Stanford professor: ‘Lockdowns grootste medische misser van afgelopen 100 jaar’

—————————————————————————————————————————————–

‘Lockdowns zijn geen normale manier van leven, gevolgen zijn ook op lange termijn verwoestend’; ‘Generatie lang catastrofale gezondheids- en psychische schade’

—————————————————————————————————————————————–

Stanford professor dr. Jay Bhattacharya verklaarde tegenover Newsweek dat de lockdowns de grootste misser op het gebied van volksgezondheid van de afgelopen 100 jaar zijn. De maatregelen hebben een enorme en zeer langdurige impact op de volksgezondheid en het welzijn van de mensen, waarbij vooral de armere mensen het zwaarst zijn getroffen, en de ongelijkheid verder is toegenomen (de ’tech’ miljardairs die deze lockdowns hebben afgedwongen zijn de grootse profiteurs).

‘We zullen een generatie lang moeten rekenen op catastrofale gezondheids- en psychische schade, die aan bijna iedere arme persoon op deze aarde wordt opgelegd,’ verklaarde de medische professor. ‘Tegelijkertijd hebben ze de epidemie op de plaatsen waar men er het zwaarst aan is blootgesteld niet mee kunnen controleren. In de VS hebben ze op zijn best de ‘niet-essentiële’ klasse tegen Covid kunnen beschermen, terwijl ze de essentiële arbeidersklasse aan de ziekte hebben blootgesteld. De lockdowns zijn trickle-down epidemiologie’ (= de rijken en machtigen beschermend, de lasten en gevolgen afgewenteld op de gewone man en vrouw – X.).

‘Lockdowns zijn geen normale manier van leven’

Professor Bhattacharya herhaalde wat critici van meet af aan al hebben benadrukt, namelijk dat het beleid enkel op het beschermen van de kwetsbare groepen had moeten zijn gericht, in plaats van op het opleggen van lockdowns en andere vrijheidsbeperkende maatregelen aan de gezonde bevolking.

‘Mensen die ouder zijn hebben een veel hoger risico aan Covid te streven dan jongere mensen… en dat is een heel belangrijk feit… Dus het eerste punt van de Great Barrington Declaration is: laten we de kwetsbaren beschermen. De lockdowns richten grote schade aan mensen aan,’ vervolgde hij. ‘Lockdowns zijn geen natuurlijke normale manier van leven.’

In Nederland wordt deze manier van leven echter omgelabeld tot ‘het nieuwe normaal’, want het ziet er niet naar uit dat de huidige machthebbers ooit nog op hun schreden terugkeren, en de burgers en MKB hun vrijheid teruggeven.

Gevolgen voor volksgezondheid op korte en lange termijn verwoestend

De professor is één van de co-auteurs van de Great Barrington Declaration, waarmee meer dan 13.000 wetenschappers, artsen en andere experts al maanden oproepen tot een radicale koerswijziging, en het onmiddellijk opheffen van alle lockdown maatregelen.

De gevolgen daarvan zijn op zowel de korte als lange termijn namelijk verwoestend voor de volksgezondheid. Zo worden tal van ernstige aandoeningen zoals kanker en hartziekten niet of niet tijdig behandeld, wat het jaarlijkse sterftepercentage flink zal verhogen (wat mogelijk reeds gaande is). Ook in Nederland is het echter het overheidsbeleid om dit te negeren, en alle oversterfte op Covid-19 af te schuiven, zodat de angstpandemie in stand kan worden gehouden.

Peer reviewed studie bevestigt dat lockdowns geen enkel nut hebben

Collega researchers van Stanford publiceerde in januari een peer-reviewed studie waarin werd geconstateerd dat de verplichte lockdowns vergeleken bij vrijwillige maatregelen geen enkel extra positief effect hebben op de verspreiding van corona. Uit alle data blijkt dat in alle landen – inclusief Nederland – strengere beperkende maatregelen ‘geen duidelijk aantoonbaar gunstiger effect hebben‘ op de veronderstelde groei van het aantal gevallen. (1)

Uit eerdere studies verricht in 2020 kwam telkens hetzelfde beeld naar voren: lockdowns, social distancing, mondkapjes en avondklokken hebben nul komma nul positief effect op de verspreiding van een virus, maar richten wel onnoemelijk veel schade aan de economie en samenleving aan. Het feit dat politici in bijna alle landen toch aan dit verwoestende beleid blijven vasthouden kan enkel duiden op het uitvoeren van een politieke en ideologische agenda, die helemaal niets met de volksgezondheid en veiligheid te maken heeft.

 

Xander

(1) Summit News

Zie ook o.a.:

08-03: Die Hamburger Krankheit: Film uit 1979 laat exact zien wat er nu wereldwijd gaande is
04-03: Spaanse wetenschappers over de ‘politieke economie van massa hysterie’ rond Covid-19
03-03: Texas beëindigt alle corona maatregelen en gaat op 10 maart ‘100% open’
28-02: Tijdens SARS-1 werd 110.000 dollar boete gezet op promoten mondkapjes als bescherming
25-02: ‘Nieuw Nürnberg tribunaal in voorbereiding tegen WEF en politieke veroorzakers Covid-19 crisis’ (/ Corona lockdowns, social distancing, mondkapjes, avondklok, testen en vaccinaties ‘grootste onrechtmatige zaak aller tijden en grootste misdaad tegen menselijkheid ooit’)
20-02: Dit land vergat Covid-19 vanaf de zomer compleet en deed niets (/ ‘Het is alsof er niets is gebeurd, alles zit weer vol’)
19-02: Peer-reviewed studie: ‘Covid dodental minstens 1600% overdreven’
16-02: Zweedse stad verbiedt dragen mondkapjes op school vanwege grote risico’s en ontbreken wetenschappelijke bewijs
16-02: Professor Pierre Capel: Kinderoffers waren toch verleden tijd? (/ Maatschappij verschuilt zich achter een stel dwazen)
20-01: Sperrzeit na 76 jaar terug: ‘Hoe het klokje thuis tikt, tikt het niet voor het virus’
19-01: Academische prognoses omgerekend: 66.600 doden in Nederland door lockdowns
17-01: Peer-reviewed Stanford studie vindt geen enkel bewijs dat lockdowns helpen, ook niet in Nederland

2020:
17-12: Open brief Nederlandse huisarts aan politiek: ‘Dit kabinet heeft wetenschap en humaniteit in de ban gedaan’
08-11: Grootste studie naar mondkapjes ooit toont aan dat ze niet of nauwelijks helpen
07-11: Hoogleraar Capel: ‘Zet je angst bij de vuilnisbak’ (/ Ook in november blijken alle maatregelen (1,5 meter, lockdown, mondkapjes) nog steeds helemaal niets uit te maken)
22-10: Avondklok pure nonsens, is bedoeld om volk voor te bereiden op bankencrisis lockdown’ (Mondkapjesplicht, anderhalve meter en straks mogelijk ook avondklok om te testen hoever het volk zich met zinloze maatregelen laat onderdrukken)
23-09: Zo kreeg Reichsmarschall Göring het volk mee: ‘Maak ze bang en zeg dat weigeraars een gevaar zijn’
08-09: Conclusie Bureau of Economic Research: Lockdowns, social distancing en mondkapjes hadden NUL invloed op verloop Covid-19\
25-08: Hoogleraar Pierre Capel herhaalt: ‘Kappen met mondkapjes en angstpandemie’ (/ Zelfs statistieken van het RIVM laten zien dat er sinds eind mei geen corona meer is gevonden in mensen met klachten)
21-06: Hoogleraar Immunologie Pierre Capel: Cijfers bewijzen dat coronamaatregelen volkomen flauwekul zijn

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

25

 1. > In Nederland wordt deze manier van leven echter omgelabeld tot ‘het nieuwe normaal’,
  > want het ziet er niet naar uit dat de huidige machthebbers ooit nog op hun schreden
  > terugkeren, en de burgers en MKB hun vrijheid teruggeven.

  Je de vrijheid teruggeven zal dus nooit gebeuren. Dat is een illusie. Maar er zijn nu nog “tig” mensen die wel in de waan leven hun vrijheid terug te krijgen door zich bijv. te laten vaccineren. Argument voor vaccineren: Je kunt er dan nog wel besmet mee worden, maar niet aan dood gaan. Dit is handig de zaak omdraaien. Je kunt er dan nog steeds mee besmet worden en de kans is dan heel groot om er óók aan dood te gaan. Een heleboel mensen geloven de overheid blindelings gesterkt door angst. Dat angst een slechte raadgever is wel algemeen bekend.

  Er is maar één oplossing om uit deze ellende te komen. Het “kwaad” bij de wortel uitroeien: de regering moet gewipt worden met een staatsgreep en allerhande bedrijven/instanties die de regering geholpen hebben om hun snode plannetjes er bij de bevolking door te drukken, moeten worden opgepakt voor ernstige schendingen van mensenrechten.

 2. De psychische schade kennen we wel. Maar de lichamelijke schade omtrent ophokken, daar wordt niet over gesproken. En dan bedoel ik niet van minder bewegen, maar puur om virusbestrijding. Mensen horen besmet te raken met bacteriën, virussen enz. Waarom? Omdat je lichaam dan kan gaan werken(immuunsysteem). Werkt het te weinig, dan wordt ie lui. En als je dan iets krijgt, dan ben je de sjaak. Een kind te vaak wassen/poetsen is niet goed, want dan haal je de beschermlagen van je huid eraf en daarom kun je juist ziek worden. Zo zie ik het gevaar van ophokken ook. Jongeren, kinderen/gezonde mensen horen juist lekker elkaar te besmetten, want dan verhoog je hun immuunsysteem. Bij ouderen of met mensen met een zwak immuunsysteem is hygiëne dan wel weer belangrijk, maar dat is altijd al zo geweest, wat ik nu zeg. Mensen horen geestelijk en lichamelijk in balans te zijn om gezond te blijven. Je lichaam werkt als een cirkel. Als je veel stress hebt, dan slaat dat op je lichaam. Heb je lichamelijk problemen krijg je psychische klachten. Net zoals iemand die niet kan horen, zijn ogen dat over gaan nemen. Iemand die blind is, beter gaat horen/voelen. Het probleem in de gezondheidszorg is vaak: Dat maar 1 probleem behandelt gaat worden. En dat schiet dan vaak niet op. En bij medicatie krijg je vaak ook weer andere problemen. En daar krijg je dan ook weer medicatie voor enz. Het wordt hoogste tijd dat de gezondheidszorg weer de oude kennis mee gaat nemen van de chakra’s/basis kennis gezondheid. Maar dat kost tijd. En tijd kost geld. Maar op langere termijn bespaar je juist veel geld. Je maakt mensen echt beter/en of ze kunnen beter leven. De farma industrie houdt dit tegen. Maar ook het systeem, want de mensen die de echte zorg verlenen(verpleegkundige/werkvloer), die worden overbelast, omdat ze met te weinig mensen werken. Goede verpleegkundige weten vaak soms nog meer, dan een specialist. Nu niet meer, want alle goede oude verpleegkundige die zijn overspannen, burnout of hebben een andere baan gezocht. Kwaliteit van gezondheid is dus door de jaren flink afgenomen. Dit ten koste van de patiënt. Technologie kan dit niet overnemen. Want hier komt gevoel, kennis, interactie enz. bij kijken.
  Ik vind het systeem, waarin wij leven echt verschrikkelijk geworden. En ik hoop dat de balans hierin snel weer terug komt. Maar als de politiek, geld, vriendjespolitiek, agenda enz. een grotere rol blijft spelen, dan gaan we dit nooit krijgen.

 3. Het linkje van Mo over Maurice de Hond klopt precies. Rekenen, inzicht in getallen, verhoudingen, de juiste contexten. We worden bedonderd door een constructie waarin het kabinet zich telkens maar verschuilt achter die grote boevenbende van het RIVM en het OMT.

  Angstporno noemt Maurice dit. Inderdaad, aannames van de bovenste plank van manipulatieve informatie. Maar we hebben toch wel echte blauwdenkers nog meer dan Haga in de fracties zitten van de politieke partijen? Zonder nuchter blauwdenkers dan zijn we zo wie zo al verloren.

  Mensen denk kritisch na, neem niet zomaar alles aan. Doe zelf onderzoek en denk logisch na. Een ieder kan logisch nadenken. Daar hoef je helemaal niet slim voor te zijn of voor te hebben doorgeleerd. Ja, het kost je energie van je brein, maar ga logisch nadenken. Wordt nuchter.

  Er is maar één partij op de korte termijn die ons voorlopig uit de ellende zou kunnen halen. Je weet wel welke.

  Gisteren Den Haag. Een linkse klimaat demonstratie mag 500 demonstranten hebben. En een demonstratie tegen corona, max 200 en meteen de ME enz. Dit zijn opdrachten van ons inmiddels deel bijna spreekwoordelijke “demissionaire stasie” kabinet.

  Spyfromthesky

 4. Virussen hebben altijd bestaan. Je kunt geen virussen verbannen.(ze muteren, volgens een professor om de 10 uur) Hadden we allang andere virussen kunnen bestrijden.(influenza, rhinovirus entero virus enz) Je moet er mee leren leven. Zelf weerstand opbouwen is belangrijker, want er bestaan ook andere ziektes.(dus lang ophokken is slecht voor de gezondheid) Vraag me wel af in deze: Heeft de ernst van de longziekte iets te maken met iets anders. Bv luchtvervuiling(project scoopex, men gebruikt zwavelzuur om ozongaten te dichten), 5g , geoengeneering, satellieten gebruiken kalium om door de aarde te kunnen kijken enz. enz. Waarom doet niemand hier onderzoek naar? Of spelen er in de ether ook oorlogspelletjes?

 5. Nu in Israël grootschalig geïnjecteerd wordt, zou je denken dat de rust weer terugkeert. Maar nee. Er schijnt nu een variant uit New York rond te spoken. En nu raken sommige dokters kennelijk zo in paniek dat ze vinden dat dragers van de New Yorkse variant, die weigeren deel te nemen aan een onderzoek, in de gevangenis moeten worden gezet. Want ze zouden een gevaar zijn voor de bevolking. Sommige mensen draaien dus volledig door en verliezen elk gevoel voor proportie.
  https://www.jpost.com/israel-news/uncooperative-covid-variant-carriers-should-be-jailed-rambam-head-662032
  Waarom kan dit interessant zijn? Omdat buitenlandse coronagekte vroeg of laat ook hier kan arriveren. Het lijkt wel of sommige landen of staten het voortouw nemen bij corona proefprojecten.

 6. @Mo 10:22 pm zo jammer weer. Het zou mooi zijn als er een heel andere regering komt. Met de spoedwet zag je het misgaan. Toen is de regering gaan radicaliseren.

 7. Aanbevelingen voor de 60 PLUSSERS:
  Uit de FAQ:( google vertaald)
  https://gbdeclaration.org/frequently-asked-questions/

  Hoe beschermen we oudere mensen die nog werken?

  Mensen van in de zestig lopen een enigszins hoog risico, en velen werken nog steeds. Degenen die vanuit huis kunnen werken, moeten dat kunnen doen. Leraren van in de zestig zouden bijvoorbeeld online cursussen kunnen geven of mededocenten kunnen helpen met het beoordelen van examens, essays en huiswerk. Degenen die niet vanuit huis kunnen werken, moeten worden gefinancierd om een ​​sabbatical van 3 tot 6 maanden te nemen. Bovendien zouden de arbeidsongeschiktheidswetten werkgevers moeten verplichten om redelijke aanpassingen te doen om werknemers met een hoog COVID19-risico te beschermen zonder hun baan te verliezen.

 8. Krit Noot zegt: “opsluiting/isolatie/ockdowns wel meevallen en dat criminelen opsluiten dus oke is?.”
  Ik vind het ook wel oké om criminelen op te sluiten.

 9. Als het klopt dat een lockdown een effect heeft op de gezondheid, moet dan de conclusie getrokken worden dat gevangenen opsluiten of in isolatie plaatsen een gevaar is voor hun gezondheid?
  Indien de overheid verplicht is om de gezondheid van gevangenen te garanderen, betekent dit dan dat opsluiting in strijd is met hun rechten qua gezondheid?
  Of concluderen we dat eventuele gezondheidseffecten van opsluiting/isolatie/ockdowns wel meevallen en dat criminelen opsluiten dus oke is?

 10. @ Moeder de Gans schreef:
  14/03/2021 om 6:41 pm
  Heeft u enig idee wat datgene wat u suggereert inhoudt?
  Ik weet dat vertrouwen een probleem is, maar als datgene wat u suggereert werkelijkheid wordt vraag ik mijzelf echt af of ik in die wereld wil leven.
  Wil ik leven in een wereld waarin het doden van zoveel als mogelijk andere mensen normaal is?
  Ik wil dat niet, ik wil niet in zo` n wereld leven.
  Mocht het zover komen dan wil ik niet verder, dan heb ik het gehad.

 11. Nog zo een misser van de eeuw: het geval Fauci ( De Amerikaanse van Dissel )

  Fauci: Trump moet vaccin aanbevelen

  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/buitenland/fauci-trump-moet-vaccin-aanbevelen/ar-BB1ezGzc?ocid=mailsignout

  In een enquête die vorige week werd gepubliceerd, zei ongeveer de helft van de Amerikaanse mannen die zich als Republikein identificeert niet van plan te zijn zich te laten vaccineren. Op de vraag of Trump zijn aanhangers rechtstreeks moet aanspreken, gezien de peilingen, zei Fauci in NBC’s programma Meet the Press: „Ik hoop dat hij dat doet, want de cijfers uit de enquête zijn zo verontrustend.”

 12. @ Rienus
  Lieve beste Rienus, jij schijnt nog steeds te denken dat die verschrikkelijke vaccins niet goed zijn vanwege de haast waarmee ze geproduceerd zijn, niet genoeg getest en zo.
  Kort gezegd: dat deze vaccins catastrofaal zijn en zeer velen zullen doden, (vrijwel) direct en op iets langere termijn is uitdrukkelijk de bedoeling…… en wordt ook openlijk gezegd door de bedenkers van dit alles.
  Kijk naar de ingrediëntenlijsten, die op meerdere plekken te vinden zijn.

 13. Er staat een grote lijst op mar..pla… met Coronapunten…Zie ‘Sneek mondkapjes’.
  Sla aub op en delen svp.

 14. Tja, dat zeiden de zelfdenkende mens al in het begin van het coronabeleid.(onnatuurlijk=ongezond) Wat ik ook schokkend vind/vond: Dat Rutte zei: we hebben er jarenlang voor bezuinigd om dit allemaal te kunnen betalen. Dus dit is al jarenlang gepland. De privatiseringen en bezuinigingen van eind jaren tachtig waren dus het begin van het wereldwijde systeemverandering. In die jaren 80 moest ik als jongere(generatie x) de arbeidsmarkt op. Banen werden bijbaantjes/uitzendbaantjes enz. Ik heb dus geen pensioen kunnen opbouwen. Sterker nog: het heeft mij letterlijk lichamelijk gesloopt. Het kost heel veel energie als je ergens opnieuw moet beginnen en tegen de tijd dat je een beetje ingewerkt/gewend was kon je weer weg. Dan erbij het systeem/regels werden steeds weer verandert. Dan viel je tussen wal en het schip. Ik heb te dealen met een agressieve vorm van kanker en ben nu clean(weet dat eigenlijk niet, want ik heb in 2020 geen controle gedaan), maar kan wel zeggen: Als ik niet meer kan leven, dan denk ik dat het snel met me gedaan is. Ik ben een vechter, maar het houdt ook een keer op.

 15. Wetenschap lijkt steeds meer een grabbelton te worden waarbij het me niet verbaasd dat geld bepaald welke conclusie er in rapporten terecht komt. Er is nergens een flinter van bewijs te vinden voor een heel groot deel van de maatregelen.
  Het vaccineren gaat ook steeds lastiger lijkt het en terecht. Steeds meer landen zetten het vaccineren met AstraZeneca troep stop.
  Een duidelijk teken dat (niet alleen) dit vaccin te snel is goedgekeurd. Maar het had me ook hogelijk verbaasd als er ook maar een keurende instantie het aan zou durven een enkel vaccin niet (tijdelijk) goed te keuren. Waar ik dus gezien de haast en onzorgvuldigheid door alle instanties wel steeds angstiger voor wordt is de kwaliteit van de alle vaccins.

  En dan is er nog iets.
  Het staat allerminst vast hoe een virus in het wild kan muteren.
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/gezondheid-en-zorg/dieren/nertsen
  Gaan we nu dan ook alle dieren inenten? Of denken onze falende deskundigen enigszins zeker te weten dat het een onmogelijke route is? In het voorbeeld van de nertsen is het in ieder geval wel helder dat het is gebeurd.

 16. Opmerkelijke zaken: https://www.cafeweltschmerz.nl/kritiek-op-corrupte-who-taboe-karel-beckman-met-cees-hamelink/
  Cees Hamelink was adviseur van de VN en kent die organisatie goed.
  YouTube verwijdert video’s die in strijd zijn met de WHO richtlijnen. Daarmee zegt Google dus eigenlijk dat de WHO vrij is van elke blaam en elke fout; onfeilbaar kennelijk. Terwijl bekend is dat de WHO een ondoorzichtige en zelfs dictatoriale organisatie is met een directeur die geen fraai blazoen heeft. Tevens staat die organisatie onder grote invloed van Big Pharma en GAVI (internationale vaccinatieclub van Bill Gates). Dan is er de vreemde zaak dat GAVI in Zwitserland diplomatieke onschendbaarheid geniet. De enige particuliere organisatie (Bill Gates) die diplomatieke onschendbaarheid heeft.
  De Nederlandse regering schenkt ruim 300 miljoen aan GAVI en heeft zich in onvrijheid gebonden aan de WHO. Trump had helemaal gelijk toen hij de contacten met de onfrisse WHO verbrak.

 17. Tja … We hebben niet zoveel aan ‘peer reviewed studies’ en interviews met experts zolang onze regeringsleiders nog aan de leiband van Big Pharma en het WEF lopen. We zullen echt de barricades op moeten, zoals vandaag ook gebeurde, om duidelijk te maken dat we het hoe dan ook niet pikken en dat we overgaan tot revolutie wanneer deze gekte niet stopt!

  Ik ben geen anarchist en ik ben tegen geweld. Maar de overheden zullen NOOIT toegeven en we zullen NOOIT onze vrijheid terug krijgen wanneer we met z’n allen gezellig op onze billen blijven zitten om te kijken en te luisteren naar experts (hoezeer deze ook gelijk hebben).

  Alleen dan zullen de overheden schoorvoetend toe kunnen geven ‘dat deze pandemie over zijn hoogtepunt is’ en ‘dat versoepelingen nu eindelijk aan de orde zijn’. Zonder gedwongen vaccins wel te verstaan ….

 18. Enorme politiemacht op de been vanwege de demonstratie op het Malieveld. Ook dat lijkt disproportioneel, alsof ze een menigte hooligans moeten bestrijden. Waterkanon actief op zittende mensen. Anderen worden voor 16.00 uur al weggejaagd door de tactiek van het omsingelen (ook te paard) en zgn. romeo’s vallen iemand aan die voor het ME busje staat te schelden. En dan om 16.00 uur verlaten de demonstranten gewoon rustig en vreedzaam het veld. Dat er zoveel politiemachten beschikbaar zijn tegen over ’t algemeen rustige demonstranten, is toch wel verbazingwekkend.

 19. Het wachten is op de dag dat iemand doordraait en de schuldigen te grazen neemt.

 20. Ik ben het volledig met dit artikel eens. Opgesloten zitten tussen vier muren kan niet gezond zijn voor een mens. De mens is een sociaal wezens, die gevoelens heeft en ook is graag een knuffel krijgt. Ik heb nu reeds gelezen dat mensen na een lockdown anders gaan leven, ze sporten minder, eten meer, en kijken meer televisie, dus gezond is het zeker niet. We zien ook minder mensen. En dat kan mentaal nooit niet goed zijn. Shalom

 21. Klopt Xandernieuws. Deze lockdowns zijn aangegrepen om een staatsgreep te rechtvaardigen. Nu al heeft Willem Engel bij stembureaus, met steekproeven, geconstateerd dat er grove fouten in het systeem zitten.
  Want het globalisme moet en zal doorgedrukt worden. Met kaag als minister president. De Vn en de Who willen het, dus gebeurt het.

Comments are closed.