Harvard epidemioloog noemt coronavirus ‘thermonucleaire pandemie’, gevaarlijker dan de Spaanse griep

Afbeelding: (4).

—————————————————————————————————————————————–

Computersimulatie Johns Hopkins Center voorspelde 65 miljoen doden in 18 maanden – ‘WHO en autoriteiten moeten onmiddellijk gezondheidscrisis uitroepen’

—————————————————————————————————————————————-

(00.50 uur) – De uitbraak van het coronavirus lijkt hard op weg één van de grootste gezondheidscrises in de moderne geschiedenis te worden. Dr. Eric Feigl-Ding., een gezaghebbende topviroloog van de faculteit op Harvard, heeft het zelfs letterlijk over een ‘thermonucleaire pandemie’, die een stuk gevaarlijker lijkt dan de Spaanse griep die ongeveer een eeuw geleden tientallen miljoenen slachtoffers eiste. ‘Mijn reactie op mensen die denken dat ik paniek probeer te zaaien: ik ben een op Harvard getrainde wetenschapper met een doctoraat in epidemiologie (en met de jongste dubbele doctorale graad van Harvard SPH). Dit coronavirus is ernstig…. Laten we op het beste hopen, maar ons op het ergste voorbereiden.’

Feigl-Ding, die adviseur is geweest van de WHO, had een paar dagen geleden al zijn grote zorgen uitgesproken over het feit dat het nCoV coronavirus zich veel sneller aan het verspreiden is dan SARS, en vooral over het feit dat mensen geen symptomen hoeven te hebben om toch anderen te kunnen besmetten.  Zo berichtte de South China Morning Post over een 10 jarig jongetje in Shenzhen waarbij corona in de longen werd aangetroffen, terwijl hij geen uiterlijke ziekteverschijnselen vertoonde.

‘Thermonucleaire pandemie’, over 9 dagen zeker 200.000 zieken

‘Dit is ‘thermonucleaire pandemie’, zo erg! Ik heb in mijn hele carrière nog nooit zo’n sterke stijging (in het aantal besmettingen) gezien. Ik overdrijf niet.’ Gisteren voorspelde een team van de Britse infectieziekten expert Jonathan Read dat er op 4 februari zo’n 250.000 Chinezen besmet zullen zijn. Feigl-Ding. onderschrijft deze duistere verwachting, al komt hij tot een gemiddelde van ‘maar’ 200.000.

Beide experts zeggen dat het voor 99% platleggen van het vervoer de verspreiding van nCoV corona slechts met 25% zal vertragen. Hoewel er nog veel onzekerheid bestaat, kan op basis van de huidige gegevens al wel worden gesteld dat het beteugelen van het virus ‘substantieel veel moeilijker’ wordt dan bij andere coronavirussen het geval zou zijn.

‘WHO en autoriteiten moeten ASAP gezondheidscrisis uitroepen’

‘Ik haat het echt om als epidemioloog te moeten toegeven dat we mogelijk met een ongecontroleerde pandemie te maken hebben die de wereld sinds de Spaanse griep in 1918 niet meer heeft gehad. Laten we hopen dat het zover niet komt, maar we leven nu wel in de moderne wereld waarin alles sneller gaat dan in 2018. De WHO en de CDC moeten ASAP een gezondheidscrisis uitroepen!’

Er is ook een duidelijk voordeel van deze moderne, snellere wereld: we weten veel eerder wat er aankomt, en ook de medische wetenschap is oneindig veel geavanceerder geworden, waardoor de kans dat er (uiteindelijk) een medicijn wordt ontwikkeld behoorlijk groot is. Dat medicijn zal echter voor vermoedelijk duizenden mensen te laat komen.

‘Ik ben een wetenschapper, geen paniekzaaier, maar dit is ernstig’

Sommige mensen noemen hem daarom een angstzaaier, waarop dr. Feigl-Ding reageerde: ‘Mijn reactie op mensen die denken dat ik paniek probeer te zaaien: ik ben een op Harvard getrainde wetenschapper met een doctoraat in epidemiologie (en met de jongste dubbele doctorale graad van Harvard SPH). Dit coronavirus is ernstig…. Laten we op het beste hopen, maar ons op het ergste voorbereiden.’ (1)

De Spaanse griep eiste ruim een eeuw geleden tussen de 20 en 100 miljoen slachtoffers. Het Wuhan-coronavirus verspreidt zich minstens twee keer zo snel, maar al op korte termijn mogelijk zelfs veel sneller.

De overvolle ziekenhuizen in Wuhan laten volgens velen zien dat er inmiddels véél meer mensen ziek zijn dan het officiële aantal van bijna 2000 (en 53 doden). Sommige Chinese media met journalisten ter plekke hebben dit al bevestigd. Inmiddels is ook in Canada het eerste geval geconstateerd (2).

Johns Hopkins computermodel: 65 miljoen doden in 18 maanden

Het toeval (?) wil dat wetenschapper Eric Toner van de gerenommeerde Johns Hopkins Centre for Health Security in oktober 2019 een computermodel creëerde waarmee hij een hypothetische pandemie voorspelde die als twee druppels water lijkt op de huidige corona uitbraak. Volgens dit model zullen er in 18 maanden tijd maar liefst 65 miljoen mensen omkomen. Na slechts 6 maanden zal letterlijk ieder land ter wereld zijn geïnfecteerd.

Toner: ‘Ik denk al heel lang dat het meest waarschijnlijke virus dat een nieuwe pandemie kan veroorzaken een coronavirus zal zijn.’ Dit verklaarde hij vóór de huidige uitbraak, toen de allereerste berichten nog van een mild virus spraken. ‘Maar we weten nog niet hoe besmettelijk het is.’ Inmiddels is dat wel bekend: héél besmettelijk.

Volgens zijn model zal de pandemie een wereldwijde economische crisis veroorzaken. Het wereld BNP zal met 11% dalen, en de aandelenmarkten zelfs met 20% tot 40%. Dat zullen echter onze minste zorgen zijn als het virus zich in dit tempo blijft verspreiden.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge / Natural News
(4) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur SISTEMA 12, Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.

Zie ook o.a.:

25-01: Britse expert voorspelt dat over 10 dagen 250.000 Chinezen besmet zijn met corona virus
24-01: Universitair hospitaal Wuhan zegt dat corona virus zich ook zonder symptomen verspreidt
24-01: Corona virus; Ultra biohazard lab in Wuhan onderzocht gevaarlijkste ziekteverwekkers
23-01: Imperial College professor: Tienduizenden mensen besmet; Al 7 steden met 23 mensen in quarantaine
21-01: Wordt het coronavirus de Mexicaanse griep pandemie hoax op herhaling?

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

30

 1. Hoeveel aan steekpenningen heeft deze “gezaghebbende topviroloog van de faculteit op Harvard” gekregen voor zijn doempreek? Of misschien staat hij op de loonlijst van een of andere farmareus? Heeft hij aandelen in betrokken, farma bedrijven die de miljardenwinsten al zien komen?
  Welke politieke connecties heeft hij? Wie betaalt zijn loon? Wat zijn zijn motieven voor de vergelijking met de spaanse griep, meer dan een eeuw geleden en met miljoenen doden?
  Waarschuwen met veronderstellingen dus natte-vingerwerk om paniek te zaaien? Of is het een pessimist met een drang naar media aandacht?

  We hebben eerder al ‘gerenommeerde’ topexperten en zogenaamde wetenschappers gezien, op de loonlijst van margarine fabrikanten en cholesterol verlagende farmaceutische bedrijven, die studies vervalsten in ruil voor gigantische steekpenningen (tot zelfs 75 miljóen euro!) om mensen te overtuigen om uit angst hun cholesterol gehalte vrijwillig te verlagen door medicatie tot een levensbedreigend niveau…díe dodelijke slachtoffers worden vakkundig in de doofpot gehouden, zelfs tot op de dag van vandaag.
  En wij zouden nu deze ’topviroloog’ op zijn woord moeten geloven?
  Sta mij toe dat zéér in vraag te stellen en met een kilo zout te nemen….vooral met al dat fake en false flag-gedoe waarmee we dagelijks mee om de oren gemept worden.

 2. Storm in een glas water en paniekzaaierij is het en anders niks. Ieder jaar vallen er wereldwijd honderdduizenden doden door griep en ook nog eens 7 miljoen doden door alleen al door fijn-stof, daar hoor je vrijwel niets over. Ik denk eerder dat die Chinezen hebben liggen te knutselen in een laboratorium en ze nu bag zijn dat het uit de hand loopt, zou zo maar kunnen, ik kijk nergens meer van op. Die paniekzaaierij doen ze tenslotte niet voor niks.

 3. Varkenspest, Gekke koeien ziekte, Mond en Klauwzeer, Noro virus, Ebola, Q-koorts, Mexicaanse griep, Sars en nu dit.

  pfffffffff. allemaal angst zaaien.

 4. Tot dusver lijkt het virus niet erg dodelijk. Alle patiënten die aan het virus overleden, waren voor zo ver bekend op leeftijd en ziek. Je kunt je afvragen of de mensen die zij overleden het had overleefd als hij gewoon de griep had opgelopen

 5. De door u geciteerde Dr. Eric Feigi-Ding heet niet ‘Feigi’, maar Feigl (met een L op het eind in plaats van een i .. Het is dus Dr. Eric Feigl-Ding. Dank, wordt aangepast. Mod.
  Zijn twitteraccount is interessant, hij volgt alles wat betreft het Coronavirus op de voet:
  https://mobile.twitter.com/drericding

  Wat betreft het Johns Hopkins Center: zij hebben een officiële verklaring afgegeven over de ‘pandemic exercise’ van vorig jaar waarin ze afstand nemen van hetgeen u vermeld. Deze verklaring staat op hun website. In die verklaring staat onder meer het volgende: ‘We are not now predicting that the nCoV-2019 outbreak will kill 65 million people.‘ Spreekt voor zich lijkt mij .. De hele verklaring is hier te lezen:
  http://www.centerforhealthsecurity.org/newsroom/center-news/2020-01-24-Statement-of-Clarification-Event201.html

  Ik zeg niet, dat deze uitbraak niet ernstig is, of dat ze niet kan uitgroeien tot een pandemie. Ik ben geen expert op dat gebied. Ik waardeer jullie berichtgeving, maar zorg dat de feiten kloppen! We krijgen immers al genoeg onzin voorgeschoteld via de MSM …

 6. Het vaccin is al op komst volgens de mainstreammedia, en iedereen zal in de rij staan om zo snel mogelijk gevaccineerd te worden.

 7. Ik krijg toch het gevoel dat de geesten rijp gemaakt moeten worden voor een virus infectie die niet veel erger is dan een gewone griep. De media zal nu weer op het orgel gaan. Normaal gesproken ligt het aantal wérkelijke gevallen van een infectie tientallen keren hoger dan het aantal geregistreerde, dan blijkt het mee te vallen.
  Fortunately, the virus seems to cause only minor symptoms — such as fever and difficulty with breathing — in people who are young and healthy. Most of the 41 deaths tied to the coronavirus to date have been in people who were at least 50 years old with underlying medical problems or weakened immune systems, Chinese officials said.
  “We don’t have evidence yet to suggest this is any more virulent than the flu you see in the U.S. each year,” said said Dr. Michael Mina, an epidemiology https://www.google.com/amp/s/www.latimes.com/science/story/2020-01-24/china-coronavirus-panic%3f_amp=true

 8. Op een andere site gelezen dat de besmette mensen in Frankrijk het goed maken en het virus naar
  verwachting geen meerdere mensen heeft besmet.

 9. De echte bron van het artikel heb ik niet kunnen vinden. Misschien iemand anders? Zijn naam stond er verkeerd. Het is Feigl-Ding en niet Feigi-Ding

 10. Het enige wat er uit hoeft te breken is paniek. Dan zijn de schappen binnen enkele dagen leeg en dan begint de ellende.

  Ik ben benieuwd hoe de beurzen maandag openen. Dit is een goede graadmeter voor het sentiment onder de bevolking m.b.t. angst en paniek.

 11. Dat deze wetenschapper op Havard afgestudeerd is moet al vragen oproepen. De meest slechte occulte figuren komen daar vandaan. Zoals US presidenten etc. Ze liegen allemaal. Vertrouw de mens niet zet liever je vertrouwen in de schepper van Hemel en Aarde.Shalom en een gezonde week toegewenst.

 12. De -simulaties -van 10 jaar geleden lieten ook zien dat we ondertussen zouden geroosterd worden door de zon , het ijs zou volledig weg zijn op de polen en 50% van de aarde zou onder water staan.
  De spaanse griep maakte tussen de 20 en 100 miljoen slachtoffers, dat is ook al een nietszeggend getal, zoals het was gisteren tussen de nul en 20 graden.
  De griepgolven elk jaar, maken tienduizenden doden per jaar over de ganse wereld, maar daar word niks over gezegd, wegens niet spectaculair genoeg

 13. Tijdens de griepepidemie van 2017-2018 bedroeg de oversterfte in Nederland 9444 personen, met name zwakke ouderen. Als we dit vergelijken net de sterfte tgv het Wuhan virus waar hebben we het dan over?

 14. Ik heb zo’n idee dat deze virus bewust is gecreëerd door mensen die er belang bij hebben dat er straks miljoenen doden gaan vallen, hiermee verplichte vaccinatie proberen af te dwingen zodat ze u allerlei chemische rommel kunnen injecteren.
  De NWO wil ook de mensheid reduceren naar 500.000.000, dan is dit een mooi speeltje dat zich wereldwijd verspreidt om u op te ruimen.
  Ik dacht even hardop, maar kijk er niet raar vanop dat er kern van waarheid in steekt!

 15. De factor paniek wordt weer eens erg overdreven. Met een gewoon griepje gaan wereldwijd nog meer mensen dood. Daar hoor je nooit iets over, dus dit is gewoon weer zo,n propaganda verhaal om de mensheid angst aan te jagen. Zodat velen landgenoten weer beginnen te roepen om een vaccin injectie willen halen en zo om het verplichte vaccinatie plicht door te kunnen voeren in die landen. Zodat de VN iedereen kan controleren daarna, samen met de 5G uitrol.
  Met dit soort paniek verhalen, wordt de mensheid een rad voor de ogen gedraaid. Tenslotte gaat iedereen toch vroeg of laat dood, dus laat je geen oor aan naaien door deze paniekzaaiers die enkel uit zijn op jou onafhankelijkheid en zelfbeschikking te willen beperken tot nul.

 16. Voorop gesteld dat Ik niks weet van het Corona virus, maar Ik heb zo toch wel mijn bedenkingen bij hetgeen de heren wetenschappers op laten tekenen.
  Ik ontken het gevaar niet maar ben nogal wantrouwig ingesteld als het over organisaties al de WHO gaat.
  Zowat elk jaar sterven er namelijk veel mensen aan de verschillende soorten griep, waar je eigenlijk niet echt veel over hoort, maar in dit geval staat de wereldpers op zijn achterste poten.
  Dan vraag Ik me af, hoe dat zo komt.
  Het laatste jaar is namelijk de discussie over al dan niet verplicht inenten weer opgelaaid enin heftigere mate als normaal en juist op dit moment krijgen we het nieuwe probleem voorgeschoteld genaamd Corona virus.
  Dan begin Ik me als wantrouwig persoon af te vragen welke relatie de heren wetenschappers hebben ten aanzien van big pharma.
  Zoals Ik schrijf, Ik ben geen viroloog maar wel wantrouwig.

 17. Jullie schrijven telkens Feigi-Ding, de man heet Feigl-Ding.

  We zijn inmiddels op de hoogte, wordt aangepast. Mod.

 18. 5 Dagen geleden begon u nog met de vraagstelling of dit coronavirus net zo’n hoax zou worden als de mexicaanse griep.
  Het wordt ook wel een soort verkoudheidsvirus genoemd en dan is het vaak lastig een vaccin te ontwikkelen.Van een verplichte inentingscampagne zal dan voorlopig nog geen sprake zijn.
  Het is lastig te zeggen hoe verbreid het virus is.De symptomen zijn niet eenduidig,lijken soms afwezig en het virus kan pas na bloedonderzoek aangetoond worden.
  Als we er vanuit gaan dat ernstig zieken zeker wel in het ziekenhuis belanden of in ieder geval nader getest worden,lijkt het eigenlijk nog wel mee te vallen en de mortaliteit beperkt.
  Meer duidelijkheid zal hierover de komende weken komen.

 19. Dus moet je voor 6 maanden + 3 weken voedsel in huis hebben en niet buiten komen.

 20. Haha,
  insinctief gaan mijn gedachten naar het paard het edele dier dat ons welvaart en zege bracht.
  Het werd zelfs edel en had geen poten maar benen,
  Totdat de mens de automobiel en tractor als machine uitvond of ijzeren ros.
  De eerste wereld oorlog zorgde voor de grote opruiming van deze ovebodige dienaars en miljoenen verloren hun leven in deze strijd.
  De automobiel deed zijn intrede.
  Nu lijken wij als gewone mensen aan de beurt te komen ongeacht afkomst ras of religie de computer robots en AI gaan ons vervangen.
  We hebben onze lucht vervuilt ons drinkwater?
  https://www.rt.com/news/478409-thm-water-europe-cancer/
  En de bodem dat komt nu in het nieuws.
  Heilige grond?
  Jerusalem of Mekka?
  Stumperts de grond waarop jij nu staat voedsel verbouwd en drinkwater wint is heilig.
  Er is iets vreemds aan deze zaken.

Comments are closed.