Tijdens SARS-1 werd 110.000 dollar boete gezet op promoten mondkapjes als bescherming

In 2003 kregen Australische toeristen die mondkapjes wilden dragen nog te horen dat dit nauwelijks zin heeft, omdat je ’16 lagen nodig hebt voor 95% bescherming’. (Afbeelding: (3)).

—————————————————————————————————————————————-

‘Je doet het voor de ander’? Mondkapjes werken maximaal 20 minuten, en Florida bewijst dat ze eerder averechts werken – ECDC: We hebben geen bewijs, maar blijf ze toch maar dragen

—————————————————————————————————————————————-

Tot het begin van 2020 waren er in de loop van de tijd al diverse wetenschappelijke onderzoeken verricht naar de werking van mondkapjes tegen de verspreiding van virussen. In niet één onderzoek kon die worden aangetoond. Toen kwam corona, werd alle wetenschappelijke kennis binnen no-time overboord gekieperd, en werden ze uiteindelijk zelfs verplicht gesteld. Tijdens het SARS-CoV-1 virus ging het in 2003 in Australië nog heel anders. De overheid zette toen een maximale boete van 110.000 dollar op het promoten van mondkapjes als bescherming. Waarom? Omdat zodra een mondkapje vochtig wordt, de vermeende effectiviteit volledig verdwijnt. Dat gebeurt volgens professor Cossart van de afdeling Infectieziekten (Universiteit Sydney) al na 15 tot 20 minuten.

Burgers hing een boete van 22.000 dollar, en bedrijven zelfs van 110.000 dollar boven het hoofd als ze de werking van mondkapjes overdreven. ‘Ik weet zeker dat iedereen het ermee eens is dat het on-Australisch is om te profiteren van de angsten en bezorgdheden van de mensen,’ onderbouwde toenmalig minister Reba Meagher de invoering van de boete.

Let wel: het ging hier vooral om de FFP2 mondkapjes, die nu in steeds meer landen in Europa worden gepromoot als een ‘nog betere bescherming’ tegen het coronavirus. FFP2 kapjes hebben 5 lagen, maar in tegenstelling tot de bekende blauwe kapjes een zeer kleine ‘ademruimte’, omdat het materiaal niet rechtstreeks tegen neus en mond geplakt zit.

‘Je doet het voor de ander’? Kapjes werken maximaal 20 minuten

Van FFP2 mondkapjes wordt beweerd dat ze behalve je omgeving ook jezelf beschermen. Door de veel goedkopere blauwere mondkapjes is het iets makkelijker ademhalen, maar deze zouden alleen de omgeving ‘beschermen’, en niet jezelf. (‘Je doet het voor de ander.’)

Dat dit je reinste volksbedrog is, was dus al bijna 18 jaar geleden in Australië bekend. Een deel van de bevolking maakte zich toen grote zorgen over het SARS-CoV-1 virus, waar het huidige SARS-CoV-2 virus van afgeleid zou zijn. (Volgens sommige onafhankelijke experts gaat het feitelijk om één en hetzelfde coronavirus, met enkele mutaties. Coronavirussen muteren nog sneller dan influenza virussen.)

‘Deze kapjes zijn enkel effectief zolang ze droog blijven,’ zei professor Yvonne Cossarts van de afdeling Infectieziekten van de Universiteit van Sydney. ‘Zodra ze verzadigd raken met het vocht in je adem, stopt hun werking, en laten ze de druppeltjes door.’ Dat gebeurt volgens haar al na 15 tot 20 minuten. Iedere maximaal 20 minuten zou zo’n mondkapje dus moeten worden vervangen. (Een standaard blauw mondkapje heeft slechts 2 of 3 lagen, en is daarom nog sneller verzadigd).

‘Ze stellen alleen mensen een beetje gerust’

Desondanks was er een stormloop op de winkels door mensen die per se mondkapjes wilden dragen. ‘Op het moment hebben we ze niet meer,’ verklaarde John Bell van de Pharmaceutical Society of Australië, die op dat moment een apotheek had in Sydney. ‘We konden er de afgelopen dagen namelijk niet meer aankomen. In het begin was het ongelooflijk, toen kwamen er constant mensen binnen.’

‘Ik denk dat hun werking marginaal is,’ vervolgde hij. ‘Op een bepaalde manier stellen ze mensen die denken dat ze zoveel mogelijk doen om besmetting te voorkomen, een beetje gerust.’

Dat was ook de houding van veel toeristen in dat jaar. Rosemary Taylor kwam in april 2003 terug van twee weken vakantie in Shanghai. Samen met haar reisgenoot Joan Switzer had ze tijdens de terugreis mondkapjes gedragen, hoewel ze waren gewaarschuwd dat dit nauwelijks zin heeft. ‘Ons werd gezegd dat je 16 lagen nodig hebt om 95% bescherming te hebben,’ zei Taylor. (2)

Wij hopen dan maar dat deze uitspraak 18 jaar later niet zal worden aangegrepen om het gelijktijdig dragen van minimaal 5 of 6 blauwe mondkapjes verplicht te stellen. Het afgelopen jaar heeft helaas aangetoond dat dagelijks ingepompte angst iedere vorm van logica, gezond verstand en nuchter nadenken uitschakelt. ‘Ze’ zijn er dus gek genoeg voor.

Florida bewijst dat mondkapjes eerder averecht werken

Bovendien laten recente statistieken zien dat mondkapjes eerder averechts werken. In Florida mogen de counties (provincies) zelf bepalen of ze een draagplicht handhaven. Wat blijkt: in de counties zonder draagplicht is het aantal veronderstelde besmettingen duidelijk lager dan in de counties waar de mensen wel mondkapjes moeten dragen:

‘Je doet het voor de ander’? Nou, niet dus. Want die ander raakt eveneens sneller besmet door datzelfde vermaledijde mondkapje (er even vanuit gaande dat de officiële cijfers kloppen). Waarom worden ze dan toch gedragen? Misschien enkel om de boodschap af te geven ‘kijk, ik ben bang, dus ik ben goed bezig’?

ECDC: We hebben geen bewijs, maar blijf ze toch maar dragen

Zelfs het Europese Centrum voor Ziektepreventie- en Bestrijding (ECDC) zegt dat het bewijs van de effectiviteit van (niet medische) mondkapjes ‘schaars’ is, en er nog altijd niet één onderzoek werd verricht waarin de werking van niet-medische kapjes werd vergeleken met medische varianten en het dragen van helemaal geen mondkapje. De studies die wel werden verricht naar niet-medische mondkapjes laten ‘inconsistente resultaten’ en ‘conflicterend bewijs’ zien. (Zie bijvoorbeeld: 08-11: Grootste studie naar mondkapjes ooit toont aan dat ze niet of nauwelijks helpen, en 14-10: (/ Mondkapje komt neer op het proberen tegen te houden van fruitvliegjes met kippengaas, en beschermt noch jezelf, noch anderen’).

Conclusie van het ECDC: ‘Effectiviteit mondkapjes bij preventie van Covid-19: Laag tot gemiddeld (schatting); Zeer gering (bewijsbaar).’ Oftewel: we schatten dat ze een klein beetje kunnen helpen, maar hebben daar geen bewijs voor (1). Met andere woorden: we doen maar wat.

Over de FFP2 kapjes zegt het ECDC enkel ‘zeer beperkte wetenschappelijke data’ te hebben, die ‘geen aanleiding geven voor verplicht gebruik in plaats van andere mondkapjes.’ Bovendien wordt gewezen op de ‘mogelijk nadelige uitwerkingen in verband met de verminderde ademhalingsactiviteit.’ (1)

Die is er bij de blauwe mondkapjes overigens ook al; uit metingen is gebleken dat het ingeademde CO2 niveau al na enkele minuten zo’n 1000 keer hoger dan normaal is. Een langdurige verminderd zuurstofgehalte in het bloed kan ernstige gevolgen hebben voor de algehele gezondheid, en maakt zeker mensen die toch al zwakker waren nog kwetsbaarder. (Lees bijvoorbeeld ook: 16-02: Zweedse stad verbiedt dragen mondkapjes op school vanwege grote risico’s en ontbreken wetenschappelijke bewijs).

18 jaar geleden hield men het hoofd nog koel, waarom nu dan niet?

In 2003 was de bevolking eveneens bang voor een SARS coronavirus, maar toen hield de overheid nog het hoofd koel. Er werd geen angst gezaaid, er kwamen geen lockdowns, geen social distancing, geen mondkapjes, geen avondklokken – en het virus ebde net zo snel weer weg. Nu kwamen die strenge maatregelen er wèl, maar nog steeds moeten we allemaal doodsbang blijven voor het gevreesde virus, dat in de statistieken niet erger is dan een gewone griep, en in realiteit slechts gevaarlijk blijkt voor een minimaal percentage achter de komma van kwetsbare groepen, zoals ouderen en mensen met onderliggend lijden of chronische ziekten en andere aandoeningen.

Laten we net als in Australië in 2003 die mensen dus extra beschermen en verzorgen, en de rest van de maatschappij weer zo snel mogelijk laten terugkeren naar normaal. En laten we eindelijk accepteren dat coronavirussen er net als influenzavirussen altijd al geweest zijn en nooit meer zullen weggaan. Als we elk jaar voor een van de circa 30 virussen die iedere winter rondwaren weer in lockdown gaan, dan zullen zowel samenleving als economie binnen zeer korte tijd in een diepe afgrond worden gestort, en zal het aantal veronderstelde virus slachtoffers volledig in het niet zinken bij de ellende die dan zal zijn aangericht, en die dan wel eens onherstelbaar zou kunnen zijn.

En dat kan toch nooit de bedoeling zijn?

 

Xander

(1) Epoch Times
(2) Sydney Morning Herald
(3) Afbeelding (onbewerkt): Juraj Varga , Pixabay 

Zie ook o.a.:

25-02: ‘Nieuw Nürnberg tribunaal in voorbereiding tegen WEF en politieke veroorzakers Covid-19 crisis’ (/ Corona lockdowns, social distancing, mondkapjes, avondklok, testen en vaccinaties ‘grootste onrechtmatige zaak aller tijden en grootste misdaad tegen menselijkheid ooit’)
20-02: Dit land vergat Covid-19 vanaf de zomer compleet en deed niets (/ ‘Het is alsof er niets is gebeurd, alles zit weer vol’)
19-02: Peer-reviewed studie: ‘Covid dodental minstens 1600% overdreven’
16-02: Zweedse stad verbiedt dragen mondkapjes op school vanwege grote risico’s en ontbreken wetenschappelijke bewijs
16-02: Professor Pierre Capel: Kinderoffers waren toch verleden tijd? (/ Maatschappij verschuilt zich achter een stel dwazen)
01-02: Medische tirannie: Amerikanen moeten in Openbaar Vervoer nu twee mondkapjes dragen
28-01: Experts zeggen dat we nu twee, drie of misschien wel vier mondkapjes moeten dragen
20-01: Sperrzeit na 76 jaar terug: ‘Hoe het klokje thuis tikt, tikt het niet voor het virus’
19-01: Academische prognoses omgerekend: 66.600 doden in Nederland door lockdowns
17-01: Peer-reviewed Stanford studie vindt geen enkel bewijs dat lockdowns helpen, ook niet in Nederland

 

2020:

17-12: Open brief Nederlandse huisarts aan politiek: ‘Dit kabinet heeft wetenschap en humaniteit in de ban gedaan’
12-12: Docu ‘Covid-19 – The System’: ‘Documenten bewijzen dat media opdracht van regering kregen om angst te zaaien’
08-11: Grootste studie naar mondkapjes ooit toont aan dat ze niet of nauwelijks helpen
07-11: Hoogleraar Capel: ‘Zet je angst bij de vuilnisbak’ (/ Ook in november blijken alle maatregelen (1,5 meter, lockdown, mondkapjes) nog steeds helemaal niets uit te maken)
22-10: Avondklok pure nonsens, is bedoeld om volk voor te bereiden op bankencrisis lockdown’ (Mondkapjesplicht, anderhalve meter en straks mogelijk ook avondklok om te testen hoever het volk zich met zinloze maatregelen laat onderdrukken)
14-10: (/ Mondkapje komt neer op het proberen tegen te houden van fruitvliegjes met kippengaas, en beschermt noch jezelf, noch anderen’)
23-09: Zo kreeg Reichsmarschall Göring het volk mee: ‘Maak ze bang en zeg dat weigeraars een gevaar zijn’
08-09: Conclusie Bureau of Economic Research: Lockdowns, social distancing en mondkapjes hadden NUL invloed op verloop Covid-19\
25-08: Hoogleraar Pierre Capel herhaalt: ‘Kappen met mondkapjes en angstpandemie’ (/ Zelfs statistieken van het RIVM laten zien dat er sinds eind mei geen corona meer is gevonden in mensen met klachten)
24-08: Verplichte vaccinaties zijn volgens de Nürnberg Code misdaden tegen de menselijkheid 
20-08: Top corona expert Zweedse overheid: Heel gevaarlijk te denken dat mondkapjes bescherming bieden
21-06: Hoogleraar Immunologie Pierre Capel: Cijfers bewijzen dat coronamaatregelen volkomen flauwekul zijn

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

38

 1. @Lies

  Dat het publiek er om vraagt is natuurlijk ook een bekende tactiek. Ze overspoelen je 24/7 met angst, er worden “opinie” stukken en fakepolls gepubliceerd alleen maar bedoeld om het narratief te sturen en dan zeggen zij dat het publiek er om heeft gevraagd. Als de media vanaf dag 1 gewoon gezegd had wat er echt aan de hand was dan zou niemand in Nederland smeken om maatregelen.

 2. goed artikel dit, ik heb zelf het ECDC rapport gelezen, en ik kan instaan voor dit verhaal
  ik zou het graag op onze site willen plaatsen http://www.ademvrij.NU
  kan ik hiervoor toestemming krijgen? alvast dank!
  Karel Beckman, voorzitter Nationaal Comité tegen Verplichte Mondkapjes

 3. Ook zo volledig ridicuul als je op twitter leest: “Het volgende materiaal bevat mogelijk gevoelige content”. Je weet dus niet wat er zich achter die waarschuwing bevindt en vanzelf denk je aan gruwelijke beelden.
  Ga je dan toch kijken, zie je vreedzame mensen wandelen in de lentezon. Zie je wandelende mensen langs een rivier. Zie je grafieken die duidelijk een dalende lijn vetonen.
  Hoezo, is zulke content “gevoelig”????
  Er zit kennelijk bij twitter een ploeg klaar met de schaar, die alles wat t]indruist tegen het overheidsbeleid, voorzien van een waarschuwing. Dit bedrijf groeide op in de VS, het land van de vrijheid. Maar meneer TWITTER lijkt gekozen te hebben vóór de lockdowns van alle overheden. Twitter heeft kennelijk een mening, terwijl je dacht dat twitter een neutraal platform was (net als de postbode). Sowieso vind ik dat twitter een waardeloos medium dat uitnodigt tot goedkope kretologie. Maar ik lees wel graag mee met wat bij Jan B Hommel, Stefan Hockertz en Ivor Cummins wordt geplaatst. Zelf zit ik niet op tsjilpende forum.

 4. @mo 2.28
  Hoe corrupt is het gerecht ?
  Antwoord , kijk naar de Amerikaanse verkiezingen die een seniele trekpop als president hebben voortgebracht, en waar het ( omgekochte of gechanteerde )gerecht simpelweg weigerde om iets te ondernemen !
  Zal nu niet anders zijn

 5. Terwijl wereldwijd de cijfers zich gunstig ontwikkelen in een duidelijk neerwaartse spiraal, blijven die overheden hele takken van onderzoek volledig negeren. Ze blijven op de automatische piloot en versterken zelfs de druk. Dit is zó absurd, dat je vanzelf gaat vermoeden dat er een andere agenda meespeelt.
  In Nieuw-Zeeland wordt een complete stad weer op slot gedaan n.a.v. één “besmetting” (of de man ziek was, of dat de test wellicht een foute uitslag gaf, dat horen we niet).
  Dit heeft duidelijk helemaal NIETS meer te maken met proportionele maatregelen. En daarmee overtreden die overheden hun eigen wetten die altijd de eis van proportionaliteit hebben.
  Gelukkig bestaan er nog politieagenten die niet als leeghoofdige robots normale burgers tegen de vlakte werken. Agenten die nog een vorm van geweten hebben. Maar ook zij komen binnen de teams in een moeilijke positie, want er zijn ook diehards die keihard optreden, waarvan sommigen zelfs een zgn. “dwarse” collega verlinken. https://nieuws.nl/algemeen/20210301/ik-werk-niet-bij-de-politie-om-hard-tegen-mensen-op-te-treden-die-normaal-menselijk-gedrag-vertonen/
  Intussen zijn er grote demonstraties tegen de vrijheidsberoving in heel Europa. Ik krijg niet de indruk dat het NOS journaal ons daarover goed informeert (ik kijk niet naar dat journaal, dus weet ik het niet zeker). Mevrouw Halsema (groot voorstander van het demonstratierecht) ziet het echter nog steeds als haar plicht vreedzame mensen van het Museumplein te verjagen met een enorme politiemacht. Je vraag je af of die politiemachten niets beters te doen hebben.

 6. Wereldwijd begeven we ons op een zeer hellend vlak. Er wordt serieus gewerkt aan een vaccinatie paspoort waarvan natuurlijk ook zal worden beweerd dat de mensen het willen. Gelukkig heeft D66 het referendum afgeschaft dus kan men u alles wijs maken.
  Gaan we op die manier iets bereiken? Dat weet ik wel zeker van niet en is ook helemaal niet het doel. Over wat dan wel het doel is heb ik geen idee. Maar de geschiedenis lijkt zich te herhalen met weer de Duitsers als aanstichter van alle ellende. Wel miljoenen kanslozen potentiële probleem gevallen willen opnemen, maar evengoed ook een maatschappij wensen waar verschil is op basis van een zeer bedenkelijk vaccin.

 7. Ursula von der Leyen, de ongekozen president van Europa gaat onderzoeken of het technisch mogelijk is om een corona-ausweiss te realiseren om aan te geven dat mensen zijn geinjecteerd met een coronavaccin. Hoe hypocriet, ze weet natuurlijk al lang dat het technisch mogelijk is. De enige reden is dat ze die vermaledijde ausweiss stap voor stap wil invoeren. De rest zal op termijn worden uitgesloten. De jaren 40/45 herleven maar zullen kinderspel zijn van wat gaat komen.

 8. Comerius, naar mijn idee is uw goede raad, de Allerbelangrijkste op deze site geschreven!
  Inderdaad, Jezus Zelf zegt immers: Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven…Niemand komt tot de Vader dan door Mij…

 9. Nog even, en dan hangt je smartphone met europees vaccinatiepaspoortapp voor je neus.
  Kan je ermee door europa reizen, kan je er ook mee naar een concert, stadion en supermarkt.
  Als je de telefoon niet vergeet en de batterij niet leeg is.
  Europa heeft dan (automatische digitale) binnengrenscontroles.
  Maar wij bij een studentenfeest zijn van de autoriteiten af die dan niets meer te mekkeren hebben, tenzij de lage beschermingsgraad van vaccins eerst wel goed was om de vaccinatiecijfers omhoog te krijgen, maar dan een probleem worden wegens mogelijke kans op besmetting. Afhankelijk van het soort en het virusvariant is die kans nog altijd tussen de 10% en 90%.

 10. @Xander en Monica. Er is voortdurend storing bij Mijndomein. Echt iedere dag moet ik verschillende keren deze pagina oproepen voordat hij in beeld komt. Krijg steeds een 403 foutmelding. Maanden geleden heb ik al geadviseerd met deze provider te breken. Hebven wij en vele anderen ook gedaan. En nog iets geks. Nadat we ons account hadden beeindigd kon het account niet uit de lucht omdat ze, naar eigen zeggen, het account 7 jaar on line moeten laten voor de belastingdienst. Omdat dit onzin is (je kunt de admin gegevens toch ook off line bewaren) zijn we met stappen gaan dreigen. Pas daarna haalden ze het account off line. Mijndomein is erg instabiel. Het is niet aan mij om Xandernieuws te beinvloeden maar het zou beter zijn om een andere host te zoeken.

 11. Inderdaad werken mondmaskers? Gen kat die het weet. Wat ik wel weet het brengt veel geld op ook met die boetes. De gemeenten in België kunnen niet meer investeren in hun infrastructuur, en weet je waarom? Er komt te weinig geld binnen, velen zijn werkloos. Je moet in België of Vlaanderen zo je wil is met de fiets rijden, levensgevaarlijk, hier zijn gewoon geen fietspaden of ze zijn veel te klein, weeg maar eens 100 kilogram!!! Shalom

 12. Een tijdje geleden heeft er ook een artikel gestaan op jouw site Xander dat Florida vergeleken met de overige staten uit de pas van de NWO loopt. Zo is het leven daar als voor de crisis normaal, geen mondkapjes en geen no-distancing. Ze kennen daar veel minder besmettingen dan in de overige staten. Door wie laten politici zich leiden? Door geld en macht.

 13. Er schoot me ineens iets te binnen met betrekking tot de vaccinatiepaspoorten en testbewijzen.

  Mijn vader reisde vroeger veel voor zijn werk en nam ook nog wel eens iets mee de grens over dat verboden was (geen drugs, maar ‘onschuldigere’ smokkelwaar zoals sigaretten en drank).

  Hij had standaard geld in zijn paspoort zitten, volgens mij een briefje van 25 gulden. En hij is altijd zonder problemen iedere grens gepasseerd.

 14. Vragen over het vaccin beantwoord door Jaap Dieleman:

  https://www.heilbode.nl/artikelen/9596/vragen-over-het-vaccin.html

  Bijvoorbeeld de eerste vraag:
  1: Is het huidige vaccin de opmaat naar “het teken van het beest” zoals voorzegt in de Bijbel? Antwoord: ja!
  – Palisade Microneedle, News Break link
  – NIH National Center for Biotechnology Information
  – “Creating Self-Illuminating Quantum Dot Conjugates” link
  – Scientific American – Luciferase Quantum Dot Tattoo link
  – Georgia Tech YouTube video – Quantum Dot Microneedle Patches link
  – American Fronline Docters – Dr. Simone Gold link

 15. Omdat ik alergisch ben zet ik mijn mondkapje op als ik bijv. de stofzuigerzak moet vervangen, is het nog ergens goed voor

 16. Ik heb in al die tijd dat de mondkapjes verplicht zijn maar 1 kapje gebruikt.
  Ik heb COPD dus met zo’n onding op je gezicht kreeg ik geen lucht genoeg.
  Nu in al deze tijd heb ik nergens geen last van gehad, en dat desinfecteren is ook een grote wassen neus.
  Hoe meer je je wast en desinfecteert des te meer vatbaar je wordt, je haalt je eigen beschermlaag van je huid af ( huidvet en bacterieén ) alcohol breekt alles af.
  Groetjes Cor scooty54

 17. Langzamerhand is er een kentering gaande , niet alleen in Nederland maar ook in andere landen.
  Blijf praten met mensen/blijf waarschuwen.
  Klopt, er zullen mensen zijn die het gesprek niet willen aangaan, laat ze dan : Mensen die niet WILLEN LUISTEREN kun je niet bereiken maar er zijn genoeg mensen die wel willen luisteren ( Met beide situaties heb ik ervaring )
  Misschien gaat er nog een totale omwenteling komen , laat je niet v/d wijs brengen dat het geen zin heeft.
  Dat heeft het wel, jij doet in ieder geval , wat naar mijn mening je plicht is, wel wat je moet doen.
  En inderdaad, ik heb daar wat moeite mee gehad, gebruik a.u.b .GEEN geweld , dat geeft alleen de overheid/regering/parlement/coalitie een goede reden om alles met harde hand de kop in te drukken , geef ze dat excuus niet want ze zullen het graag willen gebruiken .
  Doe dat niet a.u.b. niet

 18. Ik las een tijdje terug in de Volkskrant een interview met van Dissel. De reden dat de mondkapjes verplicht zijn gesteld kwam door de publieke druk/ discussie, en daar wilde ze vanaf , en dus werd besloten tot de mondkapjes plicht . De mensen hebben het dus zelf gewild.

 19. Uw site is gekaapt door domeinnaam! U bent bijna niet meer te bereiken!

  Er was een storing bij Mijndomein, hopelijk nu alles voorbij. Mod.

 20. deze ffp maskers zijn stofmaskers en werken hier ook niet voor,laat staan voor een virus.
  op mijn werk werk ik elke dag met gevaarlijke stoffen (kwik,benzeen,h2s),daar zijn dus ook verschillende gradaties voor in adembescherming.
  dit heeft te maken met ppm,bij lage waardes hebben een we een volgelaatmasker op en een motorunit met filters op onze rug.bij hogere waardes word dit vervangen door onafhankelijke adembescherming ,zo behoor je om te gaan met dampen deeltjes en wat zo meer,zodat je gewoon normaal je zuurstof samenstelling en de andere mooie stofjes die in de lucht zitten binnen krijgt.en die samenstelling luistert heel nauw mensen. p.s drie laag muilkorf getest op mijn werk met een zuurstofmeter,normale zuurstof waarde is 20.9 / 21 dit is wat je inademd ,zuurstof inname daalde naar 18.3 zuurstofmeter in alarm ,ja je kan doorademen maar dit is absoluut niet goed voor je gezondheid,en al helemaal niet voor onze kinderen.

 21. stop gewoon met die mondkapjes.. als iets niet werkt dan werkt iets niet !..klaar ! get a life,..go on..

 22. Xander: “En dat kan toch nooit de bedoeling zijn?”

  Hm, of zou dat misschien wel juist de bedoeling zijn..?
  Hoe minder welvaart, hoe minder verbruik, hoe minder CO2, hoe beter voor het milieu en is het niet juist dat wat rood-groen wil bereiken?

 23. Xander schrijft: “…en zal het aantal veronderstelde virus slachtoffers volledig in het niet zinken bij de ellende die dan zal zijn aangericht,
  En dat kan toch nooit de bedoeling zijn?”

  Het lijkt er sterk op dat het wel de bedoeling is.
  Wat kan de bevolking ertegen doen?

 24. Met andere woorden; de mondkapjes doen precies waarvoor de overheden, in dienst van de NWO betaald worden en ze verplicht gesteld hebben; namelijk volkenmoord.

 25. Ze werken perfect, veertig procent minder zuurstof in je brein zorgt ervoor dat je zelf niet nadenken en dat een
  ander gelukkig dood gaat. Jij niet, want jij doet het voor een ander toch! Heel Nobel, samen wel de mouwen opstropen anders redden we het niet. Serieus!

 26. Waarom hield men toen het hoofd koel en nu niet?
  Omdat alles van nu een plan is van de WHO, de Great Reset van Klaus Schwab!
  Die de NWO zal inleiden onder leiding van 1 wereldleider, de antichrist uit Openbaring!
  Maar wees niet bang, spoedig komt de Here Jezus om de zijnen te verlossen uit deze wereld!

 27. Leg mij eens uit hoe ze kunnen vaststellen dat mondkappen wel of niet kunnen werken als men niet eens virus partikels uit aerosols of speeksel kunnen isoleren ?? De isolatie van een virus partikel word niet direct uit speeksel of uit aerosols gedaan, meen voegt de lichaamsvloeistof van luchtwegen toe aan een celculture in een lab, vervolgens voegt men antibiotica en andere producten toe om bacterien en cellen uit te hongeren, hierdoor sterven de cellen van de celcultuur (niercellen van apen bijv) waardoor cellen exosomen produceren en DNA en RNA fragmenten los laten. Deze Fragmenten worden vervolgens via een computer programma aan elkaar geplakt net zolang tot het weg heeft van een theoretisch bedacht virus uit het verleden.
  Men beweert dat virussen niet te isoleren zijn omdat ze zich niet buiten de cel zouden begeven, en als ze dat wel doen dan zijn het er te weinig waardoor ze niet te vangen zijn! Ok,,,, als virussen dus niet buiten de cel te isoleren zijn hoe kan een virus partikel dan van cellen in persoon a naar cellen van persoon b migreren, en hoe kunnen aerosols dan virus partikels bevatten. Virologie is een groot mysterie met heel veel aannames en consensus. Het is grabbelton werk, ze grabbelen in een ton met snippers en lego steentjes, ze halen lego steentjes uit de ton en bouwen vervolgens een lego vliegtuig zonder ook maar ooit een vliegtuig in het echt gezien te hebben, vervolgens neemt men 1 of 2 lego steentjes uit het bedachte modelletje en stelt hier de lego steentjes test (PCR test) op in, worden deze steentjes gevonden dan staat volgens de virologen vast dat het gehele lego modelletje wat ze zelf bedacht hebben ook aanwezig is in de grabbelton met snippers! Welkom in het land waar der blinden !!

 28. Als het lapje tegen virussen beschermd dan dus ook tegen gassen en toxische elementen ,logisch want virussen zijn veel kleiner dan gassen.
  Doe dan de praktische proef zoals ik vroeger bij de ABC brigade en ga een schuur binnen die gevuld is met braakgas.
  Oh wonder dan weet u ook dat dit nonsens is.

 29. ‘En dat kan toch nooit de bedoeling zijn?’
  Meneer Sander, u zegt het omgekeerde van wat u bedoelt, anders zou ook u aan die bekende andere pandemie lijden: de pandemie van de domheid.

 30. Interessant! Waar is de link naar het onderzoek uit Florida inzake de mondkapjes? Ik kan het niet vinden namelijk.

  Groetjes,

  Fred

 31. De retorische vraag aan het eind van het artikel “En dat kan toch nooit de bedoeling zijn?” dient aldus beantwoord te worden: het is wel zeker de bedoeling dat de samenleving in de afgrond wordt gestort. De maatregelen worden iets versoepeld, maar daarna wordt de angst weer aangejaagd via een nieuwe mutatie, lockdown enz.
  het einde van dit tijdperk nadert, het podium voor de antichrist wordt klaar gemaakt. Vlucht nu het nog kan tot God en neem Zijn Zoon Jezus aan als Redder en Heer.

Comments are closed.