Nieuwe schatting: Al 300.000 mensen besmet met Wuhan corona virus

—————————————————————————————————————————————–

Amerikaanse infectieziekten specialist: ‘Mensheid getroffen door ergste ziekte crisis in meer dan 100 jaar’ – Wuhan krijgt met spoed 100.000 extra ziekenhuisbedden – Arts universiteit Beijing: ‘Mondkapjes zinloos, ik ben besmet via mijn ogen’

—————————————————————————————————————————————–

Terwijl Nederland en Frankrijk mogelijk gaan samenwerken bij het evacueren van hun burgers uit China – een eerste logische stap, maar bij lange na niet afdoende -, lijken de waarschuwingen van enkele top wetenschappers dat het aantal besmette mensen in de tienduizenden loopt, nog aan de lage kant te zijn. Sommige nieuwe schattingen gaan ervan uit dat mogelijk al 300.000 mensen zijn geïnfecteerd met het coronavirus. De regio Wuhan, het epicentrum, krijgt er met spoed 100.000 ziekenhuisbedden en 6000 artsen en verplegers bij. Dat doe je niet als er nog ‘maar’ 4614 mensen (een stijging van 46% in een dag) besmet zijn. Het officiële aantal doden (106) is daarom waarschijnlijk eveneens veel te laag.

Ex-FDA commissaris Scott Gottlieb bevestigde tegenover CNBC dat China de werkelijke aantallen voor de wereld verborgen houdt, zoals veel experts al van meet af aan vermoedden. Alhoewel de Chinese autoriteiten sneller reageerden dan tijdens de SARS epidemie, ‘doen ze het nog steeds niet goed. Ze verbergen informatie, inclusief de verspreiding naar medisch personeel.’ Gottlieb denkt overigens niet dat er in de VS een vergelijkbaar drama gaat komen, want ‘wij hebben de middelen om het virus te onderdrukken.’

Met uitzondering van Tibet zouden inmiddels in alle Chinese provincies nieuwe geïnfecteerden zijn geconstateerd. In de hoofdstad Beijing heeft iedereen het dringende advies gekregen mondkapjes te dragen. Daar is in ons eigen land inmiddels ook een grote vraag naar ontstaan, vooral op het internet en op toeristen trekpleisters. Het bewakingspersoneel van het openbaar vervoer in de Chinese hoofdstad draagt zelfs complete hazmat pakken.

Chinese media citeerden Wang Guangfa, een arts van het Universitaire ziekenhuis in Beijing. Hij ging naar Wuhan om de uitbraak te onderzoeken, en raakte zelf besmet. Volgens Guangfa heeft het dragen van mondkapjes weinig zin, omdat hij via zijn ogen besmet zou zijn. Dat zou ook anderen zijn overkomen. De arts zegt dat alleen complete gezichtsmaskers bescherming bieden. (4)

Een infectieziekten specialist in New Jersey, die toegang zou hebben tot overheidsinformatie, zegt dat de mensheid wordt getroffen door ‘de ergste ziekte crisis in meer dan 100 jaar’. (3) Nogmaals: de cijfers zijn duizelingwekkend. Meer dan 65 miljoen Chinezen zijn in quarantaine gezet. Het infectiepercentage is 83%, dus bijna iedereen die met het virus in aanraking komt, wordt ziek. En van die zieken gaat (minimaal) 15% dood. Zeker 2% vertoont in de eerste dagen tot 2 weken na besmetting (nog) geen ziekteverschijnselen, maar kan ondertussen wel anderen besmetten.

(Later meer)

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Natural News
(3) Hal Turner
(4) Natural News

Zie ook o.a.:

27-01: Universiteit Hong Kong bevestigt tienduizenden geïnfecteerden en eist draconische maatregelen
26-01: ‘Artsen in Wuhan spreken op social media over 90.000 slachtoffers’
26-01: Harvard epidemioloog noemt coronavirus ‘thermonucleaire pandemie’, gevaarlijker dan de Spaanse griep
25-01: Britse expert voorspelt dat over 10 dagen 250.000 Chinezen besmet zijn met corona virus
24-01: Universitair hospitaal Wuhan zegt dat corona virus zich ook zonder symptomen verspreidt
24-01: Corona virus; Ultra biohazard lab in Wuhan onderzocht gevaarlijkste ziekteverwekkers
23-01: Imperial College professor: Tienduizenden mensen besmet; Al 7 steden met 23 mensen in quarantaine
21-01: Wordt het coronavirus de Mexicaanse griep pandemie hoax op herhaling?

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten

40

 1. De eerste golf van de Spaanse griep was vrij mild. De tweede en derde golf, na de mutatie van het virus, waren veel erger. https://www.britannica.com/event/influenza-pandemic-of-1918-1919

  De gevolgen van besmetting met het nieuwe coronavirus zijn momenteel ook (nog) vrij mild.
  We weten echter niet ‘of en hoe’ dit nieuwe virus gaat muteren en wat de gevolgen daar gaan van zijn als er een tweede en derde golf komt.

 2. Probleem : maak een gevaarlijk virus aan;
  oplossing : verkoop een geneesmiddel (aan zeer hoge prijs) …

  China en Rusland hebben een appeltje te schillen met die welbepaalde vervloekte Vrijmetselaarsrepubliek …Modern Sodom wordt vernietigd !

 3. Tweelingziel. Bill gates sponsort zogenaamd de instantie die met de vaccine komt. De vaccine die er uiteraard al is. Maar je hebt heeeeeel veel dode nodig om de wereld te redden. Zo word hij de redder van de wereld. Hij is zo rijk dat hij meer dan alleen rijk wil zijn. Lijkt erop dat hij een godje wil worden. Scenario is net als de film. Maar er is een addertje onder het gras. De vaccine redt je voor een korte tijd. Gates geeft heel veel spreekbeurten waar hij spreekt dat er teveel mensen op deze aardbol zijn. Voorspelt niet veel goeds. Shalom en blijf gezond. Ikzelf gebruik MMS, was ook erg effectief tegen de SARS, Zwijngriep, en alle andere rotzooi dat ze op de mens loslaten. Maar ik spreek voor mijzelf.

 4. Het ND schrijft 6000 besmet en 132 doden. Natural news en Xander zeggen 300000 besmet. Het verschil is te groot. We weten dat de Media constand liegt. Vierus is volgens Natural news al in de US en de EU. Blijf gezond mensen.

 5. @piece: of het onzin is, zal de tijd uitwijzen…vooralsnog mogen we onze vrije mening geven en van gedachten blijven wisselen. Als dat je stoort lees het dan niet. Geef je mening over het onderwerp eens ipv de geloofwaardigheid van de website te komen ondermijnen?

 6. Piece heeft gelijk, wat een paniekzaaiers hier…
  Het Vaccin werd al ontwikkeld in Hong Kong en wordt daar nu getest.
  Meerdere internationale laboratoria zijn er al in geslaagd het virus te kweken.
  Misschien dan maar weer lekker gaan panikeren met WO III?
  https://www.demorgen.be/nieuws/ex-militair-ingo-piepers-ik-zou-willen-dat-ik-ongelijk-had-maar-de-derde-wereldoorlog-is-voor-2020~bc8b5b8d/
  Als ex-militair zou deze meneer moeten weten dat in het krijgsrecht (afgeschaft, gelukkig voor hem) stond: “het verspreiden van geruchten; dood met de kogel”

 7. https://www.ad.nl/buitenland/australische-wetenschappers-kweken-het-coronavirus-in-laboratorium~abbe29d9/

  “Australische wetenschappers hebben met succes het nieuwe coronavirus gekweekt in een laboratorium. Dat is een belangrijke doorbraak, die de ontwikkeling van een vaccin kan versnellen.
  Wetenschappers van het Doherty Institute in Melbourne gebruikten een staal van een patiënt die sinds vrijdag in het Royal Melboune Hospital wordt behandeld en zijn de eersten buiten China die erin geslaagd zijn het nieuwe virus na te maken in een lab.
  Volgens Dr. Julian Drucen, hoofd van het betreffende laboratorium, zal het gekweekte virus worden gedeeld met het netwerk van Australische laboratoria en met de in Zwitserland gevestigde Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).”

 8. Het Corona ‘biertje’ en de kater die erop volgt.
  Het Westen is in rep en roer, integratie is voorlopig ‘van de baan’ , althans zo lijkt het. Vrijwel is iedereen in de ban van ‘ het Corona virus’ …. ‘gemakshalve’ vergeet men dat het Westen op diverse manieren belaagd wordt. Althans zo lijkt het : …. komt een vluchteling bij de ‘dokter’ …. diagnostische problemen …. taalproblemen ….
  resistente bacteriën …. MRSA …. tuberculose …. polio … schurft …. reuma …. mazelen …. hepatitis …. hiv …. onrust bij autochtone bevolking …. verdeeldheid …. politieke onrusten …. publieke onrusten …. armoede ….
  Influenza, de griep : jaarlijks wereldwijd 5 miljoen griep patiënten waarvan er 650.000 overlijden. Waar hebben we het eigenlijk over ?

 9. Rick. Vier Russen. Heel vermakelijk.
  Maar even voor allen. Lees Naturalnews.com met Mike Adams. Het is meer allarmerend als dat de meeste denken. Het nieuws verbergt de waarheid. En ja Rick, ik schreef het ook al eerder, het gaat om die vaccinatie. Ik zelf denk dat het er al is maar men wacht tot……………… Shalom en blijf gezond.

 10. Dat de Carona virus door dieren op een market begonnen is . Is het grootste fake nieuws in de wereld . En alleen maar door China de wereld in gestuurd om het hun werkelijke doen en laten te verbergen .

 11. 1-28-2020
  Cases 5500
  Death 130
  Healed 60

  Death rate = 130/(130+60) = 68%

  2 op de 3 overleven het niet.

 12. @ Anna, jij schreef :

  Mogelijk moesten deze dieren worden afgevoerd en waren deze besmette dieren bestemd voor de destructor en heeft een (onbevoegde ) “ arme Chinees” deze meegenomen en ze op de” vis/ dieren “ markt in Wuhan als een mooie bijverdienste verkocht.
  Klein foutje grote wereldwijde gevolgen.

  Hoe Chinezen met dieren om gaan weten we ,maar om t in je commentaar over ‘afval’ te hebben van deze gemartelde dieren vind ik aanstootgevend! misschien niet zo bedoeld maar mn maag draait er van om dat mensen zo met dieren om gaan! Het is letterlijk om te janken!!

  Ik kan er met mn hoofd niet bij ! ook wat eerder in de commentaren werd benoemd over die markten daar ,over t levend villen en koken van honden,katten,het is in een woord ‘; demonisch!

 13. Anna, wat je schreef (9.54 uur) over het restafval van deze oorlogslaboratoria is verhelderend! En het verklaart veel. Hoe zou een arme Chinees immers de verleiding kunnen weerstaan om vers honden/katten/apenvlees te verkopen of te consumeren? Ik heb nooit geloofd in het slangen en vleermuizen verhaal. Hoe afschuwelijk deze eetgewoontes in onze ogen ook zijn. Zouden deze laboratoria eigenlijk niet verplicht moeten worden om hun eigen destructiemateriaal zelf te vernietigen? Zo zou een uitbraak als dit in theorie niet meer kunnen gebeuren.

 14. Hoe het daar gekomen is, weet ik niet. Ik houd rekening met meerdere mogelijkheden. De VS, ten minste de D.S.) is ook schuldig.. En het geknoei met virussen. 1 optie die ik gelezen heb, is het een combinatie van O.A. (!) mazelen en bof, wat normaal 2 aparte ziekten zijn, maar INEENS is het 1 ziekte. Ja, ja de wetenschappers kunnen er wat van, en allemaal gefinancierd door Bill G., maar die blijft buiten de wet van Amerika.

 15. Het komt door de vier russen …

  Waren er vijf maar ja leugens bekomen waarheid door herhaling, net als nucleaire kernkoppen. Soms tel je ze na en zijn er weer een paar verdwenen.

  Dit jaar nog; “let op mijn woorden” verplichte vaccinaties in NL !

  Agenda’s menschen, let maar op !

 16. Kleine aanvulling op mijn bijdrage van 5.53 uur.

  Als dit een laboratorium is van het Chinese Biologische oorlogsprogramma zoals Zero Hedge schreef, dan kan het zijn dat ze daar proefdieren ( honden en of apen ) gebruiken bij hun testen.
  In de laboratoria zelf is waarschijnlijk alles wel op orde want daar komen wetenschappers en onderzoekers, maar met het afval wordt doorgaans in China niet zo zorgvuldig omgesprongen.
  Mogelijk moesten deze dieren worden afgevoerd en waren deze besmette dieren bestemd voor de destructor en heeft een (onbevoegde ) “ arme Chinees” deze meegenomen en ze op de” vis/ dieren “ markt in Wuhan als een mooie bijverdienste verkocht.
  Klein foutje grote wereldwijde gevolgen.

 17. De tijd zal het uitwijzen. Wie heeft er nog een tip voor een goede mondkapjeswebsite? En preplijst qua eten?

 18. Doordenker, je hebt gelijk. Het aantal.dodelijke slachtoffers is kleiner dan bij een modale griepepidemie. De sociale media maken hier een hype van.

 19. Chinezen: ze blijven Ondoorgrondelijk.
  De nieuwsbron Zero Hedge meld dat vorig jaar op een mysterieuze manier Corona virus is gestolen uit een laboratorium in Canada. Deze diefstal werd getraceerd naar Chinese agenten die in dit laboratorium werkten. Het daarop volgende onderzoek verbond de agenten met het Chinese Biologische Oorlogsprogramma van waaruit het virus vermoedelijk gelekt is, en wat vermoedelijk de uitbraak van het Wuhan Corona virus heeft veroorzaakt.
  Is dit de reden waarom de Chinezen dit feit zo snel naar buiten hebben gebracht?
  En dat ze meteen zulke rigoreuze maatregelen afkondigen. ( hele steden isoleren )
  En in het slechtste geval kun je nog denken aan een militaire “ oefening” met biologische wapens.
  Chinezen / met hun systeem; ze zijn en blijven ondoorgrondelijk.
  Bron Zero Hedge Tyler Durden 26 Jan. 2020

 20. China geeft niet om haar eigen bevolking en geeft al helemaal niet om dieren. Of het nu een patent virus is of niet, veel van deze ziekten komen voort uit het compleet afwezig zijn van dieren welzijnswetten. In het westen weet men dat het niet goed verzorgen van dieren tot ziekten leidt voor mens en dier. In China interesseert men zich alleen voor geld en hun bijgeloof. Ondertussen kunnen zij iedereen besmetten en foutieve informatie verspreiden. Ik vind China daarom een zeer gevaarlijk land. Het is schandalig dat wereldleiders geen sancties en boetes implementeren zolang China op deze wijze handelt.

 21. Hierbij een weblink (Engelstalig) naar het ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control) waar regelmatig updates verschijnen in verband met dit nieuwe coronavirus (nCoV): https://www.ecdc.europa.eu/en/novel-coronavirus-china

  Op basis van de cijfers van het ECDC, zou tot nu toe slechts 2,3% van de besmettingen een dodelijke afloop kennen. Deze situatie kan uiteraard veranderen.

  Het ECDC geeft ook geen verdere informatie over de toestand van de gevallen met (nog?) geen dodelijke afloop. Zijn ze aan de beterhand, laat de ziekte permanente sporen na, enz.

 22. Volgens mij wordt het enorm opgeblazen,over een maand horen we er niets meer van.

 23. Omdat alleen de echt zwaar zieken in het ziekenhuis terecht komen en een deel daarvan er ook overlijdt, daar komen de officiële cijfers vandaan. Dat was met SARS en MERS niet anders, twee van die o zo gevaarlijke “vier russen” die ondertussen de wereld zijn rondgegaan. We zijn nu aan de derde van de “vier russen”. Benieuwd wat de vierde van de “vier russen” brengt. Moeder Natuur herstelt altijd het evenwicht en neigt nu naar een oplossing voor de overbevolking.

 24. T zijn altijd die ‘vier russen’ die het doen. Ze blijven maar buiten schot !

 25. Huwan heeft 49000 ziekenhuisbeddden. Filmpjes tonen gangen en hallen van ziekenhuizen die overbevolkt zijn toen er vlgs de Chinese overheid 1500 besmette personen waren, ra ra hoe kan dat???
  Dus wat betreft die onzin?
  Vertrouw op het RIVM dan kom je ver (van huis)

  Waar leest u dat Huwan 49000 ziekenhuisbedden heeft ? Mod.

 26. Ik weet niet goed wat ik ervan moet denken. Het enigste waar ik mij aan hou, in deze tijden, mijn vertrouwen in Christus Jezus, de Messias.

 27. Gedeeltelijke correctie: Gates is mede-oprichter van het instituut dat het patent op het coronavirus bezit.

 28. Op een presenteerblaadje:
  wat hiervoor als reactie werd geschreven wordt bevestigd door wat VANDAAG op Natural News staat: net gelezen (na versturen van voorgaande reactie) : Gates is eigenaar van het instituut dat het patent van dit virus in bezit heeft……………………………

  Verder: vit.C. intraveneus helpt prima bij stress: waarschijnlijk dan ook bij depressie?
  Suggestie: te laten controleren of u voldoende cit. C in het bloed heeft.

 29. Bill Gates ‘voorspelde’ dit. duidelijk een self fulfilling prophecy …
  Hij ziet vaccins als een probaat middel om de wereldbevolking te reduceren: m.n. in Azie en Afrika wel te verstaan.
  In india is hij strafrechtelijk aangeklaagd wegens vaccinexperimenten met (letterlijk en figuurlijk) arme kinderen.

  Welke rol speelt hij mbt dit virus?
  (zie ook Natural News hieromtrent)

  Is het tijd om het oordeel over hem te vragen?

 30. Als 5% van de besmette mensen sterft aan het coronavirus, dan betekend dat, dat 95% voldoende weerstand heeft om de ziekte te overleven.
  Het versterken van het persoonlijke afweersysteem is daarom de beste methode tegen deze besmetting. Veel mensen hebben ,ook in de westerse wereld een gebrek aan vitamine D3 , een uitstekende virusbestrijder. Vitamine D3 wordt alleen via de zon op de blote huid aangemaakt, dus te weinig tijdens de wintermaanden.
  Het wordt in China tijd om de klassieke Taoistische principes weer in ere te herstellen, in plaats van het blind volgen van het westerse materialistise compensatie-systeem. Het Taoistische systeem kent vele technieken om de weerstand tegen ziekten te verhogen.

  Mocht de ziekte eenmaal hebben toegeslagen, dan is in nemen van NaCLO² + Activator (15 druppeltjes op een glas water) een goedkoop en goed medicijn. Het middel wordt vaak MMS genoemd en dood meestal elk virus.

 31. Dit lijkt me al meer een media massahysterie te worden, dan een onderbouwd medisch probleem, waarbij de schattingen, prognoses,en vooruitzichten mekaar proberen te overtreffen, tot op het absurde na.
  De wel duidelijk gedocumenteerde (her)uitbraken van dengue en ebola word hier naar de -stille- achtergrond verbannen, met welk doel?

 32. vond de stijging besmette gevallen al opmerkelijk, van bijna 3000 naar bijna 4500 in een dag, een erg hoog aantal, voor slechts een gecontroleerde virus.

  overigens wordt het door nu.nl al ontkracht dat jullie collega martin vrijland fake nieuws is. geweldig hoe de overheid dit weer probeert te controleren.

  de goddelijke wereld mogen ons beschermen in deze duistere tijden.

 33. Ja, haal geïnfecteerden maar naar hier, dan kunnen ze de ziekte hier ook verspreiden…incubatietijd vh virus: 10 dagen en zónder enig symptoom…handig, toch? Een vergissing is zó gemaakt…we kunnen het verhaaltje met voorbedachte rade zo dromen…en nu nog het wantrouwen en de paniek voor eenieder met griep want het zouden dezelfde symptomen zijn…chaos.

 34. Mooi om te lezen op deze site… Dan weet je zeker dat het onzin is. Waar haal je het toch iedere keer weer vandaan zeg. Lees voor de grap eens de eigen artikelen terug.

Comments are closed.