Nijmeegse hoogleraar bevestigt dat lockdown pure paniek en onnodig was

—————————————————————————————————————————————-

‘Door lockdown veroorzaakte recessie leidt tot veel meer doden dan door corona’ – ‘Collega’s hielden uit angst voor de media hun mond dicht’

—————————————————————————————————————————————–

In een lang interview in de papieren editie van De Gelderlander bevestigt de Nijmeegse hoogleraar Besturen van Veiligheid Ira Helsloot, die lange tijd vrijwel de enige in academische kringen was met kritiek op het coronabeleid, dat de ‘intelligente’ lockdown in Nederland pure paniek en onnodig was, en een veelvoud aan mensenlevens zal verwoesten dan ermee zijn gered. Daarnaast is de economische schade zo monstrueus, dat de politici hoogstwaarschijnlijk nooit zullen toegeven dat ze fout zaten, omdat ze hierover anders verantwoording aan het zwaar getroffen volk zouden moeten afleggen.

‘Een veelvoud aan levensjaren weggegooid’

‘Met alle maatregelen houden we maar een beperkt aantal mensen in leven, en vaak ook maar een jaar langer. Terwijl je een veelvoud aan levensjaren ‘weggooit’,’ zegt Helsloot, daarmee feitelijk onderstrepend dat de critici van het regeringsbeleid van meet af aan gelijk hebben gehad. De dodelijke slachtoffers van corona (herstel: MET corona) zijn vrijwel uitsluitend ouderen die al een of meerdere ernstige aandoeningen hadden, en dit jaar hoogstwaarschijnlijk toch wel overleden zouden zijn.

De media focusten zich echter vooral op het letterlijk handjevol jongere mensen dat overleed, daarmee doelbewust het sterk vertekende beeld schetsend dat iedereen dood zou kunnen gaan aan Covid-19. Uit alle officiële statistieken blijkt echter dat jongere mensen niet of nauwelijks last hebben van dit virus, en het aantal coronadoden tot 60 jaar amper boven de 0% uitkomt.

Ook op deze site hebben we vanaf april geschreven dat er een veelvoud aan mensen onnodig is gestorven, omdat zij bijvoorbeeld niet op tijd medische zorg kregen (voor andere aandoeningen), of omdat zij thuis opgesloten moesten worden en/of ontslagen werden, en in grote psychische en daardoor ook lichamelijke nood terecht kwamen. Dat tal van oudjes zijn gestorven van eenzaamheid, en dan regelmatig zelfs letterlijk alleen omdat hun familie er niet bij mocht, is één van de meest schrijnende gevolgen van het absurde, anti-menselijke beleid van het kabinet Rutte.

‘Recessie leidt tot veel meer doden dan door corona’

Net als in zijn interview op 28 maart wijst Helsloot er dan ook nogmaals op dat ‘we enorme schade hebben opgelopen’ door de lockdown. ‘De recessie die we nu gaan doormaken, zal tot veel meer doden leiden. Er is geen enkele reden dat in twijfel te trekken.’ Zo is het een bekend gegeven dat mensen in de bijstand en in armoede eerder sterven. ‘Alleen zie je niet de doden die erdoor over twee jaar (of 20 jaar) vallen.’

Dat premier Rutte beweert dat er zonder de lockdown 35.000 doden zouden zijn gevallen, is volledig onbewezen. Helsloot is ervan overtuigd dat als we eind dit jaar naar de sterftecijfers kijken, er amper verschil zichtbaar zal zijn met andere jaren. ‘Vergis je niet: we hebben nu misschien 10.000 coronadoden (officieel nu zo’n 6100), maar in een slecht jaar overlijden er net zoveel aan griep. En dan nemen we helemaal geen maatregelen.’

‘Collega’s hielden uit angst voor de media hun mond dicht’

Veel hoop dat de regering het de volgende keer beter zal doen lijkt hij niet te hebben, want Rutte blijft zich omringen met steeds hetzelfde zeer beperkte clubje adviseurs, die eensgezind zijn in het blijven hypen van dit virus, om onze bevolking zolang mogelijk in een paniektoestand lijken te willen houden ’totdat er een vaccin is’. Tal van andere experts die erop wijzen dat deze onnodige maatregelen enorm schadelijke gevolgen hebben, worden nog steeds niet of nauwelijks serieus genomen in Den Haag.

Helsloot was eind maart zo ongeveer de enige academicus die kritiek durfde te uiten. Volgens hem waren er veel meer collega’s met hun bedenkingen, maar die hielden ‘uit angst’ om ‘geslachtofferd te worden in de media’, die nog steeds een bijzonder kwalijke rol spelen bij het verketteren van afwijkende meningen en het massaal paniek zaaien, hun mond dicht.

Voor het complete interview, dat veel langer is, verwijzen we u (i.v.m copyright) naar de papieren editie van de Gelderlander van vandaag.

 

Xander

(1) De Gelderlander (digitale editie)
Afbeelding (onbewerkt): Pete Linforth , Pixabay 

Zie ook o.a.:

07-07: Grote Groene Reset begint… (/ ‘Het echte nieuwe normaal? Met een minimaal basisinkomen thuis moeten blijven en enkel nog TV kunnen kijken)
05-07: Hoogleraar immunologie Capel: DNA schade aan complete generaties door 1,5 meter samenleving
21-06: Hoogleraar Immunologie Pierre Capel: Cijfers bewijzen dat coronamaatregelen volkomen flauwekul zijn
18-06: ‘Huiseigenaren en iedereen met enige vorm van vermogen worden komende jaren zwaar beroofd’ (/ ‘Alles wordt ons afgepakt, en daarna is het bittere armoede en de dood’)
15-06: ‘Aanstaande corona noodwet betekent einde democratische rechtsstaat en begin tirannie’
11-06: Zullen de Amerikanen en Europeanen hun collectieve stupiditeit overleven?
05-06: ‘Onbekwaamheid in vol ornaat’: Nederland moet af van het doodzieke systeem dat ons beheerst’
01-06: ‘De economische zelfmoord van Europa’: Grootste crisis ooit is nu echt begonnen
30-05: Social distancing forever: Anderhalve meter concentratiekamp moet al het verzet breken (/ ‘Het nieuwe normaal’ is bedoeld om volksopstand te voorkomen)
28-05: Ex-NRC journalist en politicoloog zien staatsgreep en corrupte tirannie in Nederland ontstaan
26-05: Data analyse instituut: Lockdowns verwoesten minstens 7 x zoveel mensenjaren dan ermee worden gered
24-05: Wereldwijde Pleit Pandemie met ongekende vernietiging welvaart begonnen
21-05: ‘Nederland krijgt een wurgslang van anderhalve meter om zijn nek gelegd’
16-05: ‘Economie wordt niet verwoest door coronavirus, maar door slavenmentaliteit bevolking’
15-04: ‘Nederland stevent op meer dan 20% werkloosheid af’ (Arno Wellens)
02-04: Oud-directeur Instituut Microbiologie verkettert lockdown maatregelen als ‘economische zelfmoord’)

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

30

 1. @ Nienke VanBuren
  Bedankt voor de info.
  Waarom werd er niet meer ruchtbaarheid gegeven aan dat kort geding?
  Er zijn véél meer mensen niet akkoord met de coronamaatregelen maar goed dat ze in beroep gaan, wij willen dat ook steunen. Heb je weet van een petitie of zo?

  “Kleine en middelgrote handelaars zijn ook niet akkoord met deze maatregelen, maar die zitten op hun tandvlees en zijn al blij dat ze terug open kunnen en ze een klant hebben in hun winkel. ”

  Ze zullen ook geen klanten meer hebben als ze toch een mondmasker verplichten ook al gaan ze niet akkoord. Veel mensen gaan de grens al over om boodschappen zonder muilband te kunnen doen en ze hebben allemaal overschot van gelijk.
  Handelaars die niet akkoord gaan moeten protesteren bij de politiek en niet als schapen volgen en mij als klant dwingen tot het dragen van een mondmasker in hún zaak.
  Ik weiger in gelijk welke winkel binnen te stappen waar ik een muilband wordt verplicht. Ik winkel enkel zonder mondmasker, al moet ik daarvoor naar Nederland rijden.

  “Daarom pleit ik ervoor zoveel mogelijk de kleine zelfstandigen te steunen en niet de grote online bedrijven en zo veel mogelijk cash te betalen. ”

  Als die kleine zelfstandigen mij toelaten zonder mondmasker in hun zaak, dan zal ik hen steunen, anders niet.
  Waar blijven trouwens hun organisaties zoals unizo die de belangen van hun leden horen te verdedigen maar de hele sector nu laten verwoesten door nepmaatregelen voor een uitgedoofd virus?
  En openvld? De politieke partij bij uitstek voor handelaars en zelfstandigen?? Ook zij werken mee om de hele economie om zeep te helpen, ze laten hun kiezers in de steek door de klanten weg laten te jagen door de verplichting van mondmaskers.
  Openvld is de schuldige voor de faillissementen van zelfstandigen en handelaars door hun medewerking aan onnodige, dictatoriale maatregelen voor een gevaar dat reeds geweken is: een uitgedoofd virus.

 2. laten we blij zijn dat kinderen niet naar school gaan. kijk eens hoe kinderen vandaag de dag worden gehersenspoeld met ‘politiek correcte’ ideeën, wees blij dat er eindelijk ruimte is voor thuisonderwijs. De kwaliteit van het onderwijs is vandaag de dag belabberd, je kan met deugdelijke begeleiding veel meer kennisoverdracht creëren. Leer je kinderen zelfstandig te denken, leer ze altijd kritische vragen te stellen, leer ze de wereld vanuit verschillende perspectieven te zien. bovenal wek hun interesse voor geschiedenis en talen. Ga met ze wandelen, laat zien hoe planten dieren, het weer/wolken eruit zien, laat ze naar verschillende muziekstromingen luisteren, prikkel hun hersens met raadsels, laat ze het beleven.
  Gelukkig dat door corona kinderen meer thuis kunnen zijn, dan kunnen ze eindelijk iets leren.
  voor de begeleiding en toekomst van de jeugd hoop ik op heel veel quarantaine.

 3. Dat niet onderocht hoeven te worden voor de zoveelste keer, ik mag gerust ervanuitgaan dat de onderzoeksresultaten reeds lang bekend waren bij dit kabinet. Dat impliceert nogal wat en dat gaat dus veel verder dan grove nalatigheid, dood door schuld, etc. Dit is dus de bevolking angst aanjagen dat wanneer ze te water zijn geraakt en geen muilkorf dragen, ze niet gered mogen worden vanwege de “plandemie”. Een en ander houdt dus in dat het huidige kabinet terecht zou moeten staan voor een oorlogstribunaal en als het leger het laat afweten doe ik het zelf wel. We worden geregeerd door gewetenloze criminelen die het hele land de vernieling in helpt. En dat was slechts het begin van mijn tirade, de rest zal ik maar weer inslikken. Het is een triest land geworden! In Noord Korea weet je dat je in het gareel moet lopen, hier is het honderd maal erger want de dictatuur is gluiperig stiekem. Verkeerde gedachten dus nooit meer een baan.

 4. Beste Oma, in België is er de plastische chirurg Jeff Hoeyberghs die fel van leer trekt tegen de coronamaatregelen. Zie https://www.youtube.com/watch?v=CtufB_IXz9w
  Samen met advocaat Michael Verstraeten. Hadden samen met een zestigtal andere mensen een kortgeding aangespannen om de coronamaatregelen te laten opheffen. Deze werden afgewezen, maar zijn tegen de beslissing in beroep gegaan. Kleine en middelgrote handelaars zijn ook niet akkoord met deze maatregelen, maar die zitten op hun tandvlees en zijn al blij dat ze terug open kunnen en ze een klant hebben in hun winkel. Deze mensen hebben de tijd en of de kennis niet om alternatieve media te raadplegen. Het is een ramp (part of the plan?) voor de kleine zelfstandige ondanks wat er in de media wordt beweerd. Daarom pleit ik ervoor zoveel mogelijk de kleine zelfstandigen te steunen en niet de grote online bedrijven en zo veel mogelijk cash te betalen. Mvg

 5. Zijn die mensen die in de treinen en de bussen met muilkorven zitten, allemaal ziek?
  Nee, ze zijn niet allemaal ziek. Maar waarom zitten ze er dan gemuilkorfd bij?
  Het hielp toch alleen als je ziek was en mensen in het gezicht zou kunnen hoesten?

 6. @Willy, 11/07/2020 om 3:50 pm
  je wil weten wáárom nu mondmaskers verplicht worden in belgië, nu het virus zogoed als uitgedoofd is?
  Omdat het niet over gezondheid of bescherming tegen het virus gaat, het gaat erom het volk te doen gehoorzamen, voor dictatuur en machtscontrole:
  Gij zult gehoorzamen of je krijgt geen eten meer..dáár komt het op neer!
  Weigeraars van mondmaskers worden nu gestraft met boetes voor ongehoorzaamheid, níet voor bescherming van hun gezondheid, maar voor hun eigen, VRIJE mening omdat ze kritiek durven hebben en het nut van mondmaskers betwisten…maw: ze geloven de leugens van de ongeloofwaardige, politieke dictators niet en dan moeten ze gestraft worden, wij mogen niet meer zelf beslissen wat we geloven.

  Mondmaskers verplichten of je krijgt geen eten meer en rode codes uitdelen om bestemmingen voor toerisme te kunnen bepalen en te kunnen straffen bij terugkeer als je op vakantie durft te gaan naar gebieden die geen goedkeuring krijgen van de staat. Je mag dus ook niet eens meer zelf bepalen waar je op vakantie gaat, je moet gehoorzamen aan de staat of je wordt gestraft, dat is dictatuur en staatsterreur.

  Als burger hoef ik niet te accepteren dat mijn grondrechten zonder aangetoonde noodzaak, rechtvaardiging of wettelijke grondslag ingeperkt worden!!
  Nederland zal de komende tijd, en zolang de muilband in BE verplicht blijft, véél klanten uit België ontvangen die hun boodschappen zónder mondmasker over de grens komen doen…en wij zijn daar enkele gezinnen van!

  In Nederland steunen reeds een half miljoen mensen het kort geding dat werd aangespannen door Team Kortgeding:
  Uw ref. C09/593800 KG ZA 20/493
  inzake Staat/ Engel e.a.- kort geding zitting
  Datum: 10 juli 2020

  https://viruswaanzin.nl/juridisch/procederen/kort-geding-slotopmerkingen/

  In België schijnt er een soortgelijk kort geding aangespannen te zijn tegen de staat maar natuurlijk wordt daar geen enkele ruchtbaarheid aan gegeven in de leugenpers! Zogauw ik meer weet, zal ik dit hier posten.
  Xander zou over deze rechtszaken, zowel in NL als BE, best ook artikels wijden om bekend te maken en op te volgen? Tenslotte hebben álle burgers het recht op informatie over de voortgang van rechtszaken voor het behoud van onze burgerrechten, democratie en vrijheid en bestraffen van de schuldige politici voor het schenden van onze grondwettelijke en mensenrechten!

 7. Het zijn dingen die je moeilijk met zekerheid kunt stellen.De ziekte leek al snel minder gevaarlijk dan SARS1 ,maar ik denk dat het verstandig was het zekere voor het onzekere te nemen.
  Nou ja,niets is zeker.Het is te hopen dat de wereld de oude economische wanorde achter zich kan laten om samen nieuwe wegen in te slaan.Ik zie niet in,waarom dt niet mogelijk zou zijn in deze tijd.

 8. @willy schreef op 11/07/2020 om 3:50 pm

  “waarom mochten de kinderen niet naar school, als het voor kinderen toch niet zo gevaarlijk was, ik begrijp het totaal niet? waarom is m’n in België nu verplicht in winkels, cinema, theater, en warenhuis een mondmasker op te zetten”

  Beste Willy, let maar op, zodat ze straks kunnen zeggen dat iedereen verplicht gevaccineerd moet worden om weer normaal te kunnen leven.

 9. Toch is het vreemd dat al die gefundeerde kritiek niet doordringt tot de beleidsmakers. Het zijn geen aluhoedjes met kritiek, maar vakmensen. Het kritische onderzoeksrapport van het Duitse ministerie van binnenlandse zaken, uitgevoerd met hulp van vakmensen, is onder een tapijt verdwenen. Je hoort er niets meer over.
  Dit allemaal doet vermoeden dat er hier blindelings WHO-protocollen worden uitgevoerd door de aangesloten landen. Protocollen die geen enkele ruimte laten voor kritiek of tussentijdse aanpassingen. Dit verklaart dat de betrokken beleidsmakers en uitvoerders doof blijven en misschien zelfs hun geweten uitschakelen.
  Tijdens de grote pandemie-oefening werd ook al ingebouwd dat een info-demie erg gevaarlijk zou zijn. Vandaar al die censuur die we nu zien? Informatie die niet past binnen de WHO-protocollen, wordt verwijderd. Een geneesmiddel als HCQ met zink mag niet worden genoemd en/of gebruikt.
  Toch wel griezelig dat een groepje mensen van de WHO de hele wereld kan regeren en economieën op de knieën kan brengen. Als er nu op grote schaal armoede gaat ontstaan, is dat dankzij de Wereld “Gezondheids” Organisatie.

 10. Wordt het niet eens tijd om die verantwoordelijken, in de regering, EN hun zogenaamde ‘experts’ rechtstreeks aan te klagen voor moord met voorbedachte rade?
  En de artsen hebben toch ook een bepaalde eed gezworen? Wat is die nu nog waard?

 11. In Amerika wordt op een enorme schaal gegoocheld met de cijfers. De zaak is daar helemaal gepolitiseerd en de Democraten houden het liefst de noodtoestand nog een tijd vast.
  Iedereen staat al heel gauw op de Covid19-lijst: vermoedens zijn al voldoende.
  Dan wordt er voortdurend geschermd met het woord ‘besmettingen’, terwijl er dan weinig aan de hand hoeft te zijn. De pers neemt het allemaal weer kritiekloos over en dagelijks horen we dan de papegaaien roepen dat de situatie in de VS verschrikkelijk is. Allemaal valse beelden.

 12. voordat ik het vergeet: wanneer de verplichte vaccinatie komt met een zeer snel doorgedrukt vaccin: mijzelf keer op keer ziek melden op mijn werk ivm de bijwerkingen van het experimentele vaccin.

 13. corona heeft ook voordelen: als ik geen zin heb om naar mijn werk te gaan dan bel ik met een hoestje en ik ben twee weken vrij.
  Als mijn werkgever zegt dat mijn tempo te laag is dan komt dit omdat het herstel van corona zo lang duurt.
  Indien mijn werkgever zegt dat ik mij aanstel, dan zeg ik dat je corona meerdere keren kan krijgen.
  Het vrij nemen doe ik niet voor mijzelf, ik doe het om de anderen te beschermen.

  sinds het winkelen een ramp is met de corona regels bestel ik mijn hebbedingetjes bij alibaba en ebay in china, lekker goedkoop. Waarom zou ik lokale ondernemers steunen wanneer ik mij niet meer welkom voel in hun winkels. Waarom met de trein met mondkap als ik lekker met de auto kan gaan. Ik zou zeggen pluk de vruchten van de coronagekte, het is wat de overheid wil.

  zoals johan cruijf als zei: ieder nadeel heeft een voordeel

 14. We leven in een grote klucht, gesteund door politici die als clowns de show opvoeren. En dat velen nog zullen sterven om reden dat de overheid weigert adequate medicatie toe te staan is een misdaad tegen de menselijkheid. En op het malieveld stonden vele onnozele christenen te bidden voor Nederland en de overheid, alsof ze het beste met ons voor had. Wat kan je toch blind zijn en tegelijk beweren dat je helder ziet. Blinde leidslieden van blinden vallen beiden in de sloot.

 15. Voor alle duidelijkheid: Corona is niet de oorzaak van de doodsklap van de economie, dat is de Lock down .

 16. @ Mo 5:10 pm. Helemaal eens met uw reactie Mo. De hele zaak stinkt, en wel van alle kanten.

 17. Rutte heeft niks te zeggen!!
  WHO adviseert alle nationale RIVM’s van alle landen.
  Dit Advies is dwingend met een beetje vrijheid naar eigen inzicht en situatie!
  Wat me opvalt is dat veel westerse landen die “rijk” zijn en relatief weinig staats-schulden hebben een minder hard beleid hebben hoeven voeren dan landen die er slecht voor staan en veel staatsschuld hebben bij de centrale banken. WHO, WTO en WFAO etc zijn broertjes en zusjes van elkaar en zijn opgezet door hoofdzakelijk Rothschields en Rockefellers. Sowieso worden de centrale banken van alle landen (behalve N-Korea, Iran, Cuba) door hen indirect bestuurd of beter gecontroleerd.
  WHO heeft geen macht zonder WTO (centrale banken) want allen de centrale banken kunnen landen financieel onder druk zetten, niet de WHO (hoe zouden ze dat moeten doen?).
  De Centrale banken hoeven alleen maar te zeggen wij kopen van jouw geen schulden meer op waardoor jouw land nog verder richting het afvoerputje glijd.
  Ik ken wat mensen in oost europa en in zuidoost zie, ze hebben daar veel minder doden, in sommige landen bijna niks en toch zitten ze veel harder op slot en hebben ze veel strengere regels dan wij.
  Dus wie trekt hier werkelijk aan de touwtjes ?? Nee niet Bill en Melinda, zij hebben heel veel geld maar kunnen zelf geen geld printen wat banken wel kunnen, en ze kunnen landen ook niet onder druk zetten wat centrale banken wel kunnen.
  Als landen niet mee doen krijgen ze geen geld meer en als ze wel mee doen dan krijgen ze geld ,wereld wijd krijgen ziekenhuizen extra geld wanneer ze een covid-19 patient noteren dus dat doen ze dan ook massaal.
  Dus voor veel landen is het buigen of barsten. De schulden van de landen zijn zo hoog dat ze eigenlijk gewoon bezit zijn van de Centrale banken en dus zie je wat je ziet! Arme landen zonder veel corna gevallen zitten in een zeer zware lockdown.

 18. De betreffende hoogleraar heet Ira, en niet Irma, Helsloot. Het is een man, en geen vrouw.

  Dank, wordt aangepast. Mod.

 19. Misschien niet zo belangrijk maar toch.
  Langere tijd mondkapje op zal tot hersenbeschadiging leiden.
  Misschien gewild door de overheid.

 20. Het wordt mij met de dag duidelijker, dat de overheid een smerig en doortrapt spelletje met het volk speelt. Met de verkiezingen van maart ’21 in het voorruitzicht, worden nu al plannen bedacht om per brief te kunnen stemmen. Dus zij gaan er nu al vanuit dat de covid-19 pandemi ook volgend jaar inclusief 1.5 m maatschappij zal blijven voort duren. Ja, dat is natuurlijk hun wensdenken, om het volk nog langer door middel van dit virus(bedrog) van hun burgerrechten te kunnen blijven beroven. Geloof mij beste mensen, dit houdt niet vanzelf op, zij willen ons nog jaren in hun machtsgreep houden.
  Wij zij thans overgeleverd aan hun duistere macht, de schade die zij daar inmiddels mee hebben aanricht, zowel economisch als medisch, is absoluut ongekend groot. En het einde is nog lang niet inzicht hoor, ze wachten net zo lang tot er een vaccin komt, met desastreuze gevolgen voor de volksgezondheid. Bill Gates heeft het al gezegd, er moeten minder mensen komen, en daar wordt nu wereldwijd aangewerkt.

 21. Stuttgart heeft kennelijk een gemeentebestuur dat weet wat een democratische rechtsstaat betekent. De stad heeft al een tijd geleden demonstraties toegestaan. Ook hier weer mooie beelden die een beetje lijken op het Malieveld, maarrr ….. géén dreigende , gemaskerde, dik bewapende en omsingelende ME-ers te zien!!
  Zo kan het dus ook. Een les voor die 25 burgemeesters o.l.v. dhr. Bruls die het liefst van alles verbieden. Wáár zijn de extra ‘besmettingen’ nadat onze stranden zo vol waren, heer Bruls??!
  https://www.youtube.com/watch?v=fy6ugaFVBcM

 22. Het onderscheid door corona of met corona is trouwens niet nieuw. Ook bij ernstige griep moeten artsen zich afvragen wat de werkelijke doodsoorzaak is: de griep of de reeds aanwezige ziekte waarna de griep erbij komt.

 23. IRMA Helsloot is niet hem, maar HAAR ….., niet hij, maar ZIJ!
  Blijkbaar is het artikel slecht gelezen.

  Collega-hoogleraar Pierre Capel stond wel aan HAAR zijde. Dank, wordt aangepast. Mod.

  Tevens: en een veelvoud aan mensenlevens zal verwoesten DAN ermee zijn gered???
  moet zijn: en een veelvoud aan mensenlevens zal verwoesten van het aantal dat ermee is gered.

 24. Ik hoop zo, dat de verantwoordelijken voor een tribunaal zullen moeten verschijnen.
  Het niet verschaffen van medicijnen, ouderen opsluiten en dood laten gaan. De armen in 3e wereldlanden laten sterven, mkb failliet laten gaan. mensen tegen elkaar uitspelen 1,5 meter maatschappij.
  Ik ben nog wat vergeten, maar deze punten vind ik het ergst.

 25. Die lockdown is er natuurlijk wat over, waarom mochten de kinderen niet naar school, als het voor kinderen toch niet zo gevaarlijk was, ik begrijp het totaal niet? waarom is m’n in België nu verplicht in winkels, cinema, theater, en warenhuis een mondmasker op te zetten, terwijl dat in café en restaurants niet moet, want wat zeggen die virologen dan, dan kan je niet eten of drinken? ja maar dat is daar dan doch ook gevaarlijk, zeker als ze al wat bier op hebben? We leven langzaamaan in een dictatuur, dat mag, en dat niet! Ik kan beter emigreren naar China of Hong-Kong blijft hetzelfde dan. Ik was onlangs in België op de autocontrole, afstand houden, niet gezien, mondmaskers, niet gezien, iedereen was maar tegen elkaar aan het praten, het leek wel een babbelhuis, velen waren volgens mij is blij dat ze buiten mochten. Ik ben het kotsbeu van die corona, ik kan het niet meer horen of zien, het lijkt wel een gekkenhuis geworden. Shalom

Comments are closed.