Hoogleraar Pierre Capel herhaalt: ‘Kappen met mondkapjes en angstpandemie’

—————————————————————————————————————————————-

Zelfs de statistieken van het RIVM laten zien dat er sinds eind mei geen corona meer is gevonden in mensen met klachten ‘Westen niet in greep van coronavirus, maar van angstpandemie’

—————————————————————————————————————————————

Hoogleraar Pierre Capel veegt in een nieuwe column bij Café Weltschmerz opnieuw de vloer aan met het coronabeleid van de regering, die er alles aan lijkt te doen om de angst er bij de bevolking in te houden, door ‘de incidentele aanwezigheid van het virus uit te vergroten tot een tweede golf’. Dat wordt gedaan door met behulp van de media de focus uitsluitend te richten op ‘besmettingen’, wat – al zouden de volstrekt onbetrouwbare PCR testen wèl kloppen – helemaal niets zegt of mensen ook daadwerkelijk infectueus zijn en ziek worden.

‘De vraag is of de tweede golf er wel is,’ begint Capel. ‘Is er een relatie tussen een positieve PCR test, en ‘besmettelijkheid’ en ziek worden?’ De PCR test kan zoals onze lezers weten net zo goed positief uitslaan door de resten van een ander virus (zelfs een gewone verkoudheid) dat u een paar maanden geleden hebt gehad.

Simpelste en beste wat gedaan had moeten worden is iedereen die ‘positief’ zou zijn getest, twee weken later opbellen of ze wel ziek zijn geworden. Dan zie je meteen of er een tweede golf zieken is. Op de statistieken is de ‘epidemie’ namelijk even stilletjes als valselijk veranderd in een ‘case-demie’, dat werd gedaan omdat er nog maar nauwelijks zieken en doden waren.

RIVM vindt sinds eind mei geen corona meer bij mensen

‘Het wordt wel beweerd dat de PCR test aantoont dat mensen infectueus zijn, maar is dat wel zo?’ Na mei is er (vrijwel) geen sterfte meer, maar wel een zogenaamde enorme besmettelijkheid. Capel pakt er een officiële RIVM grafiek bij van mensen met acute klachten aan de luchtwegen (Influenza, Rhino, Entero, RSV, SARS-Cov-2) (ivm copyright niet te plaatsen. Zie YouTube video op 4 min. 33 sec.). ‘We zien dat het grootste deel van de klachten is veroorzaakt door Rhino virussen (verkoudheid), en een flink deel voor verschillende varianten van influenza. Sinds eind mei is er geen corona meer gevonden in mensen die last hadden van hun luchtwegen.’

Dan laat hij een grafiek zien met die de virus ontwikkelingen sinds 2005. ‘En wat zien we? Ieder jaar beginnen we met Rhino, dan influenza, dan corona. Dus die corona infectie is er ieder jaar, en kan best vervelend zijn.’ En net zoals influenza het ene jaar erg is (2009,2018) en het andere jaar mild (2010), ‘heb je ook Covid-5, Covid-11, Covid-12, en Covid-19. Dan is maar de vraag of Covid-19 zoveel erger was dan Covid-18, Covid-17, etc..’

In de greep van een angstpandemie

Uit bevolkingsonderzoek blijkt dat 40% van de Amerikanen zegt dit jaar een stuk angstiger te zijn geworden (18% had al last van een angststoornis). ‘Los van het virus hebben we een angstpandemie. Zijn we misschien ingesukkeld? Een beetje verwend? Waar is onze inventiviteit, ons oplossingsvermogen, onze vechtlust gebleven? Waarom is er zoveel angst?’

Capel vergelijkt dan de tienduizenden jonge mensen die in 1944 onze vrijheid terugwonnen door op de kust van Normandië te landen, wetend dat velen van het zouden sterven, met de jongeren van 2020, die juist vluchten voor de vrijheid. ‘Alle vrijheden worden vanuit een angstperceptie overboord gegooid, en alles wat echt heilig is, wordt ontheiligd.’

‘Als je iets waarneemt krijg je daar, zolang je erin gelooft, een gevoel bij. Als dat een positief gevoel geeft, gaan andere delen van de hersenen aan de gang dan bij een negatief gevoel. In deze tijd zijn we erg bezig onze Amygdala – het centrum van de hersenen waar angst zetelt – te stimuleren, en een gigantische hoeveelheid angst te genereren.’ In een volgende column gaat Capel hier dieper op in, hoe dit in verband staat met ziektes en depressies.

Onze logica, ons redeneervermogen, zit in de Cortex (boven de Amygdala). Logica heeft echter geen invloed op de reactiviteit van de Amygdala, die onbewust is. ‘Wat zien we nu? Angst schreeuwt om zekerheden. We kunnen niet met onzekerheden omgaan. Als je bang bent, wil je een houvast. Logica heeft geen grip op angst, dus alle verhalen die ik hier heb vertelt, met grafieken en redeneringen, hebben geen effect. Als iemand bang is, is ie gewoon bang… Angst is een heel fundamenteel iets, en dat roept om zekerheden.’

Westen verdrijft angst met schijnwaarheden over mondkapjes en anderhalve meter

In Thailand, waar Capel heeft gewerkt, staan op of bij ieder ziekenhuis, ieder hotel, ieder overheidsgebouw, een ‘spirit house’ die de boze geesten moeten weghouden. Dat is de Thaise manier om om te gaan met angst en onzekerheid, ‘en dat werkt perfect. Wat zijn in het Westen onze manieren om onze angsten te beteugelen? Dat zijn onze schijnwaarheden. Als we dan met een virus kampen, gaan we praten over mondkapjes, anderhalve meter, lockdowns.’

In de grafieken is klip en klaar te zien dat de corona epidemie in Italië en het Verenigd Koninkrijk, waar zeer strenge lockdowns en social distancing werden ingevoerd, erger verliep dan in Zweden, dat niet in lockdown ging, dat amper maatregelen nam, en de samenleving vrijwel volledig liet doorgaan. Ja, het duurde iets langer voordat het virus weg was, maar omdat de piek (veel) lager was, verliep de epidemie over het geheel ongeveer hetzelfde. Hieruit blijkt dat lockdowns, mondkapjes en anderhalve meter geen enkele zin hebben, en nul komma nul effect sorteren.

Uit onderzoeken blijkt keer op keer dat de mondkapjes die we nu gebruiken, slechts ‘marginale’ bescherming kunnen bieden tegen virussen. Echt medische mondkapjes werken wel, maar die mogen we niet gebruiken! (Daar staat zelfs een boete op). Degenen die we wèl mogen dragen ‘zijn slechts schone schijn, want die laten tussen de 80% en 95% van de virussen door.’ De mondkapjes die nu worden gedragen hebben daarom net zoveel effect als een open hekwerk met kippengaas heeft op het tegenhouden van muggen.

Dan laat hij een filmpje van RTL Nieuws zien, waarin iemand uitleg geeft over diverse mondkapjes en hoe die te dragen, en letterlijk toegeeft ‘dat het bijna onmogelijk is om precies het goed mondkapje op de juiste manier te dragen’.

‘Emotionele angstbestrijders die niets met werkelijkheid te maken hebben’

Capel: ‘Weggegooide mondkapjes en handschoenen zijn een bewezen bron van infectie.’ Hij noemt het daarom ‘een ramp’ dat deze nu op steeds meer plaatsen verplicht moeten worden gedragen. In de praktijk houdt dat mondkapje dus geen enkel virus tegen. ‘Maar mondkapjes horen bij ons Westerse ‘spirit house’. Mensen, realiseer je dat die mondkapjes emotionele angstbestrijders zijn, maar niets met de werkelijkheid te maken hebben.’

Net zo idioot is het dat je nu plotseling in je eigen huis maar 6 mensen mag ontvangen. ‘Wat die virussen zijn héél goed in kunnen tellen,’ spot Capel. ‘Dat virus telt 1 tot 6 mensen, en zegt ‘o dan kan ik niks doen. Maar 7, hé, nou mag ik!”

‘Goed is wat de meerderheid denkt; slecht is wat de minderheid denkt –  of toch niet?

Hij sluit af met een treffend voorbeeld uit het verleden, het stripboek ‘Het monster van Trotteldom’, een avontuur van Tom Poes en Olivier B. Bommel. Daarin zijn de wezentjes die het eiland Trottel te bewonen doodsbang voor een monster dat steeds hun stad vernietigt. Dan blijkt na een gebeurtenis dat ze zelf dat monster zijn.

Kenmerkend voor deze tijd is Laris Trot, de veldwachter, die de bewoners voorhield dat ‘Goed is wat de meerderheid denkt. Slecht is wat de minderheid denkt. Maar als de meerderheid iets slecht vindt, is het slecht, zelfs als het goed is.’ Het behoeft geen uitleg dat wij in Den Haag, bij het RIVM, het OMT en bij de wetshandhavers ook dit soort ‘veldwachters’ hebben.

‘Dus ik zou willen afsluiten: Als iedereen iets slecht vindt, is het slecht.’

‘Of toch niet?’

 

Xander

(1) Café Weltschmerz / YouTube|

Zie ook o.a.:

22-08: Nederlandse moleculair analist: ‘Er is geen tweede golf, alleen een datazwendel’
22-08: Sterftecijfer Zweden in 2020 zelfs onder ouderen lager dan gemiddeld
20-08: Top corona expert Zweedse overheid: Heel gevaarlijk te denken dat mondkapjes bescherming bieden
17-08: Oud-directeur Instituut Microbiologie: ‘Al 8 weken geen nieuwe Covid-19 gevallen meer’
17-07: Statistieken bewijzen definitief dat Zweden zonder lockdown beste corona strategie had
15-08: ‘De leugen regeert al maanden – Wordt het kabinet bewust misleid door het RIVM?’ (Column Pierre Capel)
06-08: Statistieken tonen tegendeel aan van Ruttes ‘virus maakt gevaarlijke opmars’ leugen
05-07: Hoogleraar immunologie Capel: DNA schade aan complete generaties door 1,5 meter samenleving (/ ALS social distancing zou werken (wat niet zo is), moet je geen 1,5 meter, maar 10 meter afstand houden)
21-06: Hoogleraar Immunologie Pierre Capel: Cijfers bewijzen dat coronamaatregelen volkomen flauwekul zijn

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

41

 1. Opmerkelijk dat in de media nu plotseling weer (georkestreerd?) wordt gesproken van “het nieuwe coronavirus”, in plaats van ‘Covid-19’.
  (Er zijn vele coronavirussen).
  Komt ‘Covid-20’ er aan, voor een nieuwe ‘lockdown’, in voorbereiding op The Great Reset van het World Economic Forum in januari 2021?

 2. Zeer belangrijk bericht van huisarts Rob Elens:

  Groepsimmuniteit is bereikt! Tweede golf is onmogelijk.2020-08-29 16:41:07
  Beste mensen,

  Hierbij een zeer belangrijk bericht.

  Studies tonen aan dat 50% van de bevolking al immuun was voor corona-virussen vanwege eerdere gewone corona-griep-besmetting. Kruisreactiviteit levert kruisimmuniteit op! Het nieuwe corona-virus blijkt helemaal niet zo nieuw te zijn : onze T-immuniteitscellen herkennen het moeiteloos.

  https://zelfzorgcovid19.nl/waarom-groepsimmuniteit-al-bereikt-wordt-bij-10-20-besmettingen-en-lockdowns-zinloos-zijn/

 3. Het experiment met het verplicht dragen van mondkapjes wordt in Amsterdam en Rotterdam na zondag gestopt. Wat betekend dat feitelijk, zijn ze er achter dat het zinloos is, of misschien bang voor strafrechtelijke vervolging. Ik denk het laatste, want het buitenspel zette van de grondwet ( Rechter weigert de grondwet te respecteren) maar hun draagplicht is zeker strafbaar. Aangezien zij het verplicht dragen baseren op art. 45 wet publieke gezondheid, deze wet kan de Nederlandse grondwet tijdelijk buitenwerking stellen. Maar alleen als er spraken is van een pandemie, maar die is er niet, hooguit in het hoofd van criminele koppel Bill Gates & Tedros Adhanom. Maar ook in de hoofden van de E.U. Regeringen, met zeer dubieuze onderliggende bijbedoelingen. Zoals het bewust slopen van de economie, en de dwangmatig doen opsluiten van de bevolking.
  Ondanks het massaal testen van gezonden mensen, op het hebben van een eerdere corona besmetting, wordt er helemaal niemand echt ziek. Bijna de hele bevolking heeft wel eens corona griep gehad, dus test je bijna altijd vals_positief. Maar ja, zolang er domme mensen in deze corona Hoax blijven trappen, en zich laten testen, blijven wij gevangen van hun en onze eigen angst.
  Franse professor schokt iedereen met rake uitspraken over pandemie.
  https://www.ninefornews.nl/kijk-franse-professor-schokt-iedereen-met-rake-uitspraken-over-pandemie/

  Breaking nieuws, Demonstratie in Berlijn gaat na Gerechtelijke uitspraak toch door.
  Heiko Schrang :“Het systeem is bang!”
  https://commonsensetv.nl/berlijnse-rechtbank-geen-verbod-berlijn-demonstratie/

 4. Pas op voor dictatuur!
  Hoe de democratie in Duitsland (geld ook voor Nederland) wordt ontmanteld en een totalitaire staat wordt opgebouwd. Uit geheime documenten van het ministerie van Binnenlandse Zaken blijkt dat de federale regering de bevolking opzettelijk doodsbang heeft gemaakt tijdens de Corona-crisis om massale beperkingen op de grondrechten te kunnen afdwingen.
  Sinds begin 2020 worden burgers specifiek door de politiek en de media geconfronteerd met apocalyptische horrorscenario’s. De dagelijkse publicatie van de coronadodencijfers was als een oorlogsrapport. Maar ondertussen praten steeds meer wetenschappers, doktoren en veiligheidsexperts over een “vals alarm”. Een cruciale vraag is daarom: is het een opzettelijk geactiveerd vals alarm? En zo ja, welke politieke en / of financiële belangen zitten erachter?

  Controle en aanklacht vinden hun weg in ons dagelijks leven.

  Het bewakingssysteem dat de federale regering in de schaduw van de Corona-crisis en zonder enig maatschappelijk debat besloot om het parlement te omzeilen, doet denken aan de controlesystemen van totalitaire staten. Edward Snowden waarschuwde onlangs dat deze “noodmaatregelen” dreigen te veranderen in een permanent monitoringsysteem. Snowden spreekt van een “architectuur van onderdrukking” die regeringen ook na Corona zullen handhaven.

  De coronamaatregelen van de federale overheid vertegenwoordigen slechts één gebied om het recht op vrijheid van burgers te beperken. In de loop van het migratiedebat, de klimaathysterie, het EU-centralisme en de »strijd tegen de wet«, die een staatsdoctrine is geworden, worden in feite verboden op spreken en denken afgedwongen met steeds nieuwe wetten.

  De openlijke aanmoediging om kritiek te uiten en de soms brute uitsluiting van degenen die anders denken, tonen het typische gedrag van totalitaire regimes. En via de richtlijnen van de politiek bestrijden justitie en veiligheidsautoriteiten, zoals het Bureau voor de Bescherming van de Grondwet en het BKA, niet langer alleen criminelen, gewelddadige criminelen en terroristen, maar ook burgers en media die kritiek hebben op de overheid.

  Democratie is niet overal inbegrepen waar democratie staat.
  https://www.kopp-verlag.de/a/vorsicht-diktatur!?&6=9599505&subref=66_demo_berlin_teilnahme

 5. artikel Jon Rappoport:

  https://blog.nomorefakenews.com/2020/08/26/no-proper-study-to-discover-if-covid-virus-exists/

  Persoonlijk geloof ik helemaal niet – meer – in het bestaan van virussen anders die in een vaccin, dus: manmade!!

  Enige wat je hoeft te doen is te zorgen dat je immuunsysteem op orde is / komt.
  Veel mensen hebben geen flauw idee hoe vervuild hun lichaam is door oa zware metalen met alle gevolgen van dien.

  Is hier de link met 5G al genoemd?? en de invloed op zuurstof(moleculen in lucht / bloed??!

  Enjoy ur stay

 6. @Adam. “Iedereen viroloog”. Dat is de dooddoener waarmee men critici in een hoek probeert te zetten. Maar juist die critici weten dat zij géén viroloog zijn, en DUS laten zij zich graag informeren door grote deskundigen als dr. Bhakdi. dr. Ioannides, dr. Wodarg, dr. Karin Mölling, dr.Wittkovski, dr. Püschel, dr. dr. Haditsch, dr, Hockertz, Artze für Aufklärung, dr. Capel enz. enz.
  Juist omdat we geen viroloog/epidemioloog zijn, willen we leren van deze deskundigen!! Want van het RIVM, het OMT, de GGD, de pers en De Jonge krijgen we 0 (!!) echte informatie.
  Dus hou op met die onzin van “iedereen schijnt viroloog te zijn”. Het is een non-argument optima forma.
  Leuk trouwens dat Jensen wijst op het feestje van Grapperhaus: Daar hield men geen 1,5 meter en dus concludeert Jensen (de énige juiste conclusie): “Ze geloven er zelf ook niet in” (!!!!).
  En er zijn natuurlijk talrijke samenkomsten geweest in de oude zin van het woord, zónder dat er mensen zijn omgevallen wegens Covid9!!

  Momenteel luister ik naar ‘Land of hope and glory’, juist omdat dit nu ook al “verdacht” is gemaakt door de BBC. Defund de BBC. En defund onze NPO ook maar: Ze brengen niets interessants in hun aanmatigende opvoedkundige houding richting de kijkers. De NPO wil ons opvoeden en dat blijkt uit de gehele houding naar kijker en luisteraar. Een houding die steeds gepaard gaat met een arrogante grijns in het gelaat. U hoort op de knietjes te zitten voor deze matig opgeleide betweters. Draaf ik door? Was het maar zo.

 7. Masks Don’t Work: A Review of Science Relevant to COVID-19 Social Policy.

  The present paper about masks illustrates the degree to which governments, the mainstream media, and institutional propagandists can decide to operate in a science vacuum, or select only incomplete science that serves their interests. Such recklessness is also certainly the case with the current global lockdown of over 1 billion people, an unprecedented experiment in medical and political history.

  Plaats Nederlandse vertaling erbij, zie siteregels. Mod

  https://www.rcreader.com/commentary/masks-dont-work-covid-a-review-of-science-relevant-to-covide-19-social-policy

 8. Als de media, het RIM en de regering nu eens 4 weken in quarantaine gaan en vervolgens een muilkorf krijgen, is het voor iedereen duidelijk dat we met het hele gebeuren rond Covid-19 op een enorme manier voor de gek gehouden worden.

 9. iedereen is koning in nederland, weet alles beter en schijnt Rutte en de hele regering te kunnen vervangen.

  Zou bovenstaande tekst weergeven wat bedoelt wordt met ‘iedere mening telt’?

 10. Ik denk dat deze tijd maar eens aangeeft dat het heel moeilijk is om aan waarheidsvinding te doen.
  De MSM zegt iets, de alternatieve media zegt iets, dan schijnt er nog iets te zijn als controlled opposition. En elke groep zegt iets anders.

  Ik denk dat het heel belangrijk is in deze tijd om open minded te zijn, open te staan voor meningen van anderen en niet zo graag je mening op iemand wil profileren, want eerlijk is eerlijk. Je weet het gewoon niet zeker.

  Wat er wel duidelijk is, is dat er door de Corona crisis veel zaken zijn ontstaan die stinken. De wereldregeringen spelen onder 1 hoedje en ze willen er iets mee bereiken. Een totalitair systeem? Depopulation? Ons linken aan AI? Het uitmelken van de middenklasse en het vergroten van de armoede? Creëren van chaos? Bevolkingsgroepen opruien? Etc. Etc.

  Ik denk dat het een goede stap voor heel veel mensen om eens te onderzoeken wat een virus is. Aangezien de algemene uitleg daarvan gebaseerd LIJKT op een leugen. Louis Pasteur heeft zijn theorie gebaseerd op een leugen. De terrain theorie die daartegen over staat lijkt aannemelijker. En die claimen dat een virus slechts een ‘opruimingsmechanisme is van het lichaam’. Het lichaam dat vergiftigd of ziek is door externe zaken ruimt die ziekte op en de dode cellen die daarbij vrijkomen, dat is een virus.

  Als je je daar in vinden kan, hoef je iig niet meer te vrezen voor je eigen gezondheid. Laat je de Corona crisis los en kan je verder met je eigen waarheidsvinding. Succes.

 11. Het blijft merkwaardig: de – nog steeds onbewezen – theorie omtrent de vermeende besmettelijkheid van iets dat niet leeft en niet zelfstandig kan bestaan is eigenaardig. Daarnaast zijn er ook de verklaringen van diverse virologen omtrent de totale afwezigheid van onderzoeken die eenduidig en met zekerheid het bestaan van allerlei zogenaamde virussen aantonen. SARS-CoV-2 zou een virion zijn of een exosoom (dat laatste is een lichaamseigen product als gevolg van een reactie op iets waarvan de oorsprong heel divers kan zijn). Dan heb je nog het gegeven dat de PCR-test onbetrouwbaar is en niet zou moeten worden gebruikt voor diagnostische doeleinden. Hoe kan men met “zekerheid” het bestaan vaststellen van iets dat nog nooit is geïsoleerd op basis van een test die onbetrouwbaar is, terwijl men nog nooit met “zekerheid” heeft kunnen vaststellen dat dit “iets” op een reproduceerbare wijze voorspelbaar vaststaande ziekteverschijnselen veroorzaakt? Iedereen blijft maar het woord “virus” gebruiken, maar wat is dit eigenlijk echt en waarom steeds die associatie met “ziekte”?

 12. De mensen op deze site die van mening zijn dat het virus niet bestaat mogen blij zijn dat ze zelf niet doodziek zijn geworden. Wanneer je een goede gezondheid hebt kun je het virus aan anderen overdragen zonder er zelf ziek van te worden. Omdat het virus kunstmatig in een lab gecreëerd wordt zal deze door natuurlijk verloop gauw afbreken. Helaas is het voor ouderen, chronisch zieken etc. al te laat en zullen zij overlijden door hun zwakkere gezondheid voordat het virus verdwenen is. Het aantal coronagevallen worden in rapporten net als economische cijfers kunstmatig opgeblazen. Ik ben het met de vele mensen op deze site eens dat de maatregelen van de overheid veel te ver gaan. De economie gaat kapot en mensenrechten worden met de grond gelijk gemaakt. De WHO is een corrupte organisatie maar welke genootschap is dat tegenwoordig niet? Er zit overduidelijk een duivels plan achter waarbij de Satanische elite er hun voordelen meedoen. Nu is het corona en straks toveren ze weer iets anders uit hun hoge hoed. Welkom bij de Bilderberg conferentie 2020.

 13. Complottheorie? Ik bekijk het maar zo, waar rook is moet ook vuur zijn. Dit virus is reëel, en het is gemanipuleerd. Daarover hoor je niets in de reguliere media, want daar is het steeds een virus dat op een markt in Wuhan is losgekomen, en dan wordt er steevast gezegd dat het van vleermuizen afkomstig zou zijn. Of het uit dat militaire laboratorium per ongeluk is ontsnapt of dat het met opzet is verspreid? Zelf denk ik dat er niet voldoende maatregelen waren genomen om de veiligheid te waarborgen. Maar dit is natuurlijk allemaal achteraf geredeneerd, we zitten nu eenmaal met dit virus opgescheept en ik vrees dat het ook nooit meer weg zal gaan. We zullen er dan ook mee moeten leven, net als met al die andere verkoudheidsvirussen en griepvirussen.
  Daarom is het zaak om gewoon met ons leven verder te gaan. Dat er zulke draconische maatregelen zijn getroffen vind ik begrijpelijk en ook zeer logisch. Toen WHO woordvoerder Tedros in het begin zei, dat het sterftecijfer 3,4% zou zijn ontstond er immers paniek. Geprojecteerd op Nederland zou dat betekenen dat er in ons land ruim 540.000 mensen zouden overlijden! En dan komt daar oplichter Bill Gates nog bij, die ons vertelde dat we nooit meer ons normale leven zouden kunnen leiden totdat er een vaccin zou komen!
  Inmiddels zijn er in Nederland ongeveer 6200mensen met Covid-19 gestorven, slechts een fractie van wat ons werd voorgehouden.
  En hier gaat men de fout in, want terwijl in April 2018 al ruim 8000 mensen door de griep waren overleden, zitten we nu eind augustus op een kwart minder sterfgevallen met Covid-19!
  Tijd dus om alle maatregelen af te schaffen en alle beperkingen op te heffen, dat zou voortschrijdend inzicht moeten veroorzaken.
  Nu men dit niet doet is het logisch dat er complottheorieën ontstaan. Temeer ook omdat (niet alleen in ons land) er een verbod is op het behandelen van patiënten met Hydroxychloroquine en zink, een geneeswijze die men op alle manieren in diskrediet probeert te brengen, neem maar de uitspraak van minister de Jong, die het over kwakzalverij had!
  Verder was er een frauduleus onderzoek gedaan, waarin dit geneesmiddel gevaarlijk en niet werkend werd genoemd. De uitkomst van dit onderzoek verscheen in “The Lancet”, dat toch wel het meest toonaangevende blad op medisch gebied is. Inmiddels is dit artikel ingetrokken!
  Inmiddels zijn er al vele bewijzen dat Hydroxychloroquine in combinatie met zink zeer goed werkt, mits toegepast in de beginfase van de ziekte. Al die ziekenhuisopnames, althans, de meeste, waren niet nodig geweest als men deze veilige geneeswijze had toegelaten. Maar door het te verbieden hebben de machthebbers duizenden doden op hun geweten!
  We worden onnodig in deze situatie gehouden, eerst werden we bang gemaakt met de hoge aantallen dagelijkse sterfgevallen, hetgeen men in 2018 met de griep nooit had gedaan. Nu zijn er nauwelijks meer sterfgevallen, er heerst rust op de IC afdelingen, maar nu worden we weer bang gemaakt met cijfers over besmettingen, die men verkrijgt door de onbetrouwbare PCR tests.
  En nu komt men weer met het volgende, we kunnen opnieuw besmet raken, hoewel dat zeer weinig voorkomt. Maar straks gaat men dit steeds nadrukkelijker naar voren brengen, want de angst moet erin blijven! Gisteren liep ik even naar de supermarkt, en ik zag een jong vrouw bij mij in de straat helemaal alleen lopen met een muilkorf op, terwijl het behoorlijk aan het waaien was! Hier zien we dus, hoe sommigen in panische angst leven omdat dit ons door zowel overheden als media worden ingeprent.
  Daarom ben ik, en velen met mij, ervan overtuigd dat er een verborgen agenda is! Bill Gates wil alleen maar vaccins verkopen en hij heeft veel macht als grootste financier van de WHO die dus door en door corrupt is. Er wordt veel geld gestoken in het ontwikkelen van een vaccin, maar normaal heeft zoiets veel tijd nodig, zo vanaf 5 tot 10 jaar! Een veilig vaccin in minder dan 2 jaar ontwikkelen is onmogelijk. Maar men wil koste wat kost zo snel mogelijk een vaccin hebben. Als men binnen zo’n korte tijd een vaccin wil ontwikkelen kan dat alleen maar na het aanvragen van een spoedprocedure, en daar krijgt men alleen toestemming voor als er geen geneesmiddel bestaat! Gaat er nu een lichtje branden?
  Hydroxychloroquine wordt dus verboden, er is dan dus geen geneesmiddel verkrijgbaar en voilá!!!!
  Het middel wordt nu voortdurend in diskrediet gebracht, het zou niet werken, je krijgt er hartkwalen van, je kan er schade aan organen en ogen door krijgen, ja, zelfs blind van worden enz.,….enz…
  Maar Hydroxychloroquine bestaat al meer dan 60 jaar en is een middel tegen malaria. De Amerikaanse troepen in Vietnam kregen het als middel ter voorkoming van malaria. Zelf heb ik het vroeger vaak gebruikt tijdens reizen naar Indonesië, waarbij ik het vanaf de dag voor vertrek tot 4 weken na terugkeer dagelijks moest innemen.
  Ik heb dit middel vaak moeten innemen gedurende 3 maanden, als ik daar voor 2 maanden heen ging.
  Waar gaan we nu naar toe met Covid-19?
  Ik denk dat we langzamerhand in een dictatuur belanden, mondkapjesdwang tot zelfs in sommige straten in Amsterdam en Rotterdam.
  Die onbetrouwbare PCR testen zullen ertoe gaan leiden dat deze staatsterreur, want zo kan ik het niet anders noemen, steeds erger zal gaan worden. Ik vrees dat we straks overal gemuilkorfd gaan worden, en de bevolking in angst wordt gehouden, en ook daarom worden die muilkorven overal opgedrongen!
  Lezen we in de Bijbel, dan weten we dat er straks een macht komt die de hele wereld zal gaan overheersen. Tot slot wil ik nog maar eens wijzen op de website van Amir Tsarfati.

  http://www.beholdisrael.org

 14. In Frankrijk zijn ze tot slotsom gekomen dat mondkapjes alleen maar verergeren?

 15. Het virus kan dus met recht een “ BIOLOGISCH WAPEN “ worden genoemd.
  Gemanipuleerd in een laboratorium.
  Mogelijk per ongeluk via een besmet proefdier ( aap of hond ) op de markt in Wuhan terecht gekomen.
  Daar verhandeld ( mogelijk opgegeten ) met alle gevolgen van dien.

  En nu is heel de wereld “ in oorlog” over mondkapjes, de maatregelen van de overheid, het geld, de economie, de vaccins, de verworven vrijheden die mogelijk minder worden, de vakanties reiswereld , de kantoren die leegstaan, de theater wereld, de festivals, enz enz enz .
  Kortom allemaal ontwrichtende situaties zoals die bij een “ oorlog” ook te zien zijn.
  Nu liggen de kantoren niet i; puin maar staan ze doelloos leeg..

  Deze manier van “ oorlog voeren “ is wat —-netter—— humaner.
  Je schiet geen mensen dood.
  Maar wel net zo effectief, want waar gaat het eindigen❓

 16. “Net zo idioot is het dat je nu plotseling in je eigen huis maar 6 mensen mag ontvangen. ‘Wat die virussen zijn héél goed in kunnen tellen,’ spot Capel. ‘Dat virus telt 1 tot 6 mensen, en zegt ‘o dan kan ik niks doen. Maar 7, hé, nou mag ik!”

  Vind die bubbels ook belachelijk (hier houdt ook zo goed als niemand zich daar aan), maar deze redenering van meneer Capel vind in toch net iets te ondoordacht, ook al is het sarcastisch bedoeld, het blijft een non-argument. Bubbels zijn er voor contact tracing, niet omdat het virus zogezegd pas dan actief zou worden…
  Als je voortdurend overal kritiek op hebt zonder degelijke uitleg, kom je snel in de categorie complot-denker.

 17. @ BertRoermomd: 7:36 pm, op 25/8. Inderdaad. Ik heb dezelfde ervaring. Ze willen- de grote meute schapen/bevolking- het gewoon niet weten. Ook ik ben tegen muren aangelopen, en ben inmiddels totaal afgeknapt op de mentaliteit in ons land. We gaan inderdaad naar een duivelse, marxistische wereldorde. Corona is daarvoor in het leven geroepen.

 18. @Anthony:
  “Stel je eens voor dat er wel een virus is??”
  Beste, niemand heeft ooit beweerd dat er géén virus is…integendeel: er zijn er miljarden, ze zijn niet eens te téllen én de mens zelf bestaat voor 60% uit virussen en retrovirussen.
  Nu wat anders: er kan géén patent genomen worden op iets uit de natuur, énkel op iets dat de méns maakt of aanpast.
  Dat dit (én nog ándere!) virus gepatenteerd is: wat vertelt jou dat? Toch dat het níet uit de natuur komt maar dat de méns ermee geknoeid heeft, gemodificeerd/gemanipuleerd heeft en daarom een patent erop kon nemen?
  Logisch, toch?
  Awel, dat bewijst dus dat dit coronavirus gemanipuleerd werd anders kon er geen patent op genomen worden…en waarom werd het gemodificeerd?
  Om zoveel mogelijk schade te berokkenen, om angst en paniek te kunnen zaaien zodat de massa vrijwillig haar vrijheden zou opgeven uit angst en voor een vals gevoel van veiligheid om uiteindelijk in een dictatuur geluisd te worden==>totale machtscontrole onder big brother, vrijwillig en notabene zelf gevraagd uit angst.
  Télkens, al eeuwenlang steeds dezelfde strategie: veroorzaak een probleem, blaas het op tot hallucinante proporties, laat de situatie verergeren en uit de hand lopen zodat bange mensen oplossingen gaan eisen en voor die oplossing vrijwillig hun vrijheid willen opgeven en kom dan op de proppen met dé “oplossing” dat het eigenlijke doel al was waarvoor het probleem van in het begin reeds werd veroorzaakt.

  En wíe heeft dat patent op het coronavirus? bill gates, dezelfde misdadiger die ook een patent wil nemen op een corona-vaccin, daarom heeft hij zéven fabrieken om te zoeken naar een vaccin…(volgens mij had hij dus al een vaccin klaar op zijn gepatenteerde virus vóór de uitbraak maar dat mag niet bekend worden want dan kan hij geen redder meer spelen en valt ie met zijn leugens door de mand)
  Waarom? Hébzucht, nog méér geld en machtscontrole….altijd dezelfde geestesziektes van dat soort kwaadaardigen.

 19. @ BertRoermond

  Sinds de jaren ’70 zijn overal stromannen neergezet.
  De anderen zijn weggewerkt.

 20. @ Anthony,

  Je bent niet wakker! Mijn vrouw werk in een thuiszorgorganisatie en geen één van de oudjes die thuis wonen heeft ook maar iets gehad. Dit zegt juist meer op het bewust opsluiten met gevaarlijke indringers als verzorgend personeel dat wel besmet was.

  Dit is wat er werkelijk heeft afgespeeld. En schrijnend is dat juist door de zorgmedewerkers in de gesloten verzorgingstehuizen juist het het virus op zijn hoogtepunt kon huishouden. Want ook alleen zijn die oudjes gestorven met onderliggende problemen. Maar ja, wie oud is, wie heeft eigenlijk geen onderliggende problemen.

  Ik noem en tot op heden misdadig wat ze hebben gegaan. Ze hadden juist die mensen overal moeten verspreiden, ver weg van elkaar.

  Spyfromthesky

 21. @BertRoermond: 25/08/2020 om 7:48 pm

  Dan zitten we op 1 lijn denk ik. Ik reageerde met name op de mensen van Viruswaanzin en dergelijke die vinden dat die hele corona/covid onzin is er geen besmettingen is.

  ik denk inderdaad ook dat deze situatie wordt gebruikt door regeringen/farmaceutische bedrijven en andere multi-nationals om nu dingen door te voeren die anders niet snel zouden worden geaccepteerd.

  Shalom

 22. Hoeder schreef:
  25/08/2020 om 9:04 pm
  Feitelijk juist, er is nog nooit enig bewijs gevonden wat wijst op een virus. Men heeft het wel over stukjes RNA, maar dat kan je echt overal aantreffen en als we het over corona hebben dan is wel duidelijk dat er heel veel varianten bestaan. Op zichzelf bewijst een fragment RNA niets. Ja er is contact geweest met een van die talloze corona varianten,… en dan?
  In februari was het praatje van de politiekers dat de IC capaciteit gevaar liep en dat we moesten streven naar een soort van groep immuniteit. Feitelijk komt het er op neer dat Den Haag de verpleeghuizen keihard heeft laten stikken. Rutte en die man met malle schoenen hebben dus verwijtbare foute inschattingen gemaakt. De slachtoffers zijn vaak mensen met een historie en het is helder dat deze mensen niet gestorven zijn door, maar met corona.
  Toch worden er continue rare spelletjes gespeeld en dan vragen volwassen mensen in de politiek zich af hoe het kan dat er wilde theorieën ontstaan. Ik blijf het enorm amateuristisch vinden dat er nog steeds onduidelijk wordt gedaan door het RIVM. Ik ben niet van de complotten en wens ook geen voeding aan die theorieën te geven. Toch is mij nog steeds niet duidelijk waarom de politiek denkt dat mensen gek zijn? Nou ja het zou kunnen dat die afgaan op de resultaten van de verkiezingen. En laat ik die resultaten net niet vertrouwen.

 23. @Verval
  Hoe verklaar je dat het Duitse hooggerechtshof, BGH, vaststelde dat virussen NIET bestaan. Ze zijn nog NOOIT door iemand op de hele wereld geïsoleerd, laat staan gefotografeerd. Maar toch is volgens Tederos van de WHO Corona een levensgevaarlijk virus. En gij gelooft dat? Kom op, wordt wakker.

 24. Mensen die nog niet besmet zijn met het angstvirus, zien dat er inmiddels niets meer aan de hand is. Zelfs de cijfers van het RIVM laten dat zien. Toch houden overheden ons gevangen in toekomstige drama’s waardoor al die onzinnige Coronomaatregeken niet per direct worden afgeschaft. Blind voor feiten laten we ons belazeren. Nee slechts een vaccin kan ons redden. En dan nog wel een vaccin dat je DNA aantast. Over my dead body. Hoe dom moet je zijn om in dit soort leugens te geloven. Oriënteer je, mijd daarbij de leugenachtige MSM, en trek je conclusies. Er klopt geen hout van dat hele dodelijke Coronavirus, wat die corrupte Tederos van de WHO de wereld heeft ingebracht. Het is een machtsgreep van de elite, in NL vertegenwoordigt door lieden als Rutte en de Jonge. Stem ze weg die landverraders en wordt wakker.

 25. @ Anthony om 7:12 pm
  Ik en vele anderen met mij beweren niet dat er geen virus is, die is er namelijk wel degelijk.
  Het punt is dat het virus zoals je zelf op de site kunt lezen in een lab ontwikkeld is en deze pandemie misbruikt wordt tegen de burgerbevolking. Gezondheidsschade, economische schade, vrijheidsbeperking, gedwongen vaccinaties, oude grondwetten/ mensenrechten worden wellicht herzien, afschaffen van contant geld etc. De maatregelen gaan veel te ver en zijn buitenproportioneel. De zogenaamde experts spreken elkaar tegen en de feiten zijn niet met elkaar te rijmen.

 26. @ Anthony 25/08/2020 om 7:12 pm

  Denk niet dat velen hier en elders maar ongefundeerd iets schrijven. Lees de vele goed onderbouwde artikelen en commentaren op bijvoorbeeld deze site hier.

  Eerder lijkt het erop dat de twee clowns met hun breedsprakige persconferenties maar iets uitkramen ten behoeve van hun geheime en dubbele agenda.

  Waar zijn bijvoorbeeld de normale griepslachtoffers dit jaar?

  In 2005 hebben 196 landen het IHR (International Health) verdrag van de WHO ondertekend.
  Volgend uit dit verdrag kan de WHO van alles dwingend voorschrijven.
  In 2009 heeft de WHO vervolgens de definitie van Pandemie veranderd. (Waarom?)

  Eind 2019 organiseerde o.a. het World Economic Forum een pandemiesimulatie genaamd ‘Event 201’.

  In 2019 besloot het Global Preparedness Management Board ( met o.a. Sigrid Kaag) van de WHO tot een wereldwijde training (dus ook een simulatie?) na twee wereldwijde uitbraken van een “dodelijke ziekte van de ademhalingsorganen”, VOOR september 2020.
  . Zie het Annual Report 2019 van het GPMB.
  Beleven wij momenteel die geplande tweede uitbraak?

  Zoals Mimosa schreef:
  Hoe kan een corrupte massamoordenaar Directeur Generaal van de WHO zijn?
  https://www.youtube.com/post/UgwhPcnknThPVKSVL9t4AaABCQ

 27. In mijn beleving kan geen enkel mondkapje een virus ter grootte van 0,1 micron tegenhouden, omdat de poriën in een mondkapje simpelweg groter zijn en die virusdeeltjes daar gemakkelijk doorheen racen.

 28. @Anthony: jazeker, je hebt ook gelijk. Het virus is er wel degelijk. Het is ook zeker een kwaad virus, ook ik ken mensen die het gehad hebben en nog bezig zijn met het herstel Maar, die groep is wel een kleine groep, en de mensen die zijn overleden, hadden onderliggende klachten. Maar je mist juist het grote punt. Ik merk dat je wel in in de gaten hebt dat er iets niet klopt, maar je hebt het grotere plaatje nog niet. (gaat wel komen) . Het gaat zich er juist om dat ze dit virus aan het misbruiken zijn om dingen er door te krijgen die ze normaal er nooit door hadden gekregen. En,dat is nu wat er aan het gebeuren is. Dit is geen op zichzelf staande gebeurtenis, nee, het is slechts een onderdeel, een opmaat naar de een reset van de wereldmaatschappij. En die reset, maak je maar niet ongerust, die ga jij meemaken. En, 1 ding kan ik verzekeren, die ga jij voelen. Over een jaar of vijf zul je snappen wat ik bedoeld heb.

 29. Het mag allemaal kloppen wat Capel zegt, en ook anderen. Maar jongens, het is gewoon afgelopen in dit deel van de wereld. je kunt mauwen en piepen wat ge verder wilt. Ik ben al bijna 20 jaar wakker nu, ben veel verder als de meeste mensen om mij heen die nu pas langzaam wakker aan het worden zijn. En, deze mensen moeten nog door het hele proces van ECHT wakker worden heengaan, en daar is jaren voor nodig, kan ik uit eigen ervaring vertellen. Het is niet meer vijf vóór twaalf, het is ook geen vijf over twaalf…het is reeds kwart over twaalf nu. Wat er nu gaande is, daar zijn ze al minimaal zo’n 20 jaar mee bezig, met de voorbereidingen dus. Er wordt nu, as we speak, de finale agenda naar een totalitaire marxistische wereld uitgerold, en deze zal over een paar jaar klaar zijn. Nu zijn de meeste mensen, die beginnen te snappen waar het heen gaat, nog bezig met boze stukjes neertikken op Facialbook of hier en denken dat ze het daarmee kunnen tegenhouden. De enige manier waarop we DIT nog kunnen stoppen is een massale volksopstand, dus naar Den Haag…maar ik ben intelligent genoeg om te beseffen dat de meeste mensen hiervoor nog niet klaar zijn en denken dat ze nog veel te verliezen hebben. En eer dat deze mensen er wél klaar voor zijn ( want dat gaat echt wel gebeuren ) maar dan is inmiddels 01.00 uur en dan maakt de Deepstate met haar gewillige Ruttens en De Jonge’s ijskoud gehakt van deze mensen. De interneringskampen zullen uitpuilen, maar het zal geen effect meer hebben op alles. Ik ben er verder klaar mee, ik heb lang genoeg gewapperd met het vingertje en gewaarschuwd. De mensen zullen het gaan voelen. Ik ga mijn eigen maatregelen nemen nu. Ik verkoop mijn onroerend goed en ik vertrek naar een uithoek en ga daar mijn jaren slijten. Misschien dat de wereld ooit wel weer vrij wordt, misschien ook niet. Het zal in elk geval enige generaties gaan duren. Dit is geen tweede wereldoorlog die met een paar jaar klaar was, nee, dit is veel grootser, en het is in twintig jaar tijd tot in de perfectie uitgedacht en voorbereid. Dit gaat ook in gruwelijkheid de tweede wereldoorlog overtreffen. Hier doe je nu niks meer aan. Het is klaar. Over. Deal er maar mee.

 30. Jullie nemen wel een enorme risico door te denken dat alles maar in scene is gezet en niet waar is.
  Stel je eens voor dat er wel een virus is?? Als jullie zo overtuigd zijn dat alles in het nieuws niet waar is dan zou ik zeggen zoek de drukte op over al en begeef je tussen de mensen zonder bescherming. Of loop ergens een bejaarden centrum binnen om te zeggen dat er geen corona virus is. Grote kans dat je de deur wordt uitgewerkt omdat in veel bejaardenhuizen mensen hieraan zijn overleden.

  Ik zelf ken mensen die de virus hebben gehad ( en gelukkig genezen). Ik kan je zeggen dat ze niet tegen mij hebben gelogen. Waarom zouden ze?

  Ga zelf na wat je hoort en ziet van beide kanten( de virusontkenners en de algemene media) wat er aan de hand is. Maar ga niet de horde achterna ( zoals jensen/lange frans/etc.) zonder na te gaan wat er echt aan de hand is. Want we mogen wel stellen dat er wel iets aan de hand is, misschien niet 100% zoals het in de algemene media wordt verteld..
  Het zou koud op je dak komen als je de ‘hard way’ moet ondervinden dat er wel degelijk een virus is.

  Shalom

 31. @ Mimosa: 5:39 pm. Dat zegt inderdaad meer dan genoeg. De politiek is beland in het boek 1984, van George Orwell. Oorlog is vrede, vrede is oorlog, haat is goed, en liefde slecht, Leugen is goed, waarheid is slecht. Dat is waar Nederland en de EUSSR in beland is.

 32. De corona gekte is een sluw duister plan gebleken en in het leven geroepen om de mensenmassa op hun knieën te krijgen. De elite flikt het in de historie steeds weer met ontelbaar vele doden en ellende tot gevolg. Wanneer worden we wakker?

Comments are closed.