Wanhopige Duitsers schrijven in open brieven over keiharde DDR corona dictatuur

Fysieke wachttorens en hekken zijn weliswaar verdwenen, maar zijn vervangen door elektronische varianten. Voor ‘onverbeterlijke dissidenten’ gaat op den duur ook het echte prikkeldraad weer terugkomen. (Afbeelding: (4)).

—————————————————————————————————————————————–

Oostduitse viervoudige wereldkampioen kunstschaatsen: ‘Welkom terug in de DDR’ – Chronisch zieke Duitse vrouw: Wat voor onmenselijk land is dit geworden?

—————————————————————————————————————————————–

Slaat de stemming in Duitsland definitief om nu bondskanselier Angela Merkel zelfs vanuit haar eigen partij een enorme lading kritiek kreeg op haar besluit om de lockdown nog strenger te maken, en het hele land met Pasen volledig dicht te gooien? Merkel keerde op haar schreden terug en bood haar verontschuldigingen aan (2), maar de storm van protest gaf sommige Duitsers, waaronder een voormalige viervoudige DDR wereldkampioen kunstschaatsen, de moed om in de pen te klimmen en te schrijven over de keiharde dictatuur waarin Duitsland in slechts een jaar tijd is veranderd. Veel Nederlanders zullen zich in het onthutsende beeld herkennen dat de Muur in 1989 ruim 30 jaar later de andere kant op lijkt te zijn gevallen.

Katarina Witt maakte in de jaren ’80 internationaal furore als Oostduitse kunstschaatster. Ze won twee Olympische gouden medailles, werd vier keer wereldkampioen en zes keer Europees kampioen. In een open brief op Facebook schrijft ze dat Duitsland weer helemaal is teruggekeerd naar de DDR dictatuur waarin ze is opgegroeid.

‘Welkom terug in de DDR’

Witt schrijft dat de politiek het afgelopen jaar ‘niets geleerd’ heeft, en herinnert de beleidsmakers aan talloze gebroken beloften en schandalen. Nu wordt de lockdown de komende vier weken zelfs nog strakker aangetrokken. ‘Nog meer vrijheidsbeperkingen, richtlijnen wie wanneer, waarheen of überhaupt reizen mag, de bestaande vastgelegde rechtsstaat is opgeheven, en de onmondigheid van het volk wordt in richtlijnen vastgelegd.’

De parallellen met het voormalige Oostblok achter IJzeren Gordijn zijn verbluffend. Wat men ‘voor het welzijn van het volk’ collectief in kleine kring simpelweg net zo kan doordrukken zoals het vroegere socialisme (communisme), herkent de schaatslegende maar al te goed: ‘Welkom terug in de DDR.’

Ze is beslist geen ‘Corona Leugner’, zoals de media iedereen wegzet die het waagt kritiek te hebben of zelfs maar vragen durft te stellen. Ze erkent dat het virus voor sommigen ‘levensgevaarlijk’ is, maar pleit voor een andere aanpak om de samenleving in ieder geval gedeeltelijk weer te openen. Tevens uit ze forse kritiek op het feit dat in Duitsland – net als in Nederland – een handjevol mensen besluiten over het lot van het hele volk, en veel andere experts die op de enorme schade voor de economie en volksgezondheid wijzen, niet of nauwelijks worden gehoord.

Westerlingen weten nu hoe Oost Duitsers zich voelden

De reactie van het Duitse volk kan volgens haar wel tot gevolg hebben dat voormalige Oost Duitse burgers zich nooit meer hoeven te verdedigen voor hun (in)acties toen ze nog onder het DDR juk zuchtten. In Duitsland, Nederland en eigenlijk alle ander Westerse landen is sinds vorig jaar te zien hoe eenvoudig 95 van de 100 mensen met pure propaganda doodsbang te maken zijn, en hoe onthutsend snel ze akkoord gaan met de meest dictatoriale maatregelen ooit, die volgens Angela Merkel pas voorbij gaan als alle mensen op de wereld zijn gevaccineerd.

Politieke leiders worden blindelings geloofd en gevolgd, ondanks een ongekend aantal misleidende uitspraken, openlijke leugens en schaamteloze draaiingen. Mainstream media laten zich zonder slag of stoot als louter propaganda organen gebruiken, en verketteren iedereen die het waagt openlijk te twijfelen aan ‘De Partij’. (1)

Zelfs artsen willen vrouw met COPD niet behandelen

Een andere Duitse vrouw, de 62 jarige COPD patiënt Gabriele Koschwitz, schrijft in een open brief aan de premier van Hessen dat ze Duitsland in een jaar tijd onherkenbaar heeft zien veranderen, en er van de vrijheid niets meer is overgebleven.

Omdat ze een aandoening aan haar longen heeft, kan ze onmogelijk een mondkapje dragen. Daar wordt echter nergens rekening mee houden, zelfs niet als ze er een medische ontheffing voor laat zien. De argwanende, boze en ook angstige blikken van mensen als ze zonder mondkapje in een publieke ruimte komt, neemt ze dan maar voor lief.

Maar zelfs in het ziekenhuis willen artsen en specialisten haar niet ontvangen als ze geen mondkapje draagt. Vorig jaar zomer had ze dringend spoedhulp nodig, maar dat werd simpelweg geweigerd.

‘Er worden nu vaak prioriteiten gesteld die een jaar geleden nog totaal ondenkbaar waren. Maar stelt u zich eens voor hoe een mens met ademnood verplicht wordt een mondkapje te dragen, of anders als potentieel gevaar wordt aangeduid, terwijl mogelijk boetes dreigen of andere mensen je als onsolidair beschouwen. Ik heb de afgelopen 12 maanden géén solidariteit ervaren, en werd soms zelfs uitgescholden dat ik mezelf maar moest ‘verwijderen’. Dat moet ik mij als 62 jarige Duitse staatsburger, die altijd braaf gewerkt en belasting betaald heeft, laten zeggen.’

‘Mijn hart schreeuwt om wat er met onze kinderen gebeurt’

Omdat geen arts haar wil behandelen, is ze maar naar haar dochter en schoonzoon in Noord Duitsland gereden om toch mensen te hebben die voor haar willen zorgen. ‘En nu moeten zelfs de allerkleinsten op de basisschool 4 tot 6 uur lang een mondkapje dragen, terwijl bij social distancing de kinderen tot 14 jaar niet worden meegerekend en niet als potentiële besmetters zijn ingeschaald. Hoe valt dit alles te rijmen?? Mijn hart schreeuwt het uit nu ik moet toekijken wat er sluipenderwijs met het sociale gedrag van onze kinderen gebeurt!’

‘Sinds een jaar gebeurt er iedere 4 weken in Duitsland iets nieuws. Het wordt niet eenvoudiger, maar steeds gecompliceerder, en niemand kijkt meer door deze vele richtlijnen en decreten heen. Ik ben het echt moe om steeds maar weer informatie van de pers te krijgen en verboden ter kennisgeving te nemen, die overmorgen door rechtbanken worden afgewezen, en niemand meer echt weet wat er überhaupt nog aan betrouwbaarheid in dit land is overgebleven.’

Talloze mensen kwijnen weg; ‘wat voor land is dit geworden??’

Gabriele komt vaak mensen tegen die in nog grotere nood verkeren als zijzelf, bijvoorbeeld omdat ze geen ondersteunende familie meer hebben. Zij kwijnen weg in totale isolatie en eenzaamheid. ‘Weet u hoeveel mensen alleen nog maar huilen? Is de nood van -tigduizend burgers u bekend?’ Zonder haar dochter en schoonzoon zou ze zelfs de basisbehoeften van het leven niet meer kunnen krijgen omdat ze niet meer in winkels wordt toegelaten, zogenaamd ‘om rekening te houden met andere klanten… Meneer de premier, wat is dit voor een land geworden???’

De 62 jarige schrijft dat dit virus voor sommigen weliswaar gevaarlijk is, ‘maar dat is influenza ook. Dat een virus muteert is het natuurlijkste ter wereld, en niets buitengewoons. Mutaties gaan maar door en door.’ En dat de maatregelen totaal niets uithalen ziet volgens haar iedereen, want anders zou het volk niet dagelijks worden overspoeld met allerlei cijfers en statistieken, die enkel bedoeld zijn om hen in een toestand van totale verwarring, absolute angst en blinde gehoorzaamheid te houden.

Ze doet daarom een dringend beroep op premier Bouffier ervoor te zorgen dat mensen met een gezondheidsverklaring tenminste weer serieus worden genomen, in winkels worden toegelaten en ook weer door artsen worden gezien en geholpen. Die durven dat namelijk niet meer, omdat ze bang zijn hun baan te verliezen.

‘Mevrouw Merkel, we didn’t start the fire’

In de reacties onder haar open brief is veel cynisme te lezen, zoals: ‘Uw roep om hulp is terecht, maar geloof maar niet dat de premier hier in geïnteresseerd is. Pas als er volksvertegenwoordigers zijn voor wie mensen niet enkel stemvee zijn, kan er iets aan deze toestand veranderen. Naar mijn mening kan dat echter pas na een systeemwisseling. Welke slachtoffers die zal eisen, zal ook u bekend zijn. Of de mensen daar reeds toe bereid zijn, waag ik te betwijfelen.’

Een andere reageert: ‘Het probleem is dat een brandoffer iets aan een brandstichter vraagt. De onderdaan biedt zich aan zijn martelaar aan. Op dit moment zijn verstand en rede volledig verdwenen, zodat er ook geen communicatie meer mogelijk is. Berlijn heeft wéér een geweldregime. Alles gaat richting geweld – gepland, gecalculeerd geweld. Mevrouw Merkel, we didn’t start the fire.’


Xander


(1) Epoch Times
(2) Epoch Times
(3) Epoch Times

Zie ook o.a.:

18-03: Duitse RIVM erkent in grafiek dat slechts 1 op de 50 positief getesten daadwerkelijk is besmet
14-03: Stanford professor: ‘Lockdowns grootste medische misser van afgelopen 100 jaar’
08-03: Die Hamburger Krankheit: Film uit 1979 laat exact zien wat er nu wereldwijd gaande is
04-03: Spaanse wetenschappers over de ‘politieke economie van massa hysterie’ rond Covid-19
28-02: Tijdens SARS-1 werd 110.000 dollar boete gezet op promoten mondkapjes als bescherming
26-02: 90 jarige Duitse vrouw schrijft aan partijleider CDU: ‘Ik bepaal zelfs wel of ik gered wil worden’
25-02: ‘Nieuw Nürnberg tribunaal in voorbereiding tegen WEF en politieke veroorzakers Covid-19 crisis’ (/ Corona lockdowns, social distancing, mondkapjes, avondklok, testen en vaccinaties ‘grootste onrechtmatige zaak aller tijden en grootste misdaad tegen menselijkheid ooit’)
21-02: Nieuwe slachtingen in Duitse verpleeghuizen na vaccinaties
20-02: Angela Merkel: Pandemie pas voorbij als alle mensen op de wereld zijn gevaccineerd
19-02: Peer-reviewed studie: ‘Covid dodental minstens 1600% overdreven’
18-02: Herstel-NL: Groep prominent Nederlanders vindt angst onterecht en wil snelle opening samenleving (‘Nooit eerder offerden zo velen zo veel op voor zo weinig’)
16-02: Professor Pierre Capel: Kinderoffers waren toch verleden tijd? (/ Maatschappij verschuilt zich achter een stel dwazen)
15-02: Veiligheid of Vrijheid? Econoom Ad Broere pleit voor burgerlijke ongehoorzaamheid en opzetten parallelle economie
04-02: Van Haga: ‘Verlenging lockdown is ramp voor Nederland’
20-01: Sperrzeit na 76 jaar terug: ‘Hoe het klokje thuis tikt, tikt het niet voor het virus’
19-01: Academische prognoses omgerekend: 66.600 doden in Nederland door lockdowns
17-01: Peer-reviewed Stanford studie vindt geen enkel bewijs dat lockdowns helpen, ook niet in Nederland

2020:
17-12: Open brief Nederlandse huisarts aan politiek: ‘Dit kabinet heeft wetenschap en humaniteit in de ban gedaan’
14-12: ‘Regering wil met harde lockdown mensen uitputten en rijp maken voor Covid vaccin’
17-11: New England Journal of Medicine: Lockdowns, social distancing en mondkapjes zijn zinloos
08-11: Grootste studie naar mondkapjes ooit toont aan dat ze niet of nauwelijks helpen
07-11: Hoogleraar Capel: ‘Zet je angst bij de vuilnisbak’ (/ Ook in november blijken alle maatregelen (1,5 meter, lockdown, mondkapjes) nog steeds helemaal niets uit te maken)
29-10: Bewustzijnsdeskundige: Corona beleid is typerend gedrag van psychopaten
22-10: Avondklok pure nonsens, is bedoeld om volk voor te bereiden op bankencrisis lockdown’ (Mondkapjesplicht, anderhalve meter en straks mogelijk ook avondklok om te testen hoever het volk zich met zinloze maatregelen laat onderdrukken)
21-10: Nog maar 5 jaar? Verval Westerse beschaving verloopt exact volgens ‘Het Vierde Keerpunt’ (1997)
14-10: (/ Mondkapje komt neer op het proberen tegen te houden van fruitvliegjes met kippengaas, en beschermt noch jezelf, noch anderen’)
26-09 Corona beleid scheurt families en vrienden uit elkaar, precies zoals in DDR werd gedaan
23-09: Zo kreeg Reichsmarschall Göring het volk mee: ‘Maak ze bang en zeg dat weigeraars een gevaar zijn’
17-09: (/ Overheden die zich tegen hun eigen volk keren is historisch bewijs dat het einde van hun beschaving nadert’)
08-09: Conclusie Bureau of Economic Research: Lockdowns, social distancing en mondkapjes hadden NUL invloed op verloop Covid-19\

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

19

 1. Nog eentje dan houd ik het voor vandaag misschien weer voor gezien.
  CBS Gegevens:
  Aantal overleden wk 8 t/m 11

  2015 – 12896
  2016 – 12717
  2017 – 12377
  2018 – 15453
  2019 – 12682
  2020 – 12382
  2021 – 12573

  Let vooral op 2018 toen er volgens mij dus geen lockdown was, of experimentele vaccinatie plaatsvond.

 2. https://www.youtube.com/watch?v=DCvW7Ft0kHw
  Een specialist met jarenlange ervaring in juist het gebied waar onze minister zich dus laat voorlichten door mensen die het mis hebben. Hij veegt de vloer aan met adviesteams en is verbaasd over de foute aannames die leiden tot een verpauperde geneeskunde en enorme economische schade.
  Gelukkig Nederlands ondertiteld, das ga er even voor zitten.

 3. https://www.nu.nl/coronavirus/6124342/de-jonge-bezorgd-over-viruswappiegeluid-van-fvd-regelrecht-gevaar.html
  Een demissionair minister die geen frikandel van een schoen kan onderscheiden meent dat mensen die zich baseren op de wetenschap wappies genoemd mogen worden? Deze man heeft met zijn alpha gedrag al meer schade aan de samenleving toegebracht als 10 jaar Rutte.

  Stuitend ook dat op de gelinkte site blijkt hoe geïndoctrineerd een flink deel van de mensen inmiddels is als zij het opnemen voor de flagrante onzin van Hugo de Jonge. Vanaf het begin stapelt de man de ene blunder na de ander. Hij denk zich daar alla Mark Rutte uit te kunnen lullen en gezien de domme reacties op nu.nl slaagt hij daar voor een deel nog in ook.

  Als laatste staaltje van de onzin wordt er vanaf het begin op gehamerd dat bij sommige vaccins de tweede prik na vier tot uiterlijk twaalf weken gezet dient te worden. Dit is ook het advies van de fabrikanten. Maar dat blijkt dus ook ineens opgerekt te kunnen worden tot een half jaar?

  Dat er mensen zijn die niet in dit circus trappen is al voldoende voor een minister om een grote bek op te zetten. Man kom eerst eens met een betrouwbare test en vertel dan gewoon ook dat geen van de vaccins een definitieve goedkeuring hebben. Misschien ga ik je dan weer een beetje serieus nemen.
  https://www.trouw.nl/opinie/minister-de-jonge-moet-zelf-ook-geen-nepnieuws-over-vaccins-verspreiden~b4265c03/

 4. De democratie wankelt en dreigt nu totaal in te storten. Een Tweede Kamerlid dat zijn werk serieus neemt dreigt op een zijspoor te worden gerangeerd omdat de bobo`s graag stiekem de burger uit knijpen.
  https://www.businessinsider.nl/kajsa-ollongren-aantekeningen-formatie/

  Dan is er een ministerie dat meent artsen te moeten dreigen als zij hun werk doen.
  https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/nieuwsartikel/hoge-boete-voor-artsen-die-onterecht-hydroxychloroquine-of-ivermectine-voorschrijven.htm?forum=70215&pagenr=3#reacties
  Er zitten overigens mooie reacties tussen.

 5. De zelfde dictatuur wil Rutte & co ook in nederland . Als je het afgelopen tijdsbestek bekijkt van waar Rutte voor verantwoordelijk is geweest, schandalen, corruptie, leugens omtrent de mh17, keiharde bezuinigingen, pensioenfonds leeggeroofd, de grondwet omzeild, illegale spoedwet er doorheen gedramd plus de vele leugens omtrent het corona virus, m.b.v. Hugo de Jonge, van Dissel en de rest van het tuig plus de mogelijke fraude bij de laatste verkiezingen, dan is dit alles misschien een voorspel voor wat er komen gaat. Daarnaast is hij een gewillige slaaf van Frau Merkel. Alles wat zij doet, doet hij ook. Merkel was vroeger lid van de SED, de regerende partij in de vroegere DDR. Met die ervaring wordt er nu van duitsland een dictatuur gemaakt.Steeds meer vrijheidsbeperkingen, politiegeweld en strakkere regels bepalen het klimaat in de BRD. De grondwet wordt ook hier totaal genegeerd.
  De muur ontbreekt, maar daarvoor komt er een elektronische muur voor in de plaats.
  Rutte, goed bevriend met Klaus Schwab van het WEF en Bill Gates, is druk doen
  de met de voorbereiding van het vaccinatiepaspoort. Op het internet heb ik al de zeer negatieve gevolgen gelezen nadat dit ingevoerd gaat worden.
  In de tussentijd gaat het regime Rutte voort met de angstmakerij en nieuwe “bemettingscijfers”, dit alles m.b.v. de media die haar onafhankelijke en objectieve standaard heeft ingeruild voor een “Mitarbeiter” functie van en voor de overheid.
  Doel blijft, ook aldus Merkel, het vaccineren van de gehele wereldbevolking.
  Nog eenmaal gezegd, het zg. vaccin is GEEN vaccin maar is genetische modificatie waarmee je dna verandert wordt. Met alle (funeste) gevolgen van dien.
  En laat je vooral niet testen, gevaarlijk! (geldt ook voor neussprays)
  Meer hierover, zie: http://www.dewegwyzer.nl

 6. Een inkijkje in hoe de Volkskranthazen lopen: https://twitter.com/mkeulemans/status/1375411554225623043
  De ‘wetenschaps’ redacteur valt Pieter Borger aan. Pieter Borger heeft veel verstand van de materie en ook van de PCR tests en was lid van een groep die de PCR test aan een grondige en gedetailleerde kritiek onderwierp. En dan komt een leek van de Volkskrant de man wegzetten als een creationist. Alsof DAT ook maar iets zou afdoen van de kennis die Pieter Borger heeft.
  Hieraan zie je dus hoe zo’n Volkskrant compleet gevangen zit in een eigen (men zegt ‘ideologische’) bubbel. En niet eens meer de moeite neemt zich werkelijk te verdiepen in gefundeerde bezwaren over het coronagebeuren.
  Je roept “creationist” en dan kan al het anderen denken kennelijk worden gestopt.
  Zulk uitdelen van stempels teneinde verder overwegen te voorkomen, is wel een typisch links verschijnsel. Is ‘links’ ruimdenkend? Zeker niet als we zulk bestempelend gedrag steeds maar weer moeten constateren.

 7. @ Svalbard, kom op man. Het gezichtsscherm of niets? Door dit is optie te geven ga je feitelijk al mee met hun narratief. Bevrijdt jezelf!

 8. Dat is zeker waar wat die oude mevrouw schrijft. Ik denk hetzelfde. Er bestaat nog maar 1 ziekte. Ook in het ziekenhuis, bij de huisarts enz. Het is gewoon een belediging voor mensen met andere ziektes, ouderdom enz. Respectloos.
  Heb ook al meerdere angstige verhalen gehoord. Kom veel oudere mensen tegen bij het wandelen met de hond. Krijgen niet eens meer fatsoenlijke behandeling meer in het ziekenhuis. Worden niet geholpen als ze geen mondkapje dragen. 2 mensen zijn min of meer verplicht om de vaccinatie te nemen. Voor/bij operatie. Gaat “goed” mensen.
  Ken ook mensen, die niet eens meer naar buiten durven.(omdat ze bang zijn om ziek te worden en daarom naar het ziekenhuis moeten, ze zijn bang voor het ziekenhuis zelf) Oude mensen waren voor de crisis al eenzaam enz, maar nu nog meer. Kun je zelf nog iets, dan kun je nergens meer naar toe.
  Ben zelf gestopt met de nabehandeling van kanker en ik ben blij dat ik gestopt ben. Angst voor de dood? Ben blij dat ik van deze krankzinnige wereld af ben. De dood is voor mij een verlossing. Daarmee zeg ik niet, dat ik het zelf ga doen.
  Ik vraag me ook af waarom ik die zware kankerbehandeling gedaan heb? Ben nog herstellende. Om te leven in een gevangenis? Hoe moet je herstellen dan met onnatuurlijke maatregelingen? Dat gaat niet.
  Ik heb altijd geleerd. Doe een ander niet iets aan, als je dat zelf niet prettig/leuk vindt. Maar eh, die mensen komen zichzelf ook nog wel tegen. Karma bestaat echt.

 9. Net onderweg gelezen:

  Ik ben niet anti-mondkapje.
  Wij waren hier het eerst. Dus …
  Jullie zijn anti-mond(igheid)!

  En dat zal mijn nieuwe credo worden.

 10. ……Vorig jaar zomer had ze dringend spoedhulp nodig……
  Ze had dus geen spoedhulp nodig
  Ze had dus geen dringende hulp nodig
  En toch leeft ze een jaar later nog.
  Probeer het eens van het ziekenhuis-oogpunt te bekijken.

 11. Er zijn veelbelovende medicijnen, als ivermectine. Ze worden vooral tegengehouden omdat de vaccins alleen een voorlopige toelating kunnen krijgen als er geen andere geneesmiddelen zijn.
  Zo worden in naam van ‘de volksgezondheid’ medicijnen niet goedgekeurd.
  En krijgen we in naam van ‘de volksgezondheid’ alleen maar een voorlopig goedgekeurd experimenteel vaccin. Hoe de bureaucratie van de volksgezondheid zich keert tégen de volksgezondheid.

 12. Het eerst moeten we van die afschuwelijke muilkorven af, het is een grove schending van ons recht om vrij te kunnen ademhalen.
  Ik draag nooit een muilkorf, en slechts bij het winkelen een plastic gezichtsscherm.
  Ik weet dat zo’n scherm geen virus tegenhoudt, maar dat doet een mondkapje ook niet.
  Daarin verschillen ze niet, echter, met zo’n gezichtsscherm kan je tenminste gewoon onbelemmerd ademhalen.
  Officieel is zo’n gezichtsscherm niet toegestaan, maar tot nu toe ben ik in geen enkele winkel of supermarkt hier op aangesproken. Maar voor mij is vanwege een trauma een mondkapje geen optie, dus het gezichtsscherm of niets!
  Het voordeel van een gezichtsscherm boven een mondkapje is, dat een mondkapje schadelijk is, en een gezichtsscherm niet.

 13. Ja, dat geweld is al begonnen op zo’n kleine duizend kilometer, in de Oekraine. In de linkse omslag naar Biden komt ook de uitgestelde Obama/Clinton ophitsende en uitlokkende Rusland/China pesterij weer naar boven. Het Duitsland onder DDR lieveling Merkel al niet minder. Geloof maar dat ze (EU in opdracht van de VS) er nu geen gras over laten groeien. En Poetin zei laatst: “Ik heb op de straten waar ik geboren ben geleerd dat, wanneer je denkt dat je klappen krijgt, jij als eerste moet toeslaan”. En daar is hij (Goddank) al heel vaak van af geweken………….. Maar een keer is de maat vol !

 14. Bovenstaand verhaal klopt,
  Wat me erg verbaast en stoord, meeste mensen zien het nog steeds als een tijdelijk corinamaatregel,
  Als straks alles weer normaal is , hoor ik meerdere malen per dag.
  Eerst was het maar goed dat die rare man in Amerika verkiezingen verloor , in eigen land zonder enig protest VVD,d66 aan de macht terwijl we weten dat dit onmogelijk is.
  In mijn omgeving,werk,wonen ,verenigingen en waar dan ook zijn hooguit 1 op 10 mensen die weten dat het einde oefening is met vrijheid,bezittingen en gezondheid.
  Las net ,sommige mensen weigeren spuitje na alle gevolgen.
  Als ik wel eens opmerkte dat bijvoorbeeld gebruik van vliegtuigen iets minder kan keken ze me boos aan.
  Nu kan niemand op vakantie,hoor je niks.
  Ongelooflijk dat mensen die alle vrijheden gewend zijn , dit zomaar zonder enig protest opgeven.

Comments are closed.