Roemenië eerste Europese land dat reizigers uit Italië in quarantaine plaatst

Codogno, waar afgelopen week de eerste officiële Italiaanse besmetting werd geconstateerd. Desondanks is het dorp nog altijd niet afgesloten van de buitenwereld, en kunnen de inwoners gewoon blijven fietsen en hun hond uitlaten (Afbeelding: (1)).

—————————————————————————————————————————————–

Alleen al in Veneto moeten 4200 mensen op het virus worden getest – Slechte nieuws blijft uit de hele wereld binnenstromen – Reizigersverkeer binnen Europa kan de komende tijd fors gaan dalen

—————————————————————————————————————————————–

Italië is in ijzingwekkend tempo de wereldwijd vierde brandhaard van het coronavirus geworden. Nadat er nog eens 79 nieuwe besmettingen werden geconstateerd, waardoor het totaal op 133 uitkomt – waarvan 18 in kritieke toestand liggen en er 3 zijn overleden – heeft Roemenië als eerste land in Europa besloten om alle burgers die uit de getroffen gebieden in Italië (Veneto en Lombardia) komen, preventief twee weken in quarantaine te plaatsen. Het begin er daarom sterk op te lijken dat het reizigersverkeer in Europa op korte termijn voor een aanzienlijk deel zal stilvallen, met alle gevolgen van dien.

De aanleiding van het Roemeense besluit was een telefoontje van een vrouw die vanochtend met de autoriteiten belde om te vragen of haar dochter, die in het getroffen noordelijke deel van Italië was geweest en net uit het vliegtuig van Bergamo naar Timisoara was gestapt, gevaar liep om besmet te zijn geraakt.

De Roemeense autoriteiten besloten om het vliegtuig te ontsmetten, maar het toestel stond ondertussen met zo’n 100 passagiers klaar om naar Treviso, eveneens in het noorden van Italië, te vertrekken. De passagiers moesten weer uitstappen, zodat het toestel kon worden gedesinfecteerd. Een aantal mensen waren echter bang geworden, en besloten hun vlucht te annuleren. (2)

Grote gevolgen voor reizigersverkeer en economie Europa

Het ministerie van Volksgezondheid bepaalde vervolgens dat alle Roemeense burgers die uit de getroffen gebieden in Italië komen, preventief 2 weken in quarantaine moeten worden geplaatst (1). Het lijkt een kwestie van tijd voordat andere landen in Europa volgen, waardoor er een domino effect kan ontstaan, en mensen sowieso besluiten om voorlopig niet meer op reis te gaan, zeker niet naar Italië. De gevolgen voor het toerisme en de Europese economie laten zich niet moeilijk raden.

4200 mensen in Veneto moeten worden getest

De Italiaanse media berichten dat twee artsen zijn besmet door contact met corona patiënten. In de regio Veneto zouden maar liefst 4200 mensen op het virus moeten worden getest. Digi24 correspondent Segiu Balaban besloot zelf polshoogte te gaan nemen in het plaatjes Codogno, dat in het quarantaine gebied ligt, en waar vorige week de eerste officiële besmetting in Italië werd geconstateerd (een 80 jarige man).

Tot zijn verbazing is de stad echter nergens afgesloten, en lopen mensen buiten gewoon hun hondje uit te laten. Wel is er overal politie, en zijn de inwoners allemaal behoorlijk bang voor wat er gaande is. (1)

Het carnaval in Venetië is voor de zekerheid afgelast, net als een beroemde modeshow in Milaan. Scholen, universiteiten en musea blijven tot nader order gesloten. De autoriteiten hebben nog steeds geen idee wie en waar ‘patient zero’ is.

Slechte nieuws blijft binnenstromen

Ondertussen blijft ook uit de rest van de wereld het slechte nieuws binnenstromen. In Zuid Korea is het aantal besmettingen geëxplodeerd naar meer dan 600. De straten van de miljoenstad Daegu zijn nog steeds uitgestorven. Veel Zuid Koreanen geven de schuld aan de sektarische Shincheonji Kerk van Jezus, waar een vrouw –die niet in China is geweest- vele tientallen leden besmet zou hebben.

Groot Brittannië kende een bescheiden toename van 4 nieuwe gevallen, allen teruggekeerde passagiers van de Diamond Princess. Turkije en Pakistan hebben hun grenzen met Iran, waar inmiddels 8 doden zijn gevallen, gesloten, omdat ook daar het aantal patiënten blijft oplopen. Bij een (te laag) sterftepercentage van 2% betekent dit dat er al zeker 400 besmette Iraniërs rondlopen. In de hoofdstad Teheran zijn alle scholen gesloten, en worden de inwoners aangeraden mensenmassa’s te vermijden en zoveel mogelijk thuis te blijven.

De Chinese Global Times geeft voor het eerst toe dat het virus mogelijk toch niet afkomstig is van de voedselmarkt in Wuhan, zoals het al weken geleden ontkrachte, maar nog altijd officiële media onzinverhaaltje luidt. De diverse wetenschappelijke onderzoeken die wijzen op een uit het P4 lab in Wuhan ontsnapt gefabriceerd virus, mogelijk zelfs een biowapen, kunnen zelfs door de propaganda media in China en het Westen niet langer meer worden genegeerd, ook al wordt deze meest waarschijnlijke oorzaak nog steeds niet ter sprake gebracht.

In Wuhan is een 29 jarige arts overleden, al de tweede jonge, gezonde medicus in een paar dagen die aan het virus is bezweken. Gisteren meldden de Chinese autoriteiten 600 nieuwe gevallen, maar vrijwel niemand gelooft de cijfers uit Beijing nog. Als klap of de vuurpijl bericht Axios dat er een wereldwijd tekort aan 150 soorten medicijnen dreigt.

Nieuwste statistieken: Wat nu?

Hieronder de nieuwste statistiek voor Europa, zoals bekend afkomstig van een lezer (en wederom onze dank daarvoor!). Duidelijk is te zien dat we de belangrijke drempel van begin maart beginnen te naderen. Zullen de quarantaine maatregelen in Europa, en vooral Italië, afdoende zijn om de verspreiding van het virus te stoppen? De ervaringen in China wijzen uit dat dit zelfs met extreem rigoureuze maatregelen, die in Europa ondenkbaar zijn, buitengewoon moeilijk is.

Hieronder de voorspellingen voor Europa en Azië (exclusief) China, en die van het te verwachten aantal dodelijke slachtoffers. Het sterftepercentage is inmiddels een dikke 3%, en lijkt verder op te lopen richting de 7%:

 

Xander

(1) Digi24.ro
(2) Digi24.ro
(3) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

22-02: Wetenschappelijk team in Wuhan: 61,5% ernstig zieke corona patiënten sterft
21-02: Totale paniek in Zuid Koreaanse miljoenenstad om corona uitbraak in kerk
18-02: Angst voor coronavirus: Kroatië blokkeert alle pakketjes uit China; Rusland sluit grenzen voor Chinezen
17-02: ‘Quarantaine Diamond Princess was totaal zinloos nu mensen morgen al naar huis mogen’
15-02: Chinese artsen in quarantaine gebied waarschuwen voor nieuwe, nog dodelijkere corona infectie
14-02: ‘Het komt eraan’: CDC directeur waarschuwt dat corona zich tot na 2020 kan blijven verspreiden
13-02: China stuurt hoogste militaire biowapen expert naar P4 lab in Wuhan
12-02: VS houdt rekening met corona uitbraak: 11 militaire bases ingericht als quarantaine centra
11-02: Volgens professor Universiteit Hong Kong kan corona 60% tot 80% wereldbevolking besmetten
09-02: Professor Imperial College: Dagelijks 50.000 nieuw besmettingen, China piekt pas in maart-mei
08-02: Witte Huis vraagt wetenschappers te onderzoeken of coronavirus biowapen is
07-02: Quarantaine uitgebreid tot 60 steden en 400 miljoen mensen – en dat voor maar 638 doden?
06-02: Zware beschuldiging uit Taiwan: ‘China heeft onze evacués met opzet besmet’
05-02: ‘TenCent China lekt echte corona cijfers: Op 1 februari al 154.023 besmettingen en bijna 25.000 doden’
04-02: Azië niet alleen door corona, maar nog 3 andere plagen getroffen, waaronder vogelgriep en Mexicaanse griep
03-02: Amerikaanse wetenschapper: Coronavirus 100% zeker niet natuurlijk, kan ook een mislukt vaccin zijn waar China mee experimenteerde
02-02: ‘Onweerlegbaar bewijs dat coronavirus extreem besmettelijk ontsnapt biowapen is’
01-02: Indiase virologen constateren dat coronavirus HIV inplantingen bevat – toch een biowapen?
30-01: Hoe de globalisten de corona pandemie kunnen gebruiken voor oprichting wereldregering
30-01: Italiaans cruiseschip met 6000 passagiers in quarantaine om mogelijke corona besmettingen
30-01: Chinese verslaggevers: Overheid verbrandt doden zodat ze niet als slachtoffers virus worden geteld
29-01: ‘Op basis van cijfers Chinese Nationale Gezondheid Commissie op 20 februari mogelijk 138 miljoen besmettingen’
29-01: Massale rellen in Chinese steden: Mensen vechten om laatste resten voedsel
29-01: British Airways stopt alle vluchten van en naar China; ‘Wereldwijde pandemie over een week niet meer te stoppen’
28-01: Nieuwe schatting: Al 300.000 mensen besmet met Wuhan corona virus
27-01: Universiteit Hong Kong bevestigt tienduizenden geïnfecteerden en eist draconische maatregelen
26-01: ‘Artsen in Wuhan spreken op social media over 90.000 slachtoffers’
26-01: Harvard epidemioloog noemt coronavirus ‘thermonucleaire pandemie’, gevaarlijker dan de Spaanse griep
25-01: Britse expert voorspelt dat over 10 dagen 250.000 Chinezen besmet zijn met corona virus
24-01: Universitair hospitaal Wuhan zegt dat corona virus zich ook zonder symptomen verspreidt
24-01: Corona virus; Ultra biohazard lab in Wuhan onderzocht gevaarlijkste ziekteverwekkers
23-01: Imperial College professor: Tienduizenden mensen besmet; Al 7 steden met 23 mensen in quarantaine
21-01: Wordt het coronavirus de Mexicaanse griep pandemie hoax op herhaling?

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

8

 1. Gewoon lekker over de wereld blijven schooien en allerlei ziekten over de aardbol verspreiden… komen we vanzelf in de problemen ook hier in Nederland.

 2. In Milaan hebben grote bedrijven bekeken of de werknemers vanaf woensdag misschien thuis moeten werken. Eventueel vanaf vrijdag. (volgens een Hongaarse krant). Dit zou afhangen van hoe het zich ontwikkelt in de loop van de week.
  Deze manier van evaluatie van de ontwikkeling lijkt mij vreemd: de latente tijd van het virus lijkt 3 tot 4 weken te zijn, in sommige gevallen misschien nog wel langer. Dat betekent dat pas in de week van 15 tot 22 maart ongeveer er duidelijkheid zal zijn over de verspreiding. Ik maak me weinig illusies. Ik denk dat er nu al misschien wel een miljoen mensen besmet zijn in Europa.

 3. Als over een paar weken het toeristen seizoen begint met al die touringcars die terug komen van hun bestemmingen is het een kwestie van tijd , en dan is het coronavirus ook in Nederland gearriveerd .

 4. PJ, als we allemaal naar Neu-Schwabenland gaan dan gaat de virus waarschijnlijk gewoon mee. Helaas weten we niet of iemand geinfecteerd is of niet. Duurt 3 weken totdat symptomen zich laten zien. Wij moeten het hier zien te overleven. Ik woon in Israel en hier is het helaas begonnen. Ik ben voorbereid. Shalom en blijf gezond.

 5. Verwonderd mij niets,omdat ook korea die vieze on hygienische toestanden kent als op Chinese markten en wat denk je van Thailand?De 7 Noachidische wetten zijn toch ergens goed voor!!

 6. het is een test, de erste ellende gaat nog komen. Stem VVD, D666 en we komen er wel †.
  Geen CO2 probleem, FPAS, Files, wat een rust. Rust zacht.

 7. In maart is het bijna lente. Zoals bekend slecht weer voor dit soort virussen.
  Is de wereld nu plat of rond? Als ze plat is kan ze niet hol zijn, toch mijn favoriete alternatieve realiteit; de holle aarde. Zeker bij een wereldwijde pandemie een mogelijk toevluchtsoord, via Neu-Schwabenland de inwendige Aarde betreden. Want de ondergrondse arkstad te Denver is voor de meesten onder ons te duur. Neu-Schwabenland dus, daar is vooralsnog geen Covid-19 gesignaleerd.

 8. 2.200.000 doden door de banale griep per jaar -elk jaar opnieuw-word als vanzelfsprekend aanzien, maar een als , misschien, eventueel, zou kunnen dat ,virus word aanzien als de vernietiger van onze beschaving.
  Al gehoord van het placebo effect?, of de effecten gezien, wanneer een massa in paniek geraakt, zelfs wanneer er geen duidelijk aanwijsbare oorzaak is, maar dit enkel gebeurt door overdracht.
  Natuurlijk sterven mensen aan een/de griep, dat is wat virussen doen, al dan niet gemodificeerd, maar dat is ook wat er met onze voeding gebeurt, oa gemodificeerde mais, dat in zowat elk product als goedkoop vulmiddel word gebruikt, om niet te spreken van transvetten, die het immuunsysteem dat voor 75 % in onze darmen zit en ons beschermt tegen virussen en bacterieen, constant op alarm zet, waardoor het overbelast geraakt en geen nieuwe aanvallen kan weerstaan

Comments are closed.