Australisch Lagerhuis stemt in met concentratiekampen voor complotdenkers; Britten zetten leger in tegen corona overtreders

—————————————————————————————————————————————-

Minister De Jonge kondigt aan dat kabinet vanaf volgend jaar ongewenste meningen van social media gaat halen – Paniek Plandemie fase 2: GGD Amsterdam zegt dat ‘volksgezondheid in gevaar is’

—————————————————————————————————————————————-

Het Lagerhuis van de Australische staat Victoria heeft een voorstel van premier Daniel Andrews om burgers die de extreem strenge corona regels overtreden, of meningen verkondigen die de overheid ‘complottheorieën’ noemt, voor onbepaalde tijd in ‘faciliteiten’ – oftewel concentratiekampen – op te sluiten, aangenomen. Ook in Groot Brittannië grijpt de totalitaire tirannie van premier Boris Johnson steeds harder in door het leger te gaan inzetten tegen burgers en bedrijven die zich verzetten tegen de in gang gezette tweede lockdown, die, zoals onze lezers weten, al in de zomer door Europese regeringsleiders werd besloten.

Het gaat steeds harder met de wereldwijde klimaat-corona staatsgreep die tegen de nog overgebleven vrijheden en rechten van burgers en bedrijven is gericht, en waardoor de bestaande economie en welvaart voor een groot deel zullen worden weggevaagd.

BOA’s mogen ‘complotdenkers’ arresteren en laten opsluiten

De extreemlinkse Australische staat Victoria haalde al eerder het nieuws met gewelddadige invallen in de huizen en auto’s van mensen die ervan werden verdacht de corona regels te overtreden. Zogenaamd om de samenleving ‘veilig’ te houden wil de sociaaldemocratische premier Andrews nu willekeurig mensen kunnen arresteren en opsluiten, zonder dat er ook maar enige sprake is van een misdrijf. Zo’n arrestatie mag dan ook worden gepleegd door de Australische variant van een BOA, of andere ‘publieke dienstverleners’.

Ook mensen die openlijk twijfelen aan de genomen maatregelen en aan het officiële ‘pandemie’ verhaal, mogen vanwege het ‘verspreiden van gevaarlijke complottheorieën’ worden opgesloten. Daarnaast komt er een ‘kliklijn’ waarmee mensen die anderen ervan verdenken de regels niet na te leven bij de overheid kunnen aangeven, zodat de overtreders vervolgens kunnen worden gearresteerd.

‘Buitensporig en draconisch’

Een groep van 18 gerespecteerde voormalige rechters en advocaten schreef in een open brief aan de premier dat zijn voorstel ‘ongekend en buitensporig is, en ruimte geeft aan misbruik.’ Advocaat Ross Gillies noemde de wet ‘draconisch’, en sprak er zijn grote zorgen over uit dat ‘op macht beluste’ mensen die geen agenten zijn straks feitelijk naar eigen inzicht arrestaties mogen verrichten.. ‘Dit kan enorm onrechtvaardige situaties opleveren.’

Desondanks is de omstreden wet reeds door het Lagerhuis (de Australische Tweede Kamer) aangenomen. Volgende maand buigt het Hogerhuis (de Senaat) zich erover. (1)

Britse leger gaat politie helpen bij afdwingen tweede lockdown

In Groot Brittannië gaat het hard dezelfde kant op. Mensen moeten weer verplicht thuis werken, de horeca en andere events (zoals bruiloften) zijn verder beperkt met kortere openingstijden en nog minder toegestane bezoekers, publiek bij sportwedstrijden is opnieuw niet meer toegestaan (of zeer beperkt), en bedrijven die weigeren te gehoorzamen kunnen door de politie worden gesloten, die daarbij de hulp van het leger mag inroepen.

Er is een petitie georganiseerd tegen de ‘Coronavirus Act 2020’, die de overheid ‘gevaarlijke macht geeft, zoals het onbeperkt opsluiten van mensen, het afnemen van biologische samples (= verplichte testen), en het mogen overslaan van verplichte medische controle na overlijden’, waardoor doden ogenblikkelijk kunnen worden gecremeerd, en de staat vervolgens zonder bewijs mag beweren dat het om ‘corona’ slachtoffers ging. (2)

Minister De Jonge kondigt DDR-censuur aan

De DDR 2.0 / Stasi censuur-dictatuur begint ook in Nederland op te rukken. Minister Hugo De Jonge heeft de Tweede Kamer laten weten dat het kabinet actief gaat optreden tegen ‘desinformatie’ zodra er een coronavaccin beschikbaar is (vermoedelijk in de eerste maanden van 2021). Naast het verwijderen van ongewenste meningen kondigde hij in samenwerking met het RIVM een pro-vaccinatie propaganda campagne aan.

Nederland zit net als de rest van West Europa in de aanloopfase naar de tweede lockdown, die zoals u weet al in de zomer werd afgesproken, en precies op de voorspelde 18 september begon. De media wakkeren de volkomen ongegronde angst voor het virus dagelijks verder aan met het nietszeggende oplopende aantal ‘besmettingen’, en dreigende ‘overvolle ziekenhuizen’. Ondertussen beginnen bekende figuren zoals burgemeester Aboutaleb van Rotterdam op te roepen om binnen een week tot nieuwe landelijke maatregelen te komen (3).

Voorspelde paniek zaaien volgende stap naar dictatuur

De GGD Amsterdam kraait verplicht zijn eigen ‘Paniek Plandemie’ deuntje mee door vandaag te beweren dat ‘de volksgezondheid in gevaar is‘ , en dat terwijl er landelijk maar iets meer dan 100 IC opnames zijn van mensen van wie gezegd wordt dat ze Covid-19 hebben. Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, waarschuwde gisteren dat we onze ‘veiligheidsriemen maar vast moeten maken. We zitten in precies dezelfde situatie als in maart, of eigenlijk al een stapje verder.’

Kortom: het gaat exact volgens het scenario zoals we al maanden voorspellen. De machthebbers die deze staatsgreep uitvoeren zullen niet stoppen voordat onze economie in 2021-2022 is verwoest, alle vrijheden van ons zijn afgenomen – inclusief het onvervreemdbare recht op de integriteit en autonomie van ons eigen lichaam -, vrijwel al het intermenselijke contact is verboden, normale menselijkheid illegaal is verklaard, en we in een permanente techno dictatuur worden gestort, waarbij die in het voormalige Oostblok vergeleken slechts kinderspel was.

En het trieste is dat de meeste mensen dit nog schijnen te willen ook.

Xander


(1) Daily Mail via Natural News
(2) Armstrong Economics
(3) NOS

Zie ook o.a.:

23-09: Zo kreeg Reichsmarschall Göring het volk mee: ‘Maak ze bang en zeg dat weigeraars een gevaar zijn’
20-09: Jurist Jeroen Pols legt uit dat het Nederlandse volk met de Spoedwet feitelijk vogelvrij wordt verklaard
17-09: Precies zoals voorspeld: Nederland begint vanaf 18 september met aanloop naar tweede lockdown
14-09: Duitsers die quarantaine ontvluchten mogen met vuurwapens worden gestopt (/ Actuele stand van zaken van de wereldwijde staatsgreep naar een klimaat-corona dictatuur / New York Times erkent dat 90% van positief getesten in werkelijkheid virusvrij zijn)
08-09: Conclusie Bureau of Economic Research: Lockdowns, social distancing en mondkapjes hadden NUL invloed op verloopt Covid-19
25-08: Hoogleraar Pierre Capel herhaalt: ‘Kappen met mondkapjes en angstpandemie’ (/ Zelfs statistieken van het RIVM laten zien dat er sinds eind mei geen corona meer is gevonden in mensen met klachten)
22-08: Nederlandse moleculair analist: ‘Er is geen tweede golf, alleen een datazwendel’
17-08: Oud-directeur Instituut Microbiologie: ‘Al 8 weken geen nieuwe Covid-19 gevallen meer’
15-08: De leugen regeert al maanden – Wordt het kabinet bewust misleid door het RIVM?’ (Column Pierre Capel)
11-08: Spaanse krant bevestigt tweede Europese lockdown vanaf 18 september
10-08: ‘Alle landen voor eind september half jaar lang in totale lockdown waarbij leger wordt ingezet’
08-08: Agenda 21 samengevat: ‘De opmars naar een nieuwe wereldorde’
06-08: Statistieken tonen tegendeel aan van Ruttes ‘virus maakt gevaarlijke opmars’ leugen
05-08: ‘Tweede lockdown komt er omdat politici opstand vrezen zodra economie vanaf september instort’
29-07: Gezaghebbende New England Journal of Medicine: Ontsla iedereen die vaccin weigert (/ Mensen die ervoor kiezen om hun eigen lichaam te integreren in het Beest-systeem, worden daarmee zelf een stukje ‘Beest’, en kunnen daarom niet anders dan hetzelfde lot ondergaan.)
15-06: Aanstaande corona noodwet betekent einde democratische rechtsstaat en begin tirannie

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

43

 1. Wat ik niet begrijp is dat er verdeeldheid is binnen het klootjesvolk, maar je dit niet terugziet bij de mensen die belangrijke posities bekleden. Ministers, hooggeplaatste functionarissen binnen de gemeente, justitie, politie, krijgsmacht etc. Allemaal wijzen ze met hun neus dezelfde richting op. Dit is absoluut niet mogelijk, er zou in theorie procentueel gezien net zoveel mensen binnen deze gelederen tegen het beleid moeten zijn. Dus vraag je je af of deze mensen niet al bij voorbaat geselecteerd op hun voorkeur en mening, voordat ze de functie krijgen en/of aannemen. Dit zie je duidelijk terug bij alle burgemeesters. Ze zijn niet door het volk gekozen maar op die positie gebracht door de huidige regering die het nu voor het zeggen hebben. Alleen dit voorbeeld geeft al aan dat we worden bedondert en we eigenlijk geleid worden door een groep criminelen of zich in ieder geval laten betalen door criminelen.

 2. https://www.nu.nl/tech/6080658/onderzoekers-vinden-toch-nog-privacyrisico-in-corona-app.html#coral_talk_wrapper
  De teneur in de commentaren is dat privacy ondergeschikt is aan het probleem.
  Volgens mij is dat het probleem, dat burgers denken dat als ze privacy opofferen dat het virus dan wel onder de duim gehouden kan worden. Volgens mij is het enige dat dan onder niveau is, het kennis niveau en dan lever je dus zinloos je privacy in.
  Apps zijn niet relevant evenals vaccins. Het virus is er en zal iedereen besmetten.
  Dat kan zonder problemen als mensen een goed werkend immuun systeem hebben.
  Dus dient men vitamine D te suppleren, zink in een goed opneembare vorm toe te voegen aan het menu. Er zijn diverse vormen van vitamine C die ook verstandig zijn om regelmatig in te nemen. De therapie nogmaals is simpel inclusief leven zonder te reageren op de aangedikte angst. Goed slapen en voldoende bewegen. Sporten is onzin, bewegen met genoegen gedurende 2 x 30 minuten per is ruim voldoende..

 3. Niets van dat alles, The Great Awaking is aanstaande. Vandaag Bijltjesdag en Bevrijdingsdag tegelijk met de openbaring van de Epstein-papers.

 4. @mod
  Bron van het betreffende filmfragment van aboutaleb/bilderberg is inderdaad Franklin ter Horst; nieuwsbrief van 17-8 2020. Het filmfragment is gemaakt bij de bilderbergconferentie in Dresden in 2016. Wat trouwens ook zeer de moeite waard is het boek van Daniel Estulin (onderzoeksjournalist) De ware geschiedenis van de Bilderberg-conferentie. Hun tentakels reiken ver. Met vriendelijke groet.

  Plaats link van die nieuwsbrief. Mod.

 5. Mijn motivatie om niet meer naar vergaderingen, cafe, of publieke plaatsen te gaan is niet ziek worden of anderen ziek te maken (spijt mij wel egoïstisch )
  Maar ik vind het niet waard voor een vluchtig contact van 1 of 2 uur, dat er achteraf (bv 3 testdagen +1)een caratene achter weg komt van
  10 dagen??? Voor die paar uur
  Trouwens, afgelopen maart was dat nog 20 dagen caratene

  Corona maart was de voorjaarsgriep, corona vandaag is gewoon de najaarsgriep ,geen griepdoden, wel corona sterfgevallen ,duidelijk toch

 6. Tja, de Britten zijn per slot de uitvinders van concentratiekampen (Boerenoorlog, 1902). Dit voorbeeld is gevolgd door hun evenknie, het marxisme in Rusland vanaf 1917.

 7. A.D. 26/9; Er moet een mondkapjesplicht komen in supermarkten, tuincentra, bouwmarkten en restaurants in Nederland. Door het dragen van die mondkapjes raken de Nederlanders zich veel meer bewust van de aanwezigheid van het coronavirus en de noodzaak om de maatregelen na te leven die zijn getroffen om verdere verspreiding van het Covd19-virus te voorkomen.

  We moeten ons meer bewust worden van het Covid19- virus!
  En dan vooral ons gedrag!!! Hahaha t wordt met de dag gekker, muilkorven om en je bek houden. En als je niet mee doet zal je op den duur ook wel worden opgesloten in FEMA kampen.

 8. Ik ben ook anti maatregelen
  Maar bedenk dit
  Bij nog zwaardere maatregelen komt de aap bij rutte en consorten wel uit de mouw, dus houd je aan de regels is mijn motto

  Halve maatregelen en de weerstand van het publiek werkt corona productief en is ingecalculeerd volgens mij

  Vind je niet dan, dat men continue achter de feiten aanloopt, halve maatregelen neemt en net niet genoeg doen om controle te houden
  Tis volgens mij allang weer tijd voor een lock down, maar dat kan natuurlijk niet, anders zijn de besmetting niet te verklaren door de professionals

 9. Iedereen met ‘klachten’ moet thuis blijven, zelfs scholieren. Maar wat zijn die klachten dan? Dat zijn verkoudheidachtige verschijnselen. Zo gek hebben we het nog nooit meegemaakt.
  En de volgende redenering maakten we ook nog nooit mee: Als je niet braaf thuisblijft, ben je schuldig aan de dood van een Covid19-patiënt (alsof er geen gezondheidszorg bestaat!). Ene Peter in de reacties hier redeneerde zo. Dit zou je toch wel een vorm van morele chantage kunnen noemen: De schuld zomaar leggen bij mensen, zonder dat je dit werkelijk kunt aantonen.
  Er zitten heel wat gebeurtenissen tussen iemand die verkouden is en iemand die (vaak al ziek) uiteindelijk wordt genoteerd als een Covid19-dode. Dat is allesbehalve een rechte lijn.

  Maar het wordt voorgesteld alsof er een direct verband is. Dat zou er kunnen zijn bij werkelijk dodelijke en zeer besmettelijke virussen als ebola. Maar bij Covid19 zijn er veel te veel onzekere factoren om van een direct verband te kunnen spreken. Ook mensen die sterven aan de griep, zijn vaak al erg verzwakt. Nooit hebben we grieppatiënten verweten schuldig te zijn aan de dood van andere grieppatiënten. Juist omdat we een goede gezondheidszorg hebben.

 10. @mod, bij nader inzien staat volgens mij dat bewuste filmfragment bij een van de nieuwsbrieven van Franklin ter Horst.

  Kom met de link naar die bewuste nieuwsbrief. Mod.

 11. Zeeuwse 25/09/2020 om 7:46 pm

  Dat is zeker een punt! We kunnen eigenlijk alleen nog maar met deze wanorde afrekenen door heel goed na te denken over op wie we volgend jaar stemmen, als dat überhaupt nog mogelijk blijft.

  Wel kunnen we zoveel mogelijk zaaien. Waarheid zaaien, zodat mensen wakker worden en gaan inzien dat ze worden bedrogen. Ik was jarenlang bang om mijn mond open te doen, bang voor mijn kinderen en wat ze ermee zouden kunnen doen wanneer ik in opstand kwam.

  Nu ben ik niet meer bang en een eigen website begonnen, om weerwoord te geven en mijn steentje, hoe klein ook, bij te dragen. Ik ben niet bang meer voor mijn kinderen maar juist OM mijn kinderen! Hoe meer mensen meedoen, des te meer tegenwicht geven we aan die dictatuur.

  Daarom: verspreid de waarheid, hoe dan ook. Deel links nar Xander, Weltschmertz, Jensen, Dieleman, mijn site en al die andere kritische bronnen. We verschillen onderling, maar vechten allemaal voor de waarheid! De waarheid overwint!

  Mijn site (zonder inkomstenbron, puur idealisme): https://www.de-gezouten-waarheid.nl/

 12. Wie van de huidige regering, van de burgemeesters en van de verdere corona-figuranten hebben instructies ontvangen op Bilderberd-conferenties?

 13. @mod, een paar maanden geleden kreeg ik een filmpje onder ogen gemaakt met een telelens, waarin twee auto s geparkeerd stonden voor een hotel waarbij koffers werden uitgeladen en duidelijk aboutaleb, rutte, w.a, maxima en ik meen of kaag of ollogren te zien was. Het uitladen van de koffers was nogal een nerveus gedoe. Bijkomend commentaar was, dat het een bilderberg bijeenkomst was. E.j bron zou de bron kunnen zijn, maar dat weet ik niet meer zeker.

  Zonder bron, kunt u niet zulke reacties schrijven. Stel dat iemand u zou beschuldigen op het internet, zonder bron !!
  Zoek de bron op, dat is wel zo fair naar betrokkene toe. Mod.

 14. Lees het boekje : “Naar de 21ste eeuw” van professor Bernard Lievegoed en je weet wat er werkelijk gaande is !

 15. Eerst haalden ze staatsongewillige figuren op.
  Maar ja, ik ben niet staatsongewillig…
  En toen haalden ze politieke tegenstanders op.
  Maar ja, ik ben geen politiek tegenstander…
  En toen haalden ze Joden op.
  Maar ja, ik ben geen Jood…
  En toen haalden ze homoseksuelen op.
  Maar ja, ik ben geen homoseksueel…
  En toen haalden ze zigeuners op.
  Maar ja, ik ben geen zigeuner…
  En toen….. haalden ze mij op.
  Ohoo….en niemand deed of zei iets………….

 16. In Mijn omgeving wacht iedereen met Smart op het vaccin, velen hopen ook op nog strengere maatregelen.
  Onbegrijpelijk 😢

 17. RTV noord vandaag:

  25/09/2020 11:49
  “Geen coronapatiënten meer op de ic
  Er liggen momenteel geen mensen met het coronavirus op de intensive care-afdeling in Groningse ziekenhuizen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Acute Zorgnetwerk van Noord-Nederland. Donderdag lag er nog wel een coronapatiënt op de intensive care.
  Op de verpleegafdelingen in de Groningse ziekenhuizen liggen momenteel drie mensen met het coronavirus. Dat zijn er twee meer dan donderdag”.

 18. Een volk krijgt de regering die het verdiend , als mensen op 17 maart 2012 niet massaal tegen deze bende zwendelaars in Den Haag stemt , krijgen ze wat ze verdienen , een totale dictatuur .

 19. Dït soort mensen horen in een opvoedkamp en niet de mensen die in vrede met elkaar willen leven en wonen.
  Het zijn gewoon een stelletje narcisten met elkaar waarbij zelfverrijking de hoofdmoot schijnt te zijn.

 20. Cefas 3.35 uur Aboutaleb was een gast in een Bilderberg meeting dat kun je zo opzoeken ik geloof enkele jaren geleden, dat weet ik niet meer precies maar ik heb de foto’s gezien samen met Willem-Alexander en Rutte o.a.

  U stelt dit dus u zoekt de bron. Mod.

 21. De rechters hebben al jaren geleden hun edelachtbare status ingeleverd en de politie solliciteert naar hun oude (bij) naam schobbejakken. Langzaam maar zeker verliest de medische wereld via mee- eten van de Coronazwendel de koosjere staat, waardoor zij eeuwenlang de krenten uit de pap hebben kunnen pikken. Ga zo door dokter en gij zult spinazie eten!

 22. En, alsof – het – nog – niet – ‘genoeg’ is ….. gooit de friday for future beweging nog olie op het vuur. Genoeg is niét genoeg ; de hele wereld moet op de schop. Bent u niet vóór onze beweging dan bent u tégen ons. Dit ondanks duidelijk aanwijsbare vermindering CO II uitstoot, nog te weinig faillisementen (werknemers) en oplopende staatsschulden, nog te weinig regelgeving …. , te weinig politie en te weinig slachtoffers, stijgende prijzen en dramatische uitbreidingen van militaire uitgaven …. . Onder druk wordt alles vloeibaar moet de gedachte zijn, alle contra’s ‘het putje in’ . Dat de mens een kudde dier is, is mij al langer bekend. Maar dat deze hele (verdomde) kudde zich volledig laat hersenspoelen en tegen beter weten in zich laat ringeloren door uitzichtsloze opgedrongen desastreuze ‘veranderingen’ in het totale leefklimaat, schijnt óók nog getolereerd te worden. De ‘waarheid’ van vandaag is de waanzin van morgen, een kort zinnetje die de werkelijkheid van de ‘dagelijkse’ idioterie weergeeft.
  Én er staat ons nog wat te wachten …. het kan bijna niet anders. Een enorme massa (!) is in beweging gezet en groeit nog steeds en is niet, nog niet, tot stilstand te brengen. Integendeel, deze massa dendert maar door. Alles en iedereen die tegenwerkt zal ten gronde worden gericht. We staan er bij en kijken er naar, iedere dag weer opnieuw. Hoe zou dát nou komen ? ….
  Lees het boek van Elias Canetti over massapsychologie .

 23. Die laatste zin is zo schokkend.
  Dat mensen werkelijk geloven dat anderen een dienst wordt bewezen met zulke draconische maatregelen.

 24. Ik weet niet waar dit op uitloopt, maar veel mensen keren zich tegen deze maatregelen.
  Waarschijnlijk keert het tij op tijd, als Trump herkozen wordt. Dit zal in europa een grote boost geven aan demonstranten die tegen het nieuwe normaal zijn.
  Ook hier zijn ze in paniek, want ze merken dat het hen niet lukt. De jonge kan censureren, maar de bevolking vindt wel andere wegen.

 25. Ja als makke schapen lopen ze uit zichzelf al richting de slachtbank en leggen hun koppies op het blok, en zijn ook nog trots op zichzelf. Diegene die dat niet willen vinden ze maar dom en asociaal.

 26. Alles om de werelddictatuur in te stellen van de NWO. Hiertoe is al 100den jaren geleden besloten. Uitvoerders: de EUSSR, Bilderberg, laffe nationale regeringen, de illuminati, en figuren als Soros. Ik stel mijn vertrouwen op Jezus.

 27. Ik ben blij/dankbaar dat ik een hele goede “levensverzekering ” heb : geloof in de Here Jezus Christus /in Zijn volbrachte werk aan het kruis. Reden : Ik denk dat dat het enige is wat nog over zal blijven : relatie met de Here Jezus
  Dat kan niemand van mij afnemen Neen, ik ben niet veranderd van mening; in principe heb ik nog steeds dezelfde strijdlust/ mentaliteit .
  MAAR ik zie ook om mij heen hoe mensen/denken/reageren ; veel mensen zitten in een cocon van angst , zitten daar al 6 en een halve maand in en dat wordt alleen maar heviger/sterker.
  Vraag : Kunnen ze er nog uit komen , gevangen door de angst, verlamd in hun denken ??
  Ik ben bang dat heel veel mensen hier niet meer uit kunnen komen; ik zie zelfs op deze site mensen die geloven wat
  de overheid/medische zorg enz. zegt in de reacties
  Mensen, als de spoedwet er is in Nederland dan is het OVER, definitief OVER , dus blijf reageren nu het nog kan

 28. Abouthaleb is ook lid van de Bildelbergers, Bron ? Mod. dus zo gek is het niet met deze voorstellen. Het vierde rijk wordt momenteel opgetuigd na de opkomst en ondergang van het derde rijk van Hitler. Ook de ondergang van het vierde rijk is al lang geleden voorzegd in de Bijbel met de wederkomst van de Messias, voor die tijd komt er een diepe duisternis waar we nu wereldwijd mee te maken gaan krijgen.

 29. Dit ganse verslag kon in één zin samengevat worden … de laatste.
  Het volk heeft de leiders die het verdiend.

 30. Zitten we terug in de tijd van Nazi Duitsland ? Ook in België spreken de wetenschappers van een te laks beleid, de ziekenhuizen zijn aan het vol lopen, gaan ze ons ook opsluiten, in onze kelder misschien? En de Britten zijn die nu zot geworden? Misschien is het niet zo gezond om op een eiland te wonen, in Schotland lopen er zelfs mensen rond met rokken en doedelzak ! je weet toch waarom de Vikings Schotland niet hebben veroverd? Wel ze vonden de Schotten verwijfde venten met hun rokken. Neen we gaan echt naar een dictatuur ! shalom

Comments are closed.