Het #openup event: We gaan de woordprogrammering omdraaien van ‘lockdown’ naar ‘openup’

—————————————————————————————————————————————

(door Martin Vrijland)(update 24/4 – 00.20 uur) – U mag het hartsgrondig eens zijn met de lockdown en vinden wat u er van vindt, omdat u gelooft dat het coronavirus verschrikkelijk gevaarlijk is en wel degelijk mensen doodt, maar iedereen die verstand van Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) heeft, weet dat woorden energie in zich dragen. Het woord ‘lockdown’ heeft dit zelfs dubbel: ‘lock’ en ‘down’.

Waarom is niet gekozen voor ‘noodtoestand’? Omdat dat te lief is. We worden energetisch down gehaald en in lock gezet. Het wordt tijd om die programmering om te draaien.

Het wordt tijd dat we massaal in actie komen en positieve woorden de ether in zenden. Daarom heb ik een Facebook Event georganiseerd dat iedere vrijdagavond om 19:00 uur zal plaatsvinden. We gaan massaal de ramen en deuren opengooien en meedoen! Alles draait om positieve energie en uplifting woorden.

Woorden hebben kracht, woorden hebben invloed, woorden dragen energie. Kijkt u maar hoe dat werkt en lees daarna verder:

(update 24/04 – 00.20 uur): (Werkende link toegevoegd van bovenstaande video). Kijk ook eens naar deze video (‘de flesjes van haat en liefde’)

De inmiddels overleden Thé Lau van de band The Scene, heeft een prachtig toepasselijk lied geschreven. Mijn voorstel is dat heel Nederland iedere vrijdagavond 19:00 uur gelijktijdig dit lied opstart en het refrein uit volle borst mee zingt. Op uw balkon, in uw voortuin! Uit volle borst. U bent aan zet. We moeten dit zelf doen.

Trek eventueel een openup t-shirt aan of houdt een #OPENUP karton omhoog en straal positieve energie de wereld in!

U vindt het Facebook evenement onder deze link: Facebook Openup Event

Als u geen social media account heeft kunt u dit artikel delen of gewoon de tekst kopiëren en dit naar al uw familie, vrienden of kennissen sturen. Wij zijn aan zet. Wij gaan het doen. Openup en doe mee! Laten we dit tot een niet te negeren groeiend wekelijks evenement maken.

Martin Vrijland (martinvrijland.nl)


Vanwege de zeer grote hoeveelheid artikelen in de afgelopen weken hebben we een speciale CORONA rubriek
 aangemaakt, waar u de eerdere artikelen kunt vinden.  

38

 1. @oma, ik heb het gelezen. Maar ik ga er niet verder op in. Ik ben duidelijk geweest. Herhalen heeft geen zin. U voelt zich aangevallen, mij ging het alleen om eea recht te zetten. U denk het te weten, dus niets van wat ik zeg zal bij u aankomen (zoals blijkt). Maar het ging me ook om de anderen die uw reaktie lezen, die staan nog wel open voor nuancering. Ik denk goed na, en wat ik gezegd heb, heb ik gezegd.

  Tim heeft gelijk over Vrijland, zoals ik, en anderen, ook al uitlegden. Leest u maar terug.

  Geloof is een integraal deel van ieders leven als mens. Als iemand een ander daarin hindert zich uit te spreken dan is er iets fundamenteel mis in zijn geest. Oók als het alleen ’toegestaan’ wordt in een ‘verdomhoekje’ zoals op YouTube (demonitized), Facebook (shadowbanning) of hier (geloofsforum, helaas, imho).

 2. anoniem schreef:
  24/04/2020 om 2:32 pm
  “beste Oma, wie bent u om anderen de mond te snoeren? Tim zegt het niet echt tactisch, en ook niet geheel juist. Maar hij heeft wel een punt! U zegt heel erg veel, en veel juiste dingen, maar ook een aantal gevaarlijke dingen. Herhaling van wat ú verkeerd is aangeleerd. Het is niet uw fout dat u dat zo geleerd is, maar ik vraag u zelf eerst eens wat beter na te denken over de consequenties van wàt u zegt…”

  Beste anoniem:
  Welk punt maakt Tim? Welke dingen die ik zeg zijn gevaarlijk? Wát is mij verkeerd aangeleerd? Jouw post is nietszeggend met een belerend vingertje, zoals politici doen…veel uitleg en toch niks zeggen..
  Ik snoer niemand de mond, ik geef enkel aan dat in discussies over maatschappelijke problemen het geloof geen plaats heeft want dat is strikt gescheiden én persoonlijk. Er is geen beginnen aan een maatschappelijk debat als er persoonlijke geloofsovertuigingen aan te pas komen, dan is elke discussie zinloos…dat kun je vast ook wel inzien?

  “Een voorbeeld: met NLP zit u er behoorlijk naast. Het is een methode om psychische klachten te verhelpen. Het is geen methode om verwarring te zaaien maar dmv een combinatie van een handeling en woorden uitspreken – door de patiënt! – andere banen in de hersenen aan te leggen die geen angst of depressie triggeren.”

  NLP, waar ik trouwens al 25 jaar geleden kennis van nam door de eerste boeken, werd, zoals de titel trouwens zelf al aangeeft, aanbevolen als de manier bij uitstek om de mens te hérprogrammeren, maw om te manipuleren door de werking van het denken te beïnvloeden zodat ‘onwenselijk’ gedrag, wat dat ook moge wezen, met therapie kon worden veranderd. Uiteraard in de eerste plaats uit te testen in de psychiatrie, een testcase, om later op de bevolking te kunnen toepassen…wees niet naïef…

  “Maar wat mij nogal stoort, omdat ik weet dat het zo vaak gepropageerd wordt door zgn ‘atheïsten’ of ‘vrijdenkers’ (mensen die anderen dwingen om hun mond te houden over dingen die hun geweten aanspreken zoals hun verantwoordelijkheid tegenover hun Schepper omdat ze dat zelf niet willen weten). ”

  Je slaat de bal compleet mis. Nogmaals: in een discussie over maatschappelijke problemen kom je geen millimeter vooruit om oplossingen te zoeken als je er individuele geloofsovertuigingen mee gaat betrekken…en over mond houden: er zijn Geloofsfora om van gedachten te wisselen over je geloof, dat hoeft niet in politieke fora, daarvoor dienen die niet.
  Dat heeft geen snip te maken met mijn geweten of mijn verantwoordelijkheid tegenover eender wie, waarmee jij overigens geen zaken hebt en geen oordeel over hoort te vellen. Argumenten van vrijdenkers worden nogal dikwijls omschreven als mond-snoeren om…..hén de mond te snoeren – anderen verwijten wat ze zelf doen om iemand het zwijgen op te leggen is tegenwoordig schering en inslag.

  “Een fundamentele misvatting is de zgn ‘scheiding tussen kerk en staat’. Dat betekent helemaal niet wat u zegt. Het betekent dat de staat zich (terecht) niet mag bemoeien met de godsdienstuitoefening van burgers. Maar NIET dat burgers zich niet vanuit hun godsdienstovertuiging mogen bezighouden met de staat. Dat doet namelijk IEDEREEN. Alle politici hebben een bepaalde overtuiging of wereldbeeld. Vandaar de vele christelijke, socialistische, communistische, atheïstische, natuurvererende en moslim partijen.”

  Neen, scheiding kerk/staat werkt tweezijdig: zoals de staat zich niet heeft te bemoeien met geloofsbelijdenis zo heeft ook godsdienst zich niet te bemoeien met staatszaken, godsdienst mag géén énkele invloed uitoefenen op de maatschappij, dat staat zelfs in de grondwet, er mogen geen wetten ingevoerd worden op basis van geloof (zoals bijv de sharia en gelukkig maar want ook daar wordt onze godsdienstvrijheid misbruikt.)

  “op 1 Geloofsdiscussies zijn niet ‘abstract’. Dat is uw beeld omdat u vind dat een god zich niet met u mag bemoeien. Maar voor anderen is dat heel reëel. U gelooft misschien dat alles uit een ontploft niets ontstaan is en moraliteit dus geen grondslag heeft, anderen geloven in een schepper die hen rechten geeft maar ook verantwoording vraagt.”

  Iedereen gelooft wat ie wil, zelfs in een spaghetti monster, maar ik heb geen enkele interesse om dat ook te horen in een politieke discussie.

  “op 2 Dat er andere plekken zijn waarop over ‘het geloof’ gesproken wordt wil niet zeggen dat het hier niet mag. Tenslotte spreekt uit het artikel van Martin Vrijland ook zéér duidelijk een New Age (ook een religie!) overtuiging (bewust of onbewust).”

  Hier op Xandernieuws ís er een geloofsforum, gebruik het daar dan ook voor en laat anderen, die een andere visie/geloof/overtuiging hebben, met rust om over het onderwerp dat ter discussie staat in debat te gaan ipv uit te weiden over geloof dat er niks mee te maken heeft. En spiritualiteit is geen religie.

  “op 4 en daarna: deze maatschappelijke problemen komen voort uit een bepaalde bron. Ze ontstaan niet vanzelf, mocht u dat nog steeds denken. Wat een mens doet komt voort uit wat hij denkt. Jouw wereldbeeld bepaalt jouw acties! En zoals de meesten hier ondertussen wel doorhebben is er een kleine groep mensen die zichzelf als elite beschouwen die een zeer religieus, anti-christelijk, anti-menselijk wereldbeeld hebben. Zij noemen zichzelf luciferianen, verlichten of illuminati. Omdat zij ‘het licht’ van de kennis gezien hebben, bevrijd uit de knellende overheersing van Adonai door Lucifer. Zij handelen vanuit overtuiging, vanuit haat tegen God, de christelijke God, en helemaal haat tegen Yeshua (Jezus).”

  Veronderstellingen vind ik verwerpelijk, evenals betweters die menen de enige waarheid in pacht te hebben. Waar, in Godsnaam, beweer ik dat maatschappelijke problemen uit zichzelf zouden ontstaan?
  Leg mij geen woorden in de mond.
  Gij zult kunnen weten vanuit welke motieven iemand handelt? Dat klinkt enorm arrogant want gij kunt niet weten wat een ander denkt en vanuit welke motieven iemand handelt.
  De meeste oorlogen ontstaan door religieuze fanaten die vinden dat zij het enige echte geloof aanhangen, denk daar maar eens over na – ban geloof uit en de wereld zou er een stuk beter uitzien.

  “Beste oma, uw reaktie is ws goed bedoeld, u volgt alleen precies de agenda van waar u tegen wilt vechten. Als christenen of hun vrije uiting van hun geloof aangevallen worden is dat meestal uit dezelfde bron.”

  Gelieve je mening over wat ik volg achterwege te laten, je weet niet wat ik volg, evenals mijn reaktie, die je overigens ook weer niet kunt weten hoe het bedoeld is…en ik beschouw mezelf niet meer als christen of katholiek, ik ben méns, zelf in staat te denken, zelf in staat kwaad van goed te onderscheiden zonder mijn identiteit te ontlenen aan opgelegde regeltjes om mijn leven voor te schrijven door eender welk ‘geloof’ dat machtscontrole door een bende pedofielen gebleken is.
  Daar heb ik dus een bloedhekel aan dat mensen gaan veronderstellen, arrogant wanen te kunnen invullen wat ik bedoel, wat ik zeg of schrijf! Beperk je tot wat je leest en vul niet in voor mij wat ik zou denken, ik vertel jou ook niet wat je bedoelt of denkt.

 3. Oma schreef 24/04/2020 om 12:26
  “”@Tim schreef:
  23/04/2020 om 10:51 am
  “Martin Vrijland moet zijn mond houden want alles over Jezus blokkeert hij want hij heeft liever dat mensen zijn oplossing kopen dat boek van hem!!”

  Beste Tim: in discussies over maatschappij, politiek, wetenschap hoort geloof niet thuis om:
  1. Het overzicht te behouden anders wordt het een zootje – maatschappelijke discussies horen gescheiden te worden van abstracte geloofsdiscussies.
  2. Geloof is een zodanig uitgebreid item én er zijn genoeg geloofsfora waar je met Jezus terecht kunt.
  3. De webmaster heeft de vrijheid en kiest de inhoud van zijn website, niet content? Lees het dan niet.
  4. Wie ben jij dat je denkt te kunnen bepalen waarover iemand moet laten discussiëren op zíjn website? Maak dan zelf een website aan?
  Het is al moeilijk genoeg om maatschappelijke problemen aan te kaarten zonder daar ook nog eens geloof bij te sleuren, dan komt niemand een stap verder..
  Ook op Xandernieuws heb je een Geloofsforum en zelfs in de grondwet worden kerk en staat gescheiden…respecteer dat.”

  beste Oma, wie bent u om anderen de mond te snoeren? Tim zegt het niet echt tactisch, en ook niet geheel juist. Maar hij heeft wel een punt! U zegt heel erg veel, en veel juiste dingen, maar ook een aantal gevaarlijke dingen. Herhaling van wat ú verkeerd is aangeleerd. Het is niet uw fout dat u dat zo geleerd is, maar ik vraag u zelf eerst eens wat beter na te denken over de consequenties van wàt u zegt…

  Een voorbeeld: met NLP zit u er behoorlijk naast. Het is een methode om psychische klachten te verhelpen. Het is geen methode om verwarring te zaaien maar dmv een combinatie van een handeling en woorden uitspreken – door de patiënt! – andere banen in de hersenen aan te leggen die geen angst of depressie triggeren.

  Maar wat mij nogal stoort, omdat ik weet dat het zo vaak gepropageerd wordt door zgn ‘atheïsten’ of ‘vrijdenkers’ (mensen die anderen dwingen om hun mond te houden over dingen die hun geweten aanspreken zoals hun verantwoordelijkheid tegenover hun Schepper omdat ze dat zelf niet willen weten). Een fundamentele misvatting is de zgn ‘scheiding tussen kerk en staat’. Dat betekent helemaal niet wat u zegt. Het betekent dat de staat zich (terecht) niet mag bemoeien met de godsdienstuitoefening van burgers. Maar NIET dat burgers zich niet vanuit hun godsdienstovertuiging mogen bezighouden met de staat. Dat doet namelijk IEDEREEN. Alle politici hebben een bepaalde overtuiging of wereldbeeld. Vandaar de vele christelijke, socialistische, communistische, atheïstische, natuurvererende en moslim partijen.

  op 1 Geloofsdiscussies zijn niet ‘abstract’. Dat is uw beeld omdat u vind dat een god zich niet met u mag bemoeien. Maar voor anderen is dat heel reëel. U gelooft misschien dat alles uit een ontploft niets ontstaan is en moraliteit dus geen grondslag heeft, anderen geloven in een schepper die hen rechten geeft maar ook verantwoording vraagt.

  op 2 Dat er andere plekken zijn waarop over ‘het geloof’ gesproken wordt wil niet zeggen dat het hier niet mag. Tenslotte spreekt uit het artikel van Martin Vrijland ook zéér duidelijk een New Age (ook een religie!) overtuiging (bewust of onbewust).

  op 4 en daarna: deze maatschappelijke problemen komen voort uit een bepaalde bron. Ze ontstaan niet vanzelf, mocht u dat nog steeds denken. Wat een mens doet komt voort uit wat hij denkt. Jouw wereldbeeld bepaalt jouw acties! En zoals de meesten hier ondertussen wel doorhebben is er een kleine groep mensen die zichzelf als elite beschouwen die een zeer religieus, anti-christelijk, anti-menselijk wereldbeeld hebben. Zij noemen zichzelf luciferianen, verlichten of illuminati. Omdat zij ‘het licht’ van de kennis gezien hebben, bevrijd uit de knellende overheersing van Adonai door Lucifer. Zij handelen vanuit overtuiging, vanuit haat tegen God, de christelijke God, en helemaal haat tegen Yeshua (Jezus).

  Beste oma, uw reaktie is ws goed bedoeld, u volgt alleen precies de agenda van waar u tegen wilt vechten. Als christenen of hun vrije uiting van hun geloof aangevallen worden is dat meestal uit dezelfde bron.

 4. @Patrick schreef:
  23/04/2020 om 12:46 pm
  “Meneer Vrijland? Serieus? Is dat uw bron? Man man, wat een niveau …”

  Het is niet de bron, Patrick, die telt maar wát mijnheer Vrijland te zeggen, te melden of te onthullen heeft: maw: de INHOUD – dit is een mooi voorbeeld van hoe websites, die bedrog ontmaskeren, door trollen als ongeloofwaardig worden neergezet door de reputatie van de boodschapper te schaden/in twijfel te trekken zodat de boodschap/inhoud wordt genegeerd, de geloofwaardigheid wordt ondermijnd en mensen worden belet om de inhoud zelfs maar te lezen.
  NLP: neuro-linguistisch-programmeren….woorden gebruiken om verwarring en twijfel te zaaien als afleiding van wat gezegd wordt.
  De leugenpers bedient zich al jaren van dezelfde manieren om het publiek subtiel te manipuleren.
  Wat ook steeds duidelijker wordt:
  Huichelaars verwijten telkens anderen wat ze zelf doen: voorstanders van vaccinatie beweren dat antivaxxers de gezondheid van hun kinderen in gevaar brengen terwijl het net de vaccins zijn die de schade en zelfs dood veroorzaken…een doordenkertje…alles wat uit de mond van politici komt: omdraaien en dan hoor je de waarheid…
  De kracht van woorden kan elk mens zelf uittesten voor bewijs zoals in het voorbeeld: zet twee bokalen met rijst, een met het opschrift ‘haat’ en eentje met het opschrift ‘liefde’ en kijk wat er gebeurt – eenvoudiger dan dat kan niet om onomstotelijk bewijs te verkrijgen?
  En wees dan kritisch en bewust over elk woord dat je te horen krijgt….

  @Tim schreef:
  23/04/2020 om 10:51 am
  “Martin Vrijland moet zijn mond houden want alles over Jezus blokkeert hij want hij heeft liever dat mensen zijn oplossing kopen dat boek van hem!!”

  Beste Tim: in discussies over maatschappij, politiek, wetenschap hoort geloof niet thuis om:
  1. Het overzicht te behouden anders wordt het een zootje – maatschappelijke discussies horen gescheiden te worden van abstracte geloofsdiscussies.
  2. Geloof is een zodanig uitgebreid item én er zijn genoeg geloofsfora waar je met Jezus terecht kunt.
  3. De webmaster heeft de vrijheid en kiest de inhoud van zijn website, niet content? Lees het dan niet.
  4. Wie ben jij dat je denkt te kunnen bepalen waarover iemand moet laten discussiëren op zíjn website? Maak dan zelf een website aan?
  Het is al moeilijk genoeg om maatschappelijke problemen aan te kaarten zonder daar ook nog eens geloof bij te sleuren, dan komt niemand een stap verder..
  Ook op Xandernieuws heb je een Geloofsforum en zelfs in de grondwet worden kerk en staat gescheiden…respecteer dat.

  @ed schreef:
  23/04/2020 om 6:42 pm
  “martin vrijland liegt dat hij barst, gewoon een misdadiger, kan gewoon lekker praten”

  Graag feíten en bewijzen dat Martin Vrijland liegt, ed? Of kun je dat niet? Dan moet je zwijgen want anders ben je gewoon aan het roddelen…vals beschuldigen zonder bewijs is overigens laakbaar en strafbaar…

 5. @Sultan “nicotine dood de virussen in je longen”
  En alcohol dood virussen in het bloed,
  Als het mensen doodt, dan bij kleine beetjes ook bacteriën en virussen 😉 tis ten slotte geen round-up 😁

 6. Net heel belangrijk bericht gelezen op Natural News: ‘Coronavirus kills patients SILENTLY’ (en dat wil Bill!)

  Met de levensreddende tip: schaf een oximeter aan: te koop bij apotheken.

  Zie voor meer uitgebreide informatie genoemd artikel.

  5Gstraling verandert het hemoglobine: het bloed transporteert geen zuurstof meer, met alle gevolgen vandien.
  Zie voor uitgebreide toelichting het kort geleden (16/4) gepubliceerde artikel 5G op Natural News.

 7. martin vrijland liegt dat hij barst, gewoon een misdadiger, kan gewoon lekker praten

  Wel Ed, zingen maakt blij als je positieve woorden met een groep zingt verandert de sfeer en vrolijke gezichten. Uw bittere woorden geven een nare sfeer. Draai het om Ed, doeslief. Mod.

 8. @ Rescue 10:39 AM. U heeft gelijk. Het Nederlandse volk, geheel gehersenspoeld, zal gewoon de dictatuur aanvaarden, van de NWO, die ons te wachten staat.

 9. Deze site kan samenwerken met NaturalNews.com/Brighteon.com:
  daar kan men ongecensureerd zaken plaatsen die G-slaaf Mark Z. onwettig verwijdert.

  Verder: vandaag gehoord: kleuterjuf Merkel dwingt haar pupillen vanaf komende maandag ineens maskers
  in de klas te dragen.
  Welke logica valt hier te bespeuren, met welke mensenrechten is dit in overeenstemming, welke medische onderbouwing hanteert ze hiervoor?

 10. Beste@Günter…privacy |prajvəsie| < Engels vrijheid, momenten van rust in het persoonlijke leven, zonder anderen erbij, afscherming tegen onbevoegde inmenging in iemands zaken.

 11. @Günther, je zet me aan het denken. Taal is wel eens lastig als je er meerdere dagelijks spreekt. Soms is iets moeilijk te verwoorden, zoals in mijn reaktie hieronder: beginnings is eenduidig, beginnen (mv of ww?) niet. Ik houd ervan om eenduidig te zijn. Als je oude talen zoals Hebreeuws of Grieks begint te leren begrijpen dan is Nederlands vaak erg arm en gebrekkig (geworden!).

  Privacy is ook zo’n mooi woord. Iedereen weet wat het is. Dènken ze. Want het is belàngrijk. Toch? (sarcasme). Als ik ga zitten en probeer na te gaan bij mijn gevoel voor de term privacy voel ik me wat beklemd, beperkt. Mijn privacy wordt aangevallen. Ik moet er voor vechten en het kost allemaal zoveel moeite… Het echte ‘Xandernieuwsgevoel’ (ik gooi hem d’r maar in als nieuwe term).
  Maar verder kom ik niet. Dan maar even snel opzoeken kom ik bij een online woordenboek deze prachtig heldere omschrijving tegen:

  “persoonlijke vrijheid en het recht om geen last te hebben van andere mensen – privacy”

  Dat voelt heel anders. Groter, uitgebreider. Bevrijdend! Rechten zijn door God gegeven en universeel. Wetten perken ze in. Geweld perkt ze in. Terug naar de woorden van Thé Lau: “Open moet het zijn… Dus open je voor mij.” (toch maar gewoon een liefdesliedje)

 12. @ Edwin Vissers 7:38 AM. U haalt mij de woorden uit de mond. Amen! Zo is het.

 13. De plannetjes van de bekende massamoordenaars in spe zijn al van vele kanten onthuld en gaan niet lukken.

  Zie o.m.
  ChildrensHealthDefense.org Robert F. Kennedy jr
  drSircus.com Mark Sircus
  NaturalNews.com Mike Adams
  FromRoma.info

  Verder: Novak Djokovic, zijn vrouw, Marat Safin, Beate Bahner, Thomas Binder, Rob Elens, Arthur Firstenberg,
  Cameron Tyle Sidell enz..
  etc..

  MASSAVACCINATIE IS MASSAMOORD:

 14. De beste aanpak is er met anderen over praten, maar dan wel met onderbouwing. Duik maar eens echt in de cijfers van het CBS en je ziet heel eenvoudig dat we worden voorgelogen.

  Ja, er stierven wat meer mensen, de laatste weken, maar ze vergeten erbij te zeggen dat er de eerste 10 weken juist veel minder mensen stierven dan in eerdere jaren. Het is een inhaaleffect, versterkt door die lockdown, wat zieken bij elkaar zet met (nog) niet-zieken in tehuizen en gezinnen. Zo krijg je vanzelf meer zieken en sterfgevallen.

  Je moet niet kijken naar de cijfers van besmettingen, maar naar het aantal overlijdens per 100.000 inwoners (kun je gewoon op de NOS-blog doen). Dan zal je opvallen dat Nederland (vandaag) met zijn dictatoriaal bewind, 24 doden per 100.000 inwoners heeft, tegen Zweden (met haar open bewind qua corona – bijna alles mag nog) maar 19 doden per 100.000 inwoners heeft.

  Ook zoiets: Amerika heeft nu de meeste doden van alle landen. Ze ‘vergeten’ er echter even bij te zeggen dat Amerika qua inwonders ongeveer de helft is van heel Europa.

  Amerika poer 100.000 inwoners: 14 doden, nog minder dan Zweden!

  Sla ze om de oren met de echte cijfers, dan zullen ze moeten onderzoeken en inzien dat we worden voorgelogen.

  Dàt zijn de cijfers die mensen moeten weten!

 15. Meneer Vrijland? Serieus? Is dat uw bron? Man man, wat een niveau …

 16. Nou ja,we kunnen lang praten en breed praten.Eens zal alles boven water komen wat in diepte besloten wordt.Niets geschied bij geval:Het lot wordt in de schoot geworpen,maar het beleid daarvan is van de Heer.Zal Hij die het oog geschapen heeft niet zien?Wat de machten der duisternis ook beramen.Efeze 6.

 17. Het filmpje met lied tegen lockdown is in youtube verwijderd.
  Zou graag meedoen. Facebook heb ik niet. Kan u het naar mij mailen?

 18. Geachte redactie,

  Zou u de teksten van Martin Vrijland vóór publicatie willen controleren op taalfouten?
  Een voorbeeld: hartSgrondig i.p.v. hartgrondig.

  Bij voorbaat dank!

 19. Martin Vrijland moet zijn mond houden want alles over Jezus blokkeert hij want hij heeft liever dat mensen zijn oplossing kopen dat boek van hem!!

 20. Gezien de reacties om me heen, zeker als je de lockdown belachelijk vind, zal Rutte niets te duchten hebben van het met de grootste leugens in slaap gewiegde zombievolk. Alleen een minderheid (100k?) begrijpt dat er een politiestaat wordt opgetuigd. Rutte kan je feliciteren, de leugen werkte, alle goedbedoelde protestacties ten spijt. De enige hoop die je nog kan koesteren, is dat de economie totaal in elkaar stort, hoe erg ook, wellicht dat velen dan begrijpen waar ze in geloofden.
  Zelfs de peilingen geven aan dat er van zombiegedrag sprake is. Ook de oppositie stelt niets meer voor helaas, dom gebral.

 21. Sorry voor martin vrijland, tis goed bedoeld maar…..!

  Iedereen tegen lockdown is verdacht voor de elite

  Wil iedereen die het niet met ons eens is bij elkaar gaan staan, da’s makkelijker

  Facebook Event (smoelenboek) is het gereedschap van de elite
  Steek je je kop boven het maaiveld, gaat figuurlijk je kop eraf

  Gevalletje beter van niet, denk ik

 22. @ Martin Vrijland.
  Nu nog eens proberen gewoon Nederlands te schrijven (en te spreken) en niet altijd in dat amerikaans\engels, dan krijgt u mogelijk meer steun.
  Wij leven in Nederland, de voertaal is Nederlands, Nederlands is een rijke taal, Nederlands is een mooie taal, Nederlands is een bij uitstek duidelijke taal en Nederlands is een taal om trots op te zijn mede omdat die niet zomaar aan te leren is…
  Dus Martin Vrijland en ieder die het betreft:
  niet (in dit opzicht) met alle winden meewaaien door eigen Nederlandse taal in overeenstemming met den geest des tijds als ondergeschikt en achterlijk te behandelen en ook eens de toon zetten voor jouw ‘moerstaal’: NEDERLANDS !!!!

  Tja… het vergt soms wel een beetje nadenken en dat is moeilijk voor de Nederlander van tegenwoordig.
  Test: het Nederlandse woord woord ‘privacy’.
  Wie o wie?????????

 23. Het is heel bijbels . Wat je met je mond belijdt en met je hart gelooft dat zal geschieden.
  Zegen mensen spreek goed over ze . Zegen je vijanden en je hebt er geen .
  Dus niets nieuws onder de horizon gewoon Gods woord na leven en het gaat je goed

 24. Misschien kunnen we cash geld dan vrij geld gaan noemen dat zich ontrekt aan de controle zucht.

 25. een goed idee corona is nep dat weten we maar we doen er niks an alleen maar schapen die Rutte nadoen en die wetenschappers die ook allemaal niks weten de straat op nu meteen we worden voor de gek gehouden niemand die dat durft te zeggen

 26. De volgende stappen gaan komen:
  1. angst creëren
  2. een app introduceren
  3. de app koppelen aan elektronisch paspoort en banksysteem
  4. 5G is nodig voor controle hiervan
  5. daarna is niemand meer vrij om te doen wat hij/zij wil

  De komende jaren gaan we van een schijn democratie naar een totalitaire staat en zijn we onze vrijheid kwijt. Nederland wordt wakker.

 27. Volgens mij begrijpt niemand wat er aan de hand is.
  We moeten nu alles gaan doen om besmetting te voorkomen.

  Waarom?

  We raken toch besmet de komende jaren. En het sterftepercentage is relatief laag. Hoe erg het natuurlijk ook is als iemand overlijd.

  We kunnen dus beter gewoon en normaal weer doorgaan met ons leven. We raken vroeg of laat toch een keer besmet.

  Maar waarom wil de regering dit niet?
  1. Omdat Rutte nu weer populair is
  2. Omdat zo de boeren niet kunnen protesteren
  3. Omdat zo een recessie krijgen lekker de schuld is van Corona
  4. Europa zo toch Eurobonds krijgt
  5. Er een aantal zaken stilletjes ingevoerd kunnen worden zoals 5G en stikstofnorm voor boeren

  Kortom: omdat we ongemerkt in een dictatuur leven terwijl we zogenaamd een democratie hebben.

 28. De enorme opkomst van het occulte in de wereld ligt voor een belangrijk deel in handen van de New Age-beweging, één van satans paradepaardjes. Deze beweging heeft zich ten doel gesteld, alle religies tezamen te brengen en te komen tot de afsluiting van wat men noemt ‘het donkere en gewelddadige tijdperk van het christendom’ en over te gaan naar het tijdperk van ‘Vrede, liefde, eenheid en de verlichte mens’.

  Trap er niet in !!!!!

 29. Als een groep jongeren bij elkaar komt (jongeren lopen nauwelijks risico) kunnen er dus boetes van 400 euro worden uitgedeeld, maar …. hebben die jongeren daarmee een strafblad!!
  Een strafblad dat hen de rest van hun leven zal achtervolgen. Dit is werkelijk buiten alle proporties. Hoe kunnen we zulke overheden nog vertrouwen.
  Hier helpen geen positieve geluiden tegen.

 30. Oh wat leuk en gezellig en oh zo origineel om de Open Up leuze van het afgelaste Eurovisiesongfestival te gebruiken! Het grootste gros van het Nederlands volk durft en weten zelfs niet eens meer wat protest betekent. Deze passieve poging werkt niet .. AKTIEF ontwaken wel , dat het angstige volk maar eerst snapt wat er werkelijk gaande is.

  Kan iemand de tekst van dat lied open up op het forum zetten. Mod.

 31. Woorden benoemen waarheid of leugen. Als NLP mensen met woorden wil ‘sturen’, kunnen er ook onwaarheden gezegd worden. Als een riool stinkt, stinkt het, al zeg je nog zo hard dat het ruikt naar eau de cologne.

 32. Wat zie en lees is deze ochtend op Welt, een Duitse nieuwszender : nicotine dood de virussen in je longen.
  Tja, die NLP techniek en de subliminale techniek …. ook geen nieuws. Is al zeker honderd jaar of meer aanwezig en wordt ook al zolang gebruikt om de mens ‘op andere gedachten te brengen’ . Wie het ‘kleine’ niet ziet of doorheeft, verliest het overzicht op het grotere ( = wat de toekomst ons brengt ). Gehaalde resultaten bieden géén garanties voor de toekomst.
  In deze bestaat er géén reset knop, het schulden volume …. kan niet meer gedekt worden door geld waar arbeid tegenover staat. Het is dan ook niet voor niets …. dat het luchtbellen blazen is geworden en al decennia lang. Debet staan is een normale zaak geworden, leasen en op afbetaling is inmiddels een normaliteit geworden. The news world order …. die moet er ook komen op financieel niveau, omdat : het Westen alles maar min of meer gewoon vindt maar dat is het niet! Vóór de Corona- hype waren er al duidelijke aanwijzingen dat hét systeem onoverkoombare problemen liet zien. De huidige onzekerheid is op elk gebied ‘een brandversneller’ van ….

 33. absoluut waar dat woorden iets uitwerken. Het is het 2e woord van Genesis (de wording): barah. Het betekent ‘sprak’ en wordt meestal vertaald met ‘schiep’. Een woord is de drager van een idee en een idee is de eerste vonk van creatie. Als je woorden verward, verkeerd aanleert of combineert in een logische tegenstelling ontneem je het dat idee, gaan je hersenen op tilt (cognitieve dissonantie) en verlies je een gedeelte van je vermogen om te denken. Voor logisch denken heb je een logische taal nodig, logische woorden en logische uitdrukkingen. Dat ben ik met de schrijver eens.

  Dat gezegd hebbende, slaat het artikel helaas ook door naar occulte esoterie, NewAge agenda en magisch denken (alchemie, toverspreuken, kaballah). Neem het woord abracadabra, hierin zit ook 2x het woord barah; ‘wat ik gezegd heb, wordt geschapen’.
  Positief denken is geen tovermiddel, het kan je helpen depressieve gevoelens te vermijden en omvormen. Maar het verandert niets aan de werkelijkheid! Dat is wederom magisch denken. Newage (rijmt op sewage). Om de werkelijkheid te veranderen moet je ook handelen. Denken verandert geen materie, H2O kristalvormen (ik ken het filmpje al van de ’transcendente meditatie’ propagandafilm ‘Down the Rabbithole’ waarin een expert spreekt: een medium die een demon ‘channeled’ die zich voordoet als Indische ‘ascended master’ van 4000 jaar oud). Dit is pure misleiding uit de duisternis.

  Het 3e woord uit Genesis (book of beginnings) is Degene(n) die het woord uitsprak dat hemelen en aarde schiep. Het universum. Dat betekent één gesproken zin. Als je met Hem in gesprek gaat noemen we dat bidden. Helaas met een misleidend woord, oh waarom zou dat toch gereduceerd zijn tot een synoniem voor vragen of zeuren. Maargoed, in gesprek gaan met iemand die echt iets kan doen en werkelijk veranderen aan de wereld waarin we leven heeft wel zin.

  Dus: open moet het zijn, maar open dan je mond dan een keer aan het juiste adres. Elohim, de Schepper, Redder en Hersteller van de wereld. Zomaar in contact gaan met een ‘hogere’ (transcendente) wereld is gevaarlijk vanwege de bewoners daarvan; de heersers en machten van de duisternis. Niet doen. Ora et labora; bid en werk, vraag en ga het doen. Help je buren, behoeftigen, zieken, ga iets maken.

 34. Het covid19 virus lijkt idd een instrument om de hele wereld te saboteren.
  Ik ben voorstander om de woorden om te draaien, om een statement te maken, richting onze overheid.
  Openup!

Comments are closed.