Europese Commissie kopieert George Orwells ‘1984’ in verkiezingsslogan

Afbeelding (2). –Wat een zelfkennis: ‘Democratie’ ontbreekt in tweet met kernwaarden Europese Commissie

—————————————————————————————————————————————

Onbewust, of misschien juist wel doelbewust, laat de Europese Commissie in de aanloop naar de EP-verkiezingen aanstaande donderdag even zijn democratische masker zakken. Op het officiële twitterkanaal van de EC wordt namelijk een verkiezingsslogan gebruikt die rechtstreeks uit George Orwells ‘1984’ lijkt te zijn gekopieerd:

‘De EU is vrede. De EU is vrijheid. De EU is solidariteit. De EU is diversiteit. De EU is mensenrechten… De EU is bescherming. De EU is gelijkheid. De EU is de toekomst. Stem.’

Nogal wat mensen zagen onmiddellijk de sterke overeenkomsten met ‘1984’, waarin een huiveringwekkende totale-controle maatschappij wordt geschetst waarin alle Westerse waarden zijn omgekeerd, en één grote overkoepelende ‘Partij’ de scepter zwaait:

‘Oorlog is vrede. Vrijheid is slavernij. Onwetendheid is kracht.’

Merk op dat in de slogans van de Europese Commissie de kernwaarde ‘democratie’ ontbreekt. Wat een zelfkennis, zo plotseling.

Iemand twitterde cynisch: ‘Afkomstig van het ministerie van Liefde. Dit is alles, inwoners van Oceania.’

Populisten kunnen kwart stemmen halen

De ongekozen Europese Commissie, die functioneert en regeert zoals het Politburo van de voormalige Sovjet Unie, is verantwoordelijk voor driekwart van onze opgelegde wetten en gedicteerde verdragen. De leden van de Commissie hebben gezworen de belangen van de EU te verdedigen – niet die van hun thuislanden.

Volgens diverse peilingen kunnen populistische vrijheidspartijen aanstaande woensdag een kwart van de stemmen halen, waardoor de autoritaire macht en totalitaire controle van de globalisten in Brussel eindelijk serieus kan worden aangevochten.

Dit is de realiteit

Dit is immers de realiteit: ‘De EU is immigratie. De EU is islamisering. De EU is alle macht naar een klein ongekozen elite clubje in Brussel, een autocratische dictatuur, een superstaat in wording, de nieuwe Sovjet Unie. De EU is stapsgewijze afbraak van onze welvaartsstaat voor de nieuwe staatsafgod, ‘het klimaat’.’

De extreem bureaucratische EU is in zijn huidige vorm achterhaald, overbodig en gevaarlijk, en dient om onze democratie, vrijheid en welvaart te behouden te worden teruggebouwd naar de E.E.G., een samenwerkingsverband tussen weer onafhankelijk een soevereine natie-staten, die de controle terugkrijgen over hun eigen grenzen, sociale systemen, financiën en culturen.

Eind februari beloofde de EU op een topconferentie in Egypte aan de Arabische Liga dat de bescherming van de islam en de immigratie naar Europa de komende jaren absolute topprioriteiten voor Brussel zijn. Zodat u even een idee hebt wat de Commissie ècht voor uw toekomst en die van uw (klein)kinderen gepland heeft.

Stem!

Stem aanstaande donderdag daarom op partijen die een heel andere koers met ons werelddeel willen inslaan, die wel bereid zijn onze huidige beschaving en onze vrijheid in zijn oorspronkelijke betekenis te verdedigen tegen kwalijke invloeden van buitenaf en binnenuit.

Stem, ook al is het Europese Parlement een schijnparlement, vooral omdat het geen eigen wetten mag maken, omdat het voor een aanzienlijk deel op de ‘loonlijst’ staat van machtige lobbyisten van multinationals en extreemlinkse miljardairs zoals George Soros, en omdat er vrijwel geen enkel ideologisch verschil is tussen de grote fracties (zoals de christendemocraten en sociaaldemocraten). Maar stem!

 

Xander

(1) Zero Hedge

(2) Afbeelding: (basis): WikiMedia Commons, Jordan L’Hôte, Creative Commons Attribution 3.0 Unported licentie

Zie ook o.a.:

18-05: Frans Timmermans wil bijna alle vliegreizen binnen Europa verbieden
18-05: Brexit partij vaagt iedereen weg, in peilingen op 35%; Conservatieven slechts 9%
16-05: De Putin-Nazi desinformators willen dat u op 23 mei op de verkeerde partijen stemt
13-05: EU maakt kiezers bang met desinformatie campagne over Russische beïnvloeding
10-05: ‘Het ultieme doel van globalisten is u in net zo’n monster als zij te veranderen’
08-05: EU en Arabische Liga besluiten dat bescherming islam en immigratie topprioriteit hebben
02-05: EU president: Rechtspopulisten krijgen na verkiezingen geen enkele hoge functie
28-03: (/ EU wil met controle over internet oppositie de mond snoeren…)
19-02: Robots en algoritmes schrijven deel van het nieuws en manipuleren verkiezingen
14-02: Westerse staatspropaganda verdringt via media onze vrijheid van meningsuiting (/ Mensen en partijen die anders denken over klimaat/energie, immigratie, islam, Rusland en militaire interventies worden planmatig gedemoniseerd – Zogenaamde ‘feiten check’ artikelen en afdelingen van media juist garantie voor propaganda)
12-02: Frankfurter Allgemeine plaatst artikel rond vraag ‘Een Nazi EU?’ (/ Net als destijds Hitler wil Brussel niets weten van ‘verkeerd’ nationalisme – Burgers komen in opstand tegen autoritaire eurocraten)
06-02: ‘Sovjet’ censuur bijna een feit: EU presenteert propaganda richtlijnen voor alle media / ‘De EU-richtlijnen eisen van journalisten het publiek te desinformeren’ – EU en techgiganten treden samen op tegen ongewenste meningen)

 

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

27

 1. Ik geloof toch, dat de meeste mensen hier sympathie hebben voor het Jodendom, dan wel het christendom…dan vraag ik mij af…vanwaar die sympathieën voor het Nationaal Socialisme van Hitler? Zijn jullie soms vergeten hier, wie de grootste Joden vervolger in de geschiedenis is geweest???

 2. @Pieter, vvd is allang niet meer rechts, ze hebben zich in de mallemolen laten ronddraaien tot er geen levende druppel vocht in de hersencel meer over was. Het is een elitair groepje alleen belang voor hun eigen met dollartekens in de ogen.

 3. VVD=rechts…
  Van oudsher al.
  Dus kijk uit wat je zegt met “stem rechts”

 4. @Willy
  Het stenen tijdperk is er wel degelijk, het zijn nu grote gebouwen, de bureaucratie.
  Stemmen is geen plicht maar een recht. Rechts van het evenwicht. Wat nu extreemrechts is wil je
  voor je kinderen nog een toekomst zonder dat het altijd oorlog moet zijn.
  En dan zeg ik met u “sjalom” voor alle mensen.

 5. Ik stem al jaren PVV, al vanaf de oprichting van de GroepWilders. Ik blijf de partij trouw zolang zel blijven bestaan.

 6. Ik heb in 39 jaar, op eigen kosten, in meer dan 50 landen gereisd,p Waarvan in de meeste de marxisten aan de macht waren.
  Geleerd heb ik, dat daar geen levensvreugde te vinden was. Heb onderdrukte woede en haat in de straten gevoeld.
  Het marxisme is alleen maar onderdrukking op zeer vernuftige wijze, ongeacht onder welke naam ze zich schuilhouden, kommunisten, sociallisten, groenen, polpottisten, stalinisten,maoisten, partij van de arbeid, zelfs kristen democraten, en nog meer. Het zijn allemaal wolven in een schapen vacht.
  Uit ervaring wat ik in mijn leven gezien, gehoord en vergeleken heb, stem ik op de partij, die duidelijk uitkomt voor investeren in projekten die winst maken.
  Want meer uitgeven dan men verdient heeft alleen de bedelstaf als uitkomst.
  En dat beginnen, veel ,voelen aankomen, bijzonder deze die op de marxisten gestemd hebben.
  Laat ons hopen dat de schillen van hun ogen vallen en eindelijk beseffen dat ze op de verkeerde gestemd hebben in het verleden.

 7. Ik heb in 39 jaar, op eigen kosten, in meer dan 50 landen. Waarvan in de meeste de marxisten aan de macht waren.
  Geleerd heb ik, dat daar geen levensvreugde te vinden was. Heb onderdrukte woede en haat in de straten gevoeld.
  Het marxisme is alleen maar onderdrukking op zeer vernuftige wijze, ongeacht onder welke naam ze zich schuilhouden, kommunisten, sociallisten, groenen, polpottisten, stalinisten,maoisten, partij van de arbeid, zelfs kristen democraten, en nog meer. Het zijn allemaal wolven in een schapen vacht.
  Uit ervaring wat ik in mijn leven gezien, gehoord en vergeleken heb, stem ik op de partij, die duidelijk uitkomt voor investeren in projekten die winst maken.
  Want meer uitgeven dan men verdient heeft alleen de bedelstaf als uitkomst.
  En dat beginnen, veel ,voelen aankomen, bijzonder deze die op de marxisten gestemd hebben.
  Laat ons hopen dat de schillen van hun ogen vallen en eindelijk beseffen dat ze op de verkeerde gestemd hebben in het verleden.

 8. @ Adri de Haan: 6:06 pm, op 20/5. Juist, en dat is de linksliberale elite. En die is geheid socialistisch!

 9. Wie niet stemt, is mede schuldig aan de verovering van ons continent. Jullie (die niet stemmen) maken mijn en jullie (klein)kinderen kapot, die nu nog in vrijheid leven, maar overgeleverd worden aan een barbaarse cultuur die zijn weerga niet kent. De niet-stemmers gaan ook de gehaktmolen in. Of zijn jullie nu al de slaven van deze eeuw, is dat wat jullie willen?

  Dit is de allerlaatste keer dat wij nog stemrecht hebben, dan is het: Einde Europeaan.
  Mede door jullie toedoen en de volk verlakkers hier in Europa. Wat een walgelijke tijd.
  Ga maar vast een ezel aanschaffen voor vervoer, en hout sprokkelen, bouw maar een plaggenhut. En klompen ook nog, een berenvel kan niet, misschien wel een vossenvel, die lopen hier nog (wel) rond op de Veluwe, (als ze niet afgeschoten zijn door de elite, aldaar). Ga een koe aanschaffen voor melk, kippen voor eieren. Bouw een molen voor je meel, kun je zelf brood bakken. Wel vergunning aanvragen natuurlijk bij de nieuwe binnenkomers.
  Lever je hele leven maar in, waar jullie voorouders voor gevochten hebben.

  Dus: STEM. op rechts.

 10. Het kan wel zijn dat niet stemmen gaan als protest gezien wordt maar: bedenk dat je dan vrijwillig je récht om te stemmen, waarvoor gevochten werd, opgeeft en dat is nu net wat eu/politieke/dictators beogen….als er genoeg mensen uit protest niet meer gaan stemmen, dan kunnen ze de verkiezingen zelfs afschaffen en helemaal hun goesting doen en waar staan we dan?
  Speel de politieke psychopaten dus niet in de kaart en blíjf je recht om te stemmen opeisen, stem op de politieke tegenstanders die altijd al werden uitgesloten – (extreem) réchts dus, de partijen die wél opkomen voor eigen cultuur – anders kan het tij nooit keren, dan glijden we zeker af naar de openlijke dictatuur.
  @kikoe: jij hebt jezelf en je recht om je stem te laten horen dus al opgegeven?
  Ik ga over de hele lijn, ook voor eu, voor Vlaams Belang in de hoop dat zij maar één punt van hun partijprogramma zullen trachten waar te maken: bindende referenda, waarbij het volk de macht breekt van de arrogante bende politici die ons minachten en bestelen, ware democratie waarin het volk het beleid bepaalt door meerderheid…perfect mogelijk met de huidige technologische middelen.
  Het wordt tijd dat het illegale cordon sanitaire wordt opgeheven en dat VB de kans krijgt om te tonen wat ze waard zijn en of ze hun belofte om op te komen voor het behoud van ónze Vlaamse cultuur & identiteit houden want die kans hebben ze nooit gekregen door de smerige kuiperijen en coalitievorming van wat zich nu beleidsmakers noemt.
  Ik vrees echter dat reeds begonnen werd met het verbod op bindende referenda voor te bereiden door het gemorrel aan onze grondwet dat afgelopen week werd bedisseld (nog wel door regering van lopende zaken!) – nergens vind je precies wélke artikelen in de grondwet voor ‘herziening’ werden afgesproken maar wees maar zeker dat bindende referenda, die wettelijk wél toegestaan zijn, een onderdeel zullen zijn voor deze poging tot legale sabotage!

  https://www.hln.be/nieuws/binnenland/regering-vindt-eindelijk-akkoord-over-artikelen-voor-grondwetsherziening-kamer-komende-dagen-ontbonden~a6a1992e/

  Mogen wij die lijst ook weten? Of wordt er geknoeid met onze grondwet zonder dat het volk inspraak of zelfs informatie krijgt over grondwetsherzieningen in deze ‘democratie’?!

  Op VTM staan nu de bende politieke graaiers zichzelf onbeschaamd te bewieroken, vétgevreten, niet enkel figuurlijk maar létterlijk met dubbele kinnen en dikke pensen…NU zijn ze allemaal volmondig akkoord dat armoede moet aangepakt worden, dat er jobs moeten bijkomen, dat de stroomfactuur te duur is, dat de koopkracht gedaald is en dat ‘we’ daar iets aan moeten doen terwijl zíjzelf, regeringspartijen én oppositie in het verleden, notabene gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de huidige, rampzalige toestand van de bevolking en heel Vlaanderen door hún wanbeleid!
  Nú hebben ze álle antwoorden over hoe het zou moeten zijn om stroop te smeren bij de kiezers terwijl ze de macht hádden de afgelopen 5 jaar om alles te realiseren wat ze nu staan te liegen want ze deden nét het tegengestelde!
  Wat nu gebeurt is dat ze allemaal hun eigen beleid afbreken tot op de grond en dan hetzélfde beloven om het beter te doen om de macht en graaipostjes te behouden of vast te krijgen.
  Bah, misselijkmakend circus, wie gelooft die leugenaars nog?
  Echt waar, ik heb het geluid afgezet want de braakneigingen bij het horen van zoveel hypocrisie, misleiding, bedrog en uitgestreken minachtende smoelen van dat politieke witteboord crapuul is er écht teveel aan….en vele burgers delen mijn mening.

 11. Pandoerke schreef:
  20/05/2019 om 2:34 pm
  Ik zie helaas één mogelijkheid dat mij erg tegen de borst stuiit : stem voor extreem-rechts !: de huidige machthebbers ofwel de globalisten /EUrofielen zijn veel extremer en gevaarlijker dan dat zogezegde extreem rechts,denk daar over na voor je stemt

 12. @willy

  Ik ben ook belg en ga al 20 jaar niet meer stemmen ,
  zonder ooit één boete.
  Ik wil geen deel hebben aan dat circus

 13. Democratie is een fopspeen, een illusie die de burger het idee moet geven dat er iets te kiezen valt..

 14. Tot het laatste uur. Zo heet het boek van Traudl Junge Het intrigerende levensverhaal van de secretaresse van Adolf Hitler.
  Op bladzijde 201 staat beschreven dat zij aan de maaltijd zat met Hitler en 3 andere vrouwen.
  Zij vroeg aan Hitler : Gelooft u dat het nationaal-socialisme zal weerkeren ? Hij zei NEE het nationaal-socialisme is dood. Misschien zal over honderd jaar een soortgelijk idee ontstaan met de kracht van een religie die zich over de hele wereld verspreidt.

 15. in frankrijk zijn 400 van onze illegale zwarte broeders ook weer bezig,schreeuwend dat frankrijk (ook)hun eigendom is(zie zerohedge)what a wonderful world,piet

 16. Een informatieve site uit Zwitserland…. uncutnews.ch
  Als aansluiting op dit artikel : Luege? Es gab offenbar doch mehr Absprachen beim globalen Migrationspakt….

  Wesseliswaar in het Duits, dat is jammer. Beslist de moeite waard omdat zoals bekend altijd maar de halve waarheid (of leugen) word verteld….

 17. Volgens Nostradamus zullen Europese leiders zich overgeven aan Iraanse leiders. De Iraanse leiders zullen daar gretig gebruik (misbruik) van maken.

 18. Ik ga ook rechts stemmen. Ik heb in een korte periode, alle zekerheid zien afbrokkelen . Alle geweld wordt door links even weggevaagd en krijgen wij een prachtige redevoering voorgeschoteld. De werkelijkheid is heel anders. Nu verwacht ik geen volledige oplossing van rechts, maar wel een goede tegenstem. Misschien weer een beetje balans.

 19. @Lisamary: Inderdaad, de juiste partijen waar U voor kiest, die tenminste nog voor de eigen bevolkingen zijn in Europa.

 20. In mijn hele leven heb ik al rechts gestemd. Vroeger was het een een luxe, nu is het een noodzaak. Als het gaat om de belangen van Europa, om de belangen van de oorspronkelijke inwoners die tenslotte Europa hebben opgebouwd, als het gaat om de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen, niets is teveel gevraagd. Voorlopig zijn enkel en alleen maar de rechtse partijen die deze belangen behartigen, dus ik stem rechts. En als het ultrarechts heet dan stem ik ultrarechts. Laat deze hersenloze, linksliberale migrantenknuffelaars
  volk,- land en continentverraders van de aardbodem verdrijven.

 21. George Orwell is een prachtig mens die dit boek heeft geschreven.

  Ik stem op Forum, Eppink, na Balkenstein is de koers gelegd van de VVD naar een onmetelijke rotzooi (extreem links) hier in onze prachtige samenleving en eigenlijk ons land verraden heeft, maar nu nog erger.

  Ik stem dubbel, want inmiddels Fries paspoort gekregen. Hoera.

 22. Extreem rechts stemmen is de enige optie om deze dictators tegen te houden om van ons onderdanige slaven te maken, europa te islamiseren en genocide te plegen op hun eigen volk door deze collaborerende landverraders.
  Nu moeten europeanen hun stem gebruiken om onze europese vernietiging door dat illegale gedrocht af te wenden.
  Of we gaan terug naar EEG of eu moet eruit! Weg ermee!

 23. Als laatste zin zou er moeten staan. ‘Voor iedereen, behalve EU-burgers.’

 24. We moeten weer gaan stemmen, bij ons is dat verplicht wij hier in Belgie leven op dat vlak nog in het ” stenen tijdperk” dat is toch niet meer van deze tijd. Ik denk dat de EU na het vertrek van de Britten nog meer de eenheid zullen betrachten met alle gevolgen. Shalom

 25. Eens met het artikel En George Orwell wist waarover hij sprak. Hij was tijden de Spaanse Burgeroorlog in Spanje, en zag daar wat de communisten deden, achter de Republikeinse linies; executeren van iedereen die ook maar afweek van de partijlijn der communisten. Teleurgesteld is hij vertrokken uit Spanje. Lezenswaardig is ook zijn roman: “Afscheid van Catalonië”, wat dit betreft.

 26. Ik zie helaas één mogelijkheid dat mij erg tegen de borst stuiit : stem voor extreem-rechts !

Comments are closed.