De Israëlische strijdmethode tegen corona: Land opdelen in 16 afgesloten regio’s

Corona virus checkpoint in Beersheba. Afbeelding: (2).

—————————————————————————————————————————————

Hong Kong laat zien wat er gebeurt als social distancing te vroeg wordt verlicht: virus keert weer keihard terug – Cruciaal: Zoveel mogelijk mensen testen, en niet zo weinig mogelijk, zoals nu in Nederland en grootste deel van Europa gebeurt

————————————————————————————————————————————–

Israël heeft deze week besloten om het land op te delen in 16 regio’s die hermetisch door het leger van elkaar worden afgesloten. Het lijkt vooralsnog de meest zinvolle, kansrijke en praktisch haalbare methode in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus, die mogelijk door meer landen kan worden overgenomen. Hierdoor is een totale lockdown van een heel land niet nodig, en kan voorkomen worden dat de economie compleet instort.

De Israëliërs hebben lessen getrokken uit het beleid in Hong Kong, dat aanvankelijk een zeldzaam succesverhaal in de strijd tegen corona leek te zijn. Toen het virus op zijn retour was en er geen nieuwe besmettingen meer werden gemeld, werden de social distancing maatregelen verzacht. Gevolg: het aantal besmettingen verdubbelde plotseling, vooral omdat de grenzen weer waren geopend voor reizigers uit het buitenland. Hierdoor moest Hong Kong op 25 maart alsnog besluiten de grenzen compleet te sluiten.

‘Dit patroon van eb en vloed, dat ook is te zien in China, Singapore en Taiwan, roept vragen op. Is het de schuld van het lockdown model? Tenslotte worden mensen het zat als ze thuis moeten blijven. Of werden de maatregelen te vroeg opgeheven?’

Wanneer wordt groepsimmuniteit bereikt?

‘Dat leidt tot de volgende vraag: kan het zijn dat het virus in de eerste golf geen ‘kritische massa’ bereikte, zoals epidemiologen het noemen? Dan werden er niet genoeg mensen besmet om groepsimmuniteit te bereiken, waardoor het virus weer terugkeerde.’

De kritische massa om tot groepsimmuniteit te komen verschilt per virus, en is wat Covid-19 betreft nog niet bekend. Bij een gewone griepvaccinatie wordt ervan uitgegaan dat 70% genoeg is om de niet ingeënte 30% te beschermen. Niemand weet echter nog of het aantal van corona herstelde mensen inmiddels groot genoeg is om ervoor te zorgen dat het virus gaat afzwakken.

‘Totale lockdown is contraproductief’

Israëlische experts zijn van mening dat een totale lockdown contraproductief is. Sharon Mikhailov, bioloog en oud-researcher van het Sheba Medical Center, zegt dat gedeeltelijke lockdowns de voorkeur hebben, zolang ze in fasen in gecontroleerde clusters worden uitgevoerd. Dat betekent dat men het virus gecontroleerd in stappen zijn gang laat gaan, waardoor voorkomen wordt dat de ziekenhuizen overbelast raken.

Voorbeeld van zo’n gecontroleerde cluster is een supermarkt, feitelijk de enige publieke plek waar mensen nog naartoe mogen gaan. Daar mogen ze dan ongestoord winkelen en producten aanraken, waardoor met opzet niet voorkomen wordt dat andere mensen hierdoor besmet kunnen raken.

Beperkt testen is oliedom, want social distancing werkt niet afdoende

Probleem bij deze methode is dat in Israël –net als in Nederland, Duitsland, Frankrijk en andere landen in Europa- heel beperkt getest wordt. Alleen mensen die in het ziekenhuis moeten worden opgenomen of daar werken, worden op corona getest, plus de mensen met wie ze direct in aanraking zijn gekomen (voor zover dat kan worden nagegaan).

Verdachte gevallen die met verkoudheidsverschijnselen de huisarts bellen, worden –eveneens net als in Nederland- niet getest. Dat is oliedom, want zo’n eventueel besmet persoon kan dan gewoon andere mensen blijven besmetten, ook al wordt dat door de social distancing maatregelen vertraagd. Op deze wijze is het zinloos om te proberen om op gecontroleerde wijze groepsimmuniteit te bereiken.

In alle landen waar corona is uitgebroken, is het aantal gevallen in een maand tijd iedere drie dagen verdubbeld. Dat is ook in Israël het geval, en een duidelijk bewijs dat de gekozen strategie van social distancing niet afdoende werkt.

Iedereen testen ondoenlijk? Israël in afgesloten regio’s opgedeeld

Iedere burger testen is echter ‘ondoenlijk’, zo zeggen de Israëlische experts. Wij vragen ons af waarom, want tijdens de Mexicaanse griep pandemie in 2009 sloeg de Nederlandse overheid tientallen miljoenen vaccins in (wat achteraf zinloos bleek). Waarom kunnen er dan nu niet op korte termijn grote hoeveelheden corona testen worden geproduceerd? Natuurlijk zal het een enorme klus zijn om 17,8 miljoen mensen te testen. Dat is niet iets wat in een paar weken is te realiseren.

Toch zou het testen van zoveel mogelijk mensen de beste methode zijn om de uitbraak van het coronavirus zo goed mogelijk in kaart te brengen, en aan de hand daarvan een betrouwbare prognose en indammethode te maken. Afgesloten regio’s of districten die groepsimmuniteit hebben bereikt, kunnen dan weer terugkeren naar het normale leven, waardoor de pijnlijke gevolgen van het platleggen van de economie weer wat worden verzacht.

Sinds afgelopen week hebben de Israëlische medische autoriteiten inderdaad voor deze tactiek gekozen. Het land is door de nationale taakgroep die belast is met de strijd tegen corona opgedeeld in 16 regio’s, die door de politie en het leger van elkaar worden afgesloten (1).

Globalisme moet deels worden vervangen door ‘bulkheads’

Deze methode doet denken aan bulkheads, die vooral na de ramp met de Titanic in grote schepen werden geïnstalleerd. Met deze schotten kan een schip dat water maakt in hermetisch van elkaar afgesloten eenheden worden opgedeeld, waardoor voorkomen wordt dat het hele schip zinkt.

De razendsnelle verspreiding van corona over de hele wereld heeft overduidelijk het falen van het globalisme en open grenzen aangetoond. Nu al , maar op zijn laatst na deze crisis, zouden er daarom stappen moeten worden ondernomen om het globalisme voor een deel weer terug te draaien en internationale ‘bulkheads’ te installeren, om te voorkomen dat de hele mensheid op zeker moment met een nog veel gevaarlijker virus wordt geconfronteerd.

 

Xander

(1) DEBKA
(2) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur & bron : the Israel Police in the Twirrer account (il_police ,  Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license.

Zie ook o.a.:

28-03: Formeel nog geen noodtoestand, maar Duitse democratie wel buiten werking gesteld
28-03: Experts waarschuwen dat het internet in Europa op rantsoen kan gaan, met streaming als eerste
27-03: IJslandse wetenschappers vinden 40 mutaties van het coronavirus
27-03: Britse oud-premier Gordon Brown roept op tot wereldregering om corona te bestrijden
26-03: Britse universiteit Oxford verspreidt hoax dat helft van de bevolking al besmet is en virus geen gevaar vormt
26-03: 80% Chinese corona testen die naar Europa werden gestuurd blijkt niet te werken
25-03: In China zijn sinds corona 21 miljoen mobiele gebruikers verdwenen
25-03: ‘Duitsland schort woensdag de democratie voor een jaar lang op’
24-03: Tal van analisten zeggen dat de wereld na corona nooit meer hetzelfde zal worden
23-02: Franse artsen lagen premier aan om corona: ‘Regering heeft vanaf het begin gelogen’
23-03: Corona drama’s in Spanje en VS;’’Dit is echt geen griep’ zeggen geschokte artsen
22-03: ‘EU besluit op korte termijn tot bank holiday en permanent verbod op contant geld’ (/ ‘Corona crisis vooral in Europa grootste machtsgreep ooit naar virtuele dictatuur’)
21-03: ‘Oproep tot onmiddellijk koerswijziging aanpak coronavirus’
20-03: Gelekte video van arts uit horrorziekenhuis Brabant: Alleen nog maar corona, 25% sterfte
20-03: Instanties zoals RIBW laten ouderen en chronisch zieken nu al aan hun lot over
19-03: ‘VS denkt serieus aan verplichte geïmplanteerde microchip om corona crisis op te lossen’
19-03: Science studie: Tot 86% mensen met corona weten niet dat ze besmet zijn
19-03: Nobel laureaat professor Levitt: Geen paniek, hou strikte sociale afstand, dan zal het virus snel verdwijnen
18-03: Tijd voor een ander geluid: Bestaat het coronavirus eigenlijk wel?
17-03: Burgemeester Bergamo: Crematorium kan aantal corona doden niet meer aan
17-03: Denemarken voert met noodwet verplichte corona vaccinaties in; EU zal volgen
16-03: ‘Mensen moeten er vanuit gaan dat zijzelf, en iedereen die ze tegen komen, besmet zijn’
15-03: Niet enkel 60-plussers: Helft patiënten in Nederland is onder de 50, scholen gaan toch dicht
14-03: Belgische viroloog en SARS expert waarschuwt dat Europese corona variant veel dodelijker is
13-03: CDC / Universitaire studie: Corona is ‘airborne’, blijft tot 3 uur in de buitenlucht hangen
13-03: ‘We worden slechter behandeld als vuilnis’ – Heftige filmpjes uit Italië doen aan China denken
12-03: Eén dag langer wachten met sociale quarantaine betekent 40% meer slachtoffers’
11-03: Doodse stilte in Bondsdag nadat Angela Merkel zegt dat 60% – 70% bevolking besmet raakt
11-03: Schokkend: Sterftepercentage Lombardia stijgt naar ruim 8%
10-03: Arts in ziekenhuis Bergamo: Corona uitbraak is veel erger dan media berichten
10-03: Medische staat-van-beleg met massale zelfquarantaine kan corona nog stoppen

Vanwege de zeer grote hoeveelheid artikelen in de afgelopen weken hebben we een speciale CORONA rubriek aangemaakt, waar u de eerdere artikelen kunt vinden.  


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.

*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

25

 1. @ Svalbard 6:28 PM, op 29/3. Geen speld tussen te krijgen, U heeft volkomen gelijk. Israël heeft volledig recht op dat land, hun gegeven door de God van Abraham, Isaäc en Jacob.

 2. Ps, Matheus 7,15-17
  …. ‘het’ komt voor eenieder die zich niet voldoende geïnformeerd heeft.

 3. @ Svalbard beste,
  Ik zal het kort houden, wat overigens in deze niet zo eenvoudig is. Ik lees regelmatig Joods.nl en volg nauwgezet de ontwikkelingen in Israël, waaronder artikelen ‘on line’ van de Hebreeuwse courant Haaretz waarin ‘met regelmaat gesproken wordt over de politieke pat-stellingen tussen onderlinge partijen. Ja, ook in deze zijn er diverse sites die pro of contra zijn …. , maar wie zich niet informeert zou zich moeten onthouden van commentaar ; ik bedoel dit niet persoonlijk. In tegenstelling tot eerdere tegenreacties schrijft u met een redelijke fatsoensnorm.
  In mijn familie, de oorlogsjaren, hebben dramatische gebeurtenissen plaatsgevonden vanwege Joodse onderduikers en het verbergen van Engelse vliegeniers. Het kwam voor dat ‘op bevel’ een hooggeplaatste Duitser bij onze familie werd ingekwartierd, terwijl er op ‘zolder vluchtelingen zaten’. Het ‘manna’ werd eerlijk verdeeld. Mijn vriend, van Joodse afkomst, is de enige overgeblevene van zijn hele familie. Nadere ‘details’ hierover zijn gezien de gevoeligheden misschien wel relevant maar het is beter om hierover verder te zwijgen. Hij, mijn vriend, praat zelden of nooit over zijn verloren kinderjaren. Fysiek ,,,, is hij goed terecht gekomen . Met tranen in mijn ogen luister ik naar hem wanneer hij het over zijn moeder heeft …. de vrouw die zich over hem ontfermt heeft. Tot zover …. .
  Gelukkig zijn de tijden verandert zegt men, maar schijn bedriegt. Wereldwijd is een ‘kernsplitsing’ gaande, alleen die weet te zoeken en probeert te relativeren kan misschien …. een betere kijk hebben op de ontwikkelingen, waarbij je al gauw als ‘wijsneus’ betiteld wordt. Eenvoudig omdat je gesprekspartner er zich, gemakshalve, niet in ‘verdiept heeft’ . Een korte hapering in een woord kan zelfs een, zeg maar, confrontatie veroorzaken. Eigenwijsheid of eigen wijsheid als voorbeeld. Het zijn de woorden van mijn vriend : het systeem is ‘daar’ níet okay ; nergens is het niet meer okay. We zien het en we ‘voelen’ het elke dag weer opnieuw op elk gebied. Mijn vriend, extreem intelligent, gaat nagenoeg elke discussie uit de weg. Ik niet, in de hoop om nog iets te kunnen leren …. op weg naar huis zegt hij alleen : goed zo jongen …. . ( de domste boer heeft vaak de dikste aardappelen ) , het ‘leerproces’ eindigt pas wanneer de dood zijn intrede bekend maakt, wat in deze overigens niets met geluk heeft uit te staan maar alleen om ‘alle feiten op een rijtje weet te zetten’ . Tot zover ….

 4. dat kan je wel aan israel overlaten, gebieden hermetisch afsluiten.
  trouwens, ze hadden het vaccin bij toeval al ontdekt.

 5. @Sultan,

  U beschuldigt Israël van landjepik?
  Enig idee hoe onzinnig deze bewering is?
  Het hele conflict tussen Israël en de zich “Palestijnen” noemende Arabieren gaat niet om land, het gaat om het overleven van Israël. Al voor de Zesdaagse Oorlog van 1967 was de terreurgroep PLO opgericht en werden er aanslagen gepleegd, dus toen er nog helemaal geen sprake was van “bezette” gebieden. Het ging er vanaf het begin al om, om Israël volledig te vernietigen. Zelfs al zou Israël zich beperken tot alleen de stad Tel-Aviv, en de rest zou weggeven, zelfs dan zullen de zich “Palestijnen” noemende Arabieren nog steeds niet tevreden zijn. Ik adviseer u om eens de geschiedenis te bestuderen en de werkelijke feiten te leren. U zult dan ontdekken dat Israël al het grondgebied dat het in handen heeft rechtmatig bezit, dus inclusief Jeruzalem en de Golan. De zogenaamde Westbank is bezet door de zich “Palestijnen” noemende Arabieren, die daar geen recht op kunnen hebben, omdat het eigendomsrecht nu eenmaal berust bij de autochtone bevolking van Israël. Besteed eens aandacht aan de juridisch bindende uitspraken die zijn gedaan tijdens de Conferentie van San Remo in april 1920.
  Tijdens deze vergadering van de Volkenbond werden deze uitspraken gedaan en het waren onherroepelijke uitspraken, en daarom staat Israël in zijn volste recht om al het gebied dat het nu bezit te behouden. Sterker nog, het Verdelingsplan van de VN in 1947 was gezien de besluiten van San Remo zelfs illegaal, omdat hier onrechtmatig land van Israël werd geroofd. Over landjepik gesproken!
  Israël is het enige land ter wereld dat zijn naam van God gekregen heeft, zie Genesis 32:28!
  Israël heeft een geschiedenis van duizenden jaren, en dat de Romeinen destijds omstreeks het jaar 135 de meeste Joden uit Israël had gedeporteerd doet aan Israëls eigendomsrecht niets af, omdat een klein deel van de Joden kon ontkomen aan deze deportaties. Zij en hun nakomelingen zij er altijd ononderbroken blijven wonen, gewoon in hun eigen land.
  Daarom heeft niemand het recht om Israël van landjepik te beschuldigen. Als u vindt dat ik ongelijk heb, dan zult u dat moeten kunnen bewijzen, en dat kunt u niet.

 6. Sultan
  1. Palstijnen zijn door arafat uitgevonden. Daarvoor waren er geen.
  2. Landje pik doen alleen de zogenaamde palestijnen.
  Het land behoorde aan mandaad Engeland. Door de Balfour overeenkomst overgedragen aan het Joodse Volk. Ook Engeland werd na het ondertekenen van deze overeenkomst antisemitisch waardoor de overdracht niet volgens het overeenkomst ging.
  Iedereen hier wilde van Israel af enzo begonnen de oorlogen hier. Israel werd groter tot bijna het overeen gekomen akoord.
  Daarna werd Israel altijd ertoe gedwongen land af te staan aan die zogenaamde palestijnen. Mensen die de geschiedenis niet kennen zullen altijd door Satan op een of andere manier gebruikt worden om antisemitisme te verspreiden.
  Maar nu je weet wie je dient kan je er nog wat aan doen.
  Shalom in Yeshua vanuit het hart van deze wereld. Israel.

 7. @ Nieuw Begin 2:53 PM. U haalt me de woorden uit de mond. Dit gedrocht EU komt rechtstreeks van de tekentafels van NAZI-Duitsland. Achteraf krijgen de Nazi ’s achteraf hun zin. En zogenaamde democratische partijen- laat mij niet lachen- hebben er vrolijk aan meegewerkt. Voor Nederland waren en zijn dat: de VVD,het CDA, de PvdA, D666, en meelopers als GL, CU,SP, en de Dierenpartij. Neem alleen maar het verraad van Balkenende in 2005 in Lissabon, 62% van de kiezers in Nederland stemden TEGEN de Europese Grondwet, en wat deed Balkenende met deze wetenschap? Niets, nada, noppes, jawel 1 ding van ons NEE maakte hij in Lissabon JA. Ik vertrouw de politiek inmiddels allang niet meer.

 8. Inderdaad , de internationale ‘ bulkheads ‘ moeten terug en het meest voor de hand liggende is ( en verreweg het goedkoopste natuurlijk ook t.o.v. de huidige ‘ grenzeloze ‘ situatie) : gewoon de landsgrenzen in ere herstellen. Dus grenzen terug overheden en weg met de EU die niets anders is als een speeltje van de antichristelijke super-machten in Europa met name Duitsland en Frankrijk.
  De strijd zal beginnen tussen het goed en het kwaad , de maskers zullen vallen maar Hem Boven is de overwinning vrees niet lieve mensen, de vrijheid komt terug en ook het recht!

 9. @ Günter , spreek deze zin maar eens uit wanneer u voor de spiegel staat ; wie zichzelf niet begrijpt , begrijpt ook zijn eigen irrelevantie niet . Actus non facit reum nisi mens sit rea Alstublieft …..

 10. Verleg de aloude grenzen niet, die uw vaderen vaststelden. ( Spreuken 22 vers 28 )

  En wat doen juist de Christelijke volkeren in Europa? De grenzen niet alleen verleggen maar zelfs wissen onder aanvoering van met name Duitsland en Frankrijk!

  De E.E.G. , ( België, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland en toenmalig West-Duitsland.) dáár had men het bij moeten laten, landen die in vrijheid en met respect voor elkaar handel drijven! Maar nee hoor, vooral onder aanvoering van NEDERLAND begon men met het roekeloze experiment van de Euro. ( Daarvoor zijn vooral Kohl, Mitterand en Lubbers verantwoordelijk voor geweest) en werd de EU opgetuigd met een leger aan ambtenaren en technocraten en verloren de volkeren van Europa hun identiteit en kan nu het corona virus op het hele continent toeslaan niet gehinderd door enige grensbewaking. Zo leidt het ongebreidelde wissen der grenzen binnen de EU niet alleen het verlies aan identiteit en autonomie van de volkeren van de lidstaten maar thans ook hun nationale gezondheidszorg en de gezondheid van de inwoners zelf. Moeten we Brussel ergens voor bedanken? Het is letterlijk de pest aan het worden voor de hele wereld en met name Italie maar overigens alle landen binnen en buiten de EU.
  En dan nog de marxist Timmerfrans die steeds harder roept dat zijn Green Deal niet mag leiden tot een pauze in de uitvoering van zijn dwaze 1 biljoen euro voor de Parijse akkoorden te halen. Nooit heeft de mensheid zo een absurd toneelspel aanschouwt als wat nu door de EU dreigt te worden opgelegd aan de 513 (2018) miljoen monddood gemaakte inwoners van de EU gemeenschap!

  N E X I T. N U

 11. DrM 8:29 AM. Ik heb via de link gekeken naar het betoog van Celente, en ik moet toegeven, er zit heel veel in wat aan te nemen valt.

 12. @ Sultan 10.26 u. Uw schuilnaam verraadt het al, maar schrijf eens ronduit: “Ik ben een Jodenhater.”

 13. @ Cerberus 12.09 u.
  Dat zal ook zoveel mogelijk stilgehouden worden!!
  Dat zullen wij beslist nooit en te nimmer mogen weten!
  Net zo min als wij straks mogen weten, als het ooit zover komt dat niet te hopen is, dat zij en criminelen naar mijn overtuiging voorrang zullen krijgen in de ziekenhuizen.
  Zie je het al gebeuren?:
  Opa en oma van 80 of ouder die hun leven lang gewerkt hebben en belastingen betaald, worden niet toegelaten en anderen die zelf, noch ooit hun voorgeslacht, één nagelschrap voor Nederland hebben gedaan, krijgen alle zorg.

 14. Tot op heden nog geen enkel geval van covid 19 bekend in 1 van de honderden asielcentra in de eu, ondanks het feit, dat de vluchtelingen in aanraking komen met de plaatselijke en nationale bevolking via allerlei soorten hulverleners, plaatselijke winkels, supermarkten, medische diensten, keukenpersoneel, etc….
  Goddelijke tussenkomst, lijkt me op zijn zacht gezegd, uitgesloten

 15. idd de open grenzen filosofie moet onmiddellijk worden beperkt. weer meer controle sla je 2 vliegen in een klap . minder kans op pandemie en is beter te bestrijden en de eindeloze stroom gelukszoekers indammen deze zorgen voor een financiele onhoudbare situatie. ik hoop echt dat hier van geleerd word . de burger is zowiezo de instroom van asielzoekers zat , nu deze incompetente regering nog.

 16. Het virus zal niet afzwakken aangezien het al bij patiënten is teruggekeerd. We kunnen wel in lockdown blijven maar dit zal zorgen voor een verslechterd immuunsysteem en een negatief en zwak moraal. Nee, we moeten gewoon weer door. Evolutie heeft alleen maar kunnen plaatsvinden door vooruit te kijken, daar is lef voor nodig. We zullen het beest in de ogen moeten kijken voordat we het beest kunnen verslaan. De mensheid zal zich aanpassen en verbeteren.

 17. is een logische actie,maar of nederland hierin meegaat?
  ik betwijfel het,want het kost geld om dat te doen en daar heeft de regering geen oren naar.

 18. Israël en de 60 mensenrechten – organisaties in de wereld. De Palestijn is als wild voor de jager waarbij geen verschil wordt gemaakt tussen jong en oud. Alles wordt ze afgenomen, met als voorbeeld de EU unie. Een slachtofferloket bestaat alleen voor de Israëliër …. .Nee, ik heb niet ‘de pest’ aan Israël, ook niet aan het overgrote deel van de joodse bevolking. Het systeem deugt daar niet ; het is dan ook niet voor niets dat het in Israël en omgeving de weerstand steeds groter en gevaarlijker aan het worden is. Wat heet logistiek wanneer er geen logisch ‘verband’ meer te vinden is ? . De NATO en landjepik,Israël en landjepik …. . Er worden wellis waar vragen gesteld over dit onderwerp, maar men begrijpt zelf(s) de vraag zelfs niet, waardoor het antwoord uiteraard ook niet begrepen wordt . Ach het is allemaal zo gecompliceerd momenteel, de shut down is voor de Palestijn al jaaaaren aan de gang. Israël pas op uw woorden, daden of tellen. U kunt met een ‘kogel’ de geest van een volk niet elimineren. Dat zou u uit de geschiedenis kunnen leren ….. iedereen liegt, de geschiedenis nooit !

 19. Er is maar een juiste methode om deze pandemie te stoppen, en dat is op je knieën. Hoogmoed komt voor de val.

 20. Xander het joodse ras weet hoe het is om te overleven. Dat is al duizend jaren aan de gang. In Nederland kan dat ook door de waterlinie strategie te gaan opstarten daar bedoel ik niet mee dat alle bruggen, tunnels en veren worden afgesloten, maar dat er een betere controle plaatsvind qua logistiek mocht het verder uit de hand lopen. Zelf krijg ik hier een ongemakkelijk gevoel over wat zij nog meer kunnen uitvoeren met dit plan?.

 21. Interessant artikel. En misschien werkt deze aanpak wel. Wie zal het weten?

 22. Dan is er tenminste nog bewegingsvrijheid.
  Miljoenen wonen in simpele flatgebouwen en mogen dan bij een lockdown nergens heen. Ik denk dat zo’n opsluiting mensen zieker maakt. Totale lockdown geldt ook voor de landelijke gebieden, en ook dat lijkt me slecht voor de gezondheid.

 23. Zoveel mogelijk testen is natuurlijk het beste. Maar wat ik van het NOS journaal heb gehoord is er een tekort aan testvloeistof. Hte is ook duur en een bepaald bedrijf heeft er een patent op.
  In de tweede kamer zijn er stemmen opgegaan om het recept van de testvloeistof openbaar te maken. Hiervoor moet de monopoly positie van het bedrijf worden opgeheven.
  Mischien kan iemand anders die er meer van weet mijn commentaar aanvullen…….

Comments are closed.