Zweedse stad verbiedt dragen van mondkapjes op school vanwege grote risico’s en ontbreken wetenschappelijk bewijs

Ook twee lagen kippengaas zullen muggen niet kunnen tegenhouden.

—————————————————————————————————————————————

Terwijl een Nederlandse neuroloog zijn baan heeft verloren omdat hij gaten had geknipt in zijn verplichte mondkapje, is een stad in Zweden onlangs begonnen met het uitvoeren van wat de wetenschap en het gezonde verstand dicteert, namelijk het verbieden van de even zinloze als schadelijke mondkapjes. Na grote druk van onder meer de Zweedse media, die net als in Nederland een uitermate kwalijke rol spelen in de coronacrisis, krabbelde de gemeente uiteindelijk terug, maar de geest was uit de fles. Overal in het land duiken nieuwe mondkapjesverboden op, zoals voor bibliothecarissen in Kungsbacka.

In Halmstad, een kustplaats zo’n 120 kilometer ten noorden van Malmö, hebben officials van de gemeente een leraar gedwongen om zijn mondkapje AF te zetten. Het dragen van mondkapjes op scholen werd uitdrukkelijk verboden vanwege de ‘grote risico’s’ voor de gezondheid als de kapjes fout (eigenlijk überhaupt) worden gedragen, en het ontbreken van enig wetenschappelijk bewijs dat ze werken (bewijs dat ze NIET werken, ook recent, is er echter in overvloed).

Zowel in Halmstad als Kungsbacka verwees de gemeente naar de volksgezondheidinstantie (het Zweedse RIVM), die negen maanden lang zowel mondeling als schriftelijk verklaarden dat mondkapjes niet werken. In Nederland werd dat maandenlang bij monde van minister Hugo De Jonge gedaan, die mondkapjes terecht ‘schijnveiligheid’ noemde – om ze vervolgens tòch verplicht te stellen.

Angst juist verder aangewakkerd

In april 2020 stuurde de Zweedse top epidemioloog Anders Tegnell een email naar het European Centre for Disease Control, dat in Stockholm is gevestigd. Tegnell waarschuwde tegen het invoeren van verplichte mondkapjes, omdat die de angst alleen maar verder aanwakkeren. In de zomer betuigde hij spijt dat de focus van de overheid niet nog meer enkel op het beschermen van de kwetsbare ouderen had gelegen, zodat de samenleving gewoon normaal door had kunnen draaien.

In augustus, toen het coronavirus bijna overal verdwenen was (ook in Nederland), herhaalde Tegnell nog eens dat het bewijs voor het dragen van mondkapjes ‘onthutsend zwak’ is, en mondkapjes juist de verspreiding van het virus kunnen bevorderen. De cijfers gaven hem gelijk: Zweden had in oktober zonder lockdown en zonder mondkapjes het laagste sterftecijfer van heel Europa.

Desondanks voerde premier Stefan Lofven in december alsnog voor de spitsuren van de dag een mondkapjesplicht in. De directeur van het Zweedse RIVM, Johan Carlson, werd twee weken later echter gewoon zonder mondkapje in de bus gezien. Zijn excuus: ‘Ik had de tijd niet in de gaten.’

Grootste studie ooit: mondkapjes werken niet

Uit alle internationale statistieken blijkt dat het dragen van mondkapjes geen enkel dempend effect heeft gehad. Integendeel, het aantal zogenaamde ‘besmettingen’ – zoals u weet gebaseerd op de voor dit doel volkomen onzinnige en niet werkende PCR test – liep daarna juist verder op.

In Denemarken werd in het najaar van 2020 met 6000 mensen de grootste wetenschappelijke studie ooit naar de werking van mondkapjes verricht. Conclusie: ze werken niet of nauwelijks. Het verschil in ‘besmettingen’ bleek slechts 0,2% te zijn. Van de niet-dragers liep slechts 0,4% het SARS-CoV-2 virus op; een miniem percentage van die 0,4% wordt echter ziek, en daarvan sterft een nog vele malen kleiner deel. De overlevingskans van dit coronavirus bedraagt wereldwijd dan ook 99,991%.

Mondkapjes verhogen risico op ziekten

In oktober bleek uit officiële statistieken van de Amerikaanse CDC dat 70% van het aantal Covid patiënten dat in ziekenhuizen terecht komt altijd een mondkapje droeg, en slechts 4% nooit. ‘De kapjes die in winkels worden verkocht kunnen niemand echt beschermen,’ had nota bene dr. Anthony Fauci (Coronavirus Task Force van het Witte Huis) al op 17 februari van dat jaar gezegd. 

Mondkapjes zijn broeinesten van bacteriën, en verhogen juist het risico op andere ziekten. Zo was er een school in Michigan die ondanks een mondkapjesplicht door een enorme uitbraak van streptokokken (besmettelijke bacteriële keelontsteking) werd getroffen. Dr. Jennifer Morse, medisch directeur van de gezondheidsdienst, verklaarde het ‘vreemd’ te vinden dat die uitbraak kon plaatsvinden, omdat streptokokken en corona op exact dezelfde wijze worden overgedragen. (3)

Daarnaast wordt het CO2 niveau dat iemand met een mondkapje inademt al binnen enkele minuten met een factor 1000 verhoogd. Na vaak en langdurig dragen van een mondkapje wordt het zuurstof niveau in het bloed verlaagd, wat zeer schadelijk is voor de algemene gezondheid, en de poorten wijd openzet voor tal van ziekteverwekkers.

Alle maatregelen hebben geen enkel effect op verspreiding virus

De New England Journal of Medicine publiceerde in november 2020 een diepgaande studie naar het nut van (gehele of gedeeltelijke) lockdowns, die sinds maart gigantische maatschappelijke en economische schade aanrichten. Conclusie: extreme quarantaine, veel testen en onmiddellijke isolatie van veronderstelde besmette personen hebben geen enkel effect op de verspreiding van een virusThe Lancet had in juli de tot dan toe grootste wereldwijde studie naar de lockdowns in verschillende landen gepubliceerd. Er werd geen enkel causaal verband gevonden tussen de dwangmaatregelen en het aantal doden per miljoen inwoners.

De Icahn School of Medicine (Mount Sinai) verrichtte samen met het Naval Medical Research Center een serie testen met lockdowns, corona testen en quarantaine. 1848 jonge marines deden vrijwillig mee met een grootschalig experiment, waarbij ze zowel buiten als binnen permanent dubbellaagse mondkapjes moesten dragen, minstens 2 meter social distancing moesten houden, en extreme quarantaine en hygiëne moesten praktiseren. Wat bleek? Degenen in de controlegroep, die zich niet aan de maatregelen hoefden te houden, bleken zelfs iets MINDER snel het virus op te lopen. Overigens raakte slechts 2% van alle deelnemers ‘besmet’, en werd slechts één persoon ziek.

 

Xander

(1) Sverige Radio
(2) The Conversation
(3) World Tribune

Zie ook o.a.:

01-02: Medische tirannie: Amerikanen moeten in Openbaar Vervoer nu twee mondkapjes dragen
28-01: Experts zeggen dat we nu twee, drie of misschien wel vier mondkapjes moeten dragen
20-01: Sperrzeit na 76 jaar terug: ‘Hoe het klokje thuis tikt, tikt het niet voor het virus’
19-01: Academische prognoses omgerekend: 66.600 doden in Nederland door lockdowns
17-01: Peer-reviewed Stanford studie vindt geen enkel bewijs dat lockdowns helpen, ook niet in Nederland

2020:

14-12:  Regering wil met harde lockdown mensen uitputten en rijp maken voor Covid vaccin’
29-11: Johns Hopkins studie: Covid-19 heeft relatief geen effect op normale sterftecijfer
08-11: Grootste studie naar mondkapjes ooit toont aan dat ze niet of nauwelijks helpen
07-11: Hoogleraar Capel: ‘Zet je angst bij de vuilnisbak’ (/ Ook in november blijken alle maatregelen (1,5 meter, lockdown, mondkapjes) nog steeds helemaal niets uit te maken)
22-10: Avondklok pure nonsens, is bedoeld om volk voor te bereiden op bankencrisis lockdown’ (Mondkapjesplicht, anderhalve meter en straks mogelijk ook avondklok om te testen hoever het volk zich met zinloze maatregelen laat onderdrukken)
14-10: Zweden heeft zonder lockdown en zonder mondkapjes laagste sterftecijfer van Europa
14-10: (/ Mondkapje komt neer op het proberen tegen te houden van fruitvliegjes met kippengaas, en beschermt noch jezelf, noch anderen’)
08-09: Conclusie Bureau of Economic Research: Lockdowns, social distancing en mondkapjes hadden NUL invloed op verloop Covid-19
25-08: Hoogleraar Pierre Capel herhaalt: ‘Kappen met mondkapjes en angstpandemie’ (/ Zelfs statistieken van het RIVM laten zien dat er sinds eind mei geen corona meer is gevonden in mensen met klachten)
20-08: Top corona expert Zweedse overheid: Heel gevaarlijk te denken dat mondkapjes bescherming bieden

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

16

 1. @Lee 17/02/2021 05:22 pm

  Ik gebruik datzelfde kaartje ook en niemand maakt me wat! Ik zie soms wel angstig kijkend winkelend publiek, maar dat interesseert me geen ene moer! Ik wil mijn uitgeademde CO2 en andere afvalstoffen niet terug inademen. Ik wil schone O2 inademen en daarom draag ik die vervloekte muilkorfjes niet! Rutte, De Jonge, Grapperhaus, Gates, Soros en Schwab kunnen mij de pot op met de the Great Reset. Nu waarschuwen de Telegraaf en andere media over alweer een gevaarlijke mutant waartegen de vaccins niet of nauwelijks zouden werken. En zo gaat het maar door; we krijgen op deze manier nooit meer de vrijheid terug, maar ja zoals wij allen hier op deze website weten, is dat juist de bedoeling van deze satanische bende! Het wordt tijd dat deze heren geëlimineerd worden, voor een volkstribunaal belanden of iets dergelijks! Het is gewoon zielig, dat we in zo’n vreemde samenleving verzeild zijn geraakt waar niks meer mag en waar de economie doelbewust kapot wordt gemaakt. Het is gewoonweg om te huilen. Ik ben 66 maar ik laat mij niet vaccineren. En ik gun de jongeren hun uitgaansleven, daar heb ik in de jaren 70 en 80
  volop van kunnen genieten.

 2. @Moeder de Gans en @Wachter. Dank voor uw bijzondere rake info.

  Hou vol @Wachter. Uiteindelijk zal de echte Waarheid al die Corona-propaganda ontmaskeren als vals en dan weten die leugenachtige Propagandisten, Media RIVM en Regering straks niet waar ze kruipen moeten. Openbaring 6.

  De Waarheid overwint altijd!!!

 3. @ Nieuw Begin 8.21pm
  Wil ik graag doen, is zeer verhelderend. Xander??
  Wat ik nu ook zie is dat Chris 6.06 en Ramshoorn 8.43 een link hebben die slaat op het niet besmettelijk zijn. En ook Wachter schijnt ervan te weten.
  Opmerkelijk want dit is nog steeds niet breed bekend en mag dat natuurlijk ook niet worden…. Dan zou het hele circus snel instorten. Vaccinaties vanzelfsprekend absurd.

 4. Chris bedankt voor je link . Het geeft een goede reden om van het vaccinatie gezeur af te komen . Ik ben 85 jaar en pieker er niet over om me te laten prikken .

 5. Hier een interessante twitterdraad van iemand uit Zweden (Nederlandse tekst). Zijn kinderen merken nauwelijks dat er iets is als een pandemie. Zó hoort het!! https://twitter.com/bvdstock/status/1361996293128794113
  En Zweden heeft geen opvallende oversterfte in 2020. Maar er zijn groepen die alles in het werk hebben gesteld om Zweden zwart te maken; een besloten facebookgroep had als specifieke doel om bij diverse media het beleid van Zweden zwart te maken.

 6. @Chris,
  16/02/2021 om 6:06 pm

  Veel dank voor je link!
  Ik heb in jaren niet zo’n uitstekend YouTube filmpje gezien.
  Wat een eye-opener!!

 7. @ Ramshoorn: 8:43 pm, op 16/2. Dat is geheel naar waarheid. Maar velen in onze bevolking, willen nog niet eens de moeite doen, om op zoek te gaan naar waarheid. Neen, geheel losgezongen van God en gebod, danst men op de brede weg des verderfs. En o wee, als je probeert er een wakker te maken. Dan ben ik gelijk een complotdenker. Ze zoeken het verder maar uit, ik heb geprobeerd zelfs in mij eigen omgeving en familie, mijn verdenkingen ten aanzien van Corona en de gifspuit/vaccin te uiten, het is als “water naar de zee”, dragen beste Ramshoorn.

 8. Mijn leeftijd is tachtig. Een jaar geleden kreeg ik een tia. Door de hogere ziekenhuisopbrengsten van de corona bleef de tia onbehandeld maar de ziekenfondspremie is daardoor wel met 25 euro verhoogd. Met mijn gehoorapparaat, bril en mondkapje voel ik mij net een opgetuigde kerstboom. Het mondkapje is teveel van het goede laat staan een paar oorwarmers. Bij het aftakelen van demondkapjeselastiekjes is mijn bril en een van de gehoorapparaatjes al eens gesneuveld. Betaald Rutte de schade die ik opgelopen heb door zijn fascistische waanzinnigheid? Ik begrijp dat de staat vindt dat ik op mijn leeftijd tussen zes plankjes thuis hoor; maar voorlopig kan de staat, met Rutte voorop mij de pot op wat dat aangaat. Moeilijkheden liggen alleen maar op je weg om te zien of je nog mogelijkheden bezit. Bovendien ben ik een zondagskind; Als ik onder de tram kom vind ik nog een joetje (tientje) ook.

 9. @Chris. Met instemming uw reactie gelezen. Het is meer dan waar wat u schrijft:
  “Alle maatregelen hebben geen enkel effect op verspreiding virus”
  Nee, allicht niet. Virussen verspreiden zich niet, zijn niet overdraagbaar (besmettelijk). Zoek maar zelf (met DuckDuckGo) naar alle bizarre experimenten gedaan tijdens de Spaanse Griep om besmettelijkheid te testen.””

  Mondkapjes en 1.5. meter afstand is alleen bedoeld om burgers klein te houden en gemakkelijk te controleren met de 5G App op de smartphone. De Leugen Regeert via WHO-RIVM en Rutte & Co

  Ik las 2x het boek GRIEP van Gina Kolata, veelgeprezen onderzoeksjournalist van de New York Times 2000 en las hierin dat artsen/wetenschappers niet in staat waren om tientallen kerngezonde testpersonen met de Spaanse Griep 1918 te besmetten.

  Weinig hedendaagse auteurs kunnen wetenschap zo helder uitleggen als Gina Kolata, in haar boek GRIEP -Het verhaal van de Grote Influenza van 1918 en nog zeldzamer zijn zij die een eeuwlange wetenschappelijke speurtocht in kaart kunnen brengen in een romanachtig boek dat niemand neer zal willen leggen.’ – Lee Silver (hoogleraar moleculaire biologie en auteur van Remaking Eden)

  ‘Kolata’s medisch detective-verhaal staat vol met nieuwe informatie en verbluffende feiten’ – Times Magazine””” Lezen is weten!!!! Alle feiten op een rij!!!

  https://www.deslegte.com/griep-112912/

 10. Moeder de Gans 16/02/2021 om 4:27 pm
  Zeker belangstelling voor. Hopelijk kan het Xander Team een download o.i.d. organiseren?

 11. “Alle maatregelen hebben geen enkel effect op verspreiding virus”

  Nee, allicht niet. Virussen verspreiden zich niet, zijn niet overdraagbaar (besmettelijk). Zoek maar zelf (met DuckDuckGo) naar alle bizarre experimenten gedaan tijdens de Spaanse Griep om besmettelijkheid te testen.

  Virussen zijn onderdeel van het opruimmechanisme van het lichaam zelf. Niets om bang van te zijn; als de mensen dit toch eens zouden beseffen!

  De medische ‘wetenschap’ & farmaceutische industrie zijn Totaal && Volkomen gecorrumpeerd door Rockefeller en zijn ‘institute’.

  Ik kan het niet laten, nóg maar eens die link naar deze uitstekende uitleg te geven:
  https://virusesarenotcontagious.com/

 12. het virus is 100x maal kleiner dan een bacterie,en mondkapjes houden bacterieen tegen????

 13. Als virussen al besmettelijk zouden zijn.
  Lees het boek van Tomas Cowan: The contagion myth. Dus de mythe van besmetting. In Amerika te bestellen.
  Deze Amerikaanse wetenschapper en schrijver van vele boeken heeft zich uitgebreid in deze materie verdiept en weerlegt ook bijzonder helder de fout in de redenering dat virussen besmettelijk zouden zijn. Ze zijn juist uitscheidingsproducten van b.v. een griep.
  Het boek is helaas (nog) niet vertaald, maar een vriend van mij heeft een zeer goed leesbaar uittreksel van ca. 12 blz. gemaakt in het Nederlands. Wie geïnteresseerd is melde zich. Misschien wil Xander het bestandje plaatsen.

 14. Ja, wat is het nu? De ene zegt: je moet een mondmasker op je schone smoel dragen, de andere zegt: neen dit heeft helemaal geen nut. Volgens mij herhaalt de geschiedenis zich. Kennen jullie nog Galileo Galilei hij ontdekte dat de aarde om de zon draaide. Hij kreeg ferme ambras met de katholieke kerk die nog geloofde dat de aarde het middelpunt van het heelal was. pas met paus Johannes Paulus II in 1992 kreeg hij eerherstel, vreselijk laat als je het mij vraagt. Wie zegt nu de waarheid.???? Shalom

Comments are closed.