80% Chinese corona testen die naar Europa werden gestuurd blijkt niet te werken

—————————————————————————————————————————————

Nederland (+1019 gevallen, +78 doden) in top van landen met snelste verspreiding – ‘Nog steeds lange rijen voor ziekenhuizen in Wuhan’– Medische experts: Turkije gaat tweede Italië (of erger) worden – VS meldt ‘apocalyptische’ verdubbeling in paar dagen tijd

————————————————————————————————————————————–

Hoe na 3 maanden corona, en 2 maanden na de grote uitbraak in Wuhan, de echte situatie in China is, weet eigenlijk niemand. De regering in Beijing wekt in ieder geval de indruk dat het virus is gestopt, en het land weer aan het werk is gegaan. De afgelopen week probeerden de Chinezen wat goodwill te kweken door beademingsapparatuur en coronatesten naar landen zoals Iran, Italië en Tsjechië te sturen. Een Tsjechische krant schrijft dat er 150.000 Chinese corona testen in Praag zijn aangekomen, die onmiddellijk werden gecontroleerd. Uitkomst: maar liefst 80% van deze testen blijkt niet te werken.

‘We hebben ze afgelopen zaterdag in het Universitaire Ziekenhuis Ostrava gecontroleerd,’ verklaarde een official. ‘Helaas was de foutmarge heel hoog. Nu wachten we op aanvullende testen uit het hele land.’ De Chinese testen zouden vooral valse negatieve resultaten geven. ‘We waren zo vooruitziend dat we degenen die we hebben getest meteen ook aan de klassieke test onderworpen. Daaruit bleek het foutenpercentage (van 80%).’

Nieuwe noodklinieken, en nog steeds lange rijen voor de ziekenhuizen

Indien deze testen dezelfde zijn als in heel China worden gebruikt, dan is het niet verwonderlijk dat het land al sinds 19 maart geen nieuwe besmettingsgevallen meer heeft gemeld. Chinese burgers die berichten naar de buitenwereld weten te lekken, beschrijven echter een andere realiteit. In Wuhan zouden nog steeds lange rijen voor de ziekenhuizen staan, en worden meer gebouwen vrijgemaakt om corona patiënten in op te vangen.

Op 19 maart plaatste een Chinees een filmpje op social media van een van de 46 centra in de stad waar besmettingsgevallen worden behandeld. ‘Kijk, kijk! Mensen staan in de rij voor de koortskliniek van het Wuhan Unie Ziekenhuis.’ De grote internationale krant The Epoch Times bevestigde dat het filmpje inderdaad bij het ziekenhuis was opgenomen.

Op dezelfde dag deelde een bouwvakker een video van een nieuw noodziekenhuis dat in een stadion in een buitenwijk van Wuhan werd opgezet. ‘Na nog een nacht is onze missie bijna voltooid. Het nieuwe noodziekenhuis zal snel in bedrijf zijn.’(1)

Gisteren berichtten we dat er tussen januari en maart 21 miljoen mobiele gebruikers in China zijn verdwenen. Aangezien details ontbreken, valt niet te zeggen hoeveel van deze gebruikers permanent zijn weggevallen omdat ze aan het virus zijn overleden. Als dat slechts 10% is, dan spreken we nog altijd over 2 miljoen doden (officiële aantal: 3287).

Turken waren ‘speciaal’, maar dreigen nu Italië achterna te gaan

Turkije bleef de eerste weken een opmerkelijke lege plek op de kaart met landen die besmettingsgevallen meldden. Dictator Erdogan beweerde op TV zelfs dat de Turken ‘speciaal’ waren, en immuun zouden zijn voor het virus.

Dat bleek natuurlijk het zoveelste hersenspinsel te zijn van deze gevaarlijke moslimdespoot. Medische experts waarschuwen nu dat de situatie in Turkije dermate snel uit de hand loopt, dat het virus niet meer onder controle is, en het land een tweede Italië of Spanje dreigt te worden. Twee weken na de veronderstelde eerste besmetting is het aantal gestegen naar 1874, en vielen er al 44 doden. Afgelopen dinsdag kwamen er op een dag 343 nieuwe gevallen bij.

De aan de Universiteit van Harvard werkende Turkse medische professor Emrah Altindis waarschuwt voor honderden doden per dag als er niet strengere maatregelen worden genomen. ‘Of de overheid verbergt de echte cijfers, of er gebeuren rare dingen in Turkije. De Turkse regering verspreidt de propaganda dat ze goede vooruitgang boeken. Ze weten dat deze situatie zeer ernstige politieke en economische consequenties zal hebben.’ (2)

Een arts in een universitair ziekenhuis bevestigde dit. ‘In mijn ziekenhuis zie ik dat de echte aantallen minstens twee tot drie keer hoger zijn dan die van de regering. De Covid-19 pandemie is nu onhandelbaar geworden… Veel mensen zullen naar de ziekenhuizen stromen, en dan hebben we het over duizenden gevallen en honderden doden per dag. Turkije zal een tweede Italië worden, of erger.’

Corona ‘los’ in VS

Het coronavirus is nu ook ‘los’ in de Verenigde Staten. Gisteren was de ergste dag tot nu toe, en werd een ‘apocalyptisch’ genoemde stijging naar 65.273 gevallen en 938 doden (een stijging van 233 op één dag) gemeld. Inmiddels is het aantal doden gestegen tot boven de 1000. Iedere paar dagen verdubbelen de aantallen zich, zoals ook in Italië, Spanje en Nederland de aantallen in slechts 30 dagen tijd 10 x verdubbelden.

New York is met meer dan 15.500 besmettingsgevallen en 192 doden met afstand de zwaarst getroffen stad. De Johns Hopkins Universiteit waarschuwt dat de ziekenhuizen nu al aan hun topcapaciteit zitten, maar de piek van het virus pas over een week of 5 wordt bereikt. (3)

Volgens burgemeester Bill De Blasio zal in september de helft van alle New Yorkers met corona besmet zijn. Een conservatief sterftepercentage van 2% komt dan neer op 80.000 doden. Het ‘paniekerig’ genoemde model van Mike ‘Natural News’ Adams voorspelde dat pas op 10 april de 1000 doden zouden worden gepasseerd, en bleek juist te voorzichtig zijn geweest.

Volgens datzelfde model zullen er over een week 400 Amerikanen per dag aan corona sterven, en over 2 weken 700 per dag, indien er niet voor een totale lockdown wordt gekozen. President Trump wil het land echter al rond Pasen (12 april) weer normaal laten draaien. (4)

Tot slot Nederland: 78 doden en 1019 besmettingsgevallen erbij

In Nederland zijn er vandaag nog eens 78 mensen overleden, waardoor het totaal aantal doden op 434 uitkomt (sterftepercentage: 5,8%). Er kwamen 1019 nieuwe gevallen bij, waardoor nu 7431 Nederlanders officieel met corona zijn besmet. Het werkelijke aantal besmettingen ligt vermoedelijk tussen de 20.000 en 75.000.

Nederland staat in alle statistieken in de top van landen met de snelste verspreiding. Als gekeken wordt naar het aantal doden per 100.000 inwoners op dag 18-19 nadat de grens van 100 besmettingen werd gepasseerd, dan staat ons land met 1,6 zelfs op de derde plaats, na Spanje (3,0) en Italië (2,0). (5)

Zoals we al vaker hebben geschreven ligt Nederland daarmee nog steeds op ‘Italiaanse’ koers. Dat is vooral te wijten aan de lakse houding van een groot deel van de bevolking, dat zich weinig of niets leek aan te trekken van de social distancing maatregelen van de regering en het RIVM. De Italianen in Lombardia deden exact hetzelfde; daar bleef 40% zijn eigen gang gaan, waardoor het virus zich zo snel verspreidde, dat de ziekenhuizen binnen luttele weken compleet uit hun voegen barstten met corona patiënten.

Dus nogmaals: ongeacht of u het virus nu wel of niet als een bedreiging ervaart, houd u aan deze regels en maatregelen, omdat onze ziekenhuizen in april anders hetzelfde lot dreigen te ondergaan. Als u de ‘hype’ rond corona allemaal zwaar overdreven vindt omdat ‘het toch alleen maar oudjes en zieken’ treft (alsof die minder recht op leven zouden hebben), doe het dan tenminste voor alle overbelaste zorgmedewerkers.

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Natural News
(4) Natural News
(5) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

25-03: In China zijn sinds corona 21 miljoen mobiele gebruikers verdwenen
25-03: ‘Duitsland schort woensdag de democratie voor een jaar lang op’
24-03: Tal van analisten zeggen dat de wereld na corona nooit meer hetzelfde zal worden
23-02: Franse artsen lagen premier aan om corona: ‘Regering heeft vanaf het begin gelogen’
23-03: Corona drama’s in Spanje en VS;’’Dit is echt geen griep’ zeggen geschokte artsen
22-03: ‘EU besluit op korte termijn tot bank holiday en permanent verbod op contant geld’ (/ ‘Corona crisis vooral in Europa grootste machtsgreep ooit naar virtuele dictatuur’)
21-03: ‘Oproep tot onmiddellijk koerswijziging aanpak coronavirus’
20-03: Gelekte video van arts uit horrorziekenhuis Brabant: Alleen nog maar corona, 25% sterfte
20-03: Instanties zoals RIBW laten ouderen en chronisch zieken nu al aan hun lot over
19-03: ‘VS denkt serieus aan verplichte geïmplanteerde microchip om corona crisis op te lossen’
19-03: Science studie: Tot 86% mensen met corona weten niet dat ze besmet zijn
19-03: Nobel laureaat professor Levitt: Geen paniek, hou strikte sociale afstand, dan zal het virus snel verdwijnen
18-03: Tijd voor een ander geluid: Bestaat het coronavirus eigenlijk wel?
17-03: Burgemeester Bergamo: Crematorium kan aantal corona doden niet meer aan
17-03: Denemarken voert met noodwet verplichte corona vaccinaties in; EU zal volgen
16-03: ‘Mensen moeten er vanuit gaan dat zijzelf, en iedereen die ze tegen komen, besmet zijn’
15-03: Niet enkel 60-plussers: Helft patiënten in Nederland is onder de 50, scholen gaan toch dicht
14-03: Belgische viroloog en SARS expert waarschuwt dat Europese corona variant veel dodelijker is
13-03: CDC / Universitaire studie: Corona is ‘airborne’, blijft tot 3 uur in de buitenlucht hangen
13-03: ‘We worden slechter behandeld als vuilnis’ – Heftige filmpjes uit Italië doen aan China denken
12-03: Eén dag langer wachten met sociale quarantaine betekent 40% meer slachtoffers’
11-03: Doodse stilte in Bondsdag nadat Angela Merkel zegt dat 60% – 70% bevolking besmet raakt
11-03: Schokkend: Sterftepercentage Lombardia stijgt naar ruim 8%
10-03: Arts in ziekenhuis Bergamo: Corona uitbraak is veel erger dan media berichten
10-03: Medische staat-van-beleg met massale zelfquarantaine kan corona nog stoppen

Vanwege de zeer grote hoeveelheid artikelen in de afgelopen weken hebben we een speciale CORONA rubriek aangemaakt, waar u de eerdere artikelen kunt vinden.  


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.

*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

28

 1. BIG BROHTER is happening en nee ik heb geen sociale accounts.👍😁

 2. Het word weer inleveren. Op het moment de horeca, de gehele markten eigenlijk de gehele middenklasse maar ook tandartsen en andere manueel specialisten. Als Wij nu niets gaan doen (fransen?) dan is het gebeurt!
  veel geluk en wijsheid toegewenst

  kees

 3. @Günter,

  Uw link leidt naar een zeer lezenswaardige site!
  Zelf lees ik ook vaak berichtjes op Israel Today, en daar las ik nog niet zolang geleden dus dat bericht over het komende vaccin tegen het Corona virus, dat oraal kan worden toegediend.
  Ik kan je nog een andere site aanbevelen,

  http://www.beholdisrael.org

  Amir Tsarfati geeft er regelmatig updates.

  M.vr.gr.,

  Svalbard

 4. ” In Nederland zijn er vandaag nog eens 78 mensen overleden, waardoor het totaal aantal doden op 434 uitkomt (sterftepercentage: 5,8%). Er kwamen 1019 nieuwe gevallen bij, waardoor nu 7431 Nederlanders officieel met corona zijn besmet. Het werkelijke aantal besmettingen ligt vermoedelijk tussen de 20.000 en 75.000.”.

  Dit percentage komt dus van de geregistreerde corona gevallen.
  Het werkelijke aantal ligt volgens het artikel tussen 20.000 en 75.000 besmettingen.
  Conclusie;
  Indien men ook deze vermoedelijke aantallen ook mee zou tellen dan dient men het sterftepercentage drastisch naar beneden bij te stellen.
  Als voorbeeld:
  Indien 10 mensen ziek zijn waarvan het van 2 mensen bekend is en van die twee, er één sterft, heb je dan ’n sterfte percentage van 50 procent???
  Of is het dan slechts 1 procent???
  Heel onopvallend worden de cijfers anders voorgesteld dan dat ze in werkelijkheid zijn.
  Men moet vooral bang worden én bang blijven, erg bang.
  Bange mensen laten zich makkelijker ’n bepaalde richting in sturen.
  Ik wil deze corona infectie niet bagatelliseren,
  Net als 9-11 gaat ook Corona gebruikt worden om de mensheid ’n bedoelde richting op te krijgen. Eerst was het ‘war on terror’, straks is het ‘war on virus’ en dus verplichte vaccinaties en/of chippen.
  Je kan er op wachten.

 5. @ Gunter
  Iemand om de hals vliegen, zou u nu fataal kunnen worden🤔

 6. Op https://www.telegraaf.nl/nieuws/110523831/huisartsen-verontrust-werkelijke-aantal-coronadoden-ligt-hoger “Huisartsen verontrust: ’Werkelijke aantal coronadoden ligt hoger’”:

  “Huisartsen zijn verontrust over het feit dat ze bij de GGD alleen corona-sterfgevallen moeten melden van wie met een test is aangetoond dat ze het virus onder de leden hadden. „Het werkelijke sterftecijfer ligt veel hoger, alleen wordt er niet genoeg getest. We hebben vaak genoeg een sterk vermoeden, maar hoeven dit wonderlijk genoeg niet te melden”, zegt huisarts Mark Perquin, die net een zeer schrijnend geval heeft meegemaakt.”

 7. Alles ‘made in china’ gaat niet lang mee of deugt niet,
  zo ook hun virus. Het passeert snel.

 8. klopt het overlijdings percentage wel?

  7459 mensen besmet
  435 mensen overleden
  6 mensen hersteld

  dwz ( op dit moment dus) een overlijdings percentage van 98% {435/ (435+6) }
  dit omdat de rest van de mensen dus nog steeds ziek is en NIET meegeteld kan/mag worden in dit getal

 9. @ De gezondheid’s dokter, (over sarcasme gesproken) beste,
  Het is vis of kuit …. . Echoput : wie is de koning van w ezel . U pakt ‘het rund’ bij de horens. 👍. Het is jammer genoeg nog niet doorgedrongen dat ‘met de vinger wijzen’ uiteindelijk geen afdoende oplossing biedt. Met ‘ja maar zo heb ik het echt niet bedoeld’ zijn vreselijke conflicten uitgebroken. Ik heb niets tegen de Chinees op zich, maar het volk, ons volk, wilde, moest goedkoper door het leven kunnen gaan. Dat wij allemaal een te grote, een enorme grote broek aan hebben en lopen op schoenmaat 75 daar komen wij de aankomende jaren wel achter.
  Oorlogen, niet zo ver van ons vandaan worden vergeten. Onze (denkbeeldige) vijanden helpen de zwaarst getroffen landen. De VS stuurt vliegdekschepen met ‘de redding voor het Westen’ die zo afgevuurd kunnen worden. Jemen, Libië, Syrië …. tienduizenden doden in het midden Oosten. Maar dat wordt op de achtergrond gedrongen, eigen volk eerst ! Genocide , hoebedoel u .
  China steekt de hand uit, samen met de andere ‘vijanden’ . Die willen helpen omdat de EU als zodanig niets of bitter weinig nog te bieden heeft. Er is nog geen ‘zwangerschapstest’ waarvan je kan aflezen of je het hebt of niet.
  China bashing …. ( in het Brits Engels bestaat er een informele bijbetekenis : m*s*u*b*r*n ) China bashing , wie kaatst kan de bal verwachten, het economische ‘onheil’ heeft het Westen al lang ingehaald en een oplossing ? Vergeet het maar. Met sancties. ( pompen of verzuipen ) redden wij het niet meer. Wij zijn te duur geworden…. te verwend. Ja, regime change, een reset van onze leefwijze zal gepaard gaan met kommer en kwel maar er is geen andere oplossing.

 10. gezien dat er in nederland zo weinig wordt getest, moeten we de nederlandse cijfers met een paar korrels zout nemen.
  ik ga er vanuit dat enkel geteste mensen die er aan overlijden worden geteld.
  als er zo minimaal wordt getest ga ik er dan ook vanuit dat er ook ongeteste mensen overlijden aan corona

 11. Gunter,
  Israel is een klein land en we zijn in lockdown. Ik mag tot 50m buiten mijn huis komen. Wij als gezin werken thuis. Kinderen leren via laptops verbonden aan hun leraren thuis. Hier is deze nieuwe wet 1 maand geldig. Onder 0.5% zijn het aantal doden. Hopelijk blijft het laag, maar de lockdown zal nog wel even aanhouden. Hopelijk is het geen kwartje van Kok. Shalom in Yeshua.

 12. Ze willen ons kost wat het kost binnen hebben, bereikt met die corona
  Maar wat is zo veel doden waard, een nog ergere ramp met nog meer doden als iedereen rond zou lopen

 13. @Günter 5:07 PM. Hoho, beste Günter, mag niet hoor, 1,5 mtr. afstand. Maar mijn hartelijke dank hoor. En laten we voorzichtig zijn, over dit Virus is nog steeds weinig bekend. Hartelijke groet van Wachter/Tom.

 14. 434 doden al dan niet door corona zijn op 17.000.000 mensen echt nog zeer laag.
  Uiteraard kan dit stijgen,maar 1. de doden zijn of tgv het virus gestorven of met het virus.
  De grote fout is om te beweren, dat deze mensen van gezond zo ineens naar dood zijn gegaan.
  De meeste hadden ernstige co morbiditeit. Dus waren al “ziek”.
  We kunnen kijken naar de ” corona doden”, maar dan moet je dat bezien als absolute sterftecijfer en niet als relatief dwz tov het aantal geinfecteerden.
  De meeste mensen, die positief testen op corona, via een PCR test, zijn asymptomatisch.
  80% hebben geen symptomen. dus de werkelijk aantal geinfecteerden is gissen.
  Op 17 miljoen mensen zijn dat meer dan 100.000.
  Omdat de griep periode ten einde loopt en een virus onder invloed van UV licht ( zonlicht) niet kan overleven, wordt het niet erger, maar minder.
  De meeste artsen zijn niet in paniek…..dat zijn er maar enkelen.

 15. @Günter,

  Israël een enorm land?
  Het is maar hoe je het bekijkt.
  Qua landoppervlakte past het 2 keer in Nederland, dus enorm is het alleen als we Israël vergelijken op ander gebied. Technologisch gezien is Israël een supermacht. En qua democratie is Israël enorm, vergeleken met alle overige dictaturen in die regio. Op de schaal van interessante landen om te bezoeken scoort Israël ook al enorm. Tot dat de Corona crisis roet in het eten gooide groeide het toerisme er elk jaar flink.
  Op medisch gebied staat Israël op eenzame hoogte, talloze baanbrekende behandelmethoden werden er ontwikkeld. Een oraal in te nemen vaccin tegen het Corona virus zal binnenkort beschikbaar zijn, ontwikkeld door een instituut in het Noorden van Israël.

 16. Wat mij erg verwondert is dat er in de ziekenhuizen , schijnbaar geen mensen meer sterven aan eender welke ziekte, maar allemaal sterven aan corona covid 19
  trouwens alle testen en reagentia daarvoor komen uit china, daar is al uitgebreid over bericht dat bijna alle medicijnen voor wat dan uit china, in het beste geval onbetrouwbaar zijn en niet werken en in het slechtste geval giftig zijn, word door de msm, altijd in de doofpot gestopt, dankzij de lobbyisten van big farma, die er dik aan de miserie van – hun -patienten verdienen
  hiervolgend een artikel van 2015 over overlijdens in belgie, let op het aandeel longziektes
  https://www.despecialist.eu/nl/nieuws/sterke-stijging-overlijdens-door-griep-en-longziekten-in-2015-statbel.html

 17. Xander kijk constant naar de ogen en handen van al onze leiders als zij in de media verschijnen.Wat mijn verder verbaast is dat Rutte tijdens het debat meerdere malen stuurloos rondkijkt of staart voor zich uit. Redeneringen als hij aan het word is tussendoor steeds meer eu, eu, eu, eu terwijl hij de kampioen debatteren is. Onze nieuwe minister van volksgezondheid krijgt rood hooft als hij aangesproken wordt. Kabinet woordvoerders van partijen sombere blikken. Niemand van onze ministers neemt de verantwoordelijk op zich, maar schuiven het maar door naar de andere instanties van de overheid en wachten op hun bevindingen, Plus dat er al gemord wordt van de woordvoerders van zowel de oppositie en de kabinet partijen wie is nou de leider in dit kabinet. Optima forma totale politiek en hun smerige spelletjes. Ik noem het maar je handen wassen in onschuld. Er gebeuren van uur tot uur op dit moment steeds meer gebeurtenissen en voortekenen op te wellen. Pak nou alleen maar de eindstanden op de beurzen die kloppen totaal niet met de realiteit, Maar is alleen een noodingreep om de ballon langzaam leeg te laten lopen,maar wat als de ballon voortijdig klapt?.

 18. paniek paniek angst angst, dat is alles wat ik hoor. En als de cijfers kloppen is het niet erger dan een fikse griep epidemie. Waarom deze paniekerige aanpak de hele tijd. Alles wat ik zie en alles wat ik lees is paniek. Doe eens normaal. Wees er van overtuigd dat IEDEREEN in mindere of meerder mate dit corona virus krijgt of al heeft gehad. En dus als iedereen het een keer heeft gehad dan zijn de meesten van ons imuun en is het de volgende keer net zoiets als de mazelen, uitzieken en rust houden. Maar deze maatschappij is op hol geslagen en er is zowat geen zinnig woord meer uit te krijgen dan paniek… Ik ben moeder van vier, mijn kinderen hebben alle kinderziekten gehad inclusief de mazelen. En denk je dat ze er wat aan over hebben gehouden, welnee, ze zijn nu kerngezond. Rustig aan maar , het komt en het gaat en misschien, als je geluk hebt ( cynisch) komt t weer. Maar doe eens even normaal..

 19. Op https://www.ad.nl/binnenland/corona-zal-ons-nog-lang-kwellen-vier-ongemakkelijke-scenario-s~ad29ea0f het volgende:

  “Corona zal ons nog lang kwellen: vier ongemakkelijke scenario’s

  Wie denkt dat het coronavirus het land uit is als we ons tot 1 juni allemaal braaf aan de opdrachten van het kabinet houden: vergeet het maar, corona is here to stay. Experts verwachten dat we de rest van het jaar moeten rekenen op vergaande maatregelen en sociale beperkingen, blijkt uit een rondgang van deze krant. Zo is het hele jaar geen handen schudden een reële optie. Ook is het nog maar zeer de vraag of de eredivisie na de zomer in volle stadions van start kan gaan. Vier ongemakkelijke prognoses voor de rest van 2020.”

 20. Heere God sta ons bij. Dit is echt heel ernstig, en we dienen echt afstand te houden tot elkaar.

 21. Ligt het ook niet aan de bevolkingsdichtheid van een regio of land, dat er zoveel slachoffers vallen?

 22. Zo is het Xander. Het RIVM daar kun je op bouwen. Enkele dagen geleden zeiden ze nog dat we gerust naar de kapper kunnen gaan. De ANKO was wijzer en adviseerde hun leden het RIVM advies niet te volgen. RIVM, KNMI en vul maar aan. Triest dat een hele natie de kont van deze incompentente lieden likt. Het RIVM heeft maar 1 taak. Dat is het falende NL zorg systeem te maskeren. Want ook voor Corona zaten zelfs middelgrote gemeenten zonder huisartsenpost en was er via de apotheken geen mondkapje te krijgen. Waar blijft al die zorg premie. Laat ik wel besluiten dat ik diep respect heb voor alle zorgmedewerkers. Ze kunnen er niets aan doen dat ze slachtoffer zijn van een dubieus systeem. Een systeem met in plaats van handen aan het bed, vergaderen en nog eens vergaderen. Je zult dit wel niet plaatsen. Maakt niet uit. Het gaat mij erom dat je dit leest.

 23. Turkije en China zijn nu niet bepaald de landen waar persvrijheid heerst, ik denk dat de doden en besmettingen in China veel hoger is dan ze laten uitschijnen, maar goed ze zouden het onder controle hebben en de besmettingen zijn er aan het dalen. Van Turkije weten we niet veel, in Israël verwachten ze ook nog een grote piek en dat voor zo’n klein land, ook hier in België nemen de besmettingen en doden niet af in België nu 220 doden het blijft dus stijgen, en dit omdat de piek nog niet bereikt is, en de VS zijn vooral in New York het epicentrum aan het worden van de uitbraak, dus ik denk dat 2020 een verloren jaar gaat zijn, terug grote evenementen houden is moreel gezien niet meer verantwoord. Shalom

Comments are closed.