70% van alle 10 jarigen kan na de lockdowns niet meer lezen

—————————————————————————————————————————————–

Lockdowns en aanverwante maatregelen bewezen nutteloos en contraproductief, maar politiek lijkt het later dit jaar toch weer te gaan opleggen

—————————————————————————————————————————————–

De corona lockdowns van 2020-2021 hebben op alle vlakken een diepe impact gemaakt op de samenleving. De Wereldbank constateert in het rapport ‘The State of Global Learning Poverty: 2022 Update‘ dat het aantal 10-jarige kinderen uit de lagere- en middenklasse dat niet kan lezen dramatisch is gestegen naar maar liefst 70%. Een van de grootste vrijheden in dit leven is kennis. Begrijpend lezen is een essentiële voorwaarde om in ons moderne bestaan te kunnen functioneren. Nu 7 van de 10 basisschoolkinderen wereldwijd dit vermogen niet (meer) bezitten, wordt voor de gewenste transhumane toekomst van de globalistische elite een perfect kneedbaar en daarmee absoluut gehoorzaam slavenvolk gecreëerd.

Alleen de kinderen in de rijkere landen, dus degenen met toegang tot breedband internet, laptops en smartphones, boeken en ander leermateriaal, waren – weliswaar in de juiste, bevorderlijke huiselijke omstandigheden – in staat om redelijk te blijven leren. Wereldwijd hebben de lockdowns echter een grote onderwijscrisis veroorzaakt, waarin enorme aantallen kinderen in met name Latijns Amerika, Zuid Azië en het Caraïbische gebied voorgoed achterop dreigen te komen of zelfs uit de boot te vallen.

‘Onderwijsarmoede’

‘Als wij deze generatie kinderen en jongeren niet willen verliezen, is het bestrijden van deze onderwijscrisis de uitdaging van onze tijd,’ aldus het Wereldbank rapport. Volgens Jaime Saavedra, Global Director for Education, heeft ‘Covid-19 het leren op de wereld verwoest, en het aantal kinderen dat in onderwijsarmoede leeft dramatisch verhoogd. Nu 7 van de 10 tienjarigen in de landen met lage- en middeninkomens niet in staat zijn een simpele tekst te lezen, moeten politieke leiders en de samenleving snel iets doen om de toekomst van deze generatie te herstellen, door te zorgen voor strategieën en investeringen voor leerherstel.’

Het wordt weliswaar ‘onderwijsarmoede’ genoemd die zogenaamd ook al voor de lockdowns ernstig zou zijn geweest, maar in werkelijkheid is deze drastische teruggang niet ontstaan door een verschil in achtergrond of ‘klasse’, maar een direct gevolg van het compleet onzinnig en contraproductief gebleken lockdown beleid zoals ook de Nederlandse overheid dat heeft afgedwongen, en die dat mogelijk later dit jaar opnieuw dreigt te gaan doen.

Volgens de Wereldbank wordt het recht op onderwijs voor deze kinderen door deze leerachterstanden geschonden. Desondanks kan niemand ontkennen dat het missen van vele tientallen tot soms wel 273 dagen school een verwoestende impact heeft gehad. Het zijn de lockdowns en de tirannieke maatregelen, waarmee zogenaamd een virus werd bestreden dat niet gevaarlijker is gebleken dan een stevige griep, die ALLE kinderen wereldwijd ernstige schade hebben toegebracht, en die in wezen alle regeringen en parlementariërs die hiervoor verantwoordelijk zijn tot onmiddellijk aftreden of ontslag zou moeten dwingen.

Heropvoeding tot gewillige Agenda-21 volgelingen

Door de opgelopen achterstand dreigen kinderen nu $ 21 biljoen aan levenslange inkomsten te missen. Dat staat gelijk aan 17% van het wereldwijde BNP. De toch al zwaar getroffen wereldeconomie zal hierdoor nieuwe grote klappen gaan krijgen.

Organisaties die de lockdowns en schoolsluitingen promootten, zoals de Bill & Melinda Gates Foundation, staan natuurlijk te trappelen om al die ongeletterde en kwetsbare kinderen te ‘heropvoeden’, zodat ze totaal gewillige, extreemlinksliberale hersenloze ‘woke’ volgelingetjes van de in de maak zijnde ‘Great Reset’ / Agenda -21 Nieuwe Wereld Orde worden.

‘Grootste misser op gebied volksgezondheid in 100 jaar’

Stanford professor dr. Jay Bhattacharya verklaarde in maart 2021 tegen Newsweek dat de lockdowns de grootste misser op het gebied van volksgezondheid van de afgelopen 100 jaar waren. De maatregelen hadden en hebben een enorme en zeer langdurige impact op de volksgezondheid en het welzijn van de mensen, waarbij vooral de armere mensen het zwaarst zijn getroffen, en de ongelijkheid verder is toegenomen. ‘We zullen een generatie lang moeten rekenen op catastrofale gezondheids- en psychische schade, die aan bijna iedere arme persoon op deze aarde wordt opgelegd,’ verklaarde de medische professor.

De professor is één van de co-auteurs van de in 2020 bijna 1 miljoen keer ondertekende Great Barrington Declaration. Ook tienduizenden artsen, wetenschappers en andere experts zetten hun handtekening en riepen op tot een radicale koerswijziging, waaronder het onmiddellijk opheffen van alle beperkende maatregelen. Overheden weigerden zonder uitzondering ook maar een seconde te luisteren.

De gevolgen daarvan zijn op zowel de korte als lange termijn verwoestend voor de volksgezondheid. Zo werden tal van ernstige aandoeningen zoals kanker en hartziekten niet of niet tijdig behandeld, wat het jaarlijkse sterftepercentage flink zal doen oplopen. Daar zijn de aangetoonde immens schadelijke gevolgen van de Covid-19 injecties nog eens overheen gekomen.

Peer reviewed studie bevestigde dat lockdowns geen enkel nut hebben

Collega researchers van Stanford publiceerde in januari 2021 een peer-reviewed studie waarin werd geconstateerd dat de verplichte lockdowns vergeleken bij vrijwillige maatregelen geen enkel extra positief effect hebben op de verspreiding van corona. Uit alle data blijkt dat in alle landen – inclusief Nederland – strengere beperkende maatregelen ‘geen duidelijk aantoonbaar gunstiger effect hebben‘ op de veronderstelde groei van het aantal gevallen. (1)

Uit eerdere studies verricht in 2020 kwam telkens hetzelfde beeld naar voren: lockdowns, social distancing, mondkapjes en avondklokken hebben nul komma nul positief effect op de verspreiding van een virus, maar richten wel onnoemelijk veel schade aan de economie en samenleving aan. Om de bevolking toch te overtuigen mee te werken aan nieuwe lockdowns wordt er gebruik gemaakt van de antropogene klimaatverandering hoax.

Het feit dat politici in bijna alle Westerse landen bezig zijn om dit verwoestende beleid in wetten vast te leggen, zoals nu in Nederland gebeurt, kan enkel duiden op het uitvoeren van een politieke en ideologische agenda, die helemaal niets met de volksgezondheid en veiligheid te maken heeft, maar alles met de eerder genoemde ‘Great Reset’ naar een wereldwijde totalitaire klimaat/vaccin dictatuur, en niet te vergeten de aanstormende financiële crash van de ECB en de eurozone.

Een goed geïndoctrineerde generatie

De Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong herhaalt dat het model van zijn A.I. ‘Socrates’ al vele jaren 2030 (in bredere zin de periode 2027-2032) aanwijst als een immens belangrijk keerpunt voor de mensheid. In dit kader is het niet verrassend dat de Wereldbank beweert dat als we nu maar de plannen en regels van dezelfde organisaties die achter de lockdowns zitten opvolgen, we in 2030 weer een goed opgeleide generatie hebben.

Herstel: een goed geïndoctrineerde generatie, die getraind is tot gedachte- en kritiekloze gehoorzaamheid aan de Luciferiaanse Orde die as we speak stapsgewijs over onze planeet wordt uitgerold, en waarbij ook de Covid-19 mRNA nanotech-genmanipulatie injecties een doorslaggevende rol spelen, zoals onze lezers weten.

 

Xander

(1) Armstrong Economics
Afbeelding van klimkin via Pixabay 

Zie ook o.a.:

2021:

19-12: De echte reden van de lockdown: ECB staat op instorten, financiële crash EU nabij
23-10: ‘Avondklok pure nonsens, is bedoeld om volk voor te bereiden op bankencrisis lockdown’
21-11: Kunnen de massale protesten in het Westen de Great Reset staatsgreep tegen onze samenleving nog stoppen?
18-10: Euro Evangelie’ economisch journalist Arno Wellens: Digitale ID en totale EU controle in 2022
27-09: Topeconoom Armstrong: ‘Wereldwijde Great Reset machtsovername zal na 2022-2023 falen’ (/ ‘De wereld is NIET bereid om al zijn rechten op te geven. Zodra mensen wakker worden en doorkrijgen dat de Covid paspoorten (/ QR codes) PERMANENT zijn, zal er als een lopend vuurtje een bredere opstand ontstaan’)
10-08: IPCC fake science rapport moet bevolking rijp maken voor permanente klimaat lockdowns
30-03: 24 wereldleiders pleiten voor snelle oprichting wereldwijde WHO-vaccindictatuur
14-03: Stanford professor: ‘Lockdowns grootste medische misser van afgelopen 100 jaar’
19-01: Academische prognoses omgerekend: 66.600 doden in Nederland door lockdowns
17-01: Peer-reviewed Stanford studie vindt geen enkel bewijs dat lockdowns helpen, ook niet in Nederland
07-01: Fase 2 van lockdown totale beschaving en technocratische A.I. machtsovername nabij’ (/ Totaalprofiel van iedere burger: NIETS zal meer privé kunnen worden gehouden – Digitaal model van onze hele planeet in de maak)

2020:
13-12: De echte reden van de spoedwet: Secretaris-generaal VN wil permanente klimaat noodtoestand tot 2050
01-12: December 2020: Einde 75 jaar democratie en vrijheid; dictatuur is nu officeel een feit
26-09 Corona beleid scheurt families en vrienden uit elkaar, precies zoals in DDR werd gedaan
07-11: Hoogleraar Capel: ‘Zet je angst bij de vuilnisbak’ (/ Ook in november blijken alle maatregelen (1,5 meter, lockdown, mondkapjes) nog steeds helemaal niets uit te maken)
22-10: ‘Avondklok pure nonsens, bedoeld om volk voor te bereiden op bankencrisis lockdown’
27-09: Finse topeconoom waarschuwt dat tweede lockdown ‘totale economische vernietiging’ betekent (/ ‘Tijdens systeemcrisis 2020-2022 wordt welvaart, veiligheid en zekerheid weggevaagd, gevolgd door nieuwe Depressie tot 2025-2027’)
23-09: Zo kreeg Reichsmarschall Göring het volk mee: ‘Maak ze bang en zeg dat weigeraars een gevaar zijn’
17-09: (/ Overheden die zich tegen hun eigen volk keren is historisch bewijs dat het einde van hun beschaving nadert’)
08-09: Conclusie Bureau of Economic Research: Lockdowns, social distancing en mondkapjes hadden NUL invloed op verloop Covid-19\
08-08: Agenda 21 samengevat: ‘De opmars naar een nieuwe wereldorde’
01-08: Bankencrisis 2021: Corona herstelfonds is een bankenreddingsfonds dat Nederland moet betalen
05-03: Corona pandemie aangegrepen voor verbod op cash geld en vorming werelddictatuur’
30-01: Hoe de globalisten de corona pandemie kunnen gebruiken voor oprichting wereldregering

2019:

30-11: Oud-hoofdredacteur: Uitroepen klimaat noodtoestand door EU is vergelijkbaar met opkomst Nazi’s
09-11: Zo wordt de komende systeemcrisis gebruikt voor een wereldwijde klimaat dictatuur