sancties voor overtreders. Om de enige CBDC te zijn voor gehoorzame overlevenden, vanaf jaar 01 in de kovidische-nul koolstof kalender. Kunnen ze de schatten nemen die de mot en de roest niet eet? Makkelijk te zeggen, nietwaar…
  (Ik heb geluk dat QV hier geen moderator is, dat hij met mijn correcte taal lang geleden een strop om mijn nek heeft gehangen 😉 Ik hef een toast op mijn geluk met een glas melk, QV!:)

 20. Jullie hebben daar zelf allemaal aan meegewerkt door steeds opnieuw te stemmen op de verkeerde partijen, dus nu ook niet klagen.

  Typisch iets voor hollanders met hun betweterige vingertjes.

  Geniet er maar van, het wordt nog duizend maal erger.

  Blijf gewoon lekker doorgaan met stemmen op gevestigde partijen, dan kom je nog eens ergens!!!

 21. ‘Ster’: een kilo rijst voor nog geen euro?
  Dat moet dan heel inferieure rijst zijn van de allergoedkoopste supermarkt: goedkoop is duurkoop!
  Het kan dus sowieso geen biologische rijst zijn……………

  Verder bij uitzondering een een prangende computervraag: ca anderhalf uur geleden vertoonde het computerscherm
  ineens via google chrome maar een half beeld: een computerherstart leverde geen verandering op. Hoe los je dit op als je niet naar de rechterkant kunt waar je normaliter het beeld kunt verkleinen/vergroten. Bij de emails kom je zo ook niet………
  En dat in het weekend ……….

 22. Einde schreef:
  09/10/2021 om 4:36 pm
  Ach……. We zullen wel weer zien

  Sterkte de komende jaren, want dat dit gaat uitkomen is zeker we weten alleen niet wanneer

 23. Off-Topic
  Vanavond een opvallend lange televisie-spot van Socutera met als onderwerp TROMBOSE.
  Toeval?
  Bekend is dat velen trombose ondervinden als gevolg van de Covid-injecties en het overleven met gevolgen, of eraan overlijden.

 24. Je kunt beter een waterfilter kopen (al zijn de meeste goede ondertussen tijdelijk uitverkocht)

  Denk daarbij aan een Berkey. In principe heb je genoeg aan de koolstofelementen, want met wat handigheid knutsel je zo zelf iets in elkaar. Het zijn gewoon twee bakken op elkaar, met in de bovenste bak een filterelement (of 2-4), waardoor het water via zwaartekracht in de onderste helft loopt. Is het beste te verkrijgen filter tegen een redelijke prijs.

  Elementen zijn wel flink in prijs gestegen, maar er is nog aan te komen. Beetje zoeken.

  Met 1 element kun je ruim 11.000 liter water reinigen en er zitten er 2 in een verpakking.

  Dat is met de huidige prijs dus ruim 22.000 water filteren (bv. regenwater of gewoon opgeslagen kraanwater) voor €159. Kun je geen flessen voor aanslepen! Gaat je echt enorm veel geld schelen t.o.v. waterflessen op voorraad!

  Voor meer info even op de site van Berkey kijken 🙂

  Verder is het een goed idee om een hooikist te maken, zodat je goedkoper kunt koken. Even opzoeken hoe dat werkt …

 25. Rusland kan ons uit uit de ellende halen, in ruil voor rutte en zijn kornuiten?

 26. Het béste is géén wagen te bezitten …Voor mijn part kunnen de belastingen (tot 60 %) op de benzine nog stijgen … hahaha !!!

 27. Een rockefellerslaaf is vanavond afgetreden: in Oostenrijk.
  Wie volgt?

 28. @*Cassandro* schreef: 09/10/2021 om 8:13 pm:

  Hoeveel liter drinkwater moet je per persoon in huis hebben, voor het geval dat de chaos uitbreekt?

 29. Wow schreef: 09/10/2021 om 6:53 pm

  Moet nog een 6 bij. ===> VVD666 !!!

 30. Hier de oprechte woede van een gewone burger: https://twitter.com/2Ajaxfriend/status/1446727622071930885
  Iemand die ziet hoe hij en zijn familie worden geknecht door een waanzinnig geworden overheid.
  Dit is geen gespeelde woede vanuit een of andere ideologie. Dit is de woede van iemand die met de rug tegen de muur staat vanwege puur onrecht dat ons wordt aangedaan door kille en blinde bureaucraten!

 31. En voor de mensen die op een toegankelijke manier nog eens goed uitgelegd willen hebben hoe de wereld werkt:
  Op Truthunedited.com of YouTube:
  You’ve been lied to: The “unedited” Truth about this world

 32. @ Cassandro. Helemaal mee eens. Yahshua komt terug en laten we daarvoor bidden dat zoveel mogelijk mensen het onze vader gaan leren.
  Zorg dat je de boot niet mist mensen. De mensen geloofden Noach ook niet dat het ging regenen. En of het nu gaat regenen of pas volgend jaar (nu voedsel te korten of later..het komt) het gaat een keer regenen. Als in de dagen van Noach zo zal het zijn voordat Yahshua terug komt. (En als je niet in de ark van Noach gelooft…die heeft Ron Wyat in Turkije ontdekt, maar dat houd de prins van deze wereld stilletjes.) Hij komt niet meer terug als een lammetje om geslacht te worden. Maar als de leeuw van Juda! Als een Rechter! Wijsheid begint bij de vrees van de Heere. Ik sta aan Zijn kant. Want Hij wint zeker. De duivel, a.k.a. lucifer die valse lichtdrager verliest. Er zijn maar twee kanten in de wereld. Die van Elohim en zijn zoon Yahshua of die van de duivel en companen. Niks ertussen in. Maak een keus nu het nog kan.

  Wees gezegend

 33. Nogmaals, nogmaals én nog eens nogmaals: haal (voldoende) DRINKWATER in huis.
  ’t Is (nu nog het kan vooraleer ook hier de winkelrekken zullen leeg zijn – slechts een kleine moeite om elke keer als je boodschappen doet, die extra 1,5 liter water mee te nemen!
  *zucht*

 34. Als je een “oorlog” voert tegen het virus, voer je uiteindelijk een oorlog tegen gewone mensen. Dat is intussen wel duidelijk geworden. Overheden en pers blijven kil, koud en blind voor alle nevenschade die ze aanrichten bij hun “oorlog”. Waarbij de vraag of dit virus überhaupt een “oorlog” nodig heeft, al niet eens meer gesteld wordt door de blinde volgers van deze verblinde autocraten.
  Ongelooflijk hoe ‘het westen’ haar basis aan het verloochenen is.
  Tallozen blijken nauwelijks geïnteresseerd in de grondbeginselen van de democratische rechtsstaat (zelfs leden van de Tweede Kamer).
  Hier weer een goed gesprek over deze waanzin in virologenland: https://www.youtube.com/watch?v=15wy_xrKplw

 35. M.i is dit allemaal onderdeel van o.a het plan ” the dark winter. ”
  De satanische elite wil de wereldbevolking sneller uitroeien met niet alleen de gifprikken maar ook via hongersnoden, energietekorten en gefabriceerd extreem weer via geo-engineering waardoor o.a wereldwijd mislukte oogsten ontstaan.
  Wij gaan een uiterst moeilijke tijd tegemoet…

 36. 1 Kilo rijst is nog geen 1 euro. Daar kan je als persoon 10 maaltijden van maken. PP heb je 6 kilo rijst per maand van nodig dat keer zes dan ben je een hele jaar voorzien van buikvulling. Vit pillen erbij en gedroogde groentes en groentes in blik en zo zal je door de winter door moeten komen met een langeonderbroek en een borsthemd en sjaal en een petrolium kachel wat vele malen goedkoper stookt en geen afvoer nodig heeft. Gedeeld door 12 maanden kost het op petrolium stoken plus min 50 euro als je een goedkopen pertolium kachel neemt en zuinig bent met stoken en geen duren kopen en zeker geen met een blazer nemen want dan betaal je je eigen scheel en nooit en echt nooit oude pertolium gebruiken want dan kan je je kachel weggooien. Betegel de muur waar je hem wilt hebben ivm brand gevaar en zet het uit als je weggaat. Ps bewaar je eten op zolder ivm diefstal. Beetje beneden houden ivm als ze een mes op je keel zetten dat je hen wat kan geven en dat je niet omgelegd word of alles kwijt bent. Evt een dubbelen muur plaatsen als het echt zover is.

 37. “Wie wind zaait zal storm oogsten”… Het is bijna zover…
  Ik heb helemaal geen vertrouwen in de “huidige stilte” vóór de (cyber-)storm. Want als deze storm eenmaal zal losbreken – in Nederland zeker: dan is het hek van de dam / de Dam” – houdt u dan allen goed vast aan de takken van de bomen”, allez… van die bomen die er misschien nog recht kunnen blijven staan … 😉
  Maar slechts één boom die zeker RECHT zal blijven staan, is JC… héél veel mensen (vooral allen die GELOVEN in de wederkomst van onze Heer Jezus als onze VERLOSSER) kunnen het (hier en overal) maar niet genoeg herhalen…
  Kom tot inkeer, bekeert u, lees/bestudeer de Bijbel, en vooral… begin te BIDDEN!
  Leer het Onzevader van buiten, want hierin staat ALLES!
  Het Onzevader is het énige gebed dat JC Zèlf ons geleerd heeft, zoek het eens op in Matteüs hoofdtuk 5, verzen 9-13… maar vervang de (foutieve?) vertaling van het woordje ‘het’ kwade door ‘DE’ kwade… en alles wordt duidelijk met wie wij HIER & NU te maken hebben.
  Zoals in elk (goed) verhaal is het altijd: ’the Good Guy wins always’!

 38. Juist Eelke, zo is het.
  Ikzelf heb allang goud zilver eten gas benzine in huis voor zeker 3 maanden, dus laat maar komen.

 39. dat we dit nog mogen(moeten) meemaken. De tweede wereldoorlog leek een herinnering,..
  en de volgende woordspeling was ik nog niet opgekomen, terwijl ik dat graag doe,..VVD66. Briljant !!

 40. Tja, er zijn hier al zoveel verhalen geschreven. Maar feit blijft dat momenteel kunstmestfabrieken sluiten en de aluminium productie stil ligt omdat de energie twee maal zoveel kost als dat het product oplevert. Allemaal het gevolg van de Covid dictatuur waarmee de wereldeconomie op misdadige wijze is verlamd.

  En wat denk je van de glastuinbouw.

  Natuurlijk dreigt ook in Nederland voedsel schaarste. Voedsel zal in ieder geval voor velen onbetaalbaar worden.

  Ook is er een lichtpuntje. Die Poolse rechter met de uitspraak dat Europees recht niet prevaleert. Het angstzweet moet bij de Europese Commissie wel zijn uitgebroken want de consequenties zijn enorm. Einde van het EU dictaat. Het privacy vernietigende UBO register is opeens illegaal. Het register was toch al achterhaald omdat mensen die fout willen zijn massaal nep stand in UBO’s inhuren en inschrijven. De eerlijke burger is weer de dupe.

  Ook andere wetten zijn na de Poolse uitspraak ineens ongeldig.

  Fijn dat de uitvreters in Brussel en Straatsburg die zelf geen cent belasting betalen tot lame duck zijn verworden. Opdoeken die EU met hun criminele op valse informatie gebaseerde klimaatplan. De gewone man kapot maken, daar zijn ze goed in. Zelf vullen ze hun zakken met tax payers money. Tijd om ze leeg te zuigen en op water en brood te zetten.

  Ook de ECB mensen moeten voor het tribunaal met hun misdadige praktijken. De burger bestelen door oneindig geld bij te drukken en wit te wassen in staatsobligaties.

  Het is onvergeeflijk.

  En de media, die hebben de burger genadeloos belazerd. Niet alleen in Nederland. Ze zijn nooit voor de bevolking opgekomen; hebben tijdens Covid nauwelijks tot geen enkele kritische vraag gesteld.

 41. Al de Bijbelse profetieën komen uit, de protocollen v Sion komen uit, behalve de eindoverwinning! Die is voor Jahweh, en zijn zoon Jezus. Zoals de de bijbel zegt, Satan doet zich voor als een engel des lichts, vals en misleidend. De NWO leiders, geleid door het occulte, gehoorzamen Satan, Satan is de schepping aan het aanvallen, hij wil alles meeslepen in de vernietiging, omdat hij weet dat hij nog maar een korte tijd zal bestaan. De elite geloven werkelijk dat zij de NWO zullen kunnen plaatsen, maar zij zullen in plaats daarvan aan hun einde komen. Wij hoeven niets te doen, het is Jahweh grote oorlog olv Jezus die deze NWO en zijn miljarden volgers met de grond gelijk zal maken. Op die puinhopen zal een nieuwe, vredige, wereld komen olv Jezus.

 42. @ DrM schreef:
  09/10/2021 om 5:37 pm

  Dit deed mij denken aan het 3de couplet van het lied Piet Hein.
  Komt er nog eenmaal zo’n zilveren vloot
  Zeg zouden jullie nog zo kloppen
  Of zoudt gij u veilig en wel buiten schot
  U maar in uw hangmat stoppen?

  Het antwoord is: JA. De Nederlander is goed geconditioneerd

 43. “Er is niks mee om in deze onzekere tijden voorzorgsmaatregelen te nemen. Zo Anti-Nederlands maar wat is tegenwoordig nog normaal?”

  Had al een keer gereageerd maar wilde toch nog iets toevoegen als het om deze bijzondere tijden gaan.
  1. De geldmachine heeft non-stop geld gecreëerd de laatste 13 jaar waarin ons monetair opzettelijk uit balans is gehaald. Om maar een idee te geven dat de US met cojana evenveel geld heeft uitgeven om WW|| te bekostigen en weet je nog rijkste landen honderden miljarden naar Zuid-Europa stuurde voor de cojana onzin. Het ergste is nog is dat rijkere alleen nog maar rijker zijn geworden in deze tijden, de gewone werkende wordt letterlijk uitgekleed.
  2. De enorme propaganda door de overheid en media hebben geleid dat dokters en specialisten in een trance zijn geraakt. De enorme angst voor werk te verliezen, sociale druk etc. als het om de gifspuit gaat, alle bewijzen liggen op tafel dat dit “vaccin” wat het niet is een moordwapen is waarin vele op korte termijn het loodje hebben gelegd of levenslang de gevolgen mogen dragen. Op langer termijn zien we al dat de veel besproken ADE is stilletjes is ingetreden nu we de winter ingaan.
  3. De economie en energie kunnen niet zonder elkaar waarin voortekenen al zichtbaar waren in het afgelopen jaar als het gaat om tech- parts uit China zal dit verergeren als langzaam de winter in gaan.
  4. Een aanval tegen Bitcoin als het gaat om een ongereguleerd netwerk plat te leggen waarin energie het middelpunt is van een gesynchroniseerd logboek. De laatste jaren is zoveel geleerd van deze publieke ontwikkelingen en ingezet in big-tech, nationale banken om nu het werk af te maken waarin hun servers wel worden voorzien van stroom in herhaaldelijke tijdelijke blackouts.
  5. Voorzie dat je onafhankelijk bent als het om water, eten en stroom voor deze periode.
  Zuinig zijn snap ik, typisch Hollands. Maar dit al lang niet meer het Holland wat het was.
  “Stel je niet aan je doet al gek genoeg”
  Nee, de cojona bullshit heeft laten zien hoe fragiel deze maatschappij is en hebben mij ogen geopend en veel vertrouwen verloren in het gros van de mensheid.
  Bescherm je dierbaren, ze zouden het waarderen.

 44. Het wordt eten wat de pot schaft. Zoals vroeger weer meer lokaal geproduceerd, dus groenten en fruit van het seizoen. Best altijd een voorraadje conserven in de kelder klaar hebben staan voor de lange donkere winter wanneer er helemaal niets is, en je bij gebrek aan conserven en opgelegd fruit rotte mispels moet eten om niet te sterven aan scheurbuik. Zoals vroeger toen het allemaal beter was.
  Allen een mooi lentefeest 2022 gewenst.

 45. “het volk eindelijk massaal in opstand zal kunnen doen komen tegen deze globalistische klimaat-vaccinatie staatsgreep tegen ons land, onze samenleving, onze economie/welvaart en onze toekomst.”

  Nou ja zeg, hopen op een opstand waarbij de huidige neoliberale en globalistische machthebbers aan de kant worden gezet? Bij massale volksopstanden wordt de chaos met daarbij voedseltekorten alleen maar groter en komt daardoor de antichrist aan de macht die nog vele malen erger zal zijn dan de huidige machthebbers, met als gevolg een zeer wrede dictatuur. Kortom, t.g.v massale volksopstanden en revoluties komen wij van de regen in de drup.

 46. Die salarisverhogingen van de ambtenaren moeten toch ook hun aandeel krijgen.

 47. @ Einde 09/10/2021 om 4:36 pm.

  VOLKOMEN GELIJK !!!

  Het is alles rustig en er is géén gevaar!!

 48. Afgelopen dagen gesprekje gevoerd met een klimaathystera.
  Ik zeg als jaaaaaaaren:
  Nederland wordt pas wakker als het straks aan de honger is en in de kou zit.

  Ik wil dit echter bijstellen, want ik heb mij schromelijk vergist:
  De zin moet gewijzigd worden in:
  Nederland is pas BLIJ als het straks aan de honger en in de kou zit.

  Wat een dol, dwaas, volkomen gek gemaakt, achterlijk volk loopt er toch binnen de schijn-grenzen van EU-provincie Nederland.
  Het kan niet anders zijn dat er op mensen gelijkende wezens rondlopen, met hersenen vol PFAS.
  Misschien dat het aan de vele kunstmatige kindervoedingen gelegen heeft?
  Er was toch in de vorige eeuw ook een tijd dat men borstvoeding zo’n beetje als gif voorstelde?
  Kraanwater was zelfs besmettelijk en in groenten zaten kleurstoffen (denk aan het z.g. ‘wortelneusje’ dat men de jonge moeders voorloog.)
  En buiten spelen mocht ook niet, want ze konden dan, vooral in de herfst tot en met de zomer een koutje vatten.

  Er is hierover nog heel veel te schrijven, maar voor nu stop ik anders verpest ik m’n avond.

  Wie het weet mag het zeggen, maar ergens is geschreven dat er een dwaling komt dat de mensen de leugen zullen geloven omdat zij de liefde (!!) tot de waarheid (denk hierover eens na wat er staat) niet willen.
  Ik beweer dus niet dat dit één op één te passen is met de gebeurtenissen die we nu meemaken.

 49. Ach……. We zullen wel weer zien
  Er zijn hier al zoveel verhalen in deze zelfde trend geschreven en nog NIETS is er van uitgekomen.
  Maar ja….. als je naar de bron kijkt (hall turner) dan weeg je al genoeg. Het is allemaal alleen maar bangmakerij wat nergens voor nodig is .

 50. Wereldwijd zijn belangrijke productieprocessen stil komen te liggen wegens die lockdowns.
  Maar dat boeit al die overheden kennelijk helemaal niets. AL die nevenschade (ook de psychische en sociale) waarover voortdurend gerapporteerd wordt! Het boeit de leden van het OMT en de regering helemaal niets.
  Verplichte quarantaines onttrekken noodzakelijk personeel!
  Maar ook dat boeit die overheden niet.
  Ze zijn geworden als de communistische overheden: Ze verkeren in de WAAN dat ze begrijpen hoe alle processen lopen en gestuurd kunnen worden. Nevenschade weten ze alleen maar “op te lossen” met nog meer belastinggeld. Maar dat belastinggeld is niet zomaar vanzelf aanwezig als overal de armoede gaat toeslaan!!

 51. “… en worden veranderd in één grote stads-immigratiestaat …”
  Het doel is om van Nederland (dat overigens alleen nog in schijn bestaat) één grote GROENE wereldstad met 30.000.000 (dertig miljoen) inwoners te maken.
  Iedereen denkt dat dit niet goed is, maar dat is het wel want dat is met de beste bedoelingen!!
  Zie https://www.tristatecity.nl/onze-visie

  Ik begrijp niet wat daartegen kan zijn.
  Iedereen min of meer gekleurd of zwart een soort éénheidsworst, eindelijk van die onderdrukkende witten af en ook af van die witte privilege’s door die uitbuitende witten, die alleen maar rijk zijn geworden en het rijk hebben gehad op kosten van gekleurden en zwarten.
  Bedenk dan ook: met 30.000.000 inwoners zal het eindelijk een kleurige en fleurige samenleving van mensen en culturen zijn!
  Overal hechte saamhorigheid en innige vrede, iedereen méér dan genoeg ruimte op de dakterrassen van de wolkenkrabbers, gebouwd naast de snelwegen of spoorlijnen of vliegvelden op de Veluwe, Limburg, de Betuwe, de Achterhoek, het Drentse platteland, Zeeland en Groningen waar men geen last meer heeft van die dolle gas-klimaat-boeren of andere boeren.
  Een denk ook aan één taal voor iedur !
  Iedereen een soort engels-amerikaans-latijn fòl vauten in spreek ov sgreif. Dit laatste zie je gelukkig ook hier al feel op Ksandurniews, dus dat gat de seer goed kand op, oeweet ju oewwwel!
  Géén Joods-Christelijke cultuur meer maar alleen nog Hindoeïsme, Bagwan, Boedhisme, Voodoo, Animisme en Islam.
  Iedereen met 45 met pens-joen behalve witten, om terug te betalen wat zij de zoewarten en bruinen als zlaven hebben aangedaan.
  Wie kan nu naar zoiets niet verlangen????

 52. Had hoop dat het misschien toch allemaal anders zou gaan. Maar ijdele hoop blijkt, het gaat gewoon echt gebeuren!

 53. Hoe dan ook zaak dat je de spullen op orde hebt: voedsel, waterfilters, gastanks, medicijnen en dergelijke op voorraad. Het kan geen kwaad om een lijstje te maken met dingen die je anders altijd nog gewoon kunt gebruiken in je dagelijks leven.

  Overdrijven is niet nodig en je kunt niet op ALLES voorbereid zijn, maar gewoon vertrouwen op onze overheid is nu niet écht een heel strak plan …

  Ik heb niet het idee dat onze ongeloofwaardige ‘regering’ capabel is om dergelijke situaties het hoofd te bieden. Beter mee verlegen (voorraad) dan om verlegen!
  https://www.de-gezouten-waarheid.nl/columns/columns-boerenverstand/acteurs

  Een beetje inlezen en uitprinten van tips voor noodvoorzieningen is altijd een goed idee!

 54. Tot dusver liggen Rutte&CO nog volledig op schema wat betreft de uitvoering van het Covid-19 stappenplan en de Great Reset.
  “In de loop van de herfst zullen de overheden de volledige controle overnemen van voedsel en brandstof en zorgen voor beperkingen op toeleveringsketens waardoor er toenemende voedseltekorten zullen ontstaan. De wereldeconomie zal geleidelijk aan instorten. De staat-van-beleg of een andere vorm van een permanente noodtoestand zal worden afgekondigd. Publieke kritiek tegen de maatregelen van de overheden zal blijvend met harde hand neergeslagen worden waarbij zelfs het leger ingeschakeld zal worden. Ook zal het leger checkpoints opstellen in grote stedelijke gebieden en wegen om te controleren of mensen zich wel aan de dwangmaatregelen houden. Tegenstanders zullen worden neergezet als de grootste publieke vijanden van degenen die bereid zijn zich te onderwerpen.
  https://www.franklinterhorst.nl/Uit%20het%20nieuws%2029-03-2021.htm

 55. Dat de armen arm zijn ligt niet aan de rijken maar aanneemt armen zelf.
  FIGHT for your RIGHTS.

 56. Er is niks mee om in deze onzekere tijden voorzorgsmaatregelen te nemen. Zo Anti-Nederlands maar wat is tegenwoordig nog normaal?

 57. Nederland levert circa 10 miljard m3 gas per jaar aan Italië.
  Het afgelopen jaar 27 miljard kubieke meter gas aan Duitsland, Frankrijk en België. De verplichtingen van die leveringen lopen nog tot 2030.
  Het is niet bekend wat die landen voor ons gas betalen. Daar rust een zwijgplicht op maar zeker is wel dat de leveringen uit Groningen en de bevingen zullen doorgaan.
  Het is (mij) niet bekent of daarover onderhandeld kan worden

 58. Voor een liter betaal ik hier in het dorp € 1,90. Woon tegen Breda aan in een klein dorp. Het is complete waanzin. Zorg voor een voorraadje mensen!

 59. De vraag wordtt in het artikel gesteld: Kan deze staatsgreep tegen ons land en volk nog worden gestopt?

  Jazeker maar daar zijn grote offers voor nodig.
  De enige oplossing namelijk is om het Haagse zooitje uit te mesten.
  En niet alleen Den Haag maar alle regeringen die hier aan meewerken, want het is eenvoudig aan meewerken.
  Kijk naar de Nederlandse boerenstand die het werken totaal onmogelijk maakt maar die toch de voedselvoorziening in het land verzorgt en daarbij in veel landen de voedselvoorziening ondersteund.
  En allemaal onder het mom van CO2 en stikstof.
  Dit hele gebeuren is gewoon het gevolg van hetgeen regeringen al jarenlang naartoe werken en door de slapende menigte maar niet herkend wordt.
  Maar gelukkig hebben de Nederlanders voorlopig nog wel hun Schultenbrau bier en hun kijkkastje waar ze dagelijks op belogen en bedrogen worden.
  Dus het gevolg is dat niet alleen in Nederland maar bijna wereldwijd de hele zaak gemanipuleerd kan worden door een paar 1000 profiteurs.

 60. De oliemaatschappijen hebben tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis hun kraan bijna dicht gedraaid, gevolg er kwam weinig olie op de markt. Nu de economie weer aantrekt blijven de oliemaatschappijen de kraan dicht houden, gevolg? De vraag is groter dan het aanbod gevolg? De prijzen swingen te pan uit. Het heeft dus zeker iets te maken met de coronacrisis, maar het zit veel dieper. De oliemaatschappijen willen nu veel winst maken, want Europa wil terug naar hernieuwbare energie en dan zal de vraag naar olie sowieso kelderen. Shalom

Comments are closed.