Brexit partij vaagt iedereen weg, in peilingen op 35%; Conservatieven slechts 9%

Nigel Farage stuurt aan op harde Brexit, dus zonder afspraken met Brussel: ‘We nemen het op tegen corruptie, vriendjespolitiek, het grote geld, en de globalisten die onze natie-staten willen vernietigen’ –Afbeelding: Embed from Getty Images (2).

—————————————————————————————————————————————

Nigel Farage (foto), de ‘aartsvader’ van de Brexit, does it again: zijn Brexit Party staat inmiddels op maar liefst 35% in de peilingen. De Conservatieven hebben zich onder premier May volslagen ongeloofwaardig gemaakt door binnenkort een vierde keer over de Brexit te gaan stemmen. De kiezer straft dat af, waardoor de Torries op dit moment op slechts 9% staan. In de Europese media wordt steevast geïmpliceerd dat het Britse volk zich bij het referendum ‘vergist’ heeft en de meerderheid in de EU wil blijven. De peilingen bewijzen echter het tegendeel.

Farages prestatie is extra knap als bedacht wordt dat zijn Brexit Party nog maar vijf weken bestaat. Dat gaat wel ten koste van zijn oude partij, de UKIP, die bijna verdwijnt en nog maar 3% haalt.

Tegelijkertijd stuurt premier May de Conservatieven op de grootste nederlaag in hun bijna 200 jarige bestaan af. De doorgaans kleine Liberaal Democraten staan met 16% op de tweede plek. Het zal geen verrassing zijn dat deze ‘Britse D66’ de Brexit juist ongedaan wil maken.

De sociaaldemocraten van de pro-islamitische, antisemitische politicus Jeremy Corbyn volgen op 15%, wat eveneens een dramatisch resultaat zou zijn. Ook de socialisten zijn intern scherp verdeeld over wat te doen met de Brexit.

Farage strijdt tegen globalisten ‘die onze natie-staten willen vernietigen’

‘We nemen het op tegen vriendjespolitiek, tegen corruptie, tegen het grote geld, en tegen de globalisten die onze natie-staten willen vernietigen,’ verklaarde Farage ongeveer een maand geleden, kort na de oprichting van zijn nieuwe partij.

Britse politiek wil eigenlijk in EU blijven

De Brexit is na twee keer uitstellen verschoven naar 31 oktober. Of deze dan wel gaat plaatsvinden is erg onduidelijk, omdat de door ‘remainers’ gedomineerde Britse politiek alles uit de kast zal trekken om de uittreding uit de EU ongedaan te maken, hetzij officieel, hetzij door enkel een ‘softe’ Brexit op papier uit te voeren, waardoor Groot Brittannië feitelijk gewoon onderhorig zal blijven aan Brussel.

Farage stuurt aan op harde Brexit

De Brexit Party wil daarom een harde Brexit, dus zonder afspraken met de EU. De verwachtingen zijn dat dit in financieel-economisch opzicht een hevige maar korte weerslag zal hebben, waarna het land vermoedelijk al na enkele jaren -bevrijd van de autoritaire, verstikkende Brusselse ketenen- zal herstellen en fors kan gaan groeien.

 

Xander

(1) Breitbart
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.

18

 1. @Mark S. Helemaal mee eens.succesvolle samenwerkingen als Shell, Unilever, Elsevier, (allemaal Engels – Nederlands) maar ook Akzo Nobel(Nederlands – Zweeds) .zijn met bedrijven uit landen zonder de Euro. Hebben die bedrijven nou veel last van die verschillende valuta?? Ik denk dat de voordelen van de Euro en de Europese Unie wel een goed onderbouwd aan ons uitgelegd zouden moeten worden. Zwitserland heeft er ook geen last van dat ze niet in de Euro of EU zitten..Misschien hebben ze er met hun “vrije” bankensector juist veel profijt van.

 2. Met de starre EU zijn geen deals te bereiken voor de uittreders. Dus uittreden zonder wederzijdse compensaties. Geen pesterijen meer van EU tegen de uittreders.

 3. Zwitserland is nooit lid van de EU geweest, en bevindt zich in het hart van de EU. Het gaat prima met Zwitserland. Die doen ook niet mee aan die krankzinnige mosliminvasie.

  Daaruit blijkt dat lidmaatschap van, en onder de knoet gehouden worden door de EU waanzin is. Geen EU lidmaatschap gaat niet ten koste van economie en een gezonde samenleving. Zie Zwitserland. Zwitserland is bovendien een erg schoon land, waar alles heel erg goed georganiseerd is.

  Dus weg met die rot-EU!

 4. De meerderheid van de Belgen zou ook voor een Belxit zijn moesy ze een referendum houden, wilde het maar gebeuren

 5. Ik hoop dat het UK binnen de EU blijft. Met veel oppositie uit alle landen kan de EU van binnenuit hervormd worden tot iets dat op de EEG lijkt.
  Als Nederland het voorbeeld van het UK zou gaan volgen en uit de EU zou gaan dan krijgt Rutte nog gelijk dat het gras in Rotterdamse havens zouden gaan groeien. De EU zal Nederland gewoon verpletteren en we zouden bidden en smeken om weer toe te mogen treden

 6. Kenmerken van een democratie zijn.
  1 bindend referendum
  2 grootste partijen zijn regeringspartijen
  3 bindend partijprogramma.
  Dus war is dan de EU

 7. Uit die EU!!

  Vrijheid!!!

  Staat zelfs in de Bijbel dat de macht niet de beperkt moet worden bij kleine groep mensen

  Daarnaast zijn de ongekozen leiders anti democratie.
  Fransje Timmermans laat zich telkens ritueel zoenen door Juncker op zijn voorhoofd.
  Het is een gevaarlijke sekte.

  Gele hesjes worden demoniseerd terwijl je opkomen voor de rest van de fransen.
  De wind- en zonnelobby liegen, t klimaat is een farce,
  Alles om de burgers aan de electra te krijgen
  Als iedereen electrisch is heeft men complete controle

  Als er zonnestormen komen en de electra valt uit kunnen we jaren niets, niet koken, niet bellen niet meer betalen want europa wil cashless samenleving
  Zorg voor je eigen gas, je eigen hout, om te warmen,
  Cashgeld bewaren ipv afhankelijk zijn van t digitale

  In het VK snappen ze dit en willen los van Juncker en duistere engel Fransje

 8. Het is de EU die het VK verplicht om in de EU te blijven. Dat toont het steeds maar weer uitstellen van de datum van uitstap, nu al tot 31 oktober 2019. Nadien zal het weer uitgesteld worden en dan weer en weer……… Hopelijk kan Farage daar nu eens eindelijk paal en perk aan stellen. Daarom ben ik blij dat hij terug op het toneel verschenen is en het VK aan de rest van de EU kan bewijzen dat hun keuze de enig juiste is. De EU-bobo’s zijn in paniek en zo moet het.

 9. Jammer dat deze omslag van de kiezers enkel in Engeland gebeurd.
  Wat zou het toch mooi zijn als ook Nederland, Belgie en Duitsland ook zo zouden stemmen.

 10. En hopelijk in de nabije toekomst een Nexit. Voor mij mag dat ondemocratische gedrocht EU geheel in de afgrond zakken.

 11. De Britten hebben groot gelijk up uit de Eu. Nu Nederland nog, hopelijk Is het Fvd daar het middel voor

 12. Zal de brexit nog ooit gebeuren, het lijkt wel op een komische aflevering die maar blijft aanslepen totdat het nog niemand echt interesseert . Shalom

Comments are closed.