Zweden bewijst definitief dat lockdowns en veel social distancing totaal onnodig waren

—————————————————————————————————————————————–

‘Doorsnee virus door overheden misbruikt om bedrijven failliet te laten gaan en te nationaliseren voor centrale communistische planeconomie’ – Italiaanse toparts: ‘Virus is weg, we moeten zo snel mogelijk weer normaal land worden’

—————————————————————————————————————————————–

In Duitse en Noorse overheidsrapporten werd al geconstateerd dat de lockdowns van de samenleving vanwege het coronavirus geen enkel nuttig effect hebben gehad, en juist veel meer schade hebben aangericht dan het virus, waaronder grote aantallen doden door ernstige ziektes zoals kanker en hartkwalen, die niet tijdig konden worden behandeld. Het overal al veel besproken gelekte Duitse rapport van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft het zelfs over ‘een wereldwijd vals alarm’. Nog veel duidelijker en overtuigender dan cijfers op papier is de realiteit van Zweden, dat definitief heeft bewezen dat de lockdowns en meeste social distancing maatregelen in andere landen -en zeker ook Nederland-, totaal onnodig waren.

In Zweden zijn de basisscholen tussen maart en mei niet één dag gesloten geweest. Middelbare scholen en hoger onderwijs gingen weliswaar over op digitale lessen, maar de examens werden op de normale wijze afgenomen. Bars werden gesloten, maar buffet restaurants mochten de hele periode 50% van hun klanten blijven ontvangen. Burgers mochten onbeperkt blijven winkelen, naar buiten blijven gaan, naar de sportschool gaan, et cetera. Ook de bussen en metro’s zijn normaal blijven rijden.

Onder druk van de rest van Europa, dat de hele bevolking per se in een paniektoestand wil houden totdat er een vaccin is, werd een deel van de economie toch op slot gedaan, wat ook in Zweden ernstige gevolgen heeft. ‘Maar nogmaals: scholen en restaurants zijn de hele tijd open gebleven,’ schrijft de Zweedse J.H..’

Geen abnormale aantallen doden, gemiddelde leeftijd 88

Het aantal sterfgevallen met corona (dus niet door, want dat aantal is in alle landen extreem klein) had in Zweden gigantisch moeten zijn, als we de propaganda van de Nederlandse mainstream media hadden moeten geloven. Wat blijkt? April staat op slechts de 5e plaats van maanden met de meeste doden in de afgelopen 20 jaar. Januari, toen het virus nog niet in Zweden was, telde zelfs méér doden.

Het virus bleek via de open gebleven scholen niet of amper te worden verspreid. Kinderen werden er niet ziek van, en hun ouders amper. De gemiddelde leeftijd van de dodelijke ‘corona’ slachtoffers in Zweden is 88 jaar, wat een stuk hoger is dan de gemiddelde leeftijd van de bevolking (mannen: 81, vrouwen: 85). De meeste slachtoffers belandden niet op de IC omdat ze al twee of drie andere ernstige aandoeningen hadden, en vanwege hun hoge leeftijd.

Bovendien zijn de meeste Zweedse corona doden nooit getest op het virus, ook niet achteraf; de meesten werden slechts aan corona toegeschreven omdat de mensen bepaalde griepverschijnselen hadden gehad. ‘De wereld is gek geworden!’ besluit J.H.. ‘Misschien kunnen de open Zweedse scholen en het ontbreken van lockdowns in Zweden de ogen van de mensen doen openen, zodat ze logisch beginnen na te denken en niet meer in paniek raken door de angstzaaiende headlines (in de media). Wat hebben ze ons aangedaan?’

Vernietigend Duits rapport: Meeste doden GEVOLG van lockdowns, niet van virus

In het veelbesproken, door de mainstream media zoveel mogelijk genegeerde gelekte Duitse overheidsrapport wordt de nuchtere Zweedse houding volledig bevestigd, en staat dat het gevaar van Covid-19 flink overschat is en zelfs ‘vals alarm’ was. Wereldwijd zijn er zo’n 385.000 corona doden gevallen, terwijl dat er tijdens de griep van 2017-2018 zo’n 1,5 miljoen waren – vier keer zoveel.

Meest vernietigende conclusie is dat de meeste mensen als gevolg van de lockdowns en social distancing maatregelen zijn overleden, en NIET door het virus. Dat is wat ook wij sinds begin april schrijven. De Duitse regering probeerde het rapport nog te bagatelliseren als ‘van één medewerker’, maar dat klopt niet. Het document werd namelijk opgesteld door een wetenschappelijke raad met deskundigen van diverse universiteiten. (3)

Ook de gezondheidsautoriteiten in Noorwegen constateren dat de lockdown ‘overbodig’ is geweest, en de meest ingrijpende maatregelen pas werden genomen toen de piek al geweest was, en dus in feite volslagen zinloos waren. ‘Het is belangrijk deze vergissing toe te geven, want als de infecties in de winter weer oplopen, moeten we heel eerlijk zijn over de effectiviteit van een lockdown.’ (4)

‘Virus bestaat niet meer, Italië moet zo snel mogelijk weer normaal worden’

De Italiaanse toparts Alberto Zangrillo, hoofd van het San Raffaele ziekenhuis in Milaan, dat één van de zwaarst getroffen steden was, pleit er nu voor om het land weer zo snel mogelijk normaal te laten draaien, omdat het virus ‘zijn kracht heeft verloren.’ Daarom hoeven we volgens hem niet bang te zijn voor een tweede golf. ‘In realiteit bestaat het virus niet meer in Italië.’

Zangrillo zegt dat de door de overheid gebruikte experts ‘alarmisten’ zijn, iets dat we ook in Nederland goed zullen herkennen. Desondanks heeft de overheid in 20% van het land eenzelfde contact-tracing app gelanceerd als in Nederland de bedoeling is. Ook worden er allerlei even absurde als zinloze maatregelen genomen, zoals kooien van plexiglas – op het strand!

Matteo Bassetti, hoofd infectieziekten van het San Martino ziekenhuis in Genova, sluit zich bij zijn collega in Milaan aan. ‘De kracht van het virus twee maanden geleden is niet dezelfde als vandaag. Het is duidelijk dat de Covid-19 ziekte nu anders is geworden.’ (2)

Virus misbruikt voor nationaliseren bedrijven in communistische planeconomie

De Amerikaanse econoom Martin Armstrong herhaalt dat ‘de politici NOOIT hun fout zullen toegeven. Daarom moeten ze, als ze mee hebben gedaan met paniek zaaien, simpelweg uit hun functie worden gezet (/ worden weggestemd). De socialisten hebben hun best gedaan om de economie te vernietigen. Achter de schermen hoor ik dat het hun doel is om bedrijven failliet te laten gaan, om daarna de industrie te nationaliseren. Ze geloven namelijk niet in privé bezit. Ze tolereren dat u een eigen huis heeft – nog wel.’

‘Maar ze vinden dat alle bedrijven moeten worden onteigend en door de overheid moeten worden gerund, ondanks het feit dat Rusland en China hebben laten zien dat gecentraliseerde planning niet werkt.’ Helaas zijn de meeste linkse deugmensen, die altijd beginnen te schreeuwen over ‘kapitalisten die de armen uitbuiten’, te dom en kortzichtig om iets van de werking van een vrijemarkteconomie te kunnen begrijpen.

‘Dit is hun agenda. Ze hebben deze er met het virus doorgedrukt, en willen bedrijven nationaliseren.’ De Duitse minister van Economische Zaken Peter Altmaier heeft dat zelfs al letterlijk voorgesteld (1). Dit is exact wat er in de DDR is gebeurd. Vraag eens aan mensen die tientallen jaren lang onder het communisme hebben gezucht, hoe fijn het leven toen was. En bedenk dan dat dit ons allemaal te wachten staat –erger nog, want nu komt er totale digitale controle bij-, indien wij de communistische klimaatdictatuur, die nu met hulp van de nationale regeringen in de EU aan de bevolking wordt opgelegd, niet onmiddellijk stoppen.

 

 

Xander

(1) Armstrong Economics
(2) Zero Hedge
(3) Viruswaanzin
(4) Viruswaanzin

Zie ook o.a.:

01-06: ‘De economische zelfmoord van Europa’: Grootste crisis ooit is nu echt begonnen
30-05: Social distancing forever: Anderhalve meter concentratiekamp moet al het verzet breken
28-05: Ex-NRC journalist en politicoloog zien staatsgreep en corrupte tirannie in Nederland ontstaan
26-05: Data analyse instituut: Lockdowns verwoesten minstens 7 x zoveel mensenjaren dan ermee worden gered
24-05: Wereldwijde Pleite Pandemie met ongekende vernietiging welvaart begonnen
21-05: ‘Nederland krijgt een wurgslang van anderhalve meter om zijn nek gelegd’
20-05: Bekende Duitse predikant noemt politici ‘misdaadbendes’ die ‘moeten worden opgesloten’
16-05: ‘Economie wordt niet verwoest door coronavirus, maar door slavenmentaliteit bevolking’
15-05: Minstens 265 miljoen mensen dreigen te verhongeren door Covid-19 lockdowns
12-05: Lockdowns kosten miljoenen levens: TBC, kanker, zelfmoord explodeert
06-05: MedRX studie: Lockdowns West Europa hebben waarschijnlijk geen enkel leven gered
06-05: Nationale Bond Overheidszaken stelt Rutte wettelijk aansprakelijk voor lockdown en vraagt u om mee te doen
26-04: ‘Dankzij Rutte en Hoekstra gaan de Nederlanders betalen voor drie keer rijkere Italianen’
21-04: Sky News onthult VN doel lockdowns: Bestaande economie vernietigen en herstarten zonder CO2
17-04: ‘Spanje en Frankrijk eisen dat Nederland en Duitsland alle kosten coronacrisis betalen’
16-04: (/ Wordt het coronavirus gebruikt als dekmantel voor een verhulde nieuwe bailout van de banken?)
15-04: ‘Nederland stevent op meer dan 20% werkloosheid af’ (Arno Wellens)
03-04: Amerikaanse topeconoom: EU gebruikt coronacrisis voor staatsgreep tegen Duitsland en Nederland (/ ‘Corona heeft plaats ingenomen van falende klimaatagenda’
02-04: Oud-directeur Instituut Microbiologie verkettert lockdown maatregelen als ‘economische zelfmoord’)

Vanwege de zeer grote hoeveelheid artikelen hebben we een speciale CORONA rubriek aangemaakt, waar u de eerdere artikelen kunt vinden.  


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

 

70

 1. De lockdown-maatregelen, streng of ‘intelligent’, kunnen onmiddellijk worden opgeheven!

  “De gegevens zijn binnen: stop de paniek en het sociale isolement!” –professor Scott Atlas, Stanford University

  John Ioannidis, professor aan de Stanford University, legt in een interview met CNN uit dat COVID-19 wijdverbreid is, maar eerder milde symptomen veroorzaakt, vergelijkbaar met of zelfs milder dan griep. Het begrip “pandemie” is dus overbodige hysterie. Epidemioloog dr. Knut Wittkowski bevestigt dit. Volgens Dr. Wittkowski zijn de verklaringen van Bill Gates omtrent COVID-19 dan ook “absurd” en “onrealistisch”. Dr. Wittkowski beschouwt inentingen tegen COVID-19 als “overbodig” en verklaart dat het veelgebruikte model van de Britse epidemioloog Neil Ferguson een “complete mislukking” is. Ook dit interview is door YouTube verwijderd.

  Hendrik Streeck, een Duitse viroloog, zegt dat een vaccin onzinnig is en heeft vastgesteld dat de feitelijke mortaliteit momenteel tussen de 0,24-0,26% ligt.

  Michael Levitt, bioloog en nobelprijswinnaar, verklaart dat de globale lockdown een ernstige vergissing is.

  Sucharit Bhakdi, professor in de microbiologie, legt in een interview uit dat mondkapjes of gelaatsmaskers niet nodig zijn en dat ze eerder schadelijke bacillenvangers zijn. Hij zegt dat de WHO nooit de verantwoordelijkheid heeft genomen voor de talrijke verkeerde maatregelen en dat de media bezig zijn met angst en paniek verspreiden. Ook dit interview is door YouTube gewist.

  Dr. Pietro Vernazza, een Zwitserse arts op het vlak van infectieziekten, verklaart dat doodsoorzaken onterecht vaak aan COVID-19 worden toegeschreven en dat er geen bewezen voordelen zijn aan het gebruik van mondkapjes.

  “Een eenvoudige rekensom, gebaseerd op steekproeven die zijn gedaan, leert ons dat er véél meer coronabesmettingen zijn in België dan gedacht. Zo’n 23 maal meer.” Dat zegt de Belgische hoogleraar Lieven Annemans. “De cijfers die je hoort in de media zijn dus belachelijk.” Annemans waarschuwde daarnaast in De Morgen voor de ramp ná de ramp: ons geestelijk welzijn. De Belgische hoogleraar doet sinds enkele jaren onderzoek naar geluk. Sindsdien staat hij bekend als de geluksprofessor. Ons geluk staat sinds enkele maanden serieus onder druk. “Ons mentale welzijn moet nu dé prioriteit worden,” zei hij. Het onafhankelijke data-analyse-instituut Just Facts, dat zich baseert op zo breed mogelijke informatie van onder andere universiteiten en wetenschappelijke publicaties, heeft berekend dat de lockdowns minimaal 7 maal zoveel mensenjaren verwoesten dan ermee worden gered.

  In alle getroffen landen vertoont corona hetzelfde infectiepatroon: in de 6e week piekt het aantal besmettingen, waarna het virus in week 8 weer snel op zijn retour gaat. Professor Yitzhak Ben Israël van de Universiteit van Tel Aviv, tevens lid van de adviesraad van Teva Parmaceutical Industries, legde de cijfers van de verspreiding van het coronavirus in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Italië, Israël, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en Spanje naast elkaar en stelde vast dat de verspreiding van het virus niet wordt beïnvloed door quarantainemaatregelen. Terwijl de economie in de meeste Europese landen in het slop zit, is de Zweedse economie in het eerste kwartaal van het jaar met 0,4% gegroeid.

  “Zelfs in landen waar geen lockdowns zijn, neemt het aantal besmettingen af, op dezelfde wijze als in landen waar wel lockdowns zijn. De verspreiding van het coronavirus blijkt bovendien niet exponentieel te zijn. Dat is alleen pal na de uitbraak het geval, maar na ongeveer 8 weken ebt dat in snel tempo weg.”

  Het virus gedraagt zich, ongeacht de genomen maatregelen, overal exact hetzelfde, zowel in landen met zeer strenge quarantaine zoals België, Spanje en Italië, als in Zweden, dat amper social distancing invoerde. Dit betekent dat het verwoesten van de economie, zoals nu ook in Nederland gebeurt, totaal onnodig is en onmiddellijk kan worden teruggedraaid.

  Professor Nikolai Petrovsky van de Flinders University in Adelaide ontwikkelt al meer dan 20 jaar vaccins tegen influenza, ebola en SARS (bij dieren). Op basis van zijn onderzoek stelt hij vast dat het coronavirus wel degelijk door wetenschappers is aangepast om mensen te kunnen besmetten. Artsen in Italië, Duitsland en India hebben na autopsie trouwens ontdekt dat veel slachtoffers niet door het virus, maar door de aanwezigheid van een longbacterie zijn overleden. In veel gevallen is trombose de eigenlijke doodsoorzaak. Zieken zouden daarom met simpele bloedverdunners kunnen worden behandeld.

  Johan heeft u dit stuk gekopieerd ?? zie siteregels en auteursrechten, graag z.s.m uw antwoord. Mod.

 2. dr. Katrin Korb:

  “Doorgaans duurt het jaren voordat een vaccin goedgekeurd wordt en getest is. Nu heeft men al na 6 maanden een vaccin gereed op basis van mRNA. Je hoeft geen arts te zijn om te bedenken dat het toch eigenaardig is om vreemd genetisch materiaal ingespoten te krijgen. Dit vaccin hoeven ze bij mij, noch bij mijn kinderen in te spuiten.

  Het recht op gezondheid bestaat niet. Eenvoudige voorzieningen kunnen erg weldadig zijn voor de gezondheid van mensen, maar daar kan men geen geld mee verdienen.

  Overwinning van angst biedt uitkomst. Mensen die de tijdelijkheid van alles en van zichzelf accepteren, kan men niet zo makkelijk overweldigen met een angstpandemie.”

 3. De reis vanuit Saudi-Arabië via Rotterdam en Canada naar Wuhan

  Op 13 juni 2012 werd een 60-jarige man in een privé-kliniek van Jeddah opgenomen na een 7-daagse periode van koorts, hoesten en kortademigheid. Hij had geen voorgeschiedenis van hart- of longaandoeningen, noch van nierziekten en nam ook geen medicatie. De man rookte ook niet.

  Dr. Ali Mohamed Zaki, een Egyptische viroloog, nam contact op met Ron Fouchier, een vooraanstaande viroloog aan het EMC in Rotterdam nadat een nog onbekend kroonvirus was vastgesteld in het longvocht van de genoemde man.

  Het monster kwam vervolgens in handen van dr. Frank Plummer, wetenschappelijk directeur van het National Microbiology Laboratory (NML) in Winnipeg (Canada). Dit monster zou zijn gestolen door Chinese agenten. Het NML heeft de eerste genoomsequentie geleverd van SARS-CoV-1 en van NL63 in 2004.

  In maart 2019 verkocht het NML een groep zeer virulente exemplaren aan China. Wetenschappers van het NML zeiden toen al dat de monsters zeer dodelijke virussen bevatten die als bio-wapen zouden kunnen worden gebruikt. Onder experts op het gebied van biologische oorlogsvoering veroorzaakte dit veel ophef.

  In juli 2019 werd een groep Chinese wetenschappers gedwongen om het NML te verlaten, aldus dr. Francis Boyle. Het NML is het enige BSL-4-lab in Canada. Zo’n lab wordt niet gebruikt voor regulier wetenschappelijk onderzoek en is specifiek ingericht op de omgang met Ebola, SARS, kroonvirussen, enz. in het kader van de productie van biowapens.

  Dr. Francis Boyle is professor internationaal recht aan de University of Illinois College of Law en heeft in de VS de wetgeving opgesteld betreffende de Biological Weapons Convention (the Biological Weapons Anti-Terrorism Act of 1989). In een exclusief interview met Geopolitics and Empire bespreekt hij de uitbraak van SARS-CoV-2 in Wuhan, alsook het bestaan van het Biosafety Level 4 laboratory (BSL-4) van waaruit het virus volgens hem is verspreid en dat dit een bekend feit is bij de WHO. Zijn rapport wordt actief onderdrukt door de reguliere media en YouTube heeft een interview met hem gewist.

  Boyle verklaart dat SARS-CoV-2 gemodificeerd is voor gebruik als biowapen met diverse, functievermeerderende eigenschappen die door nog onbekende factoren kunnen worden geactiveerd. Dit is volgens hem de reden waarom China aanvankelijk heeft geprobeerd om de uitbraak in de doofpot te stoppen. Het Wuhan BSL-4-laboratorium is specifiek door de WHO gecontracteerd.

  Heeft u dit van een andere website gekopieerd? Lees siteregels en schadeclaims, graag z.s.m. uw reactie. Mod.

 4. @ Jan met de Pet 11:04 PM. Prima reactie van U, waar ik volledig achter sta.

 5. https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-amneal-exclusive/exclusive-amneal-running-out-of-hydroxychloroquine-raw-material-due-to-finnish-restrictions-idUSKCN21S1LE

  Exclusive: Amneal running out of hydroxychloroquine raw material due to Finnish restrictions

  Waarom zou Finland dit doen? Enkele weken terug las ik ook al een artikel dat Finland de adviezen van de WHO naast zich neer heeft gelegd. Zou dat soms een mogelijke verklaring zijn voor het lage aantal doden?

 6. Beste Pippa, Zweden heeft per miljoen inwoner minder doden dan België, Frankrijk, Spanje, Italië
  Wel is opvallend, daar ondersteun ik Pippa:
  Noorwegen heeft heel weinig sterfgevallen, 237,
  Denemarken 580
  Finland 322
  Deze cijfers zijn in Europese context zo laag dat dit mijn interesse prikkelt. Wijkt de wijze van de tellingen daar af van andere landen of er wordt in een heel vroeg stadium/preventief medicijnen gegeven.Genetisch zullen Zweden en Nooren/Denen niet veel van elkaar verschillen. (Tenzij Zweden heeft veel meer migranten en op dit ogenblik lijkt het alsof Perzen, Italianen gevoeliger zijn voor Corona dan noorderlingen)
  Portugal wijkt ook af van de rest van Europa en men zegt dat dat door een TBC vaccinatie komt, die verplicht is.
  Ik weet niet hoe het komt dat Noorwegen, Denemarken en Finland dergelijke lage cijfers hebben, Het is absoluut interessant voor verder onderzoek, want het kan niet enkel aan een lockdown liggen. België, Italië, Frankrijk en Spanje hebben slechtere cijfers dan Zweden met een striktere lockdowns: lezers kom eens met wetenschappelijke onderbouwde suggesties.

 7. ik heb in een eerder bericht aangegeven dat de gemiddelde leeftijd van de corona dode boven de tachtig ligt. Nu heb ik de cijfers van het rivm opnieuw bestudeerd en ontdekte dat de coronadoden van de afgelopen paar dagen, genoemd op voorpagina’s van de telegraaf en ad de volgende leeftijden hebben:

  95+ 5 doden erbij
  90-94 10 doden erbij
  85-89 14 doden erbij
  80-84 11 doden erbij
  75-79 4 doden erbij
  ik wil niet cynisch overkomen, maar zijn deze ‘çorona’ doden misschien overleden door ouderdom? de meeste coronadoden zijn ouder dan de levensverwachting voor mannen 80,2 en voor vrouwen 83,3
  toch wel jammer dat kranten dit gegeven ‘vergeten’ te vermelden of zou het toch gewoon stemmingmakerij zijn. .

 8. Natuurlijk vallen er nu in Zweden per miljoen inwoners veel meer Corona-slachtoffers dan elders.
  Want ze gingen niet in een lockdown, en dan moeten cijfers dat nu gaan aantonen.
  Ofwel aantonen dat een lockdown in de andere landen heeft geholpen.

  Die cijfers voor Zweden gaan nu in de richting van het gewenste resultaat geteld worden.
  Dat kan, want je mag alle Corona-doden tellen die positief zijn getest, daarbij optellen de negatief-getesten maar die wel griep hadden, plus alle mensen die niet getest zijn maar wel in contact geweest zijn met een Corona-besmette, alle mensen waarvan je denkt dat ze Corona hadden, alle mensen die het misschien hebben en alle mensen die het woord Corona correct kunnen spellen.

  Dus, de cijfers zullen gaan bewijzen dat Zweden het verkeerd heeft gedaan en onze lockdown terecht was (not).

 9. Pippa
  Maar als het dan zo een extreem gevaarlijk en besmettelijk virus is waarom zijn er dan geen honderdduizenden doden in Zweden? En waarom langzamer uitdoven? Bestaat groepsimmuniteit niet meer? Als we nergens in de wereld een lockdown hadden en er geen aandacht door de media aan was gegeven dan had er geen haan naar gekraaid hoor.

 10. Een COMPLOTDENKER Die GELIJK KRIJGT
  Robin de Ruiter heeft een nieuw boek geschreven waarvan hij mensen afraadt het te lezen als zij geloven dat wij in deze bijzondere situatie zijn terecht gekomen door de coronapandemie. “Want, zegt de schrijver, Iedereen met een gezond verstand weet dat een lockdown bij voorbaat en volslagen sociale en economische ontwrichting teweeg zal brengen.”
  De eerste druk van dit boek verscheen in 2009. Daarin voorspelde De Ruiter niet alleen een wereldwijde lockdown, maar hij legde ook uit waarom die moet plaatsvinden.
  Een terugblik op de gebeurtenissen van de laatste tien jaar laat zien dat nagenoeg alle informatie, zoals vermeld in de eerste editie, op wonderbaarlijke, vaak schrikbarende wijze zijn uitgekomen, ofwel ten uitvoer zijn gebracht.
  Naar aanleiding van de coronapandemie pakt de auteur nu de draad weer op waar hij de eerste uitgave mee eindigde
  De Ruiter geeft aan in zijn boek dat we in de allerlaatste fase zitten van het project dat uiteindelijk zal leiden tot het einde van onze vrijheid.
  De lezer kan er in ieder geval van uitgaan dat de coronamaatregelen zeker niet door onze politieke leiders zijn bedacht. Net als met de meeste belangrijke beslissingen voeren de politici gewoon uit wat hun opgedragen wordt!
  Na de verbazingwekkende gebeurtenissen die ons in de wereld van vandaag ten deel vallen, moeten we voorbereid zijn op nog veel grotere veranderingen die binnenkort diep in ons eigen leven zullen ingrijpen.
  Dit boek geeft de lezers de mogelijkheid te doorzien wat er achter de schermen van de wereldpolitiek gebeurt en daarin patronen te herkennen. “Zodat, stelt De Ruiter, men kan gaan handelen, iets dat in deze tijd broodnodig is”
  Ik vind het geweldig dat we in ons land een visionair als Robin de Ruiter hebben rondlopen die niet alleen het aandurft zijn nek uit te steken om politieke situaties te onderzoeken waar taboes op rusten, maar ondertussen ingehaald door de tijd ook nog eens gelijk blijkt te hebben.

 11. Realiteit
  Corona-buitenbeentje Zweden is nu een noordelijke paria

  Het soepele Zweedse coronabeleid heeft veel van zijn beloften niet kunnen waarmaken. Tot verdriet van de lockdownsceptici.

  Maar het Zweedse sprookje is voorbij. In Zweden vielen veel meer doden dan in andere Scandinavische landen. En de schade kan verder oplopen, doordat de epidemie langzamer uitdooft dan elders. Volgens het European Centre for Disease Prevention and Control data was Zweden de afgelopen week het land waar de meeste doden per hoofd van de bevolking vielen

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/corona-buitenbeentje-zweden-is-nu-een-noordelijke-paria~bf57a866/

 12. Wat is het nut om nog over de eerdere Aanpak van deze vermeende coronacrisis na te praten?
  Dat zijn reeds VIJGEN ná Pasen, het gaat nu om de Gevolgen en wat de maatregelen, die ons worden opgedrongen onder het mom van gezondheid, nog gaan teweegbrengen voor het dagelijkse leven van de bevolking, voor ongewenste veranderingen van onze vrije maatschappij en nefaste gevolgen, financieel en voor de economie!

  Dát zou nu de bekommernis moeten zijn, niet over hoe de aanpak hád moeten zijn…dat is nutteloos want dat schip is al láng vertrokken, dat draai je nooit meer terug en erover blijven leuteren heeft totaal geen zin…nu moeten we vooruit kijken.

  Willen we dat onze klein/kinderen opgroeien in een 1,5 meter afstand-maatschappij? Zonder normále, menselijke interactie/genegenheid??? Zonder vrijheid met wurgende beperkingen? Zonder zelfbeschikking, zelfs over onze gezondheid, zonder burger-grondwettelijke en zelfs ménsenréchten?? Onder staatsterreur zoals in china/n-korea??
  In een, wat de politieke paljassen, een ‘nieuw normaal’ durven te noemen??
  Een ábnormaal, nieuw normaal: een coronadictatuur…willen wij daarin leven?
  IK, en met mij miljoenen mensen in europa, alvast NIET!
  Oplossing:
  Daarom gedraag ik mij opnieuw normaal zoals voorheen en dat zou iedereen moeten doen om terug een normále maatschappij af te dwingen…als iedereen zich gedraagt zoals normaal hoort te zijn, dan is de politiek machteloos met hun absurde beperkingen want ze kunnen niet iedereen gaan beboeten als wij ons gezamenlijk NORMAAL zoals tevoren gedragen!

 13. @Willie

  Dat ik je negatief noemde is vooral omdat het meestal zo over komt. Ik erger me mateloos aan de manipulatieve coronaberichtgeving door de overheid en de daaraan gelinkte omroepen en kranten. We mogen niet meer anders denken en dat irriteert me mateloos. Jouw posts sluiten daar vaak bij aan en ja, dat triggert me. Soms ms. wat te fel, overigens.

  Kijk nog eens naar die demonstraties: ook in Den Haag, met als in Amsterdam, geen enkele arrestatie bij die anti-racisme demo, maar tientallen bij anti-lockdown demonstraties (= discriminatie van andersdenkenden). Wat klopt daar niet?

  Cijfers zijn oh zo gemakkelijk te manipuleren. En nee, hoewel ik vroeger een echte Zweden-fan was, ben ik dat nu zeker niet meer, want het is een socialistische heilstaat, waar nog meer mis is dan in Nederland. Mooi land, maar politiek compleet in de soep.

  Waar het mij om gaat is dat die aantallen gemelde coronadoden heel speculatief zijn. Verder kan het ouderenbeleid er ook in meespelen (werden die wel opgesloten, hoe was de airco/ventilatie geregeld, hoeveel % ouderen zijn er gestorven, welk % van de slachtoffers was van allochtone afkomst – want mogelijk minder weerstand ivm vit. D en achtergrondgezondheid)

  Hier in Nederland is veruit het grootste deel van de slachtoffers niet overleden aan corona, maar aan een ziekte, in combinatie met een coronabesmetting en mogelijk een onjuiste behandeling. Dat zal in Zweden niet anders zijn.

  De vraag blijft in hoeverre Zweden, Nederland, België en de andere Scandinavische landen hebben getest en wie ze wel of niet inboekten als coronadode.

 14. Wel heel vreemd dat, nu het corona-virus op z’n retour is (het zal nooit verdwijnen zoals elk corona-virus, maar het immuunsysteem heeft geleerd het te weerstaan) we nog steeds moeten horen dat er een gevaarlijke situatie is. En dat er, op basis van onbetrouwbare tests, nog steeds wordt gewerkt aan achtervolgsysteem of een verklaring van gezondheid die bepaalt of u kunt meedoen aan het openbare leven.
  Alle indicatoren wijzen erop dat we weer normaal kunnen doen. Corona-virussen gaan niet weg want die hadden we al sinds ze tientallen jaren geleden ontdekt werden. Bij alle angstverhalen praat niemand over ons immuunsysteem.
  De overheid is hier de partij die paranoia aanjaagt.

 15. Het punt is gewoon dat wel of geen lockdown niet alles bepalend is.
  Zo is de effectiviteit van een lockdown zeer afhankelijk van wanneer en hoe je die implementeert.
  En vervolgens is het ook zeer belangrijk wat je met die lockdown doet.
  Een lockdown opent een venster waarbinnen je actie kunt ondernemen.
  Enkel een lockdown smeert het probleem slechts over een langere periode uit, waardoor de druk op het medische apparaat afneemt, wat levens scheelt, maar wel veel geld kost.
  Wat je werkelijk met een lockdown moet doen is het gecreëerde tijdvenster gebruiken om alle besmette personen op te sporen (testen) en te isoleren/behandelen, langer dan een maand hoeft dat dan ook niet te duren.
  Wat in het geval van Corona de meeste schade heeft aangericht is primair het feit dat China de zaak maanden lang verzwegen heeft, waardoor miljoenen Chinese zakenlieden, toeristen, en in het buitenland werkenden, het over de wereld verspreid hebben.
  Wat in Nederland vervolgens de meeste schade heeft aangericht is dat men het vliegverkeer met China en andere bekende besmettingshaarden niet meteen gestopt heeft nadat het probleem eenmaal bekend was, en degenen die in besmet gebied waren geweest geeneens heeft geregistreerd.
  En vervolgens werd dan, met Corona inmiddels in het land, door faalclub RIVM nog even verteld dat we allemaal rustig carnaval konden gaan vieren.
  Dat is wat de lockdown noodzakelijk heeft gemaakt, een lockdown die vervolgens enkel gebruikt is om de verspreiding te vertragen (en het publiek gerust te stellen), en niet om de verspreiding te stoppen.
  Verder spelen er dan ook nog allerhande andere zaken mee, zoals de gemiddelde leeftijd van de inwoners van een land, maar ook de bevolkingsdichtheid, en de sociale gewoonten.
  Zo is Italië bijvoorbeeld een land waar het fysieke contact tussen familieleden, vrienden, en buurtbewoners, veel frequenter is dan in Nederland, en dat heeft voor de Corona verspreiding zijn negatieve gevolgen gehad.
  Daarom heb ik in een eerder reactie Zweden met Noorwegen en Finland vergeleken, omdat de algemene omstandigheden in die buurlanden veel meer op elkaar lijken dan die tussen, bijvoorbeeld, Zweden en Italië.
  En dan zie je dus vervolgens gewoon dat Zweden in werkelijkheid zeer slecht scoort.
  De landelijk gebruikte methode om te bepalen wie waaraan overleden is heeft vervolgens, inderdaad, ook zijn invloed.
  Maar we praten hier wel over een factor 10 verschil, in het nadeel van Zweden, dat ga je nooit met verschillen in de gebruikte methode om Corona slachtoffers te tellen recht kunnen trekken.
  Zweden is gewoon geen best voorbeeld als je een “case” wilt maken om de ineffectiviteit van een lockdown aan te tonen.
  En een lockdown is, mits deze op het juiste moment wordt ingesteld, en een onderdeel vormt van een actief anti Corona beleid, ook niet ineffectief.
  Het probleem met de Nederlandse lockdown is gewoon dat deze veel te laat is ingesteld, en dat er vervolgens niets mee gedaan is, omdat er een stelletje totale prutsers aan het roer staan, die zich laten leiden door een door groenlinkse activisten bevolkt RIVM.
  Het probleem is niet de lockdown, het probleem zit in het torentje in Den Haag.

 16. Het nieuwe normaal van Rutte.
  Nu kan een BOA je zelfs een strafblad geven wanneer je menselijkheid toont binnen anderhalve meter afstand.

 17. Maar, het zou toch helemaal los gaan in Afrika, in India en in Latijns Amerika? En waar zijn al die doden dan in Peking, Shangai, Guanhzou etc. De reden dat China zou weinig doden heeft is doordat ze pas heel laat in lockdown gingen. Zo’n 6 weken na officiële vaststelling dat er een nieuw virus is. Let wel, het zou heel goed mogelijk zijn dat dit virus al sinds eind oktober onderweg is. Desalniettemin verwacht ik binnen een jaar of 40 wel het nieuws dat er nooit een virus geweest is en dat dit het begin is geweest van het stichten van een communistische technocratie.

 18. voor de eerlijkheid gebaseerd op cijfers van 3 juni 2020
  nederland: 346 coronadoden per miljoen inwoners
  zweden 443 per miljoen inwoners
  Belgie 830 coronadoden per miljoen inwoners,

  zweden scoort met aantal doden slechter dan nederland maar beter dan België, er kunnen verschillen zijn in meten, net zoals België meer doden zou hebben dan nederland, omdat de meetmethodiek verschilt. Hier heb ik helaas geen volledige info over.

  Ik vraag mij af of er veel verschil zit tussen de lockdown landen en de landen met een vrijer beleid. De verschillen zijn niet groot, Spanje en Italië scoren slecht met strenge lockdown.

  Pas over langere tijd wordt de schade echt duidelijk, dat is wanneer de komende maanden, jaren blijkt of er in lock-down-landen met meer economische schade, de zelfdodingen, gemiste kanker, Tia’s en hartinfarcten zijn toe- of afgenomen. Belangrijk, is er verschil met de totale aantallen overlijdens (voor alle doodsoorzaken) over de afgelopen jaren gemiddeld gezien. Voor nederland weten we dit pas over twee jaar, zo lang duurt het voordat je de cijfers op overheidspagina’s te zien krijgt.

  Eerlijk is eerlijk, Zweden scoort momenteel wat corona sterfte cijfers betreft slechter dan nederland
  Maar beter dan België, Spanje, Frankrijk, Italië met een strenge lockdown.

  Beste willie en Ravian, blijf critisch reageren welke tegen-reacties je ook krijgt, het houdt internet nieuwssites scherp. Het kritisch lezen van berichten is een goede zaak, bij welke nieuwsbron dan ook. Mijn respect hebben jullie.
  Dat hoor en wederhoor altijd mogelijk blijft.

 19. anoniem schreef:
  03/06/2020 om 2:09 pm
  Tom schreef 03/06/2020 om 11:55 am:
  “Ik vraag me toch af hoe dat x(ander?)nieuws werkt.

  “Ook Xander (kijk ik durf zijn naam wel voluit te schrijven) heeft niet altijd gelijk en geeft vaak zijn opinie. Dat is zijn goed recht. Het is zijn site en het is gratis te lezen (nou ja, niet gratis voor hem). Maar voor ‘het nieuws’ of een krant moet wel betaald worden (reclame danwel €) en men verwacht hiervoor juist geïnformeerd te worden. Dit is van levensbelang voor een echte democratie zodat geïnformeerde nadenkende verantwoordelijke burgers de juiste beslissingen kunnen nemen.”

  Ik hoef Xander niet te verdedigen kan hij zelf wel. Maar wat bent U af. Ga in je eigen deug-gelijk zwelgen. Of schaam je kapot. Ik hoop op het laatste.Vrees het eerste.

 20. @lechaiem: Wat ben jij een echte komiek, ik ben nog zeer jong en getrouwd met een lieve vrouw, ik zaai geen angst, duidelijk dat je geen kennis hebt van Joodse humor en dus ook totaal geen Jood bent, maar eerder problemen zoekt die er niet zijn. shalom staat niet zozeer voor vrede maar voor algemeen welzijn, dus zelfs dat woord ken je niet goed, en dat je Bill niet kunt verdragen is jou probleem, ik geef gewoon mijn mening, en respecteer iemand anders zijn mening, zoals ik die van jou; Shalom = algemeen welzijn.

 21. Bij dezen mijn dank uitspreken voor de reageerders die het niet eens zijn met de info op xandernieuws. Een goede open discussie geeft ruimte voor afwijkende meningen, die je op basis van argumenten kan onderbouwen/betwisten. Het brengen van tegengestelde meningen houdt de discussie/dialoog levend.

  Probleem in de corona discussie is en blijft de ‘meetmethodiek’ die per land verschilt en de vertraging in dat die door de statistiekbureau’s worden verzameld en gepubliceerd.
  Indien ik kijk naar cijfers over sterfte in het algemeen, zelfdodingen, verkeersdoden dan lopen de cijfers op de overheids websites maanden tot zelfs 2 jaar achter ( bv zelfdodingen)
  België hanteert een andere dood aan corona methodiek dan Nederland. Probleem in de USA schijnt te zijn dat corona gevallen 20 procent meer geld opleveren zodat ‘iedereen’ opeens aan corona overlijdt. Scheelt toch een aantal extra dollars.

  In ieder geval zijn er tot nu toe minder doden gevallen dan in het griepseizoen van 2017-2018 en het griepseizoen twee jaar daarvoor. De leeftijd van de gemiddelde corona dode (80 plus) doet vermoeden dat deze slachtoffers sowieso binnen 1 á 2 jaar zouden overlijden, dus in hoeverre mag je uitgaan van meer-sterfte door corona? Tot op heden boezemen kanker, verkeersdoden mij meer angst in dan corona, statistisch zijn het grotere risico’s

  Kritiek of aanvullingen op dit schrijven is prima, dat houdt het debat levend. Zodra een nieuwsbron geen ruimte heeft voor aanvullingen of meningen van lezers dan vervalt wat mij betreft de geloofwaardigheid van de nieuwsbron. Laatste zin is een steek naar de nederlandse kranten die enkele jaren terug de lezer-reacties hebben afgeschaft.

 22. Jan met de Pet schreef:
  03/06/2020 om 1:56 am

  Ik snap niet wat je bedoelt met negatief. Ik kijk alleen naar de cijfers .En dan zie ja dat Zweden vandaag b.v. weer zeven keer zoveel doden heeft als Nederland en als een raket omhoog schiet wat het aantal doden per miljoen inwoners.
  Nu kan je mijn reactie over Zweden met het filmpje zo terug zetten in Nederland ook hier heeft men de ouderen schofterig in de steek gelaten met Rutte als hoofdschuldige.
  Dat jij Zweden heilig wil verklaren is jouw mening ik zie het toch anders. Er zijn veel landen die het wat aantal doden veel en veel beter hebben gedaan..

 23. Tom schreef 03/06/2020 om 11:55 am:
  “Ik vraag me toch af hoe dat x(ander?)nieuws werkt.

  Men neemt een gegeven … draait het 100% om, en maakt daar dan de nieuwskop van de dag van zodat het wel aansluit bij de gedachtengang van x(ander?). Maar met de feiten dus niets meer van doen heeft.”

  Ik geloof dat u zelf niet helemaal door heeft waar u me bezig bent. Namelijk exact dat wat u beschrijft, met dien verstande dat uw definitie van ‘nieuws’ en ‘feiten’, laat ik zeggen, nogal vloeibare begrippen zijn. U houd zich bezig met ad hominem aanval, discreditering van de journalist, vooral veel emotie en gevoel en het is –
  uw- OPINIE die blijkbaar moet prevaleren.

  Journalisten spreken tegenwoordig vooral dat wat ze geacht worden te spreken. Dit hoort dan vooral in de lijn der verwachting te liggen of ze liggen er uit. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Het moet allemaal de ‘partijlijn’ volgen. Het moet ‘politiek correct’ zijn. Politiek betekent: sturend, het leiden van de massa. Oftewel het is bedoeld om de ‘domme massa’ door telkens herhalen van exact dezelfde mantra te hersenspoelen om hen onbewust de juiste kant op te sturen. Propaganda met een zachte hand. Dat schijnt bij u zijn werking niet gemist te hebben.

  Ook Xander (kijk ik durf zijn naam wel voluit te schrijven) heeft niet altijd gelijk en geeft vaak zijn opinie. Dat is zijn goed recht. Het is zijn site en het is gratis te lezen (nou ja, niet gratis voor hem). Maar voor ‘het nieuws’ of een krant moet wel betaald worden (reclame danwel €) en men verwacht hiervoor juist geïnformeerd te worden. Dit is van levensbelang voor een echte democratie zodat geïnformeerde nadenkende verantwoordelijke burgers de juiste beslissingen kunnen nemen. Tegenwoordig missen we van die zin elk begrip, elk woord mist invulling; echte democratie, geïnformeerd, nadenkend, burger, verantwoording of juiste beslissing.

  Als je dat wilt veranderen moet je mensen wakkerschudden. Dat lukt niet met feiten en onderbouwing alleen. Want gehersenspoelde, geconditioneerde mensen willen geen andere ideeën accepteren, ze kunnen niet meer logisch redeneren, feiten interpreteren en helder nadenken.

  nieuws: ‘Geef mij de feiten en ik vorm mijn eigen opinie’

 24. Willy
  Stop met je Bill Gates propaganda.
  En groet niet met Shalom als je geen Shalom brengt.
  Je brengt alleen angst en nog meer ziektes met je vaccinaties. Angst is geen Shalom.
  Covid is een Hoax (de duitsers zeggen dat het een vals alarm is). Alleen als je over de 70 bent en niet in goede gezondheid, dan loop je misschien gevaar.
  Dus ik neem aan dat jij in die leeftijd zit.

 25. De architect van het Zweedse beleid Anders Tegnell, heeft een heel ander verhaal dan hier wordt beschreven. Hij zou willen dat het anders was gegaan. De Zweedse epidemioloog gaf voor de radio toe dat er te veel mensen zijn gestorven. “Als dezelfde ziekte nog een keer kwam zal er zeker een lockdown komen
  Er zijn nu tien keer zoveel COVID-19-sterfgevallen in Zweden dan in Noorwegen per hoofd van de bevolking.

 26. Ik vraag me toch af hoe dat x nieuws werkt.

  Men neemt een gegeven (Bijv aanpak corona zweden waar inderdaad veel mensen onnodig zijn overleden) , draait het 100% om, en maakt daar dan de nieuwskop van de dag van zodat het wel aansluit bij de gedachtengang van x. Maar met de feiten dus niets meer van doen heeft.

  kijk naar corona slachtoffers Noorwegen en finland, vergelijk dit met Zweden, en u weet hoe het zit. ook de Zweden zelf geven nu toe dat het allemaal niet handig is aangepakt.

 27. Brazilië zit vandaag per miljoen inwoners ver onder de coronadoden Nederland
  Turkije zit op ongeveer 1/4/ a 1/5 van nederland met aantal corona doden,
  Turkije in een zo vroeg mogelijk stadium corona chloroquine geven,
  India een miljard inwoners en ongeveer zelfde aantal corona doden als nederland, In India wordt chloroquine zelfs preventief voorgeschreven,
  zou er een verband zijn?
  (nederland bewust met een kleine letter, want het vrijdenkende Nederland met ruimte voor elk geloof bestaat praktisch niet meer)

  Tevens staan de kranten van vandaag vol met het geweldige corona vaccin dat er aan komt.
  Nou voordat dat vaccin er bij mij in komt: Eerst het vaccin tegen HIV zodat ik weer veilig kan vrijen en nummer twee het vaccin tegen neusverkoudheid zodat ik in de winter niet meer loop te snotteren. De geweldige vaccinontwikkelaars hebben zoveel jaar gehad om HIV en verkoudheid vaccinaties te ontwikkelen, die vaccins zijn er toch al?????? of niet,

  Indien een coronavaccin binnen een jaar uit de grond kan worden gestampt, betekent dit dat De overheid / farmaceutische industrie DOELBEWUST een HIV vaccin heeft voorkomen, kennelijk wil de farmaceutische industrie zoveel mogelijk HIV slachtoffers in de wereld, blijkbaar wil de farmaceutisch industrie seks en chronisch medicijngebruik combineren, een andere reden kan ik niet verzinnen.

  Beste farmaceuten: indien het zo makkelijk is om een corona vaccin te ontwikkelen, ontwikkel even de vaccins tegen alle SOA’s. Dan kunnen de mensen weer plezier beleven in de slaapkamer. Een RNA-vaccin wordt nu opeens binnen 1 jaar ontwikkeld, waarom de rest dan niet???? Als jullie het willen kan het blijkbaar opeens wel.

 28. Het nut van een volkstribunaal.
  De overheid pleegt met het schenden (beperken) van de Nederlandse grondwet een misdaad tegen haar eigen bevolking.
  Met gebruikmaking van het corona crises bedrog heeft de overheid onze grondrechten zwaar geschonden, en is onze vrijheid tevens sterk beperkt geworden.
  En ondanks het volksverzet hier tegen, blijven onze leiders hun strategie onrechtmatig handhaven.
  Mede daar door kan alleen nog een weg naar de Rechter worden bewandeld, om het recht op onze vrijheid weer terug te verkrijgen.
  Er blijft allen nog de vraag, bestaat er in Nederland nog onbevooroordeelde (Politieke kleuring) Rechtspraak, aangezien we al reeds bij het “Geert Wilders proces” sterk doen zijn twijfelen.
  We hebben als mensen recht op een eerlijk proces en als een bestaand systeem niet meer naar behoren functioneert, dan hebben we allemaal onze verantwoording om dat te corrigeren. Als ik wacht tot dat ik slachtoffer wordt van een systeem, dan is het voor mij te laat. Help daarom anderen die nu slachtoffer zijn, zodat u het straks niet hoeft te zijn.
  We hebben met verschillende rechtszaken vastgesteld, dat de rechters in Nederland de mensenrechten niet respecteren. We hebben echter recht op een daadwerkelijk rechtsmiddel en een eerlijk proces (volgens verdragen). Als de Staat der Nederlanden dit met haar rechtssysteem ons niet kan bieden, dan kunnen we alleen nog maar op de basis van een volkstribunaal onze recht weer terug grijpen.

 29. Fabian komt met getallen. Zinloos, het gaat om percentages. België is het hardst getroffen. Wij op nummer zeven. Grote bevolking, hoog getal. Logica alsjeblieft!

 30. Willy,

  moest de tweede Coronagold eraan komen (???), eet look, gember, citroenen, mangos, limoenen, enz. Een uitstekende bescherming ! Groetjes van een mede-Belg !

 31. De Ethiopische Directeur van de WHO is een ex-communistisch terrorist en gekocht door communistisch China …

 32. De totale lock down is een maatregel die rechtstreeks uit een communistisch regime komt, en heeft onze economie / welvaart voor een groot deel vernietigd.

  Maar Saskia Dekker had gisteravond 2 juni op nieuwsuur (9.30 uur) wel een heel ander verhaal. ( kijken !)
  Bejaarden worden daar flink gediscrimineerd.
  Ze liet een bejaardenhuis zien waar de Corona sterfte 100% is geweest.
  Zieke Mensen werden niet naar het ziekenhuis gebracht, kregen geen zuurstof, maar alleen morfine. Dit is een “ adendempend “ middel, dus in feite was daar sprake van “ geholpen door Corona, “ op een inhumane manier van doodgaan. Zeg collectieve euthanasie! Niemand bij het overlijden aanwezig ( deze regel gold wel !) Zitten we daar hier in Nederland op te wachten?
  Er worden nu onderzoeken ingesteld en de “ RIVM Jaap “ van Zweden heeft deze fouten / tekortkomingen erkent.
  Maar tijdens de pandemie werd er niet ingegrepen.
  Ik vind dit voor een geciviliseerd land als Zweden een grote schande! We spreken over de rechten van de mens maar in Zweden lijken deze rechten op een bepaalde leeftijd op te houden!!! Je zult maar in z’ on bejaardenhuis wonen!
  Zweden is een zeer socialistisch land, waar, naar het lijkt, ouderen niet in passen.
  Nederland ….. is dit ons voorbeeld ????
  Willen wij dat?

  Dit is een gevaarlijke inhumane ontwikkeling.

 33. @Willie

  Valt me op dat jij altijd heel negatief bent. Staatsposter?

  Wees reëel en kijk naar de stats van werkelijke sterfgevallen in een land. Het is namelijk gewoon een kwestie van hoe landen hebben getest, niet van het aan aantal doden.

  Wanneer je meer test, vind je ook meer doden. Kwestie van logica. Maar niet iedereen die wordt geboekt als ‘covid-dode’ is ook werkelijk overleden aan die ziekte. Wanneer je de werkelijke data van landen bekijkt, zie je dat er niet of nauwelijks meer mensen zijn overleden dan bij een gemiddelde griepgolf.

  Maar nee, jij moet persé je gal blijven spuwen en blijven beweren dat we NPO, whiskey Ab Osterhaus, Ruttio en Disseltje moeten geloven. Triest 🙁

  De huidige situatie is niets minder dan een dictatuur. Kijk maar eens naar de verschillen in hoe wordt omgegaan met door staatsburgemeester gepromote en ondersteunde demonstraties en anti-lockdown demonstraties…

  Nul arrestaties tegen een hele zooi. Zelfde cijferologie als m.b.t. Zweden. Absurd en dictatoriaal, ala Pravda jaren 70

 34. Het gebeurde al voor de Corona. Fysieke winkels met eigen magazijnen gaan steeds vaker en sneller verdwijnen. Tegenwoordig is ieder bedrijf een dozenschuiver. Een goede vriend heeft mij in het begin van de ’00s ferm gewaarschuwd dat ze te machtig zouden worden en dat dit gevaarlijk is. Ik heb toen nog niet eens begrepen wat hij destijds bedoelde. In Nederland noemen we het maar e-commerce, maar multinational conglomerate technology company klinkt veel minder onschuldig, en ze worden steeds machtiger.

  Anders gezegd, dat is een monopolistisch bedrijf dat alles gaat verkopen. Ze drukken op de knop en je bestelling komt (vaak nietsvermoedend) uit het buitenland. Meestal is dat China en door de corona is er zoveel vertraging, dat het zelfs bij de grootste sufferd begint te dagen wat er gaande is. Ik kan een praktijkvoorbeeldje geven.

  “Op 10 mei heb ik een monitor gekocht. Deze kwam blijkbaar vanuit Polen en heeft daar ook voor een lange tijd gestaan. Na contact op te nemen met de klantenservice heb ik te horen gekregen dat het ivm Corona wat moeilijk gaat en er vertraging op kan lopen. Uiteindelijk is hij toch opgestuurd en is hij in Nederland aangekomen. In Nederland ging het fout. Volgens de site zou de monitor binnenkomen op 20 mei. Volgens DHL was het pakket er nog niet eens. Na een paar dagen hetzelfde te zeggen heb ik maar weer naar de klantenservice gevraagd. De reactie was “Er gaat hier iets mis, ik zal er voor je naar gaan kijken”. Vervolgens nooit terug gehoord van deze medewerker. Paar dagen later heb ik besloten te gaan bellen naar DHL of zij iets wisten. Ik kreeg te horen dat er iets mis was met het pakket, waarvoor de opdrachtgever (monopolistisch bedrijf) een onderzoek zou moeten starten. Daarna dus de klantenservice gebeld, waarbij ze bleven zeggen dat er niks aan de hand is en de uiterste datum nog niet is geweest. Toch heb ik er op gedrukt dat ik het onderzoek in gang wilde hebben.(…)

  Kort samengevat: wordt dit straks onze toekomst?

  deze gigantische dozenschuivers worden steeds machtiger en rijker en zullen alles om zich heen opslokken zodat U straks niets meer kunt kopen. En dat wordt weer een vrijheid die we vrijwillig inleveren.

 35. De Chinezen en Italianen hebben iedereen in paniek gebracht.
  Waarom hebben de Zweden niet besloten tot een lockdown? Was dat een weldoordachte beslissing (waarop gebaseerd?) of waren ze gewoon laat en dachten, tot nu toe weinig doden, dus we laten een lockdown achterwege.

 36. 1617 was een rampjaar voor Amsterdam. Het legde het leven lam. Zwarte vlaggen wapperden aan kerktorens, pestlijders zwalken over de straten en storten dood neer, doodsklokken luidden constant. Groot was de leegte der marktpleinen, en sterk de doordringende geur van lijken, omdat de kerkhoven de hoeveelheid doodskisten niet kwijt konden. Arm, rijk, de pest sloeg niemand over. Calvinistische predikanten stelden dat een straf was van God, omdat Amsterdamse kooplieden te veel in weelde leefden, te luxe herenhuizen lieten bouwen langs de grachten. Hoe opmerkelijk was het dan ook, dat juist na een kerkbezoek het aantal pestlijders signaficant steeg, als de mensen urenlang dicht opeengepakt in de banken hadden gezeten, hoestend in elkaars gezicht, terwijl de rattenvlooien van knie op knie sprongen. In 1618 kwam eindelijk de voorspoed. De pest raakte uitgewoed. De corona lijkt ook uitgewoed zonder lockdown en zonder vaccins. Maar met wat er op de dam gisteren gebeurde is wel een miskleun van de eerste orde en Halsema moet met de noorderzon zo snel mogelijk vertrekken.

 37. Ook shalom. Ik ga mijn leven niet aanpassen omdat de overheid een leugen wil handhaven.
  De aantallen overledenen is een farce, zoals velen inmiddels weten. En we weten ook, dat mensen met een chronische aandoening altijd voorzichtig moeten zijn.
  Nu zweden heeft laten zien dat een lockdown overbodig was, moeten we er met zn allen vooe zorgen dat dit nooit meer gebeurt

 38. Josep Borrell, Spaans politicus, socialist en EU commissaris van buitenlandse zaken, heeft met andere Spaanse politici, waaronder vice-president van de Spanse regering de hard liner communist Pablo Iglesias, een tijd geleden al verkondigd Spaanse bedrijven te zullen ‘redden’ door nationalisering. De Spaanse regering heeft de gehele economie stil gelegd. Krankzinnig. Corona heeft de helft minder slachtoffers geëist dan de griep periode van 2018 waarbij geen extra maatregelen zijn genomen. Het is nu wel duidelijk dat er in de EU een communistische agenda wordt gevolgd. Het verbaasde me dat notabene Zweden de dwarsligger was, gezien hun idiote pro-EU immigratie politiek..

 39. Een Israëlische studie toonde al aan dat een lockdown niet werkt. Het bewijs is inmiddels overtuigend geleverd. Kijk naar o.m. Zweden, Japan en Malysia. Waarom wordt door globalisten als Rutte de lockdown niet per direct opgeheven? Dat is duidelijk. We moeten bang blijven. Dus virologen weten nu al dat het virus terugkomt.
  De wetgeving is inmiddels aangepast, dus we zullen zo weer in een nu legale lockdown geduwd worden, als onze “leiders” dat zg nodig vinden.
  Lachen om die soap in Amsterdam trouwens, waar onze Femke zich weer eens van haar communistische kant laat zien en schijt heeft aan de landelijkebregelgeving. Ze pist behoorlijknnaast de pot. Dat hierdoor het Coronavirus weer de kop op zal steken, lijkt me uiterst twijfelachtig. Sinds Maurice de Hond en niet die zg deskundige virologen, weten we dat het virus zich niet of nauwelijks in de vrije lucht verspreid. Hierdoor zal onbedoeld duidelijk bewezen worden dat die hele lockdown alleen maar is gebruikt om paniek te zaaien. Weg met die onzin van een anderhalve meter economie.

 40. Vertelde prof. Cees Hamelink: de WHO heeft ooit een definitie voor gezondheid opgeschreven.
  Gezondheid is niet alleen fysieke gezondheid, maar ook mentale en sociale gezondheid. Kon iedereen bedenken, maar goed.
  Het is volkomen duidelijk met met die stompzinnige 1,5 meter “samenleving” , het nieuwe abnormaal, twee aspecten van die definitie volkomen worden genegeerd. Ergo: de maatregelen zijn een aantasting van de gezondheid zoals gedefiniëerd door de WHO.
  En aangezien er geen goede geneesmiddelen zijn tegen virussen, moeten we het vooral hebben van onze weerstand. Vitaminen, zink, frisse lucht, goed voedsel, zonlicht. Die WHO (en de RIVM’s van deze wereld) zouden dáár dus de nadruk op moeten leggen in plaats van de nadruk op een genetisch-manipulerend vaccin.
  Hoe ziek zijn onze overheden achter hun namaak-werelden van de computer.

 41. Oh ja?
  Zweden op dit moment 4468 doden, buurland Noorwegen (bevolking de helft van Zweden) 237 doden, buurland Finland (bevolking ook de helft van Zweden) 320 doden.

 42. Wordt de uitspraak van de Nobelprijswinnaar, dat COVID-19 een onnatuurlijk virus is die door de Natuur wordt geelimineerd nu bevestigd?!
  Natuurlijk wordt ook deze Italiaanse toparts niet geloofd.
  Als er geen tweede besmetting- uitbraak verschijnt beweert Rutte ongetwijfeld dat dit door de corona- maatregelen komt!

  “In werkelijkheid bestaat het virus klinisch niet meer in Italië”, zegt Alberto Zangrillo, hoofd van het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan, een van de zwaarst getroffen gebieden tijdens de COVID-19-uitbraak in Italië.

  “De swabs die de afgelopen tien dagen zijn uitgevoerd, vertoonden een kwantitatieve virale lading die oneindig klein was vergeleken met de swabs die een maand of twee maanden geleden werden uitgevoerd”, zei Zangrillo.

  https://www.zerohedge.com/health/virus-no-longer-exists-italy-top-italian-doctor-sees-covid-potency-plunge

 43. In december is er een corona-medicijn dat voor 99,99% effectief is en in de vs zal worden geproduceerd, aldus wetenschappers van het erasmus MC en universiteit van Utrecht die eraan hebben gewerkt.
  Dan zal covid-19 niet meer een groot probleem zijn, maar de frisse stadslucht als tijdens de lockdown zal men een lange tijd niet meer inademen. En pas dat is jammer.

 44. Ondertussen zitten wij nog steeds in de LockDown en de media gaat volledig los op de demonstratie op de Dam die volgens de media en artsen, ic-artsen er voor zal zorgen dat de pleuris weer zal uitbreken. Al het werk voor niets geweest! aldus de artsen.

  Het is de bedoeling om de totalitaire staat erdoor te drukken. Kan er niets anders van maken. Onderzoeken van zoals Maurice de Hond of zoals hierboven beschreven zouden die artsen evenals de politici al lang en breed bereikt moeten hebben zodat zij er naar kunnen en moeten handelen maar dat doen zij aantoonbaar niet. De reguliere media evenmin.

 45. Het Corona virus crises, door onze overheid gebruikt als een wereldwijd vals alarm, hoe corrupt kan je het nog hebben.
  Wij krijgen dan ook nooit meer zonder verzet, onze vrijheid ooit nog terug, want de plaatsvervangende Regering R.I.V.M is net zo links als de VVD en tegen eigen bezit.
  De bevolking moet wel heel snel wakker gaan worden, en inzien dat hun Regering ze in opdracht van links massaal heeft bedondert.

 46. https://www.nu.nl/politiek/6055286/grapperhaus-begrip-voor-optreden-halsema-rond-antiracismedemonstratie.html
  Het gebrek aan optreden en een overmaat aan valse sympathie bewijst wel een dienst.
  Die 1,5 meter is flauwekul, dat hele virus is een slap excuus om de democratie te killen.
  Oh ja en Willy is een slap watje, want de beurzen blijven stijgen en die hebben nooit ongelijk.
  Dus we kunnen weer kussen en handjes schudden en vooral weer mens zijn.
  Heerlijk!

 47. Het loop anders in Zweden gigantisch uit de hand. Dus kom niet met dat sprookje Zweden.

 48. Wat er gisteren op de dam heeft plaatsgevonden, geeft iedereen die in de afgelopen tijd is bekeurd voor overtreding van de 1,5 m regel, het recht om in beroep te gaan. Want gister is de een 1,5 m regel is massaal overtreden, er is nu een rechtsongelijkheid, want de demonstranten (ongeveer 5000) worden niet vervolgd.
  Dus, mensen ga massaal in beroep, dat is jullie recht.

 49. Privatiseren ? , dan kunnen we beter de boel in brand steken …. alle linkse ‘onrendabelen’ aan de knoppen van de economie, nou, maak dan de borst alvast maar nat, het zal een enorme bodemloze put worden. Gaat ook niet gebeuren, echt niet. Wie ‘het paradijs op aarde verwacht of heeft verwacht, komt (is) bedrogen uit ; met de bijbel op schoot, maar zittend op een ‘sinaasappel kistje’ houdt je niet zo lang vol. Maar inderdaad, aangestelde directeuren, managers en fiscale bevooroordelingen én de aandeelhouders niet te vergeten hebben van grote bedrijven een maffia-achtige ‘machine’ gemaakt. Op zich zijn linkse (liberale) gedachten niet eens zo verkeerd, het zelfde geld voor rechtse ideeën. Het zijn de extremistische filosofieën die de haard achter alle ellende zijn, maar dat wist u al. Wat dan wel weer vreemd is, dat alle ‘elitaire’ ministers, ook van links, de rechtse ideeën ‘‘omarmen’.
  Één van de eerste tekenen dat het in ‘ons mooie Holland’ nijpend werd was vlgs. mij de grote pensioenroof, gemakshalve maar de Uitnamewet genoemd (Lubbers en Kok) van de regende ‘elite’ , en een belastingtarief van, jawel, 72 %. Én de laatste decennia waren er nog veel meer ‘onvoorziene uitgaven’, die, vanwege staatsgeheim …. niet kenbaar gemaakt mochten worden. Zelfs in tijden dat geld nog echt geld was, werd er mee gesmeten en van geroofd.
  Aan alles komt een eind ; wanneer u niet de gave heeft om uw kinderen voor te bereiden op de maatschappij dan …. schrijft u zich in voor de cursus opvoeden ; succes tot aan de voordeur. Misschien krijgt het kind straks wel een leidinggevende functie ….., of opvolger van Jesse Klaver …. met links is alles mogelijk. Het echte geld is al lang opperde-pop en het voetvolk moet ‘van oude wol een nieuwe trui breien’ . De hedendaagse, verwende jeugd ?

 50. Mooie beschouwing waarin ook de vraag wordt gesteld waarom die officiële media zo ontzettend meegaand zijn. Waarom was een kritisch geluid niet mogelijk? Terwijl men juist nu zoveel mogelijkheden heeft andere deskundigen te raadplegen via internet!
  Het zijn niet alleen aluhoedjes met kritische vragen. Het zijn ook geen a priori anti-vaxxers!
  Het zijn wetenschappers met een grote staat van dienst die gefundeerde kritiek hadden (allemaal dr.: Wodarg, Bhakdi, Mölling, Hockertz, Wittkovski, Schiffmann, Ioannides, Haditsch, Püschel, Streeck en anderen).
  Waarom doken de officiële media daar niet in??
  https://www.cafeweltschmerz.nl/overheid-misbruikt-wetenschap-overheid-misbruikt-wetenschap-cees-hamelink-en-flavio-pasquino/

 51. Ik heb het al eerder gezegd:Nederland de grootste digitale gevangenis van Europa.

 52. Over een ding zijn we het eens.Deze regering moet zo snel mogelijk verdwijnen en voor het gerecht gedaagd worden.

 53. Het is in feite doodsimpel. Der regeringen willen totale digitale controle over de burger. En zo is dan corona uitgeroepen tot pandemie, wereldwijd. Ok, de regeltjes zijn weer wat versoepeld. we mogen weer naar het terras dus op tv staat een of andere TV trut te juichen. Maar ze zegt er niet bij hoeveel horeca bedrijven naar de filistijnen zijn. Hoeveel gezinnen naar de filistijnen zijn. In de trein alleen maar reizen met zo’n stom mondkapje (heb ik trouwens gauw weer afgedaan want ik kreeg het Spaans benauwd en mijn bril besloeg constant) In den haag worden enkele tientallen mensen door de politie weggemept en in Amsterdam stonden duizenden mensen zij aan zij te protesteren en Halsema greep niet in. (is maar goed ook want dan was het een puinhoop geworden.)
  Dus we mogen nu eindelijk “genieten” van onze vrijheid. Tot november of zo want dan komt weer de jaarlijkse griepgolf. Op naar de volgende totale Loco-down ( ik haat dat woord)

 54. In januari kreeg ik een Tia. Na het ziekenhuisbezoek kreeg ik een lijst met datums voor behandeling; die door de corona mythe, als excuus, niet werd uitgevoerd. De ziekenhuizen hebben dankzij de corona-propaganda wel flink de banksaldo’s kunnen spekken. Nog steeds heb ik niets niets mogen vernemen over een eventuele voortgang van de destijds voorgestelde behandelingen. Is het ziekenhuisdirectie de dank zei de corona-fabel de bij elkaar gegriste rijkelijke buit aan het verteren? Het mooiste komt nog. Het ziekenfonds gaat volgend jaar de premie met een paar honderd Euro verhogen. Het verenigde lijkenpikkersgilde heeft nooit genoeg! Geld is als het drinken van zeewater, hoe meer je er van drinkt, hoe meer dorst je krijgt! (en des te meer virus-mythen je moet verkopen aan het goedgelovig volk.) Rutte helpt het volk; van de wal in de sloot. Het water staat het volk aan de lippen.

 55. Alle vogeltjes fluiten hun eigen liedje. Even weer 2 weken afwachten hier in Nederland. Heb het virus ook mogen ontvangen ben weken van slag geweest en weet bij god niet hoe ik het heb opgelopen ook ik heb onderliggende ongemakken, lichaam weer een klap gekregen en daar moet ik dan weer verder mee leven. Een ding wil ik wel zeggen mensen die nooit ziek zijn geweest en dat zijn er vele en het nu benauwt hebben en steeds moe zijn, zijn de grootste schreeuwers en staan constant in de paniek toestand ik zou zeggen welkom bij de rest van Nederland die al chronisch ziek zijn.

 56. Beste Willy, het is iedereen gegund om bang te zijn. U bent niet verplicht allerlei lokaliteiten te bezoeken.
  Maar laten we het andere mensen vergunnen om niet bang te zijn. Zeker als er geen sprake is van een nationale ramp.

 57. Het kan haast niet anders, of deze hele crisis is een complot. Een zeer kleine machtige groep achter de schermen is de veroorzaker. De gewone griep 2,5 jaar geleden kostte aanmerkelijk meer mensen het leven dan het Covid-19 virus, maar van lockdowns had toen nog niemand gehoord!
  Vorige week is een collega overleden, slechts 59 jaar oud. Hij moest een levertransplantatie ondergaan, maar vanwege het virus was de operatie uitgesteld. Dit werd hem dus noodlottig.
  Terwijl we allemaal steeds later met pensioen mogen, heeft hij zelfs de vroegere pensioenleeftijd van 65 nog niet eens gehaald.
  Inderdaad blijkt het middel erger dan de kwaal, en dan is dat slechts één geval, iemand die ik persoonlijk heb gekend.
  Maar hoe vaak gaan deze gevallen zich nog herhalen?

 58. Overheden gaan ons nu vertellen dat de maatregelen geholpen hebben.
  Dat is als de man die door Amsterdam loopt en steeds hard in zijn handen klapt.
  Een andere man vraagt hem waarom hij dat doet.
  De man antwoordt: “Dat doe ik om de olifanten te verjagen.”
  Zegt de andere: “Maar er zijn hier toch geen olifanten?”
  “Zie je wel? Het werkt.”

 59. Er waren ook geen wetenschappelijke redenen om scholen op slot te doen. Als de jeugd weerstand kan opbouwen tegen influenza-virussen, die gevaarlijker zijn, kan het ook weerstand opbouwen tegen dit corona-virus. Zo gaat het namelijk al eeuwen.
  Maar het publiek was in paniek geraakt en onder deze druk werden de scholen gesloten.
  En dat met mondjesmaat openen van scholen met een 1,5 meter regel is te idioot voor woorden.
  In al die vrije tijd de afgelopen maanden speelden ze in Nederland gewoon met elkaar. En dan moeten ze nu afstand van elkaar gaan houden? We zijn in een belachelijke zombie-achtige samenleving terecht gekomen. Het zou per direct kunnen en moeten stoppen.

 60. Het is nog onder ons hoor dat virus, voor velen bestaat satan ook niet maar die is springlevend. waarom Zweden minder getroffen is heeft met reportage te maken, je rekent gewoon de doden totaal anders en je hebt een lager getal, waarom is de UK dan zwaar getroffen, door de lockdowns?? Dat mensen eenzamer waren, is gewoon dat het vereniginsleven was stilgevallen, trouwens de mens is meer en meer een solist geworden,zelfs zonder die lockdowns, was er ook veel eenzaamheid hoor, je moet daar niet in overdrijven, Binnenkort gaan ook in België de cafés open, en tegen de herfst verwacht ik een tweede golf, we moeten gewoon ons maier van leven aanpassen, is dat nu zo moeilijk, trouwens hadden geregeld wassen en ontsmetten, is een gewone zaak, alleen we waren het al lang vergeten, Shalom

Comments are closed.