Corona beleid scheurt families en vrienden uit elkaar, precies zoals in DDR werd gedaan

Stasi gevangenis in Berlijn. Mensen met ‘dissidente’ meningen kwamen daar meestal terecht omdat ze door hun eigen vrienden, familie en zelfs kinderen waren verraden. Zullen ‘complotdenkers’ de komende jaren hetzelfde lot moeten ondergaan? (Afbeelding: (4)).

—————————————————————————————————————————————-

Kleine groep nuchter gebleven mensen moet het opnemen tegen een doodsbang gemaakte, steeds redelozer wordende meerderheid – Blinde, gehersenspoelde jonge generatie wil communistisch ‘Utopia’, maar zal harde lessen moeten leren

—————————————————————————————————————————————–

Al veel mensen hebben in hun eigen omgeving moeten ervaren hoe de onophoudelijke angstpropaganda over het coronavirus gezinnen, families, vrienden en collega’s tegen elkaar heeft opgezet. Mensen die het vaak jarenlang prima met elkaar konden vinden, kunnen plotseling niet meer door één deur. Zelfs als je enkel wat kritische vraagtekens plaatst bij de officiële verklaringen, wordt je op zijn minst achterdochtig aangekeken als ‘complotdenker’, en soms zelfs een ‘bejaardenmoordenaar’ genoemd. Een tot op heden (te) kleine groep nuchter gebleven mensen moet het opnemen tegen een doodsbang gemaakte, en steeds redelozer wordende meerderheid.

De overheidsslogan ‘Alleen samen krijgen we corona onder controle’ (= als je niet volledig gehoorzaam bent en meedoet, ben jij eraan schuldig dat mensen ziek worden en dood gaan) kreeg een tegenreactie met ‘Alleen samen krijgen we de overheid onder controle’ (= als we dit laten gebeuren, raken we al onze vrijheden en burgerrechten kwijt, en zal de schade aan economie, volksgezondheid en de samenleving onherstelbaar zijn).

80-plussers mogen niet meer doodgaan met een virus

De eerste, nog altijd veruit grootste groep heeft besloten dat 70- en 80-plussers die al meerdere, vaak ernstige aandoeningen lijden, plotseling niet meer dood mogen gaan met een virus onder de leden (zoals ook massaal gebeurde in 2014 en 2018, maar toen draaide de samenleving gewoon door). Dat de sterftecijfers overeenkomen met een gemiddeld griepjaar maakt voor deze groep niets uit, noch dat griep- en coronavirussen sinds mensenheugenis tot de grootste ’triggers’ behoren waardoor de verzwakte gezondheid van ouderen en zieken het uiteindelijk begeeft.

Niet voor niets worden bejaarden ieder jaar weer opgeroepen om hun – overigens nooit bewezen werkende – griepvaccinatie te halen. Dat is op zich al een vrij bizarre gedachtegang, want het idee achter een vaccin is dat dit het afweersysteem stimuleert. Probleem is dat bejaarden door hun ouderdom geen goed werkende afweer meer hebben om gestimuleerd te worden. Je gaat dus een motor proberen te smeren waarvan de tandwielen reeds versleten zijn.

Niet het virus, maar de extreme reactie erop is bijzonder

Daarom constateert de tweede, veel kleinere groep in het licht van alle feiten, statistieken, cijfers en historische ervaringen dat het enige bijzondere aan het huidige coronavirus de extreme reactie erop is. Nog nooit eerder werd een vrijwel compleet gezonde bevolking onderworpen aan strenge, vrijheidsbeperkende social distancing, quarantaine en lockdown maatregelen, enkel om een klein kwetsbaar percentage te ‘beschermen’. En zelfs dat werd aanvankelijk niet gedaan. Integendeel, in het begin waren de gewraakte mondkapjes – die enkel tijdelijk zouden kunnen werken als ze zeer incidenteel en kortdurend worden gebruikt – in verpleeghuizen zelfs verboden.

Nog nooit eerder vond men het een goed idee om hele bedrijfstakken weg te vagen en honderden miljoenen mensen werkloos te maken, een pandemie van depressies te veroorzaken, en ziekte, armoede en honger in de wereld te laten exploderen, enkel vanwege een virus dat in de verste verte niet zo infectueus en dodelijk bleek als werd beweerd. Het wereldwijde officiële aantal coronadoden staat weliswaar op 1 miljoen, maar tal van wetenschappers, medici en andere experts hebben er al vaak op gewezen dat het leeuwendeel van de slachtoffers (80%-90%) niet aan, maar met corona is overleden – precies zoals het al eeuwen gaat met griep- en andere virussen.

De doelbewuste, angst- en wantrouwen zaaiende ‘verdeel en heers’ strategie van de huidige politiek en mainstream media lijkt naadloos gekopieerd van de DDR, waar men mensen tegen elkaar, en vooral kinderen tegen hun eigen ouders probeerde op te zetten. Scholen zijn namelijk bij uitstek geschikt om kinderen te hersenspoelen met de door de staat goedgekeurde denkbeelden. Dat wordt ook al jaren gedaan in het Nederlandse onderwijs, vooral ten aanzien van onderwerpen zoals het klimaat, immigratie, de EU, ‘diversiteit’, en nu dus ook corona en vaccinaties.

Blinde, gehersenspoelde generatie wil communistisch Utopia

De Amerikaanse econoom Martin Armstrong schrijft dat dit ‘Covid-19 complot’ een goed georganiseerde agenda is, die hij vergelijkt met de communistische revolutie van 1848, en daarna die van 1917-1918. Veel mensen weten nog wel iets over de Weimar Republiek, maar niet dat de Duitse regering in 1918 door een revolutie omver werd geworpen. Links vroeg daarna zelfs aan Rusland om Duitsland in te lijven in hun communistische ‘Utopia’.

Dat veroorzaakte een enorme welvaarts- en kapitaalvlucht, waardoor ook ‘de idealistische, gehersenspoelde idioten arm achterbleven… Degenen met een beetje rijkdom, de ouderen, begrepen wat er op het spel stond, en bereidden zich voor. De jongeren geloofden in Utopia, en werden getroffen door hyperinflatie.’

Zo dreigt het nu weer te gaan, want ‘de jongeren zijn blind’. Aan beide kanten van de oceaan zijn ze gaan geloven dat het (Marxistische) socialisme de oplossing is, en dat een communistische VN wereldregering helemaal niet zo’n gek idee is. ‘Het enige prettige is om te zien hoe Gates, Zuckerberg en Bloomberg, en de anderen op de lange lijst die deze tirannie steunen, zelf het doelwit zullen worden en van hun rijkdom zullen worden beroofd. Dat gebeurt tijdens de laatste fase (van de huidige wereldwijde staatsgreep), namelijk zodra bedrijven worden genationaliseerd.’

Nationalisering bedrijven ‘laatste nagel aan de doodskist van Europa’

In Nederland worden MKB en boeren op slinkse wijze onteigend door hen of afhankelijk te maken van staatssteun (de NOW regelingen, waardoor deze bedrijven later simpel kunnen worden genationaliseerd of opgeheven), of om hen onder het mom van allerlei fictieve klimaatproblemen het werken en voortbestaan onmogelijk te maken. In Duitsland hebben de minister van Economische Zaken Peter Altmaier en de minister van Milieu Svenja Schulze in een gezamenlijke verklaring al letterlijk de nationalisering van het bedrijfsleven aangekondigd. Communistischer kan het bijna niet.

‘Dit zal de laatste nagel aan de doodskist van Europa zijn,’ aldus Armstrong (2). Geen enkele internationale investeerder zal namelijk nog risico’s willen nemen in de EU als de overheid daar alles in beslag kan nemen. ‘Links zal ALTIJD de industrie nationaliseren. De miljardairs zullen daarom hun verdiende loon krijgen.’

‘Hierom zal China steeds sterker worden – niet omdat ze het zo fantastisch doen, maar omdat het Westen stapsgewijs economische zelfmoord pleegt. De enorme coronavirus angsttactieken worden zo vaak herhaald, dat mensen bereid zijn al hun rechten op te geven als hen wordt verteld dat dit voor hun eigen bestwil is.’ (2)

Splijting samenleving dreigt onomkeerbaar te worden

Hij is somber over de kansen van de kleine groep nuchter gebleven mensen om het tij nog te keren. ‘Er is niets wat u kunt doen. Ze zijn gehersenspoeld, en dat is amper te verdragen. Maar we moeten simpelweg begrijpen dat zij deze nieuwe wereld aan het maken zijn, en ALLEEN door ervaring zullen leren. Wij kunnen hen niet beschermen. Om te leren lopen zullen ze vaak moeten vallen.’

‘Dit kan onomkeerbaar worden,’ waarschuwt hij. ‘Tenzij ze hun foute koers snel inzien, kan de splijting (van de samenleving) wel eens permanent worden. Want hoe meer (feiten en bewijs) je laat zien, hoe meer ze niet willen luisteren. Daarom is het zo belangrijk op te letten wat hen op school wordt aangeleerd.’ (1) ‘Ik hoop echt dat docenten stoppen met brainwashen, en hun eigen ogen openen voor de agenda die om schandelijke redenen aan de jeugd wordt opgedrongen.’ (3)

 

Xander


(1) Armstrong Economics
(2) Armstrong Economics
(3) Armstrong Economics
(4) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur
JoachimKohler-HB ,  Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.


Zie ook o.a.:

25-09: Australisch Lagerhuis stemt in met concentratiekampen voor complotdenkers;…
23-09: Zo kreeg Reichsmarschall Göring het volk mee: ‘Maak ze bang en zeg dat weigeraars een gevaar zijn’
20-09: Jurist Jeroen Pols legt uit dat het Nederlandse volk met de Spoedwet feiteljk vogelvrij wordt verklaard
17-09: Precies zoals voorspeld: Nederland begint vanaf 18 september met aanloop naar tweede lockdown
25-08: Hoogleraar Pierre Capel herhaalt: ‘Kappen met mondkapjes en angstpandemie’ (/ Zelfs statistieken van het RIVM laten zien dat er sinds eind mei geen corona meer is gevonden in mensen met klachten)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

52

 1. Het enige nuttige van de Coronazwendel is dat het heel veel mensen onomkeerbaar vijandig maakt van elke vorm van vaccins; gezonder wordt en het geld in zijn zak houdt,…. mits het onbetrouwbare ziekenfonds het al niet ingepikt heeft.

 2. @ Raveltje: 12:18 pm. Heb ook het filmpje bekeken. Deze priester, heeft naar mijn mening het gelijk aan zijn kant.

 3. @ Speiker
  Wat deze priester zegt is, naar wat ik hoor, correct.
  Ook in Nederland gebeuren immers vreemde dingen.
  Ontzettend veel geharrewar, vermissing, onteigening en ggz opnames.
  Horen, zien en mond houden.

 4. @D. G. Neree schreef:
  27/09/2020 om 9:55 am

  “Ik ben het niet helemaal eens met het gestelde in het artikel, dat alles genationaliseerd gaat worden. Wat we op dit moment zien, is dat nationale regeringen steeds mer in dienst staan van het grote geld, de mega-corporaties en hun eigenaren. Ik denk eerder dat we toewerken aan een technocratisch communisme, dis een “samenleving” waar de corporaties (kartels en monopolisten) het beleid van regeringen bepalen.”

  Dat is nu het ultieme vorm van het neoliberalisme met marktwerking, sobere sociale zekerheid, macht voor het bedrijfsleven, de rijken worden rijker en de armen worden armen. Echt VVD-beleid. De Nieuwe Wereld Orde zal een soort VVD-beleid zijn. Meer over neoliberalisme, zie https://docs.google.com/document/d/1YOP-zv28xcepWtyc1atMIG4_YEnCExA9SdPtOgh_Rys/edit?fbclid=IwAR1n_f85D6KOerGvYQ_P0r-3LZSay-Bv65fGBipMC22ybWberLugl1g33gI “Neoliberalisme”.

 5. Merkwaardig dat het onderzoek naar succesvolle simpele therapieën onder de mat wordt geschoffeld. Je zou er als uitgescholden complotteer bijna wat van gaan denken. Gelukkig maakt het mij serieus geen bal uit hoeveel mensen er overlijden door een nalatige overheid. Ik ben daar tegenwoordig spijkerhard in. Als de simpele burgers strenge onzin willen en zich niet wensen te informeren dan zoeken ze het fijn uit.

 6. Willy, zelfs RIVM opperhoofd van Nederland zegt pcr testen niet zuiver, niet accuraat, New York Times , krant in de V S, reguliere krant geeft aan 90 % testen niet zuiver of accuraat, Groot Brittannië zegt nu als wij geweten wat we nu weten hadden we geen lock down gedaan, meer als de helft v/d testen niet goed, niet zuiver.

  Weet wat je GELOOFT !
  !

 7. De uiterst strenge maatregelen in Victoria (Austr.) maakten van die deelstaat al een politiestaat, met politie en leger overal, om de mensen te controleren. Het Lagerhuis aldaar (met linkse meerderheid) heeft nu een wet goedgekeurd die de regering nog meer mogelijkheden geeft mensen te arresteren. De regering mag extra ‘beambten’ aanwijzen (kunnen burgers zijn) die ook het recht krijgen tot arresteren, opsluiten, het afnemen van eigendom en het binnenvallen van huizen en bedrijven zonder speciaal huiszoekingsbevel.
  Tevens krijgen deze extra beambten het recht mensen te arresteren en op te sluiten, waarvan het vermoeden (!) bestaat dat deze zich niet aan de gezondheidsregels zullen houden of deze zullen kunnen schenden.
  De wet moet nu nog door het Hogerhuis aldaar. https://www.afr.com/politics/why-i-was-right-about-victoria-s-police-state-20200923-p55yky
  Dit gebeurt in een ‘vrij’ en democratisch land. De mensen zitten er al langer opgesloten dan in Wuhan.

 8. Horecazaken, in deze gebieden mogen voortaan vanaf middernacht, geen nieuwe bezoekers toelaten, en moeten de muziek uitzetten. Een uur later moeten alle gasten vertrokken zijn en de deuren gesloten worden…….. Huh, dit begrijp ik niet. wat heeft muziek uit zetten, met erosolen te maken of te wel besmettingsgevaar.

  En dit vind ik niet eerlijk maar onrechtvaardig, de theaters en concert ontspringen de dans, bah.

  Ook geldt er een verbod op feesten, uitjes en andere groepsactiviteiten met meer dan vijftig personen. Het maakt daarbij niet uit of de bijeenkomst binnen of buiten is. Voor onder meer theaters en concertpodia geldt een uitzondering.

  In Zuid-Holland-Zuid geen aanvullende maatregelen gelden, en ze gaan zich richten op voorlichtingscampagne, en om de jongeren te bereiken, dat gaat het niet worden.

  Je kan de jongeren niet in een kooitje, oftewel kooi stoppen.

  Wat en hoe tegenstrijdig is dit niet van meneer Rutte, kinderen met een snotneus mogen gewoon naar school en eventueel docenten besmetten, dus aan de ene kant doen ze lanconiek, en aan de andere kant wordt je gewurgd door IDIOOTE regels, ik heb er geen andere woorden voor, sorry hoor, voor mijn uitlatingen.

  Wordt Nederland een openbare gevangenis, met onzichtbare hekken, oh, wat trieste de la trieste voor de burgers van ons zo verloren gaande Nederland. Want ik zie niet veel goeds gebeuren, of heb ik een verkeerde bril, want dan moet ik terug naar de opticiën, om te vragen of ze het zicht helderder kunnen krijgen.
  Ik bedoel het niet haatdragend, maar zorgelijk, hoe er met de mensen in ons land wordt omgegaan.

  Fijne middag

 9. @ Tukker: bedankt voor je reactie, de zeventien doden zijn nu wel geste hoor in België en vroeger was dat niet altijd het geval, dus de doden in België zijn wel degelijk covid gerelateerd omdat er nu veel meer wordt getest dan vroeger, daarom ligt het aantal doden nog laag en de besmettingen hoog vooral bij jonge mensen. shalom

 10. @ Maria: 11:11 am. Daar ben ik van overtuigd Maria. Alles wat beschreven staat in Matth. 24 en 25, en de Openbaring van Johannes, zien we gebeuren in deze wereld. Tenminste hen, die zich hebben verenigd met Christus de Messias. Het zal m.i. nog veel verder gaan, dan wat we nu beleven. Maar verwacht Christus wederkomst, dat geeft moed.

 11. Politici, beleidsmakers, captains of industry e.a. die het de afgelopen vijftig jaar voor het zeggen hadden en hun opvolgers in het heden zien momenteel hun ‘zwitserleven bubble’ in gevaar komen nu ze op leeftijd zijn en willen koste wat het kost hun idylle leven en overleven, terwijl de gewone man door mindere levensomstandigheden toch al flink wat jaren van zijn gezondheid inleverde en eerder overleed.
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/4639851/meer-doden-door-luchtvervuiling-dan-door-roken

 12. We denken dat het OMT en het RIVM zich dagelijks het hoofd breken over hoe dit virus “aan te pakken”. Maar ze doen ongeveer hetzelfde als wat tal van andere landen doen. Kennelijk zit er een hogere instantie achter de knoppen en dat moet dan die anonieme WHO zijn.
  Alan Jones in het verre Australië heeft precies dezelfde kritiek op de gang van zaken als b.v. Viruswaarheid, Weltschmertz of deze site. Hij ziet daar dus dezelfde gekte.
  https://www.youtube.com/watch?v=_-0xkNiEFKU

 13. Hubert Luns, econoom en publicist heeft in het herfstnummer van Profetisch Perspectief (Chr. voor Israel) een uitstekend artikel geschreven over de pandemische paniek in 2020. Ook te lezen op de website; eindtijdklok.org en het staat onder: artikelen van Hubert Luns. (heel die pandemie is een vooropgezet plan).

 14. Ben 81 jaar en heb nog nooit in de Corona onzin geloofd.
  Het is pure bangmakerij en de mensen moeten onderdrukt worden,
  Helaas zijn er te weinig nuchtere Nederlanders, mensen wees verstandig en neem geen wat voor injectie ook, het is vergif wat in je lijf komt, of nog erger er zit een chip in.
  Mensen worden bang gemaakt en zijn dan kneedbaar voor allerlei domme en slechte ideeen!
  Wordt nuchter en waakzaam.
  Ben het helemaal eens met dhr.Engel en al die anderen die durven op te staan.Tegen hen zou ik willen zeggen houd vol !
  Mensen gaan dood door angsten en zelfmoorden en dat heet allemaal Corona!

 15. Ik zei het een paar dagen geleden al , men is al te ,ver, ? geindoctrineerd , dat zal heel moeilijk worden om dit denken te veranderen , zelfs als je feiten aandraagt uit het REGULIERE NIEUWS dan lukt het nog niet !!
  Ik maak het in mijn omgeving ook mee , da angst/agressie van mensen : stond in een winkel , vrouw rekende af , ik stond netjes achter de rode lijn en dan nog op een felle, bijtende manier reageren : van afstand houden.
  Er resteert maar een ding : Vanmorgen prediking gehoord , ging over standvastigheid,volhouden in het geloof dat moeten we doen en mijn mening is er rekening meehouden dat je wel eens zou moeten lijden voor je overtuiging/geloof.

  Shalom

 16. Ik zie natuurlijk ook minder mensen en familie en mijn verenigingsleven is op dit moment nul, waarom? Op het café gaan is een risico, met veel mensen bij elkaar komen is een risico, het openbaar vervoer is een risico, waar ben je dan veilig? in de auto, maar je kunt niet blijven rijden. Dus ik neem mijn voorzorgen en blijf voorzichtig, meer kan ik ook niet doen. Shalom

 17. Alles wordt klaargemaakt voor de wereld dictator, de antichrist komt eraan !

 18. Ik ben het niet helemaal eens met het gestelde in het artikel, dat alles genationaliseerd gaat worden. Wat we op dit moment zien, is dat nationale regeringen steeds mer in dienst staan van het grote geld, de mega-corporaties en hun eigenaren. Ik denk eerder dat we toewerken aan een technocratisch communisme, dis een “samenleving” waar de corporaties (kartels en monopolisten) het beleid van regeringen bepalen. De uitkomst is een technocratisch fascisme, dat wil zeggen: volledige onderwerping en knechting van de bevolking, vernietiging van de middenstand en volledige macht en vrijheid voor de top. En uiteindelijk zal er dan inderdaad geen verschil zijn tussen het grote geld en regeringen. Dat is denk ik het verschil tussen de huidige situatie en voorgaande pogingen om het volk onder de knoet te brengen. Het lijkt meer op een technocratisch feodalisme dan op communisme oude stijl.

 19. Beste xander bedankt om mijn post van gisteren rond 8 uur pm niet te plaatsen, waarschijnlijk een vergissing !

  Lees de siteregels omtrent uitschelden. Mod.

 20. Mensen leef toch….
  Laat jullie niet zo gek maken door angst
  Ik zit met veel plezier jullie bijzondere kijk op het leven te lezen. Wist niet dat er zo’n stroming ook bestond
  Bedankt voor het delen. Maar ik zou wel beetje oppassen met de extreem zure, achterdochtige kijk op het leven.
  Pluk de dag luitjes. Ik ga lekker naar het strand met mb kids genieten….ciaoooo

 21. Het is veel erger dan de ddr, met de mobiele telefoons en Windows 10 wordt je continu gemonitord, software filtert de gevaarlijke woorden eruit en komen bij jouw dataprofiel, camera’s waaraan gezichtherkenningssoftware wordt gekoppeld, de 5g die je positie heel exact kan bepalen, gechipt gaan worden samen met vaccins alsof je niets meer bent dan een hond/dier van een eigenaar, alle aankopen in de supermarkt die worden opgeslagen in een digitale databank, eet die wel gezond? Want extreem rijke bejaarden hebben gezonde orgaandonoren nodig, zeer goed te vinden met DNA profielen van burgers, software matige risico analyses van burgers om ze voortijdig ‘ bij te sturen’ het nieuwe morgen is de totale knechting van de burger, we zijn een horige en product tegelijk

 22. @ Richard schreef:
  26/09/2020 om 11:51 pm
  Het doel van de administratieve club met aan het hoofd Mark Rutte is om mensen uit elkaar te drijven. Daar is ergens centraal een afspraak over gemaakt aangezien zowat de hele wereld zo gek lijkt te handelen. Voor de hand liggende oplossingen worden verwezen naar het rijk der fabelen en iedereen die niet de geplande route serieus neemt is verdacht.
  Helaas zal dit in de toekomst veel pijn gaan doen en zullen goede vrienden vijanden worden.
  Maar laat je vooral niet gek maken en blijf zelf nadenken.

 23. @nieuwsopenbaring.
  Bravo! Scherp gezien! Helmut en Marion Lammer ‘Het UFO-experiment – Geheim militair onderzoek naar alienvoertuigen, biochips en futuristisch wapentuig” 1997, blz. 88 :
  (“) In de tijd dat dr. Delgado zijn Stimoceiver uitvond, werden technieken ontwikkeld die het de experimentatoren mogelijk maken om via de neusgaten kleine zenders in de hersenen van een mens te implanteren.
  Intussen is deze transnasale implantatie in de neurochirurgie een erkende methode geworden. Interessant is nu dat ook personen die beweren door ufonauten ontvoerd te zijn, vertellen hoe vreemde wezens kleine objecten via de neus in hun hersenen inbrachten. Dat is belangrijk, omdat deze procedure verder alleen in de neurochirurgie bekend is en het leeuwendeel van de mensen daar niets van weet. Mind control-onderzoekers denken echter dat het hier gaat om illegale implanteringen door mensen van de geheime dienst die als buitenaardse wezens vermomd zijn.’
  Blz. 88 bovenaan : ‘In een geval ontdekte een moeder tijdens een onverwacht bezoek aan een ziekenhuis hoe een team chirurgen en enkele operatiezusters onder leiding van chef de clinique dr. Alm verscheidene elektroden in de hersenen van haar zoontje Bengt inbrachten. Dr. Alm raakte in alle staten toen hij de moeder van het kind ontwaarde en liet haar uit de operatiezaal verwijderen. Die illegaal uitgevoerde herseningreep was voor Bengt het begin van een lange lijdensweg. Hij heeft jarenlang in een psychiatrisch ziekenhuis moeten verblijven, opdat hij van de door dr. Alm aangerichte kon herstellen.’

  Ik herinner me een TV-reportage, 25-30 jaar geleden, bij, ik meen Brandpunt van de KRO. Een moeder uit een Latijns-Amerikaans land ging met haar zoontje naar een ziekenhuis. Ze kreeg haar kind stekeblind terug – omdat een arts de hoornvlies had weggehaald voor transplantatie.

 24. Ja, pas geleden een goede vriend kwijt geraakt door een menings verschil over corona. Er was al enige frictie tussen ons sinds ik mij uit heb gesproken over immigratie, maar nu is het dus helemaal gebeurd. Ik wilde hem de hand schudden maar hij weigerde. Hij wilde mij een elleboog geven, maar ik zei dat hij mij gewoon de hand kon schudden. Hij trok zijn mondkapje op en keek mij met bange ogen aan. Bah! Wat haat ik die kopvodjes! Daarna liet hij zich steeds minder zien. Verzon smoesjes wanneer ik hem belde, en nu heeft hij klaar gemaakt dat hij niets meer met mij te maken wil hebben.
  Ik vind het jammer dat mensen altijd plaatjes op je plakken. Wikken en wegen, oordelen vellen. Pas jij wel of niet in mijn straatje. Voor mij is het enige: Ben jij aardig of ben jij niet aardig. Ik mag jou of ik mag jou niet. Het is jammer dat de beelden die een ander van jou vormt een vriendschap in de weg kunnen zitten. Ik vind dat een grote armoede van geest.

 25. https://www.nu.nl/coronavirus/6080080/meer-gemelde-coronadoden-door-administratieve-inhaalslag-van-ggds.html
  Welja een administratieve inhaalslag? Wie gelooft die bull shit nou nog?
  Ik krijg steeds meer het idee dat manipulatie kennelijk een middel is om de burger angstig te houden. Dat GGD`s er een puinhoop van maken weet zo onderhand iedereen.
  Dus er zijn feitelijk minder doden die te relateren zijn aan Corona.
  Ik lees wat ik wil lezen en dat is dat de GGD`s niet in staat zijn de cijfers te leveren die dit zwalkende kabinet wil. Dus verzint men een list zoals zo vaak. Wedden dat Groen Links NRC lezers die ook geabonneerd zijn op joop.nl dit fantastisch vinden?
  En iedereen die het er niet mee eens is, is een verwerpelijke complotteer natuurlijk.
  Dat is vooral handig als je geloofd in je eigen idiote theorieën.

 26. @ Martin schreef:
  26/09/2020 om 9:59 pm
  Serieus elke ondernemer is blij dat jij zaken met hem wil doen. Als je maar betaald en dat kan nog steeds ook contant, zolang het niet op afstand is. Het kan nog steeds geen kwaad om wat contant geld achter de hand te houden, niet veel en vul het gewoon regelmatig aan tot 100 euro of zo.
  Er zijn plannen om contant geld als wettig betaal middel te schrappen. Op het moment dat dat lukt is de burger onderdeel van een experiment. Op andere terreinen is dat al lang aan de gang.
  Het testen op een virus is zinloos. De mensen hebben juist behoefte aan tips om het immuun systeem zodanig goed te houden dat virussen geen kans krijgen
  De media lijkt te kiezen voor de chaos om de angst er goed in te houden.
  Dat is totaal niet nodig, er zijn hele goede therapieën die ook nog eens niet veel kosten.
  Maar als mensen zich liever bang laten maken dan is dat een keuze.

 27. Een aantal citaten uit het boek van econoom Rein de Vries ‘Revolutie door schuld’. In 2015 schreef hij : Onze eigen vrijheid zal in de toekomst drastisch beperkt gaan worden zodat werkelijke oppositie tegen het beleid van de aristocratische elite steeds moeilijker zal zijn. Ook binnen de westerse landen zelf kan de bevolking steeds vaker als staatsgevaarlijk bestempeld worden en daardoor dezelfde behandeling krijgen als vermeende Al Qaida terroristen.
  Om deze behandeling van burgers mogelijk te maken wordt de (grond)wet van westerse landen aangepast (“)
  Niemand minder dan Hitler vroeg in 1933 aan het parlement om zichzelf voor vijf jaar buitenspel te zetten. Hitler vond dat hij tijdelijke volmachten moest krijgen om maatschappelijke stabiliteit te kunnen garanderen. Zo geschiedde, de maatregelen werden daarna nooit meer teruggedraaid; het parlement was tot 1945 verworden tot een applausmachine.
  (“)
  De markteconomie moet in een soort communistische oligarchie veranderen waar de elite de controle op heeft. (‘”)
  Er zal bij deze transformatie een grote welvaartsoverdracht plaatsvinden van de middenklasse naar de elite waardoor de middenklasse verarmt of misschien zelfs ophoudt te bestaan (“)

  Allemaal achter in het boek te vinden ; ik citeer hier uit de e-book. Dhr. De Vries verwachtte in 2015 de omslag binnen 10 jaar. Een mogelijk konijn die de elite nog uit de hoed KAN toveren is WO3. Want ja, de Nieuwe Wereld Orde moet er komen – hoe dan ook.
  Dan nog hier een gesprek van een uur met Pieter Stuurman :
  https://www.youtube.com/watch?v=9yKBRgXCx5U

 28. https://www.gelderlander.nl/binnenland/administratieve-inhaalslag-ggd-zorgt-voor-vertekend-beeld-coronadoden~a4ad3d1d/
  Ik las al de Volkskrant dat die 38 doden op èèn dag niet klopte!
  Een reaguurder zei ook dat contant geld verboden is en dat is pertinente onzin ik heb vandaag bij de Appie nog contant betaald en pas nog bij de Lidl.
  We moet wel bij de waarheid blijven anders dwalen we af van wat er echt toe doet.
  Men wil misschien wel graag dat je pint maar contant geld is nog steeds een wettig betaalmiddel. Dus betaal gewoon regelmatig contant,laat je niet gek maken.

 29. Xander,

  De coronatesten die worden uitgevoerd zijn wel gruwelijk in het voorhoofd en in het rechter neusgat, je moet daar bij video beelden eens op letten. De coronatest zou wel eens een 5G antenne kunnen zijn om de vaccinatie die de hell code bevat niet te kunnen ontlopen…

  Weigeren is de boodschap tegen elke vorm van sleutel naar de hel.

 30. Er is niet zoveel voor nodig, om te zien en aan te voelen, dat het falikant de verkeerde kant op gaat. Wat triest is dat er echtparen zijn die in deze tijd nog kinderen willen, begrijp me niet verkeerd ben zelf een kindervriend en heb zelf kinderen. Maar voor de kinderen die in deze tijd geboren worden zal het alles behalve een zorgeloos bestaan voor ze worden. Dat vind ik vreselijk voor de kinderen, als je in zo’n ongeorganiseerd land moet worden groot gebracht, en met wat voor ellende ze nog te maken krijgen.

  @ Cefas, ja, ik heb het ook al eerder gezegd dat er veel angst gezaaid wordt, maar vertel dat maar eens aan de kwetsbare lieve oudere mensen, die het al zo zwaar hebben omdat ze van alles mankeren, want die zijn toch overgeleverd aan de overheid, want dat is hun handvat, begrijpelijk.

  Ze kunnen zich beter over de rivierkreeften zorgen maken die ten strijde trekken over heel Nederland en die alles aanvreten, en die zelfs je huis binnen lopen, nou, als je van kreeft houd is het niet verkeerd, dan hoef je niet naar de viswinkel, want dan heb je gratis vis, haha.

  Laten we maar een beetje lachen hoor, want er is zoveel ellende, maar velen zullen het niet aan kunnen en laten zich gek maken door al die regels. Nogmaals die anderhalve meter is niet te doen, dat is al veel keren gebleken, niet alleen bij hun zelf, maar ook bij de bevolking, en het is eigenlijk logisch, want als je iets altijd gewend bent is het moeilijk om het niet meer te doen oftewel af te leren. Maar ook al zouden we er ons er wel aan houden, dan kan je weer besmet raken op andere manieren, zoals ik ook al eerder aangaf via pinautomaten, auto’s, treinen waar mensen op elkaar zijn of iets vast pakken wat een besmet iemand heeft aangeraakt. Ja, waar is het begin en waar eindigt het. En niemand kan zeggen wat er morgen gaat gebeuren, al die cijfers waar ze mee komen zijn nutteloos en niet zuiver. Het lijkt net op een damp die er is en straks weer verdwijnt. Ja, neem de dag en probeer te genieten van de kleine dingen in het leven.

  Ze zitten met de handen in de haren en als het zo doorgaat komen de rimpels er ook snel bij met al die zorgen en problemen, want naar mijn gevoel liggen binnen afzienbare tijd de ziekenhuizen weer overvol en kunnen de verplegers en de artsen de druk niet meer hendelen, ook hierin had ik gezegd dat beter voor personeel kunnen zorgen voordat dit zou gebeuren, maar nee, de euro stonden weer in de ogen en de economie stond weer vooraan de lijst, en zie ze worden weer terug geplaatst, wanneer gaan die ogen open van hun. Terwijl ze beter kunnen zorgen voor een goed salaris voor de verplegers, secu artsen, long en beademingsassistenten, een goed salaris trekt naar mijn idee personeel aan, en zorgen dat er snel scholing kan plaats vinden in deze sector. DENK eerst aan DE BURGERS en dat er goede zorg is, voor als er een dessastreuze noodsituatie komt, dat je goed ingedekt bent, want dit is pas het begin van een vreselijk………vul het zelf maar in voorkauwen is niet in alle gevallen goed, want mij is wel eens gezegd, wie niet wil luisteren, moet maar voelen.
  En dit hele gebeuren zou wel eens heel erg veel pijn kunnen gaan doen.
  nutteloos geklets en regels die niets bijdragen aan een zekere toekomst. Nogmaals niets is zeker in het leven.

  Prettige avond

 31. De inzichten van reaguurders als francois zijn vaak waardevoller dan het artikel zelf!
  Een beetje jammer -vooralsnog- dat waardevolle reacties niet ge-liked en dus gelezen kunnen worden.

  Onder de radar neemt het aantal oplossingen voor wat op ons af stormt parabolisch toe.

  China is gewoon een van de oudste beschavingen! Derhalve denk ik dat we wel iets te duchten maar niets te vrezen hebben.

 32. Ook klassiek om de complotters in de schoenen te schuiven dat zij verantwoordelijk zouden zijn voor de kaalslag in de verpleeghuizen. Ten eerste is het echte complot dat zogenaamde volksvertegenwoordigers de bevolking ten onrechte continue angst aan jagen. Ten tweede is de verschrikkelijke oversterfte in de verpleeghuizen op het conto te schrijven van de heren Rutte en de Jonge. Het opvallend gebrek aan kennis bij deze heren en de ad hoc prutserij als er weer eens overleg was met virologen is de reden dat er mensen onnodig kwamen te overlijden.
  Dat de minister geen verstand hoeft te hebben van allerlei zaken is begrijpelijk. Wat wel triest is, is dat er geen enkele lijn valt te ontdekken in de strategie. Het wordt puur op emotie gestuurd en de mensen wordt onnodig wijs gemaakt dat het virus gevaarlijk is. Dus dat, het vet overdrijven van de sterfte ten gevolge van Covid-19. Terwijl er serieus goede en ook nog eens spotgoedkope therapieën zijn die zeer effectief blijken. Maar daar aandacht voor vragen blijkt voldoende om je in de hoek van de alu hoedjes te plaatsen.
  Ik gun iedere samenleving de problemen die ze zich aan laat praten.

 33. Juist, Willy, blij dat je je ogen open nu hebt , bij die 17 doden is nog maar de vraag of WAT De ECHTE DOODSOORZAAK is

  Shalom, Shalom

  Tukker

 34. Het wordt tijd dat we de criminele overheid eens een toontje lager laten zingen. Wat een leugens allemaal! Gisteren de WHO die voor 2 miljoen griepdoden wereldwijd vreest. Maar als we dat getal al halen dan is Corona vergelijkbaar met een seizoensgriep en zeker geen pandemie. De Spaanse griep met 100 miljoen doden was een pandemie. Ik ben overigens minder somber over de beinvloeding van de bevolking door de overheid. Ik spreek veel mensen die er niets meer van geloven of minstens twijfelen. Dat komt omdat ze in de realiteit om zich heen weinig of niets van Corona merken. Ik huur praktijkruimte in een gezondheidscentrum. Niemand van de artsen en overig personeel draagt een mondkapje en we lopen schots en scheef langs elkaar in de gangen We moeten dan wel weer iets doen wat ik vroeger nooit deed. De klep van de toiletzitting aanraken om tijdens het doorspoelen te sluiten. Juist dat is vies. Net zoals die gore winkelkarren waar door al dat ontsmettingsmiddel een vieze vette laag op zit. Het CBL wil ons dood hebben. Kan niet anders, want bij Albert Heijn zit de kassa medewerkster met blote handen de zegeltjes af te rollen. Maar contant geld is vies en inmiddels verboden om bij je te dragen. Ik hoop dat de verantwoordelijken sans prejudice gestraft worden.

 35. China heeft maar 1 doel en dat is de hele wereld volgens hun eeuwenoude globalisering’s project (Tian-Xin) tot 1 groot China maken! China gebruikt hiervoor de strategieën uit het book Tsun-zu
  waarin beschreven staat dat wanneer men de wereld onder de HEMEL wil heroveren dat men dit op een dusdanige wijze moet doen dat alles zonder het te vernietigen heroverd word. Dit betekend dat alle Technologie en kennis uit het buitenland, (denk hierbij aan kennis over virussen, surveillance technologie en transport etc ) China word binnen gehaald, (denk hierbij aan de millieone studenten die over de wereld uitzwerven om kennis te vergaren) en aan de vele infrastructurele projecten die onder Chinese vlag in het buitenland worden uitgerold, denk hierbij aan (spoorlijnen, havens, elektriciteitsnetwerken, landbouw, etc etc). Zoals Duitsland ooit de snelwegen bouwde om zijn oorlogstuig snel te kunnen verplaatsten, investeert china een veelvoud aan Gates en Soros miljarden aan infrastructuur projecten in het buitenland, wat volgens het Tianxia model ook gewoon China is,….. want alles onder de HEMEL is China, zo staat het geschreven! China is ons voorland, China gebruikt Gates om via Vaccinatie programma’s en microsoft programma’s zijn eigen volk onder permanente surveillance te houden, China laat aan de wereld zien hoe je via Tech-massa-controle een “””Virus-Outbreak”””” snel de baas kan zijn zodat de wereld dit voorbeeld al snel zal volgen. China heeft niet als doel de wereld op militaire wijze te veroveren maar heeft als doel de wereld ideologisch te veroveren (voor China heroveren) zodat de hele wereld uiteindelijk de zelfde ideologie van het communistische China aanhangt ! Als uiteindelijk iedere staat de zelfde ideologie heeft en via Tech-Massa-Controle zijn burgers in bedwang heeft hoeft China dit niet meer te doen en kan het de wereld digitaal gemakkelijk overnemen, met andere woorden, laat anderen met hun kennis jouw pad plaveien zodat jij er met jouw “troepen” gemakkelijk over kunt verplaatsen.
  TianXIa

 36. De piek van 38 coronadoden in één dag
  is in werkelijkheid veel minder groot.
  Van die meldingen bij het RIVM zijn er
  21 afkomstig van de GGD IJsselland,maar
  die laat weten dat er in de afgelopen
  week maar één persoon is overleden aan
  het coronavirus en niet 21.

  Volgens de GGD IJsselland komt de
  verwarring door “een administratieve
  inhaalslag” van het laatste halfjaar.
  Het gaat om mensen die eerder positief
  zijn getest en die nu zijn doorgegeven.

  Als de 21 doden uit de regio IJsseland
  worden afgetrokken van de 38 doden die
  het RIVM meldt,zijn er 17 overlijdens
  vandaag.Dat is iets meer dan gemiddeld.

 37. Ook horen we vaker hoe mensen eerst positief worden getest, en kort daarna negatief.
  Laten we ons dus níet vastpinnen op 1 test. Het lijkt me zeer verstandig altijd een tweede test te laten doen. Hoewel de uitslag niks zegt over infectie. helemaal niks. U heeft een RNA-sequentie die gevonden is. Meer wijst zo’n test niet uit. De mensen voelen zich ook niet ziek.

 38. Toenemend leed in het midden- en kleinbedrijf. Leven op bijstandsniveau. Verhuurders van panden die hun coulance verliezen. De ontslagvergoeding die niet te betalen is. Aan alle kanten klem zitten. Maar zulke mensen willen niet klagen.
  En dit is géén bedrijfsrisico!! Dit wordt aangericht door de overheid.
  Maar de jarenlange hetze vanuit links tegen het bedrijfsleven hebben hun uitwerking niet gemist. Mensen begrijpen maar heel weinig van zulke (familie)bedrijven en hebben geen meededogen.
  Overheid, wat richt u toch aan. Om van de wereldwijde armoede die door dit alles wordt veroorzaakt, nog maar te zwijgen.
  https://www.youtube.com/watch?v=ZwgvRnDOsKE

 39. “Das Leben der Anderen”.
  Film over het leven in de DDR.
  Kan je alvast zien wat je te wachten staat.

 40. Verdeel en heers. Dat wist de filosoof Niccolo Machiavelli, al te verwoorden in zijn werk: ” Il Principe”, de Heerser. Er is dus niets nieuws onder de zon. Helaas gaan we met z’n allen de bietenbrug op…ik ben bang dat het al te laat is, om deze communistische werelddictatuur tegen te houden.

 41. We hebben een nieuwe cultuur en die moet van hogerhand gekoesterd en gecultiveerd worden De Angstcultuur. Angst+Censuur is de opmaat naar totalitaire dictatuur. Velen hebben dat niet door, waarom niet? Het gaat stap voor stap, de aloude salami taktiek.

Comments are closed.