MedRX studie: Lockdowns West Europa hebben waarschijnlijk geen enkel leven gered

—————————————————————————————————————————————-

Winkelcentra Israël morgen weer open omdat corona slechts weinig gezondheidsschade heeft aangericht (239 doden, tegen normaal 4500 door de griep)

—————————————————————————————————————————————-

Internationaal is inmiddels ondubbelzinnig aangetoond dat de lockdowns zo goed als zinloos zijn. Universitaire wetenschappers en andere experts legden diverse landen naast elkaar die verschillende maatregelen hebben genomen, zoals een strenge lockdown (Spanje, Italië), een matige lockdown (Nederland) en geen lockdown (Zweden). Daaruit blijkt telkens dat er niet of nauwelijks verschillen zijn tussen de verspreiding en het sterftecijfer van het coronavirus. In een nieuwe, op MedRX gepubliceerde studie wordt zelfs geconstateerd dat de lockdowns in West Europa waarschijnlijk GEEN ENKEL LEVEN HEBBEN GERED.

ALS er al een trend zichtbaar is, dan vallen juist in de landen waarin de mensen permanent verplicht binnen moeten blijven, zoals in Italië en Spanje, de meeste slachtoffers. Dat bevestigt de visie van tal van onafhankelijke experts, die de afgelopen twee, drie maanden ervoor waarschuwden dat het opsluiten van mensen in hun huizen zo ongeveer het allerstomste is wat je kunt doen.

Dr. Andre Bostom over de op MedRX gepubliceerde studie: ‘Een verpletterende slag voor de Euro lockdowns: “De pre-lockdown groeicijfer trend extrapolerend, hebben wij het geschatte dodental bepaald als er geen lockdown beleid wordt gevoerd. Daaruit blijkt dat deze strategiën waarschijnlijk geen enkel leven in West Europa hebben gered.’

‘Lockdowns hebben geen enkel effect op verspreiding virus’

Dat bevestigt de eerdere bevindingen van professor Yitzhak Ben Israël (Universiteit Tel Aviv), die de cijfers van de verspreiding van het coronavirus in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Italië, Israël, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en Spanje naast elkaar legde. Wat bleek: het virus gedraagt zich ongeacht de genomen maatregelen overal exact hetzelfde, zowel in landen met zeer strenge quarantaine zoals Spanje en Italië, als in Zweden, dat amper social distancing invoerde.

‘Dit toont aan dat de verspreiding van het virus niet wordt beïnvloed door quarantaine maatregelen. Zelfs in landen waar geen lockdowns zijn neemt het aantal besmettingen af, op dezelfde wijze als in landen waar wel lockdowns zijn,’ verklaarde de professor. ‘De aantallen rechtvaardigen geen quarantaine of economische sluiting… Ik denk dat dit massa hysterie is, anders kan ik het niet omschrijven. Hier in Israël sterven jaarlijks 4500 mensen aan de griep (nu 239 door corona), en doen we daar dan het land voor op slot? Nee. Ik zie dus geen enkele reden om dit te doen, want deze epidemie heeft een nog lager risico.’

Israël gaat de komende weken 100.000 mensen testen om te zien of er al groepsimmuniteit is bereikt. Dit zijn serologische testen, die worden gedaan om te bepalen hoeveel mensen corona hebben gehad, en nu antistoffen in hun bloed hebben. (2) Omdat het virus zo weinig gezondheidsschade heeft aangericht, gaan de winkelcentra in Israël morgen weer open. Wel moeten mensen een mondkapje dragen, en mogen restaurants en café’s voorlopig alleen afhaalbestellingen leveren.

Opzettelijke verwoesting economie gaat vooralsnog gewoon door

In de VS zijn er dankzij de lockdown in 6 weken tijd meer dan 30 miljoen mensen werkloos geworden. Inmiddels begint Ruttes versie van de lockdown-stoomwals –in de naam van een virus waar 95% van de bevolking niet of amper ziek van wordt, en dat nog maar ca. de helft van aantal slachtoffers van de griep van 2017-2018 heeft gemaakt – ook de eerste takken van onze eigen economie te vermorzelen, wat onvoorstelbare schade zal aanrichten, en vele honderdduizenden mensen –of meer- werkloos zal maken.  Eerder waarschuwde economische experts al voor minimaal 20% werkloosheid in Nederland (1,5 miljoen – 2 miljoen mensen).

Zo vreest Koninklijke Horeca Nederland (KHN) dat als de maatregelen niet heel snel worden opgeheven, op 1 juli TWEE DERDE van alle horecazaken failliet is. Kroegmagnaat Laurens Meyer verklaarde daarom zijn 50 kroegen op 1 juni sowieso te openen, en zei dat zeker 1000 zaken achter hem staan.

Premier Rutte zei de ‘noodkreet te snappen’, maar we kopen inmiddels niets meer (en over een poosje ook letterlijk!) voor zijn zogenaamde begrip. We hebben ACTIE nodig, want ALLES pleit ervoor om de economie en samenleving onmiddellijk compleet te herstarten. De kwetsbare groepen kunnen dan juist nog beter worden beschermd dan nu het geval is.

 

(1) MedRX via The Gateway Pundit
(2) Arutz 7
(3) Afbeelding (onbewerkt): Pete Linforth , Pixabay (rechtenvrij)

Zie ook o.a.:

06-05: Nationale Bond tegen Overheidszaken stelt Rutte wettelijk aansprakelijk en vraagt u om mee te doen
05-05: Weer een verpleegkundige in New York die spreek van ‘medisch wanbeleid’ en ‘moord’
05-05: Nieuwe vrijheidsbeweging voor VoorVrijheid.nu roept op tot geweldloze revolutie in Nederland

02-05: Europese farmaproducent: Eind 2020 beginnen we met vaccineren hele wereldbevolking
01-05: Washington Times beschuldigt andere mainstream media van ‘enorme hoax rond Covid-19’
30-04: Schokkende conclusie medisch vakblad: 88% corona patiënten aan beademingsapparaten sterft
28-04: ‘Kan vitamine C toch een belangrijke rol spelen bij bestrijding coronavirus?’
27-04: Deze artsen eisen terugkeer naar normaal omdat ‘lockdown ons immuunsysteem verzwakt’
25-04: Schrijnende verhalen uit de Nederlandse zorg: ‘Merendeel bejaarden wil dood omdat ze hun kinderen niet meer mogen zien’
23-04: Het #openup event: We gaan de woordprogrammering omdraaien van ‘lockdown’ naar ‘openup’
17-04: Universitair onderzoek legt landen naast elkaar: lockdown blijkt volslagen nutteloos
16-04: Waarom is de WHO, met deze lange lijst van blunders, een ‘belangrijke partner’ van Nederland?
15-04: ‘Nederland stevent op meer dan 20% werkloosheid af’

Vanwege de zeer grote hoeveelheid artikelen in de afgelopen weken hebben we een speciale CORONA rubriek aangemaakt, waar u de eerdere artikelen kunt vinden.  


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

29

 1. In de jaren ’40 was het heel gewoon dat in het enige “democratische” land uit het Midden-Oosten zo’n 500 Palestijnse dorpen met de grond gelijk werden gemaakt. Een paar miljoen autochtone bewoners van het land dat toen al zeker 1500 jaar werd bewoond door Palestijnen (toen 98% van de totale bevolking) moest maar oprotten of werd uitgeroeid op een manier die in de westerse media nauwelijks of niet aan de orde kwam. Jaarlijks gaat er meer geld en technologie naartoe vanuit de VS dan naar heel Afrika.

  Jeruzalem was in 1872 al volledig opgekocht door de Rothschildbende, hoewel niemand zich dat realiseerde.

  De rassenwetten die er worden gehanteerd, verbieden gemengde huwelijken. Schoolboeken bevatten racistische teksten en nog weer een apartheidsmuur erbij is daar heel gewoon.

  Grappig dat genetisch onderzoek heeft bewezen dat ruim 90% van de mensen die tegenwoordig “Joods” worden genoemd niet eens meer van echt Semitische afkomst is en dat de Palestijnen dat nog wel zijn. In Jordanië leeft ook een grote groep mensen met als achternaam Cohen.

  Er bestaan daar ook gemengde gemeenschappen die vreedzaam samenleven en die elkaars feestdagen gezamenlijk vieren, iets waar je in de reguliere media ook haast niets over hoort.

 2. Waarom is Spanje, Italy , Engeland zo hard getroffen? Net allemaal landen die willen uit de Europese Unie willen stappen.
  In Spanje komt er geen einde aan! Het blijft doden regenen. Aangezien China de schulden van Spanje heeft overgenomen en alle Chinezen er kunnen 5j. handel drijven zonder btw en inkomsten belasting te betalen. Zijn er dorpen volledig door hun ingenomen. Spanje is al voor een zeer groot stuk economisch overgenomen. Misschien moeten we in Europa kijken hoeveel Chinese
  EU-residenten er zijn overleden door Covid-19. Er klopt iets niet aan het Virus verhaal.
  In Spanje reken ik dat er een 1000.000 Chinezen wonen.

 3. @ Rienus 8:26 AM. Waar het op uit loopt, Rienus. Armoede en verslaving en instelling van de werelddictatuur, tenminste zo zie ik dat.

 4. @Lechaiem,

  In Israël lijkt het tot nu toe gemiddeld wel mee te vallen. Men is daar goed bezig, en ik hoop dat alles daar weer spoedig normaal zal worden. Helaas is onze reis naar Israël door deze pandemie niet doorgegaan, want wij zouden op 23 april naar Israël zijn gegaan en vandaag op 7 mei zouden we weer terug gaan. Helaas dus, want wij willen heel graag weer naar Israël gaan.
  Is er al zicht op b.v. september?
  Groeten uit een super zonnig Almere,

  Svalbard

 5. @ cerberus : Duidelijk had je geen virus, wat je in het ziekenhuis hebt meegemaakt daar kan ik niet over oordelen. Ik zaai geen paniek, ik zeg de zaken zoals ze zijn, in mijn omgeving is al iemand gestorven aan het virus, dus ik ken het gevaar, die man is letterlijk gestikt, dat zijn geen fabelen, houdt je gezond. Shalom

 6. Al bij al als men geen lockdown had ingevoerd bij onze uitbraak hoe had het er dan uitgezien in Nederland?. Weet dan ook zeker dat het tienduizenden levens had gekost vanaf februari tot 7 mei.

 7. China heeft de boel bewust belazerd omdat openheid nu eenmaal als zwakte of zoiets wordt gezien door die kliek daar. Vervolgens hebben eigenlijk alle westerse landen de ernst van het probleem veel te laat onderkend. Daar is bewijs genoeg voor. In Nederland beweerde het RIVM dat het wel los zou lopen.
  https://www.welingelichtekringen.nl/gezond/1618457/hoe-het-rivm-er-maanden-lang-helemaal-naast-zat.html
  `Gelukkig` heeft de media in Nederland in Trump een zondebok gevonden, want dat leidt zo heerlijk af van het werkelijke probleem. Rutte 1 tot en met nu heeft de gezondheidszorg leuk afgebroken net als veel rechten van de burger. `Gelukkig` heeft de burger door misleiding zijn woede enigszins gericht op Trump. Een Amerikaanse president die voor het eerst in decennia eens geen bloedige oorlog ergens anders is begonnen.
  `Gelukkig` is de Nederlander grosso modo te dom om door te hebben dat hij langs alle kanten belazerd wordt.
  En ja het zou me niets verbazen dat de economisch/financiële gevolgen de politieke prutsers in Europa goed uitkomt. Lekker de schuld in Trumps schoenen schuiven en dat domme volk bestelen voor de zoveelste keer. Het begon met de Euro, maar waar het zal eindigen?????

 8. Twarres

  Ik had net de link van u bekeken en had hem jammer genoeg niet gedownload

  Hij is van YouTube afgehaald!!!

 9. Nu is het wachten op het vervolg. Veelal geeft het door de lockdown dat er geen voedsel meer is voor veel mensen. Niet in Nederland, maar wel in het M.O., Afrika en zuid Amerika. Ook niet in Israel. Hier gaat bijna alles weer lopen, behalve uitgaans mogelijkheden. Shalom in Yeshua.

 10. Duitse degelijkheid bij het handhaven. Vrouw staat te dicht bij andere vrouw en houdt de politie op afstand met een rolmaat van 1,5 meter. Uiteindelijk komt de polizei toch dichterbij en de vrouw wordt door 4 (!!) handhavers tegen de grond gedrukt. Het gezondheidsfascisme in een paar beelden. De nieuwe Stasi uit naam van de “bescherming”.
  https://www.youtube.com/watch?v=TZrKv4-jkK8

 11. MedRX studie: Lockdowns West Europa hebben waarschijnlijk geen enkel leven gered.
  Hoeveel levens heeft de lockdown gekost? In ieder geval veel en veel meer dan de corona en dat is buiten de zelfmoorden door faillissementen en de nog komende faillissement-zelfmoorden en dat is nog niet gesproken over de ellende, armoede, huisuitzettingen en leerachterstanden. Dat en nog veel meer, met de hartelijke complimenten van Rutte.
  Alleen de ziekenhuizen en de andere met hocus pocus, zakkenvullende beroepsgroepen varen er zeer wel bij.

 12. Alleen de hele grote concerns kunnen deze financiële klappen opvangen.
  Bedoeling is dan ook, dat u al uw dagelijkse levensbehoeften via die bedrijven betrekt.
  Daartoe dient de middenstand totaal en definitief uitgeroeid worden. Dat vind nu dus plaats.
  Hierna kunt u louter kopen bij of via AHOLD en dergelijke supermarkt giganten.
  Deze zullen gevuld zijn met producten van: Unilever, Nestlé, Pepsico en Procter & Gamble.
  Deze 4 giganten dekken “gelukkig” 95% van uw dagelijkse boodschappen.
  Heeft Rutte toch maar even mooi geregeld voor zijn vriendenkliek.
  Oh ja. U mag overigens alleen de winkel in als u uw vaccinatie-paspoort kunt tonen.
  Enne uitsluitend PIN-betalingen. Cash is vies.

 13. @willy
  Heb de afgelopen 8 jaar, 2 maal een zware longontsteking gehad, waardoor ik ter plaatse werd opgenomen, en niemand , maar dan ook niemand( dokters, verplegend personeel, etc…), nam ook maar 1 seconde veiligheidsmaatregelen in de week dat ik in het ziekenhuis lag. Er werd ook helemaal geen intubatie gedaan of zuurstof toegediend, want het ademen ging prima.
  Bleek wel allergisch te zijn tegen de gebruikte antibiotica
  Waar dat je de info haalt dat er een intubatie gebeurt is mij een raadsel
  Dus stop aub met steeds paniek te zaaien en naar de mond te praten van marxist van ranst

 14. Nog niet zo lang geleden slelde ik mij de vijand voor als een leger van stampende legerlaarzen en boos uitziende mannen ik groene pakken met geweren. Of een leger van boos kijkende bebaarde mannen met kalasjnikovs en kapmessen. Het tegendeel blijkt waar. Het blijkt een microscopisch virusje te zijn die iedereen schrik aanjaagd.
  Nog niet zo lang geleden dacht ik bij onderdrukking aan nazi-achtige teferelen. Soldaten in de straten. Strafkampen en een schreeuwende dictator. En luidsprekers waar op gezette uren propanganda uitgespuugd werd. Het ziet er toch anders uit. Het zijn onze agenten en boa’s die ons in het gareel houden. En in plaats van een schreeuwende dictator blijken het de heren in pakken te zijn waar wij nog niet zo lang geleden op gestemd hebben. En de propanganda wordt ons gebracht door de goed uitziende dames en heren van de NOS en de ons bekende nieuwskanalen.
  Nog niet zo lang geleden dacht ik dat dodelijk geweld uit de loop van een geweer kwam. Dat oorlog bestond uit het geluid van ratelende machinegeweren en bulderende kanonnen. Maar dit maal was het toch anders. Het dodelijke geweld kwam uit pennen die driftig schreven. Het ratelende geluid kwam van de toetsenborden en schrijfmachines waar driftig op getikt werd. En het bulderende kanon bleek het media-kanon dat ons bombardeerde met de meest vreselijke en dodelijke woorden.
  Maar het enige dat wel hetzelfde bleek als in mijn voorstellingen, dat was de angst onder de mensen. En de doden als gevolg van al dat geweld. En de leugen die regeert.

 15. Het is schandalig wat er op het moment aan de hand is. Banggemaakt door de pers, voorgelogen door zogenaamde wetenschappers en de WHO. Al die leugens zijn klakkeloss aangenomen door de wereldleiders en overheid. Zelfs wanneer bleek dat dit “killervirus” niet zo’n killer is, werd er totaal niet nagedacht en ging men gewoon door met deze economie slopende, onmenselijke, ongezonde en dodelijke maatregelen. Mijn vertrouwen in de overheid is 0. Ik hoop dat degene die hier verantwoordelijk voor zijn zullen boeten. Ik hoop ook dat de mensen gaan inzien dat wat hier gebeurd crimineel is en dat dit NOOIT meer mag gebeuren. Wie beschermd ons tegen de overheid?

 16. allemaal nep die corona gewoon niet binneblijven is beter voor iedreen meer zon en vitamine C we worden voor de gek gehouden iedreen ziet het maar niemand durft straat op te gaan laffe schaapjes rennen allemaal achter Rutte aan en die nepwetenschappers

 17. Toen bleek dat de global warming hoax steeds minder aansloeg, kwam daar ’toevallig’ als een deus ex machina een nieuw coronavirus uit China de rood-groenen ter hulp…

 18. Belachelijke maatregelen. Begrijp me niet verkeerd, elke overledene is er een teveel. Maar waarom zoveel paniek en angst om de coronavirus dat op 23 april: 4177 overledenen heeft gemaakt tov bijvoorbeeld roken, alcohol en drugs. Elk jaar 24.000 doden!!, dat is 2000 doden per maand. (Hierbij niet eens honderden doden bij opgeteld van hen die meerookten). De rokers zijn voor 80% groot vertegenwoordigers, in 2016, 20.000/jaar, vanaf 20 jaar en ouder. Dat betekent dat van alle overledenen in Nederland 13,1% van de bevolking aan roken komt te overlijden.
  Roken is killer number one. Een kwart van de Nederlanders rookt.
  Waarom kan of wil de regering geen “intelligente” lockdown en huisarrest voor iedere roker instellen en kunnen we juridisch de tabaksindustrie niet verantwoordelijk stellen voor zware mishandeling, opzettelijke benadeling van de gezondheid en valsheid in geschrifte, kortom misdaden tegen de menselijkheid! De antirooklobby, advocaten, artsen en vele maatschappelijke en beroepsorganisaties, hebben geprobeerd om de tabaksfabrikanten voor de rechter in Nederland te krijgen. Het OM gaat niet over tot vervolging omdat de tabaksfabrikanten niet in strijd handelen met de wet. Dan klopt de wet niet, want de wet is toch ontworpen voor onze veiligheid?
  Wat er in een sigaret is gestopt door de tabaksfabrikant om u verslaafd te doen geraken, is buitengewoon misdadig.
  In tabaksrook zitten massa’s chemische stoffen: meer dan 4.000! Veel ervan zijn giftig en van minstens 50 kan je kanker krijgen. Als je rookt, wordt de tabak in je sigaret verbrand en komt er rotzooi als ammoniak, fosfor en lood vrij. Die stoffen kan je onder andere terugvinden in poetsmiddelen voor je wc, kunstmest. Veel extra stoffen, rattengif, verfverdunner en nagellakremover oa, zitten ook in die sigaret. Stoffen die helemaal niet op het pakje staan vermeld, zoals cacao, suiker en kalksteen. Deze stoffen zorgen er wel voor dat je gemakkelijker een sigaret in je mond neemt en dat blijft doen! Zo zorgen ammoniak en suiker ervoor dat je meer nicotine opneemt en meer verslaafd geraakt aan sigaretten. Als u rookt of meerookt heeft dus vele malen meer kans op kanker te ontwikkelen. Dat is weer een goede investering voor de chemische industrie, waarbij vele miljarden in de “kankerindustrie” in omgaan en grof wordt verdient.
  Wat te denken aan de vele inkomsten aan btw, die op de sigaretten worden geheven door onze (r)overheid, onder het mom van het helpen om de verslaafden van hun roken af te laten komen.
  Jarenlange griepepidemieën, in 2019 nog 9000 overledenen, nu geen enkele.????
  Wat te denken om onze samenleving CO2 neutraal te maken, plan van Bill Gates, Groen Links en D666. Hoe achterlijk kun je wezen als je begrijpt dat de bomen juist CO2 nodig hebben om O2 te produceren, een product waarbij wij alle levenden behoefte aan hebben. Zonder CO2 en bomen geen zuurstof, dus vernietiging van de aarde. Dat de CO2 steeds groter wordt is dat wij enorm veel bomen kappen, voor de 5G, jawel.
  Citaat van Albert Einstein: Vertrouw nooit de overheid. De grootste en gevaarlijkste besmetting is de angst. De overheid maakt hier misbruik van om hun doelen te bereiken die niet in overeenstemming zijn met de wil van het volk, maar van de angst die gezaaid wordt. Kijk wat er in de vaccinaties aan verkeerde (hulp)stoffen zitten, oa aluminium. Hoeft geen betoog dat dit absolute gifstof is. Op de website van het CDC is een lijst gepubliceerd van alle vaccins en de inhoud ervan. conclusie: Regering op Rutte!!

 19. Dit artikel is een herhaling van wat velen al wisten. Overdrijven is tot een ware kunst verheven, de ‘goedgelovigen’ die alles prompt aannemen omdat ‘men’ het zegt zijn altijd het slachtoffer ; op elk gebied ! . De pil van Drion zat al bijna bij de aanbiedingen… .Huisgenoten zijn compleet voor gek verklaart vanwege twijfels in berichtgevingen, noodgedwongen operaties moesten plaats maken voor een hype die niet bestond, de financiële wereld is in een midlifecrisis …. .
  In het najaar zal zich ongetwijfeld weer een griep aanbieden , dat heet nu al de tweede, nog verschrikkelijker griep, de Corona II …. . De zwakke geesten ‘overleven’ dit niet, angsten en paniek hebben de regie van die levens overgenomen. In Frankrijk debatteert het Franse parlement deze week of de ‘penitentiaire instelling la douche France’ nog met acht weken …. verlengd moet gaan worden. Minister van gezondheidszorg Olivier Véran stelt dit voor.
  Duitsland wil ‘als voorschotje’ 1,2 biljoen ! …. gaan lenen om een ‘vuist te kunnen maken tegen de gevolgen van …. . De waarheid komt altijd uit, soms snel, soms pas na ‘opening van stukken’ . Wim Sonneveld had gelijk : we zijn belazerd , we zijn bedonderd

 20. Als die lock downs ook wekenlang te laat zijn genomen is het ook niet vreemd,ook word hier maar de halve waarheid verteld.
  Zet de zeer strenge maatregelen van OOSTEUROPA naast die van west europa.
  En wat zie je….juist Oost heeft GEZAMENLIJK minder doden dan alleen al Nederland.
  Vandaar daar dat er ook alleen West-Europa staat en word Oost geheel weggelaten.
  Is dus gewoon de Boel belazeren,zelfde reden staat er ook steevast landen in de krant die zwaarder zijn getroffen dan Nederland,dat verbloemt de uiterst slechte resultaten en de belabberde gezondheidszorg in Nederland.

  West europa en zo ook de VS staan zo veraf van de werkelijkheid dat ze dachten dit overkomt ons niet.
  China werd zelf zwaar veroordeeld door de pers en werden alle beschuldigingen erheen geslingerd ,zoals communistische regime,tegen de mensenrechten in,massamoord,dictatuur en wat nog meer.
  Russen gooide die zelfde.week nog de gehele grens dicht.

  En hier liep elk met een bord voor zijn kop rond,kan hier niet komen,zijn goed voorbereid,zeer goede gezondheids zorg,kan alleen daar gebeurden.
  Zelfs de WHO had ee lijst.met landen die het best waren voorbereid op een pandemie…..
  En juist die landen faalden het meest uiteindelijk…..waaronder Nederland.

 21. Voorbeeld: Bij 100 tests testen 10 positief. Die 10 hoeven niet eens ziek te zijn.
  Bij 1000 tests, testen 100 positief.
  Bij 10.000 tests, testen 1000 positief.
  Het lijkt op een stijging van het aantal “besmetten”, maar dat ligt uitsluitend aan het toenemend aantal tests. De verhouding blijft echter hetzelfde, ergo: die “besmetten” waren er al maar merkten er zelf weinig van.
  En dan kunnen zulke tests ook nog positief testen op virussen die hier in Europa al lang aanwezig waren en zijn onder dieren en mensen.
  Er gaat geen vreselijke ziekte rond veroorzaakt door een killer-virus.
  De kritiek op de hysterie lijkt me helemaal terecht.

 22. Zelfs in landen waar geen lockdowns zijn neemt het aantal besmettingen af,

  Niet in Zweden.

 23. Ik vind het artikel betrouwbaar. We zijn op een enorme manier bedrogen en belogen door de politieke elite.

 24. ik moest nu niet per se binnenblijven, maar ik denk als er geen lockdown waren het nog veel erger was geweest,we zien in België dat alles het aantal doden, besmettingen en ziekenhuisopnames aan het dalen zijn en nu komt het gevaar. Men gaat afbouwen, dus de fabrieken starten op, de winkels gaan weer open, dus er gaan weer meer mensen op straat komen en een mondmasker is een valse veiligheid, nu kan men het nog in goede banen houden, maar wat als cafés en restaurants terug opengaan? En als er terug zal worden gekoerst en voetbal gespeeld worden? Dus het zijn juist die massa-bijeenkomsten die uiterst gevaarlijk zijn, ook op café kun je beter niet gaan! Kom achteraf niet klagen dat je in het ziekenhuis ligt met een buisje in je mond omdat je niet kunt ademen, of erger in coma komt, want dan zal te revalidatie nog langer duren, een onderzoek uit de UK heeft uitgewezen dat mensen die lang in coma hebben gelegen nooit meer totaal zullen genezen, erg he!! Dus laat ons in 2020 voorzichtig blijven doen, geen gekke dingen doen. sHALOM

Comments are closed.