Britse expert voorspelt dat over 10 dagen 250.000 Chinezen besmet zijn met corona virus

Afbeelding (illustratief): (2).

—————————————————————————————————————————————-

Sterftepercentage stijgt naar 4%, als dit zo blijft betekent dat minimaal 10.000 doden – Verspreiding virus over de wereld mogelijk alleen nog te voorkomen met totale stop op reizen naar en van China – Wereldeconomie dreigt enorme klap te krijgen

—————————————————————————————————————————————-

(04.05 uur) – Jonathan Read, een Britse expert op het gebied van de verspreiding van infectieziekten, heeft samen met vier collega’s een paper gepubliceerd waarin zij -op basis van de huidige snelheid waarmee het coronavirus zich verspreidt- voorspellen dat over 10 dagen minimaal 250.000 –maar mogelijk zelfs 350.000- Chinezen besmet zullen zijn. Het aantal doden is ondertussen in een klap met 15 is gestegen naar 41, wat neerkomt op een sterftepercentage van 4%. Als dat niet verandert, betekent dit dat er over anderhalve week zeker 10.000 mensen zullen zijn gestorven.

Nog steeds is veel onduidelijk over de bron en aard van het coronavirus, maar dat het heel gevaarlijk begint te worden kan niemand meer ontkennen. Van alle geconstateerde ziektegevallen is 25% er ernstig aan toe. Als het coronavirus (officieel 2019-nCoV) zich ongeveer even snel zou verspreiden als SARS in 2002-2003, dan moet driekwart van alle besmettingen door strenge controle maatregelen voorkomen worden om het virus te kunnen beteugelen. Alleen: corona grijpt véél sneller dan SARS om zich heen.

‘Infecties zullen zich steeds sneller internationaal verspreiden’

Dat vormt een gigantisch probleem, want vooralsnog is slechts 5,1% van alle geïnfecteerden opgespoord. Dat houdt in dat er hoogstwaarschijnlijk een enorm aantal besmette mensen rondlopen die in de komende dagen ziekteverschijnselen gaan krijgen, en in de tussentijd een hoop andere mensen hebben aangestoken.

Als het de Chinese autoriteiten niet heel snel lukt om die 5% op minstens 75% te krijgen, dan zijn nieuwe uitbraken in andere Chinese steden onvermijdelijk, en zullen ‘infecties zich steeds sneller naar internationale bestemmingen blijven verspreiden,’ waarschuwt Reed. De Chinese steden die het grootste gevaar lopen zijn Shanghai, Beijing, Guangzhou, Chongqing en Chengdu – stuk voor stuk enorme miljoenensteden.

Enige optie: totale blokkade van alle personen?

De infectie expert verwacht dan ook dat de landen met de meeste vliegverbindingen met China, te weten Thailand, Japan, Taiwan, Hong Kong, Zuid Korea, de VS, Maleisië, Singapore, Australië en Vietnam op 4 februari eveneens met een fors hoger aantal besmette mensen te kampen zullen hebben. En zodra half Azië is besmet, zal de rest van de wereld snel volgen.

China is veel te laat geweest met adequaat reageren, waardoor het platleggen van het vliegverkeer de verspreiding van het corona virus op 4 februari met slechts 25% zal hebben vertraagd.

Het volledig stopzetten van al het vliegverkeer is op zich al een drastische maatregel, maar zal de verspreiding naar Europa en Nederland dus zo goed als zeker enkel vertragen. Als enige optie lijkt daarom een totale blokkade over te blijven voor alle personen uit China, met wat voor vervoermiddel dan ook, en ook uit andere landen waar het aantal geïnfecteerden plotseling gaat stijgen.

Virus sowieso zeer moeilijk te stoppen

De Britse experts concluderen dat er weliswaar nog veel onzeker is, maar de enorme snelheid waarmee het corona virus mensen infecteert –veel sneller als destijds SARS en MERS- de bestrijding van het virus, laat staan het stoppen, ‘substantieel veel moeilijker’ maakt.

Als we de snelheid van verspreiding toepassen op Frankrijk, waar inmiddels 3 gevallen zijn geconstateerd, dan zouden dat er over 10 dagen al zo’n 750 zijn geworden – meer dan genoeg om binnen no-time het hele land, en vervolgens het dichtbevolkte Europa te besmetten.

Dan hebben we het nog niet eens gehad over de enorme klap die de wereldeconomie zal krijgen als uitgerekend China, al jaren de belangrijkste motor van die wereldeconomie, knarsend tot stilstand komt.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons,. auteur Ed Uthman, Houston, Texas, USA, Creative Commons Attribution 3.0 Unported license.

Zie ook o.a.:

24-01: Universitair hospitaal Wuhan zegt dat corona virus zich ook zonder symptomen verspreidt
24-01: Corona virus; Ultra biohazard lab in Wuhan onderzocht gevaarlijkste ziekteverwekkers
23-01: Imperial College professor: Tienduizenden mensen besmet; Al 7 steden met 23 mensen in quarantaine
21-01: Wordt het coronavirus de Mexicaanse griep pandemie hoax op herhaling?

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

29

 1. Het zal mij niks verbazen dat de NWO hier achter zit, het is immers veel ste druk op deze aarde.
  En dat we allemaal bedrogen en voor gelogen worden door de regeringen is ook al ons nieuws, waarin wij hun in deze vrij spel hebben om naar de pijppen van de NWO te dansen.
  Als het tijd is om te gaan, dan gaan we, want zolang de wereld wordt geregeerd door dit soort gasten die geld hebben en alles naar hun hand zetten, wij hen vrolijk hun gang laten gaan met misdaden tegen de menselijkheid , hebben wij het nakijken zij kunnen immers alles maar ongestraft doen

 2. Van buiten, de varkenspest is niet besmettelijk voor mensen.

 3. Igraine goed gezien. Demosthenes ook scherp. Het gaat alles om BIo oorlog en het verkopen van vaccinaties. Vandaag of morgen hebben ze zogenaamd een tegenmiddel gevonden waar iedereen mee moet gevaccineerd worden. Het middel bestaat waarschijnlijk al. Er zijn al een paar duizend wel of niet conspiracy sites die hier over schrijven. Wel of niet zo dat lezen we wel over een paar dagen. Eerst nog even een toast met een corona biertje .Shalom en blijf gezond

 4. Dat dit een vals vlag is, dat is mogelijk wand, is vreemd dat zij in bio pak lopen vreemd, dat de dokters en zusters
  zoals op de foto,s dat niet aan hebben.
  Dat er mensen overlijden doet er niet dat het een valse vlag is, immers zullen er veel doden vallen!
  China en Rusland is een opkomende macht, wie weet zijn er landen die dat niet willen en uit proberen
  hoe die virus zijn werk doet.
  Er zijn vele mogelijkheden wat hun ware doel is, het kan zijn dat de regering zelfs hier niet achter zit.
  Wel dat gene er baat bij hebben om het dat land(en) onstabiel te maken en de macht willen blijven behouden.

 5. Igraine schreef: 25/01/2020 om 4:53 pm:
  Dat is geen leuk bericht voor de telecom wereld maar zou artsen wereldwijd moeten aansporen nu op de trom te gaan roffelen! Ik acht dat een zeer belangrijke opmerking waarvoor dank!

 6. De plastiekindustrie draait weer op volle toeren, na de antiplastiekpropaganda de laatste tijd. Is het een complot van de plastieklobby?

 7. Wuhan waar t eerst 5g is geïnstalleerd in China, het verzwakt t immuunsysteem! iets om over na te denken…

 8. Handelsreizen gaan over de hele wereld, dus virussen en ziekten ook.
  Maar dit lijkt meer op een virus die bewust is gekweekt om zich te vermeerderen en voor het leven gevaarlijk
  Niet alle wetenschap is ten goede.

 9. Wuhan heeft meer dan 10 miljoen inwoners. Een aantal van 250000 zieken is slechts 2,5 procent. Niets om je zorgen over te maken.

 10. Voor angst of paniek is het al veel te laat maar het is pas geleden dat er een dodelijk varkens
  virus is uitgebroken in China.
  Het resultaat is verschrikkelijk en bijna niet te bevatten als het echt muteerd dan kunnen we beter op zoek gaan naar alternatieven om ons zelf te beschermen de overheid is in mijn opinie niet te vertrouwen in deze zaken.
  Nog netjes gezegd maar google zelf eens dode varkns in China en gelukkig worden mensen nog niet geruimd.
  Het is wel erg veel pandemie in deze tijden vind ik zelf.
  https://www.washingtonpost.com/business/2019/10/16/terrible-pandemic-is-killing-pigs-around-world-us-pork-producers-fear-they-could-be-next/

 11. Tot op heden is de impact van het virus kleiner dan bij een gemiddelde griepepidemie. Overlijdensgevallen betreffen met name ouden en zwakken zoals bij elke griepepidemie. Dus paniek is overdreven.

 12. false flag?, (inferno, 12 monkeys, outbreak, the stand en vele meer!, follow the money!, big pharma??
  “dont fear the reaper”

 13. dat virussen niet zomaar zijn te stoppen ..dat merken we dagelijks met al deze “virussen”..achter in de vrachtwagens die over onze “grenzen”..komen.
  Als deze virus echt zo gevaarlijk is als men zegt is dit de oplossing voor de overbevolking ..en ik zie het als een volgende stap om de mensheid te decimeren van 7 miljard naar 1 miljoen .
  Misschien zijn er in 2021 al 4 miljard “verdwenen”.. het zou de elite buitengewoon goed uitkomen .

 14. Er overlijden jaarlijks wereldwijd tot zo’n 500.000 personen aan griep. Daar hoor je nauwelijks iets over. Net als bij griep overlijden bij corona vooral personen met verminderde weerstand zoals bejaarden en personen met een chronische aandoening. Mijns inziens vooralsnog geen reden tot massahysterie en paniek.

 15. “En op het einde der tijden zullen er hier en daar pestilenties zijn, aardbevingen en dat is maar het begin der weeën” …Sprak Jezus !

 16. Inderdaad kunnen toevalligheden een situatie veroorzaken zoals met deze virus zodat mensen gelijk denken aan een georganiseerde complot/opzet

  Is het dan toevallig dat sinds vorige week op Netflix een nieuwe docu te zien is dat gaat over pandemie??
  Is het toeval dat de virus begon in Wuhan, China’s centrum voor handel/economie en logistiek?

  Ziektes zijn door de gehele bestaan van de mensheid ontstaan door de mens zelf ( bewust of onbewust). Moeten we dan gelijk gaan denken aan het begin van de einde? Ik zelf denk van niet. Binnen een paar weken komt deze virus niet meer prominent in het nieuws. Misschien wel eerder.

  Op naar de volgende uitbraak die de weer zoveelste storm in een glas water zal blijken te zijn

 17. Ik zelf denk dat het weer een variant is van een varkens ziekte er is al een epidemie geweest onder de varkens en massaal afgeslacht maar ja is al het vlees werkelijk vernietigt dat is de vraag.

 18. Achter het bureau “wereldschokkende uitspraken” doen. In een kleine week tijd slechts 830 meldingen van besmetting en binnen 10 dagen 250.000???? Deze man wil gewoon in de belangstelling komen en hoe doe je dat dan. Juist, met uitspraken komen waarvan je verwacht dat er kritische kanttekeningen geplaatst gaat worden en je naam dus in de media bekend wordt(een veel gebruikte tactiek). Al die genoemde cijfers zijn niet onderbouwd want of een patroon progressief, degressief of exponentieel verloopt heb je meer gegevens nodig over een wat langere periode. Men gaat geen beweringen doen die triviaal zijn want dan bloedt het snel dood en dus geen aandacht.

 19. 1000 besmette mensen = 5% ,x 100% = 20.000 .mensen.
  Als 50 mensen gestorven zijn is dit 0,25 %.

 20. Angst en Paniek zaaien zijn de meest destructieve krachten die hele volksstammen tot krankzinnige hysterische daden kan aanzetten. Het is te hopen dat onze Overheid nuchter en waakzaam blijft met die Chinese Corona-besmetting, en niet in die waanzin van Angst en Paniek zaaien meegaat!!!

  In de Middeleeuwen toen de Pest wereldwijd huishield bleven ook veel burgers rustig, de Pest had geen vat op hen, zij overleefden, zij aten en dronken wat goed en versterkend was, sliepen goed, begroeven de vele slachtoffers en wachtten biddend en hopend op betere tijden. En die kwamen!!!

  Burgers hebben al zoveel gruwelen overleefd! Hoeveel slachtoffers vielen er al niet de afgelopen Eeuw alleen al door krankzinnige, satanische leiders van vele oorlogszuchtige landen? Antwoord: Meer dan Tweehonderd Miljoen slachtoffers, verwonden en levenslange verminkten niet meegerekend!!!

  Mijn ouders overleefden door stilheid en vertrouwen zo de oorlog 1940-1945 vertelden ze ons met Psalm 91…Wees nuchter en Waakzaam! Pas als het je tijd is ga je dood! Geen seconde eerder! So What? Het beste komt nog! Openbaring 21 en 22.

Comments are closed.