Azië niet alleen door corona, maar nog 3 andere plagen getroffen, waaronder vogelgriep en Mexicaanse griep

Statistiek: WHO. Rechts: in beslag genomen smartphones.

—————————————————————————————————————————————–

Deze versie van de vogelgriep is nog veel dodelijker dan het coronavirus – China neemt massaal smartphones in beslag zodat mensen ware omvang virusdrama niet kunnen filmen – Mexicaanse griep: 13 doden in één week in Taiwan

—————————————————————————————————————————————-

Het coronavirus in China domineert de meeste headlines, waardoor onderbelicht blijft dat Azië tegelijkertijd door nog 3 andere plagen wordt getroffen, namelijk de Afrikaanse varkensgriep, de vogelgriep (H5N1) en de Mexicaanse Griep (H1N1). Alleen de Afrikaanse varkensgriep is niet besmettelijk voor mensen. De nieuwe variant van de vogelgriep is juist nog vele malen dodelijker dan het coronavirus.

De minst gevaarlijke plaag, de Afrikaanse varkensgriep, houdt al een poosje huis in China. Er is geen vaccin voor deze ‘varkensebola’, zoals het virus ook wel wordt genoemd. De enige remedie is ieder varken te doden. Dat gebeurt dan ook, maar ondanks deze draconische maatregelen verspreidt het virus zich nog steeds, en moet volgens Brett Stuart, president van Global AgriTrends, inmiddels twee derde van alle varkens in China als verloren worden beschouwd.

Om een idee te krijgen van de omvang: ongeveer de helft van alle varkens op de wereld leeft in China. De prijs van varkensvlees is dan ook geëxplodeerd. Voedselinflatie neemt toe, waardoor steeds meer Chinezen al een half jaar geen varkensvlees meer hebben kunnen kopen. Het virus heeft ook boerderijen in Cambodja, Noord Korea, Zuid Korea, Vietnam en de Filippijnen zwaar getroffen.

Voor mensen levensgevaarlijke vogelgriep opgedoken in China

Ondertussen komt ook de H5N1 vogelgriep weer op. De eerste uitbraak was op een boerderij in Shayoang in de provincie Hunan, ten zuiden van Wuhan. Bijna 18.000 kippen werden inmiddels geruimd. In tegensteling tot de varkensgriep kan de vogelgriep wèl op mensen worden overgedragen. Deze variant is zelfs extreem dodelijk: ongeveer 60% van alle besmette mensen sterft. Inmiddels lijkt H5N1 ook in India te zijn opgedoken.

‘De zombie Apocalyps komt er misschien dan toch,’ schrijft Martin Armstrong, die gisteren nog de waarschuwingen van Indiase, Chinese, Britse en Amerikaanse experts voor het coronavirus afdeed als complottheorie en paniekzaaierij. ‘Maar het komt door de vogelgriep, niet het coronavirus.’

Om vervolgens cynisch te concluderen dat ‘als we niet allemaal verdrinken door klimaatverandering, of huidkanker krijgen omdat ijs en sneeuw het zonlicht reflecteren en versterken (de reden waarom je verbrand kunt raken als je aan het skiën bent), dan zal dit virus ons wel pakken. Sluit gewoon alle markten, en overheden zouden alle belastingen moeten afschaffen en ‘party like it’s 1999’.’ (2)

Mexicaanse griep: 13 doden in één week in Taiwan

Tot overmaat van ramp begint ook H1N1, hier vooral bekend als de Mexicaanse griep, zich opnieuw te verspreiden. H1N1 maakte in 2009-2010 wereldwijd zo’n 18.000 dodelijke slachtoffers. In Taiwan hebben de afgelopen week meer dan 116.000 mensen zich met griepachtige symptomen bij artsen en in ziekenhuizen gemeld. In deze week zijn er 13 mensen aan de Mexicaanse griep overleden. (1)

Corona: Drama vermindert nog niet, ‘vrouw doodgeschoten die door quarantaine wilde’

Tot slot blijft het coronavirus in China om zich heen grijpen. Een derde Chinese stad, Wenzhou (9 miljoen inwoners, op zo’n 650 km. van Wuhan), werd in quarantaine geplaatst. Gisteren kwamen er 425 doden bij, een stijging van 18% op één dag. In 10 dagen tijd steeg het aantal besmettingen met meer dan 2000% naar meer dan 20.500. Meer dan 200.000 mensen bevinden zich ‘onder observatie’ omdat ze geïnfecteerd kunnen zijn. (4)

In Wuzu, op zo’n 80 kilometer van Wuhan, zou een vrouw zijn doodgeschoten toen ze probeerde de quarantaine blokkade te doorbreken. In Hong Kong is de eerste persoon, een 39 jarige man, aan corona overleden. Ziekenhuispersoneel is gaan staken, omdat ze eisen dat alle grenzen met China worden gesloten (nu is een enkele nog open).

Officieel zijn er naar verhouding nog maar weinig mensen aan het coronavirus overleden. Er zijn echter naar verhouding ook nog maar weinig mensen van het virus hersteld. Heel veel mensen zijn nog steeds ziek of ziek aan het worden, waardoor pas in de komende weken en twee, drie maanden duidelijk zal worden hoe ernstig dit virus nu werkelijk is.

Smartphones in beslag genomen, mensen in rij voor ziekenhuis maken elkaar af

Veel experts zijn ervan overtuigd dat China nog steeds de ware omvang van de uitbraak voor de wereld verborgen probeert te houden. Uit een van de vele verboden filmpjes blijkt dat de overheid massaal smartphones, tablets en zelfs laptops in beslag neemt om te voorkomen dat mensen nog meer dramatische opnames maken van de vele doden die overal op straat liggen:

Of van mensen zolang in de rij staan om in het ziekenhuis te kunnen komen, dat ze elkaar beginnen af te maken:

Of van artsen die tijdens een operatie in elkaar zakken (deze opname zal van een beveiligingscamera komen):

Of van huizen van geïnfecteerde mensen die in brand worden gestoken: (6)

Volgens onbevestigde info van Hal Turner zou in een Chinese stad de watervoorziening zijn afgesloten, omdat die ergens mee besmet zou zijn. Helaas zit dit artikel achter een betaalmuur. (5)

 

Xander

(1) The Economic Collapse via Zero Hedge
(2) Martin Armstrong
(3) Zero Hedge
(4) Natural News
(5) Hal Turner
(6) Hal Turner

Zie ook o.a.:

03-02: Amerikaanse wetenschapper: Coronavirus 100% zeker niet natuurlijk, kan ook een mislukt vaccin zijn waar China mee experimenteerde
02-02: ‘Onweerlegbaar bewijs dat coronavirus extreem besmettelijk ontsnapt biowapen is’
01-02: Indiase virologen constateren dat coronavirus HIV inplantingen bevat – toch een biowapen?
30-01: Hoe de globalisten de corona pandemie kunnen gebruiken voor oprichting wereldregering
30-01: Italiaans cruiseschip met 6000 passagiers in quarantaine om mogelijke corona besmettingen
30-01: Chinese verslaggevers: Overheid verbrandt doden zodat ze niet als slachtoffers virus worden geteld
29-01: ‘Op basis van cijfers Chinese Nationale Gezondheid Commissie op 20 februari mogelijk 138 miljoen besmettingen’
29-01: Massale rellen in Chinese steden: Mensen vechten om laatste resten voedsel
29-01: British Airways stopt alle vluchten van en naar China; ‘Wereldwijde pandemie over een week niet meer te stoppen’
28-01: Nieuwe schatting: Al 300.000 mensen besmet met Wuhan corona virus
27-01: Universiteit Hong Kong bevestigt tienduizenden geïnfecteerden en eist draconische maatregelen
26-01: ‘Artsen in Wuhan spreken op social media over 90.000 slachtoffers’
26-01: Harvard epidemioloog noemt coronavirus ‘thermonucleaire pandemie’, gevaarlijker dan de Spaanse griep
25-01: Britse expert voorspelt dat over 10 dagen 250.000 Chinezen besmet zijn met corona virus
24-01: Universitair hospitaal Wuhan zegt dat corona virus zich ook zonder symptomen verspreidt
24-01: Corona virus; Ultra biohazard lab in Wuhan onderzocht gevaarlijkste ziekteverwekkers
23-01: Imperial College professor: Tienduizenden mensen besmet; Al 7 steden met 23 mensen in quarantaine
21-01: Wordt het coronavirus de Mexicaanse griep pandemie hoax op herhaling?

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

33

 1. De zoon van mijn vriendin is 1 van de mensen die terug zijn gehaald.
  Omdat hij alleen in een chalet woont, mocht hij naar zijn eigen huis in quarantaine. Hij verveelt zich, maar houd zich strikt aan de regels. Zijn ouders brengen alles wat hij nodig heeft en zetten dat buiten in een doos neer. wanneer zij weer weg zijn, komt hij pas naar buiten. chapeau voor deze jonge man. Iedereen die daar door werk een tijd moest verblijven, zou terug naar huis willen in zo’n situatie.

 2. Ik geloof er niets van, toen ik de telefoons zag wist ik al genoeg.

  De totalitaire controle is zo hoog dat de mensen in China gaan protesteren en
  het ze zijn het zat met die 1000 punten system, dus ik denk dat het een grote genocide bezig is niet allen in China maar ook andere delen van de wereld… eigenlijk overal.
  en ik woon niet in NL!

 3. Als je het water regelmatig kookt dan kook je alle bacterieen dood. Alleen weet ik niet of het ook werkt tegen schimmel of algen, want als water aan licht wordt blootgesteld dan komt er alg vorming. Dus je moet het water ook in het donker opslaan of bepaald kleur fles. Anders een heel klein beetje chloor helpt ook. Er is natuurlijk een minimale hoeveelheid nodig wat nog zeker het water drinkbaar houd.

 4. Mijn computer is ook ingestort. Zou het coronavirus daar ook mee te maken hebben?

 5. Zou het kunnen dat niet één, maar meerdere, virussen per ongeluk of opzettelijk (terreuraanslag) vrijgekomen zijn uit dat level 4 lab in Wuhan?
  Omdat het coronavirus zich het snelst verspreid, is dit virus het eerste dat de ronde doet.
  Mogelijk andere bij dit ‘ongeluk’ vrijgekomen virussen verspreiden zich misschien minder snel maar ze zijn uiteindelijk wellicht veel dodelijker.
  En wat weten we nog niet wat het resultaat gaat zijn als twee of meerdere van deze virussen zich gaan mengen en muteren.
  DIt kan het biologisch equivalent worden van wat gebeurd is met de kerncentrales in Fukushima en Tsjernobyl, maar dan honderd keer erger.

 6. Ja Xander dit klopt.
  Vorige week ook nog een aardbeving van 5.5 op de schaal van Richter “ ergens” in China.
  Hier zien we de dictatuur in optima forma. Telefoons in beslag nemen!
  Je ziet op filmpjes ook hoe “ ploegen in beschermende kleding “ lijken in zakken de trappen van de flats( zonder lift) naar beneden brengen. ( Van trap tot trap de besmetting verspreidend. )
  Deze epidemie is veel groter dan we hier te horen en te zien krijgen.
  De sterftecijfers van China kloppen absoluut niet. !!!
  Kijk maar naar het percentage zieken op de cruiseschepen schepen, dan kloppen deze verhoudingen; ziekte gevallen / sterfte cijfers niet!
  Nu wil China dat de landen het vliegverkeer met China gaan herstellen dat zal ongetwijfeld voor veel meer verspreiding zorgen, want de epidemie stabiliseert zich nog niet.
  Een ding is zeker dan wordt het wereld wijd.
  Hopelijk zijn de overheden wijzer en doen ze het niet.
  We zien nog een fenomeen ; hoe China reageert op Amerika. Heel fel.!! Boos als ze zijn vanwege het stoppen van de vluchten, terwijl Amerikanen altijd al bang zijn van invloeden van ziekten van buitenaf, worden ze nu door China heel fel bejegend. De handels overeenkomst fase 1 zit de Chinezen behoorlijk dwars dit kun je tussen de regels door lezen.

  Nu maar hopen en bidden dat Afrika gevrijwaard mag worden van het virus. Als het daar begint met zijn slechte geneeskundige en hygiënische structuren dan wordt het nog erger.

  Het is vreselijk voor de mensen die daar wonen.
  Ze kunnen geen kant op, krijgen geen bescherming, maskers zijn op, geen of onjuiste voorlichting, kunnen niet naar hun werk, hun telefoon wordt.afgepakt, ( je bent al geïsoleerd en dan ook nog geen telefoon) Dit is onmenselijk. Hoe het met de bevoorrading van de winkels zit is onduidelijk, ziekenhuizen zijn overvol ( ook de nieuwe ziekenhuizen al) mensen krijgen geen hulp en sterven thuis, met alle Kans op besmetting van huisgenoten die voor hen moeten zorgen. Mensen worden tot hun grote schrik met done’s terecht gewezen, hoe onmenselijk!
  45 tot 50 miljoen mensen in quarantaine: dit betekend: overgeleverd aan de grillen van de dictatuur in Peking.
  Vreselijk dit alleen al is een horror verhaal; een apocalyptisch scenario. Nog even en er ontstaan rellen. De politie slaat er zo nu en dan nu al flink op los.!
  We kunnen alleen maar voor deze mensen bidden, dat dit zal stoppen.

  En waarom dit alles ??????
  Omdat China zo graag voorop wil lopen in de biologische bewapenings wedloop, zoveel is dat nu wel bewezen. Ze copieren alles maar dit ging mis ; Goed mis! Je zult maar in China wonen.

 7. In de periode van Mao waren volgens bekende cyfers +/- 30.000.000 Doden door hongersnood.
  Herriner mij niet dat dit in het nieuws kwam, wanneer het gebeurde.
  Bij de pest en de spaanse griep, spreekt men in % van de bevolking omdat men het niet heeft kunnen tellen?
  De georganiseerde slachting in de Batike staten van de joden die met +/- 30.000 op een paar uur werden dood geschoten!
  En zo kan men nog doorgaan.
  Als er nu enkele honderden of duizende op onverwachte manier sterven, komt de wereld pers in Euforie.
  Laat ons informatie niet als kennis van zaken vermengen.
  Wij zijn hoogstens goed geinformeerd. Meer niet.

 8. https://www.xandernieuws.net/algemeen/azie-niet-alleen-door-corona-maar-nog-3-andere-plagen-getroffen-waaronder-vogelgriep-en-mexicaanse-griep/#comment-15229
  Ja willy, iemand die wel het virus draagt maar niet ziek is zit in België opgesloten in quarantaine. Hoelang kan je zo iemand gevangen houden? Vroeg of laat zullen de overheden noodgedwongen moeten aanvaarden dat de zwakkeren sterven, de sterksten zelfs niet ziek worden en de meerderheid daar ergens tussenin, van licht onwel tot echt ziek en dat besmetten-besmettelijken gewoon vrij blijven rondlopen net alsof het een verkoudheid of griepje is.
  Deze paniekshow van overheden die “geen paniek” roepend de meest draconische maatregelen treffen heeft nu wel lang genoeg geduurd.

 9. @Peter schreef 4-2-20
  Het bier uit de middeleeuwen was niet te vergelijken met het huidige bier. Het kookproces zorgde voor de sterilisatie, dus belangrijker dan alcoholpercentage, wat ook nog eens laag was. Het vergisten gebeurde vaak in de open lucht, dus grote kans op besmetting en dus geuzenbier, zuur. En ik denk ook weinig of geen koolzuur. En er was nog geen hop bekend, dat niet alleen de bittersmaak geeft, maar ook een conserveermiddel is. I.p.v. hop gebruikte men griet, een kruidencombinatie. En bier op zich bederft niet, alleen zal de smaak veranderen waardoor het niet meer voldoet aan voorwaarden. Hoe hoger het alc. percentage des te langer te bewaren en regelmatig beter van smaak en dan blijkt geduld een schone zaak.

 10. Gisteravond heeft Rusland, sinds lange tijden handelspartner van China het luchtruim gesloten. Alle Russische inzittenden in China worden per militair toestel thuis gevlogen en in quarantaine gehouden. Geen derde maatschappijen zijn meer geoorloofd te vliegen of te landen behalve vanuit de EU. Hier is meer aan de hand mensen, Nederland gaat dit jaar nog verplichte vaccinaties instellen. Video’s lijken op nep gas en chloor aanvallen van de ‘witte’ helmen. De ideale reden voor een global financial ponzy crash die zo wie zo al ontkeerbaar was. Wie herinnert zich nog dat de derde wereldoorlog zich niet op het slachtveld zou uitgevochten worden maar een economische zou zijn. Hij is al in volle gang en de de-populatie agenda ook ! Iedereen trapt er weer in, de geschiedenis herhaalt zich, De spaanse griep kwam ook niet uit de natuur lijk t wel zo. De geschiedenis van morgen is gisteren reeds geschreven. Ieder speelt zijn spel tot het uiterste want men denkt zonder ziel, handelt niet meer naar eer en geweten maar naar broodamens en heren !

 11. Moge de Here nederland genadig zijn,dat ze zo dom zijn en er mensen thuis laten zijn afgezonderd,wie controleert dat?

 12. Het is wel duidelijk dat er zaken achter worden gehouden om te voorkomen dat er wereldwijd paniek gaat ontstaan.

 13. Niets aan de hand lieve mensen, er vallen meer doden in het verkeer.
  laat jullie niet gek / bang maken.

  en geen hetzerij naar je medemens toe, nergens voor nodig.

  hoeveel doden vallen er niet per jaar met de gewone griep ! vooral oudere mensen en zeker in combinatie met erg warm weer.

  Heb elkaar lief, kan je veel beter doen nu je hier toch op aarde bent.

 14. In één van de artikelen werd aangeraden voor langere periode water op te slaan.
  Zat me toen af te vragen: “Hoe lang is opgeslagen bier houdbaar?”

  Moest daarna denken aan wat ik een keer op de radio hoorde over Middeleeuws bier.
  Dat men in de Middeleeuwen bier dronk was omdat water vaak vervuild was, en het aanwezige alcohol de bacteriën doodde.
  Het alcoholpercentage was echter zo laag dat je er niet dronken van werd.

  Dit leid bij mij tot 2 vragen.

  1) Weet iemand hoe hoog het alcoholpercentage van Middeleeuws bier was?
  2) Dood alcohol behalve bacteriën ook virussen? (Zoals het Corona virus)

  Alvast bedankt voor de aandacht.

 15. Er zijn te veel mensen, berust daar nu eenmaal in. Wie blijft leven is allang beslist.

 16. Wij Nederlanders zijn nuchter. Als het virus niet zelf naar Nederland komt halen we deze wel op met het vliegtuig.

 17. Globaliseren …. en nog meer globaliseren. Europese druiven zijn te duur, dus maar ‘gesubsidieerde druiven van all over the world. Wie let er nu op waar alles vandaan komt, de prijs is toch ok dus wat zal het mij toch schelen. Vis, gevogelte, vlees, groente, allemaal voor een habbekrats. Laat de boeren maar verrekken …. , laat de middenstand maar verrekken. Ik las iets over kippen, u weet wel die enorme bouten bijna voor niets ; (vol met antibiotica) niet in de gaten hebbend dat deze consumenten zich langzamerhand aan het vergiftigen zijn. Ja, ‘n biertje zonder glyfosaat is bijna niet meer te vinden, een flesje water met een kleurtje, ook voor ‘n prikkie, heet wijn met, als je geluk hebt, 1 druif…. . Sultan koopt nooit, nooit artikelen met het logo van de supermarkt ; en dat valt natuurlijk bij de caissières op. Op de vraag waarom is het antwoord: moeten alle oer degelijke Nederlandse bedrijven dan kapot ? . U bepaalt niet meer wat u eet, dat doet de grootgrutter wel voor u. Vlees in de aanbieding, ook zo’n vreselijk iets. Voorgesneden aardappelen, voorgebroken of gesneden boontjes, magnetron klaar voedsel, vaak met vreselijk geproduceerd vlees, water in plastic, oliën in plastic …. . Bulk vervoer, ooit voor het vee nu voor de mens. Tja, de grenzen gaan nu dicht, globaliseren heeft zo z’n ‘voordelen’ . Laat de boer maar verrekken, de tussenhandel grijpt de winst en goedkoop, het zal blijken, is nog altijd duurkoop. We importeren drinken, eten, textiel én ziektekiemen uit landen waar ongelimiteerd gif gebruikt wordt en kinderarbeid de gewoonste zaak van de wereld is. Wie maakt zich hier nog druk over…. . Ik stop er mee, heeft toch geen zin.

 18. De technische briefing in de Tweede Kamer met betrekking tot het Wuhan Coronavirus was informatief.
  Voor de belangstellende een link :
  https://www.tweedekamer.nl/debat_en_vergadering/commissievergaderingen/details?id=2020A00442

  Het is het begin van de uitbraak, dus er moeten nog meer data volgen. Wel is het zo dat er ook mensen zijn die besmet raken er niet ernstig ziek van worden en ook niet aan sterven. Het voorlopige sterftecijfer ligt op circa twee procent.

  De ontwikkeling goed blijven monitoren.

 19. Olieprijs veert op. De beurzen beleven vandaag een geweldige dag (+2%). Goudprijs daalt relatief hard…

  We gaan dus weer over naar de orde van de dag. Corona is geschiedenis. Gaat u maar gerust slapen.

 20. Zoals ik al eerder in een vorig artikel heb geschreven we krijgen maar een beetje te zien wat zich afspeelt in China en elders het moet lijken of ze alles in de hand hebben maar dat is niet het geval

 21. Apocalyptische ontwikkelingen. Staan we vlak voor de Grote Verdrukking en/of de opname van gemeente, die nog eerder plaats vindt?

 22. Uit 1 ton mobiele telefoons (zonder batterijen) is 140 kilogram koper, 3.14 kilogram zilver, 300 gram goud, 130 gram palladium en 3 gram platina te halen.

 23. Uittreksel uit de Vlaamse krant DS:

  Zondagochtend 26-1-2020 is in Zaventem een vlucht vanuit het Chinese Peking aangekomen. Toch werden geen speciale veiligheidsmaatregelen genomen.
  De passagiers werden niet afgeleid naar een andere uitgang dan de andere aankomende passagiers. Een ander vliegtuig vertrok zondag ook gewoon zoals gepland.
  ‘Op een luchthaven gelden elke dag zeer strenge procedures’, benadrukt Jan Eyckmans van Volksgezondheid op VRT Radio 1. ‘Als er een zieke passagier aan boord is van een vliegtuig, dan meldt de crew dit aan de luchthaven nog voor het toestel aan de grond staat, en dan komt er een medisch team ter plaatse dat de nodige maatregelen neemt.’
  https://www.standaard.be/cnt/dmf20200126_04821575?utm

  Aangezien echter toen al bekend was dat besmette mensen, zelfs als ze nog niet ziek zijn, anderen al kunnen besmetten, is hier duidelijke sprake van verregaande incompetentie.
  Over de medische toestand van deze passagiers en hoeveel anderen ze ondertussen mogelijk verder besmet hebben, valt niets te vernemen via de mainstream media…

 24. @willy, en in Nederland mogen de hiernaartoe gehaalde mensen uit China, gewoon thuisblijven als ze maar niet op het balkon een sigaretje gaan roken. De huisgenoten mogen wel gewoon naar buiten en gaan shoppen, naar school en naar de kroeg en zo. Aldus de telegraaf vandaag. Terwijl toch bekend is dat mensen besmet kunnen zijn zonder vooralsnog symptomen te vertonen. Binnenkort ook een uitbraak in Nederland te verwachten. En waarom moesten die 200 mensen in één vliegtuig worden opgehaald? Omdat dat goedkoper is? Er hoeft er maar één bij te zitten die dan de andere 200 kan besmetten… Risicospreiden door 10 vliegtuigen met 20 elk, zou slimmer zijn geweest….

 25. Gelukkig wil Links zo’n beetje alle boeren uit Nederland weg hebben en het benodigde voedsel uit verre buitenlanden importeren want door al die Stikstofoxyde en Ammoniak bloeien anders niet de juiste wilde plantjes in de omgeving van boerenbedrijven.

 26. Nou nog een fatale ziekte onder de kippen wereldwijd en het hek is van de dam.

 27. Tja, in elkaar zakkende artsen lijkt me niet echt reden tot paniek. Eerder dat die mensen kapotgewerkt worden en uitgeput zijn.

  Al met al blijft het zaak om je voor te bereiden op chaos, al is het alleen al omdat steeds meer zaken niet leverbaar zullen zijn.

 28. Hier in België heeft men nu ook een geval van besmetting, België wilde niet achterblijven op andere landen en heeft het virus dan maar ingevoerd door mensen uit China naar België over te brengen, dus zo kan ook een virus het land binnenkomen juist als hun migranten. Vogelgriep, Mexicaanse griep, gewone griep, het houdt blijkbaar niet op, ik heb altijd last van kopvallingen ook lastig hoor, en zoals met elk virus moet men het gewoon uitzieken, men kan er weinig aan doen, hopelijk loopt het niet uit te hand. Shalom

Comments are closed.