Top corona expert Zweedse overheid: Heel gevaarlijk te denken dat mondkapjes bescherming bieden

—————————————————————————————————————————————-

Deense universitaire viroloog: 100.000 mensen moeten week lang mondkapje dragen om misschien één besmetting te voorkomen

—————————————————————————————————————————————–

Anders Tengell, de top expert van de Zweedse overheid die verantwoordelijk is voor het zo succesvolle softe corona beleid, heeft tegen de Financial Times verklaard dat ‘het heel gevaarlijk is te denken dat mondkapjes de situatie rond Covid-19 zullen veranderen.’ Bovendien presenteerde hij bewijs dat erop wijst dat enkele buurlanden zijn gezwicht voor politieke druk, vermoedelijk ook uit Brussel, om alsnog mondkapjes in te voeren. Hard wetenschappelijk bewijs dat ze ook echt werken ontbreekt echter, stelt hij.

Mondkapjes zouden volgens Tengell her en der alleen tijdelijk bij bepaalde gelegenheden als aanvulling op andere maatregelen kunnen worden gebruikt. ‘Maar denken dat je met het dragen van mondkapjes je bussen en winkelcentra weer vol kan laten lopen, is absoluut een fout.’

Zweden heeft zoals bekend de druk van buitenaf weerstaan om ook een lockdown af te kondigen. Het gevolg is dat de samenleving gewoon bleef doordraaien, en de economie – door de lockdowns in andere landen, waardoor de export werd geraakt – een veel minder grote klap kreeg. Bovendien kent Zweden een beduidend lager sterftepercentage dan landen die in strenge lockdowns gingen, zoals Spanje, Groot Brittannië en Italië.

‘100.000 mensen week lang mondkapje op om één besmetting te voorkomen’

Volgens Soren Riis Paludan, een virale infectieziekten expert aan de universiteit van de Deense stad Arhus, heeft onderzoek aangetoond dat bij het huidige besmettingstempo 100.000 mensen een week lang een mondkapje zouden moeten dragen om misschien één besmetting te voorkomen.

‘Als er heel weinig virus in de gemeenschap is, is het effect beperkt,’ verklaarde hij. Alleen op bepaalde ‘hot spots’ zou het wel zinvol zijn. ‘In Denemarken hebben wij daarom een compromis gesloten, en gezegd dat mondkapjes een van vele middelen is.’ In Nederland wordt gelukkig (nog) dezelfde strategie gevolgd.

Mondkapjes: geen bescherming voor anderen, gevaar voor jezelf

De kans dat je voorkomt dat je met een mondkapje anderen besmet, is namelijk verwaarloosbaar klein. De kans dat je jezelf ergens mee besmet, en/of andere gezondheidsschade oploopt, is echter levensgroot. Desondanks gaan er op social media allerlei nepplaatjes en valse statistieken rond die de werkzaamheid van mondkapjes zouden ‘bewijzen’. Als u dit soort plaatjes op Facebook of elders tegenkomt:

NEGEREN, want de percentages zijn verzinsels, absolute onzin, enkel bedoeld om de angst er bij de bevolking in te houden. België en Spanje voerden strenge mondkapjesplicht in, met nul komma nul gevolg voor de (veronderstelde) verspreiding van het coronavirus. Sterker nog: landen met de strengste maatregelen werden en worden juist het zwaarste getroffen.

Xander


(1) Summit News
(2) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

17-08: Oud-directeur Microbiologie: ‘Al 8 weken geen nieuwe Covid-19 gevallen meer’ (/ ‘Mondkapjes plicht is kindermishandeling’ / ‘Het is ABSURD: men probeert met mondkapjes de verspreiding van een virus te voorkomen dat er helemaal niet meer is’)
15-08: ‘De leugen regeert al maanden – Wordt het kabinet bewust misleid door het RIVM?’
05-07: Hoogleraar immunologie Capel: DNA schade aan complete generaties door 1,5 meter samenleving (/ ALS social distancing zou werken (wat niet zo is), moet je geen 1,5 meter, maar 10 meter afstand houden)
21-06: Hoogleraar Immunologie Pierre Capel: Cijfers bewijzen dat coronamaatregelen volkomen flauwekul zijn

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

27

 1. corona waanzin als verdienmodel:
  Aanbieding:
  1000 gesteriliseerde mondkapjes ( wie kan het M-woord nog horen lol) ) van 1150 euro voor 479 euro

  https://www.smoelbeschermer.nl/collections/all

  En het zijn de W.H.O, het R.I.V.M. , verantwoordelijke minister de Jonghe ( CDA) , de mensen van het OMT zoals v Dissel, Koopmans, Gommers etc , en dwaze politici en de overgrote meerderheid van de msm-journalisten die in hun corona-delier de dans rond het gouden mondkapje hebben georganiseerd: ‘ laten we de muilkorf opzetten want morgen sterven wij’ .

 2. Iets meer dan 30 jaar geleden ben ik op mijn werk slachtoffer geweest van een gewapende overval. Daarbij moest ik op mijn buik gaan liggen en werden mijn handen met een tyrip op mijn rug vastgebonden. Vervolgens werd mijn mond dichtgeplakt met breed plakband dat meerdere keren om mijn gezicht werd gewikkeld. Nu met die muilkorfdwang komen die rotherinneringen weer naar boven. Ik denk niet dat zo’n muilkorf voor mij een goed idee is en ik vertik het om zo’n rotding op mijn gezicht toe te laten. Ik accepteer zo’n muilkorf dan ook onder geen enkele voorwaarde!
  En degene die mij zo’n ding met geweld zou willen opdringen, last ik het zo zeggen, die komt daar niet zonder kleerscheuren vanaf!

 3. https://www.iex.nl/Nieuws/ANP-200820-260/JJ-gaat-coronavaccin-testen-op-60000-mensen.aspx
  Van dergelijk onderzoeken is inmiddels bekend dat een negatieve uitkomst niet gewenst is.
  Hele diepe lades kunnen vele rapporten herbergen als er enorme belangen mee gemoeid zijn. Voor een onderbouwing over mijn mening verwijs ik naar een artikel van Dik Bijl:
  https://skepsis.nl/dick-bijl/
  Een lang gesprek over slinkse farmaceuten, heulende toezichthouders en mondige patiënten.

 4. Eindelijk komen mensen in aktie tegen deze fascistische regering! De beelden uit Den Haag vandaag geven mij weer hoop! Deze strijd moet uitgevochten worden en daarbij is geweld blijkbaar onvermijdelijk. Naar iets anders wordt konsekwent niet geluisterd. We zijn klaar met de gmeodelijke demenstraties waar ze in Den haag ons om uit lachen. Het is tijd voor de barricade! WIJ ZIJN NEDERLAND!

 5. https://www.nu.nl/coronavirus/6072235/kabinet-nog-geen-besmettingen-plaatsgevonden-in-vliegtuigen.html#coral_talk_wrapper
  Het wordt gewoon gedropt, nergens enige onderbouwing over de resultaten van het onderzoek. Hoe lang de test heeft plaats gevonden, welke vluchten onderzocht zijn, welke klimaat- lucht behandeling systemen er in diverse vliegtuigen operationeel waren…? Helemaal niks
  Wat willen ze nu bereiken met zulke indianen verhalen? Is 1,5 meter compleet zinloos nu we weten dat je elkaar dus niet kan besmetten op 15 cm afstand? Of zouden die mondkapjes toch wel werken terwijl al het wetenschappelijk bewijs juist klip en klaar bewijst dat die dingen geen enkel nut hebben? Ik heb dus meer vragen dan antwoorden, want zonder onderbouwing trap ik echt niet in!

 6. @ Mo: 5:42 pm. Juist. En ik ben er niet van overtuigd, dat de Politie en het Leger, aan de kant van het volk staan. Anders zetten de crypto-fascisten in de regering, het SS Politiekorps van de EU-Eugendfor- wel in, tegen de eigen bevolking. De democratie is morsdood. Mijn vertrouwen in de politiek, 0,0.

 7. @Mo : het is blijkbaar lastig om een vreedzame demonstratie te organiseren.

  https://twitter.com/hashtag/viruswaanzin?src=hashtag_click

  Op sommige momenten zijn aanwezigen bij de demonstratie niet goed bezig. Er kunnen allerlei lieden op af komen. Misschien bij een oproep voor een demonstratie meer begeleiding meesturen om te proberen het vreedzaam te houden?

  Met mijn beperkte strafrechtkennis kan ik wel zien, op grond van de beelden, dat het OM een aantal makkelijke zaken heeft.

  De Tweede Kamer agenda lijkt veranderd, de behandeling van de noodwet Corona is op een andere datum.

 8. @Mo: Dat politieoptreden tegen een kleine groep die protesteert tegen de corona-maatregelen, ook dat is buiten ELKE proportie! De demonstranten zijn een doorsnee van de samenleving die wijzen op de grondrechten van de mens. Ze zoeken géén geweld!
  Maar het politie-optreden doet alsof we hier met gevaarlijke ultra-rechtse types te maken hebben.
  Zijn ze daar alle nuchterheid verloren? Waarom doet men alsof we met rechtse ‘fascisten’ te maken hebben??? Ik vind dit zó walgelijk. Het is een bewust frame, denk ik dan. Met de werkelijkheid heeft het niks van doen.

 9. Politie treedt keihard op tegen weerloze dames bij coronaprotest: ‘Fascistische methodes’
  https://www.ninefornews.nl/politie-treedt-keihard-op-tegen-weerloze-dames-bij-coronaprotest-fascistische-methodes/
  Een fotograaf van het ANP heeft op Twitter beelden geplaatst van het politieoptreden tegen de betogers. Vooral filmpjes van twee dames die klappen krijgen en undercovers die de aftocht blazen, roepen veel verontwaardiging op.

  De bevolking heeft het veel te ver laten komen, iedereen kon al snel zien dat het “Killer Virus” voor een groot deel bedrog was. Alle maatregelen zijn namelijk terug te vinden in agenda 2021/2030.
  https://www.alwareness.org/vergeet-agenda-21-uns-2030-agenda-zal-de-wereld-transformeren/

 10. Jokje schreef:
  20/08/2020 om 5:36 pm
  Die hebben hun koffers al klaarstaan, en komen pas na de volks woeden terug.

 11. Veel mensen weten dit inmiddels. Er zijn genoeg wetenschappers die dit bevestigen, maar er gewoon door de overheid niet door komen. Dus, zit daar een andere agenda achter.
  Als dat vaccin( of wat daar op lijkt) er is, moeten Rutte en de Jonge de eersten zijn die zich laten vaccineren. Kijken wat het uitwerkt.

 12. We moeten waakzaam zijn dat er geen dwangmaatregelen voor in huis worden opgelegd. Want dat geeft een reden voor de politie om zomaar ons huis binnen te vallen. Het overheidsvirus is een schrikbeeld.
  Die maskers zijn duidelijk een farce. Het materiaal is vrij. Mensen zetten het onding op en af en zitten daarmee steeds aan hun gezicht. Het lapje wordt een broeierige en vochtige kweekplaats voor ziekteverwekkers. En het geeft de publieke ruimte een mens-vijandige en dreigende sfeer.
  We doen het al maanden zonder dat masker en er is niets ernstigs aan de hand. Voor de zieken hebben we de ziekenzorg. Maar veel “besmetten” zijn niet ziek.

 13. @Dago

  Het ging hier over een besmetting per 100.000, niet over een sterfgeval. De kans om een dode daarmee te verhinderen is dus nog veel kleiner, hooguit 1 op zoveel miljoen …

 14. Nieuw begin: Het spreekwoordelijke doekje voor het bloeden. Daar moet je ook Belgische arts voor zijn.

 15. @ Agenda 2021/2030 : als ik je goed begrijp zitten we te kijken naar een rampenfilm waarbij de ramp uitblijft en overtrokken is, leuk en cool gebracht. Shalom

 16. een mondkapje biedt geen enkele zekerheid wat dit virus betreft, maar kan wel helpen, maar daar is alles mee gezegd. In België is de vermaarde veiligheidsraad weer bij elkaar geweest om te beslissen wat we al weten vanaf het stenen tijdperk, de kinderen mogen terug naar school joepie wat zijn we blij, en voor de rest blijft alles bij het oude, het virus is nog onder ons, het gevaarlijk en gemeen virus volgens de virologen. en mondkapjes zijn ook niet gezond voor de longen, In België is één ding duidelijk geworden tijdens deze crisis, het is een land dat niet bestaat, het is een kabouterland waar Walen, Vlamingen en Duitstalige precies kleine kindjes zijn, en ja tussen haakjes, er is nog steeds geen federale regering in het land, zo diep zit de crisis. Shalom

 17. k heb de afgelopen corona-crisis 3 maanden noodgedwongen thuis gezeten van school maar omdat ik van origine medisch analist ben en veel tijd over had ben ik gaan zoeken-lezen-zoeken-lezen etc. En het gekke is dat ik heel veel vergeten informatie tegenkwam waarvan ik zou denken dat weten ze bij het RIVM toch vast ook wel want ken UW geschiedenis zeg ik altijd.
  Zoals dit zeer interessante artikel over vreemde eigenschappen van het menselijk immuunsysteem die zelf ik nog niet kende: https://www.eoswetenschap.eu/gezondheid/waarom-het-griepvirus-ons-blijft-bedriegen
  Eén van de meest interessante wetenschappelijke artikelen die ik gevonden heb is afkomstig van een Belgische onderzoeksgroep. Zij hebben het mysterie van de eerste pandemie ter wereld ontrafeld.
  Pandemie 1 – 1890 – De Russische Griep/veroorzaker -influenzavirus-A subtype H2 of was het toch een ander virus want er is nooit bewijs gevonden dat het een influenzavirus was!
  Pandemie 2 – 1918 – De Spaanse Griep/veroorzaker H1N1-influenzavirus-A
  Pandemie 3 – 1957 – De Aziatische Griep/veroorzaker H2N2-influenzavirus-A
  Pandemie 4 – 1968 – De HongKong Griep/veroorzaker H3N2-influenzavirus-A
  Pandemie 5 – 2009 – De Mexicaanse Griep/veroorzaker H1N1-influenzavirus-A
  Het interessante is dat al deze pandemieën allemaal zijn uitgedoofd zonder lockdown en zonder grootschalige vaccinaties. Maar nou komt het want dan zullen veel medische geschoolde mensen zeggen ja maar dat waren allemaal pandemieën van het influenza-virus en dat is totaal anders dan een corona-virus. Fout! Die Belgische onderzoeksgroep heeft op ingenieuze wijze het HCoV-OC43 virus terug kunnen traceren tot….. oh verrassing exact 1890. Het humane HCoV-OC43 en het koeien-coronavirus BCoV vertonen opmerkelijke overeenkomsten op het gebied van antigenen en hun genetische code. En dat klopte dus ook want die Belgische onderzoeksgroep kwam erachter dat die Russische Griep helemaal geen inluenzavirus is geweest maar dus een koeien-coronavirus wat is over gesprongen op de mens. Ze hadden daar ook hele goede argumenten voor want Russische artsen hadden symptomen beschreven bij patiënten die helemaal niet passen bij een influenzavirus namelijk: extreme vermoeidheid, hoge koorts, zwaar hoesten, zware hoofdpijn, zenuwpijn én verlies van geur en smaak exact dezelfde symptomen als die van SARS-CoV-2. En wat denk je? Juist ook die pandemie doofde vanzelf uit zonder lockdown én zonder medicijnen én zonder vaccins want die bestonden helemaal nog niet. Het lijkt er dus gewoon sterk op dat het extreem stringente beleid van lockdowns geen enkel doel dient want het virus krijg je er niet mee weg dat dooft namelijk vanzelf uit omdat het muteert en steeds zwakker wordt. Zelfs het extreem dodelijke H1N1-influenzavirus dat de Spaanse Griep veroorzaakte was zomaar ineens ‘poef’ verdwenen.

 18. Afgezien van de opmerkingen van Tengell het volgende:
  De Zweedse corona-aanpak is niet beter dan die van de meeste andere westerse landen. Vergelijkingen met Denemarken en Noorwegen tonen dat aan.
  Ook de economische achteruitgang in Zweden is (volgens o.a. een artikel op Xandernieuws) ongeveer hetzelfde als die in Nederland.

  Norn

 19. Ik las ook dat in Canada de tandartsen al beginnen te waarschuwen omdat het dragen van mondkapjes tandvleesontstekingen veroorzaakt.
  Op dit moment is daar een enorme piek van.

 20. Het is een bureaucratische rekensom: ze denken met 100.000 mensen die een week een mondkapje dragen een mensenleven te redden; hun redenatie: 17.000.000 mensen gedeeld door die 100.000 is 170 mensenlevens per week gered is 8.840 mensenlevens gered op jaarbasis. Puur theoretisch.

Comments are closed.