Sterftecijfer Zweden in 2020 zelfs onder ouderen lager dan gemiddeld

Ons persoonlijke idee bij coronavaccins. Natuurlijk staat het iedereen geheel vrij daar anders over te denken. (Afbeelding: (2)).

—————————————————————————————————————————————-

Ook Zweden heeft slechte ervaringen met experimentele vaccins (wat ALLE Covid-19 vaccins per definitie zijn): In 2009 kregen 500 kinderen hersenbeschadiging door varkensgriep vaccin

—————————————————————————————————————————————–

Opnieuw harde cijfers waaruit blijkt dat we met een corona pandemie-hoax te maken hebben, die enkel wordt uitgevoerd in het kader van de ‘Grote Groene Reset’, de vernietiging van een groot deel van de oude economie door een internationale klimaatsekte, en de stapsgewijze onderwerping van alle landen en volken aan verplichte vaccinaties en een communistische werelddictatuur. In Zweden lag het sterftecijfer tijdens het hoogtepunt van de corona ‘pandemie’ zelfs onder 65-plussers dit jaar lager dan het vijfjarige gemiddelde. De gemiddelde leeftijd van Zweedse Covid doden was 84 jaar. Ongeveer 70% van hen woonde in verpleeghuizen.

Zoals bekend is Zweden niet gezwicht voor de enorme druk uit de EU om toch een lockdown in te voeren. Ook werd er geen algehele mondkapjesplicht ingevoerd, en werden er geen winkels, scholen en bedrijven gesloten. Zweden focuste zich op de aloude bewezen strategie bij een virus uitbraak, namelijk het beschermen en afschermen van de kwetsbare groepen, met name de ouderen.

Laag algemeen sterftecijfer, corona besmettingen en doden naar bijna NUL

Het resultaat mag er zijn: het coronavirus blijkt inderdaad niet schadelijker te zijn geweest dan een gewone griep. Sinds juni is ook het algemene sterftecijfer lager dan gemiddeld. Covid besmettingen en doden zijn naar bijna NUL gedaald. We herhalen: ZONDER lockdown, ZONDER mondkapjes, ZONDER de economie en samenleving helemaal op slot te gooien.

Zweden behoort tot de landen met het laagste aantal IC bedden per 100.000 inwoners in Europa, namelijk 5,8. Nederland doet het met 6,4 nauwelijks beter (dankzij Ruttes bezuinigingssloophamer van de afgelopen jaren bijna een halvering). In de hoofdstad Stockholm werd een special Covid noodziekenhuis gebouwd, maar dat bleef LEEG.

Het Scandinavische land heeft nu een van de hoogte immuniteitscijfers van Europa, terwijl de buurlanden en Duitsland juist een van de laagste hebben. Wel verwachten de Zweedse autoriteiten in de herfst en winter een ’tweede golf’, maar die zal nog minder impact hebben dan de eerste.

Onderzocht wordt nog hoeveel Covid-19 patiënten na het verdwijnen van het virus langdurig last blijven houden van gezondheidsklachten. Tot nu toe blijkt dat om ongeveer 10% te gaan.

Slechte ervaringen met experimentele vaccins

Zweden weet tevens uit eigen ervaring hoe gevaarlijk het is om experimentele vaccins aan de bevolking toe te dienen. Het achteraf totaal onnodig gebleken varkensgriep vaccin in 2009 veroorzaakte bij zo’n 500 Zweedse kinderen permanente hersenbeschadigingen. (1)

Alle Covid-19 vaccins zijn per definitie experimenteel, omdat de verplichte jarenlange uitvoerige testen achterwege worden gelaten, zodat de bevolking zo snel mogelijk ingeënt kan worden tegen… ja, tegen WAT, aangezien dit virus er (vrijwel) niet meer is, en nauwelijks nog mensen ziek maakt? En vooral ook: ingeënt worden met WAT?

Niet voor niets hebben we al vaker de vergelijking gemaakt met een spelletje Russische Roulette met uw gezondheid en uw leven. Met dit verschil, dat bij de corona vaccinaties niet één kamer een kogel bevat, en de andere leeg zijn, maar naar onze overtuiging precies andersom.

En als u de vele wetenschappers die voor deze vaccins waarschuwen niet gelooft, geloof dan Bill Gates, die glimlachend voor de camera heeft gezegd dat we met minstens 700.000 slachtoffers van de coronavaccins rekening moeten houden. Hoort uw vrouw, uw kind, of u zelf straks ook bij die 700.000? En wie zegt dat het bij 700.000 blijft, en er niet een paar nullen aan toegevoegd moeten worden? U bent dus dubbel en dwars gewaarschuwd.

 

Xander

(1) Swiss Policy Research
(2) Afbeelding (onbewerkt):  Carabo Spain , Pixabay 

Zie ook o.a.:

20-08: Top corona expert Zweedse overheid: Heel gevaarlijk te denken dat mondkapjes bescherming bieden
17-07: Statistieken bewijzen definitief dat Zweden zonder lockdown beste corona strategie had
02-06: Zweden bewijst definitief dat lockdowns en veel social distancing totaal onnodig waren (/ Doorsnee virus door overheden misbruikt om bedrijven failliet te laten gaan en te nationaliseren voor centrale communistische planeconomie’)

21-08: President World Academy Biomedical Sciences: ‘Effectief Covid vaccin extreem onwaarschijnlijk’
23-07: Moderna maakt 1 miljard coronavaccins die in tweede testfase bij 100% milde tot ernstige bijkweringen veroorzaken
16-07: Weer een arts die waarschuwt voor het DNA veranderende Covid-19 vaccin
11-07: Nijmeegse hoogleraar bevestigt dat lockdown pure paniek en onnodig was
07-07: Grote Groene Reset begint… (/ ‘Het echte nieuwe normaal? Met een minimaal basisinkomen thuis moeten blijven en enkel nog TV kunnen kijken)
05-07: Hoogleraar immunologie Capel: DNA schade aan complete generaties door 1,5 meter samenleving
22-06: Discussie: ‘Laten we niet liegen over de gevaren van vaccinaties’
21-06: Hoogleraar Immunologie Pierre Capel: Cijfers bewijzen dat coronamaatregelen volkomen flauwekul zijn
18-06: Huiseigenaren en iedereen met enige vorm van vermogen worden komende jaren zwaar beroofd’ (/ ‘Alles wordt ons afgepakt, en daarna is het bittere armoede en de dood’)
17-06: Zwitserse Universiteit: 60% bevolking van nature immuun voor coronavirus
15-06: Aanstaande corona noodwet betekent einde democratische rechtsstaat en begin tirannie’
11-06: Zullen de Amerikanen en Europeanen hun collectieve stupiditeit overleven?
09-06: WHO haalt belangrijkste reden voor lockdowns, volg-apps en vaccinaties compleet onderuit
05-06: Onbekwaamheid in vol ornaat’: Nederland moet af van het doodzieke systeem dat ons beheerst’
01-06: De economische zelfmoord van Europa’: Grootste crisis ooit is nu echt begonnen
31-05: MIT: Coronavaccin gaat nooit werken, immuniteit duurt hooguit enkele maanden
30-05: Social distancing forever: Anderhalve meter concentratiekamp moet al het verzet breken (/ ‘Het nieuwe normaal’ is bedoeld om volksopstand te voorkomen)
28-05: Ex-NRC journalist en politicoloog zien staatsgreep en corrupte tirannie in Nederland ontstaan
26-05: Data analyse instituut: Lockdowns verwoesten minstens 7 x zoveel mensenjaren dan ermee worden gered
24-05: Wereldwijde Pleit Pandemie met ongekende vernietiging welvaart begonnen
21-05: Nederland krijgt een wurgslang van anderhalve meter om zijn nek gelegd’
16-05: Economie wordt niet verwoest door coronavirus, maar door slavenmentaliteit bevolking’

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.
 

22

 1. De bedenker van het Zweedse corona-beleid kijkt daar nu zelf wat anders tegenaan.
  “Als we zouden weten over de ziekte wat nu bekend is, dan denk ik dat we een beleid zouden hanteren dat ergens een midden vindt tussen wat Zweden deed en de rest van de wereld”, aldus staatsepidemioloog Tegnell tegen Sveriges Radio. De wetenschapper heeft het beleid van Zweden doorlopend verdedigd, maar stelt zijn mening bij door het relatief hoge dodental in zijn land (hoger dan in Noorwegen, Finland en Denemarken bij elkaar). Nu zegt Tegnell dat er te veel Zweden zijn omgekomen door het virus. Opmerkelijk, deze kritiek uit eigen land…

 2. @Henk 50: Dr. Schiffmann haakt altijd de officiële cijfers van het Robert Koch Instituut erbij (Duitse centrale dienst). En Maurice de Hond baseert zich ook op de officiële cijfers. Weltschmertz ook. Deze site ook: https://swprs.org/a-swiss-doctor-on-covid-19/
  Maar het is mij intussen wel duidelijk dat veel mensen geen enkele moeite doen om zich in de kritische geluiden te verdiepen. Hoe deskundig de critici ook zijn. En dan gaat het niet eens over schimmige complotten, maar over lang bestaande kennis aangaande epidemieën en virussen.

 3. Hoe hard zijn de hier genoemde harde cijfers? Ik zie tal van statistieken, ze geven allemaal weer andere cijfers. En iedereen beroept zich op zijn eigen harde cijfers. Maar er worden appels met peren vergeleken zolang landen verschillende meetmethoden hanteren. Het ene land telt alleen positief geteste mensen als overleden aan covid-19, het andere neemt iedereen mee die verschijnselen van covid-19 heeft. Dat maakt nogal een verschil. En dan zijn er ook weer mensen die zeggen dat een test niets zegt. Maar als je toch cijfers wil vergelijken, dan is het aantal sterfgevallen aan covid-19 per x aantal bewoners het meest ‘eerlijk’, maar het blijven allemaal statistisch onbetrouwbare cijfers. De laatste wereldwijde statistiek die ik zag gaf aan dat in Zweden 572 mensen per 1 miljoen inwoners zouden zijn overleden en in Nederland 360 mensen per 1 miljoen inwoners. Maar zolang we niet weten wat we meten zijn er geen harde cijfers beschikbaar om te vergelijken. En dus ook geen conclusies of het nu in Zweden wél of niet beter is gegaan dan in andere landen.

 4. Mensen gaan dood simpel omdat ze ook eens worden geboren. Dat er veel mensen sterven wil nog niet zeggen dat er een groot probleem is, hoe ongevoelig dat ook klinkt. Als we zien dat de bevolkingssamenstelling in toenemende mate bestaat uit ouderen en mensen met een historie wat betreft hun gezondheid, dan is het heel moeilijk, maar dan heeft dat niet zoveel met het moment te maken. Het wordt pas vervelend als er misbruik gemaakt word van cijfers zonder goed te kijken naar onderliggende factoren. En dat is waar we nu mee te maken hebben.
  Een Pabo studentje wil ons in onze vrijheid beknotten omdat Pabo studentjes denken dat alle mensen lijken op kindjes. Een geschiedenis studentje met als achtergrond Unilever meent mij ernstig te moeten toespreken? Nu kan die mal als premier zijn gekozen, maar dat ontslaat hem nog niet van de plicht iets meer zijn best te doen dan een potsierlijk gezicht te trekken en te denken dat ik daar op reageer. Kom eens met relevante data mensen. Hoeveel mensen liggen er op de IC en wat is hun leeftijd? Welk onderliggend lijden hebben die mensen en is het zo dat Covid-19 de doodsoorzaak is, of is het een bijkomende factor?
  Dhr. Rutte is in mijn ogen een studentje geschiedenis met oogkleppen. Daar hebben we er in het verleden veel van gehad en ik heb ook niet de minste illusie dat hij stilstaat bij mijn reactie.
  Geeft niets hoor, ik ben een grote jongen en als het even kan zoek ik mijn eigen weg.
  Ik hoop alleen dat er meer mensen inzien dat het loont een eigen weg te volgen.

 5. HP is waterstofperoxide food grade 3%.De enige manier om de COVID-19-pandemie te stoppen, en dergelijke toekomstige calamiteiten te voorkomen of aan te pakken, is door een therapie toe te passen die zeer effectief , volledig niet-toxisch , direct beschikbaar en goedkoop is . Het ontbreken van een van deze vier aspecten van een mogelijke therapie kan de mate waarin een pandemie snel en gemakkelijk kan worden opgelost, verlammen.
  Inhalatiegeneeskunde is een groeiende tak van de geneeskunde die een breed scala aan nieuwe benaderingen van ziekte biedt via de inademing van therapeutische middelen in de longen. Hoewel de toepassing van middelen via inademing al sinds de oudheid bestaat, breidt de huidige en algemeen beschikbare technologie van goedkope en zeer efficiënte vernevelingsapparaten deze vorm van medicijntoepassing snel uit.

 6. Als je doodleuk zegt 700000 slachtoffers dus doden hoeveel heb je er dan kreupel gemaakt van diegene die overleven? Dit terwijl corona simpel en goedkoop.te genezen is.Zink, quercetine, hydroxychloroquine, broomhexine, azithromycine en heparine zijn allemaal behandelingen waarvan wetenschappelijk bewijs of praktisch gebruik door artsen hebben aangetoond dat ze met succes kunnen worden gebruikt tegen COVID-19, zegt SPR. Amerikaanse artsen die bijvoorbeeld zink, hydroxychloroquine en azithromycine gebruiken: Melden een afname van 84% in ziekenhuisopnames, een afname van 50% in sterftecijfers onder reeds gehospitaliseerde patiënten.het onderzoeksinstituut, noch het farmaceutische bedrijf heeft er het minste belang bij om vast te stellen dat dure medicijnen kunnen worden ondermijnd door een van de vele effectieve natuurlijke remedies. Tenslotte, het moet duidelijk zijn dat het zeer onethisch is om zeer zieke patiënten in onderzoeken met een placebogroep op te nemen als de therapie al duidelijk een positieve klinische impact heeft zonder significante toxiciteit. Deze grote klinische onderzoeken zijn eigenlijk alleen geschikt om vast te stellen hoe effectief een medicijn ziektesymptomen verlicht, samen met het bepalen van de incidentie en mate van toxiciteit die het kan veroorzaken.Zelfs homeopathie geneest simpel en dit zonder verwikkelingen voor 2 euro.U koppelt de symptomen van de patiënt aan een stof die vergelijkbare symptomen kan veroorzaken. Dat bootst de ziekte na, de levenskracht het zet het genezingsproces in gang. Het geeft het lichaam de opdracht om, in precies de juiste hoeveelheden, alles te produceren wat het nodig heeft om te genezen. Geen enkele chemische remedie van buiten kan die precisie ooit evenaren. Het maakt niet uit of het immuunsysteem onder- of overdreven reageert, de juiste homeopathische remedie geneest.Hoewel bekend is dat HP alle ziekteverwekkers doodt, is het vooral effectief tegen virussen die via de ademhalingswegen worden aangetroffen, wat het geval is bij alle verkoudheids- en griepveroorzakende virussen, inclusief coronavirussen. Er moeten nog grote onderzoeken worden gedaan naar deze klinische impact van HP-verneveling, maar het is al duidelijk dat deze therapie voor veel patiënten effectief is, buitengewoon veilig en onbeduidend kost (minder dan tien cent HP per verneveling). En nu ga ik stoppen.

 7. @Theo. De daden van de Noor Anders Breivik hebben blijkbaar een grote impact gehad en een duidelijk verschil in immigratiepolitiek teweeg gebracht tussen Noorwegen en Zweden.

 8. Er valt wel iets te leren van deze gekte: Handen wassen, en niet met veel mensen op een kluitje gaan zitten in bedompte ruimtes terwijl men zich intussen bezat aan de alcohol. Het nut van frisse lucht, vitaminen en goede ventilatie vanaf buiten. Heel basic allemaal!
  Basic is toch de nieuwe mode? Also.
  Juist een energiezuinig ventilatiesysteem in zwaar geïsoleerde ruimtes blijkt dus slecht voor de gezondheid te zijn. Wisten we al, maar hoogdravende idealisten verliezen de gewone werkelijkheden gemakkelijk uit het oog. Een energiezuinige ventilatie zuigt niet steeds verse lucht van buiten aan, omdat het extra energie kost die aangezogen lucht op temperatuur te brengen.

 9. @ Cerberus: 5:29 pm. Dat zie ik ook zo. Het is net als met het gezegde: “de slager die zijn eigen vlees keurt”. Daarbij vind ik het nog steeds ongelooflijk, dat een middel als Hydrochloroquine, welke de arts Elens uit Meijel, met succes heeft toegediend bij diverse zieken met de symptomen van Corona, en duidelijk gebaat heeft, verboden is door de Inspectie van de Volksgezondheid. Ik weet dat het een kwaadaardig virus is, dat zal ik niet ontkennen, maar wat de Overheid ons flikt, en de WHO, dat gaat mij te ver. En ik behoor nog wel tot de risico-groep.

 10. @Theo. Mooi verhaal. Inderdaad de treurnis van Zweden: Zo toegeeflijk zijn en dan zoveel ellende als dank krijgen.
  “Het loopt hier met corona niet uit de hand, juist vanwege de maatregelen”. Dat wordt steeds gezegd als mensen kritiek hebben op de totale overreactie en dwang van de overheid.
  Dan kunnen we wijzen op Zweden: daar liep het ook niet uit de hand! En dáár gaat het om.
  Het gaat niet over de vraag of Zweden het ‘slechter’ heeft gedaan dan Noorwegen of Denemarken of Finland.
  Zweden is het laboratorium op grote schaal, dat aantoont dat overheden veel rustiger en relaxter hadden kunnen reageren, met respect voor de waarden van de democratie.
  Zoals de vermaarde epidemioloog Giesecke al vroeg heeft gezegd: “In een democratie behandel je de mensen NIET zoals China dat deed.”
  Net als overal zijn het ook in Zweden vooral mensen in de verzorgingstehuizen die gestorven zijn mét corona.
  Verder horen we natuurlijk nooit of immigranten op grotere schaal ziek werden.

 11. Ons gezin woont in Noorwegen, al 21 jaar nu. We zitten in de binnenlanden en daar zijn vanaf het begin geen besmettingen geweest. Het totaal aantal doden wat door of gerelateerd aan corona is hier 238 mensen en allemaal boven de ca 82 jaar oud. Vreselijk natuurlijk voor de getroffen mensen, maar het is werkelijk niets met een bevolking van 5,5 miljoen mensen. En dit was in hoofdzaak in de steden. Vanaf het begin merk je er hier niets van op wat verplichte vloer stickers in supermarkt keten na. Wij hebben zelf een camping hier en hadden in het hoogseizoen dagelijks ca 450 gasten hier. Iedereen doet normaal, alleen vanaf 15 juli kregen we buitenlanders. Het viel echt op hoe onzeker en angstig die waren. Doodzielig. Ik hoor hier dat de noren en ook de noorse overheid erg terughoudend tov dat corona vaccin. Gelukkig maar! Hier weten ze nog vers in het geheugen dat er ca 80 mensen overleden zijn aan dat varkensgriep vaccins. Dit weten we hier en het vertrouwen is over het algemeen erg laag bij de noren over het corona vaccin. Hier ben ook ik blij mee, want ook ons gezin wil dit uit alle macht voorkomen. Muilkorfen hebben we ook niet, alleen in sommige bussen of treinen, meer niet. Maar ook hier sprak ik noren die uiteraard voor de overheid werken en die vinden dat je de overheid moet gehoorzamen en als je dat niet doet ben je een heel slecht mens. Gelukkig zijn de meeste noren niet zo. Zweden wordt hier “kapot” genoemd, maar dat is niet door corona, maar door de enorme agressie met de moslims en andere buitenlanders, u weet welke. Zweden is niet meer het lieve onschuldige Zweden van Pipi langkous, Abba, Volvo en Ikea. Dat is voorbij. Het is hard op weg naar islamisering, als het t bijna al niet is. Een zweed is opgegroeid in een conflict vermijdende maatschappij en nu barsten ze van de conflicten en weten daar niet mee om te gaan. Ze kennen het gewoon niet. Hier in Noorwegen weten we dit. De noren en de denen zijn heel anders als de zweden. Hier wordt het niet getolereerd, maar ook hier is er overlast. Het wachten is hier op een 2e of 3e Breivik, dat komt. Een groot gedeelte van de noren heeft wapens in huis, dus daar kun je op wachten.

 12. @demosthenes,
  Wel alles in context plaatsen.
  Een vaccin word inderdaad goedgekeurd door het europees medicijnen agentschap, maar de resultaten , uitslagen, bepalingen, en te volgen regels en wetten, etc… worden wel bepaald en gefinancierd door de lobbyisten van de big farma via het europees parlement, en de europese politiekers, die stuk voor stuk , politieke benoemingen zijn, en op zijn mildst gezegd- beinvloedbaar zijn voor incentives en waarvan de, politiek benoemde, medewerkers in bijna alle gevallen, bepalen waarvoor ze ja of nee moeten stemmen !

 13. @ Demosthenes 22/08/2020 om 4:12 pm
  Misschien onderschat u de invloed van de WHO en Billie Keets:

  https://www.ema.europa.eu/en/human-regulatory/marketing-authorisation/medicines-use-outside-european-union

  Based on ten years of experience, EMA, the European Commission and the Bill & Melinda Gates Foundation carried out a study in 2015 to look at stakeholder awareness, experience and views on the procedure.

  Op basis van tien jaar ervaring hebben EMA, de Europese Commissie en de Bill & Melinda Gates Foundation in 2015 een onderzoek uitgevoerd naar het bewustzijn, de ervaring en de opvattingen van belanghebbenden over de procedure.

 14. Alleen de wijzen zullen de wijze van het wijzen door de onwijzen afwijzen…….

 15. Willy, Zweden is ongeveer 15 maal groter dan België met een vergelijkbaar aantal van10 miljoen inwoners. Hoewel Zweden een paar grote steden kent als Stockholm, Gotenburg en Malmö, is de situatie niet vergelijkbaar met België en Nederland, die beide in feite een grote stad zijn.

 16. Persoonlijk denk ik dat Zweden de juiste koers heeft gevaren, in verband met de Corona kwestie.

 17. Voordat een vaccin wordt toegelaten op de markt moet het uitgebreid zijn getest door het Europees Medicijnen Agentschap..in Amsterdam. Daarna is het geen experimenteel vaccin meer. Maar ja, de antuvaxers zijn toch niet te overtuigen.

 18. Hoax;
  We hebben wel te maken met een Nieuw Corona virus wat grote veranderingen in zich draagt vergeleken bij de andere typen Corona virus.
  En wat wereldwijd besmettingen veroorzaakt.
  De hele wereld schrok toen het in China zeer grote vormen van besmetting aannam.
  Men bouwde daar in allerijl ziekenhuis en sporthallen werden omgebouwd tot “ opslagplaatsen “ van zieke mensen.
  Mensen levens in China tellen niet; alleen productie…..telt daar; dus deze mensen moesten zo snel mogelijk weer “ productie gaan draaien” , geld verdienen voor de CCP.

  Hierdoor werd China veel te veel als voorbeeld genomen…. en werd grootste fout van het westen ; angst❗️

  Men heeft in NAVOLGING VAN CHINA domweg de hele economie op slot gegooid zonder “ Onze eigen westerse afwegingen te maken”. Onze gezondheids zorg is vele malen beter dan in China ( ik zeg niet dat ze daar geen goede dokters hebben ) maar de organisatie ( befelh ist befelh daar,,) en de menselijke maat is in China totaal verdwenen.
  Wij hebben domweg de lockdown overgenomen dit zal gaan leiden tot nog grotere problemen dan alleen de besmettingen.

  Een van de eerste grote problemen worden we al volop mee geconfronteerd; onrust grote sociale onrust. Rellen, demonstraties en ga zo maar door.
  Onderschat het virus niet maar het was een overspannen reaktie van de westerse maatschappij…. We hebben ten dele onze eigen Hoax gemaakt.
  Is dit soms een biologisch wapen van China, om het westen te ontwrichten ??? of is dit toeval?

  In China zelf gaat het helemaal niet goed, dit is opmerkelijk, ze hebben te maken met grote overstromingen, dus geen of slechts gedeeltelijke productie. De oogst is in grote delen van het land verloren gegaan.
  De Infrastructuur bruggen, spoorwegen, en wegen zijn op veel plaatsen totaal vernietigd.
  Bedrijven vertrekken uit China vanwege hun onbetrouwbaarheid en ijzeren dictatuur.
  En chantage…waar China niet voor terugdeinst. ( je zult voor je antibiotica productie maar afhankelijk zijn van z’on land: Nederland ook ❗️)
  Ik geloof niet in toeval. Maar dit is op zijn minst heel Opmerkelijk.
  Deze wereldwijde ontwrichting of het nu een Hoax is of niet wijst wel op de Bijbelse Apocalyps.
  Shalom
  Anna

 19. ik denk persoonlijk dat elk vaccin bijwerkingen heeft ook deze van Oxford in Engeland, ze willen daar trouwens geen aansprakelijkheid voor nemen, schandalig van de Britten. Of Zweden het nu beter heeft gedaan dan de rest blijft voer voor discussie er is ook wat geluk mee gemoeid. België is bijvoorbeeld een grote stad met weinig ruimte zeer verstedelijkt, dat geldt natuurlijk ook voor de steden in Zweden maar toch. Shalom

Comments are closed.