‘Op basis van cijfers Chinese Nationale Gezondheid Commissie op 20 februari mogelijk 138 miljoen besmettingen’

—————————————————————————————————————————————-

Farma gigant Novartis tempert verwachtingen: Ontwikkeling vaccin gaat meer dan een jaar duren

—————————————————————————————————————————————-

Mensen die nog steeds denken dat er onnodig paniek wordt gezaaid over het corona virus, zouden eens naar de nieuwste statistieken moeten kijken die zijn gemaakt op basis van de officiële cijfers van de Nationale Gezondheid Commissie van de Volksrepubliek China. Daarop kunt u zelf constateren dat indien de snelheid waarmee het virus zich verspreidt en mensen infecteert gelijk blijft, er volgende week zaterdag al 1 miljoen mensen besmet kunnen zijn, en op 20 februari zelfs 138 miljoen.

De statistieken (1) werden opgesteld door Bianco Research, dat daarvoor de officiële cijfers van de Chinese gezondheidsautoriteiten gebruikte. De toename van het aantal corona besmettingen vertoont de afgelopen 12 dagen een geometrische progressie (53% stijging per dag). De R0 (het aantal mensen dat door één besmette persoon wordt geïnfecteerd) is in deze statistiek op de huidige 2 tot 2,5 gehouden. Als er niets verandert, dan kan over 3 weken dus het duizelingwekkende aantal van 138 miljoen besmettingen zijn bereikt.

Bianco Research legt expliciet de nadruk op ‘ALS’ er niets verandert. ‘Dit is GEEN voorspelling dat er op 20 februari meer dan 100 miljoen mensen besmet zullen zijn. Dit gaat enkel over het groeipercentage van de afgelopen 12 dagen. Een vaccin, mutatie of succesvolle quarantaine / isolatie kunnen deze groei helpen te reduceren.’

Aanvulling 21.00 uur: Hier kunt u een actuele kaart met gegevens bekijken over het officiële aantal besmettingen (Johns Hopkins CSSE).

Wereldwijd bevoorradingssysteem in gevaar

Mongolië en Noord Korea hebben hun grenzen met China reeds gesloten. Hong Kong heeft grensbeperkingen ingesteld. Naarmate het aantal besmette mensen in het buitenland toeneemt, zal de roep om al het verkeer met China stop te zetten, toenemen. Dat betekent dat de Chinese economie tot stilstand kan komen, en het bevoorradingssysteem op de wereld in gevaar komt. Dit zal enorme gevolgen hebben voor de economie van ieder land. Enige ‘voordeel’ is dat de olieprijs waarschijnlijk flink zal dalen. (1)

CEO Novartis: Vaccin gaat meer dan een jaar duren

De farmaceutische gigant Novartis heeft de hoop op een snel vaccin flink getemperd. CEO Vas Narashimhan verklaarde vandaag tegen CNBC dat het meer dan een jaar kan gaan duren voordat er een mogelijk vaccin is ontwikkeld. Hij noemt de corona uitbraak in China ‘heel ernstig. We hebben dus echt epidemiologische controles nodig om deze situatie beter te kunnen beheersen.’

Extra complicatie is dat het virus zich lijkt te muteren, waardoor een eventueel vaccin over een jaar waardeloos kan blijken te zijn.

Australische wetenschappers zouden inmiddels een laboratorium versie van het virus hebben geprobeerd te ontwikkelen, zodat deze kan worden gebruikt om te testen en vaccins te ontwikkelen. (2)

‘Ga niet vliegen, blijf weg uit mensenmassa’s, zorg voor voorraad en hygiëne’

Een lezer mailde mij zojuist een statistiek die de exponentiële groei van het Wuhan corona virus bevestigt. Het grootste gevaar is de tot 2 weken lange incubatietijd, waarin wereldwijd heel veel nieuwe besmettingen kunnen (en zullen) plaatsvinden. ‘De situatie is ernstig,’ schrijft hij. ‘Bereid je voor, dit komt spoedig hierheen. Ga niet vliegen, blijf weg uit mensenmassa’s, zorg voor voorraad en extreme hygiëne in huis.’

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
Afbeelding: Pixabay (rechtenvrij)

Zie ook o.a.:

29-01: Massale rellen in Chinese steden: Mensen vechten om laatste resten voedsel
29-01: British Airways stopt alle vluchten van en naar China; ‘Wereldwijde pandemie over een week niet meer te stoppen’
28-01: Nieuwe schatting: Al 300.000 mensen besmet met Wuhan corona virus
27-01: Universiteit Hong Kong bevestigt tienduizenden geïnfecteerden en eist draconische maatregelen
26-01: ‘Artsen in Wuhan spreken op social media over 90.000 slachtoffers’
26-01: Harvard epidemioloog noemt coronavirus ‘thermonucleaire pandemie’, gevaarlijker dan de Spaanse griep
25-01: Britse expert voorspelt dat over 10 dagen 250.000 Chinezen besmet zijn met corona virus
24-01: Universitair hospitaal Wuhan zegt dat corona virus zich ook zonder symptomen verspreidt
24-01: Corona virus; Ultra biohazard lab in Wuhan onderzocht gevaarlijkste ziekteverwekkers
23-01: Imperial College professor: Tienduizenden mensen besmet; Al 7 steden met 23 mensen in quarantaine
21-01: Wordt het coronavirus de Mexicaanse griep pandemie hoax op herhaling?


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.

*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten

12

 1. Wie durft er nog naar het Chinees restaurant te gaan,om daar een maaltijdje af te halen? Wetend dat boven de nasi of bami Chinezen hebben staan ademen ? Ze bedoelen het ongetwijfeld goed,maar toch,

 2. Ik snap jou echt niet Xander, de ene keer schrijf je dat vaccinaties zo gevaarlijk zijn met alle stoffen die erin zitten en nu lijk je meer te hopen dat er een goed vaccin komt tegen corona.

 3. Xander, stop ajb met het verspreiden van deze onbevestigde hysterische berichten. De bevestigde berichten en cijfers zijn al ernstig genoeg. Het spreekwoord luid niet voor niets, “de waarheid ligt in het midden” . Ik ben er van overtuigd dat de Chinese overheid niet de volledige waarheid spreekt, onze overheden bagatelliseren daarentegen weer iets teveel. Het hele gebeuren is bijzonder ernstig, en we dienen kalm en gedisciplineerd te blijven. Het stichten van massa hysterie gaat in elk geval niet helpen, zoveel weet ik zeker.

 4. @ Mark S.

  Naast laatdunkend taalgebruik (“dooien”) laten jouw maatstaven wat een “beperkte groep” is ook behoorlijk te wensen over. Het mortaliteitscijfer van 15% uit jouw voorbeeld is voor een “griepje” uitzonderlijk hoog.

  Je denigrerende taalgebruik dat mensen die mondkapjes dragen “zielige stumperds en paniekzaaiers” zijn, zullen we het verder maar niet over hebben. Schijnbaar was je in jouw analyse nog niet zo ver om te beseffen dat er mensen zijn die tot die 15% van extra risicomensen behoren en vanwege een lagere immuniteit of andere gezondheidsredenen liever een mondkapje dragen dan onnodig een verhoogde kans lopen na besmetting te sterven.

 5. Wat een drukte om een gewone griep want dat is alles , en meer moet je er niet van maken.

 6. Uit vorige artikelen maak ik op dat het sterftecijfer ergens tussen de 5 en 15% ligt. Wie dat precies weet mag het zeggen.
  Maar neem ik het maximum, zeg die 15% sterftecijfer, van het aantal besmette personen. Dat betekend dat 85% besmet en ziek wordt, heel vervelend allemaal, maar ook weer hersteld. Ondertussen antistoffen heeft opgebouwd tegen het virus en verder immuun is geworden.
  Dat gaat het virus wereldwijd nooit winnen. een kans van 85% dat het virus uitdooft. Vervelend voor die paar dooien, 15% van een beperkte groep van besmette personen, maar meer ook niet. Op wereld schaal stelt het allemaal niet zo veel voor.
  Over een paar weekjes is alles uitgedoofd en hoor je niemand er meer over.
  Mondkapjes slaat helemaal nergens op. Mensen met mondkapjes zijn zielige stumperts. Paniekstumperts en paniekzaaiers. Meer niet.

 7. @jp, er is helemaal geen bron

  Gelieve goed te lezen:
  De statistieken (1) werden opgesteld door Bianco Research, dat daarvoor de officiële cijfers van de Chinese gezondheidsautoriteiten gebruikte.

  Bianco Research legt expliciet de nadruk op ‘ALS’ er niets verandert. ‘Dit is GEEN voorspelling dat er op 20 febrGuari meer dan 100 miljoen mensen besmet zullen zijn. Dit gaat enkel over het groeipercentage van de afgelopen 12 dagen. Een vaccin, mutatie of succesvolle quarantaine / isolatie kunnen deze groei helpen te reduceren.’

  Aanvulling 21.00 uur: Hier kunt u een actuele kaart met gegevens bekijken over het officiële aantal besmettingen (Johns Hopkins CSSE)
  Mod.

 8. In dit artikel gaat het over een vaccin tegen Corona, het advies om niet te vliegen, en handelsbelangen, maar we vergeten hoe verweven onze Nederlandse handel in zijn totaliteit ( en dan bedoel ik niet alle prullaria ) maar handel in b.v. Geneesmiddelen welke uit China komen.

  Een aantal jaren geleden was Nederland van mening dat de productie van grondstoffen voor medicijnen in Nederland en zelfs medicijn productie te duur was, in China kon dit goedkoper. Maar China is geen bonafide handelsland.
  Alles maar dan ook alles wat voor productie aan China wordt “ uitbesteed “ wordt nagemaakt.
  ( al jaren geleden heb ik uit zeer nabije kring informatie over productie van auto’s)
  We hebben Gist Brocades “ opgedoekt en vrijwel de totale productie naar China overgeheveld.
  Dit is en blijft een grote fout.
  Als deze situatie van de epidemie ( mogelijk wel pandemie) doorzet, hebben de apotheken binnen de kortst tijd lege schappen.

  Er zijn al geruime tijd problemen met de levering van medicijnen vanuit China waardoor de “ soorten “ steeds wisselen, dit komt mede omdat de productie in China niet aan de westerse kwaliteit voldoet ( partijen worden afgekeurd al in China) maar wat nu als de totale aanvoerlijn wordt afgesloten.
  Het virus is dan nog wel niet in Nederland, maar de gevolgen van het virus worden wel merkbaar, met mogelijk “ indirecte” ziekte gevallen.

 9. De domino effecten van dit virus zullen in vele opzichten enorm zijn.

 10. Je hebt leugens, grote leugens, absurde leugens en dan heb je statistieken

Comments are closed.