Grootste studie naar mondkapjes ooit toont aan dat ze niet of nauwelijks helpen

Een mondkapje dragen om een virus proberen tegen te houden komt neer op het monteren van een anti-muggen scherm gemaakt van kippengaas.

—————————————————————————————————————————————-

Verschil tussen dragers en niet-dragers nihil

—————————————————————————————————————————————–

In Denemarken is de tot nu toe grootste wetenschappelijke studie ooit naar de werking van mondkapjes verricht. Maar liefst 6000 Denen namen eraan deel. De conclusie komt overeen met tal van eerdere studies, en ook met wat RIVM directeur Jaap van Dissel nog steeds vindt – en tot voor kort ook minister De Jonge -, namelijk dat mondkapjes niet of nauwelijks helpen tegen het corona virus. In sommige gevallen worden mensen er juist eerder ziek door. Ook uit deze studie blijkt dat de kans dat iemand zonder mondkapje eerder ‘besmet’ wordt, of dat je sneller iemand anders ‘besmet’, nihil is.

The Lancet en de New England Journal of Medicine weigerden de studie, die volgens de Deens krant Berlingske qua omvang ‘uniek’ was, tot nu toe te publiceren, hoogstwaarschijnlijk omdat de conclusies rechtstreeks ingaan tegen de status quo, en daarmee het (verplichte) mondkapjesbeleid zoals dat door de politiek wordt opgelegd.

Dr. Henning Bundgaard (Rigshospitalet), een van de co-auteurs van de studie, verklaarde al in juli tegenover Bloomberg dat ‘alle landen die mondkapjes aanbevelen hun besluiten niet hebben gemaakt op nieuwe studies.’ Thomas Benfield, researcher aan de Universiteit van Kopenhagen en één van de andere auteurs, werd onlangs gevraagd wanneer hun omvangrijke studie naar mondkapjes nu eens gepubliceerd zou worden. ‘Zodra een blad moedig genoeg is…,’ was zijn antwoord (2).

Verschil tussen dragers en niet-dragers nihil

Nu is het onderzoek dan eindelijk gepubliceerd, en wel in de Annals of Internal Medicine. De belangrijkste uitkomst is dat 1,8% van de dragers van mondkapjes werd ‘besmet’ met het coronavirus, en 2,1% van de niet-dragers. Dat suggereert dat mondkapjes toch een heel klein beetje bescherming bieden, maar daar zetten de wetenschappers de nodige vraagtekens bij. Zo is niet duidelijk of mondkapjes nu vooral de dragers beschermen tegen (veronderstelde) besmetting, of juist de niet-dragers.

Verder waren de testen op positieve antilichamen vrijwel gelijk. Voor IgM antilichamen (Immunoglobine M) liggen de cijfers op 1,3% voor mondkapjesdragers, en 1,5% op niet-dragers. Voor IgG (Immunoglobline G) is dat resp. 1,4% voor dragers, en 1,3% voor niet-dragers, wat suggereert dat de dragers dus juist een iets hogere kans hebben besmet te raken.

We negeren de PCR test resultaten (dragers: 0, niet-dragers: 5), omdat in talloze onderzoeken is vastgesteld dat deze testen 90% valse-positieven opleveren, en er dus onmogelijk conclusies aan te verbinden zijn over eventuele ‘besmettingen’, al helemaal niet als het om dergelijke kleine aantallen gaat.

Na ‘echte’ SARS-CoV-2 of Covid-19 (bloed)testen bleek 0,2% van de dragers, en 0,4% van de niet dragers besmet te zijn. Bedenk hierbij echter dat over de hele wereld slechts een miniem percentage van het aantal (echte) besmettingen ook daadwerkelijk ziek wordt, en daar weer een zeer klein percentage van in het ziekenhuis beland.

Ook uit deze studie komt dus ontegenzeggelijk naar voren dat het risico eerder ziek te worden als mensen geen mondkapjes dragen, verwaarloosbaar is.

80% van alle ‘besmettingen’ vindt onder mondkapjes dragers plaats

Natuurlijk bestaan er ook enkele studies die in opdracht van de politieke en/of medische autoriteiten die iets anders beweren, zoals vorige week nog van de CDC, waarin werd beweerd dat mondkapjes zowel de dragers als het algemene publiek beschermen. De Deense researchers laten in hun samenvatting echter zien dat het wetenschappelijke bewijs daarvoor helemaal niet zo duidelijk is.

Zo gaf de CDC in een eerdere publicatie toe dat 70%-80% van alle nieuwe (zogenaamde) ‘besmettingen’ volgens de regels netjes hun mondkapjes droegen (1), en slechts 4% nooit. 

In eigen land heeft de berekening dat 200.000 mensen één week lang continu een mondkapje moeten dragen om misschien één ‘besmetting’ te voorkomen, al enige tijd geleden eventjes de mainstream media gehaald. Conclusies werden daar echter niet aan verbonden, of het moet zijn dat de regering de bestaande mondkapjes regels juist verder ging (en gaat) aanscherpen.

‘Medelijden met mensen die denken dat mondkapjes bescherming bieden’

Je hebt medelijden met degenen die denken dat ze een virus, dat zich net zo makkelijk verspreidt als een verkoudheid, met een simpel mondkapje kunnen stoppen,’ werd onlangs in een op-ed in The Blaze geschreven. ‘De realiteit is dat de gaatjes in medische mondkapjes 30 keer groter zijn dan de gemiddelde grootte van SARS-CoV-2 virionen. Goedkopere (maar comfortabelere) katoenen maskers die vaak worden gedragen, hebben openingen die 100 x groter zijn dan virusdeeltjes.’

De kapjes die in winkels worden verkocht kunnen niemand echt beschermen,’ verklaarde nota bene dr. Anthony Fauci (Coronavirus Task Force van het Witte Huis) al op 17 februari van dit jaar. Een mondkapje tegen corona komt daarom neer op het proberen tegen te houden van muggen met kippengaas. Of, zoals in The Blaze werd geschreven, ‘vliegen achter tralies’ proberen te houden.

Xander


(1) Zero Hedge
(2) GreenMedInfo
(3) Afbeelding mondkapje:  iXimus , Pixabay 
Afbeelding kippengaas; Afbeelding:  PublicDomainPictures, Pixabay 

Zie ook o.a.:

17-11: New England Journal of Medicine: Lockdowns, social distancing en mondkapjes zijn zinloos
07-11: Hoogleraar Capel: ‘Zet je angst bij de vuilnisbak’ (/ Ook in november blijken alle maatregelen (1,5 meter, lockdown, mondkapjes) nog steeds helemaal niets uit te maken)
29-10: Bewustzijnsdeskundige: Corona beleid is typerend gedrag van psychopaten
14-10: (/ Mondkapje komt neer op het proberen tegen te houden van fruitvliegjes met kippengaas, en beschermt noch jezelf, noch anderen’)
14-10: Zweden heeft zonder lockdown en zonder mondkapjes laagste sterftecijfer van Europa
09-10: Hoax wordt steeds groter: CDC geeft in document toe geen meetbaar virus te hebben
25-08: Hoogleraar Pierre Capel herhaalt: ‘Kappen met mondkapjes en angstpandemie’ (/ Zelfs statistieken van het RIVM laten zien dat er sinds eind mei geen corona meer is gevonden in mensen met klachten)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

42

 1. Even serieus, jullie hebben je analyses op het Deense artikel los gelaten maar daar klopt niets van. Ze zeggen dat de verwachte 50% vermindering niet behaald is. Wat ze wel zeggen is dat 0,3% verschil zat in de mensen mondkapje (muilkorf anders snappen sommige het niet) vs. Niet mondkapje. Ik heb even berekend. Want dat doe je als je dit leest. Stel nou dat 8 miljoen mensen een mondkapje hebben, dan zou dat betekenen dat 24000 mensen minder besmet raken dan zonder. Buiten dat, waren deze studies in Denemarken gedaan toen <5% (< dit is een symbool voor minder dan) van de bevolking een mondkapje/muilkorf droeg. Als 99.9% dit doet heb je echt een andere berekening. Of heeft iemand een goeie theorie dat dat niet zo is?

 2. tyson schreef: Vandaag een boete van 250 euro gekregen omdat de foto op mijn identiteitskaart verouderd blijkt te zijn, namelijk……… nog zonder mondmasker.
  De blauwe bloedzuiger die dit op zijn geweten heeft is een wel zeer domme blauwe bloedzuiger. Je moet nogal wat voor Ruttes dertig zilverlingen. Geef de ‘man’ een vetleren medaille zodat hij die trots aan zijn geestverwanten kan laten zien….. en een flinke schop voor zijn zitvlak!

 3. De mondkapjes is een goed middel om de mensen iedere keer weer te herinneren wat een “levensgevaarlijk” virus er onder de mensen heerst en ons bang te houden tot de “verlossende” injectie beschikbaar zal zijn. Verlossend zal de injectie zeker zijn maar hoofdzakelijk van je gezondheid.

 4. Die muilkorfjes worden alleen gebruikt om de economie weer omhoog te krikken, het tekort dat door de lockdown ontstaan is zal op welke manier dan ook weer hersteld moeten worden

 5. @T.D.: ik vind het persoonlijk uiterst grappig als ik de simpele zielen, met angstige ogen zo groot als schoteltjes, hun paniekerige reactie zie als ik net buiten de winkel op de parking mijn mondmasker afruk. Als ze dan nog terugdeinzen, dan dreig ik ermee hen een flinke knuffel en drie kussen te gaan geven waarvan ze dan welhaast zeker zullen doodgaan…bij velen zie je dan de radertjes in hun bovenkamer wild ronddraaien en dan zijn opeens hun schoenen zeer interessant en maken ze zich met het schaamrood op de kaken snel uit de voeten…;)
  Zo beseffen de angstige voorstanders van de nutteloze mondmaskers pas hoe belachelijk, asociaal en irrationeel ze zich gedragen…doe es opnieuw normaal? Het moet niet nog gekker worden…

 6. Het RIVM wist ook al voor vele jaren dat de lucht bij Hoogovens IJmuiden kankerverwekkend is.
  Als deze instantie echt bekommerd voor onze gezondheid dan had het al veel eerder ingegrepen.

  Het Pfas verhaal, wel 5000 soorten. Dupont mag dit blijvend gebruiken totdat het RIVM plotseling bijna een jaar geleden van die stof(fen) de schadelijkheid bijna een factor 100 strenger maakten.

  Alleen maar door een programma als Radar, toen was er echte belangstelling en druk pas men dit aan.

  Fijnstof, uitstoot van vervuilende auto’s. Mensen die vlak bij een rijksweg wonen die zijn ook veel te lang blootgesteld aan overstijgende grenswaarden. Wat doet men. Men pas Europees de normen aan zodat ze zeggen dat ze binnen de normen bleven.

  En dat alleen maar om de heilig koe, de auto in de lucht te houden en veel en veel asfalt kan blijven aanleggen.
  Maar daar zijn ze nu van afgestapt blijkbaar. Nu is alles wat auto is in één keer niet goed en het moet nu allemaal elektrisch.

  Kortom, als de overheid namens het RIVM echt om onze gezondheid gaf, dan had men in het verleden echt al op vele onderwerpen andere keuzes moeten maken.

  Ondertussen is de heilige graal uitgevonden. Het vaccin. Gelukkig en je mag hopen dat het percentage nog veel meer omlaag gaat van degene die zich willen laten inenten. Mogelijk omdat het nu toch (veel) dichterbij gaat komen, krabbelen sommige toch terug.

  Ik zou zeggen: “Graag be my quest”. Gaat u vooral voor.
  Als het dan toch (ooit) zou moeten, dat wil ik dat de Koninklijke familie tegelijkertijd met alle ministers van het kabinet een inenting krijgen voor het oog van de camera zodat het hele volk dit zou kunnen zien, bovendien moeten onafhankelijke deskundige het kunnen controleren dat ze allemaal dezelfde entstof krijgen als ze voor de Nederlandse bevolking bestemd hebben.

  En nog steeds beweren ze vandaag dat 67% van de bevolking in hoofdlijnen achter de maatregelen staan. Wat heeft 15 jaar vernieling op de MBO met de jongeren toch gedaan? Of men andere onderwijssystemen?

  Ik geloof pas die percentages als de bevolking in maart heeft gesproken met de verkiezingen.
  Nu veroordeel ik niet een verstokte roker. Zolang ik er geen last van heb is het prima. Maar nu is te leven dat pas in 2024 dit uit de schappen van de supermarkten zal verdwijnen. Daar zijn ze al erg lang mee bezig.

  En wees eerlijk roker of geen roker. Getuigt dit werkelijk dat ze om onze gezondheid dan geven? Nee, dus. Het interesseert ze geen enkele moer.

  Nu mogen weer enkele zaken opengaan. Vanaf december mag je en moet je dit bezoeken, wil je dit doen, met een mondkapje. Ik zou zeggen, massaal wegblijven. Ze zijn toch al door ons kabinet economisch kapot gemaakt. Als je dit gaat bezoeken beloon je de maatregelen van het kabinet van de mondkapjes.

  Helaas moet je wel naar een supermarkt. Hoe ik dit zal doen dat weet ik niet. Maar mij zie je in die periode niet in kledingwinkels, schoenenwinkels, of elektronica. Als ik iets nodig heb, dan wordt het via internet bestellen.

  Vroeger had je een winkel aan huis. Is er geen RSV wagen die mijn boodschappen kan komen bezorgen. Die meerprijs zonder muilkorf heb ik er wel voor over.

  PS. Ik denk dat als de VVD-CDA en nog meer linkse partijen erg slecht in de peiling zullen staan en de rechtse partijen hoog, dat dan het volgende zal gebeuren. Ze zorgen dat plotseling de besmettingscijfers laag zijn en ook wonderen in het ziekenhuis vinden blijkbaar plaats. Ze genezen heel snel en weinig bezetting op de IC. Want dan loopt de 1e periode af van de Corona wet. Ingaan 1 december 2020 en loopt af op eind februari 2021. Het gevolg is dat ze dan in de aanloop van de verkiezingen zeggen dat de Corona wet niet verlengd hoeft te worden. En dit allemaal om de kiezer te verleiden.

  Spyfromthesky

 7. Ik vind dat wij met zijn allen wel de plicht hebben om zo’n muilkorf te dragen want er bestaat altijd een kans dat een vlieg tegen het gaas aanvliegt en sterretjes ziet.

  Zoals een virus tegen een vezel aan stuit en nog harder terug stuit en denkt even in een nieuwe wereld te zijn beland.

 8. @PJ. Een totale lockdown helpt helemaal niet. Kijk naar de landen waar ze dat deden. Je kunt de interactie tussen mensen niet stilzetten. Dat is domweg onmogelijk. Een samenleving is geen steriel laboratorium. Onze immuunsystemen hebben geleerd virussen te bestrijden en wel op meerdere niveaus.
  @Tabris. En waarom konden we dan 9 maanden rondlopen zonder masker? Waarom kan dat ook in Zweden? Zijn er minder ziektegevallen mét maskers in de publieke ruimte? Dat moet de vraag zijn. Gewone gezonde mensen zonder maskers, verspreiden te weinig virussen om anderen ziek te maken.

 9. Wij weten intussen allemaal wel dat de mondmaskers het coronavirus of andere virussen niet kunnen tegenhouden maar bedoeld is om gehoorzaamheid te kunnen afdwingen met schending van onze burgerrechten, ons monddood te maken én gewend te maken aan het ‘nieuwe, dictatoriale normaal’. En dan nog wel onder het valse voorwendsel voor onze gezondheid die notabene net door de mondmaskers beschadigd wordt en dus tegengesteld zijn aan ons welzijn.

 10. Een anti muggenscherm gemaakt van kippengaas is de vergelijking, ok maar dat houd toch de langpoot muggen tegen in ieder geval, dus alle beetjes helpen, toch?

 11. Wil je dit artikel ook naar de Overheid sturen Xander? Het is van de gekke, hoe velen door onze overheid voor de gek worden gehouden. Ik heb met de mensen te doen die een mondkapje dragen. In winkels moet je “kilometers” omlopen om bij de kassa te komen. Sommigen reageren panisch.

 12. Zojuist een filmpje gemaakt waarin ik bewijs dat je door een mondkapje niet vrij kunt ademhalen. Het is de test met de kaarsjes. Het lukt inderdaad niet om deze zo uit te blazen met mondkapje. Uiteraard de test ook uitgevoerd zonder mondkapje.

  Aangezien ik niet van plan ben om mij te laten muilkorven, lijkt me dit een mooi bewijsstuk om te laten zien aan de toekomstige Gestapo. Ik ben wel erg benieuwd of de gemoederen hier echt op gaan lopen. Het gebied waar ik nu woon blijkt in de oorlog vol met NSB-ers te hebben gezeten….

  Maar goed, het is toch te gek dat we 75 jaar vrijheid af laten pakken door notabene onze eigen overheid.

 13. Is het coronavaccin een groter gezondheidsrisico dan de ziekte zelf?
  Volgens berichten in de media staat een nieuw type coronavaccin op het punt te worden goedgekeurd en daarom bij mensen gebruikt. In Duitsland worden dagelijks enkele duizenden mensen ingeënt in geplande coronavaccinatiecentra. Maar wat wordt geprezen als de “historische doorbraak” van de farmaceutische industrie, moet kritisch in twijfel worden getrokken. [Lees verder]
  https://www.kla.tv/2020-11-18/17554&autoplay=true

 14. Het nieuwe wapen wat de zieke regering op burgers pleegt is een MISVORM MEDISCH WAPEN.Het is een martel lynch wapen. Het hoort bij Oorlogsmisdaden wat ze verschuilen onder medische nep -bezorgdheid .Ze willen het eerste burgers vanaf 60 jaar vaccineren m.a.w.die hebben altijd wel wat ziektes onder hun ledematen en om dat dan te gebruiken als het corona vaccin ernstige schade / bijwerkingen in hun lichaam uitwerkt dan kan de corrupte overheid zeggen :ja maar…we hebben met senioren van doen en..die hadden al onderliggende kwalen en ziektes ect.Ik heb klachten bij de gemeente Amsterdam ingediend ik schreef , het bevolkingsregister wil onder nep bezorgdheid mijn POEP onderzoeken en om dan gelijktijdig medische misdaden op de bevolking te plegen om hun adem te lynchen via zinloze verstikkings mondkapjes!

  Max. 3 woorden in hoofdletters om accenten aan te brengen. Uw reactie aangepast. Mod.

 15. Kan ik begrijpen het heeft weinig nut, dan alleen in opgesloten ruimtes met meer dan twee mensen. Shalom

 16. @Patatje Oorlog.
  Probeer eens een kaars uit te blazen zonder mondmasker maar door heel stil, met heel weinig druk, te blazen. Dat zal ook niet lukken omdat de luchtstroom dan ook niet snel genoeg is.
  Het is echter niet omdat een luchtstroom niet voldoende snel is en druk genoeg uitoefent om een kaars te doven dat er geen virussen zouden mee verplaatst worden in deze stroming.

 17. De enige manier om het virus tegen te houden is een plastic zak over je hoofd trekken en goed strak om je nek met ducktape dichtplakken. Daarna heb je trouwens nergens meer last van, ook niet van de psychopaten die nu aan de macht zijn.

 18. En wij moeten van Rutte (VVD) en de Jonge (CDA) verplicht in de openbare binnenruimtes, zo’n mondvod dragen per 1 december. Mijn conclusie is, dat mondvod, betekent maar 1 ding: “Bek houden, domme schapen”. Ach ja…

 19. De premier schijnt erg te hameren op loyaliteit in zijn kabinet.
  Gezien alle schade die wordt aangericht, is deze situatie m.i. wel een kabinetscrisis waard.

 20. Ulrich Montgomery, Chair of Council WMA. Ook is hij voorzitter van een Europese raad van dokters (CPME).

 21. Dit lijkt wel een Jaap van Dissel support artikel. Eerst zij Jaap: mondkapjes werken niet. Maanden later (ter verdediging van het beleid): NIET MEDISCHE mondkapjes werken niet.

  Er zijn voldoende studies die aantonen dat medische mondkapjes wel werken voor circa een half uur en dan weer moeten drogen i.v.m. Verzadiging. Mondkapjes werken wel significant, mits medisch en goed gebruikt! De cijfers tonen slechts aan dat er onvoldoende juiste informatie verspreid wordt over juist gebruik.

 22. De studie duurde ongeveer een maand met ongeveer 5000 mensen die het afmaakten.
  The primary outcome occurred in 42 participants (1.8%) in the mask group and 53 (2.1%) in the control group.
  Die absolute 0,3% lijkt niet veel, maar relatief is het wel 25%.
  Op 5000 mensen zijn er 11 minder besmettingen met mondkapje op, voor 17.000.000 Nederlanders zijn dat er dan 37,400 minder.
  Dat is toch nog een aardig aantal. Het zal je opa maar wezen.

  Het volgende uit de studie werd ook niet in het bovenstaande artikel vermeldt:

  How SARS-CoV-2 is transmitted—via respiratory droplets, aerosols, or (to a lesser extent) fomites—is not firmly established. Droplets are larger and rapidly fall to the ground, whereas aerosols are smaller (≤5 μm) and may evaporate and remain in the air for hours (39). Transmission of SARS-CoV-2 may take place through multiple routes. It has been argued that for the primary route of SARS-CoV-2 spread—that is, via droplets—face masks would be considered effective, whereas masks would not be effective against spread via aerosols, which might penetrate or circumnavigate a face mask (37, 39). Thus, spread of SARS-CoV-2 via aerosols would at least partially explain the present findings.

  Masks have been hypothesized to reduce inoculum size (34) and could increase the likelihood that infected mask users are asymptomatic, but this hypothesis has been challenged (35).

  Niet echt:
  (35) Facial Masking for Covid-19
  The authors reply: We agree that well-described host characteristics, including age and coexisting conditions, influence disease severity. However, more evidence is accruing to support the idea that the viral inoculum of SARS-CoV-2 (lowered by means of masking or social distancing) is associated with disease severity.1-4 Direct experimentation in humans to support this theory is not feasible, but studies in animals have shown the association.
  Monica Gandhi, M.D., M.P.H.
  George W. Rutherford, M.D.
  University of California, San Francisco, San Francisco, CA

  Reduction in release of virus from infected persons into the environment may be the mechanism for mitigation of transmission in communities where mask use is common or mandated, as noted in observational studies. Thus, these findings do not provide data on the effectiveness of widespread mask wearing in the community in reducing SARS-CoV-2 infections.

  Oftewel als iedereen een mondkapje draagt dan komen er minder aerosolen in de lucht en worden er dus minder mensen besmet. Voorts wijzen studies met dieren uit dat een lagere virus dosering tot een minder erg ziektebeeld leidt.

  De farmaceutische industry willen niet dat mondkapjes werken omdat dan hun vaccinaties niet meer nodig zijn. Vandaar de misleiding.

  Dus wat wil je? Vaccinatie of mondkapje?

 23. Tyson:
  advies: svp niet betalen, voor laten komen (bij een rechtbank), publiciteit eraan geven en/of klacht indienen tegen de politie.
  Dit is wel enorm gestoord.

 24. Mondkapjes dienen enkel om de ander te beschermen tegen rondvliegende druppeltjes als je zou moeten hoesten of niezen. Om jezelf te beschermen zijn ze nutteloos, dienen enkel om anderen te beschermen tegen de dour jou uitgestoten vloeistoffen. Tegen aerosolen werken mondkapjes al helemaal niet.

  We krijgen overigens een totale lockdown. In China, Korea, Taiwan lopen mensen vandaag alweer in dichte drommen zonder mondkapjes rond, Covid is er verdwenen.
  Hadden de Europese regeringen maar vanaf begin maart tot volledige lockdown beslist en die volgehouden tot het virus echt weg was, dan waren ook wij er nu vanaf en keken uit naar een normale eindejaarsperiode.

  Behalve de grenzen dan, die zouden nog steeds gesloten zijn met verplichte quarantaine en dubbele test vooraleer iemand het land binnen mag, net als in Taiwan, Korea, Japan. Maar gesloten grenzen is als vloeken in de EU kerk. Daar zit het probleem dat veroorzaakt dat we nog tot 2022 met de ellende opgescheept zitten terwijl we er nu al vanaf hadden moeten zijn, uitgezonderd plezierreisjes naar het buitenland dan.

  Daarom heb ik liefst nu een totale lockdown zodat we er tegen de zomer van 2021 echt vanaf zijn, maar de grenzen blijven dan nog wel dicht.

 25. Frank Montgomery is geen voorzitter van de WMA, wèl bestuurslid.

 26. Probeer eens een kaars uit te blazen met een mondkapje op. Dat gaat niet lukken. En lucht, zuurstof, stikstof bestaat maar uit een of enkele atomen en is tig keer kleiner dan een virus. Dus er zal wel een beetje door heen gaan, maar hoeveel kracht je ook zet, het is relatief maar heel weinig. Toch?

 27. Het dragen van mondmaskers is puur politiek en het niet-dragen ervan bestraffen is puur financieel daar ALLE regeringen failliet zijn !!!

 28. Vandaag een boete van 250 euro gekregen omdat de foto op mijn identiteitskaart verouderd blijkt
  te zijn, namelijk……… nog zonder mondmasker

 29. Het gaat niet om bewijs. We moeten gewoon luisteren naar onze regering. Immers die zullen het toch wel weten? En ze hebben zeker het beste voor met de burger. Of niet soms? Heb je een andere mening dan ben je echter meteen een complotdenker en die mogen beschimpt worden.
  Helaas is je grootste vijand de overheid. Dmv belastingen stelen ze je geld en dankzij wetten worden we systematisch van onze vrijheid beroofd.

 30. Als in een vroeg stadium de voorzitter van de World Medical Association, Ulrich Montgomery, zegt dat maskers ‘lächerlich’ zijn, dan weten we al genoeg. Dan ga je niet mee in die gekte.
  Voorstanders van maskers verwarren klodders spuug met het virus. Men heeft geen idee hoe klein virussen zijn. De poriën van het masker zijn honderden keren groter dan het virus.
  Bovendien heb ik nog niemand zien hoesten of niezen met het masker op. Dus waar gaat het over.
  Mensen die geen symptomen hebben, zijn níet besmettelijk! Want ze ademen veel te weinig virussen uit om anderen ziek te kunnen maken. Het is massa-hysterie en gedragsbeïnvloeding.

 31. Mondkapjes zijn “ideaal” om de bevolking monddood te maken.

 32. Huisartsen kritisch over het corona beleid: ( DANNY op straat S02E09 )

  https://www.youtube.com/watch?v=-Jxr0J-A1SQ&feature=emb_logo

  Danny spreekt met kritische huisartsen over het coronabeleid. Zij vinden dat de focus op corona ten koste gaat van andere patiënten, en willen meer onderzoek naar het veelbesproken anti-malariamiddel Hydroxychloroquine.

  Uiteraard met o.s. Rob Elens ( 5 nov 2020 )

Comments are closed.