‘Zelensky bereid groot deel Oekraïne af te staan aan Rusland in ruil voor EU lidmaatschap’

Mogelijke toekomstige kaart van Oekraïne, dat in een EU deel en een Russisch deel zal worden opgesplitst.

—————————————————————————————————————————————–

‘Drie tot vijf regio’s in het westen worden bij de EU gevoegd. Centraal en Zuidoost Oekraïne worden lid van de Russische federatie’ – Nieuwe golf geweld nabij?: Oekraïense fascisten dreigen met revolutie als Zelensky akkoord gaat – Bijna $ 50 miljard extra winst voor Rusland dankzij gestegen energieprijzen – Putin: Oude Wereldorde keert nooit meer terug

—————————————————————————————————————————————–

De Oekraïense president Zelensky is bereid om grote delen van Oekraïne af te staan aan Rusland in ruil voor de toezegging dat het land definitief lid kan worden de EU. Dat is althans de stellige overtuiging van Illia Kyva, een voormalige presidentskandidaat uit 2019 en parlementslid van de Oppostion Platform – For Life partij, totdat hij daar in maart 2022 uitgezet werd vanwege zijn steun voor de Russische inval (1). En hoewel de Amerikanen steeds zwaarder geschut naar het deels door oorlog verscheurde land sturen, wordt in Europa de roep om inderdaad akkoord te gaan met een verdeling van Oekraïne in een EU-deel en in een Russisch deel almaar luider.

Drie tot vijf regio’s in het westen van Oekraïne worden bij de EU gevoegd. Het centrale en zuidoostelijke deel van het land worden lid van de Russische federatie, zo schreef Kyva op zijn Telegram kanaal. Kyva baseert zich op een bron dicht bij het bureau van het staatshoofd. Het regime in Kiev eist volgens hem garanties dat er een einde komt aan de vijandelijkheden, die desastreus zijn verlopen voor het Oekraïense leger.

Zelensky wil daarnaast dat Oekraïne niet alleen de status van kandidaat lid van de EU wordt verleend – wat een advies is van de Europese Commissie dat door het kabinet Rutte (‘de oorlog in Oekraïne is ook onze oorlog’) wordt gesteund -, maar dat een definitief lidmaatschap een zekerheid is. De fascistische leider kijkt daarbij ongetwijfeld met een schuin oog naar Turkije, dat al 23 jaar lang kandidaat lid is, maar waarvoor lidmaatschap alleen maar verder uit het zicht verdwijnt.

Extreemrechts dreigt met revolutie

Als Zelensky, die in 2019 onder druk van Duitsland en Frankrijk de Steinmeier Formula ondertekende die voorzag in het toestaan van de oprichting van autonome pro-Russische staatjes in de Donbass, inderdaad delen van Oekraïne overgeeft aan Rusland, dan kan hij een nieuwe golf van geweld verwachten.

Yuri Hudymenko, de leider van het extreemrechtse Democratic Ax, dreigt namelijk met een revolutie met ‘een miljoen mensen in de straten, waarna de regering ophoudt de regering te zijn’. Dmytro Yarosh waarschuwde dat Zelensky ‘zijn leven zal verliezen… Hij zal aan een boom zal worden opgehangen als hij Oekraïne verraadt.’

Zwaardere wapens naar Oekraïne, maar Westen is oorlogsmoe

De signalen dat de strijdende partijen – Oekraïne/NAVO versus Rusland – op het beëindigen van de oorlog afstevenen, worden almaar krachtiger. De Amerikanen hebben Zelensky weliswaar nog eens $ 5,6 miljard toegezegd (2), en sturen meer zware GLMRS raketten met een bereik van 70 km. tot maximaal 300 km. naar Oekraïne (3), maar nu de kosten van de oorlog de pan uitrijzen wordt de roep in Westerse hoofdsteden om een oplossing steeds luider.

De Franse president Macron, wiens land nu compleet afgesneden is van Russisch aardgas (4), verklaarde zelfs letterlijk dat ‘Oekraïne zelf moet besluiten of het territoriale concessies aan Rusland doet om de oorlog te beëindigen,’ wat tot nu toe absoluut onbespreekbaar was. Eerder suggereerde de roemruchte Henry Kissinger dat Oekraïne maar het beste verdeeld kan worden voordat de oorlog helemaal uit de hand loopt.

Tegen het einde van dit jaar zal de Oekraïense economie met 45% zijn gekrompen. Voor Rusland staat daar bijna $ 50 miljard extra winst uit energieverkopen tegenover, want andermaal bewijst dat de Westerse sancties – waar wij als burgers nog steeds de torenhoge prijs (brandstof, energie, voedsel) voor betalen – compleet averechts hebben gewerkt.

Putin: Oude wereldorde keert nooit meer terug

Volgens de Russische president Putin is’ het een fout te suggereren dat het einde van deze turbulente tijden kan worden afgewacht en de dingen naar normaal terugkeren, dat alles weer wordt zoals het was. Dat gebeurt niet.’ De veranderingen die de wereld op dit moment ondergaat zijn volgens hem ‘fundamenteel, radicaal en onomkeerbaar,’ zo verklaarde hij gisteren op het Saint Petersburg International Economic Forum (SPIEF).

Ook al hangt de elite van sommige Westerse landen ‘nog vast aan de schaduw van het verleden’, is de unipolaire, door de VS / het Westen geleide wereld, is in zijn ogen toch echt definitief voorbij (5). Dat dit nu juist het doel was van de globalisten bij het ontketenen van het Oekraïne in conflict in 2014 en het uitlokken van de oorlog dit jaar zal nieuw voer zijn voor complottheorieën dat het Westen en Rusland achter de schermen misschien wel onder één hoedje spelen bij het creëren van een Nieuwe Wereld Orde, die uiteindelijk onder een soort gecentraliseerd gezag moet komen te staan.

 

Xander

(1) SM News
(2) DEBKAfile
(3) Hal Turner Radio Show
(4) Hal Turner Radio Show
(5) Hal Turner Radio Show


Zie ook o.a.:

12-06: ‘NAVO troepen ondersteunen leger Oekraïne, dat maandelijks 20.000 soldaten verliest’
03-06: D-Day nadert voor Rusland in Oekraïne: Medvedev: ‘De Ruiters van de Apocalyps zijn los’
28-05: Geheime top in Litouwen: Deelnemers plannen dodelijk ‘ongeval’ Vladimir Putin
16-05: NAVO of WEF false falg? ‘Russische hackergroep KillNet kondigt aanval op Westerse internet aan’
11-05: US Stratcom admiraal waarschuwt dat nucleaire afschrikking in crisis verkeert
09-05: ‘Amerikaanse drones boven Oekraïne bewapend met chemische en biologische wapens’
03-05: Oliver Stone waarschuwt voor Amerikaanse nucleaire false flag in Oekraïne
29-04: WO-3 waanzin: Britse ministers pleiten openlijk voor oorlog met Rusland
11-04: Amerikaanse en Britse elite eenheden in Oekraïne voeren ‘geheime oorlog’ tegen Russische troepen
05-04: Oproep aan politiek: Breek met Zelensky voordat hij onze ondergang wordt
01-04: Zelfmoordterroristen uit Afghanistan vermomd als Oekraïense vluchtelingen naar Europa’
27-03: Biden bezegelt het lot van de mensheid met de geplande Derde Wereldoorlog in 2023
26-03: Einde Westen nabij: China gaat vierkant achter Rusland staan nu Oekraïense leger vrijwel is verslagen
24-03: ‘Rusland vaardigt arrestatiebevel uit voor George Soros’
24-03:Russische politicus dreigt op staatstelevisie met kernaanval op Warschau en NAVO troepen
21-03: Zelensky probeert Israël bij oorlog tegen Rusland te betrekken
19-03: Rusland had 31 jaar nodig om te ontdekken dat het Satan vertrouwde’
18-03: Russische VIPS worden massaal uit Moskou naar de Oeral gevlogen’
15-03: Rusland gaat kernwapens in Iran stationeren’
10-03: ‘Verenigde Staten wilden trekvogels van Oekraïne naar Rusland besmetten met virussen’
09-03: VS verklaart Rusland de economische oorlog’; Wereld begint zich af te keren van de NAVO
08-03: Amerikaanse generaal: Zet onze hele vloot kernonderzeeërs in om te zien of Putin bluft
07-03: Rusland overweegt totale mobilisatie; Rijken vrezen het ergste en kopen massaal doomsday bunkers
03-03: Rusland waarschuwt het Westen: Hacken van onze satellieten betekent oorlog
02-03: De wereld kan maar beter hopen en bidden dat Putin de oorlog in Oekraïne wint
28-02: Europese Unie verklaart Rusland feitelijk de oorlog
28-02: Westerse experts waarschuwden in 2021 dat VS gevaarlijkste virus ooit in Oekraïne heeft ontwikkeld’
27-02: Topeconoom Armstrong: ‘WO-3 is in fasen begonnen en het Westen gaat verliezen’