Tal van analisten zeggen dat de wereld na corona nooit meer hetzelfde zal worden

‘Geld, aandelen, staatsobligaties, vastgoed – straks niets meer waard dan toiletpapier?’

—————————————————————————————————————————————

Grootste Zwitserse goudhandelaar: ‘Wereld kan niet meer gered worden van totale financiële instorting – Doug Casey: ‘Hysterie over corona zal Depressie en diepe armoede veroorzaken’ – Wat is de oplossing? Alles accepteren, of juist revoluties? Wachten op een leider of een messias? Iets anders?

—————————————————————————————————————————————

Tal van financieel-economische en politieke analisten schrijven in hun commentaren dat de coronacrisis nu al zo’n enorme impact heeft,  dat de wereld na het virus nooit meer hetzelfde zal worden. Egon von Greyerz, de grootste private goudhandelaar van Zwitserland, waarschuwde anderhalf jaar geleden dat de risico’s voor de wereldeconomie toen al ‘exponentieel en onmeetbaar’ waren geworden, en ‘op zeker moment de hel zal losbarsten’. Het coronavirus is volgens hem enkel de trigger van de grootste financieel-economische crisis aller tijden, die onze wereld binnen 18 maanden tijd onherkenbaar zal veranderen. Von Greyerz zegt dat bijna alles waardeloos zal worden: bestaande valuta, aandelen, staatsobligaties, en zelfs vastgoed.

‘Het systeem is kapot en bankroet, maar dat begon niet met het coronavirus,’ schrijft Van Greyerz. ‘Het systeem was aan het begin van deze eeuw al kapot. De crisis van 2007-2009 was het eerste signaal dat het financiële systeem niet meer functioneerde. Ze gooiden er $ 25 biljoen tegenaan… maar ik heb altijd gezegd dat dit een generale repetitie was. Helaas krijgen we nu de echte crisis. Dit is het einde van een twee- tot driehonderdjarige cyclus. Er komen daarom extreem moeilijke tijden aan. Het coronavirus is een vreselijke trigger, maar meer niet. Het is niet de oorzaak, want dat is een kapotte financiële systeem. We staan nu aan het begin van de laatste fase van het einde van dat systeem.’

‘Alle markten zijn fake, wereld kan niet meer van crash gered worden’

Mensen zijn door de corona paniek afgeleid van het echte probleem, en dat is de ondergang van het complete financiële systeem. ‘Op zeker moment zullen ze erachter komen dat er geen geld meer is… In de meeste landen is er al amper cash meer, dus daar zal het eenvoudig zijn het systeem stop te zetten.’ Sinds 2009 zijn alle markten ‘compleet vals’, omdat ze enkel nog met digitaal geprint geld overeind worden gehouden. ‘We hebben geen echte markten meer, geen echte prijzen meer. Het is allemaal fake, omdat het wordt ondersteund met fake geld.’

De beurzen zullen met 90% of meer instorten, voorspelt Von Greyerz. Net als in 1929, toen dat in een periode van slechts 2 ½ jaar gebeurde. ‘Maar de zeepbel is nu veel groter, dus kan het heel erg snel gaan… Het gevaar is nu zo groot geworden, dat de wereld niet meer gered kan worden… De grootste crash zal op de (staats)obligatiemarkt plaatsvinden, en niemand zal geloven met wat voor snelheid dat zal gaan gebeuren.’ Ook vastgoed is straks veel minder waard, omdat er bijna geen kopers meer zullen zijn. (1)

Doug Casey: Hysterie veroorzaakt Depressie en diepe armoede

Doug Casey, een andere bekende onafhankelijke analist, zit op hetzelfde spoor. ‘Zelfs al zouden er miljoenen doden vallen door het virus, dan nog zal dat niet het grootste probleem zijn. Vele malen erger is dat de economie door de hysterie plat wordt gelegd, en de nieuwe wetten en maatregelen langdurige gevolgen zullen hebben.’

Tot nu toe zijn verhoudingsgewijs weinig mensen omgekomen door het coronavirus. ‘Maar de wereld zit in de greep van een reusachtige, krankzinnige massa hysterie. Dat is pas écht heel ernstig.’ Diensteneconomieën die bijna louter consumeren, waar vooral linksgroenliberalen op inzetten (omdat ze de ‘vuile’ industrieën naar het buitenland hebben weggepest ), zullen als eerste instorten.

De consumenten geven veel minder uit aan reizen, etentjes, luxe goederen, et cetera, waardoor tal van bedrijven binnen no-time bankroet gaan. Pensioenfondsen, de Nederlandse toch al leeggezogen door de ECB, zullen worden weggevaagd zodra de beurzen instorten. ‘En dan krijg je een depressie. Zullen de mensen ook hun huizen kwijtraken?… Armoede, niet een virus, is de echte reden van massa’s doden.’

Noodmaatregelen die overheden nemen ‘allerergste’

Maar zelfs de aanstormende megacrash vindt Casey niet het allerergste. Dat zijn volgens hem de draconische noodwetten en –maatregelen die de overheden al hebben genomen, en nog gaan nemen. Die beperken onze vrijheid en het bedrijfsleven, en slokken astronomische bedragen op. Dat wordt allemaal gefinancierd met nieuw digitaal geld.

‘Dit virus is toevallig de speld geweest die de grootste financiële zeepbel in de geschiedenis heeft doorgeprikt. En het is heel moeilijk een uiteen gespatte zeepbel weer op te blazen. Het maakt niet uit hoeveel geld overheden bijdrukken. Dat zal enkel een catastrofale retail inflatie veroorzaken. Zal het uw schuldenprobleem oplossen? Nou, enkel zoals een hartaanval de aandacht afleidt van het feit dat uw kanker hebt. Als u uw baan verliest of uw bedrijf verdient niets meer, dan zal uw schuld (en hypotheek) nog steeds blijven bestaan.’

Iedereen zal daarom schreeuwen om een bailout, om ‘gered’ te worden, door de overheid. Dat gaat gebeuren, en gebeurt nu al, met enorme hoeveelheden nieuw geld.  Mensen die denken dat dit geen ingrijpende gevolgen zal hebben voor hun koopkracht en welvaart, zullen zwaar bedrogen uitkomen.

Totalitaire digitale controlestaat

Cash geld wordt verboden, omdat dit ‘besmettelijk’ zou zijn. Daarna volgen verplichte vaccinaties en een vaccinatiepaspoort. Ontsnappen en frauderen is onmogelijk, omdat iedere gevaccineerde een digitale marker in zijn of haar lichaam zal krijgen. Mensen die weigeren zullen feitelijk worden uitgesloten van deelname aan de samenleving, die in ijzingwekkend tempo in een totalitaire, digitale, Marxistische controlestaat wordt veranderd, met nul vrijheid, nul inspraak, en nul privacy.

Naast Von Greyerz en Casey komen ook veel andere analisten tot de conclusie dat het te laat is om dit proces nog te stoppen. De signalen zijn weliswaar al heel lang aanwezig, maar de meeste mensen hebben geweigerd wakker te worden en na te gaan denken, en hebben keer op keer op dezelfde systeempartijen gestemd, die deze controlestaat al jaren in de stijgers aan het zetten zijn.

Het ‘massale ontwaken’ dat op veel alternatieve sites wordt gepropageerd als DE oplossing, blijkt in de meeste gevallen juist de doelstellingen van dit in de maak zijnde wereldwijde grenzen-loze Marxistische systeem te ondersteunen. Als u niet mee wilt doen met deze nieuwe heilstaat, deze ‘heerlijke nieuwe wereld’, zult u daar met harde hand uit verwijderd worden (ongeveer in deze volgorde: uitsluiting, opsluiting, heropvoedingskampen, concentratiekampen, uitroeiing).

Revoluties? Een messias? Iets anders?

Revoluties dan? Die zullen overal met grof geweld en inzet van het leger worden neergeslagen, nog voordat ze goed en wel op gang zijn gekomen. Uitkomst ongewis, behalve dan dat er enorme ladingen bloed zullen worden vergoten. Met andere woorden: dit is geen pad waar we op moeten willen gaan.

Moeten we alles dan maar lijdzaam accepteren? Hopen dat één of andere sterke, charismatische figuur ons een keertje komt ‘redden’ (denk aan de jaren ’30 van de vorige eeuw waar dat toe kan leiden)?

Veel religieuzen zullen wachten totdat hun messias hen komt verlossen. Maar wat nu als die (nog) niet blijkt te komen? Of als hij wel komt, maar het ‘de verkeerde’ messias is, wellicht een figuur die door een eveneens achter de schermen in oprichting zijnde één-wereldreligie als de enige ware wordt gepresenteerd, die alle gelovigen van alle religies in de naam van ‘vrede’, ‘solidariteit’ en ‘diversiteit’ zullen moeten accepteren?

Passief afwachten totdat er een redder komt?

Goedbedoelde adviezen zoals ‘je moet gewoon geloven en vertrouwen dat (een) God alles goed maakt’, of dat ‘God ons voor dit alles gaat redden’ houden velen in een passieve en zelfs fatalistische houding, waardoor ze feitelijk meewerken aan de komst van de wereldwijde techno-dictatuur. Er is namelijk geen enkel objectief bewijs dat hun interpretatie van de in hun ‘heilige geschriften’ beloofde alomvattende redding er inderdaad op korte termijn gaat komen.

Het is niet uitgesloten dat zo’n leider of messias er toch komt, maar de moslims wachten al zo’n 1300 jaar op hem, de christenen bijna 2000, en de Joden iets van 3000.  In de hele geschiedenis hebben al miljoenen mensen tijdens grote crises vergeefs op de komst van hun verlosser gehoopt, zoals bijvoorbeeld de Joden in de aanloop naar WO-2, en vervolgens in de vernietigingskampen belandden. Of christenen op de Balkan in de jaren ’90, en vervolgens door moslims werden uitgemoord. Zij werden ondanks hun hoop en gebeden niet op bovennatuurlijke wijze gered.

Laten we daarom met zoveel mogelijk mensen, van alle mogelijke rangen, standen, kleuren en achtergronden, gaan nadenken wat er NU gedaan kan worden, wat er NU praktisch mogelijk is, zonder een eventuele oplossing of redding door te schuiven naar de toekomst, en tot die tijd op de bank gaan zitten afwachten totdat het misschien een keertje zover is. En daarmee de oplossing in handen geven van precies diegenen die de inmiddels begonnen systeemcrisis hebben veroorzaakt.

 


Xander

(1) Zero Hedge
(2) InternationalMan via Zero Hedge
(3) Afbeelding:  Steve Buissinne, Pixabay (rechtenvrij)

Zie ook o.a.:

22-03: ‘EU besluit op korte termijn tot bank holiday en permanent verbod op contant geld’
19-03: ‘VS denkt serieus aan verplichte geïmplanteerde microchip om corona crisis op te lossen’
………
17-03: Denemarken voert met noodwet verplichte corona vaccinaties in; EU zal volgen
………
05-03: ‘Corona pandemie aangegrepen voor verbod op cash geld en vorming werelddictatuur’
………
30-01: Hoe de globalisten de corona pandemie kunnen gebruiken voor oprichting wereldregering
………
21-01: Wordt het coronavirus de Mexicaanse griep pandemie hoax op herhaling?


2019:

31-05: Techno-tirannie: De ijzeren vuist van de totale digitale controlestaat komt eraan (/ ‘Dit is geen vrijheid, dit is geen vooruitgang, maar een enkele reis naar levenslange opsluiting in een elektronisch concentratiekamp’)

 

Vanwege de grote hoeveelheid artikelen in de afgelopen weken hebben we een speciale CORONA rubriek aangemaakt, waar u de eerdere artikelen kunt vinden. 


*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.

*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten. 

71

 1. Dr. Steven Greer….
  Zoek daar maar eens na. Youtube, internet.
  Ongeacht waarin en wat je gelooft of niet gelooft.
  Luister of lees.
  En vorm je mening. Denk zelf na….

 2. Interessant artikel uit het RD.!Als je ervanuit gaat dat Corona de oorsprong bij de vleermuis is.
  Opmerkelijk is dat de Bijbel spreekt over een “weerzinwekkend” dier dus nog onreiner dan andere dieren:
  https://www.rd.nl/opinie/vleermuis-in-thora-onreiner-dan-andere-dieren-1.1643437

  De hygiénewetten waar de Thora over spreekt heeft allang zijn wijsheid en vooruitzien laten zien en was al bekend geworden toen de
  Hongaars-Joodse arts Ignaz Semmelweis (1818-1865) het handenwassen introduceerde tijdens de periode dat kraamvrouwen door slechte hygiëne stierven en daarna significant afnam. Ook spreekt de Bijbel over quarantaine voorschriften ver voordat er enige kennis bestond over bacteriën en virussen enz.
  Zo moest bv volgens Bijbels voorschrift een melaatse destijds door “onrein” te roepen (later met een ratel aankondigen) niet in de buurt te komen wat nu vergelijkbaar is met de 1,5 meter afstandregel vanuit de overheid.

  Lees ook deze:
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/03/here-we-go-hantavirus-kills-man-in-shandong-province-in-china-spread-by-rats/

  En dan nu de klapper van mn overdenkingen:
  De ramp waar wij nu inzitten en enorme gevolgen gaat krijgen is wederom het niet naleven van Gods Wet/onderwijzing.
  We leven in een wereld die geregeerd wordt door de  Mammon of Wallstreet.
  Alles hangt hier aan samen.
  Door de rente is er een hebzuchtig casinokapitalisme ontstaan die als n kankergezwel is doorgewoekerd in ons bestaan en nu is meer dan ooit duidellijk hoe erg dit is en wordt.
  Men heeft geen idee hoe nu in feite dit (nog niet eens zo lange) systeem nu werkt en daardoor ook geen idee watvoor desastreuze gevolgen dit alles krijgt.
  Het belangrijkste gebod in Gods economie is het renteverbod en had alles hiermee voorkomen kunnen worden!!!
  Door de rente wordt er geld uit het niets geproduceerd en bezorgt inflatie een een wereldwijde schuldenlast die niet te overzien is en zoals dit artikel al vermeld: Enorm gaat klappen.
  Ik zag al een opmerking over schuldkwijtschelding en jaja ook daar heeft God in voorzien!
  Het Jubeljaar en nog meerdere wetten gaan hierover.
  Het is ongekend hoeveel wijsheid en voorzienigheid in deze onderwijzing nu in deze tijd naar boven komt en het hele pakket getuigt van ern intelligentie die een liefdevolle Schepper laat zien.
  Hoe deze schat aan kennis verloren is gegaan is ook te verklaren maar dan word het hier een heel epistel.

  Ik ben enorm verootmoedigd hierin en besef hierdoor dat het heel.zwaar gaat worden en de verdrukking aanstaande is maar daarmee ook de Verlossing en alles een reset krijgt ja zelfs de economie en dan krijgen we een eerlijjk economie waar geen honger oorlog en ziektes meer zijn…
  Op de knieën mensen en be prepared!

  Allen verder praten op het Geloofsforum. Mod.

 3. Ik verwacht zelfs een bail- in op korte termijn in combinatie met de reeds gestarte bail- out. En dan zal men een digitale euro lanceren.

 4. “Nieuw Begin schreef:
  24/03/2020 om 11:55 pm
  @ anoniem 24/03/2020 om 10.07
  Ik citeer slechts The Balkans Chronicles. Ik bemerk ook dat u de ‘Washington Times’ met de ‘Washington Post’ verwart. De term regime is niet mijn woordkeuze maar van het onderhavige artikel. Uw kritiek mist derhalve enigerlei grond.”

  Ik vergiste me idd in W times en W post… maar zoveel maakt het niet uit. De terminologie geeft al aan dat het allemaal dezelfde propaganda is. Of je nu RTL, NOS, NU, ABC, NBC, ZDF, BBC etc etc kijkt of leest, het is allemaal woordelijk gekopieerd en vertaald. Same s#it, different pipe.

  U was zich blijkbaar niet bewust van de term ‘regime’ omdat ook u het woordelijk herhaalt. Dat is dus wel een woordkeuze, zij het onbewust. Vandaar dat ik het even uitleg. Regime is een denigrerende term voor een niet vriendelijk gezinde regering.

  Ik blijf bij mijn stelling, die ik al eerder onderbouwd heb, dat het waarschijnlijker is dat de bron van het gemodificeerde virus in het westen gezocht moet worden in plaats van China. Een bommenfabriek wordt in een oorlog waarschijnlijker getroffen door een bom die bij de vijand gemaakt is. Chinezen zijn echt niet zo dom.

 5. Beste Xander, ik meende dat jij een christelijke achtergrond had en wel wist dat de wederkomst van onze Heer niet het belangrijkste is wat ons bezig houd.
  Jezus is 2000 jaar geleden gekomen, en is er nog steeds!
  Ik sluit me dan ook helemaal aan met de opinie van Ester en Anoniem. ( jammer Anoniem dat je je Anoniem opstelt)

  De wereld is in paniek, want ho ho ho wat zal dit wel niet gaan kosten! Miljarden en miljarden, Mamon mamon, de afgod van de maatschappij.
  Het is inderdaad een geestelijke strijd, die je enkel kunt overwinnen door te vertrouwen op je schepper, en door te beginnen met Hem lof te prijzen. De bijbel staat er vol van!
  Broeders en zusters houd moed en dan God voor wat hij doet en deed via Christus voor ons.

 6. @ Henk
  Ja, het is nu in de naam des konings.Daarvoor was het in naam der koningin.

 7. @ Dicksy 8:11 pm, op 24/3. Daar kon U wel eens volkomen gelijk in hebben.

 8. @Nieuw Begin schreef:
  25/03/2020 om 12:53 am

  “Einde oefening EU? Italië tot uittreding bereid…?!

  In de afgelopen dagen volgen de berichten elkaar razendsnel op. Gisteren berichtten we nog over de hulpleveringen van Poetin aan Italië in verband met de corona-crisis – vandaag melden de media al dat Italië bereid zou zijn om uit de EU te stappen. Daarmee zou het einde van de Europese Unie wel eens definitief bezegeld kunnen zijn.”

  Dan komt er wel wat anders voor in de plaats, namelijk de federatie van 10 Europese landen die de macht aan de antichrist over zal dragen. Dus niet te vroeg juichen wanneer de huidige EU uit elkaar valt.

 9. aanvulling op mijn eerdere bericht : Von Greyerz is een van de grotere goudhandelaren in Zwitserland. Als er 1 iemand baat heeft bij het ‘voorspellen’ van een financial armageddon dan is hij het wel. Ongeveer hetzelfde als ik aan de oliebollenkraam ga vragen of de appelflappen van de kraam aan de overkant goed te eten zijn. Wat zal zijn antwoord dan zijn ? Ja juist.

 10. Neen, dit is niet de totale ineenstorting van ons systeem. Als ik puur de cijfers bekijk dan is er na de ‘crisis’ sprake van een (weliswaar) diepe recessie. Hoe diep, dat ligt aan de duur van het hele verhaal. Als Corona inderdaad in de komende lente wegsterft of verminderd dan komen we er economisch beslist weer bovenop. Als niet en laten we zeggen dat alles tot na augustus, begin september duurt dan hebben we een diepe recessie en zijn we er pas na 5 tot 8 jaar er weer bovenop. Ja, de huizenprijzen krijgen een knauw. Ja, er verdwijnen een hoop banen. Ja, het wordt niet mooi….maar dit is beslist niet ‘financial armageddon’.

 11. Met een Failiete Wereld is er een mogelijkheid om de reset knop in te drukken ,alle schulden van bedrijven ,landen en particulieren op 0 zetten dus , want het gevaar van een WO3 word niet genoemd , en ik bang als er geen reset komt ,dat het dan een Totale Oorlog word

 12. Einde oefening EU? Italië tot uittreding bereid…?!

  In de afgelopen dagen volgen de berichten elkaar razendsnel op. Gisteren berichtten we nog over de hulpleveringen van Poetin aan Italië in verband met de corona-crisis – vandaag melden de media al dat Italië bereid zou zijn om uit de EU te stappen. Daarmee zou het einde van de Europese Unie wel eens definitief bezegeld kunnen zijn.

  lees meer:
  https://ejbron.wordpress.com/2020/03/24/einde-oefening-eu-italie-tot-uittreding-bereid/#more-234316

 13. Wel opvallen dat de media verzwijgen, dat Turkijen gasgrenaten schieten over de van van Griekenland.
  Het loopt steeds meer uit de hand daar en de Europese unie kijkt ernaar en treed niet op!
  Als het andersom dat had het in alle media gestaan met grote letters.

 14. @ anoniem 24/03/2020 om 10.07
  Ik citeer slechts The Balkans Chronicles. Ik bemerk ook dat u de ‘Washington Times’ met de ‘Washington Post’ verwart. De term regime is niet mijn woordkeuze maar van het onderhavige artikel. Uw kritiek mist derhalve enigerlei grond.
  MVG

 15. Het Hanta virus heeft een eerste slachtoffer geeist in de provincie Yunnan

  On Twitter, China’s Global Times wrote that one man in the country had tested positive for hantavirus. According to the state media, the man, a resident of Yunnan Province, died on a bus while travelling to Shandong Province for work on Monday.
  Op Twitter schreef China’s ‘Global Times’ dat een man positief is getest op het hanta virus. Volgens de staatsmedia stierf de man , een inwoner van de provincie Yunnan, op weg naar zijn werk in de bus naar de provincie Shandong.

  Dit virus wordt overgedragen door ratten.
  Lees meer:
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/03/here-we-go-hantavirus-kills-man-in-shandong-province-in-china-spread-by-rats/

 16. Iedereen met zijn Jesus en God…, wat nu..als die niet bestaan ?? wat dan ? alle gelovigen ? gewoon “nuchter” blijven , en waakzaam lijkt mij voldoende. En jezelf houden aan die afstand, om het uit te bannen., En ja, economisch gezien gaan we lijden. Is een heel klein soldaat je met een enorm leger…, we zien wel.. Shalom !

 17. We tasten allemaal in het duister…door Leon de Winter ( Briljant columnist bij de Telegraaf )

  Agendapunt 1
  Kabinet, RIVM, virologen, epidemiologen, maak het agendapunt één. Katz wijst op een aanpak (de uitvoering zal complex zijn) die ons verlost van de impasse, de paniek, de dreigende ineenstorting van de gezondheidszorg en de economie. Zorg ervoor dat Nederland weer aan het werk gaat terwijl we de kwetsbaren beschermen en wetenschappers ontdekken hoe ze dit virus kunnen ontmantelen.

  Lees meer:
  https://www.telegraaf.nl/watuzegt/351702937/we-tasten-allemaal-in-het-duister

  ( dit is een premie artikel van Leon de Winter wat u toch kunt lezen als u de cache van uw webbrowser leeg maakt )

 18. Wat er NU gedaan kan worden is een globale kwijtschelding van alle schulden. Een reset als het ware. In feite beginnen we dan zonder verlies, want al het materiële bestaat nog zoals voorheen. Als men weet dat (digitaal) geld sowieso maar fake is en hoogstens een waarde heeft van toiletpapier, verliest dus niemand iets…. En zo kunnen we weer dezelfde toer van voren af aan beginnen, tenzij een ‘geniale messias’ een heel ander systeem ontwikkeld waarbij zulke nefaste fluctuaties in de toekomst definitief vermeden kunnen worden.

 19. “Nieuw Begin schreef:
  24/03/2020 om 8:45 pm
  De schuldige van deze pandemie is het Chinese communistische totalitaire regime

  Het corona-virus is door de Chinese Communistische Partij ontwikkeld. In een interview met The Washington Times merkte de Israëlische expert…op…”

  Wel eens gehoord van de uitdrukkingen “iemand de schuld in de schoenen schuiven”, ‘planted evidence’ en ‘false flag’? Het virus is uiterlijk van lokale Chinese origine. Maar waarom zouden ze dan zo dom zijn om hun adres op de bombrief te zetten? Een bom waar al eerder een Amerikaans patent op aangevraagd is.

  De Washington Post is een Amerikaans propaganda kanaal, het speeltje van Jeff Bezos (van Amazon). Totaal bevooroordeeld en meerdere keren onbetrouwbaar gebleken (geen fake news maar gefabriceerde leugens).

  Kijk alleen al naar de term ‘regime’ waar je het hebt over de legitieme Chinese regering. Altijd als men spreekt over een ‘regime’ bedoelt men een soort onrechtmatige, dictatoriale, duistere overheid, vijandig tegenover de VS. Een ‘regering’ daarentegen is door de VS ‘democratisch’ in het zadel geholpen, is afhankelijk van de VS of zit netjes en geeft pootjes als daarom gevraagd wordt (zoals Nederland).

 20. Verwarring over duur van nieuwe coronamaatregelen

  DEN HAAG – Na een dag vol chaos en onduidelijkheid over de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet, geeft het ministerie van Justitie en Veiligheid dinsdag plots nieuwe inzichten. Voor verreweg de meeste corona-beperkingen geldt dat zij tot 6 april van kracht zijn. Alleen voor vergunningplichtige evenementen is een andere datum van kracht: die van 1 juni.
  lees meer:
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1821330399/verwarring-over-duur-van-nieuwe-coronamaatregelen

 21. De Bijbel voorspelt de teloorgang van de huidige maatschappij al en de opkomst naar een soort van 1 wereld macht / antichrist. Lees Openbaring, Mattheüs 24 en 25 bijvoorbeeld.
  Even een kleine opmerking tussendoor: je noemt christenen op de Balkan die door moslims werden vermoord. Andersom zijn er echter veel meer moslims op de Balkan vermoord door zogenaamd christelijke strijders. Soms nog ingezegend door een priester ook. Denk maar aan Srebrenica.

 22. het laatste gedeelte is weer een kul verhaal geworden, Xanders stokpaardje… “Veel religieuzen zullen wachten totdat hun messias hen komt verlossen”
  Je moet niet veroordelen wat je niet begrijpt. Christenen wachten helemaal niet op een Messias. Waarom zou je wachten op iemand die je dagelijks spreekt? Verwachten is iets heel anders dan wachten op… In verwachting ben je druk bezig met voorbereiding, actief, terwijl afwachten passief is. Zoals Luther zei: “Als morgen de Heer terugkomt plant ik vandaag nog een boom”. Bovendien zei Yeshua “mijn Koninkrijk is niet van deze wereld” en over geld “geef Ceasar wat Ceasar toekomt”. En toen het nodig was zorgde hij voor een vis met een goudstuk erin dat voldoende was om te betalen.

  Je kunt je ontzettend druk maken over snode plannen en een instortend financieel systeem (dat zo is gecreëerd om gewone mensen hun erfdeel en arbeid onmerkbaar, langzaam maar zeker, afhandig te maken, dus het faalt in het geheel niet in de opzet!) maar dan ken je de Schepper en Redder niet. Je moet niet naïef zijn, en goed ingelicht want je staat in een strijd, alleen niet met gewone wapens. We staan is een geestelijke strijd waar je geestelijke wapens voor nodig hebt. “maak je niet zorgen over wat je eten zult of hoe je je kleden moet”. Je moet er wel voor zorgen, maar geen zorgen over maken. Dat is gebrek aan vertrouwen. Altijd slecht in een relatie en brengt vooral verdriet.

  Geloof is vooruit kijken en vertrouwen dat wat je doet goed is. Dus handelen zoals je geleerd hebt of aan je gevraagd is. Moet je wel willen luisteren natuurlijk…

 23. In de rede over de laatste dingen zei Jezus:
  „Volk zal opstaan tegen volk en koninkrijk tegen koninkrijk, en er zullen grote aardbevingen, en nu hier, dan daar pestziekten en hongersnoden zijn, en ook vreselijke dingen en grote tekenen van de hemel.” (Lucas 21:10-11)
  Het Griekse woord dat in het Nederlands is vertaald als „pestziekten” is λοιμοι en dat kan ook vertaald worden met „dodelijke ziekten”. Een corona-epidemie kan hier prima mee worden aangeduid.

 24. De schuldige van deze pandemie is het Chinese communistische totalitaire regime

  Het corona-virus is door de Chinese Communistische Partij ontwikkeld. In een interview met The Washington Times merkte de Israëlische expert Dany Shoham op dat de uitbraak van het corona-virus begon in de stad Wuhan, waar de enige bekende faciliteit is die met dergelijke dodelijke virussen kan werken, het Wuhan Instituut voor Virologie. ‘corona-virussen, in het bijzonder SARS, zijn in het instituut bestudeerd en worden daar waarschijnlijk bewaard,’ zei Shoham. Hij heeft een doctoraat in medische microbiologie. Gedurende meer dan 20 jaar, van 1970-1991, was hij een senior analist bij de IDF-inlichtingendienst voor biologische en chemische oorlogsvoering in het Midden-Oosten…

  Lees meer:
  https://zlj13051967.wordpress.com/2020/03/24/40851/

 25. Met digitaal geld kun je onbeperkt kapitaal verschaffen, dat vereist dan wel een digitaal geldsysteem. Een cashloze maatschappij dus, een van de pijlers van het systeem van de antichrist. Verzin daar een digitaal controlesysteem bij,
  een of andere chip in een persoon en de totale controle is een feit. Dit virus en nog andere dreigingen zullen ertoe
  bijdragen dat de gehele populatie wordt geconditioneerd om zo’n ” beschermingschip” te accepteren. Zie agenda 2020/30.

 26. Het geld is er gewoon ,, de 1% heeft een onredelijk groot deel van het wereld kapitaal, laten die maar eens de helft geven wat ze hebben aan de landen waar ze wonen,, dan zou het eerlijk zijn, maar ik weet dat deze kleptomanen nooit zullen delen ,, ze vernietigen liever alles dan eerlijker delen ,, er is genoeg voor iedereen op de wereld , maar de verdeling klopt niet

 27. Parijs: Corona-maatregelen niet te handhaven in de islamitische No-Go-Zones

  De Franse politie is nauwelijks in staat om de quarantainemaatregelen in de Parijse migrantengebieden te handhaven: daar gelooft men er blijkbaar niet in dat corona ook voor moslims een bedreiging is. De politie in de No-Go-Zones van Parijs is overbelast, ze kan de landelijke quarantaineplicht niet handhaven en heeft al een recordaantal boetes uitgedeeld.

  lees meer:
  https://ejbron.wordpress.com/2020/03/24/parijs-corona-maatregelen-in-de-islamitische-no-go-zones-niet-te-handhaven/

 28. Goh, klinkt mij allemaal zo bekend in de oren, de Olympische spelen gaan niet door; had ook niet anders verwacht. Goudbeleggers maken eigenlijk geen kans, ook. Dat het kapitalistisch systeem, zoals wij dat kennen, volledig verroest is ook. Dat de consument ‘slaven aan het werk heeft’ ook. Dat het hele Westen een véél te grote broek aan heeft, ook.
  (men praat of denkt ergens ander over, terwijl men eigenlijk zo moeten ‘luisteren’ )
  Ik begrijp inmiddels ook dat de naam Messias, verwisseld wordt met de belasting inspecteur.

 29. Toen Merkel zei ‘wir schaffen das’ en iedereen met een nuchtere kijk op de feiten reeds waarschuwde voor de gevolgen die op ons gingen afkomen zei ik reeds dat de gelukkigste mensen deze waren die nu reeds op het kerkhof lagen. En dit had alleen nog maar betrekking op de vluchtelingencrisis.
  Na het uitbreken van het coronavirus wereldwijd kon ook elk nuchter denkend mens reeds bevroeden dat dit niet goed ging komen en ik vrees daarom (terecht?) dat mijn woorden hier dichter bij de waarheid gaat liggen dan bij de vluchtelingencrisis.
  ” De gelukkigste mensen zullen zij zijn die nu reeds op het kerkhof liggen.”

 30. Nou Xander, ik vind dit de reinste paniekzaaierij. Waarop baseer je dat eigenlijk allemaal, ook al zou het waar zijn wat je zegt, wat ik erg betwijfel, dan kun je er grote vraagtekens bij zetten of het wel zo’n goed idee is om dat überhaupt openbaar te maken. Dit soort berichten de wereld in slingeren, daar zit niemand op te wachten.

 31. Ja @Xander, dit is een puik stuk die de gevaren/gevolgen van het Coronavirus van alle kanten belicht. Gelovigen en Ongelovigen ontmoeten elkaar, onderweg en in de rij van winkels/apothekers, kijken elkaar nieuwsgierig, aan en raken met elkaar in gesprek.

  Na het uitspreken van algemeenheden blijken de gelovigen toch het meest positief te zijn ondanks grote problemen met [zieke] ouders in verpleeghuizen, kinderen die hun leerkrachten, vriendjes niet meer zien, vaders die hun bedrijf moeten sluiten en hun personeel niet meer kunnen betalen. Enz.

  Shalom. Ramshoorn.

 32. Handen wassen met water en zeep om nieuwe belletjes te maken!
  De macht van het rijk der zee (het beest uit de zee) wordt overgedragen aan het rijk des lands (het oude beest uit het land). Atlantië ontstaan in de tijd van Britain rules the waves verdwijnt. De oude zijderoute wordt het nieuwe machtscentrum in de wereld.

 33. Openbaring geeft het al aan, een wereld chaos zal er zijn, en dat is er nu wel, dan zal er een persoon komen die alles zal herstellen en weer tijdelijke orde op zaken stellen

  Verder praten op het Geloofsforum. Mod.

 34. Nu kom je alleen nog maar de winkel in met een karretje en moet je contactloos betalen.
  Als het vaccin er is moet je een bewijs hebben dat je gevaccineerd bent,anders kom je er niet meer in.
  Ongeveer zoals 2000 jaar geleden is voorzien.

 35. Iedereen onder de 65 weer terug aan het werk. Dat moet gedaan worden en wel zo snel mogelijk.
  Je kunt het toch niet meer stoppen en dan is het beter om maar door de zure appel heen te bijten.

 36. Alles is al beschreven in de boeken des wijsheid het kwade kan alles ontwijken en anders laten verlopen mocht er ineens valse messias verschijnen op de voorgrond dan klopt dat niet. Het zou gaan gebeuren die heel de beschaving zal aanschouwen. Wanneer? eerst deze fase proberen te overleven.

 37. @Inge schreef:
  24/03/2020 om 6:32 pm
  “Contant geld misschien deels in iets waardevast investeren of op de bank zetten, want wat heb je er nog aan als je nergens meer contant kan betalen?”

  Wanneer de banken om zullen vallen bij de totale financiële ineenstorting, heb je daar ook niets aan.

 38. De mens heeft nog nooit naar God geluisterd en altijd zijn eigen willetje gedaan
  Maar hij laat niet met zich sollen elke knie zal voor hem buigen kijk maar hoeveel er nog naar de kerk gaan.

  Verder praten op het Geloofsforum. Mod.

 39. Wat een mafkezen hier, in elke actie zien jullie iets profetisch. Hou eens op met praten over God en leef je leven.

 40. Als ik zo de reacties lees, blijkt weer eens dat de respondenten het bovenstaande niet goed tot zich genomen hebben. Er staat nl. dat diegenen die hopen op een bovenaards katholiek/moslim/joodse verlosser dat al duizende jaren tevergeefs doen. Blijkbaar heeft deze zin geen impact gehad want de reacties liegen er niet om. Men blijft tegen beter weten in hopen. Zonder actie te ondernemen. En dat is nu precies de reden waarom er nooit iets zal veranderen, want niemand onderneemt actie. Of men nu de ene of de andere religie aanhangt ,de neuzen komen niet de zelfde kant op staan , er is geen samenhang… en dus…. De romeinen zeiden het al .. verdeelt en heerst !! Dat is nu precies wat er vandaag de dag gebeurt.. Dus mensen, niet klagen, maar dragen, en pas als jullie volwassen genoeg zijn om verantwoordelijkheid te nemen voor deze ondraaglijke situatie, dan zal de basis gelegd zijn voor verandering, eerder echt heus waar never nooit niet…

 41. Ik heb het gedeeld op FB.ik hoop dat velen hunner ogen eens opengaan.Ik zie het als de ultieme NWO.

 42. Goedendag allemaal

  Mattheüs 6 : 31-34, “Wees daarom niet bezorgd en zeg niet: Wat zullen wij eten? of: Wat zullen wij drinken? of: Waarmee zullen wij ons kleden?
  Want al deze dingen zoeken de heidenen. Uw hemelse Vader WEET immers dat u deze dingen nodig hebt. Maar zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden”.

  Vertrouwen op de Heere is één van de belangrijkste dingen voor een gelovige in de Heere.
  Ook nu in deze heftige tijd, vertrouw op de Heere, dan houden we het langste vol.

  Sterkte voor allen, groet Esther.

 43. De leraren vroegen een paar honderd miljoen.
  Het was er niet zij het kabinet.
  Nu hebben ze een paar miljard ,om de economie draaiende te houden .hoezo er is geen geld.

 44. Maar,maar,beste voorganger. Wie op de Messias wacht kan nog lang wachten. De zogenaamde Messias is een verzinsel met als doel de goed gelovige iets wijs te maken en goed laten luisteren naar sluwe slimmeriken die deze onzin hebben bedacht.

 45. “Lang gewacht en stil gezwegen, nooit gedacht en toch gekregen.”

 46. als er in 2008 een complete reset van het financiele systeem was geweest hadden we een goede economie gehad nu. dit is gewwon een plannetje geweest voor een NWO . Order out of chaos.

 47. Ben het helemaal eens, de wereld zal nooit meer hetzelfde zijn. Zorg voor de komende tijd voor voldoende eten in huis en hou rekening met een volledige lockdown die enkele maanden kan duren. Er zullen de komende maanden meer mensen overlijden van de honger en door onbehandelde aandoeningen wegens het sluiten van poli’s en het opschorten van operaties in ziekenhuizen dan van het coronavirus zelf. Contant geld misschien deels in iets waardevast investeren of op de bank zetten, want wat heb je er nog aan als je nergens meer contant kan betalen? Gisteren bij de Hema geen cassière te bekennen maar alleen zelfscannen en pinnen..

 48. Kort. Ik geloof dat ik in de eindtijd zit.

  Post uw reactie op het Geloofsforum. Mod.

 49. Dat het huidige financiële systeem sinds 2009 11 jaar aan de praat wordt gehouden d.m.v. digitaal geld, heeft wel wat te zeggen. Het getal 11 is namelijk in de occulte wereld het getal van chaos en wanorde.

  Maar op dit moment functioneert het financiële systeem nog wel, anders konden we niet meer in de supermarkt met de pinpas betalen. En wat voor gevolgen zal de complete ondergang van het financiële systeem hebben voor gas, water en licht?

 50. Bestrijdt het kwaad, aan de ene kant. De andere kant is dat het Profetisch Woord tot uitvoering komt.

 51. Goed artikel. Het kan gewoon gaan gebeuren, alles staat gereed. Toch hoeft het niet perse zo te zijn. Hopelijk is er nog enig verstand aanwezig bij politici en de elite.

 52. Misschien is het wachten op een grote meteoriet inslag, die de rug van een zondige mensheid zal breken. En voor een echt grote klimaatverandering zal zorgen.

  Of een keer met heel veel gaan stemmen op de SGP bij de volgende verkiezingen.

 53. Geloof hebben betekent in alle situaties op God vertrouwen …zonder de noodzaak van revoluties.

 54. De ” messias ” die verwacht wordt zal de antichrist zijn, die 7 jaar zal regeren over deze wereld

  Daarna komt Jezus op aarde om alles echt in orde te brengen !

 55. Dit artikel geeft “stof”, tot nadenken. Voor mezelf blijf ik vertrouwen op de God van Israël, en zijn Zoon Jezus Christus.

 56. Geheel mee eens. De reeds begonnen economisch-financiele crash zal veel meer slachtoffers eisen dan het China virus, hoe erg het nu ook is. Bloed in de straten lijkt dan bijna vanzelfsprekend. Kijk eens naar al die vreemde culturen die de afgelopen 40 jaar West Europa zijn binnen gehaald en nu al voor grote problemen zorgen. Deze lieden, uitzonderingen daargelaten, zullen niet plotseling enige solidariteit gaan tonen. Vergeet het maar.

 57. Nee, wachten op de ingreep van bovenaf die straks zal komen en dit systeem en al haar ondersteuners totaal zal wegvagen en een 1000 jarig Koninkrijk mogelijk zal maken. Dit is de Grote Dag van God de Almachtige. Wie zal erbij zijn…

 58. Het probleem is natuurlijk dat voordat de Messias komt er eerst een andere redder komt met een naam die terug te leiden is op het getal 666

Comments are closed.