Formeel nog geen noodtoestand, maar Duitse democratie wel buiten werking gesteld

Het Duitse leger bereidt zich erop voor om strenge quarantaine maatregelen te gaan handhaven. (Afbeelding: 4)).

—————————————————————————————————————————————-

Duitse leger bereidt inzet 15.000 soldaten voor om burgers te ‘helpen’ (waarmee? om thuis te blijven?) – Focus magazine: Beperking burgerrechten zoals nu was paar weken geleden nog ondenkbaar, lijkt bijna op een revolutie – Het einde van de vrije samenleving dreigt’

—————————————————————————————————————————————–

Het Duitse kabinet Merkel heeft het afgelopen woensdag toch niet aangedurfd om formeel de noodtoestand uit te roepen, zoals Katrin Göring-Eckardt, de leider van de grootste oppositie partij De Groenen, begin deze week had voorspeld. Desondanks komt er vanuit verschillende hoeken felle kritiek op de al wel genomen maatregelen. Professor Staatsrecht Andrea Edenharter noemt deze zelfs in strijd met de grondwet, ‘omdat ze door niet één wet worden gedekt.’ Met andere woorden: de Duitse grondwet en daarmee democratie is de facto reeds buiten werking gesteld. Ook het mainstream magazine Focus constateert dat de strenge beperking van de rechten van de burgers ‘een paar weken geleden nog ondenkbaar was.’ Bovendien bereidt het leger de inzet van 15.000 soldaten voor, om de burgers te ‘helpen’. Maar waarmee? Om thuis te blijven?

Andrea Edenharter is professor Staats- en Bestuursrecht, Europees Recht en Religieus Grondrecht aan de Open Universiteit van Hagen. Zij zegt dat de afgekondigde contact- en uitgaans/reisverboden die de regering in verband met het coronavirus heeft genomen, in strijd zijn met de grondwet. De genomen ingrijpende maatregelen ontberen iedere basis in bestaande wetgeving, aldus Edenharter. Door deze autoritaire besluiten toch door te voeren is de democratie feitelijk opgeschort. (1)

‘Burgerrechten drastisch ingeperkt, was paar weken geleden nog ondenkbaar’

Ook het bekende Duitse magazine Focus constateert met zorg dat de ‘schuldengrenzen en burgerrechten buiten werking zijn gesteld. Van protesten is weinig te merken – nog niet.’ Tevens wordt gewezen op de ‘historische besluiten’ om honderden miljarden euro’s vrij te maken om het Duitse bedrijfsleven te ondersteunen, omdat ‘veel ondernemingen op de rand van de afgrond balanceren.’ Dat komt eigenlijk neer op een grootschalige nationalisering, die bij elkaar opgeteld een duizelingwekkende € 1200 miljard euro kost. ‘Zoveel Staat is er nog nooit geweest, zelfs niet in de financiële crisis van 2008 en 2009.’

‘Maar niet alleen bij kredieten vallen alle belemmeringen weg. Ook de burgerrechten worden dermate ingeperkt, dat dit een paar weken geleden voor een democratische rechtsstaat nog ondenkbaar was. De regering heeft niet alleen de bewegings- en samenkomstvrijheid drastisch beperkt, maar overweegt ook serieus om alle zieke mensen via de contact- en locatiegegevens van hun mobieltje op te kunnen sporen (zoals in China). Big Brother is watching you.’

‘Met deze pandemie dreigt onmiskenbaar het einde van de vrije samenleving’

Daar werd afgelopen woensdag nog nèt vanaf gezien, maar ‘het tot nu toe onvoorstelbare is wel een optie geworden. Met deze pandemie dreigt onmiskenbaar het einde van de vrije samenleving. Welke prijs is Duitsland bereidt te betalen in de strijd tegen corona? Waar liggen de grenzen, gerechtelijk en financieel?’

Bovendien worden ook in Brussel allerlei EU-verdragen die eerder zeer moeizaam tot stand waren gekomen, vanwege corona buiten werking gesteld. De zuidelijke lidstaten eisen ‘corona bonds’, waarmee ze feitelijk op kosten van het de degelijkere noordelijke landen zoals Duitsland en Nederland goedkoop en onbeperkt nieuwe schulden kunnen aangaan. Die landen moeten echter alle zeilen bijzetten om zelf economisch overeind te blijven.

‘Dit doet bijna aan revolutie denken’; Leger bereidt inzet 15.000 soldaten voor

Focus: ‘Niet alleen het dagelijkse leven is op zijn kop gezet. Ook de Duitse maatschappelijke en economische orde is niet meer terug te herkennen. Het land beleeft een verandering die in snelheid en dramatiek bijna aan een revolutie herinnert.’

Dat is geen woord teveel gezegd, want het Duitse leger bereidt inmiddels de inzet van 15.000 soldaten voor. Daarvan worden er 5500 gebruikt voor ‘bescherming’ en het handhaven van (quarantaine) blokkades en afzettingen, en 6000 voor ‘ondersteuning’ van de bevolking. Zo’n 2500 man gaan met 500 militaire trucks voor ‘opslag en transport’ zorgen.

Met deze softe termen worden de laatste resten democratie uit Europa verdreven. De politiestaat is nu ook fysiek in oprichting, en binnenkort zichtbaar in de aanwezigheid van militairen op straat. Het volk zal worden gerustgesteld met –hoogstwaarschijnlijk loze- beloften dat het allemaal ‘slechts tijdelijk’ is. Historisch gezien zijn er echter nauwelijks voorbeelden aan te wijzen van overheden die een dergelijke absolute macht en controle over hun onderdanen vrijwillig weer hebben opgegeven.

 

Xander

(1) Epoch Times
(2) Focus
(3) Epoch Times
(4) Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Tim Rademacher, Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.

Zie ook o.a.:

28-03: Experts waarschuwen dat het internet in Europa op rantsoen kan gaan, met streaming als eerste
27-03: IJslandse wetenschappers vinden 40 mutaties van het coronavirus
27-03: Britse oud-premier Gordon Brown roept op tot wereldregering om corona te bestrijden
26-03: Britse universiteit Oxford verspreidt hoax dat helft van de bevolking al besmet is en virus geen gevaar vormt
26-03: 80% Chinese corona testen die naar Europa werden gestuurd blijkt niet te werken
25-03: In China zijn sinds corona 21 miljoen mobiele gebruikers verdwenen
25-03: ‘Duitsland schort woensdag de democratie voor een jaar lang op’
24-03: Tal van analisten zeggen dat de wereld na corona nooit meer hetzelfde zal worden
23-02: Franse artsen lagen premier aan om corona: ‘Regering heeft vanaf het begin gelogen’
23-03: Corona drama’s in Spanje en VS;’’Dit is echt geen griep’ zeggen geschokte artsen
22-03: ‘EU besluit op korte termijn tot bank holiday en permanent verbod op contant geld’ (/ ‘Corona crisis vooral in Europa grootste machtsgreep ooit naar virtuele dictatuur’)
21-03: ‘Oproep tot onmiddellijk koerswijziging aanpak coronavirus’
20-03: Gelekte video van arts uit horrorziekenhuis Brabant: Alleen nog maar corona, 25% sterfte
20-03: Instanties zoals RIBW laten ouderen en chronisch zieken nu al aan hun lot over
19-03: ‘VS denkt serieus aan verplichte geïmplanteerde microchip om corona crisis op te lossen’
19-03: Science studie: Tot 86% mensen met corona weten niet dat ze besmet zijn
19-03: Nobel laureaat professor Levitt: Geen paniek, hou strikte sociale afstand, dan zal het virus snel verdwijnen
18-03: Tijd voor een ander geluid: Bestaat het coronavirus eigenlijk wel?
17-03: Burgemeester Bergamo: Crematorium kan aantal corona doden niet meer aan
17-03: Denemarken voert met noodwet verplichte corona vaccinaties in; EU zal volgen
16-03: ‘Mensen moeten er vanuit gaan dat zijzelf, en iedereen die ze tegen komen, besmet zijn’
15-03: Niet enkel 60-plussers: Helft patiënten in Nederland is onder de 50, scholen gaan toch dicht
14-03: Belgische viroloog en SARS expert waarschuwt dat Europese corona variant veel dodelijker is
13-03: CDC / Universitaire studie: Corona is ‘airborne’, blijft tot 3 uur in de buitenlucht hangen
13-03: ‘We worden slechter behandeld als vuilnis’ – Heftige filmpjes uit Italië doen aan China denken
12-03: Eén dag langer wachten met sociale quarantaine betekent 40% meer slachtoffers’
11-03: Doodse stilte in Bondsdag nadat Angela Merkel zegt dat 60% – 70% bevolking besmet raakt
11-03: Schokkend: Sterftepercentage Lombardia stijgt naar ruim 8%
10-03: Arts in ziekenhuis Bergamo: Corona uitbraak is veel erger dan media berichten
10-03: Medische staat-van-beleg met massale zelfquarantaine kan corona nog stoppen

Vanwege de zeer grote hoeveelheid artikelen in de afgelopen weken hebben we een speciale CORONA rubriek aangemaakt, waar u de eerdere artikelen kunt vinden.  


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.

*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

21

 1. Beste @Lucie, als u berichten niet geloofd over Dictator ASSAD, vriend van Iran en Hezbollah.

  Waarom gaat uzelf niet eens met de vele Syrische vluchtelingen hier in Nederland praten. Kijkt u dan geen TV, luistert u niet naar Interviews met hen op Radio? Er zijn ook kranten en Opinie-bladen. Zou u zelf onder bestuur van ASSAD willen leven? Shalom!

 2. @ Ramshoorn
  Geloof je nou echt dat een president zijn eigen volk uitroeit?
  Dit is pure propaganda van het Westen omdat in Syrië een oliepijplijn door het land moest van de westerse regeringen.
  En Assad wilde dit niet omdat hij al van Rusland olie en gas kreeg en Rusland door die pijplijn veel inkomsten zou verliezen,wat het Westen juist weer heel graag wilde.
  Ja….en als je dan niet doet wat het Westen wil,wordt je zomaar uitgemaakt voor dictator en exploderen de leugens massaal op tv.
  Als je het volk maar vaak genoeg leugens verteld dan gaan ze dat vanzelf geloven.

 3. Schrijf ook eens over de mooie dingen die er gebeuren. Ook het Nederlandse leger wordt ingezet en ze doen erg goed werk. Beter dan dit soort paniekzaaierige stukjes te schrijven.

 4. Paniekzaaierij, het lijkt wel of Xander er op kikt om schijnbare ellende te ontdekken. Wat een armoedig leven.

 5. Beste @Rick, Wie de geschiedenis Kent hoeft haar niet over te doen. Wij, wakkere burgers moeten nog even doorbijten en afzien, voordat er een rechtvaardige wereld komt, dat wel.
  Maar het Recht zal zijn beloop krijgen!

  Sinds 1918 toen de Duitsers biologische oorlogsvoering uit Laboratoria [o.a. Spaanse Griep en Mosterdgas] gingen toepassen, overkwam de wereld, daarna nog talloze epidemieën en pandemieën.

  Denk aan het Duitse RK Beest Hitler die in 1942-1945 miljoenen Joden met Zyklon-B gas ombracht in de vernietigingskampen en ze daarna ook nog eens verbrandde in enorme vuurovens. Crematoria. [Die huichelaar Paus Pius XII heeft Hitler nooit geëxcommuniceerd, noch ooit zijn boek Mein Kampf op de Index verboden boeken gezet]

  Vergeten hoe de moslim Assad van Syrië, nog niet zo lang geleden, zijn eigen volk en de Koerden met chemische wapens doodde? Hij trok zich niets aan van die andere moslim Barack Hussein Obama die een rode lijn getrokken had.

  Oh Ja, En dan die andere moslim, Saddam Hoessein die tienduizenden Koerden doodde met chemische wapens. Het liep slecht met hem af. Aan de Galg! En Gadaffy?

  Denk ook aan VS in Vietnam die Ontbladeringsgif strooide in de bossen en wouden om de Vietcong te bestrijden. Hoeveel mensen en dieren kwamen toen wel niet om, of werden voor hun leven verminkt? Wat is de mens nog waard?

  Waar kwam ook al weer die [Azië] A-Griep vandaan in 1957 waar ook grote aantallen mensen wereldwijd door stierven. Toen kwam de Hongkong Griep er nog eens overeen in 1969, en toen weer in 2009 die Mexicaanse /Varkensgriep, en nu dus alweer een wereldwijde Chinese uitbraak van Corona een welkome gast voor wereldleiders om nu hun duivelse Communistisch Marxistische plan van een Nieuwe Wereld Orde te stichten?

  Corona beëindigde geruisloos met hulp van WHO en RIVM de studentenopstand in Hong Kong, en de gele-hesjes opstand in Frankrijk. De Boerenopstand tegen die waanzinnige Klimaateisen van GL – D66 – PvdA – VVD- CU op het Malieveld. De boeren hadden gelijk, de lucht wordt nu steeds schoner omdat er bijna geen verkeer of vliegtuigen de lucht vervuilen!!!

  Is het u ook opgevallen dat Hulpverleners nu met schepen/vliegtuigen vol waar in VS en Europa allemaal uit China, Rusland, Cuba komen? Allemaal Communisten dus!!! En onze Westerse Leiders, buigen nu al als knipmessen voor hen en kunnen betalen. Geen wonder dat we allemaal binnen moeten blijven. Ze willen geen pottenkijkers!

  Dat gaat nog wat worden straks, want Poetin heeft de Wereldmunt al klaar liggen. Ja, eigen schuld, dikke bult!!! Wie de God van de Bijbel negeert zal de afgoden moeten dienen en dat zijn nu de gewetenloze bestuurders: Marxisten van de EU, Merkel, Macron, Rutte, die ons nu massaal gaan beroven van spaargeld en pensioenpot. Zij gaan ons zuur [Protestants] verdiende geld verdelen onder Katholieke landen als Spanje, Italië.

  We zullen helaas, spoedig kennis maken met nietsontziende Communisten van het kaliber, ala Kim UN in Noord-Korea.

  Gelovigen die de Bijbel, het meest vertaalde boek op aarde kennen en gehoorzamen, weten hoe het straks afloopt met al die betweters VN – EU en van Kabinet Rutte. Openbaring 16 t/m 20.

 6. Zorgstaat, politiestaat en nu het leger, tegen het volk of voor het volk?
  Er gaan nu wel patiënten van Nederland naar Duitsland.

 7. @ Evert 8:25 PM, op 28/3. Juist, U stelt een goede vraag. Wat heeft Brussel/de EUSSR bonzen, met het geld gedaan. Ik denk zelf ervan goed geprofiteerd, en voor Sinterklaas gespeeld, denk maar aan het zogenaamde redden van de Griekse economie/ staatskas. Neen, de EU is er niet voor ons, dat is mij al jaren duidelijk.

 8. Corona bonds ? Mini of maxi Bots, wat is het verschil ? Mini Bots voor afzonderlijke landen, maxi Bots voor alle EU landen. Egoïstisch of nationalistisch ; ‘ruilhandel’ zal gaan toenemen, waarbij een averechts effect gaat optreden. In feite komt een eigen munteenheid weer terug om het eigen land te redden en of te beschermen. Ieder voor zich en Brussel voor ons allen, maar dat gaat waarschijnlijk niet meer gebeuren. De evenwichtsbalk, het EU parlement, is/was al vervangen voor ‘koorddansers’ die een financieel evenwicht zouden moeten bewerkstelligen ; een reddingspakket voor het instandhouden van Brussel blijkt niet een Corona bond, maar een ‘parachute’ te zijn. De stap naar de N-euro of D-euro of de F-euro is mogelijk, maar met uitgangspunt het Bot-systeem. De waardebepalingen onderling moeten verdiend worden door ‘weer aan het werk te gaan’ , zich industrieel onderscheiden en importen van overzee drastisch te beperken. Financieel gezien moeten de grenzen weer gesloten worden. Het is dan de keus voor inwoners van een land, deze Bots te verzamelen én in dat specifieke land ‘op vakantie te gaan’ .
  Wie kent de uitspraak niet : arbeid adelt. Wie niet werkt zal niet eten …. ja ik weet het ! Het is allemaal veel te gemakkelijk geworden, het is allemaal veel te goedkoop geworden door de ‘luiheid’ werd ‘het’ allemaal ergens ver van ons bed gemaakt. Aan veel, te veel producten kleeft ‘bloed’ , te veel bloed. Langzamerhand begint het door te dringen, wij moeten weer zelf ‘aan de bak’ . Laat Brussel zijn menneke pies maar houden, de grootheidswaanzin aldaar met ‘beschermende maatregelingen’ heeft niet geholpen. In feite is de euro geen flikker meer waard, het is ook niet voor niets dat men driftig op zoek is naar een internationaal betaalmiddel wat overigens de doodsteek voor individuele landen is. Minder goed functionerende landen ‘vallen buiten de boot’ , hulppakketten worden uit sympathie ? weer aangeboden én : de carrousel van het rondpompen wordt weer ‘in ere hersteld’. Maar eens …. houd de perpetuum mobile op ! : de ‘zwaartekrachten’ van individuele landen moeten die afzonderlijke ,individuele landen, voorzien van wat Shakespeare ooit zei : to be or not to be. And te question is : …. kunnen wij dat nog zelf wel, óf komt er weer een overkoepelende ‘organisatie’ die ons de wet voorschrijft.
  Het Europees conglomeraat ‘denken’ is ten dode opgeschreven.

 9. Ben alleen deze week geïnteresseerd in wat gaat Macron bekokstoven. Weet Duitsland meer?

 10. Gemiddeld sterven er 152.000 mensen/jaar.
  Omgerekend sterven er 12.667 mensen/maand.
  Omgerekend sterven er 2.923 mensen/week.
  Omgerekend sterven er 416 mensen/dag.
  Er is nu alleen bekend dat de meesten die overlijden 80 jaar of ouder zijn en ze andere ziekten onde de leden hebben.
  De gemiddelde houdbaarheidsleeftijd bij de Nederlander die overlijd is voor mannen 80 jaar en voor vrouwen 83 jaar, dus dat is ongeveer de leeftijd voor de mensen die naar men zegt aan het Coronavirus of Covi-19 overlijd.

 11. we zijn met zijn allen druk bezig om van de brand die achter ons ligt weg te lopen dat we niet de afgrond zien die voor ons ligt.

 12. Duitsland heeft ongeveer 82 miljoen inwoners gedeeld door 15000 dan kom je op ongeveer 1 soldaatje op 5500 inwoners , over handhaven gesproken .

 13. ”Holland verklaart de oorlog aan Spanje”. luidt de tekst van deze Spaanse krant. (Omdat NL ,terecht, niet wil deelnemen aan het opkopen van Eurobonds, wat een financiëel zwart gat zal worden). Gevaarlijke volksophitserij. Spanje was al in een totale lockdown. Nu moeten ook alle niet-essentiële werknemers vanaf maandag thuisblijven. Dit is natuurlijk een extra drukmiddel op Brussel. de gehele Spaanse economie gaat op z’n gat. Wat er in dit artikel niet bij verteld wordt is dat NL reeds een netto afdrager is en per hoofd de hoogste afdracht aan de EU heeft. Je kunt je afvragen wat Brussel met dit geld gedaan heeft?
  https://diario16.com/holanda-declara-la-guerra-a-espana/

 14. Ik mag het niet zeggen, zelfs niet denken …. vanmiddag hoorde ik iemand zeggen : Amerika voelt nu wat oorlog is. Waarbij wij niet mogen vergeten dat Amerika wereldwijd oorlogen voert. Het aantal doden die gevallen zijn tijdens deze oorlogen varieert tussen de 30- en 60 miljoen. Amerika is nu in ‘oorlog’s modus, zei hij. Nu voelen ze wat de dood in hun thuisland is. God bless Amerika, met deze ‘zegen’ vermoorden ze, all over the world in killing fields, Jan en Alleman.
  Duitsland weigert consequent de broodnodige hulp uit China. Frankrijk en vele andere landen maken gebruik van deze geste. Democratie, was ist das in Deutschland , was ist das in Brussel ? Auch fake ! Alles ist fake ….

 15. Tja alles waarvan we dachten dat het nog jaren zou duren en onze tijd wel voorbij zou gaan komt nu in sneltreinvaart ons tegemoet. Kijk vooral naar wereld nieuws dat niet Corona gerelateerd is en je krijgt een idee van wat links kijken en rechts niets zijn inhoud en wat de agenda is.

 16. 15000 soldaten op een land zo groot als Duitsland.
  Is helemaal niets..
  Ga weer zinnige verhslen schrijven en hou op met je paniek

Comments are closed.