Techno-tirannie: De ijzeren vuist van de totale digitale controlestaat komt eraan

Afbeelding: Getty Images (2).

—————————————————————————————————————————————

‘Dit is geen vrijheid, dit is geen vooruitgang, maar een enkele reis naar levenslange opsluiting in een elektronisch concentratiekamp’ – ‘We leven in een prequel van The Matrix’

—————————————————————————————————————————————-

Twintig jaar na de in dit verband al vaak aangehaalde iconische ‘The Matrix’ filmreeks staan we op de drempel van een vergelijkbare, totaal door technologie gedomineerde en gecontroleerde samenleving. Met dit verschil, dat de mensheid in The Matrix zich onbewust is van het feit dat ze niets meer dan slaven zijn van een techno-tirannieke dictatuur, en wij er in de echte wereld bewust voor kiezen. Maar willen we echt de controle over ieder aspect van ons leven, tot en met onze koelkasten, tv’s, auto’s, energiemeters en koffiezetapparten aan toe, uit handen geven? Zijn we echt bereid om onze levens 24/7 compleet over te geven in de handen van een elite die er al jaren nauwelijks een geheim van maakt een definitief einde te willen maken aan onze vrijheid, privacy en ons zelfbeschikkingsrecht?

‘We leven in een prequel van The Matrix’

‘Science fiction is een feit geworden,’ schrijft John Whitehead voor het Rutherford Instituut. ‘We leven in een prequel van The Matrix, en vallen met de dag verder onder de betovering van door technologie bepaalde gemeenschappen, virtuele realiteiten en gemakken die worden bestuurd door machines met kunstmatige intelligentie die in snel tempo bezig zijn ons op ieder gebied van ons leven te vervangen en uiteindelijk te domineren.’

De ‘rode pil’ die hoofdpersoon Neo in The Matrix doet wakker worden voor de realiteit is ‘in ons geval een enkele reis naar levenslange opsluiting in een elektronisch concentratiekamp… die ons in de naam van doelmatigheid en via razendsnel internet, smartphones die geen gesprek missen, thermostaten die ons de perfecte temperatuur leveren zonder dat we een vinger hoeven uit te steken, en vermaak dat gelijktijdig naar onze TV’s, tablets en smartphones kan worden gestreamd, wordt aangesmeerd.’

Al die zaken zouden ons leven zogenaamd makkelijker maken, ‘maar we zijn er slaven van geworden,’ vervolgt Whitehead. ‘Kijk maar om je heen: overal zie je mensen die zo verslaafd zijn aan hun met het internet verbonden schermen, dat ze urenlang ondergedompeld kunnen zijn in een virtuele wereld waar menselijke interactie door het medium technologie wordt gefilterd.’

Technologisch tirannie: ultieme controle over ieder mens

‘Dit is geen vrijheid. Dit is niet eens vooruitgang. Dit is een technologische tirannie met de ijzeren vuist van een controlestaat, van giganten zoals Google en Facebook en spionagediensten van de overheid…’ Die hebben een virtuele wereld geschapen met het idee dat we nog in een democratie leven en een parlement hebben dat het volk vertegenwoordigt, terwijl we in realiteit ‘weinig meer zijn dan slaven van een autoritair regime, dat ons constant controleert en spektakels via de media (sport, muziek, etc) voorschotelt’, en ondertussen het recht omkeert en iedere oppositie op almaar hardere en autoritairdere manieren de mond probeert te snoeren.

‘Niet alleen onze vrijheid staat op het spel, maar de mensheid zelf,’ aldus de auteur. Google, door zijn wereldwijde vertakkingen feitelijk nu al een neuraal netwerk dat als een ‘wereldbrein’ functioneert, ontwikkelt zich zo snel dat het moment waarop dit netwerk alles van u weet omdat het iedere email, ieder document en iedere zoekopdracht heeft opgeslagen en geanalyseerd, almaar dichterbij komt. En via Google weten ook de inlichtingendiensten misschien nog wel meer over u dan uzelf.

Het ultieme doel? Ultieme, totalitaire controle over ieder mens. Het 5G ‘internet of things’ gaat dit definitief mogelijk maken. Ieder apparaat, ieder product, iedere dienst wordt erop aangesloten: naast natuurlijk computers, smartphones en TV”s ook auto’s, lampen, koelkasten, koffiezetapparaten, huissleutels, stofzuigers en (‘smart’)horloges en energiemeters, noem maar op. Tech bedrijven zullen er biljoenen mee verdienen. In ruil daarvoor zullen ze in real time werkelijk alles van u te weten komen – wanneer u thuis ben en wanneer niet, wanneer u naar bed gaat, hoelang u onder de douche staat, hoe vaak en met wie u belt, internet, wat u zegt en schrijft, et cetera. ALLES.

Robots gaan over mensenlevens beschikken

Naast onze huizen worden ook alle kantoren, bedrijven, fabrieken, ziekenhuizen, wegen, treinen in deze ‘matrix’ geplugd. Die wordt door almaar slimmer wordende computers bestuurd, ‘kunstmatige intelligenties’ (AI), die steeds meer processen zonder menselijke tussenkomst kunnen uitvoeren en verder ontwikkelen.

Deze robots of AI’s gaan straks letterlijk over mensenlevens beschikken, zoals welke inzittenden van welke auto bij een niet meer te vermijden ongeluk moeten worden opgeofferd (waarbij het niet zo moeilijk is te bedenken dat zo’n programma in milliseconden weet welke inzittenden het meeste ‘waarde’ voor de samenleving hebben, en dus voorrang krijgen om te worden gespaard).

En zullen de bijna onzichtbare, door AI’s gecontroleerde drones in de lucht altijd het verschil weten tussen een jogger en een wegvluchtende inbreker? Zullen verkeerscamera’s altijd de juiste snelheid meten (en u vervolgens automatisch een boete sturen die u moet betalen, ook al is er sprake van een software storing?)?

Inslikbare pillen en geïmplanteerde chips

‘Inslikbare of geïmplanteerde chips zijn een goed voorbeeld van hoe onvoorbereid we zijn,’ waarschuwt Whitehead. ‘Deze smartpillen kunnen uw lichaam van binnen analyseren en manipuleren… en bijvoorbeeld uw arts waarschuwen als u een hartaanval dreigt te krijgen.’ Dat klinkt als een geweldige technologie die levens kan redden, maar hoe kunnen we als bevolking zeker weten dat deze pillen of chips nooit zullen worden misbruikt om ons te dwingen bepaalde medicatie te slikken? Is dat misschien de reden dat er druk wordt geëxperimenteerd met stoffen die de mensen gewilliger en volgzamer maken voor alles wat de overheid hen opdraagt en hen door de media wordt wijsgemaakt?

Dat dystopische schrikbeeld is beslist niet vergezocht. Heel veel mensen reageren nu al onverschillig op de totale controle die ons steeds opdringerig wordt opgelegd. Zij hebben zoiets van ‘wat maakt het uit dat de overheid en techbedrijven altijd weten waar ik precies ben, weten wat ik online koop en bekijk, weten welke post ik krijg en verstuur, en kunnen meelezen met mijn emails en al mijn gesprekken kunnen afluisteren? Ik kan die apparaten toch ook gewoon uitzetten? En ik heb toch niets te verbergen?’

Whitehead: ‘Al die aan het internet verbonden gadgets die me gewoon moeten hebben –zo kunnen smartwatches onze bloeddruk meten en kunnen we met onze smartphones betalen via een vingerafdruk of irisscan- leiden ons naar een ‘heerlijke nieuwe wereld’ waar je niet meer uit kunt ontsnappen en je je nergens meer kunt verbergen.

‘Fout’ gedrag eenvoudig bestraft

Toekomstig ‘fout gedrag’, zoals te lang douchen, te ver autorijden, te lang bellen met als ‘verdacht’ aangemerkte personen (bijvoorbeeld mensen die op de ‘verkeerde’ politieke partijen stemmen, tenminste, als die dan nog niet illegaal zijn verklaard), kan en zal eenvoudig worden bestraft door bijvoorbeeld uw elektriciteit en water op rantsoen te zetten, of uw huis tot maximaal 18 graden te laten verwarmen, hoe koud u en uw eventuele gezin het ook hebben.

Dit soort maatregelen kunnen ook algemeen worden opgelegd indien een toekomstige linksgroenliberale en/of neomarxistische regering besluit dat dit ‘noodzakelijk’ is om ‘klimaatverandering tegen te gaan’. Het is goed mogelijk dat de meeste mensen dan zo afhankelijk zijn gemaakt en afgestompt zijn geraakt, dat ze thuis zittend in het donker en rillend van de kou nog een goed gevoel zullen hebben ook omdat ze hardnekkig in het constant herhaalde sprookje zullen geloven dat ze daarmee ‘de planeet helpen redden’.

Totale controle, ook over onze lichamen, ideeën en gedachten

Biometrische paspoorten en ID-kaarten, gekoppelde databases, gezichtsherkennende camera’s op straat en boven de wegen, body- en voorwerp scanners in onopvallende politiebusjes, mobiele smartphone afluisterapparaten – het bestaat allemaal al, en zijn allemaal reeds gerealiseerde onderdelen van een samenleving waarin zoiets als privacy over niet al te lange tijd enkel gereserveerd zal zijn voor een select clubje aan de absolute top.

En met deze totale controle over onze levens stopt het niet. Zelfs onze eigen lichamen zullen eraan moeten geloven. Vingerafdrukken, irisscans, voice prints (stemanalyse), DNA/ genetische aanleg (eenvoudig op te vragen via o.a. een bloedtest) en zelfs onze manier van lopen worden in computerprogramma’s gestopt die daarin een ‘patroon’ kunnen zien en bepalen wat voor soort persoon u bent, waar uw voorkeuren liggen, en of u wellicht geneigd bent tot bepaald grensoverschrijdend gedrag.

Er vinden al discussies plaats om naast camera’s ook speciale geluidssensoren op straat en in gebouwen op te hangen, die aan de hand van stemmen mensen kunnen identificeren.

Totale controle dus, zelfs over onze ideeën en gedachten. Dat is reeds begonnen door van de ooit onafhankelijke media –op enkele uitzonderingen na- één groot propaganda orgaan te maken dat vrijwel enkel nog de ‘juiste’ politiek-correctie ideologieën verspreidt. Tegelijkertijd worden alle andere meningen als ‘fout’, ‘verkeerd’, ‘rechtsradicaal’, ‘populistisch’, ‘islamofoob’ etc. weggezet. Kortom: George Orwells ‘gedachtenpolitie’ is reeds een feit, maar draagt enkel een aantal andere namen.

Het lijkt niet meer lang te duren voordat daar ook hier een ‘social credit’ puntensysteem aan wordt gekoppeld, zoals in China reeds het geval is. Miljoenen mensen zijn daar reeds bestraft met uitsluitingen van het OV, vliegreizen, woningen, leningen of hypotheken, vaak enkel omdat ze openlijk een ‘dissidente’ mening hebben geuit.

‘Big Brother in aantrekkelijker jasje’

‘Vergis u niet: het (5G) ‘internet of things’ is niets anders dan Big Brother in een aantrekkelijker jasje,’ besluit Whitehead. Aan de ‘schijnheiligen’ die het allemaal prima vinden ‘omdat ze toch niets verkeerd doen’, geeft hij de waarschuwing dat ‘het gevaar van de politiestaat voor ons allemaal geldt, of we ons nu aan de wet houden of niet… Een veilige haven of een waterdicht alibi bestaat in deze tijd niet. We zijn allemaal schuldig aan een of andere overtreding. Uiteindelijk zullen we in het elektronische concentratiekamp om ons heen allemaal dezelfde gevolgen daarvan moeten ondervinden.’

Xander

(gebaseerd op) (1) The Rutherford Institute via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Embed from Getty Images“>Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

Zie ook o.a.:

20-05: Europese Commissie kopieert George Orwells ‘1984’ in verkiezingsslogan
19-05: Australië: Vijf jaar de gevangenis in als je iemand online beledigt
10-05: ‘Het ultieme doel van globalisten is u in net zo’n monster als zij te veranderen’
03-05: Facebook verklaart oorlog aan rechts en bant bekende conservatieven (/ ‘In een autoritaire samenleving die wordt gecontroleerd door een handjevol tech giganten moeten alle andere meningen worden uitgewist’)
28-03: (/ EU wil met controle over internet oppositie de mond snoeren…)
01-03: Facebook klokkenluider bevestigt onderdrukking en censuur conservatieve sites (/ Facebook top technicus stelt letterlijkt dat voorkomen moet worden dat mensen de ‘rode pil’ (The Matrix) slikken)
21-02: Totale controle: 17,5 miljoen Chinezen mogen niet meer vliegen door te laag sociaal krediet
20-02: CBS News topvrouw erkent dat media enkel nog linkse propaganda verspreiden (‘Westerse journalisten zijn politieke activisten geworden’ – ‘Objectiviteit is totaal losgelaten’)
19-02: Robots en algoritmes schrijven deel van het nieuws en manipuleren verkiezingen
14-02: Westerse staatspropaganda verdringt via media onze vrijheid van meningsuiting 

06-02: ‘Sovjet’ censuur bijna een feit: EU presenteert propaganda richtlijnen voor alle media

Op oud Xandernieuws.punt.nl:

2018:
03-11: China voert ‘social credit’ in: Hond in beslag genomen als je die verkeerd uitlaat
10-10: Linksgroene Duitse politicus pleit voor concentratiekampen voor rechtsen
28-09: Europese Commissie wil populisme bestrijden met opheffen nationale financiële soevereiniteit (/ EU commissaris Justitie wil ‘slimme regulering media’ – censuur van alle kritiek op Brussel)
22-09: Oud verzetsleider DDR ziet steeds meer overeenkomsten met huidige tijd
19-08: Volgt de EU in 2020 China met invoering sociale score en totale digitale controle staat?
18-08: (/ Is de linkse internetcensuur de opmaat voor de uiteindelijke terugkeer van ‘heropvoedingcentra’ voor conservatieven?)

2016:
05-12: Volkspedagogen: Zo voeden de reguliere nepnieuws media u politiek-correct op 

2012:
01-12: Wikileaks oprichter: Plotselinge totalitaire wereldcontrole via internet zeer dichtbij

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

35

 1. Ik zou dit willen zeggen om alles samen te vatten:
  Technologie met Spiritualiteit leidt tot een Utopia
  Technologie zonder Spiritualiteit leidt tot een Dystopia

 2. @Vlokje

  Loochenen is verdraaien van historische feiten.
  Islam gelooft wel in Jezus, maar als profeet.
  Hij komt zelfs terug volgens hun.

  Het feit dat het Gods zoon is wordt hier dus geloochend wat hun in bijbels perspectief dus gelijksteld aan de antichrist

  En bij de paus denk ik altijd aan handelingen 4-12, en dat de katholieken een overblijfsel zijn van de Romeinen wat gewoon heidenen waren.

 3. @Harold schreef:
  02/06/2019 om 12:47 pm
  Volledig akkoord! De oudere generaties staan, terecht, wantrouwig tegenover al dat te technologische gesnuit waardoor onze privacy geschonden wordt. Zij zien het gevaar voor machtsmisbruik dat eraan komt.
  Misschien daarom dat er nog ouderen zijn die blijven rijden met hun autootje van 20+ jaar zonder al die spyware door knoppetjes…
  Echter het is bijvoorbeeld ook niet geweten dat een gsm altijd een signaal uitzendt, ook als het toestel uitgeschakeld is, dat providers perfect weten waar elke klant zich bevindt maar dat toch niet gebruiken bij diefstallen om het toestel aan de eigenaar terug te bezorgen? Eigenaardig, niet?
  Jongeren beseffen ook niet dat ze door hun hele leven te ‘delen’ op facebook, ze eigenlijk hun hele leven open en bloot evengoed op de markt kunnen gaan uitstallen zodat iedereen kan zien wat ze doen en denken..
  De laatste jaren merk ik wel meer verzet en afkeer voor bijvoorbeeld fb, menige burger is er al vanaf gestapt en gaat bewuster om met wat hij/zij prijsgeeft via internet en ook jongeren, en dan bedoel ik de kleinkinderen, hechten niet zoveel waarde aan online-zijn, ze zijn er (nog?) niet aan verslaafd en kunnen gemakkelijker zonder.
  Elke nieuwigheid en nieuwe technologie houdt het risico van machtsmisbruik in, dat is altijd al zo geweest: het begint met het goed voor de mensen, om het leven gemakkelijker te maken tot er ene zijn zakken mee kan vullen of er controle in ziet en dan is het om zeep.
  nwo werkt langzaam naar de totalitaire machtscontrole toe zoals in china maar de westerse mens is net daardoor extra op zijn hoede en zal protesteren, hopelijk zetten de jongere generaties dat verzet op tijd verder om onze vrijheid en privacy te behouden.

 4. De paus ging het gebed veranderen, begrijpe wie kan. ISLAM? Alle families zullen gezegend worden.

 5. Benny op 8.42 pm

  Als de hel helemaal gaat losbarsten, zullen de echte christenen hier niet meer zijn !!

  Openbaring 3 vers 10

 6. Totale digitale controle zit er wel aan te komen, maar de tijd is nog niet rijp. De `oudere` generaties vanaf ong. 40 jaar leven nog. Zij zijn het die nog tijden gekend hebben zonder digitalisering en zonder internet. Deze generaties zijn het ook die aantasting van privacy en rechten door zullen hebben en in opstand gaan komen. Hoewel digitalisering volop doorgaat, zal totale digitale controle nog eventjes op zich laten wachten totdat de monden van deze generatie is gesnoerd.

  De generatie die geboren is vanaf halverwege de jaren 90 weten niet beter dan dat er internet was. Zij zijn verslaafd gemaakt aan internet en digitale hulpmiddelen. Dit zijn de makkelijkste slachtoffers, zonder dat ze het waarschijnlijk zelf doorhebben. Het enigste wat je ze hoeft te geven is internet, want daar kunnen ze niet buiten. Daarvoor zullen ze dolgraag hun privegegevens afstaan en zichzelf onder controle laten plaatsen. Zie hier het bewijs dat internet de mens niet slimmer maakt, maar de mens tot makke volgbare schapen omvormt.

 7. Martijn schreef:

  @Martijn 01/06/2019 om 12:13 pm

  “Ik zit eerder te denken aan de islam.
  De bijbel zegt dat wie de zoon loochent de antichrist is.”

  Deze paus is ook al aardig op weg de zoon te loochenen

  Je kun de zoon alleen loochenen als je hem kent, en bestudeerd hebt zoals de paus,
  islam kent/erkent de/een zoon niet eens, dus valt er ook niets te loochenen

 8. Wachtend op de antichrist ,666 en de verplichte chip,.Zo gaat het nu eenmaal ,als de mens God verlaat.Maar Yeshua Ha,Mashiach zal recht komen doen.

 9. Wat ik erg grappig vind, deze website is niet niet meer te bezoeken via een vpn verbinding.
  Als ik die uitzet gaat het perfect. Dit wordt dus zeker een te mijden website, good job!

 10. Alles gaat via de satelliet met straling . Het gaat steeds meer op SF lijken.
  Via en vanuit de ruimte wordt alles beoordeeld. Inloggen in alles wat van een ander is
  Zogenaamd voor de veiligheid, maar er is niets meer veilig
  Privacywet heet dat.

 11. En dankzij de socialisten, sociaaldemocraten en groene zwevers, wordt dit de werkelijkheid. Droom maar verder PvdA Stemmers!

 12. @Qvic schreef: 31/05/2019 om 10:30 pm
  In NL. loopt onze roverheid ook voorop in het verhogen van de belasting op voedsel. Europa loopt vaak achter op de feiten in Amerika en daar zouden de prijzen weleens flink kunnen stijgen met als gevolg ook in Europa. Dan blijkt die vooruitziende blik, net als bij brandstof, ze kunnen er dik aan verdienen. In onderstaande video laat men zien waar men mee te kampen heeft. Er komen ook beelden voorbij over de sneeuwhoeveelheden op Groenland en die zijn meer dan onze weerprofeten laten zien. En dan de aardbevingsberichtgeving van het KNMI door het NON-journaal, die wijkt behoorlijk af van het ESMC die de roverheid gebruikt. Europa begint ook op de ring of fire te lijken, controleer het op onderstaande link. Zuid Europa/west Turkije 26 aarbevingen tussen 07:00 en 13:00 uur. Zelfs zware aardbevingen zoals een M8.0 in Peru e.a. worden verzwegen. Nu wordt zelfs de co2 hype ingezet door de verenigde nazis om die grotere bedreigingen maar uit het nieuws te houden. Het grootste manmade gevaar 5G moet daarbij helpen. Wat doet die microstraling met al het levende weefsel? Het zal ook wel bijdragen aan de opwarming denk ik, want ik heb mijn hand wel eens flink verbrand bij de montage van een antenne toen iemand aan het zenden sloeg.
  Aarbevingsnieuws is hier te vinden: https://www.emsc.eu/Earthquake/ of https://www.seismicportal.eu/
  Ander nieuws over invloed van het weer: https://watchers.news/
  Eerste kou in Australië: https://electroverse.net/multiple-all-time-cold-temperature-records-fell-in-southern-queensland-overnight/
  De laatste alinea van het boerennieuws zegt genoeg: De verschillende internationale landbouwcrises schetsen een nijpend beeld, dat nog veel erger wordt door de klimaatverloochening door politici die liever een nepoorlog tegen hamburgers uitvinden dan diepgaande beleidsmaatregelen te nemen . Als hashtags het enige is dat tussen de wereld en voedseltekorten staat , kan iedereen beginnen met tweeten. https://www.eater.com/2019/5/29/18644596/farmers-are-using-noplant19-to-document-climate-change

 13. De digitalisering zal vele banen kosten: je moet nu eens op je bank komen, je moet bijna alles zelf doen, het is een doe het zelf bank geworden en het personeel is zichzelf overbodig aan het maken. Shalom

 14. @ pappie

  Ik zit eerder te denken aan de islam.
  De bijbel zegt dat wie de zoon loochent de antichrist is.

 15. Wilde een bijzondere documentaire voor u vertalen….

  Zoek op : uncutnews.ch scrol naar : Die geheime Macht von Google, wovon die Stasi eens van droomde !
  Beslist de moeite waard om op te slaan.
  Tussen twee ( ) …. Ik gebruik geen Google . Het darknet is welliswaar een vloek, maar berichtgevingen zijn niet traceerbaar.

 16. Mooi. Doe wat je moet doen en doe dat met nog meer haast. Des te eerder kan deze tirannie verpulverd worden. Daniel 2.

 17. Want zoals het was in de dagen van Noach, zo zal de komst van de Zoon des mensen zijn (Matteüs 24:37).
  Ziet toe op uzelf, dat uw hart nimmer bezwaard worde door roes en dronkenschap en zorgen voor levensonderhoud, en die dag niet plotseling over u kome, als een strik (Lucas 21:34).

 18. Nederland:De grootste electronische gevangenis.Weg vrijheid,Tijd om te vetrekken?Liever armoede en vrijheid,dan een verzorgd leven met een chip in lijf!!

 19. Goed stuk Xander.Dit is wat ik al jaren verkondig en de onwetenden de ogen tracht te openen.

 20. Geheel eens met het artikel. Wat George Orwell beschreef in zijn roman “1984”, is helaas al bezig werkelijkheid te worden. Ik zie uit naar de wederkomst, van Jezus Messias!

 21. In de parkeerautomaten op straat zijn overigens al geluidscensoren ingebouwd die via algoritmen bepalen of een gesprek interessant genoeg is om door te geven .
  Zoja weet men via stemherkenning wie er wat heeft gezegd .
  In China kan er een agent aan je deur komen om te vragen waarom je je telefoon hebt afgezet , dat komt hier ook nog wel .
  “Dan zal er een dictatuur komen zoals er nog nooit geweest is en ook nooit meer zijn zal ” .
  “Wanneer je al die dingen ziet ,raak dan niet bedroefd maar kijk omhoog want dan is Mijn wederkomst nabij “.

 22. De ware vrije mens leeft sober en geeft geen moer om spullen en comfort verhogende artikelen. Sinds de slaverij is afgeschaft zijn we afhankelijk gemaakt van deze troep en alsnog slaafs gemaakt, zonder dat we het beseften.

  Het systeem mag alles wat ik heb van me afpakken. Heb een bezem en stofzuiger gebruik ik nog sporadisch. Kocht een 3 pitter op lampenolie om op te koken. Stopte zelf een stekje aardbeien in grond en zal er misschien van mogen eten. Kreeg een perculator om koffie mee te zetten. Draag schoenen die tientallen jaren meegaan waarvan zolen alleen vervangen hoeft te worden. Rijdt alleen om de auto’s met lage bijtelling. Kocht een vakantiehuis voor weinig en tour met camper rond. Plantte een walnoten boompje. Heb ui in grond gestopt en hoef die niet meer te kopen. Laat al mijn kleren repareren.

  Wees zelfvoorzienend en keer je af van status, erkenning van wereld en bezit. Dat is niets waard, geeft geen gelukzaligheid en enige dat je ervan leert is dat je kan blijven werken als je toch in val bent getrapt.

  De grootste vijand van het systeem is degene die zich niet laat leiden door luxe, reclames en bezit. Maar degene die er niets om geeft is vrij en daar heeft men de pest aan en geen grip op. Hahaha.

  Het zal stormen en waaien, velen zullen vallen. Zo was toch g schreven? Aan linker en rechter zijde aan jouw kant en bij de vijand. Laat los de dogma’s van de wereld. Ja de wereld zal je voor gek verklaren. Je zal worden verketterd. Ik spreek uit ervaring.

  Maar vertrouwen en durf te bidden en te vragen voor een leven die draait om de essentie. Dat is leren en in je kracht komen, doen waar je voor bent voorbestemd.

  Ken de film niet die genoemd wordt, maar vind deze tijd lijken zoals geschetst werd in script metropolis. Was trouwens de lievelingsfilm van de mafkees Adolf, toen al marionet van de multinationals in tegenstelling wat soms wordt beweerd, dat 1 man verantwoordelijk zijn een heel volk te hebben kunnen ophitsen.

  Laat het volk maar besodemieterd worden als die het willen. Met simpel vermaak en zondig gedrag. (Nee ik ben ook geen heilige hoor).

  Je hebt een keuze je af te keren. Op vreedzame wijze als alternatief voor geweld, dit door je niet te laten beinvloeden. Dit is mijn stille protest tegen migratie, consumnetie, verdeel en heers spelletjes, en alles dat ik verafschuw.

  Kan niet wachten met een tas vol spullen de wereld in te trekken ver weg van hier. Hoop dat dit ervan zal komen wordt steeds groter, beseffende dat alleen ikzelf de keuze kan maken en niemand mij tegen zal kunnen houden. Zal ik het ooit durven en doen? Krijg het maar niet uit mijn gedachten.

  Foute machthebbers zullen nooit maar enige grip kunnen krijgen op degenen die het niet zullen toestaan. Dus middelvinger en hoofd omhoog en consuminderen zodat men zo min mogelijk weet.

  Google lees gerust mee en doe ermee wat je wilt!

 23. Aardig artikel, maar Big Data is gebracht door de techbedrijven om aanslagen te voorkomen als 9/11. Big Data bevat alle userid’s en wachtwoorden en alle emails en medische informatie en strafbladinformatie en alle andere informatie die de techbedrijven oogsten bij de overheidsdiensten en bedrijven en organisaties die meedoen. Dit kunnen ook websites zijn waarbij jij iets opzoekt.
  De ruzie die nu word besproken over privacy en de data die word gebruikt bij het voorkomen van crime, fraude en verbetering van diensten van de overheid m.b.t een betere zorg in de zorgsector en de voorstanders van privacy gaat over alle informatie die door websites naar binnen word gehaald en door deelnemers ter beschikking word gesteld.
  Deze Big Data gaat al net zover als in de Matrix. Want het gaat om de informatie van alle aankopen en de medische gegevens en alles wat een mens communiceert via het internet en deze Big Data word gesorteerd op ons BSNnr., paspoortnummer, ID nummer en telefoonnrs en email-adressen. Mensen kunnen aan de informatie van 1 persoon alle informatie koppelen met de informatie waarmee deze persoon in verbinding staat.
  Dus mijn informatie word gekoppeld met wat een andere persoon over mij zegt die ook op deze website commentaar geeft en mijn buren en vroegere klasgenoten en vroegere collega’s. Mensen frauderen ook met deze gegevens waarmee een profiel word gemaakt van een persoon.
  Omdat dit kan kan een overleden persoon zonder familie administratief nog blijven leven en een illegaal kan dan zijn identiteit overnemen en of het uiterlijk van degene die de identiteit overneemt word aangepast om op de oorspronkelijke persoon te lijken of de foto in de databases word aangepast.
  En er word ook simpeler gefraudeerd met de foto’s. Ik heb een keer foto’s laten maken en gezegd dat het om een ID ging en van een hoge kwaliteit afgedrukt moest worden. De winkelier die de foto’s maakte zij dat ik de foto’s moest ophalen. Toen ik ze ophaalde had hij littekens uit mijn gezicht verwijderd op de foto’s. Terwijl dit erg bepalend is om mij te herkennen met mijn foto mijn ID.
  Mensen knoeien met adressen van een ander en op deze manier kan een illegaal een Nederlandse identiteit verkrijgen met mobiel telefoonnr en een bankrekening en verhuizen na een vermeende op straat zetting.
  Feitelijk zou het eerlijk zijn als men i.p.v. een pasfotomachine op het centraal treinstation een kaartjesmachine op het treinstation neerzet, waarbij iemand als hij genoeg betaald een ID of paspoort krijgt en een bankrekeningpas en lidmaatschapspasje van een vereniging of een pasje van een bedrijf, waarbij de persoon van de pasfoto kan kiezen via een menu welke plastic pasjes hij allemaal wilt hebben.
  Want al deze dingen zijn mogelijk door de fraude met Big Data.
  Ik heb het zelf meegemaakt waarbij mensen die leken op een vroegere vriend in het buitenland maar het niet waren een BMW illegaal parkeerden voor mijn deur op het fietspad.
  Met alle camera’s in de lucht en achter ramen en in palen en van mensen met een mobiele telefoon, kan op deze manier iemand worden beschuldigd van iets dat diegene niet gedaan heeft.
  Als mensen kunnen binnenkomen (zoals mensen uit onze veiligheidsdiensten en Justitie) kunnen zij ook deze userid’s en wachtwoorden gebruiken om illegale afbeeldingen of informatie te zetten op onze informatiedragers als harddisks of geheugenkaartjes.
  Op basis van deze data kan iedereen worden aangeklaagd en veroordeeld zonder dat de persoon in kwestie ooit schuldig is geweest aan hetgeen waarvan hij word beschuldigd.
  Dit is los van het feit dat ik behoorlijk wat jongens uit mijn jeugd heb gekend die nadat ze een veroordeling hadden gehad als jeugdige als medewerker werden aangenomen van een beveiligingsdienst of een politiebaan kregen of een baan bij de Marechaussee. Waarbij ik weet van voorbeelden waarbij een lid van de training van de de laatste dienst vol zat tattoos van F-side en swastika’s.
  Ik heb meerdere keren meegemaakt dat mensen mijn Big Data gebruikten en mensen op mij af stuurden die zich voordeden als een ander. Ik vertrouwde het echter niet en vroeg hen iets dat ze moesten weten en dan vielen ze door de mand. Zo reageerde een man die zich uitgaf voor een vroegere katholieke klasgenoot die eruit zag als een zuiderling i.p.v. een Katholieke Indonesiër op mijn opmerking ‘Allah’ met ‘Akbar’ waarop de andere persoon die zich voordeed als een andere vroegere klasgenoot met ‘dat had je niet moeten zeggen’
  Dit gebeurde in een supermarkt en toen ik afrekende kwamen twee beveiligers naar mijn kant opgelopen voordat ik door het kassapoortje was gelopen. Nadat ik mijn artikelen had afgerekend liep ik expres door het poortje van de kassa naast mij. Omdat iemand dat te laat zag, liet men het poortje afgaan waardoor ik niet was gelopen en waardoor ik al een minuut of 2 daarvoor al mijn artikelen in mijn supermarktwagentje had gedaan.
  De mensen die dus bijdragen tot Big Data welke word gebruikt om fraude en crime te beoordelen kunnen dus zelf met deze informatie frauderen en zorgen dat iemand verkeerde belastingen of toeslagen krijgt.
  Met mijn Big Data ben ik al eens vergiftigd en werd een bank encryptiecalculator gestolen in het ziekenhuis. Ik dacht dat ik deze calculator in mijn binnenzak van mijn jas had toen ik buiten stond te wachten en hoorde een beveiliger praten tegen een ander dat hij alleen zo’n calculator had gestolen.
  Terwijl Röntgenfoto’s gemaakt moesten worden van mijn schouder werden ook foto’s gemaakt beneden waar normaal mijn riem in mijn broek zat. Ik zag dat de zusters ruzie kregen over het maken van de foto’s en dat diegene die de foto’s ging nemen een extra zware jas tegen straling aandeed.
  Al de mensen die dit doen worden geselecteerd door psychologen of zoals ik ze in het kort noem “psycho’s”.
  Vermoedelijk gebeurd dit alles ook omdat ik een keer als uitzendkracht als assistent van de hoogste financieel leidinggevende heb gewerkt in het grootste beveiligingsbedrijf in Nederland dat normaal psychologische tests deed om mensen te selecteren. Toen ik een contract kreeg aangeboden heb ik echter geweigerd.
  Ik zag onder meer ook dat bestuursleden aan managers vroegen of een dader “één van ons was?” als een misdaad was gebeurd waarover in de krant werd geschreven.
  Veel van de beveiligingsbedrijven die dit bedrijf overnam waren eerder opgericht door motorclubs. Iets waar ik niks mee heb.
  Niks kan iemand beschermen tegen een psycho in combinatie met Big Data.

 24. In Nederland lopen we voorop in deze techniek, verkiezingen worden dan ook massaal gefraudeerd om o.a. deze uitrol van het 5G geen strobreed in de weg te laten leggen door de populistische politieke partijen. Het grote kwaad zit al sinds de 2e wereld oorlog in ons land, zo heeft dit kwaad de huidige EU opgericht, via de Benelux, daarna de EEG en toen de EU. Niet voor niets krijgen Nederlanders relatief in de EU hogere posten dan de rest van de EU lidstaten. Vooral gezien de grote van ons land ten opzichte van de rest van de EU lidstaten. Niet voor niets zitten hier in ons land de grootste datacentrales van heel Europa. In Nederland is alles al bijna gedigitaliseerd, de uitrol van de smartmeters in elk huis is nog in volle gang. Er zijn maar heel weinig mensen die dat ding geweigerd heeft. Dat we eerdaags ook onze gasmeters moeten inleveren, is ook een onderdeel van de totale controle. Want elektriciteit is veel makkelijker af te sluiten op afstand, dan een gasaansluiting. Zo wordt ook steeds meer contactloos betalen gepropagandeerd door de overheden en proef ballonnetjes gelanceerd in de politiek, om het contante geld af te schaffen. Zodat alles financieel zichtbaar wordt door de banken en overheden. Zo wordt er met alle mogelijke manieren ons in de totale digitale overheersing gedrukt. Veelal onder het mom van onze eigen veiligheid of goed voor het klimaat. Zo worden de zonnepanelen gepromoot, maar wel alle aan het net verbonden i.p.v. op accu’s voor alleen eigen gebruik. Want je mag natuurlijk niet zelfvoorzienend en onafhankelijk van de energie bedrijven worden.

 25. We komen regelrecht terecht in de periode die staat beschreven in Openbaring na hoofdstuk 3.

 26. Goed inhoudelijk artikel voor hen die deze griezelig enge waarheid nu reeds onder ogen zien; de geprogrammeerde medemens wuift dit echter weg naar het land der fabelen in het kader van complottheorie.
  Maar als ik dit zo wederom lees denk ik niet dat ik rustig mijn pensioen ga halen als de (mijn) ultieme grens, de integriteit van het lichaam, zou worden overschreden.
  Daar zullen ‘ze’ moeite voor moeten doen. Death before dishonor.

 27. Prima artikel.
  Goed dat de nadelen van die geweldige vooruitgang nog eens worden uiteengezet. Een beangstigende toekomst wacht ons. En we staan er nog bij te juichen ook. Hoe dom kun je zijn. Dat bleek bij de Europese verkiezingen ook. Als je maar een klein beetje nadenkt had je op een zg populistische partij moeten stemmen, ic PVV, of FvD. En wat doet het domme volk? Stemmen op Eurofielen en landverraders als Timmermans en Rutte ((VVD). Onvoorstelbaar!

 28. Quote:
  De grens tussen echt en onecht, tussen realiteit en fantasie, wordt steeds vager. De game-industrie (nu al goed voor 100 miljard dollar omzet per jaar) zal alleen maar groeien, omdat de verwachting is dat we steeds meer vrije tijd krijgen. Met dank aan de combi ‘landelijke dekking’ en ‘smartphone’.

  Om te begrijpen wat deze gamers drijft, bezoekt Jort een supergroot e-game-event in Polen waar 12.000 fans hun gamers aanmoedigen in een stadion.

  Fakenieuws
  Het grootste gevaar voor nep en echt schuilt in de wereld van de media. Fakenieuws is all over the place en steeds lastiger te checken. Wie data en toegang heeft, kan hele mensenmassa’s iets laten geloven wat niet waar is.

  Jort verlangt terug naar de tijd dat GJB Hilterman nog de Toestand van de Wereld uitlegde op de radio, later op tv. Een podcast avant la lettre. Manipulatie en propaganda is van alle tijden, ook al in de Gouden Eeuw, maar door de schaal en het raffinement (denk aan deepfake) kan het voor gevaarlijke situaties zorgen.

  Durven we onze filterbubbel te doorprikken? Welk medium is nog te vertrouwen? Wat is (niet) waar? Is alles straks ‘augmented’?

  © Kelder & Klöpping / 22 mei 2019

 29. Tip: het boek ‘Saved by the light’/Gered door het licht’ van Dannion Brinkley die tijdens een BDE een voorschouw kreeg mbt o.m. de microchip ….
  Voorwoord dr Raymond Moody.

 30. Goed artikel
  Niet echt aantrekkelijk die toekomst, maar weet waar je je info achter laat.

  Gerbruik bijv. niet je providers DNS. (simpel en gratis)
  https://1.1.1.1/

  Gebruik een meer privacy vriendelijke zoek machine.
  https://www.startpage.com/

  En weet wat je deeld met al die grote tech bedrijven.

 31. De mens die stemt staat straks in zijn hemd. eigen schuld dikke bult ze willen toch niet luisteren dus dan word het wat ze zeggen .

 32. Anti-Chist zal zich zeker bedienen van deze rot-technologie !!

  Is de anti-Christ het paus-dom ?

Comments are closed.