Pierre Capel: ‘Wat doet spike met DNA reparatie en tumor vorming’

—————————————————————————————————————————————–

Nieuwe wetenschappelijke studies impliceren dat iedere gevaccineerde extreem vatbaar wordt voor kanker

—————————————————————————————————————————————–

11.35 – ‘De laatste tijd hoor je vrij vaak dat er spontaan vrij agressieve tumoren optreden,’ begint hoogleraar (em.) experimentele immunologie Pierre Capel zijn nieuwste videocolumn. De vraag is of dit altijd al gebeurt en daar nu aandacht voor is, of is het iets dat inderdaad vaker optreedt dan normaal.

Capel vergelijkt het met een bekend psychologisch fenomeen. Als je net een rode Toyota hebt gekocht, zie je ineens overal dezelfde auto’s rijden. Een ander bekend voorbeeld is zwanger worden; plotseling zie je overal op straat zwangere vrouwen, terwijl die je anders nooit opvielen.

Dit kan dus ook het geval zijn met de tumorvorming in onze omgeving – of…?

Schade wordt normaal constant gerepareerd

‘Alles draait om het intact zijn van het DNA,’ vervolgt Capel. Het DNA (de drager van onze genetische code waarop onze lichaamsfuncties verankerd liggen) kan beschadigd worden door straling, roken, carcinogenen, etc.. Zo’n beschadiging kan leiden tot een ongecontroleerde groei, en dat heet dan een tumor.

Gelukkig wordt die schade constant gerepareerd. Maar als als die reparatie fout gaat en de schade blijft bestaan, dan betekent dat nog niet meteen een tumor, maar wel een stap in de richting dat een cel ongecontroleerd kan gaan groeien. Op den duur leiden niet gerepareerde fouten tot het ontstaan van kanker.

Het DNA – twee strengen waarop vier soorten nucleotiden zitten (A, C, T en G)- bevat instructies hoe eiwitten moeten worden gemaakt. Als dat verkeerd gebeurt, gaat het helemaal fout. Bij de verdubbeling van DNA wordt tegenover iedere A (adenine) een T (thymine) gezet, en tegenover iedere G (gunanine) een C (cytosine). Eén op de zoveel duizend keer wordt eens een foutje gemaakt (bijvoorbeeld een T die tegen een G wordt gezet), maar het enzym ziet dat en herstelt dat.

Dan is er nog een ander systeem dat alsnog foutjes repareert die over het hoofd zijn gezien. Hierdoor glipt er doorgaans maar één foutje op de 1 miljard door de mazen van het net.

Onderhoudsmonteur P53

Er zijn ook allerlei chemische verbindingen die fouten kunnen veroorzaken, net als UV licht. Voor ieder type fout heb je een reparatiemechanisme. Voor beschadigingen door bijvoorbeeld het zonlicht moet er een stukje tussenuit worden geknipt, wat daarna weer netjes wordt ingevuld (nucleotide excision repair). Alle reparatiesystemen bij elkaar zorgen dat het leven heel gezond blijft, en dat het DNA ondanks alle bedreigingen intact blijft.

Het eiwit P53 is een heel belangrijk reparatiesysteem. Het fungeert als de onderhoudsmonteur van ons DNA door de beschadigingen te herkennen en te repareren. Terwijl de reparatie plaatsvindt mag de cel verder niets doen; is de reparatie gelukt, dan mag de cel blijven leven. Maar constateert P53 dat de schade te groot is, dan wordt de cel tot zelfmoord aangezet en dus gedood.

Is er te lage activiteit van P53 in het lichaam, dan kunnen die schades blijven bestaan en gaan die cellen niet dood. Sterker nog: deze cellen kunnen ongecontroleerd gaan groeien.

Vaccin-spikes blijken DNA reparatie te verstoren

Capel wijst dan op een recent artikel in het vakblad Viruses: ‘SARS-CoV-2 Spike Impairs DNA Damage Repair and Inhibits V(D)J Recombination in Vitro’. Het spike eiwit blijkt wel degelijk van invloed te zijn op het reparatiesysteem en het ontwikkelen van goede immuniteit. In dit artikel wordt tevens ingegaan op de vorming van antistoffen en T-cel receptoren.

De uitkomst van deze studie is dat het spike eiwit dat gevormd wordt door het mRNA in de Covid ‘vaccins’ de celkern in kan gaan, en daar de DNA reparatie blokkeert. ‘Dit is een zeer belangrijke bevinding,’ onderstreept Capel. ‘Het spike eiwit kan in ons lichaam dus ook in de celkern dingen verstoren.’

Het P53 reparatiesysteem is buitengewoon belangrijk bij het voorkomen van tumoren. ‘Het spike eiwit induceert geen tumor, maar geeft wel de gelegenheid dat een tumor zich kan ontwikkelen. Terwijl als dat spike met z’n pootjes overal af zou blijven, het DNA keurig zou worden gerepareerd en de kans op een tumor veel kleiner zou zijn.’

‘Directe aanleiding tot vorming tumoren’

De emeritus hoogleraar wijst er dan op dat in het verleden zijn laboratorium samen met het RIVM proeven heeft verricht met het uitschakelen van DNA repair functies. ‘Dan zie je dat een kleine dosis UV licht, die normaal gesproken geen enkele kwaad kan, werkelijk direct aanleiding geeft tot tumoren. Zo zijn er zeer veel studies waarbij het repareren van DNA essentieel is in het wel of niet ontwikkelen van een tumor.’

‘Het merkwaardige is dat dit een heel degelijk artikel is, maar een beetje wordt weggedrukt omdat het ‘wel iets tegen het vaccin zal zijn’. Dit is een hele serieuze zaak. Ik heb geen idee wat er werkelijk speelt, maar wat ik en velen met mij zien in onze omgeving is een hoge frequentie van allerlei vreemde tumoren. Is dat het aanschaffen van die rode Toyota waardoor het opvalt, of is er iets anders aan de hand….?’

De vraag stellen is hem meteen beantwoorden, zo blijkt duidelijk uit zijn videocolumn (9 minuten):

Betekent dit dat heel veel gevaccineerden – de meesten?misschien wel allemaal? – door de Covid-19 vaccins extreem vatbaar gemaakt zijn voor kanker, en we in de komende jaren een verschrikkelijke ‘kanker golf’ gaan meemaken, waarvan de eerste signalen reeds zichtbaar zijn?

 

Xander

Zie ook o.a.:

28-04: Belangrijkste medische vakblad slaat alarm over veiligheid boostershots en waarschuwt voor verzwakt immuunsysteem
27-04: Doctors for Covid Ethics: De vaccins veranderen brein, hersenen, persoonlijkheid en menselijkheid
26-04: ‘Denemarken schort vaccineren op’; Oogproblemen vaxxers vermoedelijk door hersenbloeding
15-04: ‘Vaxxers shedden grafeenoxide en beschadigen bloed en gezondheid ongevaccineerden’
18-02: Cijfers officiële WHO databank: Iedere dag sterven 68 mensen door een Covid injectie
02-02: Analyse: Dit jaar ruim 62 miljoen doden als explosie hartaandoeningen door Covid vaccins aanhoudt
17-01: European Medicines Agency erkent dat boostershots immuunsysteem verzwakken (/ Ook in schotland: 8 van de 10 ‘Covid’ doden waren gevaccineerd)
16-01: Nederland heeft nu hoogste oversterfte sinds de Tweede Wereldoorlog
03-01: Covid vaxxicide: Amerikaanse verzekeraars melden 40% meer doden in beroepsbevolking

2021:

14-12: UK Health Security Agency bevestigt forse schade immuunsysteem door Covid injecties
13-11: British Medical Journal bevestigt: Geen pandemie van ongevaccineerden, maar van vaxxers
.….
19-09: Artsen bevestigen bij FDA adviescomité openlijk gigantisch aantal doden en zieken door Covid injecties 

22-08: Studie Erasmus en Radbouw researchers bevestigt risico verzwakt immuunsysteem en ADE reacties door Covid injecties
….
01-08: ( / Waarom wil de politiek 100% vaccinaties? Omdat er dan geen controlegroep over is die kan aantonen dat de aanstormende golf ADE’s, bloedpropjes / immuunziekten, onvruchtbaarheid en 31-atie kunnen veroorzaken

Andere besproken videocolumns van Pierre Capel:

17-03: Nu aangetoond: Boostershots stimuleren afweerreactie tegen uw eigen lichaam, met zeer ernstige gevolgen (Videocolumn Pierre Capel)
07-02: Pierre Capel: 25 Nederlandse wetenschappers zoals Marion Koopmans tonen aan dat ook de boostershot niet werkt

2021:

16-12: Immunologie expert Pierre Capel: ‘De booster is bloedlink; oversterfte is 40%’ (/ mRNA uitvinder dr. Robert Malone: ‘Covid injecties richten onomkeerbare en onherstelbare gezondheidsschade aan kinderen aan’ )
26-11: Geef mijn toekomst terug’ (Waarom moet alles kapot terwijl de oplossing zo simpel is?)
24-11: Data Amerikaanse Hartstichting medisch bewijs dat Covid vaccins ‘moord’ zijn’ (/ Hoogleraar (em) Pierre Capel: ‘Ik begrijp er helemaal niets meer van. ALLES gaat kapot’)
19-11: (/ Hoogleraar (em) Pierre Capel laat opnieuw grafieken zien waaruit blijkt dat de snel oplopende besmettingscijfers aantoonbare PCR-flauwekul zijn)
24-10: (/ Pierre Capels nieuwste videocolumn ‘Ik zie ik zie wat jij niet zegt’ bevat officiële statistieken waarop iedereen kan zien dat er al heel lang NIETS bijzonders meer aan de hand is)
08-11: Wetenschap bewijst dat vaccin Covid versterkt, organen aantast, immuunsysteem verzwakt en vaxxers in superspreaders verandert (/ Pierre Capels ‘Immunologie voor Dummies – deel 5‘ )
24-10: (/ Pierre Capels nieuwste videocolumn ‘Ik zie ik zie wat jij niet zegt’ bevat officiële statistieken waarop iedereen kan zien dat er al heel lang NIETS bijzonders meer aan de hand is)
12-09: Covid virus verdwenen uit RIVM statistiek, maar injecties en vaxpaspoorten blijven (Capels column ‘Niets nieuws onder de zon’ / ‘Waarom is het verboden te vragen wat hier allemaal achter zit?’
18-06: Professor Pierre Capel: ‘Stilte voor de storm?’, bloedklonters en ‘Zien we wat we zien’ ( / Nogmaals: ‘Dit is geen vaccin, maar genetische modificatie van UW lichaam’ – Mens wordt genetisch geprogrammeerd klontvormend eiwit aan te maken – ‘Afgenomen basale vrijheden moeten worden betaald met vaccinatie’)
07-03: Zij die sterven groeten u’; Hoogleraar Capel vergelijkt werking Covid vaccins met een plofkraak
16-02: Professor Pierre Capel: ‘Kinderoffers waren toch verleden tijd?’ (‘Maatschappij verschuilt zich achter een stel dwazen’)
03-02: Professor Pierre Capel: ‘Vaccinatie 3.0 is Vaccinatie 3 keer NIKS’
22-01: Staat de V van Vaccin voor Victorie of Verdoemenis?’ (video college Pierre Capel)
20-01: Sperrzeit na 76 jaar terug: ‘Hoe het klokje thuis tikt, tikt het niet voor het virus’ (video college Pierre Capel)
03-01: Nieuwe corona mutatie gouden kans voor bereiken groepsimmuniteit’ (video college Pierre Capel)

2020:
07-11: Hoogleraar Capel: ‘Zet je angst bij de vuilnisbak’ (/ Ook in november blijken alle maatregelen (1,5 meter, lockdown, mondkapjes) nog steeds helemaal niets uit te maken)
19-10: Hoogleraar Capel: ‘Vaccin is genetische modificatie en brengst SARS-CoV-2 eiwit permanent in uw lichaam
25-08: Hoogleraar Pierre Capel herhaalt: ‘Kappen met mondkapjes en angstpandemie’ (/ Zelfs statistieken van het RIVM laten zien dat er sinds eind mei geen corona meer is gevonden in mensen met klachten)
15-08: De leugen regeert al maanden – Wordt het kabinet bewust misleid door het RIVM?’ (Column Pierre Capel)
05-07: Hoogleraar immunologie Capel: DNA schade aan complete generaties door 1,5 meter samenleving (/ ALS social distancing zou werken (wat niet zo is), moet je geen 1,5 meter, maar 10 meter afstand houden)
21-06: Hoogleraar Immunologie Pierre Capel: Cijfers bewijzen dat coronamaatregelen volkomen flauwekul zijn

*Reacties worden gemodereerd volgens de siteregels.

1

  1. Klopte de arrestatie niet van Pfizer? Fake nieuws?

    ** Bleek achteraf inderdaad niet te kloppen. – X. **

Comments are closed.