Totale paniek in Zuid Koreaanse miljoenenstad om corona uitbraak in kerk

‘Van boord laten gaan van passagiers afschuwelijke fout die Japan in tweede Wuhan kan veranderen.’ (Afbeelding (archiefbeeld): (10)).

—————————————————————————————————————————————-

Complete ‘Kerk van Jezus’ in quarantaine nadat één vrouw meer dan 40 mensen besmet, en 50 anderen inmiddels ook symptomen hebben – China zet internet propaganda leger in tegen ‘negatieve berichten’ – VS waarschuwt burgers niet naar Japan, Singapore, Zuid Korea, Taiwan, Thailand en Vietnam te reizen

—————————————————————————————————————————————-

(04.30 uur) – In het Zuid Koreaanse Daegu, met 2,5 miljoen inwoners de op drie na grootste stad van het land, is totale paniek uitgebroken nadat alle leden van een kerk in quarantaine moesten worden geplaatst omdat één vrouw, die niet in China was geweest, meer dan 40 mensen met corona zou hebben besmet. ‘Het lijkt wel alsof iemand midden in de stad een bom heeft gegooid,’ zei de 28 jarige Kim Geun-woo via de telefoon tegen persbureau Reuters. ‘Het lijkt op een zombie Apocalyps. Zelfs het drukste centrum van de stad is leeg.’

De Koreaanse variant van het CDC (Centers for Disease Control & Prevention) meldde gisteren dat er 53 nieuwe corona gevallen zijn geconstateerd, waardoor het totaal op 104 komt. 70 van hen komen uit Daegu of de nabije omgeving. De meerderheid is besmet door een 61 jarige vrouw, die in de media met ‘Patient 31’ wordt aangeduid. Eén man is inmiddels overleden. Alle 600 artsen en verplegers in het inmiddels afgesloten ziekenhuis waar hij lag worden getest op het virus.

Kerk van Jezus centrum van uitbraak

Het centrum van de uitbraak is de Shincheonji Kerk van Jezus, die in het land zo’n 120.000 leden heeft en volgens de media een soort sekte zou zijn. De vrouw die de rest besmette zou twee keer hebben geweigerd om zich op het virus te laten testen (omdat Jezus haar wel zou beschermen?), waardoor ze aan vier kerkdiensten kon deelnemen, en het virus zo op tientallen leden overbracht.

De gemeente heeft alle 1001 leden van de Kerk van Jezus gevraagd om ‘zelf in quarantaine’ te gaan. 90 mensen hebben inmiddels symptomen van corona ontwikkeld. De Zuid Koreaanse onderminister van Gezondheid Kim Kang-lip noemt de situatie ‘zeer ernstig.’ Ook een Zuid Koreaanse soldaat is inmiddels positief getest op het virus.

Covid-19 besmettelijker dan SARS; strengere quarantaine in Beijing

Nieuw wetenschappelijk onderzoek heeft bevestigd dat het Covid-19 virus besmettelijker is dan SARS en MERS. In Zuid Korea is men doodsbang dat ze nu ook met Chinese toestanden te maken krijgen, en de toch al moeizaam draaiende economie  een nieuwe klap zal krijgen. (1)

In de Chinese provincie Hubei werden gisteren 411 nieuwe zieken en 115 doden bijgeschreven. Buiten Wuhan zijn nog eens 3 mensen overleden, en 889 anderen besmet geraakt. In de hoofdstad Beijing worden de quarantaine maatregelen almaar strenger, en beginnen op die in Wuhan te lijken.

Ondertussen wankelt de Chinese economie; slechts 34% van het Chinese MKB zou genoeg cash flow hebben om nog langer dan één maand open te blijven. Als de situatie niet snel verbetert, dan dreigen 4,5 miljoen mensen hun baan en dus inkomen te verliezen. (7)

‘Al het nieuws op TV is een leugen’

Sinds gisteren ging een (helaas niet te embedden) smartphone video van een Chinese vrouw in Wuhan ‘viral’. De wanhopige vrouw vertelde dat ontelbare burgers lijden omdat de overheid niet naar hen omkijkt en zelfs geen medicijnen voor hen heeft. Ook zei ze dat iedereen die de waarheid over de omvang van de uitbraak naar buiten lekt, onmiddellijk zonder vorm van proces wordt vastgezet en 10 tot 20 jaar gevangenisstraf krijgt.

‘Ik weet dat het gevaarlijk is om dit te zeggen, maar ik trek het niet meer. Er zijn geen bedden (in de ziekenhuizen), geen medicijnen. Al het nieuws op TV is een leugen. Ik kan niet langer mijn mond houden, zo kan ik niet verder leven. We moeten in verzet komen, mijn mede burgers.’ (3)

China zet internet propaganda leger in tegen ‘negatieve berichten’

De propaganda afdeling van de Chinese overheid in Hubei heeft inmiddels meer dan 1600 censoren ingezet om het internet te ‘zuiveren’ van alle ‘gevoelige’ informatie. Het legertje overheidstrollen heeft specifiek de opdracht om ‘tijdige geruchten de kop in te drukken’ en ‘offline krachtige slagen toe te brengen’. Het plaatsen van berichten over het virus is inmiddels tot misdaad verklaard. Zeker 254 mensen zouden al zijn gearresteerd. Tegelijkertijd zijn er door de censoren al honderdduizenden commentaren geplaatst ‘om de negatieve publieke opinie tegen te gaan.’ (4)

(Zoals bekend heeft de EU inmiddels ook zo’n trollenleger dat alleen maar bezig is om positief nieuws over het EU beleid ten aanzien van het klimaat, massa immigratie, de islam en de Brusselse superstaat te verspreiden, en negatief nieuws over Donald Trump, Vladimir Putin, en verder alles wat rechts en conservatief is. Vermoedelijk zijn de propaganda technieken rechtstreeks van China afgekeken. In Nederland zijn tal van linkse studenten actief in dit EU-trollenleger, allemaal om het rechtse vrijheidsgeluid in te dammen en het extreme pro-EU beleid van de regering Rutte te promoten.)

In Hubei zijn op dit moment nog maar zo’n 5 buitenlandse journalisten actief. De rest heeft het dringende ‘verzoek’ gekregen om te vertrekken, volgens het genoemde departement na de juiste ‘communicatie en overredingskracht’. (4)

Twee doden in Iran die niet in buitenland zijn geweest

Het regime in Teheran kwam gisteren met het nieuws naar buiten dat twee Iraniërs in de stad Qoms aan Covid-19 zijn bezweken. Voor zover bekend zijn deze mensen echter niet in het buitenland geweest. Een verklaring hiervoor werd niet gegeven. In Qoms werden meteen medische noodmaatregelen getroffen, en werden de scholen gesloten. Tenminste drie andere Iraniërs zijn eveneens besmet. In de hoofdstad Teheran werd een metro station gesloten omdat een reiziger symptomen van het virus vertoonde.

Volgens Iraanse dissidenten onderdrukken de autoriteiten net als in China het nieuws over het virus. Veel mensen zijn boos op de overheid, mede omdat een Iraanse luchtvaartmaatschappij nog steeds op China vliegt. Op Twitter circuleren geruchten dat er al 2000 mensen in Iran besmet zijn. (5)

Vandaag zijn er verkiezingen in Iran. Een hilarisch voorbeeld van hoe in Iran over ‘democratie’ wordt gedacht: de regering weigert de verkiezingen te verzetten, maar adviseert de burgers om thuis te blijven en niet te gaan stemmen (je zou ook kunnen zeggen: dat is tenminste een stuk eerlijker dan hier in Nederland, want ons wordt nog steeds de illusie gegeven dat onze stem enige zin heeft, terwijl in realiteit vrijwel alles door Brussel wordt bepaald).

De Amerikaanse CDC waarschuwt inmiddels voor nieuwe uitbraken in Japan, Singapore, Zuid Korea, Taiwan, Thailand en Vietnam, en adviseert Amerikanen om niet naar deze landen te gaan (9).

Diamond Princess impliceert wereldwijd een veel hoger aantal besmettingen

Dan is er nog de Diamond Princess, waarvan de meeste passagiers ondanks dagelijks vele tientallen nieuwe besmettingen gewoon naar huis mogen. De cijfers van het schip liegen er niet om: in drie weken tijd werd 20% van de mensen aan boord besmet. De snelheid waarmee dit gebeurde impliceert dat het aantal besmettingen over de hele wereld in realiteit veel hoger is dan bekend (/ dan in de media wordt bericht). In één week tijd steeg het aantal infecties buiten China met meer dan 100% naar 1199. (9)

Sommigen zeggen dat de hoge besmettingsgraad op de Diamond Princess werd veroorzaakt omdat het in zo’n besloten ruimte uitbrak, maar dat lijkt juist een voordeel te zijn om het virus snel onder controle te kunnen brengen. Passagiers konden onmiddellijk in hun eigen hutten in quarantaine worden gezet, en positief geteste mensen konden naar de vaste wal geëvacueerd worden om daar te worden behandeld.

Ook kunnen een naar verhouding beperkt aantal mensen op zo’n kleine ruimte nauwgezet in de gaten worden gehouden. Al deze voordelen vallen natuurlijk weg in drukke steden. Positief is dat het sterftepercentage buiten China tot nu toe zeer laag is (1% – 2%), al is het nog veel te vroeg om daar conclusies aan te verbinden. (6)

Japan een tweede Wuhan?

Volgens de Japanse professor Kentaro Iwata waren de maatregelen aan boord van het cruiseschip ‘compleet inadequaat. Er was niet één infectie expert aan boord. De bureaucraten hadden overal de leiding over.’ Mike ‘Natural News’ Adams noemt het van boord laten gaan van de passagiers een ‘afschuwelijke fout’, die Japan ‘in een tweede Wuhan’ kan veranderen. (9)

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Natural News
(4) Zero Hedge
(5) Zero Hedge
(6) Cascend (Investment Strategies) via Zero Hedge
(7) Natural News
(8) Natural News
(9) CDC via Natural News
(10) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur
Ka23 13
, Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.

 

Zie ook o.a.:

18-02: Angst voor coronavirus: Kroatië blokkeert alle pakketjes uit China; Rusland sluit grenzen voor Chinezen
17-02: ‘Quarantaine Diamond Princess was totaal zinloos nu mensen morgen al naar huis mogen’
15-02: Chinese artsen in quarantaine gebied waarschuwen voor nieuwe, nog dodelijkere corona infectie
14-02: ‘Het komt eraan’: CDC directeur waarschuwt dat corona zich tot na 2020 kan blijven verspreiden
13-02: China stuurt hoogste militaire biowapen expert naar P4 lab in Wuhan
12-02: VS houdt rekening met corona uitbraak: 11 militaire bases ingericht als quarantaine centra
11-02: Volgens professor Universiteit Hong Kong kan corona 60% tot 80% wereldbevolking besmetten
09-02: Professor Imperial College: Dagelijks 50.000 nieuw besmettingen, China piekt pas in maart-mei
08-02: Witte Huis vraagt wetenschappers te onderzoeken of coronavirus biowapen is
07-02: Quarantaine uitgebreid tot 60 steden en 400 miljoen mensen – en dat voor maar 638 doden?
06-02: Zware beschuldiging uit Taiwan: ‘China heeft onze evacués met opzet besmet’
05-02: ‘TenCent China lekt echte corona cijfers: Op 1 februari al 154.023 besmettingen en bijna 25.000 doden’
04-02: Azië niet alleen door corona, maar nog 3 andere plagen getroffen, waaronder vogelgriep en Mexicaanse griep
03-02: Amerikaanse wetenschapper: Coronavirus 100% zeker niet natuurlijk, kan ook een mislukt vaccin zijn waar China mee experimenteerde
02-02: ‘Onweerlegbaar bewijs dat coronavirus extreem besmettelijk ontsnapt biowapen is’
01-02: Indiase virologen constateren dat coronavirus HIV inplantingen bevat – toch een biowapen?
30-01: Hoe de globalisten de corona pandemie kunnen gebruiken voor oprichting wereldregering
30-01: Italiaans cruiseschip met 6000 passagiers in quarantaine om mogelijke corona besmettingen
30-01: Chinese verslaggevers: Overheid verbrandt doden zodat ze niet als slachtoffers virus worden geteld
29-01: ‘Op basis van cijfers Chinese Nationale Gezondheid Commissie op 20 februari mogelijk 138 miljoen besmettingen’
29-01: Massale rellen in Chinese steden: Mensen vechten om laatste resten voedsel
29-01: British Airways stopt alle vluchten van en naar China; ‘Wereldwijde pandemie over een week niet meer te stoppen’
28-01: Nieuwe schatting: Al 300.000 mensen besmet met Wuhan corona virus
27-01: Universiteit Hong Kong bevestigt tienduizenden geïnfecteerden en eist draconische maatregelen
26-01: ‘Artsen in Wuhan spreken op social media over 90.000 slachtoffers’
26-01: Harvard epidemioloog noemt coronavirus ‘thermonucleaire pandemie’, gevaarlijker dan de Spaanse griep
25-01: Britse expert voorspelt dat over 10 dagen 250.000 Chinezen besmet zijn met corona virus
24-01: Universitair hospitaal Wuhan zegt dat corona virus zich ook zonder symptomen verspreidt
24-01: Corona virus; Ultra biohazard lab in Wuhan onderzocht gevaarlijkste ziekteverwekkers
23-01: Imperial College professor: Tienduizenden mensen besmet; Al 7 steden met 23 mensen in quarantaine
21-01: Wordt het coronavirus de Mexicaanse griep pandemie hoax op herhaling?

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

22

 1. Renee en svalbard, ik woon in Israel, ook hier is het maar mondjesmaat. Natural news en Infowars geven veel meer info wereldwijd. Maar ik ben blij hoe de mensen hier in quarantaine gehouden worden. Maar ook hier barst het los in een paar weken. Er was een positief getest iemand hier op bezoek. Moge de G’d van Israel ons behoede en uiteraard ook in de rest van de wereld. Shalo in Yeshua en blijf gezond.

 2. Ik heb het al eerder gezegd, als dit een opzettelijk verspreid biowapen is dan zal het blijven opduiken waar dan ook en is het “vechten tegen de bierkaai.”

  En denk nu niet dat er niet van dit soort slechterikken zijn. Kijk bijv. maar naar 911. Als je in staat bent om vliegtuigen in wolkenkrabbers te boren dan ben je ook hier toe in staat.

  Wakker worden dus en bereid je vooral voor op de eeuwigheid…

 3. @Svalbard schreef:
  22/02/2020 om 12:45 am

  Klopt. Ik volg het ook via Israël. Vanavond hoor ik wellicht meer (vanavond is de shabbat voorbij)

 4. https://YouTube.be/IBXJULe-9a0

  Sorry moderator : Dit is het you tube adres ik weet niet hoe ik dit als “ link “ moet plaatsen.

  Als u ( lezer van xandernieuws ) goede aanvullende informatie wilt zoek dit dan op.

  Dit is een interessant interview over de gevolgen van het Corona virus in China zelf, als straks de maatregelen versoepeld zullen worden maar wie of er dan nog op het werk zal verschijnen. ?

  Verder heeft de wereld nu goed begrepen hoe een instabiel situatie het is om zowat alle goederen in China te laten produceren, en ws andere landen op zullen gaan zoeken voor hun produktie.

  En hoe de Chinese bevolking argwanend wordt tegen over hun leiders, die nu met man en macht alle informatie de kop indrukt.

  Wat ik mezelf afvraag; er komt totaal geen informatie ( ongefilterd ) meer uit China.
  Alles wordt geblokt op last van de overheid.
  Deze epidemie is nog lang niet “ uitgewoed” ook al willen ze dat ons doen geloven (met hun cijfers die absoluut niet kloppen) wat is het “ echte” nieuws.

  Als straks de maatregelen versoepelen, en de mensen weer aan het werk gaan zal het virus weer volop rond zich heen grijpen, omdat de controle zelfs niet in de hand te houden is. Mensen klagen dat ze niet bij het ziekenhuis terecht kunnen.

  Bovendien zijn hele flatgebouwen met mensen erin dicht getimmerd, ( dit noemen ze in China quarantaine) ze mogen er niet meer uit ook niet om eten te kopen ( dit wordt in het gunstigste geval met emmers via touwen aangeleverd) als straks deze verzegeling van de flats afgaan en men gaat er binnen zullen en vele doden “ geborgen “ moeten worden. Een paar weken geleden zagen we al een filmpje waarbij het hele gezin dood was. De mensen overleden maar het virus is dan niet dood. Wat dan?? Het is te gruwelijk om erover na te denken.

  De boot Diamond express geeft in een besloten ruimte ook veel meer slachtoffers. Dit heeft alles met de airconditioning te maken. In de buiten hutten kun je dat ding uitzetten en frisse lucht van buiten halen maar in de binnen hutten ben je voor frisse lucht afhankelijk van de airco. ( de deur naar de gang mocht immers ook niet open omdat ze in quarantaine waren in hun hut) Dit virus verspreid zich via de lucht dus ook via de lucht kanalen het is dus wachten dat je afweer systeem van je lichaam het aflegt tegen het virus wat zomaar geruisloos je kamer in gebracht werd. Dit gesloten airco systeem kan alleen bij een groet revisie beurt van de boot totaal worden gereinigd. Dit blijft voorlopig een “ gevaarlijke boot”

  Dit zelfde fenomeen zie je in vliegtuigen.
  We zullen straks mensen besmet zien worden waarvan de besmettingshaard niet is te achterhalen.
  Omdat ze in een vliegtuig hebben gezeten waarin een Corona patiënt heeft gezeten.
  Het verblijf in een vliegtuig is korter.
  Dus minder kans om besmet te raken omdat, met een normale afweer je lichaam wel wat virussen aan kan.
  Maar ben je vatbaar kun je via de airco van een vliegtuig besmet worden.
  ( normaal loop je daar soms ook een verkoudheid of zelfs griep op.)

  Vliegtuigen ( waar Corona patiënten in hebben gezeten ) zijn nu omdat ze overal vliegen, wereld wijd ook een risico van besmetting.)

 5. Vrijdag zijn de Israëlisch toeristen die in Japan op het cruiseschip Pacific Prinses zaten in Israël teruggekeerd. Helaas is er één positief getest, dus nu is het virus ook in Israël aangekomen. De besmette Israëliër ligt in een zeer goed geïsoleerde afdeling van het ziekenhuis, de anderen moeten nu in quarantaine blijven.
  Op het journaal was er niets over te zien, maar dit nieuws heb ik vernomen van de Israëlisch tv.

 6. In Italy zijn er ook mensen besmet.
  De overheids hebben toen laks gereageerd en nog steeds!
  Daarom zijn er in andere landen mensen besmet.

 7. Beste Moderator
  Ik kan uw e- mail adres niet vinden.
  Maar ik vond een interview op YouTube wat een goed beeld geeft van de fouten die de Chinese overheid heeft gemaakt, de zwakke punten van het systeem en de wereld wijde gevolgen van de uitbraak van dit virus.
  Mogelijk een artikel waardig???

  The Epoch Times American Though leaders.
  Gordon Chang :
  Title ; Corona virus in China its economic impact en Chinese influence operations.

  U kunt de link in uw reactie plaatsen. Mvg. Mod.

 8. Over de onverklaarbare uitbraken in andere landen:
  Wat als terroristen dit virus als wapen ontdekken?
  Effectiever dan een bom en low budget zou ik zo zeggen en beter beschikbaar dan wapens of explosieven

 9. Chinese vrouw schreef:
  ‘Al het nieuws op TV is een leugen. ‘
  Grappig, dat is ook wat ik denk over de Nederlandse tv elke dag.

 10. Nog even op de valreep : Eind 2013 werden ‘onderzoekers’ uit Nederland, Ron Foucher ( Erasmus universiteit Rotterdam) met zijn collega’s bekritiseerd door meer dan 50, nou ja vooruit dan maar, van de meest bekende wetenschappers,wereldwijd, omdat deze …. een gemuteerde variant van de vogelgriep virus-H5N1- hadden ontwikkeld. Met/door dit virus kan de helft van de wereldbevolking sterven ! Niet toevallig heeft het Amerikaanse ministerie van defensie dit onderzoek met meer dan 400 miljoen dollar gefinancierd.
  Voor een ieder die ‘het naadje van de kous wil weten :
  Der geopolitische Einsatz biologischer Waffen & Genetisch veraendertes Saatgut:Konzipiert als Waffen
  Uncutnews.de 19/02/2020
  Of op : einarschlereth.blogspot.com

  Elk moment van de dag worden mijn vermoedens waarheden . Echter de waarheid is nog veel erger. Sultan

 11. WHO: bezorgd over opduiken coronavirus zonder duidelijk verband.

  GENÈVE – De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vrijdag 21 Februari haar zorgen uitgesproken over het nieuwe coronavirus dat soms buiten China opduikt zonder dat duidelijk is hoe dat precies kan. Er zijn dan bijvoorbeeld geen aanwijzingen dat degene die besmet is, contact had met iemand die het virus al bij zich droeg.
  Bron: De Telegraaf.

 12. Er stond ergens dat Corona virus te vergelijken was met Pypriat Centrale die volkomen veilig was.Maar men heeft daar geëxperimenteerd met hoeveel de kerncentrale kan produceren en toen sloeg de vlam in de……..?

 13. Tja,je mag niet iets beweren waar je geen bewijs van hebt,maar ik vind het wel verdacht dat dit“virus“ is verspreid om de economische macht van China te breken.Ook Babel komt aan zijn einde.

 14. Je moet altijd oppassen met die zogenaamde christelijke sektes en hun roep van Jezus zal ons wel beschermen. Want meestal staan ze gewoon niet in Jezus, ze zijn er niet in geworteld en niet op gebouwd. President Trump heeft zich al zeer kwaad gemaakt op Zuid-Korea, hij kan totaal niet begrijpen dat ze een filmprijs hebben gewonnen, volgens de laatste peilingen is Trump aan het herrijzen en ook dat is een wonder. Shalom

 15. Niks aan de hand gewoon nuchter blijven. De overheid heeft alles onder controle. Wij Nederlanders zijn zo nuchter.

 16. Ik heb zo’n vaag vermoeden dat dit virus niet per ongeluk de wereld is ingekomen en overal de kop op steekt. Een boot waar honderden besmet zijn en mensen dan terug naar hun eigen landen worden gestuurd.
  Mijn vermoeden is dan ook dat men erop uit is miljoenen, zo niet een paar miljard mensen wil ruimen.

 17. Het is een ramp scenario, ben blij met de berichtgeving hier want daar heb je meer aan dan wat je elders voorgeschoteld krijgt.
  Waar ik me wel aan erger is dat (zogenaamde?) geklaag van Chinezen over racisme, ik las dit op Rijnmond nieuws, “Maar onze Chinese kok heeft wel met racisme te maken. Als hij de tram in stapt, gaat iedereen achterin zitten. Dat gebeurt niet één keer, maar elke keer. Hij wordt daar best verdrietig van.”
  Of de berichtgeving “gekleurd” is in opdracht van hun broodheren weet ik niet maar dan nog klopt het niet, als mensen bang zijn om ziek te worden en gaan daarom liever niet bij een Chinees persoon in de buurt gaan zitten dan is het toch geen racisme? Dat is toch gewoon lijfsbehoud.

 18. Ruim één maand geleden werden er in Japan, jawel Japan de eerste ‘gevallen’ van een besmetting met het Corona virus geconstateerd. Dit verscheen in de media op 17 januari van dit jaar waarbij de incubatietijd nog onzeker was. Ga er dus maar van uit dat het inmiddels zes weken geleden is dat in het land van de olympische spelen 2020 het virus zich in Japan ‘genesteld’ heeft. Het is opvallend opvallend, dat er deze week in de grootste leugenkrant …. van Nederland op de voorpagina nog wel vraagtekens werden gezet over de eventuele, wellicht, zou kunnen, mogelijkheid gevaren tijdens deze spelen. ( wist u trouwens wel dat dat lopen met de brandende fakkel -op waterstof- vanuit het Griekse Olympia uit de koker komt uit de nazie tijd) . Het zal nog wel even duren voordat er een algemene ‘waarschuwing’ komt met de mededeling dat het virus sneller is dan de 100 meter ‘onder water zwemmen’ .
  De boot, das Boot ; voor anker gaan buiten territoriale wateren ? Naar het zich laat aanzien hebben niet alleen rederijen gekozen voor een risico analyse, ook luchtvaart maatschappijen en de postbezorging vanwege ‘bonus prijzen’ .
  Inmiddels heeft de hele wereld last van ‘doping’ verschijnselen, niet omdat het moet maar omdat het kan. Japan, in het teken van de ‘Spelen’ , het land van de ‘opgaande’ zon …. wordt bedreigt door een dikke mist. Eigenlijk is het schandalig, meer dan schandalig, dat na de kernramp van Fukushima …. op 11 maart 2011 ! , het IOC (het zal allemaal wel meevallen) , Japan deze ‘eer’ heeft toe bedeeld. Geef het volk brood en spelen : Panem et circenses : de gunst van het volk winnen door oppervlakkige behoeften te verschaffen ; eten, vermaak en onjuiste voorlichting. Lijkt het Europese parlement wel.

Comments are closed.